Total Webhosting Solutions brengt SoHosted onder in YourHosting

Hostingprovider SoHosted is overgenomen door YourHosting, beide onderdeel van Total Webhosting Solutions. Het bedrijf bevestigt aan Tweakers dat het opgaat in die laatste, maar was niet direct beschikbaar om te zeggen wat de verandering voor klanten betekent.

SoHosted heeft een e-mail gestuurd naar klanten, schrijven verschillende tweakers op GoT. Het bedrijf zegt 'de krachten te bundelen met YourHosting'. Op die manier zou het betere diensten kunnen aanbieden, maar ook nieuwe diensten kunnen introduceren, schrijft de hostingprovider in de e-mail. De naam SoHosted verdwijnt helemaal en de overname moet eind dit jaar rond zijn.

Het is niet duidelijk wat er precies verandert voor klanten die hun websites bij SoHosted hebben ondergebracht. Die hoeven volgens het bedrijf 'geen actie te ondernemen', maar het is niet bekend of de bestaande pakketten blijven bestaan of dat die opgaan in de pakketten van YourHosting.

De overname komt slechts een paar weken nadat SoHosted de prijzen flink verhoogde. Die gingen per 1 april van dit jaar met tussen de 33 en de 100 procent omhoog. Dat gebeurde volgens het bedrijf omdat er moest worden geïnvesteerd in snelheid, veiligheid en functionaliteit. SoHosted is al onderdeel van Total Webhosting Solutions, waar YourHosting zelf ook weer onderdeel van is.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

06-08-2021 • 17:00

42 Linkedin

Submitter: Wisher

Reacties (42)

Wijzig sortering
Fusies en prijsverhogingen binnen de Nederlandse webhosting zijn inmiddels vrij normaal geworden. De consument is er uiteindelijk de dupe van.

Heeft iemand suggesties voor (kwalitatieve) hosters die nog wél goede prijs/kwaliteit webhosting aanbieden en nog niet zijn opgeslokt door een conglomeraat?
Zelf overgegaan van sohosted naar cloud86 zeer tevreden tot nu toe.
+1. Ben met een website van YourHosting naar Cloud86 gegaan, wat een verademing was dat. Ik heb een andere website draaien op het pluspakket van Antagonist, ook vele malen beter dan YourHosting.

Ik heb een simpele hostingvergelijk website gemaakt (*knip*) en daarvoor veel info moeten vergelijken. Hier mijn mening:
- Als je kijkt naar NL-providers scoren Antagonist en Cloud86 het beste op klantenervaring, met hostnet daar vlak onder.
- Ga je voor (low-)budget zit je op dit moment bij Cloud86 naar mijn mening het beste. Voor 1,95 heb je hun goedkoopste pakket.
- Antagonist is ietsje duurder, maar dan heb je wel gegarandeerde resources.
- Vimexx is de absolute winnaar wat betreft de resources die je voor je de prijs krijgt. Klantenreviews zijn echter wel gemixt over Vimexx.

[Reactie gewijzigd door Zeehond op 6 augustus 2021 22:05]

Volledig mee eens. Het is nu wachten tot Cloud86 overgenomen gaat worden. Dat is in mijn ogen namelijk ook een hele fijne provider waar je simpel een site kunt hosten zonder al te veel traffic.
Gaat niet gebeuren :) We hebben onze eigen doelen en plannen en die kunnen we niet verwezenlijken als we onder een babysitter vallen. Bovendien zijn we veel te trots om na veel en hard werken alles weer op te laten heffen…
Maar doen jullie alleen zaken met bedrijven :? Omdat de prijzen op de site allemaal excl. BTW zijn...?

[Reactie gewijzigd door Room42 op 7 augustus 2021 00:32]

Ik zag dat je op het forum ook had gereageerd; daar even toegelicht :)
Het was fijn geweest als je het hier ook had toegelicht voor de mensen die niet het forum willen doorspitten @eMiz0r
Goed om te horen! Zit te denken aan een simpel blogje op te zetten, en dan komen jullie er wel het meest gunstige uit :) Top!
Ik mis een beetje het overzicht van alle partijen die bekeken zijn. Heb je bijvoorbeeld ook TransIP meegenomen? Want die vind ik vele malen beter in klantervaring dan Antagonist, en is ook helemaal niet duur.
Zeker! TransIP scoort alleen wat lager op klanttevredenheid (Google 4,0 en Trustpilot 4,2) en hanteert hogere prijzen dan bijvoorbeeld Cloud86.

Qua prijzen zijn ze een beetje gelijk aan Antagonist, maar Antagonist garandeert bepaalde resources terwijl TransIP dat niet doet. Daarnaast kun je op elk hosting pakket max 1 website hosten, ook bij het duurste pakket. Natuurlijk kan ik niet zeggen hoe snel jouw website in de praktijk is vergeleken met andere hosting provicers, maar als ik puur naar specs en prijs kijk blinkt TransIP op geen van de punten echt uit.

Edit:
Klanttevredenheid Antagonist 4,8 op Google en 4,8 op Trustpilot
Klanttevredenheid Cloud86 5,0 op Google en 4,8 op Trustpilot

[Reactie gewijzigd door Zaanone op 6 augustus 2021 20:24]

Wonderlijk, die klanttevredenheidscijfers (woord voor galgje!).
Mijn ervaring is compleet anders.
Host zelf bij TransIP en vind dat vèruit de beste en snelste klantenservice die ik ooit heb meegemaakt.
Een klant van mij hoste eerder bij Antagonist en dat was niks dan ellende. Als ze al reageerden dan schoven ze (onterecht) de bal naar mij.
- Als je kijkt naar NL-providers scoren Antagonist en Cloud86 het beste op klantenervaring, met hostnet daar vlak onder. Al zijn reviews van Hostnet de laatste tijd minder goed.
Antagonist is eerder dit jaar overgenomen door een investeerder. In de prijzen voor de dienstverlening is het al te merken; bijvoorbeeld het resellerpakket is vier keer zo duur geworden. Het is nu afwachten wat de effecten op de langere termijn gaan zijn.
idem, en dik tevreden
Waar wil je het voor gaan gebruiken? Ik bedoel is het een simpel websiteje waar oma af en toe komt. Of is het een ecommerce store? Wat wil je erop draaien? Welke pre's heb je? En wat is je budget. Op die manier kunnen we je het beste helpen denk ik :)
Ik host zelf een kleine website, zeg <10Gb per maand, maar de reden waarom ik de vraag ook eigenlijk stel is omdat ik denk dat veel gebruikers van SoHosted dit nieuwsbericht vroeg of laat ook lezen. Mensen die ook alternatieven zoeken, waarschijnlijk ook met grotere websites dus trek het breed. Alle goede hosters voor klein of groot zijn welkom als suggestie! Het topic waar @418O2 naar refereert is ook alvast een goed startpunt.

[Reactie gewijzigd door Blackboard op 6 augustus 2021 17:36]

Brixly. Ook een topic van hier op GOT
Vanuit een ander perspectief gesproken zijn kleinere webhosters ook niet altijd alles. Er is een reden waarom er zoveel tesamen gaan nu, de marges zijn vrij laag, klanten stappen makkelijk over en het is geen product waarbij je echt een verschil kan maken. Het verschil zal hem zitten in de ondersteuning (en dat is iets duurs) en gedeeltelijk in de hardware.
Domeinnamen aantrekkelijker maken is moeilijk, hosting aantrekkelijker maken ook - ik denk dat de meesten al tevreden zijn met een DirectAdmin of iets dergelijks.

Wat je nu ziet is dat veel kleine webhosts overgenomen worden door TWS en dat deze dan terecht komen op 1 gedeelde infrastructuur (welke beheerd lijkt te worden door pcextreme) waarna de webhost voor de rest uitgekleed wordt, op wat support na.
Het is natuurlijk veel goedkoper om op 1 gedeelde infrastructuur te gaan staan, maar die moet ook terugverdiend worden. En als je de prijs kan omhoog slaan zonder dat er teveel klanten weg gaan (of toch binnen dezelfde groep blijven) dan is dat gratis extra geld...

Wat TWS doet is in mijn ogen niet beter dan wat in Amerika al gebeurde, en dat maakt gewoon webhosts kapot: je houdt de naam, levert sub-par service en wanneer je teveel klanten kwijt bent, neem je gewoon een andere over.
Volgens mij is dat een groeipad op een korte termijn.

Voor zover ik weet opereert team.blue niet op die manier, of dat beter is daar ga ik mij niet over uitspreken, maar ik heb hun nog niet zo'n gedrag zien vertonen als TWS.

Ik vrees dat er op termijn maar een paar partijen over gaan blijven, en dat is zeker niet goed voor de markt op zich. Hoe meer keuze, hoe beter.
Maar de tijd van supergoedkope hosting van 0,50 per maand is iets wat niet kan blijven duren.
Ik zit sinds enkele maanden met een aantal pakketten bij Weboke, ik zat jarenlang bij Neostrada maar wat er met die partij is gebeurt is haast niet voor te stellen, bizar. Maargoed, weggevlucht naar Weboke dus, bevalt me prima tot nu toe. Redelijke prijzen, mijn site draait als een speer en ze maken gebruik van directadmin.

Wat je ook doet, zoek bewust naar een partij die geen onderdeel is van die vreselijke organisaties als Team.Blue en TWS. Het enige dat je daarna nog kan doen is hopen dat ze niet worden overgenomen, net als de rest.
Ik kijk meestal buiten Nederland. Buyshared, Brixly, MyW.pt, Ramnode, MyRoot.pw en All-Inkl.com leveren een veel betere service voor een lagere of vergelijkbare prijs.

Ik ben met name tevreden over All-Inkl, heel anders dan de Nederlandse dertien-in-een-dozijn hosters maar erg goed. Plus, veel kleiner risico op overnames door investeringsmaatschappijen.

[Reactie gewijzigd door ep667 op 6 augustus 2021 21:30]

Accountje aanmaken bij AWS of azure, en zelf hosten.
Of bijvoorbeeld een managed service van aws gebruiken (aws lightsail)
Mooi op tijd vertrokken daar in mei dit jaar. Mijn eenvoudige wordpress site presteerde daar voor geen meter. Een vergelijkbare website die ik gebouwd had voor mijn vriendin draait super soepel bij vimexx. Verschil, ik betaalde met dat contract 10 euro per maand en zij 3 euro per maand. Bij de supportafdeling gevraagd of ze hier naar wilde kijken. Enige oplossing die ik kreeg was het upgraden naar het speciale wordpress pakket van 15 euro per maand.

Gelukkig liep mijn contract bijna af. Afgelopen mei de site gemigreerd naar Vimexx. Mijn scores in google page speed gingen spectaculair omhoog en ik betaal een heel stuk minder dan bij Sohosted.
Zelfde hier! Ook een simpele site waar ik bij Sohosted ineens veel te veel voor ging betalen. Daarvoor ook al weggegaan bij TransIP die de prijs met 30% verhoogd nadat ze opgingen in Team.blue.

Ik zit nu voor €6 per jaar (!) bij Vimexx.

Nu hopen dat zij niet worden overgenomen door Team.blue of Total Webhosting Solutions.

Want dan kun je wachten op de prijsverhoging.
Vimexx is overigens al een tijdje onderdeel van team.blue ;)
Aaaargh, ik zie het nu. Lijkt al een tijd geleden te zijn. Hopelijk wordt het niet meer dan een prijsverhoging van 30%. Want €6 per jaar + 30% is te overzien :*)
Niet om het een of ander maar voor 6 euro per jaar kun je mi ook niet veel verwachten.
Klopt, maar zoals gezegd een simpele website. Tot nu toe geen downtime gehad en nooit traag geweest.
Des te verrassender dat ik bij Vimexx al jaren prima ondersteuning krijg toch?. Onlangs een vriend die bij Sohosted opgelicht dreigde te worden,ondergebracht bij mijn hosting pakket (idd performance eisen zijn niet erg hoog) en dat kost hem nu een paar euro per jaar voor de domeinregistratie.
Vreemd. Ik huur al jaren een blade server bij ze. Die is sinds 2019 in prijs verhoogd van 53,85 naar 55,36 per maand; niet echt om over naar huis te schrijven, die anderhalve Euro.
Maar dan hebben we het natuurlijk niet over een webhosting pakket van 6 Euro per jaar ! :-)
Mijn abonnement voor een simpele website is hier stilzwijgend verlengd voor een jaar met tien keer hogere kosten.
Opzeggen op de ingangsdatum kon niet... Bedroevend.
Stilzwijgend verlengen met een jaar mag niet / is niet toegestaan bij wet.

Maandelijks opzegbaar na contract van een jaar ;-)

Ook dat wat @dimitrivisser aangeeft maar alleen binnen 14 dagen na prijsverhoging.

[Reactie gewijzigd door Tweakez op 6 augustus 2021 17:42]

Vergeet niet dat dit alleen geldt voor particulieren. Ik denk dat de meeste mensen die ergens hosting afnemen, dit zakelijk doen. De wet van Dam geldt niet voor zakelijke klanten.
Voor Telecomcontracten geldt het ook voor zakelijk gebruik dat er met 1 maand opzegtermijn wordt gerekend. Hosting zal daar echter niet onder vallen verwacht ik, de wet was bedacht om met name MKB'ers makkelijker van Telco te laten wisselen.
Nee hoor. Genoeg persoonlijke hosting te vinden. Ik heb zelf 12 domeinnamen en 3 fysieke servers in het datacentrum. Ik bied wat diensten voor vrienden en daar vraag ik wat geld voor, maar dat vergoed max de helft van m’n kosten. Commercieel kan ik dit dus niet noemen :). En die dienst gebruikt maar 1 server en 1 subdomein van m’n hosting ;)
3 fysieke servers voor 12 domeinnamen? Je pakt flink uit :P
dedis kosten geen fuck bij bijv. hetzner, OVH of scaleway, dan heb je voor ~2 tientjes al een prima machine
Natuurlijk mag dat wel. Je refereert aan wetgeving die enkel van toepassing is op particulieren en jaarverlengen niet verbied.

De wet geeft aan dat er bij particulieren sprake moet zijn van een significant voordeel bij een langer contract dan een maand (bij een verlenging van het innitiele contract). Anders kun je gewoon dankzij de wet van Dam maandelijks opzeggen.
Een prijsverhoging is toch altijd een reden om een contract op te kunnen zeggen?
Gezien de verschillende reacties met vergelijken met andere hosting organisaties: Misschien is het een idee om bij tweakers bij de review en/of price-watch ook een post 'providers' te maken met eventueel deel-punten voor:
internet toegang: coax, glas, adsl, mobiel.
internet opslag
huising/hosting: een hele server of een vooraf ingericht en onderhouden installatie met bijvoorbeeld linux, windows of een appliance
website: de wordpress en dergelijke

Natuurlijk hoeft het niet in 1 keer een helemaal ingerichte zaak te zijn. Maar voor de kleine beginner lijkt het mij wel handig om een 'onafhankelijk' overzicht te hebben van de vele diensten die er zijn.
Total Webhosting Solutions is de ergenis voor alle klanten. Hun kopen veel webhosting providers op, dan gaat de prijs gigantisch omhoog en dan moet je verhuizen naar een andere hoster. Mijn vorige hoster zelfde probleem. Ik zat bij NeoStrada en maakte een prijsstijging van 250% mee. Van 5 euro per maand naar 25 euro per maand.

3x raden, NeoStrada is nu van Total Webhosting Solutions.

Als ik nu naar een andere hoster toe ga, dan is de eerste check die ik standaard doe: is er een link met TWS, ja, dan skip. Gaat niet lang meer duren voordat je naar het buitenland moet om een website hosting te doen als TWS niet gestopt wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee