LG-smartphones zijn na 30 juni niet meer te updaten omdat servers offline gaan

LG-smartphones zijn na 30 juni niet langer te updaten, omdat de fabrikant dan de servers offline haalt waar de updates en upgrades op staan. LG stopte in 2021 met smartphones maken en heeft sindsdien smartphones nog van drie OS-upgrades voorzien.

LG raadt gebruikers aan om alle updates en upgrades voor eind juni te installeren. Vanaf die datum stopt ook de desktopsoftware LG Bridge met functioneren. Dat programma kan back-ups maken van telefoons en terugzetten en is daarnaast bedoeld om updates en upgrades te installeren op LG-telefoons.

LG heeft tientallen jaren telefoons gemaakt, waarvan de laatste jaren voornamelijk Android-smartphones. LG stopte daarmee in 2021. Het laatste high-end model van de fabrikant is de Wing, een smartphone met een kantelbaar scherm en daaronder een tweede scherm. Daarnaast had de fabrikant een uitrolbare telefoon willen uitbrengen, maar de fabrikant heeft die geannuleerd. De tool om bootloaders te ontgrendelen is al jaren offline.

LG Wing
LG Wing

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

29-04-2025 • 19:49

50

Reacties (50)

50
50
22
0
0
27
Wijzig sortering
Als ooit eigenaar van een LG G2 vind ik dit erg jammer om te lezen. Het einde van een tijdperk, althans, zo voelt het. Erg jammer
Als er een fabrikant zich niet aan beloftes hield was het wel LG. Dat kan ik me nog wel goed herinneren. Ben wel blij met hun TVs maar de telefoon tak…
Nou ik heb dus met een van hun dure monitors, toen nog met 3 jaar pick-up & return garantie, na twee jaar problemen gekregen, en niet gerepareerd door LG. (probleem kon niet gereproduceerd worden)

Later de G4, die kreeg een bootloop probleem, door hun erkend, maar door een barst in het scherm reparatie geweigerd.
En omdat de G4 toch wel een van mijn favoriete telefoons is geweest daarna de G5 ook nog gekocht.
Maar wat met die het probleem was hebben mijn hersens gewist, uit zelfbescherming ofzo denk ik, want ik ben nu dus (ja nog steeds) ook echt helemaal klaar met LG na drie slechte ervaringen van 'top of the line' producten.

Van mij mogen ze stoppen met alles.
Ik heb in mijn leven 2x een LG telefoon gehad, en 2x werkte een aantal functies niet of enorm belabberd (bvb wifi hotspot op de featurephones, maar ook FM zender/ontvanger, camera). Dat was in de jaren 2000-2009. Heb in die periode ook een Sony Ericsson en Sharp gehad, en die waren verschillende malen beter en vaak ook goedkoper.

Sindsdien mezelf ook voorgenomen nooit nog een telefoon van LG te kopen.

Ik heb tegenwoordig wel een TV (met een paneel) van LG - en je kan zeggen wat je wil, maar momenteel maakt LG Display echt wel de beste schermen op de markt.
Wel de beste schermen, maar de rest... Mijn tv ging na 2 jaar kapot. Was niks meer aan te doen, vertelden ze me. Maar YouTube leerde mij dat een defecte flat cable een redundancy check liet crashen. Een simpel stukje tape op de kabel en mijn tv loopt alweer 3 jaar probleemloos.
Dat laatste dacht ik ook, totdat ik een Sony had aangeschaft.
Sony maakt voor haar TV geen eigen OLED panelen. Sterker nog: ze worden ingekocht bij jawel: LG
LG Display en LG Electronics zijn (vziw) twee verschillende bedrijven onder dezelfde holding, dus dat hoeft niet per se iets te zeggen. En niet alle Sony OLED's zijn op basis van LG panelen, er is ook een lijn met Samsung's QD-OLED panelen.
Klopt de Bravia 8 II heeft inderdaad een Samsung.

Maar het doet weinig af aan het feit dat "totdat ik een Sony had aangeschaft." een enorme kort door de bocht opmerking is.
Het gaat niet om het paneel, maar om de aansturing daarvan en de andere hardware eromheen die het vroegtijdig begeeft.
Kan ik niet ontkennen maar ik had niet de indruk dat die discussie om levensduur ging.
Heb daar gelukkig andere ervaringen mee, maar ook twee defecte OLED panelen van LG. De C7 en mijn C3 van nog geen anderhalf jaar oud. Netjes gerepareerd door CE repair, maar geeft wel te denken over de kwaliteit van de panelen.
Heb je daar een voorbeeld van, van wat er uitspringt?
Ik kan voor mijn LG G5 alleen de belofte van meerdere modules herkennen.
De update naar een volgende Android versie, die vervolgens niet kwam.
De G4 van mij was een drama telefoon voor mij. 5x reparatie gehad en tijdens het bellen was ik telkens onverstaanbaar. Ook raakte ik in Bootloop problemen. De telefoon is uiteindelijk na 2 jaar ellende terug ingenomen door de Mediamarkt.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 30 april 2025 10:23]

Mijn G2 doet het nog steeds, alleen is hij ooit gevallen, waardoor een deel van het scherm geen aanraking meer registreert. Maar verder een goed toestel, heb het tot ca. 2020 gebruikt.
Nou, wij hebben een LG TV van 6 jaar oud en daar krijgen we ook geen WebOS updates meer voor hoor. 't Kreng heeft € 2500,- gekost dus daar mag je toch wel een iets langere levensduur van verwachten dan 6 jaar.

Ach, gelukkig hebben we een AppleTV om het stukje smart over te nemen.... maar toch 🙂
Maar dat is ook inherent aan het hele smarttv gebeuren. De cpus voor TV zijn altijd de bottleneck. Maar ik heb ook al 6 jaar een Apple TV, maar qua opslag begint die ook al ingewikkeld te doen hoor. Met name omdat ik 1 account op 2 apple TVs heb en hij altijd syncroniseert op ook al heb ik dat uitgezet..
Heb wel goede herinneringen aan de LG Nexus serie, zonder Android bloatware 👍

Maargoed, ben nu ook blij met een iPhone 13 Mini 😅
Ik vind het ook jammer, zelf had ik de G3 wit variant en was en eigenlijk nog steeds de mooiste smartphone wat ik ooit heb gehad. tegenwoordig lijken ze allemaal op elkaar net als bij pc kasten.
Weinig durf om te verschillen en als er verschil is dan missen ze veel functies.
Als ooit eigenaar van een LG Optimus 4X HD ben ik blij dat ze stoppen want wát voelde ik me opgelicht na het besteden van mijn zuurverdiende zakgeld aan dat gedrocht.
Zo jammer dat op zo'n moment niet alles openbaar wordt gemaakt en de nodige tools worden vrijgegeven.
Dan kan de community het evt verder oppakken.

Ik begrijp dat het kan zijn dat er nog proprietaire code in zit, intellectueel eigendom of andere zaken met licenties waardoor ze het niet mogen openbaren. En de code doorspitten kan dan teveel geld en inspanning kosten.

Maar ze kunnen volgens mij best een dump maken van alles wat ze toch openbaar hadden staan.
Pleur het op Github/Gitlab, maak er een torrent van. Laat 1 simpele PC wat seeden.
alles is wel te vinden qua updates op xda maar een centrale plek bij hunzelf zou best handig kunnen zijn.

Het enige wat minder is, is dat je bijvoorbeeld niet langer je bootloader kan laten unlocken. Dat ging met een specifieke key voor jou phone via email. (met de g5 iig) Dus als je er nog een hebt liggen heb je pech.
Dat is dus zo'n stuk code dat ze gewoon openbaar moeten zetten;
met de opmerking "succes ermee, wij doen er niets meer aan en leveren geen support"

Maar ook firmwares en andere software. Hoeveel schijfruimte kost dat nu werkelijk.
Er is natuurlijk heel weinig behoefte aan. Maar het kost ook geen drol.
Of ze kunnen alle proprertaire code vervangen door vrije code. Zou ze wel sieren, want HP deed precies datzelfde met webOS (alle niet-vrije code herschrijven met vrije), waar LG nu de vruchten van plukt. Dus andersom zou LG dat ook kunnen doen.
Kan je er dan wel een ander OS opzetten? (Maw, zijn er ‘minder officiële’ manieren om die bootloader te unlocken?)

[Reactie gewijzigd door fenrirs op 29 april 2025 19:54]

Niet wanneer je niet op een eerder moment je bootloader hebt ontgrendeld. Dat is wel een voorwaarde.
Zou LG strelen als ze mogelijkheid om die te unlocken in de laatste update verwerken zodat je die lokaal op elk gewenst moment kunt unlocken.
Dat zou prima zijn. En voor hun ook geen probleem, want ze leveren toch geen ondersteuning meer, dus het is niet alsof ze ineens klanten met iets ‘mogelijk risicovols’ opzadelen. Immers, de klanten die er na de ondersteuning gebruik van willen maken, zullen de klanten zijn die weten wat ze doen.
Toch wel apart dat LG volledig gestopt is met smartphones, in tegenstelling tot andere fabrikanten zoals Samsung, Asus etc.... Alleen geen idee eigenlijk hoe populair LG smartphones waren maar blijkbaar dan toch niet populair genoeg voor LG.
Of er viel gewoon te weinig mee te verdienen voor ze.. Er is zoveel aanbod en concurrentie onder Android telefoons..
Ja dat heb ik mij al vaker afgevraagd dat niet meerderen gestopt zijn ermee met dat gigantisch aanbod.
Klopt... de telefonie tak leed al langere tijd verlies.

En als je verder een gezond bedrijf bent, maar voldoende andere winstgevende takken dan is het heel verstandig om je daarop te focusses, en de stekker uit de verlieslijdende divisie te trekken.
Maar die is er toch ook wat betreft bijv. tv's en beeldschermen? Maar daar gaan ze gewoon mee door…
Daar staan ze redelijk bovenaan, ook omdat LG Display een van de betere leveranciers is van schermen en dus verdient het prima.

De telefoons schoten gewoon niet op, ze verkochten prima maar niet heel goed. Het plan was om innovaties te doen om zich te differentiëren in de markt, zoals met de V30 en het extra scherm, de Wing, maar het bracht allemaal niks op dus hebben ze het laten liggen.
Er zijn meerdere markten dan alleen EU en US... Veel volk wil alleen een Iphone of Samsung, en kijken raar op als je een Huawei of Motorola toestel hebt.

Goedkopere toestellen doen het goed in ontwikkelingslanden als ze ook alle software kunnen draaien, helemaal in het segment onder de 300 euro, en die markt is vrij verzadigd. Een toestel als de "wing" lijkt me niet goedkoop en als je niet uit kan blinken ergens in, wil niet elke merknaam zich er aan binden.
Ik zie nooit mensen raar opkijken of reageren als je met een ander merk komt, tenzij het een niche merk is, zoals Fxtec of Planet Computers. Maar ja, dan val je ook wel enorm op. :P Maar Huawei hoor ik meestal juist goede berichten over, ook van mensen die minder met tech hebben, en Motorola is een oude rot in het vak, dus die doet het ook goed. En Xiaomi zijn ook niet-techmensen best lovend over.
Nou als ik naar 'vroeger' kijk dan was b.v. Motorola juist best wel populair en misschien nog wel populairder als Samsung. Tegenwoordig, nou, soms kan je het verschil geeneens meer zo op afstand zien welk merk het is.

En ja ik persoonlijk gebruik eigenlijk al jaren Samsung, gewoon omdat ik OneUI wel prettig werken vind.
Heb al jaren een LG G8s ThinQ en ben daar zeer tevreden mee. Stabiel en uitstekende camera`s. De toestellen daarvoor waren niet geweldig moet ik toegeven.
Pluspunt was dat het geen populair toestel was en ik hem bijna nieuw kocht voor 200 euro.
nexus 5, g3, g4 en de v10 en zelfs de g6 waren toch erg goed, en goed ontvangen. Past bij de laatste modellen werd het minder, met rare keuzes. En dat was ook het moment dat de concurrentie moordend was. Met een Samsung die er zo 12 modellen per jaar uibracht.
Vergeet de V20 niet, underrated toestel omdat hij hier niet te koop was. Vrijwel alle specs (minus E-sim uiteraard, helaas) welke je maar kunt wensen.
Klopt. Samen met de Sony Xperia Ultra is de LG V20 toch wel mijn favoriet van alle mobieltjes die ik gehad heb. Met name vanwege de quad-dac. Maar ja, de toestellen worden ingehaald door de tijd en zijn op een gegeven moment verouderd.
Mijn Samsung S24 Ultra, hoe goed ook, heeft voor mij toch niet de wow-factor zoals die twee toestellen hadden.
LG, die forceert een account aan te maken om je telefoon te casten naar je TV? Die reclames forceert op je TV?
Is dit een probleem voor Google gebruikers?

Ik bedoel dit niet flauw, maar iedereen die Google-diensten gebruikt, accepteert dit toch al in meer of mindere mate? Alleen is er nu een extra partij bij? Maar of je nou advertenties van club 1 of 2 ziet?
Ik krijg anders geen reclame als ik cast naar de tv met mijn pixel. Dus dat is best wel apart me dunkt.
Ik bedoel in z'n algemeen.

Google z'n voor business is advertenties verkopen. Als iemand ervoor kiest om Google-diensten te gebruiken, accepteert iemand toch de facto advertenties? En of die dan van partij 1 of 2 zijn, maakt toch niet zo veel uit?
vanwie die zijn maakt idd niet uit, waarop die komen wel. En hoe vaak ook, als telefoonfabrikanten (na het betalen van de volle mep) ook nog eens, buiten Google om, ook overal reclame laten zien dan is dat extra reclame. Dan is dat ook een extra bedrijf dat een dossier van je aanlegt.

Het is niet omdat je een Google (android in dit geval) gebruiker bent, dan wilt dat volgens mij niet automatisch zeggen, dat je het zomaar moet accepteren dat andere bedrijven op dit soort manieren ook nog reclame beginnen te sturen.

Als je nog nooit reclame hebt gehad, bij het casten van netflix (ook zonder reclame) maar je krijgt nu banners over je tv om de x tijd dan lijkt me dat een opmerkelijk verschil in gebruikerservaring. Ongeacht of je een Google gebruiker bent of niet...? Wil je bellen naar iemand en wordt je onderbroken op je Android telefoon voor 10 seconden reclame dan is dat volgens jouw blijkbaar normaal?
Memories.. Vijf jaar veel plezier gehad van mijn Nexus 5x , daarvoor een gewone Nexus 5.
Dus de telefoons zijn out of support. Dat is helaas nog normaal voor een telefoon die nu 4 jaar oud is en vast een of twee jaar eerder gereleased is.
LG stopte in 2021 met smartphones maken en heeft sindsdien smartphones nog van drie OS-upgrades voorzien.
Ohja? Vreemd mijn LG Velvet heeft toch echt maar 1 upgrade gekregen, namelijk Android 13 in 2022.
Daarna is er nooit meer een update verschenen.
Alle LG update en backup software werkt sinds 2022 ook niet meer.
(de telefoon is gekocht in 2021)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn