LG stopt eind dit jaar met tool voor unlocken van smartphonebootloaders

LG sluit op 31 december 18.00 uur Nederlandse tijd de LG Mobile Developer-website. Op deze site is LG's tool te vinden waarmee de unlocksleutel voor de bootloader opgehaald kan worden. Zonder deze sleutel is de bootloader niet op officiële wijze te ontgrendelen.

Wie nu naar LG's Mobile Developer-site navigeert, krijgt de melding in beeld dat deze website op 31 december offline zal worden gehaald. Dit heeft te maken met LG's besluit om uit de smartphonemarkt te stappen. Alle informatie en de mogelijkheid om de unlocksleutel van de bootloader te achterhalen worden daarmee verwijderd. Persoonlijke informatie wordt, indien juridisch nodig, wel opgeslagen.

Gebruikers hebben deze unlocksleutel nodig om de bootloader van een smartphone te ontgrendelen. Anders zijn gebruikers aangewezen op onofficiële methodes, zoals tools gemaakt door derden. Een ontgrendelde bootloader is nodig voor het installeren van custom roms.

Hoewel LG nu geen smartphones meer maakt, blijft het bedrijf bestaande telefoons nog wel ondersteunen. Zo krijgen de G8 en V50 nog Android 11- en 12-upgrades, de Velvet en de Wing krijgen daarnaast de upgrade naar Android 13. Tweakers schreef in april een achtergrondartikel over LG's geschiedenis als smartphonemaker.

Door Hayte Hugo

Redacteur

06-12-2021 • 10:24

58

Reacties (58)

58
57
49
2
0
8
Wijzig sortering
Dit heeft te maken met LG's besluit om uit de smartphonemarkt te stappen. Alle informatie en de mogelijkheid om de unlocksleutel van de bootloader te achterhalen worden daarmee verwijderd.
Dat ze uit de markt stappen lijkt mij nou juist een argument om alles vrij te geven.
Of juist niet. Who cares? Ze winnen er toch geen nieuwe klanten mee en het online houden vergroot alleen maar de kans op vervelende juridische conflicten bij garantieverzoeken. Ik ben het niet eens met die gedachtegang maar puur commercieel gezien is het geen slechte keuze.

Misschien moet er eens europees worden afgesproken dat dergelijke encryptiesleutels (want daar gaat het in principe om) worden afgegeven bij een notaris die deze vrij dient te geven bij faillissement van de fabrikant of wanneer deze geen beveiligingsupdates meer uitgeeft.

[Reactie gewijzigd door Joolee op 23 juli 2024 06:13]

Hoeft niet. Een simpele instructie hoe je netjes naar LineageOS kan, kan best zieltjes winnen en je merk goed doen. Is LG een bedrijf wat een stapje extra voor je doet of kun je in de stront zakken als zij ergens mee stoppen. Dat is de vraag die ze zelf beantwoorden. Ga ik dan een LG TV kopen of een wasmachine? No way.
De doelgroep is echter vrij klein voor custom roms, dergelijk merkimago heeft daarnaast ook nog eens een keer beperkt invloed, want vaak wordt puntje bij paaltje toch de goedkoopste wasmachine gekocht. Al met al prima commercieel ui te leggen dat hier geen energie in wordt gestopt, hoe jammer dat dan ook kan zijn.
Of de de wasmachine waar het meeste in kan, of de meest zuinige, een van het merk dat past bij de droger, een die goed stapelbaar is, een zonder koolborstels, of...

Een waarvan je bij het merk een positief beeld hebt.

Als dat laatste geen waarde had, hadden bedrijven niet zo'n groot budget voor advertisement, Ed Vertijsment. :)
Precies, zo had ik vroeger een Samsung wachmachine en samsung droge omdat hun telefoons ook wel goed warenr. De wasmachine ging 1 keer stuk binnen garantie en bij 3 jarige leeftijd brande de motorcontroller door. De droger ging 2 keer stuk binnen garantie (oververrhittings sensor kapot, deur pin afgebroken). En ook deze gaf na ongeveer 3 jaar de geest. Samsung heeft prima telefoons, en prima service binnen de garantie, maar ik koop nooit meer witgoed van ze. Een telefoon van een merk zegt niet zoveel over hett witgoed van dat merk wat uit een totaal andere fabriek en afdeling komt. Ik kijk naar reviews en dan specifiek naar reviews van mensen die het product langer hebben dan 3 weken. Samsung looft zelfs prijzen uit voor reviews van hun produkten wat ik eigenlijk triest vind want dit vervuilt de reviews enorm, maar het is wel slim van ze marketing technisch.
> Als dat laatste geen waarde had, hadden bedrijven niet zo'n groot budget voor advertisement, Ed Vertijsment. :)

Dit maakt alleen maar mijn punt. Dat imago (en de keuze voor een product) wordt doorgaans door andere factoren (marketing, grote doelgroep) bepaald dan de voorkeuren van een niche (niet productgroep relevante ervaring van een kleine groep) . De zuinigheid, uiterlijke kenmerken, stapelbaarheid en ontwerp van een wasmachine worden verder niet bepaald door de beschikbaarheid van een website specifiek voor de wat technische telefoongebruiker.

Dat jij nu geneigd bend minder snel iets af te nemen van lg (wat in zo'n geval nog moet blijken bij de kassa) maakt je unieker dan je denkt. De kans dat person X iets niet van lg gaat kopen omdat persoon Y een negatieve indruk van een feature heeft die persoon X überhaupt niet gebruikt is zeer gering. Als die groep dan klein genoeg is, is het niet rendabel om zo'n service in de lucht te houden.

Het is gewoon niet in het (commercieel) belang van lg om dat online te houden, hoe vervelend dat kan zijn.

[Reactie gewijzigd door Ed Vertijsment op 23 juli 2024 06:13]

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Denk dat het toch anders werkt.

Wat je bijvoorbeeld in de gaming industrie ook ziet is dat de hardcore gamers de kleinste groep zijn, maar wel essentieel zijn om een merk op te zetten.

Het zijn de experts waar ‘de rest’ aan gaat vragen welke console ze moeten kopen.

En enkel en alleen voor de aller goedkoopste kiezen is echt een typisch Nederlands uitgangspunt, wat in andere culturen helemaal niet zo werkt.
Dat denk ik ook. Veel mensen die een smartphone of ander tech-product kopen vragen toch altijd even de mening van - in hun ogen - de techneuten die ze kennen. Dat vergroot toch de kan dat dit soort dingen een rol spelen.
Meestal is juist de goedkoopste wasmachine het minst energiezuinig. Er moet dus juist het meeste energie in worden gestopt. Natuurlijk wordt er minder effort in goedkope telefoons gestopt door de fabrikant, maar juist die telefoons zouden door de gemeenschap omarmd moeten worden,
Ik denk dat je je verkijkt op de invloed van zo'n kleine doelgroep die custom roms gebruikt en de merkschade die dat kan veroorzaken. Het is dan wel een kleine groep, maar als het echt fout gaat is die kleine groep wel in staat om veel herrie te maken. Als we even naar Nederland kijken: Tweakers, nu.nl en het AD zijn in handen van DPG. Deze media gaan steeds meer gebruik maken van elkaars content. Stel dat er op Tweakers een hoop heisa ontstaat over problemen met custom roms op LG, dan is er een kans dat er ook iets op nu.nl of ad.nl komt, maar dan wel op zo'n manier dat alle nuance er uit is of niet wordt gelezen, dan wel gesnapt door de doelgroep van die sites. Dan is de uiteindelijke vertaling "LG is ***". En dat heeft weer impact op het merk LG.
Totaal niet realistisch dit. De groep waarover dit gaat is zo klein en die krijgen nu de kans om hun bootloader nog te unlocken.
Meestal is het juist nu nog even support en dan de custom rom er op. Dan heb je dus over pak-hem-beet een jaar de unlock nodig.
Stock software werkt ook prima met een unlocked bootloader, alleen sommige apps niet (maar daar zijn ongetwijfeld truuks voor die je met een unlocked bootloader makkelijk kunt installeren).
Dus u gaat nu voor uw vrienden en bekenden de bootloader unlocken om er later een custom rom op te kunnen zetten. De meesten hebben namelijk iemand nodig om dit voor ze te doen en die vragen krijg je dan pas op het moment dat je ze verteld dat hun telefoon niet echt veilig is wanneer de support stopt.

Als je dan niet meer kan unlocken, kan je de telefoon weggooien.
Inderdaad. Mensen met een LG telefoon, ik ken iemand die er eentje had, verder allemaal andere merken, dus de mensen met een LG die ook nog eens weten wat een custom Rom is, is al kleiner.
De groep die het ook nog gaat proberen is daarin nog kleiner dus misschien 100 man per 1,000,000 mensen.
Ik heb LG altijd al onduidelijk gevonden in de communicatie. Onze TV is van LG met hun WebOS, volgens de versie zou ik Google Assistant en een Magic Remote moeten kunnen gebruiken, maar ons model kan dat allebei niet. Stond er nergens bij vermeld, de support pagina van LG zelf geeft aan dat het wel zou moeten kunnen, maar in de praktijk staat de optie er gewoon niet tussen.
Ik zie niet in waarom Europees voor dergelijke uitzonderlijke situaties wordt nagedacht wanneer we de grootste moeite hebben om ervoor te zorgen dat de consument the right to repair of zelfs "the right to own" heeft. Het is eigenlijk toch bizar dat je als consument wordt uitgesloten van het installeren van je eigen keus qua OS. Het zou toch moeten kunnen onder voorbehoud dat ik dan bijvoorbeeld afstand neem van verdere support van LG enz.? Dat LG dit ondersteunde is lovenswaardig maar eigenlijk zou het veel mooier zijn dat iedere fabrikant deze ondersteuning moet bieden. Al is het maar om tegengas te kunnen geven richting Android dat wanneer mobieltjes open zijn, ook meer partijen een aparte OS kunnen ontwikkelen.
Of juist niet. Who cares?
Dat is het probleem. Het is niemand, en er is geen wetgeving die het afdwingt. Nu stopt LG ermee, en dat gaat weer bijdragen aan een berg afval omdat er geen alternatief is.

Natuurlijk is er geen garantie dat de berg afval significant zou afnemen als ze wel de mogelijkheid geven om bootloaders te unlocken, maar elk hergebruikt toestel is één toestel minder op de afvalhoop en één toestel minder om te fabriceren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 06:13]

Ligt het aan mij, of is het juist onlogisch om dit te doen als je toch uit de markt stapt?
Het lijkt me ook. Ik had juist verwacht/gehoopt dat er een soort handleiding kwam om gebruikers te migreren naar een alternatief zoals LineageOS. Een mooi stappenplan met de nodige tools hoe je na datum X kunt overstappen naar een LineageOS en officieel afscheid neemt van LG en hen ontslaat van de verantwoordelijkheid voor de ondersteuning.
Heel plat, maar dit levert 0 euro op, en kost x euro. Nu kunnen ze gewoon die hele tak weggooien, inclusief overhead en alle documentatie, oude meuk. Bedrijfstechnisch snap ik het.
Buiten dat zal de gemiddelde gebruiker vervolgens de supportlijn bellen omdat ze met die handleiding hun telefoon gebricked hebben. Je kunt er nog zo vaak bij zetten dat het op eigen risico is, in een land in de EU kom je echter als fabrikant niet zo eenvoudig van verantwoordelijkheid af. Zeker niet als het om consumenten gaat.

Wat een oplossing zou kunnen zijn is om de drivers die nodig zijn om het systeem, alsmede de private key van de bootloader beschikbaar te stellen. De devs op XDA-developers kunnen vervolgens losgaan opcustom roms en de fabrikant hoeft niets te ondersteunen. Dit heeft echter ook nadelen:
- Vergrote kans op (juridische) conflicten bij een garantiemelding
- Partijen als de NSO Group zullen smullen van het hebben van de private-key tot het meest gevoelige plekje van je telefoon

[Reactie gewijzigd door Joolee op 23 juli 2024 06:13]

edit: @watercoolertje, je had gelijk. Ik had verkeerd gelezen.

De gemiddelde gebruiker zet geen custom rom op zijn telefoon.
Je geeft aan dat een fabrikant in de EU niet zo eenvoudig van zijn verantwoordelijkheid af is.
Ik vind het raar dat je dit noemt. Het artikel geeft namelijk duidelijk aan dat ze nog support gaan geven op toestellen. Dit vind ik meer dan voldoende persoonlijk want ik kom in mijn omgeving nooit iemand tegen die niet het meegeleverde besturingssysteem gebruikt van zijn telefoon.

[Reactie gewijzigd door Emiel1984 op 23 juli 2024 06:13]

Het artikel geeft namelijk duidelijk aan dat ze nog support gaan geven op toestellen.
Hij heeft het juist over support op toestellen die voorzien zijn van alternatieve firmware niet de standaard toestellen waar inderdaad gewoon garantie/support op geleverd moet worden...

Dat weinig mensen dat doen of niet is helemaal niet relevant, het ging puur om de groep die het wel doet.

Daarnaast heb je (ik ook niet) werkelijk geen idee hoeveel mensen overstappen op LineageOS als de fabrikant dat aanmoedigd dmv een stappenplan. Dat kan wel eens een heel ander percentage zijn dan die dat nu doen (uit eigen beweging)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 06:13]

Daarnaast heb je (ik ook niet) werkelijk geen idee hoeveel mensen overstappen op LineageOS als de fabrikant dat aanmoedigd dmv een stappenplan. Dat kan wel eens een heel ander percentage zijn dan die dat nu doen (uit eigen beweging)...
Waarschijnlijk zeer weinig.
Veel gebruikers weten zelfs niet dat LG ermee stopt voordat ze hun volgende telefoon gaan kopen.
Ik durf zelfs nog een stap verder te gaan - er zijn nu al weinig gebruikers die überhaupt in de gaten hebben dan LG telefoons maakt. Als die immers goed had gedraaid, hadden ze die tak niet hoeven op te doeken, toch?
Het kan best wel wat opleveren als je als bedrijf dat extra stapje zet voor gebruikers. Ook al wil je van de hele toko af, dan nog zitten daar potentiële kopers van jouw TV's of wasmachines bij. Laat ik het zo zeggen dat ik door Philips regelmatig negatief verrast ben op dit gebied en ik dus zeker weet dat ik geen Philips spullen meer koop want zodra zij vinden dat een product end-of-life is of dat ze stoppen met een lijn, dan kun je echt de hik krijgen als je ondersteuning of zelfs maar een handleiding zoekt.
Bij ASUS heb ik een heel andere ervaring waarbij een support medewerker ver buiten zijn 'dit is waar je recht op hebt' boekje is gegaan om mij te helpen met een oeroud moederbord. De kans dat ik ASUS producten ga aanschaffen is daardoor stukken groter geworden. En allemaal door net dat extra stapje wat in veel gevallen echt geen grote investering is.
Zulke langetermijnvisie wordt helaas niet aangemoedigd in ons huidig kapitalistisch systeem. Veel winst maken, bezuinigen en zorgen voor cashflow naar de aandeelhouders. Vervolgens een uitgekleed bedrijf achterlaten en doorgaan naar de volgende.
Mooi voorbeeld is altijd het verkopen van al je vastgoed en vervolgens terug huren. Als je enige langetermijnvisie hebt, kan zelfs een kleuter vertellen dat dat niet goedkoper uitpakt.

Je ziet aan bijvoorbeeld Coolblue (en blijkbaar ASUS) dat het ook anders kan. Goede ondersteuning bieden aan je klanten kost geld op de korte termijn maar als ze dat niet zouden hebben gedaan, was het nu echt niet zo'n grote speler geweest.
daar ben ik het 300% mee eens,

bouw gewoon een android 11 of 12 ofzo image voor die telefoon met letterlijk het minimale aan drivers en tools, geen backup geen contacten geen sync of wat dan ook... etc etc. gewoon de telefoon en camera (en overige hardware)drivers en zeg tegen een lineage goodluck and thanks....
Als ze uit de markt stappen is het bedrijfstechnisch vaak zo dat bedrijven ervoor kiezen zo min mogelijk kosten te maken, zelfs als dit tot ongenoegen van bestaande klanten en/of reputatie schade leidt.

Waarschijnlijk vraagt die tool nog onderhoudskosten zoals onderhoud door een software team en aansturing, bijwerken compatabiliteit overzicht met geupdate phones, handleidingen en software aanpassnen op geupdate phones, herstellen bugs en meldingen verwerken, etc.

Juridisch zijn ze waarschijnlijk verplicht wel telefoons te update, maar niet deze tool. Ik gok maar wat uiteraard.
Alles wat je als bedrijf aanbiedt zorgt voor een bepaalde verantwoordelijkheid. Stel dat ze het gewoon laten staan en er wordt op een gegeven moment een vulnerability gevonden die niet meer opgelost kan worden omdat er geen team meer achter zo'n tool zit. Dat wil je niet als bedrijf.
Als ze er toch uitstappen, laat het dan lekker.

Process zal (neem ik aan) toch wel geautomatiseerd zijn. Volgens mij hou je dan iets in de lucht, wat je klanten wel waarderen.
Dus een beheerder of dever moet tijd gaan steken in het onderhouden van een tool / website welke niks oplevert voor het bedrijf? Ik snap de keuze wel hoor

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 23 juli 2024 06:13]

Het werkt toch al? Je houd alleen een webpagina in de lucht, met een api erachter die het zo doorlinkt, en de juiste key terug geeft.

Werkt de dienst überhaupt niet, en moet het nu in elkaar gezet worden, snap ik het ook.

Het levert geen directe cash op inderdaad. Wel een blije klant die wellicht nog wat langer van zijn/haar lg product gebruik kan maken. En deze op den duur wellicht weer een andere LG apparaat in huis neemt.

Als je eruit stapt, doe het dan netjes.
Draait die webpagina en die api op lucht ofzo? Wat denk je van de backend infra om dat mogelijk te maken?
Valt toch wel mee, dit kan met 10tjeswerk per maand gedaan worden natuurlijk (LG heeft al niet veel klanten en een klein aandeel daarvan gebruikt custom roms, denk dat 100.000 mensen al erg veel is).

Aan de andere kant heb je nog tot die tijd om je bootloader te ontgrendelen als je wilt, en nieuwe toestellen komen er toch niet en nu een lg kopen en niet meteen unlocken zou wel erg dom zijn.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 06:13]

Misschien staan de betreffende web / database servers op de lijst van vervanging, of het staat in een verouderd datacentrum die dicht gaat. Stel dat het bijv 2008R2 servers zijn dan snap ik wel waarom er geen tijd/geld in wordt gestoken om die in de lucht te houden of te vervangen.
Ik snap het wel maar het is ook een beetje kortzichtig. Service hoort ook bij je product en van een A-merk als LG zou je meer dan het minimum verwachten. Dit spiegelt slecht af op het hele bedrijf. Ze hebben minder dan een jaar geleden nog een nieuwe dure telefoon op de markt gezet en worden die klanten al in de kou gezet. Durf ik nog een dure LG OLED TV te kopen als je zo wordt behandeld?
Ze hebben minder dan een jaar geleden nog een nieuwe dure telefoon op de markt gezet en worden die klanten al in de kou gezet.
Hoezo in de kou, als ze willen unlocken kunnen ze dat toch doen? Als je pas wilt unlocken als het over een tijdje niet meer kan, tja dan heb je er zelf niet echt over na gedacht...
Hoezo in de kou, als ze willen unlocken kunnen ze dat toch doen? Als je pas wilt unlocken als het over een tijdje niet meer kan, tja dan heb je er zelf niet echt over na gedacht...
Maar dat is toch precies wat klantenservice is: rekening houden met dat je klanten maar gewone mensen zijn?
Kijk, is snap dat er een eindpunt zit aan service, maar die telefoons worden nu nog nieuw verkocht.
Welk redelijk mens verwacht nou dat als je nu een nieuwe telefoon koopt van een model dat pas een jaar op de markt is dat dan je binnen drie weken in actie moet komen om zo'n code op te vragen?
En dat als je over 1 maand zo'n telefoon koopt dat het dan niet meer kan.

Nu is het in alle eerlijkheid de verantwoordelijkheid van de winkeliers, en niet van LG, om te zorgen dat er geen producten worden verkocht zonder support maar dit had geen enkele winkelier kunnen voorspellen.

En wie de markt een beetje kent (en dat mag je van een bedrijf als LG wel verwachten) dan weet je dat het unlocken vooral gebruikt wordt door mensen die hun oude telefoon een nieuw leven willen geven. Natuurlijk ziet LG liever dat die een nieuwe telefoon kopen maar dan komen we wederom uit bij puntje klantenservice. Van een A-merk als LG verwacht je dat ze meer doen dan het wettelijk minimum. Als dat niet zo is dan zijn ze geen A-merk maar een te duur B-merk. Dat mag natuurlijk, ieder bedrijf moet vooral z'n eigen keuzes maken, maar volgens mij verpest je zo je merk.
Nee hoor, ze hoeven alleen de source vrij te geven of zelfs alleen de encryptiesleutel te openbaren. De community lost het dan op. Kost niets meer dan een emailtje.
En wat als er over een tijdje een lek in de software wordt gevonden? Dan wordt het toch voorpaginanieuws. Ongeacht of je er met de grootst mogelijke fontgrootte bij zet dat de software niet meer worden onderhouden.
Wat als het algemene pinsysteem gehackt blijkt te worden...
Wat als..

Op deze manier kan je door blijven gaan, en kan je net zo goed alles plat leggen.
Vreemd dat je de toestellen zegt blijven te ondersteunen, maar vervolgens het developers platform deze maand nog offline haalt. Je kan dit soort dingen ook op read-only zetten i.p.v. alles te verwijderen.

HP/Samsung is ook zo'n bedrijf, die hebben de Samsung Printers divisie overgenomen, maar drivers ervan blijven aanbieden kan schijnbaar niet. Ik snap dat soort dingen nooit, was is er mis met dit aan te bieden, desnoods over FTP? Dit soort kleine dingen kosten je niets, maar houden wel je klanten tevreden.
Hoezo kost het niks?

HW dient op den duur vervangen te worden en heeft onderhoud nodig. Een harde schijf heeft niet het eeuwige leven, voedingen ook niet etc. Wat als de HW verouderd is en er geen spares voor zijn intussen? Dan maar een nieuwe omgeving aanschaffen?

Ook het OS zal je moeten blijven onderhouden. Even een Windowsupdate doen kost alsnog tijd en je moet toch nagaan of de boel erna nog werkt en als het niet werkt nagaan waarom.

De ruimte die het inneemt zijn ook kosten en dan nog de stroom die nodig is.

En dan nog de vraag hoe vaak kijkt een klant er naar, denk niet dat er dagelijks 1000 mensen op zitten.

[Reactie gewijzigd door Amorac op 23 juli 2024 06:13]

Wat denk jij dat customer support kost? Of klanten die weglopen door gebrek aan ondersteuning (wat als LG opeens stopt met TV's/Monitors)?

Voor LG kost een FTP server(tje) echt niets of het beschikbaar stellen in hun bestaande download portaal kost niets. Je kunt daarbij prima zeggen dat er geen ondersteuning meer wordt aangeboden, dus aangeboden als 'this is it'. Voor ontwikkelaars is het juist nu interessant om die telefoons in leven te houden, dan zomaar de hardware weg te gooien of te vervangen.

Door nu alles weg te halen, zet je veel klanten voor het blok. Tevens gaan er straks sources rond op het internet, die dus niet direct afkomen van de fabrikant. Bij root-oplossingen/ROMs is dat niet zo fijn, al kan je natuurlijk altijd een checksum test doen.
Jij bent degene die zegt dat het overeind houden van een website niets kost. Ik zeg niets over kosten van klanten service. ik geef simpel weg aan dat er (veel) kosten aan (kunnen) zitten bij het online houden van een dienst.

Ik zet wel vraagtekens hoeveel klanten er daadwerkelijk gebruik maken/maakten van deze service.

En ja, ik verwacht dat LG de kosten/baten wel bekeken hebben en wat ze wettelijk wel/niet verplicht zijn. (LG zal ook wel weten hoe vaak de site bekeken werd)

[Reactie gewijzigd door Amorac op 23 juli 2024 06:13]

Inderdaad en wie piept er om dit alleen een enkele tweaker, want over algemeen zullen meeste gewoon nieuw toestel nemen.

Aangezien dan het abonnement afgelopen is of iets, dus dan kiezen ze een andere en beland deze in de kast of iets.
Nog maar snel even downloaden en unlocken dan. Heb nog een V30, V40 en V60 dan kan ik de software tenminste zelf nog proberen up to date te houden.
Heeft nog lang geduurd, dacht dat een reactie in de trant van "downloaden die software" wel als eerste zou komen.

Heb geen LG maar zal wel kijken of de software gedownload kan worden, wellicht dat de telefoons nu aantrekkelijk worden om 2e hands aan te schaffen :)
Volgens mij kan je er een unlock code aanvragen. Natuurlijk wel de melding geen garantie meer bla bla. Dus voor mijn V60 niet zo chill die nog een jaar heeft. Maar aan de andere kant krijt hij "maar" 3 jaar updates en wellicht wil ik hem daar na ook nog blijven gebruiken.

De V30 gebruik ik momenteel ook nog als navigatie telefoon en de V40 wordt door mijn moeder als daily driver gebruikt. Die krijgt volgens mij vanaf volgend jaar ook geen security updates meer en de V30 heeft die al een of twee jaar niet meer. Maar het zijn opzich nog prima toestellen die nog wel een tijdje mee kunnen.
Ik heb net geprobeerd mijn oude LG G4 te unlocken volgens het stappenplan van LG wat gelinkt wordt in het artikel. Echter; na het invoeren van de IMEI en Device ID krijg ik de popup: 'Service Unavailable' :|

EDIT: nu een uurtje later nogmaals geprobeerd en het werkte wel. Apart, maar vals alarm dus.

[Reactie gewijzigd door landcross op 23 juli 2024 06:13]

ik blijf in die developerspagina hangen en kan niet verder. heeft iemand die unlocksleutel kunnen bemachtigen? of moet ik echt zelf die stappen door?
Jammer dat ze deze weg ingegaan zijn. Juist nu ze zelf de stekker er uit trekken, zou het handig zijn als je de telefoons kunt unlocken om zelf je eigen software er op te hebben.
LG gaat helaas dan de zwarte lijst op - how sad it is!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.