Gerucht: Pixel 6 en 6 Pro komen op 28 oktober uit

De Pixel 6- en 6 Pro-smartphones van Google komen uit op 28 oktober. Dat stelt althans Jon Prosser van de website Frontpagetech. Hij heeft al vaker vroegtijdig informatie naar buiten gebracht over Pixel-telefoons.

Jon Prosser verwijst naar een eerder bericht waarin werd gesuggereerd dat de Pixel 6 al op 13 september zou worden uitgebracht. Die informatie, afkomstig van een account van Bald Panda op Weibo, klopt volgens Prosser niet, al was het maar omdat die datum een dag voor het grootste Apple-evenement van het jaar valt. Dat zou vanuit marketingoogpunt niet al te slim zijn, stelt Prosser.

Prosser zegt zich te baseren op 'zijn beste bronnen'. Op basis van hun informatie stelt hij dat de nieuwe Pixel-telefoons vanaf 19 oktober zijn vooruit te bestellen en ze komen vervolgens daadwerkelijk beschikbaar vanaf 28 oktober. Vanaf die datum zijn de toestellen ook daadwerkelijk in de winkels te vinden.

Hij noemt nog geen prijzen of in welke landen de nieuwe Pixel-smartphones precies zullen uitkomen. Eerder schreef onder meer Android Police op basis van landingpagina's van de Pixel 6 uitgegaan van een release in acht landen, te weten de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Japan en Taiwan.

Google heeft een maand geleden de komst van Pixel 6 en 6 Pro bevestigd. Het bedrijf plaatste toen foto's van de toestellen en gaf aan dat ze gebruikmaken van een soc die Google zelf heeft ontworpen. The Verge schreef toen dat dat de Pixel 6 Pro een 6,7"-scherm met qhd+-resolutie en een 120Hz-refreshrate krijgt. De reguliere Pixel 6 zou een 6,4"-scherm krijgen met full-hd+-resolutie en verversingssnelheid van 90Hz.

Beide telefoons krijgen een vingerafdrukscanner onder het scherm, zo meldde Google. De Pixel 6 Pro krijgt drie camera's, waaronder een telelens met 4x 'optische zoom'. De reguliere Pixel 6 krijgt geen camerasensor met telelens, maar voor de rest is de camerasituatie hetzelfde.

Inmiddels meldt Android Police op basis van bronnen uit de winkelsector dat Google ook een nieuwe draadloze Pixel-lader zal uitbrengen. Op een afbeelding is te zien dat het zou gaan om een standaard met een vermogen van 23W. Als die informatie klopt, zou dat kunnen betekenen dat de nieuwe Pixel-telefoons ook te laden zijn met dat vermogen. De originele Pixel Stand ging niet verder dan 10W.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-09-2021 • 07:52

66 Linkedin

Submitter: robcoenen

Lees meer

Reacties (66)

66
66
20
3
0
41
Wijzig sortering
@rachidfinge maak ons blij en open een Pixel-winkeltje in Nederland! _/-\o_
Heeft rachidfinge eigenlijk al een keer uitgelegd waarom de Pixels niet direct in Nederland verkocht worden? Als hij daar een antwoord op heeft.. Daar ben ik nog steeds oprecht benieuwd naar.
Volgens mij niet. Hij/Google reageert jammert genoeg niet op dergelijke vragen. Ik denk dat Google Nederland ze ook wel graag zou willen verkopen maar dan moet er meer toestellen worden gemaakt, meer geld naar marketing, afspraken met providers en de distributie moet geregeld worden, etc. En dat Google zo'n klein land als Nederland daar niet interessant voor vind.
Zou een samenwerking met België dan niet kunnen? Dan zitten we toch al snel aan 29M.
Volgens mij niet, daarom denk ik dat er niet zomaar een antwoord voor handen is, of in ieder geval niet iets waarvan hij op de hoogte is, of in de positie is om dat te communiceren. Ben er toch zeer benieuwd naar! De Benelux mag dan een relatief kleine markt zijn, maar ik denk wel dat er een goede match is.

[Reactie gewijzigd door Tuktop op 1 september 2021 11:01]

Ook zonde dat de Chromecast met Google TV nog altijd alleen maar verkrijgbaar is per import.
Volgens mij is er een expert in witgoed die 'm in het programma heeft 8-)
"een telelens met 4x 'optische zoom'."

Ik vroeg me af, vanwaar de aanhalingstekens? Ik ben niet goed op de hoogte van die markt, maar is die term voor meerdere soorten uitleg vatbaar? Optische zoom is optische zoom, toch - dwz dmv glas?
Ik denk dat dit tussen aanhalingstekens staat omdat je letterlijk gezien niet 'zoomt' met het glas, je wisselt eigenlijk gewoon van lens. Het is dus niet zoals in een echte zoomlens dat je een range aan brandpuntsafstanden in één lens hebt, waartussen je vrij kan zoomen.
Niet mee eens. Door het glas te wisselen naar een glas met 4x zoom, ben je zeker aan het zoomen. Het feit dat je niet vrij kan vergroten wilt niet zeggen dat er niet vergroot wordt.
Het is enkel niet wisselen van glas, maar het wisselen van sensor, dus daadwerkelijk wissel je de gehele camera en lens, ipv enkel het verplaatsen van het glas voor de sensor.
Dat zou inderdaad technisch niet meer tellen als zoomen. Dat zou dan ook de quotes kunnen verklaren.
De term 'zoom' an sich zegt weinig. 'Zoomlens' is in deze niet aan de orde omdat de lens dan een variabel focuspunt moet hebben (dus kan bewegen c.q. boller/platter worden). In deze doelt men op 'zoom ratio'. Want het is een vaste vergroting. Klein verschil in terminologie maar in praktijk nogal een verschil.

Zou handig zijn als ze hier een andere term voor hanteren, of gewoon ratio bij zoom vermelden. Een loep noem je immers ook een vergrootglas en geen zoomlens.
De meeste mensen snappen dat "4x zoom" betekent dat als je tot 4x inzoomt, dit optisch is, en dat klopt.

Andere terminologie gebruiken gaat voor de gemiddelde gebruiker voor verwarring leiden.
Vind ik niet. Zoomen is het proces van traploos veranderen van beeldhoek.

Als je in plaats van een 50mm lens een 200mm lens op je DSLR schroeft dan noem je dit ook geen zoomen :) Dat is eigenlijk wat deze telefoon ook doet, alleen is het dan meer alsof je twee camera's om je nek hebt hangen.
Helaas, het feit dat er maar 1 focal range lens per sensor beschikbaar is. Is nu verleden tijd.

De Sony Xperia 1 MK 3 heeft wel degelijk 1 telephoto sensor waarop 2 lenzen met verschillende focal lengths voor kunnen worden ingezet. Dus je hebt 4 lenzen. 14mm, 24mm,70mm en 105mm.
Waarbij de 70 en 105mm beide 1 sensor gebruiken.

Ik vermoed dat deze techniek in de toekomst op andere high-end smartphones tevoorschijn komt waarbij je dus minder sensors nodig hebt in totaal, maar wel meerdere focal ranges hebt tot je beschikking. En we dus hopelijk misschien maar 2 high-end sensoren hebben en dan per sensor 2 lenzen, voor alsnog een totaal van 4 focal-ranges.
Wat de Xperia 1 mk3 doet is inderdaad erg cool. Nog steeds niet echt zoomen vind ik (meer het wisselen van primes), maar ik vind het wel een heel coole opzet. Ik ben benieuwd hoe dat fysiek allemaal werkt eigenlijk.

Ik vind het verder geen nadeel. Hoe minder sensoren, hoe meer geld je kan stoppen in een echt goede sensor binnen hetzelfde budget. Helemaal ideaal als je die dan voor meerdere lenzen kan gebruiken.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 september 2021 15:24]

Dit is inderdaad een soort van wisselen van primes, zeker wel een mooi systeem!
Echt optisch zoomen is dan nog niet op de markt, maar komt er wel aan:
https://tweakers.net/nieu...ent-voor-smartphones.html
Zoom betekent variabele brandpuntafstand.
Hier is het gewoon een fixed telelens met een vergroting van 4x.

[Reactie gewijzigd door Oeroeg op 1 september 2021 08:39]

hoe zit dat dan met digitale zoom,

wat is dan het brandpunt ?

officieel is de betekening gewoon het smooth naar closeup gaan.
'Zoomen' geeft de indruk je tussen eer bereik van, simpel gezegd, 1x zoom en 4x zoom kan kiezen wel punt je neemt. Een echte zoomlens beschikt over bewegende onderdelen om dat brandpunt te kunnen aanpassen. Dit gebeurt niet in een smartphone.
Wat hier eigenlijk wordt toegepast, is een prime lens. Deze heeft één vast brandpuntafstand, bv 50mm. Dit is het principe dat wordt toegepast in smartphones.
Eigenlijk bieden smartphones geen 'zoomlenzen', maar een combinatie van primes met verschillende brandpuntafstand. Maar gezien een 'prime' niet bekend is bij het gewone volk, bekt 'zoom' beter. Ook al dekt het de lading niet.
Weer van die joekels van telefoons. Wanneer begrijpen fabrikanten nou eens dat er ook markt is voor wat kleinere smartphones, echt een gat in de markt, zeker voor android telefoons. Ik wil zo'n ding gewoon in 1 hand kunnen vasthouden én bedienen. Iets met een schermdiagonaal van minder dan 5", zo enorm klein is dat ook weer niet.

[Reactie gewijzigd door Bent op 1 september 2021 10:15]

Ik vrees dat die fabrikanten meer van de markt kennen dan je denkt. Als het echt een gat in de markt was, was iemand er al lang ingedoken.

Ik ben ook geen fan van zo'n grote telefoons, maar het verkoopt in het algemeen echt wel goed hoor.
Sony heeft het jarenlang geprobeerd met de Xperia compact en Apple onlangs met de iPhone mini.

De volgende versie van de Xperia compact zou geen flagship hardware meer bevatten en de iPhone mini is gecanceld.

Er zijn gewoon niet genoeg kopers, zo simpel is het.
Kan het ook niet met productiekosten te maken hebben? Ik bedoel: er zal vermoedelijk een grotere vraag naar grote schermen zijn, dus rollen die OLED-panelen met miljoenen van de lopende band. Voor een kleiner formaat moet je weer een ander productieproces opstarten wat kosten met zich meebrengt die minder snel worden terugverdiend en ook de marge achteraf is kleiner doordat kleinere toestellen doorgaans goedkoper zijn. En daar komt bij dat een groter toestel ook meer ruimte biedt voor de apparatuur in het toestel, waardoor ook daar de productie eenvoudiger en goedkoper is dan alles in een kleiner toestel te proppen. Tenzij er concessies worden gedaan waar niemand dan weer op zit te wachten.

Ik weet niet of het zo is, maar het klinkt voor mij vrij logisch.
Zoals @humpus al aangeeft valt die 'kleine-smartphone' markt behoorlijk tegen. Zie bijvoorbeeld de geruchten over de iPhone mini die ze na de 2021 launch eruit willen halen, vanwege tegenvallende verkopen. De meeste mensen willen een grote (rond de 6" telefoon, omdat je dan lekker veel content op je scherm hebt.
Ik verwacht dat je voor een kleinere telefoon straks naar foldables (bv. Z-Fold) of naar Apple moet (relatief klein iPhone base model, Pro model)
Ben toch wel heel erg benieuwd wat google met de camera's heeft gedaan. Ze hebben het lang volgehouden met verouderde hardware (pixel 1 tot pixel 5a, dezelfde camera sensor) en nu komt er eindelijk een flinke upgrade.
Pixel 2 tot 5a had dezelfde sensor, Pixel 1 had een andere.
Ben benieuwd of de Sony IMX800 (1" sensor) erin zit.

In februari iets over gelezen en daarna niks meer vernomen over deze sensor.
Kan je alvast verklappen dat het om een Samsung Sensor gaat, de ISOCELL GN1
De eerste rumour was dat hij op 13 september zou uitkomen. 28 oktober lijkt me al aardig laat om een beetje buzz en voorraad te hebben voor de eindejaarsfeesten, niet?

Ik heb een aantal Pixel stands. Misschien zijn die wat kort voor die grotere telefoons?

In ieder geval mooie specs. Jammer dat vingerafdrukscanner onder het scherm zit en niet meer aan de achterzijde, een natuurlijke plek om de telefoon vast te nemen.
Er gaan ook geruchten rond dat Google met een nieuwe pixelstand komt. Omdat de nieuwe pixels sneller draadloos kunnen laden.

Ik denk inderdaad dat het formaat er ook mee te maken heeft dat er nieuwe moeten komen. Deze telefoons zijn HUGE met wat ze eerder leverden, echt jammer imo.
Balen inderdaad, de Pixel 4a zal de laatste Pixel zijn met een relatief klein schermformaat. Enkel de ASUS Zenfone is nu nog onder 6".
Er blijven inderdaad weinig android telefoons over met een klein design. Dacht dat Sony er nog een paar had, maar dat is ook al niet meer. Het grootste probleem met kleine android telefoons is de batterij. Die dingen zijn zo slecht geoptimaliseerd dat ze stroom vreten en daarom een enorme batterij moeten hebben om maar een dag mee te gaan. Zelf had ik van de Pixel 3, dat ding ging nog geen halve dag mee met een nieuwe batterij.
Je kan niet algemeen stellen dat Android telefoons niet goed zijn geoptimaliseerd. Mijn Google Pixel 4a heeft geen grote batterij en haalt 24-48uur afhankelijk van gebruik en is enorm goed geoptimaliseerd.
Mijn pixel 3 had dus een batterij van 2.915 mAh, en een screen on time van 2.5 uur. Ging dus ongeveer een halve dag mee. De Pixel 4a heeft natuurlijk een minder powerhungry processor en een batterij van 3.141 mAh, dus die gaat inderdaad langer mee.

Als ik dan kijk wat ik nu kan met een iphone welke een 2.815 mAh batterij heeft. Daar haal ik makkelijk een hele dag mee en een screen on time van 5/6 uur. Dit is puur optimalisatie van de software.
mAh zegt niks over vermogen zolang je de spanning niet weet. Is de spanning van beide gelijk?

Mogelijk is de Apple chip ook met een verfijnder proces gemaakt en minder "powerhungry", oftewel efficiënter.

[Reactie gewijzigd door EvertSchut op 1 september 2021 15:34]

Kijk eens naar de Sony Xperia 10 mark III.
Mooie compacte telefoon van 6 inch met goede batterij van 4500 mAh
Die vingerafdruksensor is natuurlijk een smaakdingetje. Als je de telefoon vasthoudt, heb je normaal gesproken ook je vingers op het scherm. Bovendien heb ik regelmatig de telefoon op mijn bureau, op tafel of op de bank liggen en met de sensor achterop moet ik de telefoon dan steeds oppakken. Aan de voorkant is dat niet meer nodig.
In die situaties kan je smart unlock gebruiken, toch? En vanuit die positie zit lang kijken er meestal niet bij zonder de telefoon op te nemen.

Mijn handen zijn ook niet zo groot. Die sensor zit vaak onderaan in het midden, waarbij ik, voor de andere situaties de telefoon moet balanceren. Dit is al wat moeilijker bij een lange telefoon, waarbij het zwaartepunt hoger ligt.

edit: @sanook

[Reactie gewijzigd door bbc op 1 september 2021 17:39]

En zeer onnatuurlijk als het toestel voor je op een bureau ligt.
Wat is de verwachte prijs van de pro variant? €800, €1000, €1200? En hoe verhoudt zich de prestaties van de nieuwe Google chip ten opzichte van een Snapdragon 888?
Iphone 13 duurste variant met 1 TB zou rond de 1800 dollar worden. Dus zal wel in die richting zijn voor de duurste variant.
Google doet niet aan zoveel opslag dus ik denk het niet (de laatste hadden allemaal 128GB dacht ik).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 1 september 2021 08:43]

Waarschijnlijk 128/256/512. 512 Vind ik al best veel voor een Pixel device.

bron
Dat komt vooral omdat ze hun cloud based storing optie hevig willen promoten. Maar denk een tel van 1200+ zou toch wel meer dan 128 gb aan boord moeten hebben. Of de optie om je opslag te vergroten middels een sd kaartje.
1TB 8)7

Waarom zoveel? Heb een Pixel 5 met 128Gb (117Gb netto), waarvan ik maar 30 gebruik. Alles wordt toch gestreamd tegenwoordig?
Voor jou perfect. Voor een ander niet ;)
Er zit een camera op, als je die gebruikt zul je het ergens moeten opslaan.
4K 60fps tikt lekker aan :)
Ik heb toch liever wat meer opslag, mijn spotify opslag is enkel al 40GB. Ik download al mijn playlists zodat ik onderweg geen 20GB aan data gebruik wekelijks. ;-)
Derelijke zaken zoals Spoify en en foto's (filmpjes) kunnen prima op een de SDkaart. Daarvoor hoef je geen enorm intern geheugen wat somehow 10x de prijs is van een SDkaartje.
Klopt, maar ik verwacht niet dat Google nog een sdcard slot in de telefoons verwerkt.
Ik zou zeggen pre-order er 1 en plaats een review zodra je hem hebt }>
Gewoon wachten tot MKBHD met een review komt :)
Gezien het plezier wat ik van mijn Pixel 5 al beleef zie ik erg uit naar de Pixel 6, vooral om de te verwachten nog betere resultaten van de camera's O+

Bovendien heeft mijn Pixel 5 kennisgemaakt met wat beton in de Efteling haha, dus ja ik kijk er naar uit en zal hem wss direct pre-orderen wanneer die er is.
Na bijna 4 jaar met deze OP6, misschien toch maar eens wat nieuws aanschaffen. Vind het design van de Pixel 6 erg mooi en hou ik dus in de gaten. Ben benieuwd of ze nu wel direct in de Benelux uitkomen.
Retourtje duitsland dus ;)
DHL laten rijden is een stuk goedkoper ;) Zou wel jammer zijn als je weer zelf moet vogelen om een toestel te krijgen. Lijkt me dat er onderhand wel genoeg verkoopkansen zijn.
Je kan ook via Belsimpel, die verkopen 'm direct.
Oh ik ga juist zsm een hoesje er omheen doen :) Smaken verschillen gelukkig.

Zit wel in een gelijke situatie met mijn OP5T.

Ik ben vooral benieuwd naar de performance van hun eigen chip. Ze de laatste jaren loopt de Pixel net achter kwa specs, altijd het model van het jaar ervoor voor dezelfde premium prijs. Hopelijk komt die chip goed uit de test en dan bestel ik deze ook meteen (indien mogelijk in NL) :)
Precies dezelfde situatie hiero. Na de laatste Android update is toch wel erg te merken dat dit beestje al dik 4 jaar oud is ;)
En ondertussen wordt de Pixel 5 duurder en duurder omdat die nu uit de productie gehaald wordt. Beetje jammer weer... als ze nou ook is met een pixel 6 mini aankomen oid?

[Reactie gewijzigd door Jaggy007 op 1 september 2021 08:37]

Je betaalt voor schaarste, een economische wet...
Klopt, alleen jammer dat het bewust gecreerde schaarste is.
Ja, ik snap de keuze van Google dan ook niet. Ze doen het niet zo goed op de telefoonmarkt (met hun eigen toestellen dan, want bv Sansung doet het fantastisch met Android) dat ze er rijk van worden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee