ASUS Vietnam toont RTX 3070-gpu met Noctua-luchtkoeler

De Vietnamese tak van ASUS heeft op Facebook afbeeldingen gedeeld van een RTX 3070 met Noctua-koeler. De kaart heeft Noctua's bekende bruin-met-beige-kleurstelling en twee fans. Veel specificaties van het product zijn niet bekendgemaakt.

Wccftech zag de inmiddels offline gehaalde Facebookpost en zegt dat het om een vierslots gpu gaat met twee NF-A12x25-fans. Op de kaart staan de namen van ASUS en Noctua. Verder krijgt de kaart twee HDMI- en drie DP-poorten. De kaart wordt met twee achtpinsstekkers aan een voeding gekoppeld.

In het Facebookbericht wordt over een RTX3070-O8G-Noctua gesproken, wat een overgeklokte versie van de kaart impliceert. Het is niet duidelijk of de kaart ook naar andere landen komt. Volgens de verwijderde Facebookpost krijgt de kaart een prijs van minimaal 26 miljoen Vietnamese dong. Dat is omgerekend 988 euro.

Begin augustus hintte een EEC-registratie al naar een ASUS-RTX 3070-kaart met Noctua-koeler. Toen waren er nog geen afbeeldingen en was het niet duidelijk of het om een luchtkoeler of waterkoeling zou gaan. ASUS bracht eerder ROG Ryujin-aio-waterkoelers uit met Noctua-fans.

Door Hayte Hugo

Redacteur

30-09-2021 • 14:52

132 Linkedin

Reacties (132)

Wijzig sortering
Eindelijk. Ik ben er altijd voorstander van dat er meer 4-slots videokaarten komen met fatsoenlijk grote koelblokken en liefst 2x 140mm fans. 140mm blaast nog altijd veel meer lucht met veel minder geluid dan een 120mm. Op dit soort high-end videokaarten zou dat allang standaard moeten zijn. De trend is al jaren om PC's stiller te krijgen en dat kan alleen door gebruik te maken van bijna overkill aan koelcapaciteit. Ik kan niet wachten tot ik hier meer van zie :)
Mja 4 slots vind ik wel iets teveel van het goede. Bij de meeste moederborden blokkeer je dan toch al snel 1 of 2 x1 slots en waarschijnlijk zelfs de tweede x16. Als je dan ook nog een capture card of een nvme adapter en een paar andere dingen kwijt moet is dat toch wel waardevolle ruimte.
Klopt, maar ik denk dat de meeste mensen die zo'n kaart willen gamers zijn en verder weinig in hun PC hebben zitten. Het gaat er vooral om dat er keus is. Wil je meer PCIe kaarten kwijt kies je een videokaart met platte koeler, wil je alleen dikke game performance kies je een videokaart met dikke koeler. Dit laatste is er helaas tot nu toe niet geweest.
Alleen heb je dan je M2 SSD volledig ingebouwed en krijgt die waarschijnlijk niet veel airflow meer
Als ik mijn 2x 140mm op mijn videokaart stil zet wordt idle mijn videokaart niet warm, maar mijn SSD en chipset er onder wel. Maar door de videokaart fans op minimale snelheid te laten draaien (praktisch volledig silent) is er genoeg airflow om te zorgen dat de chipset+SSD ook koel blijven. Dat is in ieder geval mijn ervaring :)
Wat heeft een platte kleine M2 SSD te maken met het het belemmeren van luchtdoostrooming?
meeste high end SSD M2 hebben redelijke heatsink zeker de PCI4 varianten, en laat die nu net onder je primaire Video kaart zitten als lsot nummer 2 of 3 , Als je die dan helemaal dicht gaat bouwen krijgt hij steeds mminder lucht tenzij je weer fans plaatst die op die plek airflow genereen
Je krijgt ook doorstroming in het geval van onderdruk/overdruk, wat altijd het geval is in een pc behuizing.
Niet echt iets om je druk over te maken, een grote heatsink ziet er interessant uit maar betekent niet dat het ding ook daadwerkelijk heet wordt.
geloof me een PCI4 SSD met TLC wordt echt heet als je gaat burste en throttled dan terug, als je een goede airflow hebt zal hij dus langer zijn burst kunnen behouden
Daar heb je helemaal gelijk in :)
Ehm, het zijn vooral gamers die capture cards gebruiken en ook vooral gamers die een nvme adapter nodig hebben voor meer opslagruimte.
<2% van de gamers heb je het nu over...
De verkoopcijfers bij meerdere retailers en het succes van bedrijven als Elgato en AVermedia tonen een veel en veel groter percentage.
Hoeveel % van de gamers zullen nu daadwerkelijk een capturekaart gebruiken; niet alleen is het percentage dat actief streamt erg klein maar zijn de huidige PCs ook nog eens meer dan capabel om dat zonder capturekaart af te kunnen :P

Ik ken ook maar weinig gamers die behoefte hebben aan meer NVMe SSDs dan het moederbord zelf aanbied. Je kunt toch niet al je games tegelijk spelen.
Flink meer mensen dan je denkt. En je gebruikt een capture card niet om je pc te streamen (tenzij je een dedicated stream en game pc hebt) maar je gebruikt het wel als je je console output op je pc wil krijgen of andere hdmi apparaten voor streamen maar ook YouTube en een flinke lijst aan andere mogelijke use cases.

Zeker met de grootte van sommige games ben je vrij snel door je opslagruimte heen. Een bekende die bij een vrij grote verkoper van electronica werkt geeft dat bijvoorbeeld de Asus m.2 x16 kaart erg goed verkoopt.
nvme adapter geeft niet meer PCI lanes dus meer dan die 2 die je op je mobo hebt gaat toch niet werken of je moet ze allemaal 1 lane geven
Nee? De adapter kaarten gebruiken gewoon een x4, x8 of x16 slot en de daarbij horende lanes die ze daar weer onderverdelen. Zo heeft de Asus m.2 kaart 16 lanes waardoor de 4 nvme's ieder 4 dedicated lanes krijgen.
mooie droom,

Je mobo kan dat alleen niet leveren, bij beide slots in gebruik bifurkeerd die naar 2x8 ,


Oftewel je graka en je adapter delen samen 16 lanes, dus 8 lanes naar de adsapter betekend 2 per slot bij 4 slots.

Als je ook nog eens m2s gebruikt bifurkeerd hij nog verder naar 8x4x4 en heb je maar 4 lanes naar je adapter.

Als je dat niet wil zul je over moeten stappen naar threadripper die heeft 48 lanes te vergeven
Ik heb nergens gezegd dat ik Ryzen gebruik.
Kun je hem dan niet lager in een onderste slot zetten?
de snelste slots zitten vanboven, wegens de directe en korte weg naar de CPU.
de onderste zijn vaak verbonden met de chipset imo.
Juist, daarnaast zijn de meest gangbare pc cases gebouwd op 7 PCIe slots. Als je dan een 4 slot kaart in de onderste kwijt wil op je moederbord gaat je PSU in de weg zitten.
14cm? ze moeten nog wel in je kast kunnen.. kan je beter een iets langer koelblok maken met 3x 120 r op
Ik heb een zeer sterke preferentie van 140 boven 120 omdat 140's significant meer lucht en tegelijk minder geluid maken. Groter = beter, zonder uitzondering. Dat het moet passen, ja spreekt voor zich, maar ik ken geen tower-kasten waar het niet in past, zeker de modernere kasten.

Net als wat ik in een andere reactie zei, het is vooral fijn als er keus is uit videokaareten die af-fabriek een overkill silent cooler hebben. Tot nu toe is dat er helaas niet geweest.
Ik denk ook zo echter bij het bouwen van mijn setup toch voor 6x een NF-A12x25 gegaan deze zijn extreem stil ook bij hogere rpm. Daarnaast bieden ze zeer goede prestaties. Volgens mij wordt er ook gewerkt aan een 140mm variant door noctua.
Die fans van jou vind ik ook zeer interessant. Helaas hangt er aan Noctua nogal een prijskaartje :) BeQuiet PureWings/2 fans in verschillende groottes ben ik tot nu toe zeer tevreden over, zonder dat ze echt heel duur zijn.

Ik hoop echt op videokaarten met af-fabriek 2x 140mm fans erop :) Welk A-merk maakt dan niet uit, met Noctua en BeQuiet voorop. Koeling kan nooit overkill zijn.
Ben ik met je eens, Mooi grote propellors. Misschien wel 3x14. Dan hebben de PCB bakkers ook wat meer ruimte om alles relaxed kwijt te kunnen. Moderne open kasten zonder brackets for harde schijven en floppy drives hebben toch plek zat daarvoor.
Dat ding is best groot :o
Ik mag hopen dat ze er een anti sag bracket bij leveren, anders gaat je PCI-e slot in je moederbord dat niet bepaald leuk vinden. De koelcapaciteit zal wel belachelijk goed zijn.
Die schroefjes waarmee de kaart aan de sloten hangt vangen een hoop op.
Precies dat inderdaad, als je dan ook de kaart nog iets omhoog houdt terwijl je de schroeven goed vast draait zit je kaart vaak prima zonder teveel of überhaupt sag.
Ik had een CPU koeler van bijna 2 kilo, en die had ik wel met een balkje Meccano ondersteund. Als dat balkje er niet was, zakte die wel flink door maar die verder dan ook nergens aan vast.
wat voor een immense koeler had je daar hangen dan?

Daarnaast, wat voor koeler kan zichzelf niet overeind houden? Dat is ook wel zorgwekkend.
Deze kneiter

Koelde prima. Heb hem nog steeds voor de goede herinneringen.
Ik had hem op werk laten bezorgen omdat ik anders niet thuis was en werk was relaxed.
Mijn collega's destijds hadden hem onderschept, heel subtiel geopend en er een heel oud flutkoelertje in gedaan. Ik dat bedrijf gebeld, en iedereen over de miep. Uiteindelijk natuurlijk toch gekregen en we lagen met zijn allen in een deuk de rest van de dag.
Heb nog steeds de filmpjes ervan. Was hilarisch. :*)

(edit: typo)

[Reactie gewijzigd door hooibergje op 30 september 2021 17:05]

Hold my beer.

[Reactie gewijzigd door ViPER_DMRT op 30 september 2021 17:21]

Damnz! Dat lijkt wel een Cryorig April Fools koeler :)

Zoals die met 5 fans of de quadcopter of het bloemetje. :+ _/-\o_
leuk maar weegt maar de helft van wat die thermal right weegt ,


en bijde komen met een bracket ondersteuning voor achter het MB , dus weining aan de hand kan heel veel hebben zolang je neit met je kast gaat gooien.
Wat geen 4090 cooler linkje erbij? Of is die te oud?
Whoa, iemand heeft uitgebreid creativiteit gebotvierd op dat project! 8-) _/-\o_
Zeau, dat is inderdaad een flinke ja.

Dank voor het delen van je anekdote. Ik moest lachen hahah, mijn collega's zouden namelijk exact het zelfde doen :+
en ik zou waarschijnlijk het zelfde reageren
Oh, ik was in het begin ook wel pissig, hoor, toen ik de doos net open had gemaakt,
Ik wist echter wel dat ik een gerenommeerde webwinkel te pakken had, dus als er iets fucked was, dan zouden ze het netjes fixen.

Een collega had achteraf nog die webwinkel opgebeld met het verhaal en excuses, terwijl ie nog half de slappe lach had, maar ze waren er toch niet zo over te spreken daar. :+
idd, en dan maar hopen dat dat bracket aan de (metalen) backplate bevestigd zit en dan is het dikke prima.
Ach, het valt allemaal wel mee.
...anders gaat je PCI-e slot in je moederbord dat niet bepaald leuk vinden. De koelcapaciteit zal wel belachelijk goed zijn.
Niet teveel zorgen over de degelijkheid, wel even de instructies lezen. Je hebt namelijk recht op een deugdelijk product en als niet vermeld is dat je moederbord zal lijden door het gebruik van deze kaart, dan denk ik niet dat er reden tot paniek is.

Wat betreft de koelcapaciteit: dat zal denk ik voornamelijk afhangen van het aantal heatpipes. Ik heb zelf een RTX2070 (175W TDP) die onder load onhoorbaar gekoeld wordt door een Thermalright koeler met 6 heatpipes. De RTX3070 is 220W TDP, dus significant meer. Als er maar 4 heatpipes gebruikt worden, dan zal de koelcapaciteit flink kunnen zijn, als de geluidsproductie dat ook is.
Dat heb ik met 2 bouten en een verbindings moer opgelost. Die Anti dag PCI sloten vind ik maar niks en die andere oplossingen met veertjes of klemmen vond ik te groot en lomp. M12 en je :P
Waarschijnlijk rechtsonder tegen de schrout. De M12 bout staat eigenlijk als het ware op de behuizing.Voorbeeld
Waarschijnlijk rechtsonder tegen de schrout. De M12 bout staat eigenlijk als het ware op de behuizing.Voorbeeld
Precies, daar heb je de minste ondersteuning en de meeste druk op staan. Mijn oplossing ziet er wel ietsje beter uit :9
Pics or it didn't happen....
https://tweakers.net/foto...jCUOhHdD4Y2HjInf8Adb7.jpg

de boutjes zijn bijna niet zichtbaar als ik voor de pc zit door poppetje.

[Reactie gewijzigd door Richo999 op 30 september 2021 16:53]

hmmmm... na 500x uitvergroten in de browser kon ik inderdaad iets zien ...
Vind het er niet perse beter uit zien. Daarnaast is jouw oplossing rigide, terwijl die andere oplossing geveerd was. Maar het allerbelangrijkste: Clean your PC. Al dat stof is niet goed voor je PC, hou hem dus schoon.
dat klopt, de GPU word onder spanning gehouden wat ook de intentie is. de zoals in het voorbeeld aangehaald door aapjuh99 is geen goede oplossing (het gebruik maken van een veer). Een veer hoef je alleen te gebruiken als er trillingen optreden of bij pulsaties. De hoogte is instelbaar en is waarschijnlijk het meest stevigste onderdeel in mijn PC.
heb een hekel aan schoonmaken van mijn PC en doe dat normaal 1x per seizoen ofzo als het niet per half jaar is daarnaast valt stof mij niet zo op met mijn huidige werk op een maalbedrijf 8)7
Zou het niet mooier zijn om dat ding rood of zwart te spuiten zodat et beter bij je case past?
Ja, maar RVS laat zich redelijk moeilijk verven, zwart zou uiteraard mooier zijn maar om RVS te verven is me geen €20 waard met de kans dat onvoldoende hecht en uiteindelijk nog slechter gaat uitzien (de moeren en bouten heb ik op het werk mogen mee nemen)
That's what she sai.....
Hoe zo goed koelen? Omdat het noctua fans heb? Denk dat delta fans veel beter koelen
Die bruine Noctua Fans zijn tegenwoordig ook in het zwart te krijgen. Dat ze dan juist op een GPU deze bruine retro's gebruiken is me een raadsel. Ik vind het er niet uitzien persoonlijk.
Denk dat dit juist de onderscheidende factor is
Dat, plus goede prestaties. Ik gebruik praktisch nooit Noctua, omdat het duur is voor de prestaties die ze leveren. Het lastige is hoe je prestaties definieert. Ik definieer het als delta T bij een bepaalde geluidsdruk. Dat is namelijk de kern van prestaties: hoeveel graden verschilt je gekoelde chip met de omgevingstemperatuur en wat is daarbij de daadwerkelijke geluidsproductie?

Simpelweg twee koelers naast elkaar zetten en op max rpm vergelijken zal (bijna altijd) appels met peren vergelijken worden. Met dat in het achterhoofd zal de uitkomst zijn dat Noctua misschien 1, 2 of 3 graden beter presteert dan alternatieven, die 20%~40% goedkoper kunnen zijn.

De vraag is: hoeveel is die paar graden je waard? Ik heb zelf een CPU en GPU die beide tussen de 100 en 200 watt TDP zitten, dus gemiddeld qua warmteproductie. Die producten krijg ik al onhoorbaar gekoeld, zonder Noctua te gebruiken. Noctua gebruiken betekent in mijn geval overclockruimte creëren, want een koelere processor levert an sich weinig op. Maar het kost wel navenant meer.
Het maakt de miners en scalpers echt niet uit of ie bruin of zwart is.
jawel , bruin mined 30% sneller dan zwart
De miners gaat het om terugverdientijd, en voor de helft van het geld heb je ook heel redelijke ventilatoren. Dan maakt-ie wat meer herrie. So what, als-ie ergens in een hoekje op zolder staat...
Ik gok omdat je het nu direct associeert met Noctua. Wanneer de zwarte Noctua fans op zet lijkt het direct een heel stuk generieker (totdat je het label ziet).

Daarnaast heeft de retro kleurstelling gewoon zijn fanbase, en zijn er genoeg mensen die geen raampje in hun kast hebben of het niet zien. Zo heb ik zelf ook een paar Noctua's op mijn waterkoeling gezet terwijl ik ook niet direct fan ben van de retro kleuren, maar ze zitten toch achter het front panel dus ze zien doe ik niet.
De NF-A12x25, de fans die hier in zitten en die door veel mensen ook het hoogst wordt gewaardeerd onder de 120mm fans, zijn helaas nog niet in chromax.black te verkrijgen. Dit staat al een tijdje op hun roadmap maar het gras wordt Noctua ondertussen al voor de voeten weg gemaaid door o.a. de Thermaltake Toughfan 12.
Letterlijk dezelfde fans, maar duurder. En terecht ook. haha :) Tja, branding hoeft niet mooi te zijn, maar ik neem kots over anything coolermaster anyday.
bruine fan = noctua.
zelfs als de naam er niet bij had gestaan had iedereen al geweten dat het noctua fans zijn.
dit is gebruik maken van merkbekendheid van noctua.
als ze zwart hadden genomen was het gewoon weer een andere versie als zovelen tot je de naam ziet.

en zal vast ook wel mooi staan in steampunk pc's
Retro is weer hip.
Bovendien straalt het kwaliteit uit, door de associatie met het Zwitserse merk.
Zwitserse? Oostenrijk toch? En als dat bruine uiterst succesvol en hip is waarom
ontwikkelen ze dan recent toch zwarte fans?

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 1 oktober 2021 17:38]

Hier moeten we naar toe.

Een 25MM dikke ventilator koelt veel beter en is vele malen stiller, daarnaast is zo'n ventilator ook nog eens te vervangen.

SLI is toch dood, dus over dikte hoeven we ons niet zorgen te maken.
tenzij je nog andere pci/nvme producten gebruikt..
Je vraagt je alleen wel een beetje af waarom dit dan een 3070 is, en niet een van de high end kaarten. Leuke kaart hoor, maar het lijkt mij nu niet helemaal ideaal qua meerprijs voor de after-market cooler.
Ik snap dat ze ruimte nodig hadden voor de 25mm fans.. maar 4 slots...
Ben benieuwd of ie daadwerkelijk veel beter koelt dan andere kaarten (of met minder geluid)
Vooral dat laatste ja, minder geluid :) Niks liever om snachts te kunnen gamen met een doodstille PC
Persoonlijk mis ik het geluid van oude computers een beetje. Nu hoor ik de PC alleen als die het warm krijgt. Dat laatste beetje audio feedback zou ik niet willen missen. Tijdens het gamen hoor ik het toch niet.
Anders word de heatsink dunner, dan hebben die Noctua fans weinig zin, dan moeten de fans harder draaien en is de kaart nog alsnog luid.

Je wilt een 2 Slot heatsink met 25MM fans om een stille en koele GPU te behouden.
Vet! Ik heb mijn 3080 ook gekoeld met 2x Noctua 120mm met een converterkabeltje.
Nu zelfs stil onder belasting :) Super goed dat ze met deze variant komen.

Foto vind je hier: https://gathering.tweaker...message/65992198#65992198 :)

[Reactie gewijzigd door Okasha op 30 september 2021 20:31]

heb je een foto ? O-) (of via prive bericht)
Hopelijk is de heatsink dat ook beter uitgewerkt. Want goeie fans op een crappy heatsink gaan nog steeds geen wonderen verrichten.
En wat ik vooral vreemd vind is dat ze dit op 3070 doen. Op een 3080 en 3090 haal je meer baat uit goeie koeling.
Dat deed lang. Ik had deze uitvinding jaren geleden al gedaan met de high tech zip-tie mounting solution.

Maar ff serieus een stel random case-fans op een cooler zip-tie'en is vaak vele malen beter (en stiller) dan de stock fans op de cooler. Zegt wel veel over de staat van de industrie.
Zijn gewoon dozen schuivers.

Koop een Nieuwe 1U server van 15K van Dell / HP.
Ik garandeer het je, ze hebben daar een gorila aan het werk die over de koelpasta gaat. blubbert soms zo je mobo op :-) Als we HPC clusters opzetten gaan alle cpu's opnieuw. Goed voor 10 graden in een DC met top tier cable management. Insane.
Ik als Noctua fan word hier best wel opgewonden van. Jammer dat ik al de RTX3080 Gigabyte Gaming OC versie al op.
Ik als Noctua fan
Jij bent een fan met AI? Of gewoon cosplay?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 september 2021 15:18]

Een fan van de fans.. Heb hier een witte kast met mooie bruine Noctua fans en de Noctua NH-D15 processor koeler.. Alleen jammer van die Lelijke videokaart.
Niemand is fan van de bruine fans, je weet gewoon dat het goed is.
Daarom kunnen ze ook letterlijk meer vragen voor de black fans, die feitelijk hetzelfde zijn.
Take my money
Juist wel, vind het juist wel wat hebben. Zwart is ook maar zwart.. Dat beige met bruin past goed bij de meubels. 😁
Voor mij het zelfde, ik gebruik ook die bruine Noctua fans voor me radiator, en had best dit op me grafische kaart willen hebben, alleen is de grafische kaart wel HEEL dik door de fans alleen al, 4 slot dik is heel wat, maar ben echt benieuwd hoe goed hij koelt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 30 september 2021 16:17]

gewoon een waterblock op je graka zeten en dan de rad(s) koelen met Noctua fans. :+
gewoon een waterblock op je graka zeten en dan de rad(s) koelen met Noctua fans. :+
Haha ja dan kan je dat zeker doen, maar ik wil me dure AMD Radeon RX 6800 zo laten zo als hij is voorlopig nog.
Is het waar? Is echt ieder rondje anders?
Vooral de slomo is een spektakel.
Ja, jammer dat je een RTX 3080 hebt 😕
Nee ben er super blij mee. Alleen de looks ziet er niet uit in de kast..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee