Google-webshop toonde tijdelijk nieuwe Nest-deurbel en -camera's

De Google-webshop toonde tijdelijk een nieuwe slimme deurbel en een trio camera's van Nest. De webpagina's in kwestie zijn inmiddels offline gehaald. Google kondigde eerder al aan dat het bedrijf in 2021 nieuwe Nest-beveiligingscamera's zou uitbrengen.

De Connected Home-pagina op Googles webshop toonde op woensdag een 'Nest Doorbell (battery)' en een 'Nest Cam (battery)', merkte 9to5Google als eerste op. Dat laatste product lijkt op de huidige Nest Cam Outdoor en kan aan de muur bevestigd worden. De nieuwe Nest-deurbel is op zijn beurt langwerpiger en minder breed dan de voorgaande Nest Hello. Aan de onderkant van de deurbel zit een ring van licht, rondom de vermoedelijke deurbelknop.

De webpagina toonde ook een Nest Cam with floodlight. Dat is een beveiligingscamera met twee geïntegreerde led-lampen die zich naast de camera bevinden. Google noemde ook de komst van een bedraade Nest Cam voor gebruik binnenshuis.

Google heeft de komende producten inmiddels van zijn website verwijderd. Het is dan ook nog niet bekend wanneer de producten op de markt verschijnen en wat deze gaan kosten. De nieuwe Nest-camera's werden wel getoond naast de bestaande Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor, wat suggereert dat de oude modellen ook beschikbaar blijven. Google maakte eerder dit jaar al bekend dat het dit jaar een nieuwe lijn Nest-beveiligingscamera's zou introduceren.

Listings van de nieuwe Nest-producten. Afbeeldingen door Google, via 9to5Google

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-08-2021 • 14:37

51 Linkedin

Reacties (51)

Wijzig sortering
Wie zou gegokt hebben dat een dystopische camera er zo schattig uit kan zien.

Is er trouwens een goede out-of-the-box home-assistant camera welk niet een gehackte Xiaomi is?
Hoe rijm je in hemelsnaam de vraag met de eerste opmerking?
Het feit dat alle beelden naar buiten gaan en iedereen netjes met je mee kan kijken. Sommige mensen, zoals ik; hebben liever alles netjes binnen een VLAN en zorgen ervoor dat alleen wat wij willen naar buiten mag.
Ah dus het dystopische deel is voornamelijk een vrij egocentrisch dingetje waarbij het niet uitmaakt dat iedereen bij je voordeur door jou wordt vastgelegd?
Als je dat een 'egocentrisch dingetje' noemt is dat prima. Hoe je dan cloud opslag van dit soort beelden?
Ring staat erom bekend dat ze ongevraagd je beelden delen met overheidsinstanties (en potentieel anderen) en je verplichten een cloud abbonement te nemen. Home-assistant staat erom bekend dat het niet via de cloud hoeft maar gewoon lokaal op een NAS. Echter zie ik in tegenstelling tot vele andere soorten sensoren verrassend genoeg niet echt een beveiligingscamera welk privacy een beetje hoog in het vaandel heeft. Is niet heel ver gezocht dacht ik

[Reactie gewijzigd door Osiummaster op 4 augustus 2021 19:27]

Het dystopische zit 'm dus niet in een wereld vol camera's, maar in de opslag van de beelden van die camera's en wat er daarna mee gebeurd. Ik vind dat persoonlijk wat vreemd. Waarom dan niet de oorzaak bij de bron aanpakken?
Hmmm ik vind de deurbel niet echt een vooruitgang, een witte balk met een zwart rondje.
Ik merk nu al, met het huidige model, dat mensen hem soms niet “begrijpen”, en proberen op de camera te drukken…
Dit dus, heb zelf een eufy bel hangen, en daarbij is de belknop verlicht met een cirkel er rond omheen. En nog steeds krijg ik regelmatig meldingen van mensen voor mijn voordeur die vervolgens op de camera drukken en staan te wachten.

Mij lijkt een smalle witte balk en duidelijk zichtbare camera niet bepaald beter.
Ik heb ook die eufy met een gong in huis waarop de beelden via wifi worden opgeslagen (16 GB ruimte).
Ben daar zeer tevreden over, prima beeld etc. Weet ook wanneer het kroost thuiskomt na een avondje stappen en in welke staat, dat is soms wel lachen( of eigenlijk huilen).
Geen abbo nodig en ook nog goedkoper dan de nest.

App op de telefoon werkt ook prima buitenshuis, ze zijn bij mij aan het straten, kan ze mooi volgen }>
Ik had een nieuwe bel die draadloos werkte (gewoon een normale) en een oude bedrade deurbel vlak eronder... afgeplakt met duct tape. En nog steeds drukte mensen op de oude bel...
Dat was ook mijn eerste indruk

Persoonlijk vind ik zowel de witte deurbel als de floodlight zelfs lelijk, dat past op bijna geen enkele muur. Hopelijk komt de zwarte variant nog later.
Met alle respect maar je kan je product maar dusver userfriendly maken. er zullen altijd wel idioten blijven bestaan...

Een cirkel met licht om het duidelijk te maken. Duidelijker kantoch niet ?
Ik had eerder zo'n deurbel die genoeg stroom opwekt om de ontvanger het signaal te sturen door erop te drukken, maar dan heb je dus een helemaal zwart kastje bij je deur hangen. Uiteindelijk maar een label 'deurbel' op geplakt want ondanks het bel icoontje snapte niemand dat het de deurbel was..
Ik heb op iedere etage van mijn huis een domme bedrade rookmelder, en heb geen zin om ook nog beveiligings camera's op te hangen. Wat ik echt mis is een slimme rookmelder met ingebouwde camera & microfoon. En gelijk ook met ingebouwde thermometer, hygrometer, co & co2 meter en bewegingsdetectie. En als ie er dan ook nog een beetje mooi uitziet dan heb ik daar best echt geld voor over

[Reactie gewijzigd door mars op 4 augustus 2021 15:31]

Ik heb op iedere etage van mijn huis een domme bedrade rookmelder, en heb geen zin om ook nog beveiligings camera's op te hangen. Wat ik echt mis is een slimme rookmelder met ingebouwde camera & microfoon. En gelijk ook met ingebouwde thermometer, hygrometer, co & co2 meter en bewegingsdetectie. En als ie er dan ook nog een beetje mooi uitziet dan heb ik daar best echt geld voor over
Tijd voor een Kickstarter te beginnen?
Je hebt hiervoor "nanny" cams met rookmelder, deze missen alleen de sensoren die je wilt.

Als je met echt geld een extra hypotheek bedoelt zijn er bedrijven als Kieback&Peter :)
Ik heb me ook al een paar keer afgevraagd wanneer iemand (bijv. Google) een rookmelder samen met een mesh wifi-punt in één gaat leveren. Ik heb ook rookmelders op elke verdieping, bedraad, het zou prachtig zijn als dat ook meteen een goed wifi-netwerk zou creëren. En bouw dan inderdaad ook een (nacht-)verlichting in met bewegingsmelder en evt camera en microfoon. Ideaal.

Maargoed, er zullen wel praktische bezwaren zijn..
Koolmonoxide melder hoort niet aan het plafond maar op ongeveer 1,5 meter.
ligt eraan waar je hem hangt, in de ruimte van de cv ketel of boiler op plafondhoogte, overige ruimtes ademhoogte. 1,5meter in de slaapkamer is dus te hoog.
Ja en nee, ik gaf vooral aan dat een koolstofmonoxide meter niet standaard gecombineerd kan worden met een rookmelder (in het geval van een verbrandingsbron uitgezonderd). Vandaar ook mijn opmerking van ongeveer 1,5 meter, zeker niet aan een plafond van 2m65 of hoger.

Voor de liefhebber: https://www.brandweer.nl/...laatsingsadvies-co-melder
Je hebt rookmelders en rookmelders, maar die van google werken op een andere manier. De functie voor koolmonoxide detectie is dus ook anders dan dat in je standaard Alecto variant zit. Google eens splitspectrum sensor. Daar vind je genoeg info over deze manier van detectie van koolmonoxide.
Idd en als dat nog eens het eten kan klaarmaken en de was doen zou dat nog beter zijn
en dat wifi access point? hoort dat er ook niet in?
Dat kun je zelf maken met een Arduino, of beter de ESP32.
De CO en CO2-meter is even de vraag wat voor detector dat afvangt.
Maar het is te doen.
Als je iets wilt en het bestaat niet, kun je het ook zelf maken.
Natuurlijk snap ik dat niet iedereen dit kan of wil (ik namelijk eigenlijk ook niet) maar anders denk ik toch echt niet dat het anders kan.
Ik mag hopen dat de nest deurbel een heel stuk sneller gaat werken dan de oude. Ik heb de mijne na een jaar de deur uit geschopt. Laden ging traag, terugkijken ook. Tegen de tijd dat jij de melding ontvangen had en je de stream open had was de postmode al lang en breed weg.

Nu een Eufy deurbel, wat een verademing.
Ik heb hetzelfde probleem, ben altijd te laat met die vertraging van 10 à 20 seconden 😟.
Ik hoop dat de volgende Nest deurbel een schappelijke prijs krijgt. De video deurbellen van Ring en Eufy zijn veel goedkoper dus ik snap niet dat de Nest deurbel nog steeds zo duur is.
Waar nog bij komt dat het maandabonnement ook al relatief duur is. Bij Ring kan je nog zeggen, oke die paar euro per maand is vervelend, maar hun bel is daadwerkelijk goedkoop. Bij Eufy ben je door lokale opslag binnen een paar jaar altijd het goedkoopste uit.

Ik zou wel graag op de Nest Hub naar de deurbel willen kijken, maar dat is volgens mij (?) de enige pré van die bizar hoge prijs.
Dat kan je met andere camerasystemen en bijvoorbeeld Home Assistant ook.
Je kan ook Ring op je Next Hub toveren als het goed is.
Niet getest, maar staat op mijn to-do:
https://www.lifewire.com/...ll-to-google-home-4766585

EDIT: bij nader inzien lijkt het nog niet helemaal zo te werken.

[Reactie gewijzigd door TimFelten op 4 augustus 2021 15:18]

Kwaliteit beelden en soepel openen van een nest hello is wel vele mater beter dan een ring deurbel
Inderdaad en geen abonnement nodig, ook je internet mag wegvallen, je blijft opnemen.
Hoe kijken mensen hiertegen aan voor als doel inbraak preventie? Of loont het toch meer een alarm systeem met ip camera te implementeren?
Meerdere onderzoeken hebben al aangetoond dat video deurbellen niets doen in de preventie van inbraken. Beveiligingscamera's hetzelfde verhaal.

Inbraakpreventie is goed hang- en sluitwerk en zorgen dat je buren aantrekkelijker zijn om bij in te breken dan bij jou.

Dit soort deurbellen is een door grote bedrijven gecreëerde markt waarbij het hun is gelukt om aan de consument dure producten plus bijbehorende (dure) abonnementen te slijten onder het mom van 'inbraakpreventie' en pakketjes laten afleveren als je niet thuis bent.
Inbraakpreventie is goed hang- en sluitwerk en zorgen dat je buren aantrekkelijker zijn om bij in te breken dan bij jou.
En hoe zorg je er voor dat het aantrekkelijker is om bij de buren in te breken?
Met een slimme camera weet je in principe al dat men bij jou aan het inbreken is, nog voor de dief binnen is. Een dief weet dit toch ook? Dat lijkt me toch een extra risico? Is dat dan geen element dat het huis van de buren aantrekkelijker maakt?
Een dief vind het vaak niet erg om op beeld te komen, want ze hebben vaak toch verhullende kleding aan. Ze kijken naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen, en hoe snel ze ongestoord weer weg kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld een grindpad in je tuin hebt, dan maakt een dief rechtsomkeer want dat maakt geluid. Idem dito voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Als je goed hang en sluitwerk hebt, vinden dieven het de moeite niet. Want als ze al binnen komen, duurt het te lang. Ze kiezen een huis waar ze in 1-2 minuten met buit en al vetrokken kunnen zijn. Dat je een camera en/of slimme deurbelt hebt hangen schrikt ze niet af.
Ik heb zelf een Eufy deurbel met batterij maar deze neemt natuurlijk niet 24/7 op, alleen bij beweging.
En dan moet die nog uit slaapstand komen.

Wil je dus alles op camera hebben zou ik persoonlijk gaan voor een IP camera.
Voor inbraak moet je een camera kopen die lokaal kan data opslagen. Elkaar keer mijn internet wegvalt heb ik geen opnames... Nu overgeschakeld naar eufy 2c pro
Een camera helpt niet echt tegen inbraak, dus voor preventie heb je er niet veel aan, je kan dan weer wel zien hoe ze met je spullen weglopen, ook handig. Je kan beter voor dat geld een extra goed slot kopen.
Kan wel handig zijn om inbraak aan te tonen voor de verzekering. Als er geen sporen van inbraak zijn betaald de verzekering anders niet. Een camera beeld lost dit dan op.
Hij komt eindelijk --> 'Nest Doorbell (battery)'
In de Q2 2019 werd mij 'beloofd' dat die in december dat jaar naar de markt zou komen door een product manager van Google.

Veel mensen zitten vaak te bashen op kleinde bedrijven (startups / scale-ups) dat ze traag en onbetrouwbaar zijn, maar merk vaak genoeg dat corporates (met bijna onbeperkte middelen) ook vaak vertragen.

Ik ben benieuwd naar de reviews omdat ik nog steeds een goede video deurbel zoek op batterijen zonder ('verplichte) cloud dienst en/of betaalbaar.
Waarom laten zoveel bedrijven nou zo vaak tijdelijk maar iets zien? Ja sommige dingen kunnen perongeluk geweest zijn. Maar ik heb het ondertussen hier al zou vaak gezien dat ik niet meer geloof dat alles een foutje was. Misschien een marketing truckje maar ik zie niet het verschil tussen dat tweakers (of een andere site) nou zegt dat er tijdelijk een nieuwe product te zien was of dat ze zeggen dat er gewoon een nieuwe product op de site staat. Als het blijft staan lijkt het mij juist ook dat de kans groter is dat de reclame kans groter is.
Doorgaans herken je het opzettelijk lekken er juist aan dat ze "extreme" dingen lekken. Want dan kunnen ze zien hoe de markt reageert. Nieuwe camera, lampje erbij, boeiend. Kan ze weinig schelen en het feit dat het fout gaat laat juist zien dat het ze weinig interesseert. Apple bijvoorbeeld maakt dit soort webshop-fouten echt *nooit* met de nieuwe iPhone.

Wat Apple dan weer wel doet is "totaal geheel heus per ongeluk" uitlekken (ik kan helaas geen link vinden) dat de nieuwe iPhone X (2017) significant duurder gaat worden. Dat is gewoon gratis marktonderzoek.

Nieuwe deurbel lekken past niet echt in die strategie.
Dat het niet dezelfde strategie achter zit betekent niet dat er geen strategie achter zit. Het zou ook kunnen zijn dat het bijvoorbeeld een uiterlijk beoordeling is. Misschien als bijvoorbeeld genoeg mensen zeggen dat die zwarte voorkant niet mooi staat bij de witte uiterlijk dat ze een wit kapje erbij gaan leveren. Maar dit kunnen ze even doen ook al staat. Sterker nog ik zou het juist beter vinden als ze het laten staan en dan er zoiets bij zetten als: we hebben naar jullie geluisterd en dit gaan we er aan doen in plaats van stiekeme gedoe.
Het zou mooi zijn als deze producten ondersteuning krijgen voor Thread. Dit zou dan kunnen betekenen dat je ze kunt opnemen in HomeKit, toch?
Toch grappig hoe bedrijven op zo'n manier gratis marketing hebben.
Je gaat mij niet vertellen dat een techreus als google echt een foutje maakt met de website en "per ongeluk" een nieuw product laat zien.
Als dat het geval zou zijn zeg ik meteen mijn gmail en drive op.
Voor het geval ze die ook per ongeluk vrijgeven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee