Video toont niet uitgebrachte LG Velvet 2 Pro-smartphone

Er is een video verschenen van de niet-uitgebrachte LG Velvet 2 Pro-smartphone. De high-end smartphone had dit jaar moeten uitkomen, maar toen besloot LG om te stoppen met zijn smartphonedivisie. De bestaande exemplaren gaan nu naar medewerkers van het bedrijf.

De video toont dat er al een ontwerp was voor de doos, waarop een sticker zit met de opmerking dat de telefoon nu alleen voor medewerkers is en dat doorverkoop verboden is. Het getoonde toestel is zwart met gouden kleuraccenten.

De telefoon heeft een 6,8"-oledscherm met 1080p-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz. De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 888-soc met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan UFS 2.1-opslag. De accu heeft een capaciteit van 4500mAh. De telefoon meet 165x75x7,5mm.

De primaire camera is van Sony en heeft een maximale resolutie van 64 megapixel. Daarnaast zijn er nog een camera met ultragroothoeklens van 12 megapixel en een 8-megapixelcamera die 3x vergroting moet bieden ten opzichte van de primaire camera. De telefoon had de Velvet van vorig jaar moeten opvolgen.

LG had de telefoon dit jaar willen uitbrengen, maar besloot toen te stoppen met het maken van smartphones. De fabrikant heeft beloofd bestaande telefoons nog maximaal drie jaar te ondersteunen met updates.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-06-2021 • 07:31

24 Linkedin

Reacties (24)

24
24
17
3
0
5
Wijzig sortering
Nog steeds gewoonweg dom hoe ze LG kapot hebben laten gaan. Constant weer iets nieuws erin gooien wat niet werkt om er vervolgens weer mee te kappen. Denk aan de modules, 1 of ander gaar radarsysteem, 2e scherm.

Ze hadden gewoon een sterke basis moeten neerzetten. Als ik de leiding had gehad daar:
3 series telefoons op de markt ieder jaar. Instap met de beste snapdragon 4xx. Midrange met 6xx. High end met 8xx. Alle 3 in 3 verschillende grote's, enige verschil is grote van het scherm en accu. Voor de rest, minimaal vanaf de midranges alles erop en eraan. Draadloos laden, stereo speakers. Alle modellen headphone jack, micro sd, en... Een verwijderbare achterkant met verwijderbare accu. Maak dat de USP. Plus, je brengt 9 modellen op de markt, maar, je hebt maar 3 modellen te onderhouden qua updates (minimaal 3 jaar, doorgroeien naar 4 jaar, harde beloftes maken en nakomen). En je deelt veel onderdelen tussen de modellen dus dat drukt kosten weer. Oja houd het stock android. Lekker simpel en gewild.

Wedden dat je een profit kan maken. No nonsense telefoon, je kiest de scherm/cpu/camera prestaties die je wilt hebben (keuze uit 3 tiers) en dan kies je welke schermgrootte je wilt hebben (3 keuzes). Noem ze ook nog eens lekker simpel. Bijvoorbeeld A voor instap, dan jaartal, dan S, M of L voor small medium large. Lekker duidelijk, koop je bijvoorbeeld een LG A22M.
Ga je niet redden als je 20 keer wordt ingehaald door andere fabrikanten. De manier waarop Xaomi, BBK, en consorten spelen is ongelooflijke, maar ik heb hier nog nooit iemand over gehoord.
Ik zeg niet dat ze er groter mee waren geworden dan xiaomi, maar ze hadden een profit gemaakt. Iets dat al jaren niet gebeurt is.
Dat is idd wel een beetje het trieste aan de telefoonbuisiness nu. Elk graantje innovatie word de grond in geduwd. Zolang de groote maatschappijen maar allemaal hetzelfde doen dan willen mensen wel. Maar als je iets uit probeert om te bekijken of er nog een nieuwe manier van gebruik is word je neergesabelt.
Maar als je iets uit probeert om te bekijken of er nog een nieuwe manier van gebruik is word je neergesabelt.
Behalve dan als je Apple of Samsung heet.

Die modules waren een goed idee (al zit er natuurlijk altijd een compromis in), Motorola heeft dat ook een keer gedaan. Dat tweede scherm is ook goed.

Het grote probleem is dat je een dergelijke module, of het nu een high-end DAC, een giga-accu een super-camera of iets anders is, wel naar de volgende telefoon zult willen meenemen. Al dit soort probeersels werd na één telefoonmodel of na één generatie weet beëindigd en de volgende mobiel was er niet compatible mee.

Ook als je een dergelijk toestel kocht, niet als bundel met die addons, maar die later alsnog wilde, dan was de addon niet meer verkrijgbaar.

Het tweede probleem is dat anderen, in de eerste plaats app-makers, maar eigenlijk de hele keten van Google's stock Android, via app-makers tot accesoire-makers en andere fabrikanten niets met die addons (kunnen) doen. Dat komt o.a. al door het éérste probleem. Als LG nu een addon-DAC heef maar in de volgende generatie toch niet meer, dan heeft het voor een app-maker geen zin die te gaan ondersteunen. Tegen de tijd dat de App klaar is, worden die DAC en die telefoon al niet meer verkocht, en hetzelfde geld voor de andere add-ons tot aan het tweede scherm aan toe.

De enige functionaliteit die een dergelijke add-on dan heeft is de functionaliteit die de fabrikant zelf (LG dus) toevoegd. En dan komt het derde probleem. LG had een slechte reputatie gekregen doordat er met o.a. de G5 issues waren, en vooral vanwege de ondersteuning met updates. Tegenwoordig, als je eenmaal een slechte reputatie hebt, dan ben je dood, kijk naar Palm (duurde te lang voor WebOS-toestellen echt kwamen, en toen slechts mondjesmaat), kijk naar Nokia (de originele), Blackberry, HTC, Wileyfox, Wiko.
Mja, makkelijker gezegd dan gedaan. Wat ze ook hadden kunnen doen is iets met het feit dat ze zo groot zijn in televisie land: Foon als afstandsbediening voor de TV (wii-mote style bijv) of video conferencing via telefoon via scherm en mic van TV met 1 druk op een knop, enz.
Wat ze ook hadden kunnen doen is iets met het feit dat ze zo groot zijn in televisie land: Foon als afstandsbediening voor de TV (wii-mote style bijv)
Dit hadden ze al op de LG G3. Hiermee kon je gewoon je telefoon als afstandbediening gebruiken voor elke TV met infrarood ontvanger.
En dan was de consument wel over de prijs gestruikeld ben ik bang.
Het ontbrak volledig aan lange termijn visie bij LG's smartphone tak. Ieder raar leek het roer weer om te gaan en werden de "prachtige" (lees: slecht uitgewerkte) ideeën weer van tafel geveegd en kwam er een nieuw, wederom slecht uitgewerkt, idee voor in de plaats. Een bepaald idee perfectioneren? Nee.... daar begon LG niet aan. Dat hebben andere fabrikanten vervolgens maar gedaan (meerdere camera's, ultrawide, tikken op het scherm, etc.)

Ze hadden inderdaad een paar modellen moeten hebben met stock Android en dan vooral concurreren op prijs/kwaliteit. Maar dit deden ze niet. Ze bleven ondanks de dalende populariteit nog steeds de hoofdprijs vragen.

Ditzelfde zie je trouwens bij Sony en HTC ook. Ook daar verwacht ik vroeg of laat dat ze EINDELIJK de stekker er een keer uittrekken. HTC is al op een haar na dood, maar Sony lijkt het nog steeds niet in te zien....
Makkelijker gezegd dan gedaan.
Ik was juist blij net LG en het feit dat ze nog een headphone jack hadden (+ de militaire rating). Heb hier nog de G7 liggen (deze valt net buiten de reveling van extra updates en werd ineens na 2 jaar en redelijk op tijd alle updates krijgen toch gedropt). Het probleem is vooral de marketing en de verkeijgbaarheid. Mensen vonden mijn telefoon heerlijk in gebruik, maar hadden geen ervaring met LG of wisten zelfs niet dat ze telefoons maakten. Verder was er nou nooit reclame, en de V60 was nagenoeg niet te krijgen of alleen voor een hoge prijs (LG had na de prijsdaling toch wel een extreem goede prijs-kwaliteitsverhouding) vanwege het gebrek aan concurrerende prijzen en de extra accessoires. De Velvet wilde ik sws skippen vanwege de gebogen schermranden.

Ik maakte een uitstapte naar Samsung omdat ik de V60 nergens kon vinden, en mosterd echt gelijk de software (alhoewel Samsung ook wel prima is). Android One vermijd ik juist als de pest (en zo zijn er meer hier)! Eigenlijk hadden ze daar meerdere series in moeten maken. Ik dacht bij de aankoop van mijn huidige telefoon dat dat uitstapje eenmalig zou zijn, en dat ik over 2 jaar toch weer terug zou gaan naar LG. Helaas... En ik mis ook wel de headphone jack (hoge kwaliteit), en verbaas me nog elke dag over hoe mooi het LCD-scherm is (zelfs met mijn voorkeur voor OLED, dus ze stoppen er wel echt goede componenten in). Ach ja, je doet er niks tegen... Gelukkig heb ik nog een mooie reservetelefoon (de reden dat ik het toestel niet meer dagelijks gebruik, is puur omdat de accu los lijkt te zitten door alle klappen die het toestel heeft gehad door mijn onhandigheid).
En je deelt veel onderdelen tussen de modellen dus dat drukt kosten weer. Oja houd het stock android. Lekker simpel en gewild.

Wedden dat je een profit kan maken. No nonsense telefoon, je kiest de scherm/cpu/camera prestaties die je wilt hebben (keuze uit 3 tiers) en dan kies je welke schermgrootte je wilt hebben (3 keuzes). Noem ze ook nog eens lekker simpel. Bijvoorbeeld A voor instap, dan jaartal, dan S, M of L voor small medium large. Lekker duidelijk, koop je bijvoorbeeld een LG A22M.
, klinkt een beetje als de strategie van Nokia HMD (hoewel die alleen focussen op midrange en budget op het moment), dan krijg je nog een goed updatebeleid erbij (waar LG eerst niet echt goed om bekend stond en later was het ook niet echt maandelijkse updates, ik kan mij herinneren dat LG niet echt hielp qua imago). Probleem wel is bij deze strategie dat je erg gaat concurreren op prijs, wat je uiteindelijk (deels) gaat verliezen van de grote Chinese spelers (BBK etc) die midden in de hardware infrastructuur zitten incl alle schaal- en opschalingsvoordelen. Je moet dus wel iets hebben wat je onderscheid. LG probeerde het met nieuwe features (die voor de meesten blijkbaar meer als gimmicks aanvoelden dan must haves).
Een verwijderbare achterkant met verwijderbare accu. Maak dat de USP. Plus
, ik twijfel of consumenten dit tegenwoordig belangrijker vinden dan water vast (allebei kan misschien wel maar vereist extra R&D budget).
Exact dit heb ik ook wel eens bedacht / verzucht. Maar als het zo voor de hand ligt, want frankly: dat ligt het, waarom doet geen enkele telefoonboer dat dan? Ik mag toch aannemen dat die ook kunnen rekenen en denken. Dus terugredenerend: als niemand het doet, is er kennelijk geen verdienmodel.
De LG Velvet 4G kost slechts €329 sinds vorige week maar zit tjokvol features! In die prijsklasse staat het op eenzame hoogte.

Plus LG heeft updates toegezegd dus het is nog een goede koop.
LG zegt updates toe voor maximaal 3 jaar. Wat daar in mist is hoe vaak je die updates krijgt en wat voor updates je krijgt. Een upgrade naar Android 12 hoef je niet te verwachten. Als security updates na 2 jaar pas uitkomen voldoen ze ook aan hun uitspraak. Als ze alleen de camera app al updaten voldoen ze al.
Daarnaast kunnen ze over een half jaar al stoppen, het is immers "maximaal 3 jaar".
Dat was het nou ook net, met een beetje geluk kreeg je eens in het half jaar een update. Dat is met security updates tegenwoordig veels te weinig.
Dit kan een leuk verzamelaars object worden.

Bron: Ikzelf! Zou hem graag willen hebben. :*)
Denk wel dat deze voor hoge prijzen zullen verkocht worden op eBay enzo
Toch jammer, de V lijn waren fijne telefoons.
Echter het update beleid was minder en vaak waren de toestellen het net niet.
De fabrikant heeft beloofd bestaande telefoons nog maximaal drie jaar te ondersteunen met updates.
Ik had liever een belofte gezien over de minimale ondersteuning, niet de maximale.

Een week valt ook onder “maximaal drie jaar”.
Ja, maar ze kunnen niet zeggen dat de bestaande telefoons nog minimaal drie jaar ondersteund worden, want daarmee zouden ze zeggen dat de LG Cookie, bij wijze van, ook nog ondersteund wordt de komende drie jaar.
De meest recente telefoons zullen, waarschijnlijk, nog drie jaar ondersteund worden, de modellen van een jaar geleden twee jaar, et cetera.
Super zeldzaam! to-be-expected op ebay voor zotte prijzen. (en terrecht ook) echte rarity!
Heel erg jammer dat ze zijn gestopt ik heb zelf de G3 en G4 gehad en momenteel de LG Velvet en ben daar altijd en nu ook zeer tevreden over geweest ik had hierna weer een LG willen halen maar dat zit er helaas niet meer in nu.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee