Amazon introduceert slim scherm Echo Show 15 dat aan muur gehangen kan worden

Amazon heeft de Echo Show 15 getoond, het grootste slimme scherm van het merk met een grootte van 15,6". Het scherm kan aan de muur gehangen worden of middels een standaard op een ondergrond worden gezet en kan in landscape of portrait gebruikt worden.

Het scherm van de Echo Show 15 heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. In een van de hoeken van het apparaat zit de 5-megapixelcamera die met een schuifje verborgen kan worden. Het slimme scherm werkt met Amazons AZ2 Neural Edge-processor. Deze quadcore zou 22 keer meer TOPS kunnen uitvoeren dan de voorgaande processor.

Deze nieuwe processor zou specifiek ontworpen zijn om op machinelearning gebaseerde spraakopdrachten sneller te kunnen uitvoeren dan de voorganger, waardoor de verwerking van deze opdrachten niet meer via de cloud hoeft plaats te vinden maar op het apparaat zelf kan gebeuren. Dat betekent dat wanneer het apparaat een gebruiker herkent via de gezichtsherkenning, eventuele spraakopdrachten sneller uitgevoerd kunnen worden.

De Echo Show 15 gebruikt deze gezichtsherkenning verder om het scherm te personaliseren op basis van de persoon die langsloopt. Het scherm kan dan bijvoorbeeld agenda-afspraken tonen, of recent afgespeelde muziek laten zien. Amazon ziet het apparaat als het 'digitale centrum' van een huis waarmee gebruikers andere Amazon-apparaten kunnen beheren, kalenders kunnen zien en pakketjes kunnen volgen. Amazon denkt dat het apparaat vooral in de keuken gebruikt kan worden en focust daarom op zaken als snelle en makkelijke toegang tot een kookboekapp en boodschappenlijst.

Middels de camera kunnen gebruikers ook videovergaderingen starten met anderen. Ook moet het mogelijk zijn om middels streamingdiensten als Amazon Prime en Netflix tv-series en films te kunnen kijken op het apparaat. Wanneer het slimme scherm niet wordt gebruikt, kan het fungeren als een digitale fotolijst. Amazons Echo Show 15 kost omgerekend met btw 259 euro. Of het apparaat ook in de Benelux verkocht gaat worden, is nog niet bekend.

Door Hayte Hugo

Redacteur

29-09-2021 • 08:07

87 Linkedin

Submitter: Anoniem: 30722

Reacties (87)

87
85
61
1
0
18
Wijzig sortering
Oh een schuifje, daarmee is mijn privacy wel geborgd als ik dat dicht doe! :') :+
Stopt het ding dan ook direct met alle andere vormen van tracking?

[Reactie gewijzigd door Tc99m op 29 september 2021 09:28]

Vermoedelijk blijft de microfoon gewoon werken, en alles wat je met het ding doet wordt centraal geregistreerd. Dus nee, tracking is een basis-eigenschap van dit ding. Amazon wil je dingen verkopen, en daarvoor moeten ze weten waar je behoefte aan hebt. Daar komen ze alleen achter door zoveel mogelijk informatie te verzamelen: Wie wonen er in dit huis? Wat doen ze? Wat zijn hun hobby's? Welke films en muziek vinden ze leuk? Reisplannen? Financiële positie? Wat is de politieke overtuiging? Gelovig? Type relatie? Seksuele voorkeur? Alcohol gebruik? Moet ik nog door gaan? Alle beschikbare relevante informatie wordt gebruikt. Eng? Misschien, maar uiteindelijk is het doel niet vreselijk. Dingen verkopen is niet slecht. Het wordt pas eng als je bedenkt welke andere dingen je ook met deze gegevens kunt doen. Als je er langer over nadenkt wordt het pas echt eng. Overheden overal zijn uiteraard erg in deze gegevens geïnteresseerd. Bedrijven worden gedwongen de informatie te delen, maar verzwijgen dat ze dit doen. Bijvoorbeeld PRISM, maar bijna alle overheden doen dit. Het kan, kost niet veel, en dus gebeurt het.

[Reactie gewijzigd door rijnsoft op 29 september 2021 10:26]

Welke tracking? Die hij op de interne chip verwerkt? :+
En een fysieke schuif voor de camera, op zijn minst weet je zeker dat hij geen beeld heeft.


En na een jaar of 5 in een huis vol Alexa's te wonen, heb ik op amazon nog nooit 1 product aangeboden gekregen dat te herleiden was naar mijn spraak. Alleen naar eerdere zoek opdrachten in de winkel, maar dat doen alle webshops. (Altijd uitloggen op bol.com, coolblue en amazon als je geen mails "Mogelijk is dit wat u zoekt...." wilt)
WIj hebben dat geregeld. Als wij het bv hebben over nieuwe pannenset dan krijgen we opeens banners met pannen op facebook te zien. Het werkt wel degelijk op die manier.
Wij hebben hier ook heel wat Alexa's staan en ik heb nog nooit reclame aangeboden gehad voor iets wat we besproken hebben. Je internetgebruik is hier wel bepalend.

We hebben bijvoorbeeld al verschillende keren de test gedaan. Op deze manier:
1) We zoeken een onderwerp dat totaal los staat van ons leven - bvb schaatsen
2) We houden een week alles in de gaten om te zien als we schaatsen zien opduiken. Zonee, dan gaan we naar stap 3
3) We praten tijdens een week regelmatig over schaatsen en dat we schaatsen willen aankopen (zowel in NL als Engels getest).
4) We houden dan nog een week alles in de gaten, ivm email, advertenties, etc. (PiHole speciaal afgezet hiervoor)
5) Resultaat, niets maar dan ook niets. Het heeft dus (momenteel) geen impact op reclame.

Klik ik echter op de Amazon website op een verkeerd artikel, dan krijg ik gegarandeerd nog een email daarover.
Die mail van items die je hebt bekeken herken ik 😂
Helemaal toen mijn vrouw op bol had zitten zieke op mijn account 🙈
Dan zou je al in het Engels moeten converseren, je computer/telefoon gekoppeld hebben zodat hij weet dat het bij elkaar hoort....

Of heb je google devices in huis, met een google id dat ook ingelogd is op je telefoon?
Want dan snap ik dat het sneller koppelt dan met Amazon.

Scheelt dat ik ook niet op facebook etc zit en pi-hole hier standaard in gebruik is voor het hele netwerk.
Het gaat toch niet alleen om directe reclame voor een paar producten? Er wordt weer meer over je verzameld dat geld waard is. Het beinvloedt vast weer je resultaten van je zoekmachine of iets dergelijks. Maar goed, of daar nog iets aan te doen is...
Ja, het was ook een beetje een retorische vraag vanuit mij ;)
Amazon wil je dingen verkopen, en daarvoor moeten ze weten waar je behoefte aan hebt.
Dat hoeft helemaal niet. Met hun gewone webshop verkopen ze al genoeg.
Dingen verkopen is niet slecht.
Nee, maar dingen pushen die de klant niet echt nodig heeft wel. Slecht voor het milieu. We moeten echt af van de consumptiemaatschappij.

Persoonlijk ben ik sowieso tegen tracking, of ik er nu persoonlijk nadeel van heb of niet. Ik hou er gewoon niet van dat er over mijn schouder wordt meegekeken, wat het doel ook is. Maar dat is wel iets persoonlijks. Maar het argument "ze doen er niets ergs mee" is niet voor iedereen belangrijk, bedoel ik.
Ik ben toevallig op zoek naar zoiets, maar geen zin in Amazon spul. Heeft er iemand een alternatief? Misschien een oude ipad?
Anoniem: 30722
@n3z29 september 2021 08:16
Er zijn wel wall mounts met voeding te vinden voor diverse tablets.
Nadeel is dat elke mount voor 1 specifiek model tablet is, en je dan snel op een hele dure oplossing zit.
Dat soort mounts zijn soms zo maar 150,- of meer.
En dan moet je nog met een browser aan de knutsel om een mooi dasboard te maken en heb je pas de helft van de functionaliteit die een scherm als deze biedt.
Je kan bij de action 2 rookmelder magneet bevestigingen kopen (1 euro/stuk) en op de tablet en muur plakken, blijft die mooi plat zitten en je kan het makkelijk er af halen.
Die rook melder magneet stikkers, daar zit mijn halve huis mee aan elkaar. Wat een geweldige uitvinding. Zo heb ik bijvoorbeeld een mooie RVS plaat achter mijn fornuis, die snel kan beschadigen als er een pan tegen aan komt. Daar heb ik een andere RVS plaat voor gezet en vastgezet met die stikkers.
Ik heb eens een oude android tablet aan de muur gehangen met de app standard time draaiend: https://www.standard-time.com/about_en.php

Een van de gaafste 'klokken' ooit, wat mij betreft.

Als mount voor aan de muur heb ik gewoon een goedkope Ali-hoes voor die tablet gekocht en met een paar parkers aan de muur bevestigd. Kabel met 90 graden USB aansluiting erbij. Helemaal strak aan de muur. Was ik voor een paar euro klaar.
Alexander Klöpping heeft zoiets een jaar of zo geleden gemaakt, was wel een factor 10 duurder. Haalde ook Hacker News :)

Hij gebruikt een groot e-Ink (32 inch) scherm van een Sloveens bedrijf: Visionect. Kost 2300 euro, maar toegegeven, het resultaat ziet er fantastisch uit...

https://alexanderklopping...on-your-wall-3b28c3261478

Die was dan overigens weer gebaseerd op 'prior art' van een Google engineer: https://onezero.medium.co...er-revisited-35b407822494

[Reactie gewijzigd door Tukkertje-RaH op 29 september 2021 08:32]

Dit is wel echt heel vet! Hoop dat e-ink schermen snel in prijs dalen. Perfect om informatie en zwart-wit kunst te tonen.

edit: In mijn zoektocht kwam ik dit scherm tegen. Een e-ink monitor die perfect op de muur zou kunnen:
https://onyxboox.com/boox_mira

Prijs is nog fors, maar over een paar jaar te overwegen.

[Reactie gewijzigd door n3z op 29 september 2021 08:42]

Anoniem: 193142
@n3z29 september 2021 09:25
Voor een e-Ink display, kijk dan eens naar Inkplate.

"Inkplate 10 is a powerful, Wi-Fi enabled ESP32 based nine-point-seven-inch e-paper display"

Deze gaan nu al tot 10 inch en zijn beschikbaar voor 150 euro met behuizing.

Als je een stappenplan voor een hele implementatie zoekt, neem dan vooral een kijkje op de pagina van IT-obey!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 193142 op 29 september 2021 09:47]

Let wel dat dat 32 inch scherm meer kost dan een 65 inch OLED TV :)

Dus om die reden zou ik daar al niet voor gaan. Natuurlijk is een OLED niet fijn voor continu gebruik met statische content maar ik noem het meer omdat het het neusje van de zalm is van TV techniek.

Maar gezien de mogelijkheid voor beiden binnen het budget zou ik liever voor een TV gaan dan. Dan heb je kleur en snelle responstijd. Bijvoorbeeld een Samsung "The Frame" ofzoiets.

Wel respect voor de zelfbouw trouwens!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 september 2021 11:12]

Google “Smart Mirror”, staan heel veel DIY projecten online. :)
Smart Mirror is nog niet zo goedkoop en dan heb je ook geen touchscreen. Het spiegelglas zelf is vrij duur.
Zoek een tweedehands touchscreen monitor, plaats er een RPI achter.
Je kan een plexiglas spiegel gebruiken, dat is aanzienlijk goedkoper. Niet zo mooi als een echte spiegel, maar voor het geld een prima alternatief. Een ander alternatief is spiegelfolie voor autoruiten op een fotolijst plakken.
Ik weet niet wat je er allemaal mee wilt doen, maar ik heb een oude tablet aan de muur hangen met een Dashticz interface. Prima te configureren en biedt best veel opties. Beetje knutselen, maar er is op internet veel te vinden over hoe je dat een beetje netjes kunt doen.
Het is vooral voor domotica en temperatuur.
Weet niet of je home assistant gebruikt maar indien ja dan zou ik zeker eens naar https://www.fully-kiosk.com/en/ kijken.

Online zeer veel voorbeelden wat hiermee mogelijk is.
Kijk ook even op YouTube hiervoor.

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 29 september 2021 14:16]

Wat ik aan het doen ben, is oude tablets ombouwen voor gebruik met home assistant. Ik haal de accu's er uit, want als die 24/7 aan de lader zitten, gaan ze uiteindelijk opzwellen en vormen een brandrisico. Dus ik gebruik DC-DC converters om richting 3,3V te gaan (of eigenlijk meer 4V). Meestal vanaf 12V ofzo want ze hebben wat overhead nodig om goed te werken.

Gewoon de accu eruit slopen en het apparaat voeden via de USB werkt helaas niet, want dan starten ze over het algemeen helemaal niet op. Dit komt doordat de accu actief nodig is om stroompieken op te vangen. Dus je moet echt via de accu ingang voeden.

Ik snap dat dit soort knutsel opties niet voor iedereen zijn maar ik dacht ik zeg het maar even :) Dit is immers Tweakers.
Een iets eenvoudigere oplossing voor mensen die niet zoveel willen ombouwen is een slimme tussenstekker misschien een oplossing. Die gebruik ik hier met oude tablets en dat werkt prima.
Home Assistant kan de batterij monitoren en ik schakel de lader in als de batterij onder de 50% komt. Zodra de batterij weer 80% is schakelt HA de lader weer uit.
Tablet aan de muur lijkt me in jouw geval de beste oplossing. Dan kun je zo goed als alle smarthome UI gebruiken.

[Reactie gewijzigd door SHiNeye op 29 september 2021 08:10]

Een oude tablet is inderdaad een idee. Heb dat zelf gedaan om elke ochtend het weer te kunnen zien door een gratis account bij https://www.dakboard.com te maken en het naar m'n smaak te configureren. Daarna nog een andere app aangeschaft (https://play.google.com/s...etails?id=de.ozerov.fully) waarmee je de momenten die het aan staat kunt schedulen. Die app heeft zelfs de mogelijkheid om de camera te gebruiken om te zien of er beweging is en dan aangaat.
Ik heb hier een tijd terug ook naar zitten kijken en heb overwogen om https://shop.dakboard.com/ in huis te halen. Vond de prijs alleen nog te hoog dus nooit meer verder naar gekeken.
Mijn alternatief is een Huawei tablet.
Kijk TV of luister muziek in de keuken tijdens het koken
Deze, maar dan een google versie ajb. Dan koop ik hem
Dat zou wel echt heel fijn zijn. Met een HomeAssistant-optie (mag een webbrowser met kiosk-mode zijn wat mij betreft)..
Google met een HA optie?
Die HA wens snap ik, maar dat gaat Google je nooit leveren vermoed ik.
Daarbij wil ik dan weer geen google in huis. ;)
HA heeft anders een prima Google integratie ;) (moet ik nog eens in elkaar knutselen, maar het kan prima)
Maar je kan HA toch gewoon aan je Google Home hangen? Ik heb zo al mijn camera's beschikbaar vanaf m'n Nest Hub, bijvoorbeeld..
Je wil geen Google maar wel Amazon? Wat mij betreft zijn beide bedrijven net zo privacyonvriendelijk.
Anoniem: 30722
@sOid29 september 2021 08:29
Bij Amazon krijg je in ieder geval geen reclames te horen of zien, ik heb al een aardige lading amazon in huis. Al voordat google me dit soort devices kwam, en de privacy heb ik nog nooit iets aan gemerkt dat hij er niet zou zijn.

Google adverteert je een luchtverfrisser om elke scheet die je laat, die grossieren in data, dat hoef ik hier niet ;)
Bij Kindle krijg je wel een hoop advertenties toch? Kan me nog herinneren dat Amazon een tijd terug bijvoorbeeld ook boeken op devices van gebruikers automatisch verwijderde :X https://www.publisherswee...lect-kindle-editions.html
Anoniem: 30722
@sOid29 september 2021 08:43
Lees op een kobo (iets met EPUB ondersteuning)
Mijn moeder heeft een kindle, nooit reclame gezien.
De fire tablets hebben het wel als je de budget versie kiest, is gewoon een optie dan.

De verwijderde boeken was zo te lezen een rechten issue van een 3e partij. 🙈

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 30722 op 29 september 2021 08:45]

Op de Kindle maakt Amazon effectief gewoon reclame voor andere Kindle-boeken, bijvoorbeeld voor opvolgende delen, andere boeken van dezelfde auteur en/of boeken die passen bij je leeshistorie.

Het is een definitiekwestie of dat reclame is. Maar omdat ze dat kunnen en daar vast ook goed aan verdienen, kan ik me voorstellen dat ze weinig behoefte hebben om "echte reclame" te tonen. Sowieso leent een Kindle zich niet erg goed om dan even een aankoop te doen voor iets anders dan een boek uit de Kindle-store of om een website te bekijken
Los van wat de oorzaak was, vind ik het belachelijk dat het überhaupt mogelijk is om op het apparaat van je gebruikers na aanschaf nog aanpassingen te doen zonder tussenkomst van de gebruiker.

Daarnaast heb ik ook behoorlijk wat ethische bezwaren tegen Amazon. Concurrentie de markt uit prijzen, werkomstandigheden medewerkers en bezorgers, kopieën maken van populaire producten en uitbrengen onder eigen merk etc. (Ben ook niet roomser dan de paus hoor, bestel er echt wel eens wat maar wel met mate.)
Eh... weleens Windows 10 gebruikt?
Een artikel uit 2009, uit de uitgevershoek die het toen zwaar aan de stok hadden met Amazon, maar dat terzijde.

Je ziet geen reclame op een Kindle tenzij je:

* een goedkope versie koopt waarbij vermeld wordt dat deze reclame bevat

* De storefront als startpagina op Kindle gebruikt. Je kan het homescreen echter aanpassen waardoor je standaard in je bibliotheek (zonder reclame) komt.
en de privacy heb ik nog nooit iets aan gemerkt dat hij er niet zou zijn.
|:(
Tja, kun je beter je internet abonnement opzeggen ;)
Bedoel, alles wat je doet laat sporen na, tot in hoeverre is dat een probleem?
Zinvolle bijdrage, dank voor je inzichten en uitleg!
Nou... punt is, ik gebruik Google vrij veel voor m'n domotica. Omdat het gewoon prima werkt. Iemand anders wil liever Amazon gebruiken voor domotica omdat dat kennelijk ook prima werkt.

Wat heeft privacy(on)vriendelijkheid met domotica te maken?
Nou, een hoop. Denk bijvoorbeeld aan geofencing, of het feit dat alles wat je tegen een Alexa of Google Home zegt naar servers wordt verstuurd, of beelden van je videodeurbel via de cloud... Enzovoorts.

Daarom heb ik alles lokaal draaien via HomeAssistant (waar jij gezien je eerdere opmerking ook bekend mee bent).
Ik heb ook van alles lokaal draaien: Buienradar (die m'n locatie weet), IKEA Tradfri verlichting (via de cloud) en de Renault plugin voor m'n Zoe (die ook praktisch alles weet, behalve locatie tegenwoordig). En dat binnen HA.

Dat je HA gebruikt wil niet zeggen dat je 'niets' met cloudomgevingen doet.. het ligt puur aan welke integratie je op welke manier doorvoert.

En een goeie spraakgestuurde aansturing heb ik nog niet, buiten m'n Google Home Mini.... vrouwlief en de kinderen willen ook gewoon het licht met stemcommando's besturen.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 september 2021 10:59]

Ik zal vast gezien worden als een zeikerd, maar so be it: doe dit alsjeblieft niet. Hoe zouden de reacties er uit zien als iedereen die het ergens mee eens is "Ja, precies dat!" onder elke reactie zou plaatsen?
Gewoon een Android-tablet op een muurhouder van 2 euro dus?
Geef mij even de link naar die muurhouder van 2 euro. En zit er dan ook een camerashutter op?
Same here, helemaal ideaal zou zijn al ze hem dan leveren met een nest thermostat geintergreerd zodat je hem i.p.v je thermostaat kan ophangen (aan dezelfde 12v aansluiting).
Mooi ding, dat de camera fysiek af te sluiten is laat natuurlijk zien dat zij ook signalen van privacy ongerustheid van hun klanten opvangen. Dat het rekenwerk nu niet via de cloud een rondje doet is mij duidelijk maar wat wordt er met alle data gedaan die opgevangen wordt en wordt deze uberhaupt opgevangen..? dat is eigenlijk het enige wat mij van al deze apparaten weerhoudt ( Nest/echo's etc). Andere route is natuurlijk zelf aan de haal gaan met raspberries en home assistant maar ik vind het te veel tijd kosten.
Er zijn 3 wakewords, deze worden in de hardware afgevangen. Oudere modellen streamen dan de audio opneme naar de cloud, nieuwe kunnen dat ook zelf verwerken. Er komt vervolgens een actie uit voort. Deze worden ook opgeslagen, je kunt ze immers in de app terug zien, ook beoordelen of de reactie was zoals verwacht of niet. Je kunt dit allemaal inzien, ook allemaal verwijderen.

Tuurlijk roept iedereen hier van alles over Amazon en privacy om vervolgens een telefoon van Google te gebruiken :+
Aan de andere kant, bij Google heb je gewoon garantie op 0,0 privacy, geruststellende gedachte.
Vergeet niet dat de audio niet het enige privacygevoelige is wat er uit het apparaat komt. Integendeel, de rauwe audio is juist het minst interessant voor Amazon.

Wat ze wel interessant vinden is de data die ze uit je gedrag halen. Hoe laat je opstaat, wat je interesses zijn, waar je naar kijkt op TV, wie je vrienden zijn en wat hun gedrag weer is. Alles om te zorgen dat je een zo gedwee mogelijk consumentenschaap bent dat ze kunnen overhalen om te kopen.

Dus het argument van "Woei we doen nu de spraakherkenning in het apparaat zelf, probleem opgelost!!!" is puur voor show en geeft nauwelijks privacyverbetering.

En ja Google doet het ook, dat praat Amazon niet goed. Ik gebruik ook zo weinig mogelijk google. Ik log niet meer in op een google account op mijn telefoons en gebruik hun diensten heel weinig en altijd met alternatieve apps en gesegmenteerde browsers.

Ironisch genoeg is Amazon veel lastiger uit te bannen voor mij omdat ze hier in Spanje gewoon de enige goede webshop zijn. De webshop cultuur bestond hier eigenlijk niet voor Amazon kwam.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 september 2021 11:19]

Maar dan kun je beter offline gaan leven, en niet in de winkels komen, want ook die hangen vol met tracking. Alles en iedereen trackt de consument.

De Dixons deed dat vroeger al, ze wisten gewoon naar welke producten je keek in de vitrines.
Elk bedrijf wil een zo compleet mogelijk profiel van de behoeftes van de klant, om daar de producten op aan te passen en zodoende meer te verkopen.

Zonde dat de grotten in Nederland zo beperkt zijn en de wolharige mammoet is uitgestorven. ;)
Tja, je kan inderdaad opgeven ertegen te vechten. Of gewoon doorgaan en de wereld beter maken.

En succes is er zeker bereikt. De GDPR is er nu. Dixons heeft moeten stoppen met hun bluetooth tracking. En bestaat nu zelfs niet meer. Telefoons zijn door de ophef bluetooth adressen gaan randomiseren. Rond de 50% van de internet gebruikers gebruikt nu adblockers en de reclame industrie begint de druk daarvan nu echt hard te voelen. De tools voor prive clouds, encryptie en tracking blokkering worden steeds beter. Open source apps zonder tracking worden steeds beter en groter in getale. Gezichtsherkenning staat groot in de schijnwerpers (vandaag nog een tweakers artikel erover). Het is juist nu steeds makkelijker om je er aan te onttrekken.

Het ophef maken erover en het proberen de tracking te omzeilen heeft wel degelijk effect. Bij de pakken neerzitten en opgeven is helemaal niet de enige optie.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 september 2021 11:32]

thanks, informatie waar ik wat aan heb.
ja voor iedereen ligt het anders. Ik vind persoonlijk dat als ik zoek naar een tv en ineens allemaal advertenties van tvs voorbij zie komen wellicht grappig maar niet alarmerend of vervelend, immers, iedereen wil geld verdienen en ik gebruik een zoekmachine die natuurlijk ook niet gratis werkt. Bij meeluisteren naar audio/video geautomatiseerd of wat dan ook trek ik wel een grens.
Ja, ze nemen signalen in zoverre serieus dat ze een symbolische 'privacyfunctie' toevoegen die voor sommigen de (valse) geruststelling geeft dat hun privacy geborgd is.
Zo lang de microfoon niet fysiek kan worden losgekoppeld, of softwaretrackers kunnen worden uitgeschakeld, zijn er nog steeds legio manieren om je te volgen.
Zo lang de microfoon niet fysiek kan worden losgekoppeld, of softwaretrackers kunnen worden uitgeschakeld, zijn er nog steeds legio manieren om je te volgen.
Zoals bv de facebook-cookies en je google-locatie op je telefoon bedoel je?
Om je op het web en zelfs fysiek te kunnen volgen.

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 29 september 2021 10:37]

Hoop echt dat Amazon deze producten eindelijk eens in NL gaat verkopen.
Al kan het ook wel via Duitsland, dan regelen we wel weer iets ;)
Doen ze al link naar amazon NL shop: https://www.amazon.nl/s?r...f=bl_dp_s_web_16241549031

Maar nog niet het gehele assortiment.

[Reactie gewijzigd door kr4t0s op 29 september 2021 08:17]

Een hele kleine greep uit het assortiment ja.
De firestick international is echt de slechtste van alles sticks.
De Echo (dot) 4th gen is wel een mooi device, dat moet ik toegeven.
Maar het aanbod is ZEER mager, alleen "internationale" versies, omdat hij geen NL kan.
Ik hoef hem niet in NL, maar wil wel meer modellen kunnen kiezen ;)
Megekko heeft volgens mij een groter aanbod dan Amazon zelf, wellicht daar eens kijken?
Via Duitsland kom je er ook wel, afhalen bij een DHL punt net over de grens.
Nadeel, dat is vanaf hier alsnog 2 uur enkele reis.

Heb gelukkig een collega die er woont, dus bij hem laten afleveren en op kantoor omruilen of een pakketzegel en ik krijg het wel ;)
Nadeel: ook in Duitsland is niet alles te krijgen :(
Dat wat Ikea heeft hangen op de "Sonos" afdeling is voor mij goed genoeg. Hoewel het volgens mij gewoon de Ikea App is. Ik zoek ook een soort van dashboard met weer, agenda, eventueel een TV Show Agenda, tijd & datum en een Spotify speler.

[Reactie gewijzigd door Macboe op 29 september 2021 08:27]

Je kunt ervoor kiezen om een budget Android-tablet op te hangen, zoals de Lenovo P11 of je tikt een tweedehandse surface op z'n kop. Waarschijnlijk overkill voor wat het moet doen maar je hebt stukken meer vrijheid! :)

Schaalt ook lekker mee als je op den duur slimme systemen in huis integreert.
Ey, ja maar welke software run je? Doe je een RPi? Draai je het op je NAS? Het mooiste is een leuke app er voor gebruiken die overzichtelijk is. De Smart Mirror software van de RPi voldoet voor mij maar... Dit is heel veel configureren. :(
Denk dat je met widgets op je homescreen al een heel eind komt.
Agenda, spotify, en het weer werkt sowieso out-of-the-box. Misschien dat TV-gids ook een widget heeft?
als je er nou ook nog met een pencil op kan krabbelen word het interessant .
dan kan je makkelijk snel een reminder of afspraak erop kalken
Anoniem: 30722
@Zjemm29 september 2021 08:37
Die kun je dus inspreken :+
Anoniem: 30722
@Zjemm29 september 2021 09:19
Wie schrijft die blijft ;)

Maar vooral als ik in de keuken bezig ben verkies ik spraak boven een touchscreen of pen ;)
"Sh*t de boter is op... Alexa add butter to the shopping list"
*gooit rijst in de pan* "Alexa start rice timer" (als je een paar keer je timer hetzelfde noemt, weet ze de juiste tijd)

Kwestie van wennen misschien ook wel, maar ik commandeer de hele dag als ik door het huis loop.
En eindelijk een vrouw in huis die (meestal) luistert! :+
Als het stroomverbruik extreem laag is dan ideaal als kalender en klok.

Oh wacht dit heeft geen touchscreen? Vond het al goedkoop, een touchscreen scherm voor 250 euro.

Maar wel goedkoper dan een The Frame tv.

[Reactie gewijzigd door JDx op 29 september 2021 09:05]

Dit zou een mooi schermpje kunnen zijn om je openhab of domiticz te besturen. Mits je een eigen pagina kan aanmaken zonder beperkingen.
Hey een telescherm, zou deze op de grote broer aangesloten zijn?
Nee, dan zou hij 1984 x 1080 pixels gehad moeten hebben

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee