RDW vernieuwt ontwerp van Nederlands dronevliegbewijs

De Nederlandse Dienst Wegverkeer brengt een nieuw vliegbewijs uit voor drones. Dat heeft een nieuw ontwerp, en er staat een QR-code op het vliegbewijs die linkt naar een pagina waar dronevliegers hun digitale bewijs kunnen vinden.

De RDW zegt in een persbericht dat het nieuwe vliegbewijs met het nieuwe ontwerp voldoet aan Europese regelgeving. Het ontwerp is rechtgetrokken met andere Europese landen. Het oude Nederlandse dronevliegbewijs was daar al wel geldig, maar werd door het afwijkende uiterlijk soms niet als authentiek beoordeeld.

Het nieuwe vliegbewijs bevat nu een QR-code. Die verwijst naar een webpagina waar gebruikers hun eigen informatie kunnen inzien. Ook zijn sommige Engelse begrippen op het dronevliegbewijs vertaald naar het Nederlands.

Het oude vliegbewijs blijft nog geldig. Vliegers kunnen wel gratis op de website van de RDW hun dronebewijs inwisselen voor het nieuwe exemplaar. De RDW zegt dat het ook makkelijker is geworden een A2-vliegbrevet te halen. Piloten die hun verplichte A1/A3-vliegbewijs in het buitenland hebben behaald hoeven dat niet meer op te sturen naar de RDW, maar kunnen dat via een vliegschool regelen.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

30-11-2021 • 09:08

97 Linkedin

Reacties (97)

97
90
38
4
0
41
Wijzig sortering
Korte vraag voor de mensen die in bezit zijn van dit bewijs: Is er een examen na het voltooien van deze 'online training'? Zo ja, hoe moeilijk is het halen van dit examen (tijd geinvesteerd)?

/Edit, dank voor alle reacties en vragen.
Ik zal ermee aan de slag gaan!

[Reactie gewijzigd door dycell op 30 november 2021 13:00]

A1/A3 2 uurtjes online in luxemburg is gratis. Stelt niets voor. Bewijs is hier geldig.
Ik heb een tijdje geleden een Mavic Air 2 gekocht, is een A1/A3 bewijs voldoende om hier mee te vliegen?
De laatste tijd heb ik me helaas niet hier meer in verdiept, heb dus niet echt een idee wat de nieuwe eisen zijn.
Ik raad je aan om deze video video te kijken https://www.youtube.com/watch?v=pht8by4TuKY wordt duidelijk uitgelegd welke bewijs je moet hebben.
Begin met A1/A3 en je komt erachter wat het inhoudt. Mocht je later willen upgraden naar A2 dan kan je of een cursus + examen kopen in NL. Of gratis cursus online + examen in NL. De A1/A3 is gratis om te zetten naar NL.
je hebt voor de MA2 een A2 bewijs nodig helaas.. omdat het bij deze drone om een 'legacy drone' gaat zonder Cx-label. Alle legacy drones tussen de 0.5kg-2kg vallen in A2. Ik raad je aan dit artikel eens door te nemen: https://www.dronewatch.nl...e-op-1-juli-2020-terecht/
A2 geldt nog maar tot 31-12-2022, dan valt elke legacy boven de 250 gram in de A3.
klopt, tenzij retrofitting (achteraf toekennen van Cx-labels) gaat gebeuren. Dan valt zowel de MA2(s) en de Mavic 3 in A1 (<900gr).

[Reactie gewijzigd door blaauwtje op 30 november 2021 15:10]

Daar zou ik niet op rekenen...voorlopig zijn nog 0 drones met een C label...Vooral zuur met de nieuwe Mavic 3. Ik hou het voorlopig lekker op de mini 2.
Er zijn nog geen officiele statements gedaan door EASA/DJI, dus wordt inderdaad afwachten. Ik heb zelf net een MA2S gekocht, maar ook alleen omdat ik deze in 1 jaar vliegen er zakelijk toch wel uithaal. Als er meer zekerheid was dan was ik misschien voor de M3 gegaan..
Geeft helaas bij mij een error.
Bij mij ook. Toevallig Adblock aan? Ik zie dat het laden van de Facebook tracker voor een javascript error zorgt die de pagina bricked.
Cursus is er niet meer, lijkt wel. Wordt nog wel genoemd op de 'news' pagina maar komt niet meer voor in de catalogus.
https://trainingzone.euro...0080227&catalogId=8264768

Klik op catalogus, klik op kruisje bij events (maak de zoek filters leeg) zoek op A1.
Zijn de vragen in Duitstalig of in het Engels?
Ligt eraan waar je 'm gehaald hebt. In Nederland is het vaak in combinatie met een cursus. Ik heb 'm in Oostenrijk online gehaald, daar mag je 'm net zo vaak doen totdat je 'm gehaald hebt. Ik had 'm 2 of 3 keer gedaan, en toen had ik 'm. Dus zeg 2 uurtjes werk? Desondanks word je wel gedwongen om je in de regels te verdiepen, dus al met al denk ik wel dat het nut heeft.
Worden de vragen in het Engels of in het Duits gesteld?
Als je hem in Luxemburg doet is het Engels.

[Reactie gewijzigd door x280 op 30 november 2021 11:52]

Toen ik 'm deed kon het alleen in het Duits
Het kan nu zelfs in het Luxembourgish.
Ff in digitaal in Oostenrijk doen, gratis icm online trailing
paar uurtjes werk, is prima te doen als je serieus even gaat zitten en je verstand gebruikt
Het is voornamelijk logisch nadenken. Even de stof doorlezen en daarna mijn examen gedaan (A1/A3).
Slaagde in 1 keer met 1 foutje. Ben zelf in het bezit van meerdere freestyle drones dus vandaar dat ik het dronevliegbewijs nodig had. Heb het via Dutch Drone Academy gehaald omdat Ierland vorig jaar erg lang wachtte met het bevestigen van aanmelding.
Ik heb via Dutch Drone Academy gevolgd, A1 A2 en A3. opzich is die wel diepgaander dan menig andere cursus naar mijn idee. Alsnog prima te doen alle 3 in 1 dag gehaald (ik ben er ook wel de volledige dag mee bezig geweest incl. examen)
ik heb hem via Duitsland destijds gedaan en de vragen online opgezocht, ben je binnen 1 uur klaar ;)
Ik vind het vooralsnog vreemd dat het initiële design die QR code niet bevatte. Dit was in zo'n beetje alle andere EU landen namelijk wel het geval.
Het was dan ook een vodje die door een kind ontworpen had kunnen zijn. Je neemt een A4-tje, plakt er wat logo's op, zet er een naam bij en voila... Een dronebewijs.

Ik ben in het afgelopen jaar 1 keer gevraagd om hem te laten zien, mijn vraag was dan ook of de BOA wel wist hoe het bewijs eruit hoort te zien, dat wist ie niet. Nou, lekker nuttig dan, zo'n controle :D Verder keek ie ook helemaal niet of ik wel een registratienummer bezat en of die op de drone aanwezig was, dus ik denk dat BOA's ook wel wat uitleg mogen krijgen over wat er nou gecontroleerd moet worden.
Ik heb hem gehaald uit goed fatsoen, Maar in het afgelopen jaar ben ik geen een keer ondervraagd.
(Ik vlieg zelf voornamelijk FPV, en met de oude regelgeving was dat natuurlijk een soort van verboden fruit.) Maar met de keren dat ik afgelopen jaar in aanraking kwam met politie op dit vlak was het eigenlijk alleen maar vanuit belangstelling. De agenten in kwestie waren vaak zelf ook niet geheel op de hoogte over alle huidige regels.
Sowieso voelde dat dronebewijs als Monopolygeld, je kreeg een pdfje in je mail en dat was het dan. Niet dat dat nu anders is, maar nu staat er wel een QR-code op!
Vreemd dat er geen pasfoto op staat?.
In principe moet je jezelf toch kunnen identificeren, dus bij officiële controles is dat niet echt een probleem.

Daarnaast zit er ook geen pasfoto op echte vliegbrevetten en ben ik bij controles nog nooit gevraagd naar mijn ID.
In principe moet je jezelf toch kunnen identificeren, dus bij officiële controles is dat niet echt een probleem.
Dat argument zou je ook kunnen gebruiken voor rijbewijzen. Daar staat echter wel een pasfoto op. ;)

Nu denk ik dat er niet zoveel dronevliegbewijzen uitgegeven worden, en dat ze ook niet gebruikt gaan worden als 'alternatief' identificatiemiddel binnen Nederland. Dit in tegenstelling tot rijbewijzen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 30 november 2021 09:23]

Een rijbewijs is daarin tegen óók een officieel identificatie bewijs.. dus daar is dan een foto wel handig.
Een rijbewijs is daarin tegen óók een officieel identificatie bewijs.. dus daar is dan een foto wel handig.
Het is ietwat officieel, ietwat niet officieel. Zie deze pagina. In de praktijk is het voor veel zaken bruikbaar, maar niet voor specifieke formele overheidszaken.

De tekst "Uw (Europese) rijbewijs is een identiteitsbewijs." slaat op dat het in de praktijk vaak als identiteitsbewijs gebruikt wordt, want het bevat onder andere een foto. Maar eigenlijk zou een rijbewijs net als een dronevliegbewijs kunnen zijn, als in dat je iets anders nodig hebt om jezelf te identificeren samen met het rijbewijs. Dat zal niet lukken omdat het rijbewijs de huidige rol (op Europees niveau nog wel) gekregen heeft. Dat vind ik overigens niet erg. Het heeft veel praktisch nut. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 30 november 2021 09:41]

"Uw (Europese) rijbewijs is een identiteitsbewijs."
is gewoon een wettelijke bepaling volgens de wet op de identificatieplicht (https://wetten.overheid.n...01-20#HoofdstukI_Artikel1). Daarvoor was een rijbewijs slechts een legitimatiebewijs.
Of een rijbewijs als identificatie mag worden gebruikt hangt af van de situatie. In sommige gevallen moet men vragen om een identificatiebewijs wat door de staat is uitgegeven. Een rijbewijs is dat niet, die wordt door het CBR uitgegeven.
Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig als identiteitsbewijs, al heeft met binnen de EU wel afgesproken dat rijbewijzen uit andere lidstaten worden geaccepteerd.

Wanneer men een rijontzegging heeft gekregen vervalt de geldigheid van het rijbewijs als identificatiemiddel ook!
Het rijbewijs krijg je toch van je gemeente?
(Na een examen bij het CBR)
Het document zelf wordt door de gemeente uitgegeven, maar de verantwoordelijkheid voor het afgeven en intrekken ervan ligt bij het CBR die bepalen of je in aanmerking ervoor komt.
De gemeente regelt het, maar officieel is het CBR de instantie die het rijbewijs uitgeeft. Die bepaald ook of je in staat bent om brommer, motor, auto, vrachtwagen of een bus mag rijden.
Je kan wel je DigiD app activeren met de NFC chip in je rijbewijs, daarmee toch wel een identiteitsbewijs.
Ook het overschrijven van een auto oid kan met een rijbewijs.
Een identiteitsbewijs of paspoort heeft vaak alleen meerwaarde als er een nationaliteit op moet staan.
In Nederland is een Nederlands rijbewijs een geldig identiteitsbewijs. In het buitenland niet.

Artikel 1 van de wet op de identificatieplicht zegt het volgende:
1Als documenten waarmee in bij de wet aangewezen gevallen de identiteit van personen kan worden vastgesteld, worden aangewezen:

1°.een geldig reisdocument als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onder a, b, c, d, e en g, of een Nederlandse identiteitskaart en vervangende Nederlandse identiteitskaart als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Paspoortwet;

2°.de documenten waarover een vreemdeling ingevolge de Vreemdelingenwet 2000 moet beschikken ter vaststelling van zijn identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie;

3°.een geldig nationaal, diplomatiek of dienstpaspoort dat is afgegeven door het daartoe bevoegde gezag in een andere lidstaat van de Europese Gemeenschappen of in een andere staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, voor zover de houder de nationaliteit van die andere lidstaat bezit;

4°.een geldig rijbewijs dat is afgegeven op basis van de Wegenverkeerswet, een geldig rijbewijs als bedoeld in artikel 107 van de Wegenverkeerswet 1994 of een rijbewijs dat is afgegeven door het daartoe bevoegde gezag in een andere lidstaat van de Europese Gemeenschappen of in een andere staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, waarvan de houder in Nederland woonachtig is, zolang de bij de Wegenverkeerswet 1994 vastgestelde termijn van geldigheid in Nederland niet is verstreken, aan de houder geen administratieve maatregel bedoeld in paragraaf 9 van hoofdstuk VI van de Wegenverkeerswet 1994 is opgelegd of aan hem niet de bijkomende straf bedoeld in artikel 179 van die wet is opgelegd en mits het rijbewijs is voorzien van een pasfoto van de houder.

2Onze Minister van Veiligheid en Justitie kan, al dan niet voor een bepaald tijdvak, andere dan de in het eerste lid bedoelde documenten aanwijzen ter vaststelling van de identiteit van personen.
Simpelgezegd zijn dus:
- identiteitskaart
- paspoort
- vreemdelingendocument
- rijbewijs (Nederlands)

Geldig, waarbij er per document uiteraard ook nog voorwaarden aan verbonden zijn.

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 30 november 2021 11:48]

Een rijbewijs is wél een officieel identiteitsbewijs. Je kan het echter niet gebruiken in situaties dat nationaliteit of verblijfsstatus relevant is: https://www.rijksoverheid...-kan-ik-mij-identificeren
Hmm, ik meen me toch te herinneren dat ik het bij meerdere verkiezingen als identificatie heb gebruikt.
Legitimatie en identificatie zijn niet gelijk aan elkaar
Wat heeft dat met mijn reactie te maken? Mijn reactie was op @DragonSlayer666 die aangaf dat een rijbewijs niet te gebruiken is om te stemmen. Dat klopt volgens mij niet.
Dat deel van het stemmen klopt dus ook niet denk ik. En bij het stemmen is het ook niets meer dan een cross-reference met hun eigen lijst. Dus zijn aanvullende gegevens (zoals verblijfsstatus) niet meer belangrijk.
Dat komt omdat je een rijbewijs ook als officieel document mag gebruiken om je te identificeren
Behalve bij de Overheid zelf, opmerkelijk genoeg. Als je bijvoorbeeld een ministerie wilt binnengaan, of het Tweede Kamergebouw, móet je een ID-kaart of paspoort tonen. Een rijbewijs wordt dan niet geaccepteerd.
Aanvullend op de reacties hieronder, een rijbewijs wordt niet geaccepteerd identificatie

Zelfde is met het identificeren op een bouwplaats, daar wordt ook altijd gevraad om een ID of Paspoort.
Wat een onzin, heb ik nog nooit meegemaakt bij een ministerie. Voorbeeld BuZa:
De bezoeker is verplicht een legitimatie te overleggen (paspoort, rijbewijs, verblijfsvergunning, legitimatie van een ander ministerie).
https://www.rijksoverheid...contact/huisregels-bezoek
Hoewel een rijbewijs ook bepaalde watermerken heeft, zijn die volgens mij veel makkelijker na te maken dan die op een ID-kaart of paspoort (waarvoor de nieuwste techniek wordt gebruikt vaak bij nieuwere versies).

Daarom zal waarschijnlijk een rijbewijs niet geaccepteerd worden.

[Reactie gewijzigd door MicBenSte op 30 november 2021 11:47]

Ware het niet dat je rijbewijs in vrijwel alle gevallen gebruikt kan worden als identificatiedocument.
Uitzonderingen daar gelaten
Dat argument zou je ook kunnen gebruiken voor rijbewijzen. Daar staat echter wel een pasfoto op.
Precies de reden waarom (in NL) in veel gevallen een rijbewijs óók geldt als identificatiebewijs.
Maar op een vaarbewijs (oid) staat ook gewoon een pasfoto. En dat kun je niet gebruiken als geldig identificatiebewijs.
Je rijbewijs ís je identificatie 8)7
Er mag alleen gevraagd worden om je te identificeren met een geldige rede, bijvoorbeeld als je een strafbaar feit pleegt of betrokken bent bij een verkeersongeluk. Je bent dus zeker niet altijd verplicht om je te kunnen identificeren.
Er is blijkbaar geen draagplicht in Nederland, maar wel een toonplicht (mits daar een goede reden voor is). Kort gezegd is er eigenlijk dus wel een draagplicht, tenzij je op magische wijze nooit in de buurt bent van een ongeluk, overval oid.

Dus ergens ben je wel degelijk verplicht om je te KUNNEN identificeren, maar mag de politie e.d. dit niet te pas en te onpas van je eisen.
Dus toch geen draagplicht?
Je bent in Nederland dus niet verplicht om altijd een identificatiemiddel bij je te dragen. De wet kent geen draagplicht, maar wel een toonplicht. Je moet je identiteitsbewijs dus wel kunnen laten zien, wanneer hiernaar wordt gevraagd. Kan of wil je dat niet, dan ben je strafbaar. Je loopt het risico op een boete van zo’n € 90,-.
Toonplicht en draagplicht, het verschil kan je duur komen te staan. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd kunt aantonen wie je bent en voorkom zo een boete.
Bron
Het enige wat ik kan bedenken is dat ze dan met je naar je huis gaan waar je ID ligt. Dus dan wil je het wel tonen en kan je dat dus ook (alleen niet per direct).
Dat lijkt mij ook. Zie je ook regelmatig in die tv programma's dat dan iemand het id brengt.
Kan het verschil hem er ook in zitten dat als je hem niet bij je hebt, je hem mag laten brengen door een huisgenoot e.d.? (recente eigen ervaring)

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 30 november 2021 12:26]

Maar het hele idee is dat die foto óók overeen moet komen, net als die schaduwversie van je foto die in je ID-kaart zit. Dat zijn allemaal extra parameters die samen een geldig identiteitsbewijs vormen.

Op zich prima dat een dronebewijs dit niet heeft, maar waar een rijbewijs dus ook voor identificatie gebruikt kan worden is dit hierbij dus niet het geval
Mijn vliegbrevet heeft ook geen foto en is dus alleen geldig in combinatie met een id bewijs.
Ik wist niet eens dat dit bestond... Is dit verplicht? Of alleen onder bepaalde omstandigheden/voorwaarden ofzo?

Een vliegbewijs voor drones is lang niet overal verplicht, dus vandaar dat het me verrast.
In principe altijd een exploitantnummer als je drone een camera heeft. Daarna speelt gewicht mee of je daadwerkelijk een vliegbewijs nodig bent. (boven de 250 gram)
Ik met mijn DJI Mini bijvoorbeeld niet.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 30 november 2021 12:25]

Wat heb je aan een drone bewijs? Er is nergens enige plek in Nederland waar je mag vliegen! Niet boven: gebouwen, wegen, mensen, de natuur... Ok, waar dan wel?
Ik hoop dat er iemand is die hier een serieus antwoord op heeft eigenlijk. Waar vliegt men zoal? Ik woon zelf in de regio Dordrecht, maar ik heb het idee dat alles in Zuid-Holland een aanvliegroute is, boven de natuur of boven bebouwd gebied. Dan blijft er niet meer zoveel over toch? Het lijkt me een hele gave hobby, maar dan wil ik het natuurlijk wel kunnen beoefenen
Hier kan je een kaart zien waar je wel/niet mag vliegen
https://www.godrone.nl
https://www.vliegjedroneveilig.nl/kaart/

[Reactie gewijzigd door ido_nl op 30 november 2021 10:29]

Drone bewijs is meer om te achterhalen wie de eigenaar is van de drone, modelvliegtuig, heli, etc. Bij de modelvliegclub bij ons moeten wij ook onze vliegtuigen registreren. Kost €23,00 voor eerste keer aanvragen en €13,00 per jaar voor het verlengen. Ikzelf vind het persoonlijk nergens op slaan dat ik per jaar €13 moet betalen om te mogen vliegen met mijn vliegtuigen, die door de overheid als "drone" bestempeld wordt, maar dat is een andere discussie.

Verder mag je gewoon bij een vliegclub op het terrein vliegen.
Boven een andere drone! Onderste betaalt de boete!
Voor de duidelijkheid, de oude is een A4 PDF die je zelf moet uitprinten en bij je hebben. Het is geen pas ofzo.

Is dit ook voor de nieuwe ? Ik kan het niet zo maar vinden.
formaat is niet veranderd, blijft een A4 document.
Wat een prutsers ! Alsof het niet past op een pasje.
Bedankt. ;) Denk dat het een europees afgestemd formaat is, aangezien heel EU dit gebruikt.
Ik "vecht" al bijna 10 jaar om legaal met drones te kunnen vliegen. Terwijl de meeste mensen "gewoon" iets kopen en er mee vliegen. Maar ik die als legale drone vlieger moet steeds voldoen aan de maatregelen terwijl de mensen die het voor mij verpesten overal schijt aan hebben.

Maak het dan op zijn minst PPL licentie formaat / paspoort formaat. En druk het zelf af en stuur het naar de licentie houders.
Tja, net als je groene kaart enzo... Ik vermoed dat de handtasjeslobby nog niet helemaal uitgespeeld is.
Ik vind het onzin en onnodig om ook hier weer een vliegbewijs voor te moeten halen.
Denk inderdaad dat het ook weer geld klopperij is. Net zo als rijbewijzen voor elektrische steppen en (snor) fietsen enz.

Dat je dit doet voor professionele drones kan ik nog in komen maar niet voor die speelgoed drones van een paar honderd euro.
A1/A3 valt gewoon gratis te halen op Oostenrijkse website. 2 uurtjes werk en je hebt je pdfje
Wie kan mij helpen ik kan het niet vinden of het is nog niet actief op rdw.nl, maar waar wissel ik mijn internationale bewijzen om voor een Nederlandse, ik heb er 5 gehaald (gratis).

Bij deze een overzicht, het kan zijn dat het e.e.a. gewijzigd is.

Ierland Gratis - 35 ??? https://iaa.mysrs.ie/auth/sign-up
Duitsland Gratis https://lba-openuav.de/einstieg/
Oostenrijk Gratis https://online-kurs.dronespace.at/einstieg/
Luxemburg Gratis https://trainingzone.euro...8753783&catalogId=8264768
Belgie Gratis c
Frankrijk Gratis https://alphatango.aviation-civile.gouv.fr/login.jsp
Nederland Betaald verschillende aanbieders
Cyprus Gratis -> €15 https://drones.gov.cy
Bulgarije Gratis? https://x-tesla.caa.bg
Malta €25 per jaar https://tmcad.idronect.com
Noorwegen 180 kroner per year https://flydrone.no
Polen Gratis https://drony.ulc.gov.pl/
RDW, een parel van de Nederlandse bureaucratie.

Afgelopen jaar wilde ik mijn A1/A3 certificaat halen, maar dat kan ik niet registreren bij de RDW omdat ik niet in Nederland sta ingeschreven. Dit ondanks dat de EASA richtlijn gewoon zegt dat je als 'buiten-EU-er' je je drone in het eerste EU land waar je komt moet registreren. Om nog even te benoemen dat een dergelijke 'cursus' en examen 100€ kost + ongeveer 20€ voor de registratie. RDW zou het uitzoeken maar natuurlijk hoor je daar nooit meer wat van ('het systeem kan dan niet').

Guess what. In Duitsland kon ik het certificaat gewoon gratis behalen; cursus, examen en al. Voor de geïnteresseerden: https://lba-openuav.de/

[Reactie gewijzigd door Avdo op 30 november 2021 20:41]

Wat mij betreft flink aan banden leggen dat drone-gebruik. Gevaarlijk, verstoort de rust en potentieel kan je iedereen in zijn achtertuin bespieden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee