ASUS en Noctua introduceren GeForce RTX 3070-videokaart met Noctua-koeler

ASUS en Noctua hebben samen een GeForce RTX 3070 aangekondigd. De videokaart beschikt onder andere over Noctua-fans en een aangepaste heatsink, waar Noctua ook aan heeft meegewerkt. De videokaart verschijnt medio oktober.

De ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition en diens OC-variant zijn de eerste videokaarten waaraan de Oostenrijkse koelerfabrikant Noctua heeft meegewerkt. De videokaart krijgt een bruin ontwerp, net zoals de standaard producten van Noctua. Ook de backplate beschikt over de Noctua-kleuren.

De twee bedrijven melden in een persbericht dat de videokaart gebruikmaakt van twee NF-A12x25-fans, met een diameter van 120mm en een dikte van 25mm. Daarmee neemt de videokaart 4,3 slots in beslag, ook al beschikt de gpu eigenlijk over een dualslotontwerp. Ook de heatsink is aangepast in de Noctua Edition. Zo zijn de locatie van de heatpipes en de fin density veranderd voor de airflowkenmerken van de twee Noctua-fans.

De twee bedrijven claimen dat de GeForce RTX 3070 Noctua Edition 'de koelste en stilste videokaart in zijn klasse' is. Volgens ASUS en Noctua is de videokaart onder medium fansnelheid zo'n 15dB stiller dan de 'standaard' ASUS GeForce RTX 3070, die drie 92mm-fans heeft. Bij lage fansnelheden zou de Noctua-videokaart een volume van 12,6dB halen, wat bij de reguliere RTX 3070 van ASUS op 18,3dB zou liggen. De fans van de videokaart stoppen verder automatisch met draaien wanneer de gpu koeler dan 50 graden Celsius is.

ASUS en Noctua brengen de videokaarten medio oktober uit, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. De fabrikanten melden ook nog geen adviesprijzen. De komst van een RTX 3070 van ASUS en Noctua komt niet als een verrassing. Begin augustus verscheen er al een verwijzing naar een dergelijke videokaart bij de EEC. Vorige week publiceerde ASUS Taiwan al afbeeldingen van de videokaart op zijn Facebook-pagina.

Specificaties ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition
Gpu Nvidia GA104 (Samsung 8nm)
Cores 5888 CUDA, 184 Tensor, 46 RT
Kloksnelheden Standaard: 1725MHz boost in Gaming-modus, 1755 MHz boost in OC-modus
OC-versie: 1815MHz boost in Gaming-modus, 1845MHz boost in OC-modus
Geheugen 8GB GDDR6
Geheugensnelheid 14Gbit/s
Geheugeninterface 256-bit
Geheugenbandbreedte 448GB/s
Aansluitingen 2x HDMI 2.1
3x DisplayPort 1.4a
Afmetingen 310 x 147 x 87,5 mm (4,3 slots)
Stroomaansluitingen 2 x 8-pin
Releasedatum Medio oktober
Adviesprijs Nnb

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-10-2021 • 17:45

88 Linkedin

Submitter: Shaidar

Reacties (88)

88
87
29
6
0
48
Wijzig sortering
Ik zal nooit begrijpen wat mensen nou mooi vinden aan die kleuren combo van Noctua :/
Wij kijken over het algemeen niet naar het uiterlijk maar hoe goed iets is, in dit geval de performance vs. geluid. Daar is Noctua extreem goed in!

Daarnaast is de kleur combi van Noctua iets iconisch, wat ze heel goed hebben gedaan. Mensen herkennen namelijk direct de Noctua fans. En dan zit het bij de meeste kenners wel goed... Niet kenners beginnen dan vaak over de ruk kleuren, dan horen ze vanzelf wel dat ze erin zitten voor de goede performance vs geluidsproductie en dat is dan weer erg goed voor de naamsbekendheid van Noctua... Die is ondertussen zo goed dat ze ook andere kleuren fans aanbieden.

Mij maakt het geen moer uit, ik heb een dichte kast, die onder het bureau staat, kerstmisverlichting hoort in de kerstboom en disco is al decennia out of style! ;-)
Snap ik, qua performance zou ik ook direct voor Noctua gaan. Maar aangezien ik een kast heb met een glazen wand en ik het ook wel leuk vind om de binnenkant een beetje mooi te maken vallen Noctua fans gewoon af, puur om hun uiterlijk. Volgens mij hebben ze ook wel een paar zwarte fans, maar toch. Kan me er weinig bij voorstellen dat mensen deze kleuren combo zien als één of andere fashion statement.
Het is dus geen fashion statement, maar een quality statement. Zolang je er naar blijft kijken als zijnde een fashion statement snap je het gewoon niet.
Maar waarom kun je niet een leuke ontwerper inhuren en er meteen ook een fashion statement van maken? Ik snap dat er genoeg puristen zijn die het alleen om de performance doen en deze fans kopen. In veel opzichten reken ik mezelf daar ook toe, tegelijkertijd lijkt het me ook heel vet om een vet uit ziende kast met één glazen wand en een beetje RGB op mijn bureau te zetten. Dan ga je toch de afweging maken, wellicht een paar db inleveren voor wat leuk uitziende fans? Ik snap dan nooit waarom noctua hier zo pertinent tegen blijft zijn, waarschijnlijk omdat ze uit pure arrogantie denken, 'maakt toch niet uit, we zijn de bester performers.' Dit terwijl ze met wat transparant plastic en wat leds ook makkelijk de andere helft van de markt kunnen veroveren...
Je redeneert de verkeerde kant op. Dit zijn de kleuren van Noctua, take it or leave it. Als je die paar extra db of graden accepteert heb je blijkbaar geen behoefte aan wat Noctua te bieden heeft. Deze lelijke kleurstelling schreeuwt ‘ik ben hier niet om mooi te zijn, ik ben hier om Noctua te zijn’. Noctua positioneert zich blijkbaar in de markt voor een doelgroep die niets heeft met RGB, spiegeltjes en dolfijntjes, maar zich puur richt op de prestaties die Noctua meent te bieden. Sterker nog, Noctua heeft waarschijnlijk een achterstand in de markt van LSD en flower-power, die ze blijkbaar helemaal niet willen (en kunnen?) inhalen.

Of Noctua ook echt zo goed is, is een tweede. Dat laat ik me niet over uit.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 4 oktober 2021 21:34]

Je hebt ook gewoon goede RGB fans die iets meer decibel halen en goede prestaties geven. Die 2 graden verschil maakt dan ook niet meer uit voor Nuctua fans. Heb ik toch liever iets wat ik mooier vind in m'n kast
Dat is helemaal prima, maar dan wil je blijkbaar geen Noctua. Daar is niets mis mee. Sommige mensen willen een disco dansvloer in hun computer. Helemaal goed, vooral doen, zonder Noctua. Ik zie het merk Noctua als bedoeld voor iemand die nadrukkelijk afstand neemt van al die RGB-ellende en die niets anders wil dan de laagste geluidsdruk en de laagste temperaturen. Dan kan je wel zeggen dat je zo graag RGB wil, maar dat betekent dus dat je geen Noctua wil. Dan ligt je interesse ergens anders, bij een ander merk, dat geen Noctua is. Ik weet niet goed hoe ik het nog beter moet uitleggen. Noctua is geen RGB, RGB is geen Noctua. Wil je Noctua én RGB? Dan heb je pech, het is het een of het ander, maar niet beide.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 4 oktober 2021 22:23]

Het zijn ook de kleuren van de fans zelf hoor. Past gewoon niet snel in een setup met de kleuren naar mijn mening. Vind het tof dat ze de Chromax fans hebben gereleased om meer mensen aan te spreken. Betekent dus dat ze wel af kunnen wijken van die kleuren. Zou het mooi vinden als ze een bredere range releasen met andere kleuren combinaties. Daarmee harken ze veel meer mensen binnen.
Voor mensen die producten van Noctua willen maar dan in een minder lelijke kleur is er overigens de Chromax Black serie.
Als je toch perse Noctua wil en een andere kleur erop wil dat Noctua niet levert bestaan er ook nog spuitbussen met verf :)
Ik zou hem meteen kopen, juist vanwege dez ekleuren, vind het helemaal gaaf. Zo zie je maar weer :-)
Same, ik vind de kleurencombinatie echt nice. Ik heb een mechanisch toetsenbord in old grey, ook niet voor iedereen. Ben ook opgegroeid met een IBM in de huiskamer aan de crt. Die hadden ook deze kleur dus het zal wel de nostalgie zijn.
Gelukkig valt over smaak niet te twisten en zullen er ook mensen zijn die deze keuze juist wel tof vinden. Zo is er voor ieder wat te halen en zijn gelukkig niet alle fans zwart ;)
Kan me er weinig bij voorstellen dat mensen deze kleuren combo zien als één of andere fashion statement.
Ik zal nooit begrijpen waarom mensen computers zien alsof het een modeshow is.
Puur om te imponeren en te flexen van kijk mij.
De ventilatoren van een graka wijzen over het algemeen naar beneden, dus die zie je toch niet. De behuizing eromheen is zwart, dus dat valt dan verder niet op.
Dit soort nostalgischme heeft wel als gevaar dat je producten de hemel in prijst die misschien een paar jaar geleden goed waren, maar tegenwoordig middenmoot zijn geworden - of ingehaald zijn door de concurrentie.
Noctua kwaliteit/engineering/geluidproductie is geen nostalgischme, dat is een keuze geweest op keiharde resultaten uit reviews. Maar je heb zeker gelijk dat je blindstaren op een merk wellicht niet het beste idee is/ Imho altijd onderbouwen met reviews!

Wat echter goed is en wat niet ligt heel erg aan wat iemand zoekt. Ik zie niet de stilste fans hoog scoren omdat ze voor de rest uitstekende performance leveren en niet duur zijn en dan staat er nog achter dat een nadeel is dat ze geen RGB hebben (imho een feature, not a bug!). Ik stel prijs op stilte en heb x amount of airflow nodig, kleur is geen issue, geen RGB is noodzakelijk (geen licht vervuiling en geen onnodig stroom verbruik) en prijs is niet zo heel belangrijk.

Zo gebruik ik zeven jaar oude Noctua NF-A14 PWM in mijn even oude Fractal Design Define R4. Ik heb twee van die bakken staan die zo (kunnen) draaien. Kan het zijn dat er nu fans uit zijn de een paar procent beter presteren (op de vlakken die ik belangrijk vind)? Maybe, maar zijn die de investering van €100+ in fans waard (per kast)? Ik denk het niet. Maar ik zal diezelfde kasten/fans gebruiken voor mijn volgende build, want ik zie niet zo zeer het nut van weer een nieuwe kast en fans. Wellicht dat het een ander verhaal zou zijn als ze defect raken, maar dan zou ik er opnieuw weer in moeten duiken en het onderwerp casefans lijkt de laatste jaren niet de meest populaire...
Weet je, ik heb ook al 8 jaar een berg Gelid low RPM fannetjes van 5 euro per stuk draaien in een R4, en ook die doen dat nog altijd zoals op dag 1. Ook een paar Fractal casefans, zelfde verhaal...

Het is allemaal niet zo speciaal en Noctua is zwaar overpriced voor wat het is. Ze halen nergens meer de top van de prestaties - niet op geluid, niet op prestaties. Maar duur zijn ze zeker. Zomaar opnieuw zonder even rondkijken voor Noctua gaan, zou ik toch niet zo snel doen.

Phanteks, Fractal, en Be Quiet produceren allemaal (case) fans die beter presteren op dit moment, op gelijk of lager prijspunt. En wil je goedkoper dan benader je die performance voor de helft van het geld met een Gelid of iets dergelijks.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 5 oktober 2021 10:26]

Phanteks, Fractal, en Be Quiet produceren allemaal (case) fans die beter presteren op dit moment, op gelijk of lager prijspunt. En wil je goedkoper dan benader je die performance voor de helft van het geld met een Gelid of iets dergelijks.
Heb je daar ook bronnen voor (or it didn't happen ;-) ?
Bronnen genoeg.

https://nl.hardware.info/...resultaten-cfm-per-db-12v

https://www.techpowerup.c...ctua-nf-a12x25-pwm/5.html

Google ook eens op Silent Wings 3 vs Noctua. En onthoud dat je gemiddeld 2x de prijs betaalt voor een Noctua fan ;)

Maar alleen het prijspunt eigenlijk al. De marge met een aantal andere fans is zó klein dat het de meerprijs echt niet waard is, want de verschillen ga je nooit merken, de CFM ligt bijna overal gelijk, van veel grotere invloed is hoe stil hij blijft (en daar scoort Noctua overigens prima, maar niet het beste) bij hogere RPM. Laten we het niet spannender maken dan het is... Die Noctua-circlejerk zorgt er echt niet voor dat ze betere producten maken of korting geven. Integendeel, zelfs.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 5 oktober 2021 10:39]

Zeer oude test uit 2009!!!
Tweede test uit 2018 zegt helemaal niet, dat Noctua niet beter is dan de concurrentie!
Mhm iets met rose tinted glasses, droom lekker verder dan ;) Er zijn genoeg andere voorbeelden die ook voor jou met een zoekopdrachtje naar boven komen. Maar sinds 2009 is dit dus al zo ja, goeiemorgen!

En vergeet het prijspunt niet in je vergelijking ;)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 6 oktober 2021 08:38]

Het is dan wel weer erg gemakkelijk om vervangende ventilators te bestellen na een paar jaar gebruik.
Wij kijken over het algemeen niet naar het uiterlijk maar hoe goed iets is, in dit geval de performance vs. geluid. Daar is Noctua extreem goed in!
Dit inderdaad. Denk dat mensen die eerst vallen over de kleur niet echt het publiek zijn voor Noctua. Je betaald (best flink) voor zeer hoge kwaliteit, puike service en vooral een zeer goed product. Wat je ook koopt bij ze. In mijn geheel zwarte PC vind ik het juist wel leuk afsteken tegen elkaar. Al leg ik op de eerder genoemde punten veel meer aandacht.

Hopelijk komt deze ook voor de 3080 uit, lijkt me een prima combo voor een goed PCB met een goeie en vooral stille koeler :) Alleen zal de verkrijgbaarheid wel een dingetje zijn/blijven.
"Mij maakt het geen moer uit, ik heb een dichte kast, die onder het bureau staat, kerstmisverlichting hoort in de kerstboom en disco is al decennia out of style! ;-) "

Amen! _/-\o_

Aanvulling: wie allerlei mooie kleuren wil zien kan ook z'n harses even hard tegen de muur aan beuken. Heb je urenlang plezier van...
Ik heb zelf 1 van de mooiste kasten voor RGB en waterkoeling in fancy kleurtjes (Lian Li Dynamic XL). Hier zitten in mijn systeem zonder waterkoeling 9 Chromax Black Noctua A12 fans in en een Chromax Black NH-D15 CPU-koeler.

Zelfs met een glasplaat aan de voorkant, kan je niet eens zien hoe mooi die PC er van de binnenkant uitziet :).

[Reactie gewijzigd door JohnvdSloot op 4 oktober 2021 20:25]

Noctua is al links en rechts ingehaald door goedkopere fans met identieke of zelfs betere performance, op alle gebieden.

Dit is yesteryear's sentiment dat nog altijd voortleeft... En als je deze GPU ziet, dan zie je hoe bizar dat eigenlijk is. Men heeft letterlijk twee fans in een shroud gezet, het geheel is ontiegelijk lelijk, makkelijk en biedt geen enkele USP boven enige andere 3070. Ik bedoel dit is categorietje ghetto modding, je kan dit zelf met twee fans en een paar elastiekjes.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 5 oktober 2021 10:16]

Poah, ik vind dit toch wel vet :) Ik kan me goed voorstellen dat mensen het niet mooi vinden, maar het heeft iets gedurfds, vind ik.
Maar weinig vinden het een "mooie" kleur denk ik. Maar er zijn genoeg mensen die deze koelers graag laten zien in hun kast. De bruin/beige kleurstelling wordt namelijk direct geassocieerd met Noctua. Dit merk staat bekend als "de beste koelers op de markt".
Eens! Noctua staat voor zijn prestaties maar dit zou ik toch niet zo snel kiezen. Kan wel wat setups bedenken waar deze kaart niet in gaat passen. 4,3 slots is wel exorbitant veel
Ben je waarschijnlijk te jong voor. ;)

Maar als je de jaren 80 nog kent war computers betreft was dit toch wel de kleurstelling, en niet iedereen heeft behoefte aan tierelantijnen als RGB verlichting of wil een zwarte kast waar je gauw stof op ziet liggen. Of noem de redenen maar op om eigenlijk niet voor een mainstream ogende computer te gaan van tegenwoordig.
Tevens zal er voor de oudere ICT'ers ook dus een stuk nostalgie aan zitten, naar een tijd dat een computer nog een praktisch gebruiksvoorwerp was met kwalitatief hoogstaande componenten. Iets waar Noctua in deze kleurstelling toch voor staat vind ik.
Buiten kleurstelling natuurlijk ook de algehele mentaliteit: Noctua die al jarenlang de belofte nakomt om voor iedere nieuwe socket gratis een mounting kit te leveren. Zeker in deze tijd van milieubewustzijn is dat belangrijker geworden.
Dat doet nagenoeg elke fabrikant als je even contact opneemt...
Ik ben geboren in '88 maar direct toen ik Noctua producten zag, vond ik het erg interessant hoe ze eruit zien en het leuke is dat Noctua nog steeds bij hun kleur houdt. "Lelijk" is nog nooit bij me opgekomen. Koffiekleuren (Noctua) met zwart (Fractal Design R4 hier) vind ik zeker een mooie combinatie. En koeling heeft mijn hoogste prioriteit.
Koffiekleur, de favoriete kleur van menig Tweaker. :Y)
Het is dan wel "pussy koffie", koffie met melk haha.
Heb hier een bak thee staan van vrijwel dezelfde kleur! :Y)
Mijn kast zit dicht, en dat zal van een boel mensen ook zo zijn. Het zal mij een worst wezen welke kleuren erin zitten en of er wel of geen leds aanstaan. Als de performance goed is en dat is het zeker met Noctua fans dan heeft het in mijn ogen zijn doel bereikt.
Daarnaast het kan best classy staan als je een build maakt die wit en zwart is verder.
Als iets heel goed is dan wordt het vanzelf mooi, zoals de Subaru Impreza.
Ik vind zelf de Noctua kleuren met zwart heel mooi. Dus ik zal zelf nooit begrijpen wat mensen nou zo lelijk vinden aan die kleuren combo van Noctua. :|
Het is onderscheidend voor het merk, daar gaat het ze om. In de praktijk maakt het voor deze videokaart ook niets uit voor de meeste mensen. Je ziet alleen de zijkant met een streepje kleur.

Ik vind het Noctua kleurtje wel leuk gevonden. Alsof het een fan van hout is.
Doe je gewoon een deshroud van de normale Strix met Chromax fans :)
Vintage, maar voor mij staan die kleuren ook voor kwaliteit. Ik heb zelf ook een beige Noctua koeler, ik ben gewend geraakt aan de kleur en associeer het met de kwaliteit van Noctua. Een beetje als dat een Ferrari geassocieerd wordt met rood (nu is de kwaliteit van een Ferrari op zijn zachts gezegd dan weer dubieus ... zeker voor een auto van die prijsklasse).

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 5 oktober 2021 08:47]

Noctua's zijn de hiking schoenen van de koelers. Zijn afschuwelijk lelijk maar presteren heel goed. En juist de enthousiastelingen willen die kleuren hebben omdat het hen onderscheid van de rest. Net als dat sommige hikers hun neus ophalen voor schoenen die niet dat typische hiking kleuren patroon draagt.
Persoonlijk interesseert de kleuren me niks, ik heb een gesloten kast en zie er dus niks van. Prestaties vind ik veel belangrijker en als dat goed zit mag thin wat mij betreft roze zijn met hello kitty print.
Betreft je mening, Irrelevant. Bij mij past hij perfect in m'n Steampunk stijl, maar ook dat doet er niet toe.
Leuk! En nu hopen dat er een zwarte versie komt.
+1.. dit is echt anti ASUS qua kleuren ook.
Nah deze kleuren zijn echt de Noctua signature, ze maken tegenwoordig ook zwarte fans, maar niet in de maat die voor deze koeler gebruikt zijn.
Wel hoor de NF-F12.

A12x25 Chromax komt ook binnenkort uit.
Ik ben wel benieuwd of meer kaarten richting 4 slots gaan kruipen met alle performance van vandaag de dag. Volgens mij was er ook al een Aorus model een tijdje terug wat op 4 slots zat.
Hopelijk gaat alleen niet alles naar 4 slots, anders worden ITX-builds wel erg moeilijk! 8)7

Also: leuk dat ze Noctua's uil in de cooler verwerkt hebben
Ik hoop eigenlijk leuke 1 slot kaarten die stiekem heel sterk zijn. Bv mobile chips op 1 slot en dan voor in de ITX. Heb je toch wat extra power.
Er zijn ook ITX behuizingen die een 2 slots heatsink+ fans kunnen huisvesten. Dan moet dit monster toch ook passen aangezien de heatsink 2 slots is +de fans :)
Die Aorus is 4 slot vanwege de gestapelde fans, daarom is ie ook 4 slot, is een bagger kaart ook qua koeling.
Mooie kaart! Ten tweede ben ik erg benieuwd baar de prestaties en het geluidsniveau. Noctua staat bekend om goede ventilatoren. Gebruik zelf Noctua
Deze meneer heeft het ontwerp ongeveer nagemaakt. (Major Hardware) https://www.youtube.com/watch?v=rJDWBE1hBEs Het is wel grappig om te zien en de resultaten zijn ook naar verwachting.
Als Noctua ook bij de kwaliteitscontrole betrokken is van deze kaart dan mogen we er wel vanuit gaat dat dit de beste door lucht gekoelde kaart zal zijn die je kunt krijgen.
Een perfect kaart als je geen window in je case hebt ;)
Nobrainer als ik een 3070 zocht...
Noctua staat bij mij synoniem voor kwaliteit. Prestaties, airflow en lage geluidsproductie!
klantenservice en after sales zijn extreem goed. Ik had op mijn oude cpu (socket 1156) al een geweldige cooler (NH-U14s) die ik mee wilde overnemen in mijn nieuwe systeem (AM4). Ik kreeg de brackets gratis op gestuurd nadat ik de factuur met daarop de nieuwe componenten liet zien! Op dat moment was de cooler al 6 jaar oud.... 🎉
Asus zal de service afhandelen voor de kaart.
Ik vind dit dus een hele vette samenwerking. Mooiste kaart die ik tot nu toe gezien heb. Ook ballen om RGB helemaal achterwege te laten. Erg over te spreken. Meer van dit!
Noctua heeft niet eens de stilste ventilatoren, dat is een algemene misvatting en meer een reputatie.
Ze zullen vast een van de stilsten zijn, maar op hoge snelheden zal dat gewoon nooit echt zo zijn.
Ik heb ook een veel beter idee voor een videokaart-koeler, maar dat ga ik hier niet weggeven...
Please do enlighten us sensei :Y)
Met '50 shades of brown' ipv standaard RGB graag.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee