Argeweb en Alphamega bevestigen ook op te gaan in Yourhosting

Total Webhosting Solutions brengt ook Argeweb onder bij Yourhosting. Volgens de hostingprovider is de transitie naar verwachting voor het eind van dit jaar afgerond. Ook het opgaan van Alphamega in Yourhosting is bevestigd.

Argeweb informeert klanten met een e-mail en heeft een pagina online gezet met details over de wijzigingen. Tweakers schreef vorige week al dat Argeweb samen zou gaan met Yourhosting; dat bleek uit interne communicatie die Tweakers heeft ingezien.

Vorige week maakten Vevida en VIP Internet bekend dat ze verdergaan als Yourhosting. Ook bleek dat Alphamega een pagina online had staan met vergelijkbare communicatie, maar die was nog niet publiek te zien. Die pagina staat nu ook online. Eerder werd ook al SoHosted ondergebracht bij Yourhosting.

Het fuseren van de hostingproviders betekent volgens TWS dat 'specialisten, technologie en kennis' worden samengevoegd. Vooralsnog kunnen bestaande klanten van de providers die opgaan in Yourhosting, de diensten en control panels gebruiken zoals ze gewend zijn,

TWS heeft door overnames in de afgelopen jaren 22 Nederlandse hostingmerken in handen gekregen en 8 in Spanje. In Spanje heeft het bedrijf hetzelfde gedaan als in Nederland. Bijna alle hostingmerken werden daar ondergebracht bij Axarnet.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

30-08-2021 • 14:02

67

Submitter: cheda

Reacties (67)

67
67
28
3
1
36
Wijzig sortering
Achter TWS zit Rinse Strikwerda die rijk is geworden met detacheerder TAS. Ik denk dat hij aanstuurt op externe groei/overnames van TWS met als uiteindelijke doel een beursgang/cashen.

[Reactie gewijzigd door deludi op 23 juli 2024 05:48]

Maar kan dit wel zomaar? Ik bedoel in de manier van een monopolie verkrijgen. Als je alle Nederlandse partijen opkoopt, dan zou je in veel andere industrieën binnen Nederland door het ACM op het matje geroepen worden.

Hoe zit dit anders in elkaar dan "gewoonlijk"?
Het juridisch criterium is of je een "machtspositie" hebt, niet perse of je een monopolist (de enige/vrijwel enige) bent. In de benzinebranche wordt Shell als machtig gezien, ondanks dat er best wat andere stevige partijen ook zijn.

De kern is of je je in belangrijke mate onafhankelijk van je concurrenten, leveranciers, afnemers of eindgebruikers kan gedragen. Vuistregel: kun jij zomaar je prijzen verhogen of rennen je klanten dan weg. Het getalsmatig percentage van de markt is dus niet zo relevant (terzijde: volgens https://www.webhosters.nl/blog/marktaandelen-webhosters/ had TWS een jaar geleden 37% van de markt).

Mijn gevoel bij de markt is dat er nog niet echt een dominante/machtige speler zit. Er zijn genoeg kleintjes, zeker als je kijkt naar niche-diensten (zoals specifieke Wordpress-hosters). En omdat overstappen in principe een kwestie van datamigratie + domeinnaam opnieuw koppelen zou moeten zijn*, kun je volgens mij niet snel zeggen dat een grote partij zoals TWS echt marktmacht heeft.

* Oké, ik moest zelf ook lachen toen ik dat type.
TWS heeft nog geen echte machtspositie, maar met meer dan een derde van de markt in handen is het wel een partij met veel macht geworden. Het aanbod van (kleine) hosting-providers is behoorlijk verschraald, tenzij je inderdaad in een niche zoals WordPress providers gaat zoeken.
In het algemeen zijn de prijzen voor hosting voor kleine partijen (particulieren) als gevolg van de overname woede van TWS behoorlijk gestegen. Niet alleen bij het omzetten van de verschillende merken binnen TWS zijn de prijzen voor de kleine pakketten stevig omhoog gegaan, maar een aantal kleinere partijen heeft de prijs ook moeten verhogen om voldoende winstgevend te zijn, anders dreigde ook voor hen een overname door TWS. De macht van TWS is dus groter dan alleen het marktaandeel.

Voor hosting ben je natuurlijk niet afhankelijk van de Nederlandse providers. De absolute macht van TWS is daardoor niet dermate groot dat ze op Europees niveau nog enige macht hebben.
Monopolie is het nog lang niet. er zijn nog wel aantal aanbieders maar natuurlijk stukken minder.

Zit nu bijv bij Belgische aanbieder die zijn hosting dan weer inkoopt bij wat voeger cloudvps was of tegenwoordig steeds meer via upcloud.
Upcloud is dan een partij waar je zelf ook kan inkopen maar wel alles zelf moet doen.
Voor de meeste bedrijven met gewoon webpakketje voor hun website gaat dat al te ver.
Waarom zou dit niet kunnen? Er zijn nog veel andere grote partijen die hosting aanbieden, als is het zelfs Google, Amazon en Microsoft die zelfs hosting aanbieden.
(naast de nog 100en andere kleine)
Deze bedrijfsvoering/strategie heet Buy & Build en is uiterst gebruikelijk, monopolie en marktverstoring is er nog lang niet maar er word wel een trend gezet, de prijzen gaan elk jaar redelijk stijgen bij deze partijen.
De volgende stap in het grote TWS plan? Ik vraag me echt sterk af of dit allemaal nog wel mag met die overnames en vooral die synchroon lopende prijsstijgingen van 20 tot 100%!

Stap 1, overnames van zoveel mogelijk partijen, eventueel onder andere partijen (
nieuws: Total Webhosting Solutions neemt Skyberate en MageHost over
nieuws: PCextreme neemt Alphamega Hosting over
nieuws: Total Webhosting Solutions neemt PCextreme, VIP Internet en Savvii over
nieuws: RealHosting neemt webhostingprovider Sitebytes over

etc.etc.etc.
Stap 2, overal de prijzen aanpassen na een jaar (is mij bij zowel PC Extreme als ook Argeweb overkomen met stijgingen van 20 tot 50%!!! Maar ik heb al 100% verhogingen voorbij horen komen....

nieuws: SoHosted wijzigt hostingpakketten en verhoogt prijzen met 33 tot 100 ...
nieuws: YourHosting verhoogt prijzen voor webhosting, diensten en e-mail
PCExtreme bizarre prijsverhoging zonder aankondiging
nieuws: Versio verhoogt prijzen van .nl-domein met zestig procent


Stap 3, samenvoegen van de sub-bedrijven zodat bijna niks overblijft, en je geen concurrentie en lage prijzen meer hebt?
nieuws: Total Webhosting Solutions brengt SoHosted onder in YourHosting
nieuws: Hostingbedrijf PCextreme gaat verder als Versio
nieuws: Vevida, VIP Internet en Alphamega Hosting worden Yourhosting, 'Argewe...

En in het begin van alle overnames bleven ze maar hameren op het feit dat er niks zou veranderen.

[Reactie gewijzigd door thalx op 23 juli 2024 05:48]

Ik denk dat ik nog wel 2 stappen toe kan voegen:
4. flink verdienen aan de hogere abonnementsprijzen omdat veel mensen/bedrijven jarenlang verlengen zonder goed naar de prijzen of voorwaarden te kijken. Een paar euro meer betalen is minder gedoe dan verhuizen.

5. af en toe flink met de prijs van van de deelmerken stunten voor de klanten die wel op zoek zijn naar een nieuwe hoster. Zo wordt voorkomen dat goedkopere concurrenten voet aan de grond krijgen. Na een tijdje gaan de prijzen weer omhoog. Een paar klanten zullen boos iets anders zoeken maar de meeste blijven gewoon hangen. Zie stap 4.

Het wrange is dat deze club wel groot is voor de Nederlandse markt, maar in vergelijking met Amazon is het nog steeds een dwerg. Kies je gif maar.
En in het begin maar melden dat er niks zou veranderen haha.
Niet veranderen dat is natuurlijk het standaard verhaaltje.
Maar ja ze hebben naar de politiek gekeken, hier scheiden onze wegen, wat niet wilde zeggen voor altijd en misschien alleen voor vandaag.

Dat er niets zou veranderen, moet je lezen in het begin veranderd er niets.
Klopt ik zat ooit bij UPC. Dat werd Ziggo. Er zou niets veranderen.....

Sterker nog door minder overhead enz. Hoefden de prijzen niet omhoog, blablabla Stond in een brief.

Daarna in een brief. Nog geen jaar later. Om het netwerk te onderhouden moeten we de prijzen verhogen. Blablabla.

En de ACM zegt vrolijk. Het is geen kabel maar je kan KPN nemen of een ander bedrijf die bieden ook internet aan of een concurrent (die over dezelfde lijn loopt als KPN)
Hoe uitermate frustrerend dan ook, deze vergelijking gaat niet helemaal op. Er zijn (helaas) genoeg locaties waar Ziggo 500/40Mbit levert, maar het enige alternatief DSL is met 8/1Mbit. Tenminste: pre-Starlink

Die situatie doet zich met hosting niet voor. De bedrijven onder TWS zijn niet dermate innoverend dat een andere aanbieder een stap terug is qua functionaliteit of support (zover dat er is). Het 'moeten' overstappen is niet leuk, maar that's it.
Alle bedrijven doen dat. Rabobank idem hetzelfde. Alles zou geautomatiseerd gaan worden, minder loketten, personeel etc. Aan het einde van de streep alles duurder en de rente omlaag bij spaargeld.
Ik heb weinig overnames gezien waarbij men meteen zei: "We gaan alles omgooien!"
Inderdaad zeggen ze meestal "Er zal niks veranderen!", maar waarom zou je een overname doen als er niks veranderd ?
Volgens mij is dit het moment om de hosting te stappen. Je kunt na investering best goedkoop dingen aanbieden ipv deze grote aanbieders die nu makkelijk het dubbele vragen als eerst.

Niet dat er veel te verdienen valt in de hosting wereld, maar goed
Bijkomend voordeel, als je enigszins succesvol bent word je weer opgekocht }> en kun je opnieuw beginnen
Je moet je afvragen of je wel een bedrijf wil hebben waarbij je de goedkoopste wil zijn. Daarnaast heb je geen schaalvoordeel van die grootste en dus zijn je kosten ook nog eens hoger.
Geloof me maar dat concurrent op de laagste plank alleen maar hoofdpijn is. Als je hosting voor laten we zeggen 25 cent per maand gaat bieden dan heb je te maken met het gros internet gebruikers dat weinig tot geen kaas gegeten heeft van hosting en ieder probleem op de hoster af aan het schuiven is. Als hoster heb je zelf vaak het probleem dat veel websites door geen tot slecht onderhoud worden gehacked en je machines als spambakken staan te draaien. Dan kom je in een openlijke blocklist (RBL) en dan kan niemand meer fatsoenlijk mailen.

Ik heb een jaartje in de hosting gewerkt, laat maar zitten. Tegenwoordig ben ik zzp'er voor de duur van 13 jaar. Heb 15 eigen servers managed in Amsterdam staan en draai 2700 websites waarbij de onderhoud hiervan primair bij mij ligt. Draait harstikke goed, 24/7 uptime over dit jaar en voorgaande jaren al gehad en eens in de zoveel tijd steek ik geld aan een professional die aan security hardening doet. Zo blijft het optimaal werken en heb ik er zelf geen omkijken meer naar om.

Overigens een hostingbedrijf is niet verplicht z'n zaak te verkopen. Ze stemmen ermee akkoord ter overname. En blijkbaar wordt een best riant bedrag geboden dat de meeste overstag gaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 58485 op 23 juli 2024 05:48]

Broodje frikandel hosting 2.0
Dat is inderdaad het probleem. Een hosting bedrijfje stamp je in een weekend uit de grond. En winst maak je ook vrij snel al.

Maar juist omdat het zo makkelijk is, concurreer je altijd met nieuwe partijen die nog genoegen nemen met geen of weinig winst.

Echt geld binnen harken lukt de meesten niet. En zodra je dat door krijgt wordt het snel aantrekkelijk om je toko te verkopen aan 1 van de grote jongens.
Ik denk juist dat er al een verzadiging is qua hosting.
Heel fijn, ondertussen zullen de prijzen door deze samenvoeging en kostenbesparing gelukkig niet stijgen. :+

Opzicht begrijp ik het wel, de concurrentie met grote partijen als Amazon/Azure is enorm, al spreken die in mijn ogen minder de kleinere partijen/MKB aan die gewoon goed betaalbare hosting willen met af-en-toe wat support. De middel tot grote bedrijven kiezen denk ik toch sneller voor AWS of de moeten geforceerd worden hier in NL te hosten.

Er blijven nog maar weinig Nederlanderse partijen over op deze manier, niet dat het veel uitmaakt als ze toch op dezelfde backbone zijn aangesloten.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 23 juli 2024 05:48]

Met AWS kan je toch ook gewoon instellen dat je je hosting in Amsterdam wil?
Ik heb de hosting van een aantal machines bewust binnen de EU (in Frankfurt)... Nu is dat Lightsail (dus echt een VM), maar ik kan me niet voorstellen dat het met "gewoon" AWS niet mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 23 juli 2024 05:48]

AWS heeft geen regio in Amsterdam maar Frankfurt/London/Dublin zijn allen meer dan snel genoeg. Ik zou zelf Dublin nemen omdat alle services daar al eerst te krijgen zijn en t over t algemeen goedkoper is omdat dit een van de oudste regio's is.
Weer wat geleerd ;) Frankfurt is idd meer dan rap genoeg. Belangrijkste zaken die ik erop draai zijn een licentieserver en een JIRA server; ik zit op de minimale systeemeisen en het is altijd vlot.
Voor de volgende zal ik dan eens vergelijken met Dublin :-)
Op zich is het lastig om het rendabel op te zetten zo heb ik er ook naar gekeken om hosting te regelen en het kon niet goed uit helaas ook al zou ik het graag doen
Welke onafhankelijke hostingpartijen zijn er eigenlijk nog van Nederlandse bodem?
Misschien leuk voor een Tweaker Pro artikel?
https://www.webhosters.nl...g-bedrijven-medeeigenaar/ als je die lijst hebt, dan weet je antwoord ook ;).

onafhankelijke hostingpartijen zijn o.a.
Cloud86
Mijn.host
bhosted
cloudwebservices
xel

Hier een handig overzicht van herkomst: https://www.hostingvergelijken.eu/overzicht-recensies/

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 23 juli 2024 05:48]

Er zijn er nog genoeg hoor :) Budgethosting en Strato bijvoorbeeld.
Zat zelf 20 jaar geleden bij Vevida, maar daar gingen de prijzen na een paar jaar als een raket omhoog en ben daar toen weggegaan.
Ik zit nu al heel wat jaren bij Versio. Tot nu toe heel tevreden en de prijzen zijn al jaren stabiel. :)

[Reactie gewijzigd door poktor op 23 juli 2024 05:48]

Strato is Duitsland en niet zelfstandig (United Internet) ;)
Versio wil ik niet stabiel noemen met de prijzen voor de domeinnamen.
Goed idee ja. O.a.:
Antagonist (nu te duur voor hobbysite met 10 bezoekers per maand) en Cloud86 (welke in het vorige nieuwsbericht in de comments zeiden dat ze nooit overgenomen gingen worden :P)

[Reactie gewijzigd door KoalaBear84 op 23 juli 2024 05:48]

Antagonist is niet meer zelfstandig sinds een paar maanden, onderdeel van One
Ah, je hebt gelijk ja.. (Zie ook je andere comment 👍)
Je hebt er vast een account, maar wij krijgen een inlogscherm te zien bij je (informatieve?) link
Typisch, ik ben verder niet ingelogd ofzo.
Ik ga eens kijken of ik wat kan exporteren
Bij Drimble kan je de gegevens wel zien zonder in te loggen: https://drimble.nl/bedrij...hosting-solutions-bv.html

Total Webhosting Solutions heeft in Nederland 57 bij de Kamer van Koophandel geregistreerde groepsmaatschappijen waarvan het gedeeltelijk of volledig eigenaar is. Hieronder volgt een lijst met andere bedrijven waarvan Total Webhosting Solutions BV de tophoudster is.

Niveau 2
  • TWS TH1 BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS Management BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
Niveau 3
  • Versio BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • Alfahost BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS France BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS Spain BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS Netherlands Holding BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS International Holding BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • TWS Nordics BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • Your Hosting BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • Sandwave.io BV, gelegen aan de Edisonweg 51 D in Vlissingen (gemeente Vlissingen)
  • De Hosting Makelaar BV, gelegen aan de Wateringweg 143 in Haarlem (gemeente Haarlem)
  • Astralus BV, gelegen aan de Edisonweg 51 D in Vlissingen (gemeente Vlissingen)
  • Reviced Webhosting BV, gelegen aan de Ketelskamp 10 in Meppel (gemeente Meppel)
  • Anoniem BV, gelegen aan de Reaalhof 64 in Lelystad (gemeente Lelystad)
  • Your Holding BV, gelegen aan de Ceintuurbaan 28 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • PCextreme BV, gelegen aan de Edisonweg 51 D in Vlissingen (gemeente Vlissingen)
  • Provider, gelegen aan de Takenhofplein 3 in Nijmegen (gemeente Nijmegen)
  • Savvii BV, gelegen aan de Takenhofplein 3 in Nijmegen (gemeente Nijmegen)
  • Eatserver BV, gelegen aan de Wateringweg 143 in Haarlem (gemeente Haarlem)
  • De Heeg Internet Solutions BV, gelegen aan de Wateringweg 143 in Haarlem (gemeente Haarlem)
Niveau 4
  • AXC BV, gelegen aan de Grote Voort 225 in Zwolle (gemeente Zwolle)
  • QDC, gelegen aan de Damlaan 11 in Leidschendam (gemeente Leidschendam-Voorburg)
  • Skyberate Internet Services BV, gelegen aan de Takenhofplein 3 in Nijmegen (gemeente Nijmegen)
  • IPS BV, gelegen aan de Stationsplein 45 UNIT E1.156 in Rotterdam (gemeente Rotterdam)
  • Alphamega, gelegen aan de Dr Cuyperslaan 72 in Eindhoven (gemeente Eindhoven)
  • Sitebytes BV, gelegen aan de Wateringweg 143 in Haarlem (gemeente Haarlem)
En over een week een nieuw bericht dat TWS de prijzen met 300-800% verhoogd…
Precies. Nu lekker roepen voor de bühne dat er niets verandert, maar over 2 maanden krijgt iedereen die brief thuis met de mededeling dat de prijzen omhoog gaan. Zogenaamd om "de dienstverlening te kunnen verbeteren." Mooi stukje windowdressing. Ze zijn allemaal hetzelfde. :r
Dat gaat niet eens per brief, bij Argeweb stond het ergens in het klein onderaan een totaal onbelangrijke/onopvallende nieuwsbrief.
Toch jammer.
Als MKB wil ik niet bij een anonieme club zitten. Alphamega ken ik, de nieuwe eigenaar niet.
Tijd om over te stappen dus.
Office en Azure draaien toch al bij MS, dan heeft een NL grootgrutter geen voordeel meer.
Yourhosting en Alphamega bestaan beiden al 20 jaar, allebei ook zonder meer bekende clubs. Er is weinig anoniems aan Yourhosting in ieder geval. Dat je ze niet kent zegt niet zoveel over Yourhosting, maar meer over je eigen referentiekader (dat overigens niet per definitie slecht hoeft te zijn hoor).
Anoniem en niet kennen is niet het zelfde :)
Lekker zeg, ik was eerst klant van NXS Internet, daar moest alles over naar KPN internedServices, van daar uit weer migeren naar Argeweb, en alles zou weer compleet hetzelfde blijven, bijna dan want bSMTP bood Argeweb niet aan :(
Nu dus weer van Argeweb naar Yourhosting? Ik blijf m'n DNS records aan het aanpassen zo!

[Reactie gewijzigd door RJWvdH op 23 juli 2024 05:48]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.