Google bevestigt accuproblemen Nest-deurbellen, ook bij bedrade set-up

Google bevestigt op een supportpagina dat de Nest-deurbel en Nest Cam problemen hebben met functioneren bij temperaturen onder nul. Als het vriest, wil de accu niet meer laden, wat ervoor zorgt dat deze uiteindelijk naar binnen gehaald moet worden om te laden.

Onder andere 9to5Google maakte in januari melding van de problemen waar gebruikers mee naar buiten kwamen. Als de Google-apparaten in de vrieskou hadden gehangen, liepen ze in sommige gevallen binnen 24 uur leeg, wilden ze in de kou niet meer laden ondanks een bedrade aansluiting en eenmaal naar binnen gebracht wilden ze slechts zeer langzaam opladen. Zeker dat binnen 24 uur leeglopen is extreem: Google schat dat de deurbel het bij warmere temperaturen en veel gebruik een maand volhoudt.

Volgens diezelfde website heeft Google nu een nieuwe supportpagina opgezet, waar het uiteenzet welke euvels de producten hebben. Vanaf het vriespunt kunnen de accu's niet meer laden, wat de Nest Doorbell treft, zelfs als deze aan de draden van het huis is aangesloten. In deze situatie krijgt hij weliswaar energie van het stroomnet van het huis, maar deze gaat eerst de accu in en de deurbel haalt daar weer zijn energie vandaan. Dat zorgt ervoor dat de deurbel dus leegloopt in de vrieskou, ook als hij bedraad is.

Vermoedelijk treft dit probleem alle Nest-deurbellen. Dat wil zeggen dat het gaat om de Nest Doorbell met accu en de Nest Doorbell op netvoeding. Die laatste stond voorheen bekend als de Nest Hello en is de variant die aangesloten kan worden op de bestaande deurbelbedrading, maar waarbij de energie eerst via de accu gaat. Ondanks het verwarrende 'netvoeding' in de nieuwe naam heeft dit model toch echt ook een accu aan boord.

Google meldt verder dat de buitenvariant van de Nest Cam, die op een accu werkt, eveneens dit euvel heeft, maar dan met een subtiel verschil. Als de camera buiten hangt en bedraad is, gaat de energie juist niet eerst naar de accu, maar kan deze direct naar de camera. Het gevolg daarvan is dat hij niet leegloopt en ophoudt te werken, maar hij ook niet zijn accu kan laden. Dit is dus geen probleem voor gebruikers die de camera permanent bedraad aangesloten hebben. Gebruikers die alleen op de accu vertrouwen, zullen merken dat deze het zeer kort volhoudt in de vrieskou. Tot slot: indien het bijbehorende zonnepaneel gebruikt wordt, zal de energie wel eerst via de accu gaan en laat de camera het dus ook afweten in de vorst.

Het probleem is inherent aan lithiumaccu's en kan daarom niet zomaar opgelost worden. In opstellingen waar netstroom eerst via de accu gaat, is het probleem dus blijvend. Google heeft vorig jaar al wel bevestigd dat het komt met een tweede generatie Nest Doorbell, zonder accu.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

20-02-2022 • 12:07

143

Reacties (143)

143
142
101
7
0
28
Wijzig sortering
Het probleem is inherent aan lithiumaccu's en kan daarom niet zomaar opgelost worden.
Heeft iemand zitten slapen bij het opstellen van de specificaties van deze bellen? Dit mis je toch niet? Rond het vriespunt nota bene al. Het is daarom ook niet een selecte groep klanten in het noorden van Noorwegen of in Alaska die buiten de boot vallen.

Sowieso mijn vraagtekens bij die accu als baseline voor energievoorziening. Misschien valt het iets meer op zijn plaats wanneer we ons in de logica van gebruikers verplaatsen. Het koppelen aan een energiebedrading betekend soms dat je kabels moet trekken. Dit is misschien een drempelverhoger voor de doelgroep. Al denk ik dat de meeste Nederlanders al bedrade deurbellen hebben.

Zo lijkt het bij deze schakelaars voor binnen een redelijk geaccepteerd verschijnsel te zijn om oplossingen met batterij of accu aan te bieden. nieuws: Innr introduceert twee schakelaars voor slimme verlichting

Nu heb ik al moete met het blijk van onvermogen van de fietsindustrie om achterlichten alleen met batterijen uit te voeren. Terwijl er ongetwijfeld meer innovatieve alternatieven zijn.
vreemd dat ik geen problemen heb met mijn accu cameras (eufy en arlo) die laden wel nog gewoon op en gaan niet leeg.

Ik vond de laatste generatie nest producten zo teleurstellend dat ik gelukkig besloten had om er geen te kopen.

Geen 4k meer (nest iq)
Geen HDR
Geen 24/24 recordings,
en nu dus in de winter helemaal niets vanwege de batterij.
Net op de site gekeken: meer camera's met Eufy in de naam. Voor de Euficam wordt het volgende gezegt in reactie op die lage temperatuurvraag:
Please note extreme cold weather may cause eufy battery-powered eufyCam to temporarily stop functioning since its operating temperature range is -4°F to 122°F / -20°C to 50°C due to the built-in lithium-ion battery. However, eufy battery-powered eufyCam will automatically resume working normally once temperature becomes warmer and falls within the device’s operating temperature range.
Die temperaturen zijn wel heel wat lager dan het nulpunt waar Nest mee komt. Misschien is die camera van jou beter ontworpen en is de accu beter ingepakt. Ik ben alleen wat kritisch op dat isolatieargument omdat isolatie eigenlijk een tijdvertraging bewerkstelligd. Uiteindelijk komt de koude bij de accu. Elektronica die warmte uitstraalt en zo (geïsoleerd) de accu fit houdt zou een ander aanpak zijn.

Het is best een raadseltje aan het worden. Ik betrap mijzelf erop dat de nulpunt statement van Google niet per se iets zegt over de kwetsbaarheid van de Li-Ion batterij of de constructie van de bel. Het begint er meer op te lijken dat Google zich indekt tegen potentiële klachten (we hebben toch gezegd dat...). Dit zou ook de vraag van @n4m3l355 in een ander kader plaatsen: waarom speelt dit nu pas? De vraag anders stellende: is de definitie van het issue zoals Google haar omschrijft wel de definitie van het probleem dat klanten ervaren?

@Ablaze lees het bovenstaande ook even. Dat raakt het gedrag van die batterijen ook. P. S. En die eerste reactie van jou was wat mij betreft een prima reactie ;).

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

Ik heb even gekeken, de eufy accu is helemaal in niets ingepakt, je kan het er zo uithalen, het zit er los in zoals een C batterij, maar dan vierkantig.
Het enige tussen de buitenlucht en de batterij is dus 0.5mm plastiek.

Vreemd dat hier dan -20 wel mogelijk is. Of bj nest dachten ze dat de consument in die val ging trappen.
Of ze hadden de 4 fahrenheit afgerond naar 0 graden Celsius :-)
Ik zag je berichtje vanmorgen, maar had nog geen gelegenheid gehad te reageren. Je informatie is best van relevantie. Met wat je vertelt verengt dat de aanpak van Eufy tot het gebruiken van een gewoon goede accu. Ik weet niet of je de rest van de reacties nog eens hebt nagelezen, maar er zijn wel degelijk Li-Ion accu's te krijgen die ook op lagere temperaturen functioneren. Ga er ook maar op zoeken. Die dingen bestaan wel degelijk.

-20 graden Celsius is volgens deze sciencedirect bron gewoon mogelijk (2018).

Al zegt BatterieUniversity wel dat dan de capaciteit kan halveren (gaat wel over grotere accu's, voor bijvoorbeeld in een auto).

Deze Chinese bron stelt tenslotte dat die capaciteit decimeert bij -40 graden Celsius van een originele 100Wh/kg bij 25 graden Celsius tot 5Wh/kg bij −40 graden Celsius (ook weer auto accu's, daar zit nu even het geld voor onderzoek).

Mijn conclusie is in ieder geval dat een werkende Li-Ion accu bij lichte vorst gewoon goed mogelijk moet zijn. Dat het falen van deze bel wordt geweten aan de kwetsbaarheid van de Li-ion accu rond zelfs nul graden Celsius lijkt mij daarom bezijden de waarheid.

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

De Eufy deurbel kun je dan echter ook niet als smart deurbel gebruiken, ik heb hem zowat langs de router staan en toch duurde het 1 minuut voordat die verbonden is en waren de postbezorgers al weg. Waardeloos systeem, ik heb hem dan ook direct terug gestuurd en het maakte niet eens uit of je hoge of lage kwaliteit ging kiezen, wat echter wel altijd direct ging was het live meekijken, beetje apart apparaat.
Ik had hetzelfde eerst voor, ik heb een week afgezien voor dat ik door had, dat mijn router het probleem was...mijn router deelde een DFS frequentie uit...en die was al in gebruik in mijn buurt.
Ik heb op de router dan de "DFS channels" uitgezet, ook channel 12 & 13 uitgezet van 2.4ghz.
En op asus router de feature "Airtime fairness" uitgezet in wifi professional settings
Sindsdien loopt het perfect.
ik heb dan een simpel router/modem beneden staan van T-mobile, geen idee of ik zou durven weer een eufy te halen, terwijl het concept echt nice was met de pod waarmee je beelden in huis kan opslaan!
Ik ken dat verhaal, ik had ook een provider router, maar heb er dan een betere access point achter gestoken, voor wat controle te hebben over mijn netwerk, en om een extra veiligheidsmuur te plaatsen tussen het internet en mijn intern netwerk
Al denk ik dat de meeste Nederlanders al bedrade deurbellen hebben.
Uit eigen ervaring weet ik dat veel nieuwbouwwoningen niet meer worden geleverd met bedrade deurbellen (dat is in ieder geval de ervaring die ik had bij het bekijken van meerdere nieuwbouwprojecten totdat ik uiteindelijk geslaagd was voor mijn huidige woning). Vanuit de bouw had ik er al een op batterij, die hield het niet lang vol en uiteindelijk heb ik deze vervangen door een deurbel van een ander merk.
Niet alleen koophuizen, Mijn oude huurhuis is gerenoveerd door de corporatie. En de bedrade bel si vervangen door een systeem met batterijen. Die om de 3 maanden leeg waren, terwijl ik echt niet veel bezoek krijg. Ik heb er maar een transformator tussen geprutst :(
Ik heb een draadloze bel die zonder batterijen werkt ;)
Moet de beller dan telkens paar keer hard duwen om stroom te genereren? :+
Haha nee 1 keer is genoeg :+
Waar komt die stroom dan vandaan?
Wel eens gehoord van piëzo-elektrisch? Als apparaten echt low power zijn kunnen ze daar de “stroom” (zoals je dat zo mooi noemt) vandaan halen.
Vandaar mijn "hard duwen" uit de vorige reactie. Maar is dat hoe die bellen werken?
Is dat genoeg voor een luid geluid?
De elektriciteit die je daarmee opgewekt wordt enkel gebruikt om een low power signaal door te sturen naar de ontvanger. Die hangt ergens in huis in het stopcontact. Daar komt dan ook het bel signaal vandaan. En ja, dat kan dus luid genoeg :)
Dat was me ondertussen al 5 keer verteld hoor :)
Volgens mij niet, want alle reacties komen qua tijd pas na de mijne :+
Genoeg voor een signaal naar een apparaat binnen die een luid geluid maakt
Nah. Dat valt wel mee. Philips hue heeft ook piëzo elektrische schakelaars. Heb je maar een klein tikje voor nodig.

Er gaat dan een pingtje naar een ontvanger en die zet het dan netjes om naar signalen voor andere hardware.

In het geval van zigbee is de energievereiste zo laag dat een enkel tap al voldoende is. Dat zal bij deze deurbel niet anders zijn.
Dat ding stuurt enkel een pulsje naar een receiver module die binnen lekker warm aan het stroomnet hangt die dat pulsje vervolgens omzet in een symfonie aan geluid.

Tbh ik heb een Nest thermostaat en ik twijfel of ik gewoon een z-wave alternatief moet halen om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van die schijt gesloten cloud structuur van Google.
Dat Nest deurbellen/camera's ruk zijn wist ik al en dit bevestigd het enkel des te meer.
Kut voor iedereen die een Nest deurbel heeft I guess.. mijn Aeotec z-wave deurbel houd het 2 jaar uit op een knoopcell. :+
.

[Reactie gewijzigd door ManIkWeet op 22 juli 2024 16:43]

Er zijn zelfs bellen (denk: alle van voor 19...) die zonder elektriciteit werken!
Je kan ook een blaffende hond nemen!
@xONet Ja en je denkt dat is handig. Maar wij hebben er zo eentje hangen. 80% van de bezoekers hier aan de deur denkt dat het een sierobject is en herkent het niet meer als bel. Resultaat: er wordt niet aangebeld.

[Reactie gewijzigd door Renoir op 22 juli 2024 16:43]

Dat is natuurlijk nog veel beter. Ik ga eens op marktplaats kijken. het nadeel van een goed geisoleerd huis is, dat die buitenbel wel goed herrie moet maken
Ik heb deze: https://www.bol.com/be/nl...cht-wit/9200000084426636/

Die kun je met 3 of 4 ontvangers bestellen die je overal in huis kunt plaatsen.
Je hebt een klopper op de deur hangen? ;)
Wij hebben de oude bedrade bel juist weggehaald en gebruiken al jaren een klik-aan-klik-uit variant (ACDB-6600AC)
Die gaat nu al ruim 2 jaar mee op dezelfde 2032 buiten en 3 AA's binnen.
Mogelijk hebben jullie dan geen stroom-lekkende Chinese meuk hangen.
De genoemde klik-aan-klik-uit.
Gebruiken we zeker al 5-6 jaar en kan me herinneren dat ik 1x de batterijen vervangen heb :)
Als je drukknop droog hangt gaat dat meestal vrij goed.
Mijn knop hangt op het westen, nogal onbeschut en dat vindt ook kaku best moeilijk.
Dit is echt afhankelijk van project tot project en eerlijk gezegd vermoedelijk eerder het geval bij hele goedkope woningen waar men alles probeert te bezuinigen wat kan. Vooral grotere ontwikkelaars hebben een draaiboek (Stabu) waar alles op voorhand is vast gelegd. Die zijn vaak veel doordachter dan een kleine ontwikkelaar.
Nee hoor, vriend van me heeft net een vrijstaande projectwoning gebouwd door BAM opgeleverd gekregen en die heeft ook geen bedrade deurbel.
BAM is volgens mij op dit moment een van de grootste nationale bouwbedrijven die op grote schaal projectwoning neerzet.
Je kunt dan ook verwachten dat er nogal wat draadloze deurbelletjes worden opgeleverd helaas.
BAM staat er dan ook wel degelijk om bekend veel dingen goedkoop uit te voeren voor kostenbesparing. Het aanleggen van zo’n deurbelkabeltje kost toch al gauw €100-150 als je het laat doen bij bouw (als meerwerk). Per woning niet zoveel, maar doe dat even voor 50-100 woningen in een project en je hebt ergens tussen de €5 en 15K aan besparingen.

Ik heb gelukkig nog een bedrade bel met trafo gekregen. In projectwoningen zonder meerwerk waar alles gegoten wordt maakt het niet zoveel uit en is het tientjes werk.
Je kan de kosten van meerwerk natuurlijk niet vergelijken met wat het écht kost om te doen, en al helemaal niet met de kosten om het standaard zo te doen.
Nee maar dat is wel hoe ze het aanrekenen richting de projectontwikkelaar.

Komplete deurbelinstallatie kost je gewoon een paar honderd euro per woning
Hoewel BAM ook zelf ontwikkeling doet, zegt dit eigenlijk weinig. Dit kan gebouwd zijn door BAM maar een lokale kleine ontwikkelaar zijn die dit heeft samengesteld. En uiteindelijk komt dit gewoon puur op kosten aan. Die paar draadjes voor een deurbel + deur knop kost 250 euro. Nou is dat op een woning niet veel maar zoals bij mijn vorige werkgever een complete woonwijk ontwikkeld is dat plots 250.000 euro dat je bespaard wanneer het een goedkoop wijkje is. En uiteindelijk iedere euro telt gewoon mee.
Ik zou tegen BAM willen zeggen om maar eens wat meer te investeren in modulair bouwen. Bevinden die deurbel kabeltjes zich in voorgedefinieerde kabelharnassen in gestandaardiseerde muurpanelen dan zijn dit soort kosten echt nog wel te verminderen. Bouwers als BAM zouden hun kostenbesparing moeten bereiken door innovaties in het bouw- en configuratieproces. Niet door het begrip "huis" af te rationaliseren.
Hoewel dit meer opkomend is, is dit niet zo eenvoudig. Enerzijds heb je in de bouw veel van doen met individuele wensen, zij het van de eind koper, de ontwikkelaar maar ook soms de gemeentes/welstand. Daarnaast is de bouw zeer traditioneel, immers een fout in een standardisatie kan dankzij ongekend lange garantie periodes op een project (soms tot 50 jaar aflopend) fataal zijn voor een bedrijf. Dus men blijft graag bij hun leest omdat veranderingen gigantische consequenties kunnen hebben.

Terugkomend tot specifiek de deur met deurbel, dit kost gewoon tijd/geld. Je hebt een huls die loopt van de meterkast naar de deur. Vervolgens moeten daar wat kabeltjes worden getrokken, deur bel plus knop moet worden gemonteerd en plots ben je zo 4 uur tijd per woning verder en kost dat belletje 250 euro. Echter de eindkoper wilt geen grijze deurbel, maar een zwarte samen met een zwarte voordeur en dan kost die 500 euro. Daar wordt geen cent aan verdient, dit gaat gewoon op aan uren.

En nu zullen de nodige tweakers dit allemaal beter weten te organiseren, maar neemt in gedachte dat zij 6.000+ woningen (?) per jaar in elkaar zetten, die hebben toch best wel wat ervaring hierin.
Heb hetzelfde bij Van Wanrooij. Ook een vrijstaande projectwoning en een bedrade belinstallatie kon er niet vanaf. Ik wist dit ook niet vantevoren (in de technische omschrijving staat zoiets ook lekker vaag gespecificeerd onder het mom "woning wordt voorzien van een belinstallatie") en heb uiteindelijk maar zelf een beltrafo en bedrading aangelegd (als ik het had geweten had ik het zelfs nog als meerwerk bedraad laten aanleggen), want die draadloze setjes die ze standaard meeleveren werken echt heel slecht. En ik heb ook geen zin om een bel zo nu en dan te moeten laden (want daar kom ik altijd pas achter als ie daadwerkelijk leeg is....)

Om even terug te komen op het accuprobleem en kou, dit lijkt een issue te zijn waar wel meer fabrikanten mee zitten. Ubiquiti heeft voor hun G4 Doorbell ook al wat firmware updates moeten uitbrengen, omdat bij kou er ook issues ontstonden met reboots, etc. Daar hebben ze ook een mini accu in zitten (oa voor graceful shutdown bij stroomuitval) en dat ging ook niet helemaal lekker bij temperaturen onder het vriespunt.
Klopt, hier een halve wijk door Heijmans neergezet, allemaal met een bedrade deurbel met ouderwets harde rinkel.
Ik moet zeggen ontluisterend. Dit wist ik niet. We (jij en ik hebben al een huis, maar de anderen dan) zouden zo'n bouwer ermee moeten confronteren. Met iets in de lijn van: "je vraagt me een godsvermogen voor dat huis en je bent zelfs te zeikerig on een standaard deurbelletje te verzorgen?" Al vermoed ik dat dit zich in het domein van de aannames bevindt. De klant die een bouwer actief naar de uitvoering van de deurbel vraagt is vol overgave met het koopproces bezig. Dit is meer iets dat je merkt als je je nieuwe huis betrekt: "Ach kijk nou, geen deurbel".

Succes met het vinden van je volmaakte deurbel. Anderen zijn in ieder geval gewaarschuwd voor deze cost engineering (in Nederlands: "wat kunnen we nog meer van de definitie "huis" afschaven om de kosten te drukken".

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

Zelfs de aansturing van de EV-boxen (afzuiging) wordt steeds vaker met draadloze schakelaars en CO2-meters gedaan door het hele huis.

Bij de fietslampjes vond ik het een verademing omdat op mijn fietsen áltijd wel een fietslampje kapot was. Maar in huis heb ik dat soort essentiële zaken liever toch bedraad.
Als je een huis bouwt/laat bouwen zonder een buis naar de voordeur heb ik geen goed woord voor je over.

Draadloos is leuk en aardig, maar een deurbel wil je nu eenmaal zo min mogelijk gezeik mee.
Dat is gewoon iets wat moet werken en het liefst zo simpel/effectief mogelijk.

En nee, draadloos is wel 'makkelijk te installeren' maar technisch gezien niet zo simpel als een goed/oud knopje+bel.

Batterijen vervangen, soms geen ontvangst, niet tegen vrieskou kunnen of dat bij het indrukken ook bij de buren de bel afgaat...
Allemaal onnodige problemen vanwege onnodige complexiteit.
Als starter op de (koop)woningmarkt was de deurbel het laatste waar ik over na dacht, er komt een hoop bij kijken/op je af.

Momenteel heb ik ook geen gezeik met mijn nieuwe deurbel. Ik krijg een mailtje/notificatie als de accu onder de 30% komt dan laad ik hem een nachtje op en kan hij er weer een paar maanden tegen aan.

Die laatste problemen die je noemt heb ik ook absoluut geen last van
Grappig, het was juist een van de eerste dingen die mij opviel tijdens de bezichtiging, het geluid van de bel wanneer je aanbelt.
Maar mijn punt ging over het bouwen, bij dit soort dingen worden de kantjes er vaak vanaf gelopen...

Ik heb ook geen problemen, maar ik heb dan ook een bekabelde bel.

Als je op internet zoekt kun je veel van deze problemen vinden.
Bij een bekabelde bel kan er gewoon minder mis gaan.
Wat ik wonderlijk vind is dat dit nu pas speelt. Deze producten zijn toch al enige tijd op de markt, waarom speelt het nu pas?
Inderdaad een goeie vraag. Moeten de accu's een bepaalde levensduur bereiken voordat ze dit bezwijkgedrag gaan vertonen?

Een ander invalshoek is dat het nu in de media is gekomen en Google het issue met supportpages heeft geformaliseerd. Dit zegt nog niet alles over de eigenlijke leeftijd van het euvel.

Desondanks hadden ze natuurijk niet voor Li moeten kiezen.
Wat is het juiste alternatief voor een lithium Ion accu voor deze toepassing?
Ben wel benieuwd wat de andere merken dan gebruiken zoals de Ring bellen.
Nou daar is dus bijna niet achter te komen, kom niet om fatsoenlijke technische apparaatspecificaties op hun site, afgezien van wat gebruiksspecificaties. Misschien is het in een manual te vinden. Ring lijkt wel hetzelfde te doen als Nest. Smartphone logica:
Unlike a purely hardwired Ring doorbell such as the Ring Doorbell Pro, a battery-operated doorbell does not use the electricity generated by the hardwire to power its regular operations. Instead it uses the provided rechargeable battery to do all of its regular operations like ring, detect motion, and generate a Live View. The charge from the hardwiring supplies a trickle-charge to the battery.
Wil je gewoon direct aan het net, net als de deurbellen vanaf de jaren '30 de vorige eeuw al deden, dan kom je bij Ring in de Pro-versie terecht [...].

Even verder zoeken. Ring gebruikt ook Li-ion batterijen. Lees deze waarschuwingspagina maar eens. Als het effect bij Ring bellen minder dramatisch is, dan is de accu bij dit merk misschien beter tegen weersinvloeden afgeschermd.

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

Dit is geen bezwijkgedrag.
Li-ion opladen beneden het vriespunt is nooit goed, of een accu nu nieuw of oud is. Het werkt theoretisch wel, maar de cellen gaan daardoor hard achteruit.
Ontladen is daarentegen bij deze temperaturen geen probleem voor low power applicaties als deze.

Als je lager dan het vriespunt wilt, moet de chemie anders of moet de cel vooraf opgewarmd worden.
[...]
Nu heb ik al moeite met het blijk van onvermogen van de fietsindustrie om achterlichten alleen met batterijen uit te voeren. Terwijl er ongetwijfeld innovatieve alternatieven zijn.
Ha.. dat ja. complexe dynamo in de voornaaf, met automagisch aanschakelende koplamp,. maar een prutsbatterijtje in het achterlicht. Nu houdt dat batterij-tje (2x AA) het best lang vol achter, omdat het slechts om 3 ledjes gaat, maar toch: Ik wil gewoon een draadje van voor naar achter hebben,..

Sorry, volledig off-topic, maar ik grrrom met je mee.
dat is een bewuste keuze van de 'fietsenmakers' . Het draadje naar het achterlicht kan worden weggewerkt in het frame, maar wat als het draadje kapot gaat? Moet je toch zelf weer buitenom een eigen kabeltje aanleggen. Dat willen de meesten niet, dus daarom is er gekozen voor achterlicht met gewone batterijen. Deze blijven, bij 'normaal' gebruik, het jaren doen. In ieder geval bij mij.
Mijn ouders hebben ruim 30 jaar gefietst op Gazelle fietsen waarbij de bedrading volledig was weggewerkt in het frame. Tot op de dag dat ze er afscheid van namen is er nooit wat mis geweest met de bedrading. De bedrading beweegt minimaal en wordt beschermd door het frame. Ja, áls er wat kapot aan gaat, dan is het vervelender om te vervangen, maar de kans dat het kapot gaat is ook veel kleiner.
Mijn eigen fiets daarentegen... Daarvan is de bedrading bij het stuur meermaals flink beschadigd, mede door de fietsenrekken op school (waarbij je de fiets met het stuur in de rekken moet hangen, dicht langs die van een ander).

OT: iemand enig idee of je de accu er ook uit zou kunnen slopen en de Nest cam zonder accu bedraad kan blijven gebruiken, mocht dit euvel zich voordoen?
Het is gewoon een versimpeling van het assemblageproces. Kabels trekken door frames (en het wegwerken ervan) kost tijd in productie. Bij elektrische fietsen lopen er allerlei kabels door het frame, dus het is in principe geen probleem om dat te doen, enkel duurder vanwege de extra arbeid.

[Reactie gewijzigd door Ablaze op 22 juli 2024 16:43]

Ik ben niet zo goed met elektra. Maar kun je niet gewoon het metaal van het frame zelf gebruiken om de energie doorheen te sturen?
Wel als "nul/aarde/massa". Het metaal van een auto wordt ook gebruikt als retour om de stroomkring rond te maken. Maar je moet wel eerst een positieve spanning krijgen naar je energieverbruiker gescheiden/geïsoleerd van je massa. Je moet dus hoe dan ook een draadje trekken.

Of je frame precieze doormidden halen in de lengte richting en dan de twee delen scheiden. :+ :+
En dan als bestuurder een lichte schok krijgen als je per ongeluk aan beide zijden van je stuur het chroom aanraakt :+
Ik heb een fiets waarbij het achterlicht ook op de naafdynamo is aangesloten. Dus t komt wel voor. (Cortina)
Ja, hier ook met een batavus. Beste van twee werelden eigenlijk. Zowel op de naafdynamo en voorzien van een kleine accu. Lampen blijven namelijk branden als je stopt. 5 minuten ofzo.
Dat is waarschijnlijk een grote condensator. Die heeft geen chemische componenten en gaat dan ook niet achteruit met de tijd.
condensatoren kunnen ook stuk hoor :-)
Dat is puur kostenbesparend. Op de duurdere woon-werkfietsen is het gewoon bekabeld en met een grote condensator uitgerust zodat het bij stilstand nog enkele minuten blijft branden.
Sterker nog, ik heb hier een fiestaccu met achterlicht maar het achterlicht zitten AA batterijen die heel omslachtig te wisselen zijn.
Tja, in Silicon Valley is vorst vast een stuk minder gebruikelijk. Hier lost bezoek het koude probleem op door handschoenen te dragen bij het kloppen op de deur. Maar goed, een oplossing van 150€ werkt een stuk beter natuurlijk.
Je maakt de Silicon Valley bubble heel beeldend :) . "Hey look, just stick it on and it works! No fuzz at all".

Dingen moeten makkelijk en vanzelfsprekend overkomen. Het wordt alleen lastig als je alle producten tracht uit te voeren als een incarnatie van de smartphone. "Ow, de software wil niet starten tot dat het accuniveau is gecheckt. Nou, stop er dan ook maar een accu in".

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

Waar komt deze meuk vandaan? Californië. Dat eea nooit bij <0 graden getest wordt is dus niet zo heel onverwacht. Bovendien wonen er niet zoveel mensen in Noorwegen, laat staan Alaska (in de gemeente Amsterdam wonen meer mensen).
Mijn achterlicht is oplaadbaar via USB. Best handig!

https://www.mantel.com/xlc-achterlicht-usb-50-80mm
[...]
Nu heb ik al moete met het blijk van onvermogen van de fietsindustrie om achterlichten alleen met batterijen uit te voeren. Terwijl er ongetwijfeld meer innovatieve alternatieven zijn.
Niet alleen in elke China webshop maar ook in de Decathlon koop je voor 12€ een USB fietslampje.
Deze variant heeft zelfs 2 kleuren instelbaar flikkeren of niet.
Zelf heb ik een 70€ versie met USB batt apart. Daarmee zie je +100m ver. (zien, dus paar honderd lux )

[Reactie gewijzigd door OxWax op 22 juli 2024 16:43]

Het is ook de logica van mij die juist niet zo interesse heeft in wéér een apparaat wat met een adapter aan de netvoeding hangt en weer stroom trekt terwijl je het alleen maar sporadisch nodig hebt.

Zelf een Nest Accu deurbel en recentelijk ook mijn foscam camera's ingeruild voor de Nest Camera op accu voor binnen. Juist om het stroomgebruik tijdens het niet (direct) gebruiken ervan te verminderen. Terwijl de functionaliteit niet direct afneemt.
Hier een guide hoe je de nest hello batterij kunt vervangen, en Hier een voor de Nest Cam Outdoor. als je dan de draden langer maakt en de batterij binnen hangt ben je gelijk van de problemen af. Mocht je alleen op de batterij vertrouwen dan ook een stekkertje aan de binnenkant maken zodat je het hele zwikkie aan de lader kunt hangen.

Uiteraard heb je dan geen garantie meer :)

[Reactie gewijzigd door StackMySwitchUp op 22 juli 2024 16:43]

🧐 Dat belletje kost meer dan €150 en je gaat uitleggen hoe je die uit elkaar moet schroeven om draadjes naar een warmere locatie te brengen met de mededeling dat het dan onder koudere omstandigheden moet werken ?


Wat dacht je vervangend apparaat of retour afzender.
Het vriest sws soms in Nederland en doordat huizen beter geïsoleerd worden, wordt de buitenschil ook kouder waardoor die warmte van het huis ook niet altijd compenseren.


Je gaat toch geen €150 euro neerleggen dat je vervolgens uit elkaar moet halen. Koop dan raspberry oplossing oid, kun je lekker knutselen 😃
Ik koop ook geen product zodat de verkoper of fabrikant hun probleem vervolgens weer ergens anders te leggen, door al die retouren direct naar de 'recycling' te brengen en weer een 'vervangend' product te leveren. Helaas lijkt Google en de verkopers lang niet altijd duidelijk of ze afdanken of repareren. Dus voor een groot deel van het niet recyclebare kunststof hierdoor meteen in de verbranding of ergens anders terecht komt, kan dit zelf oplossen voor die €150 een prima alternatief zijn.
Als je hem al hebt, en je komt er nu achter dat het niet goed werkt, dan heb je 2 keuzes: 1. terugsturen binnen/buiten wettelijke bedenktijd en 2. zelf fixen.. de doelgroep op deze website kan het mogelijk zelf fixen, ik zou het zelf gefixt hebben. (ik ben persoonlijk niet zo van de garantie, behalve bij hele dure artikelen)
Als je hem al hebt, en je komt er nu achter dat het niet goed werkt, dan heb je 2 keuzes: 1. terugsturen binnen/buiten wettelijke bedenktijd en 2. zelf fixen..
3. terug naar de verkoper stappen en onder non-conformiteit en ontbreken van een haalbare oplossing het koopcontract ontbinden. Deurbel inleveren; geld terug.
Je hebt een deurbel gekocht; een product wat inherent bestemd is voor buitengebruik, waaronder ook temperaturen onder nul vallen. Het feit dat die deurbel uitvalt omdat de idioten die het ontworpen hebben de stroom altijd via de accu laten lopen, ook in geval van een model op netvoeding, betekent gewoon dat het een ondeugdelijk product is.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 16:43]

Tsja is ongeveer zelfde bij EV's he. Die batterijen houden van ca 25 graden en er zijn weinig plekken op aarde waar het het hele jaar door zo rond de 25 graden is.
Tsja is ongeveer zelfde bij EV's he.
Nee. Want daarvan weet je dat er accu's in liggen en dus kan gesteld worden dat een consument redelijkerwijs kan verwachten dat deze problemen kunnen spelen.

Bij de deurbel in kwestie was er zowel een accu-model als een netvoeding-model; waarbij nu dus blijkt dat het netvoeding-model ook uitvalt bij lage temperaturen, omdat het intern nog steeds een accu heeft en nog steeds stroom via die accu pakt; alleen zit de accu gewoon altijd op de netstroom en laadt dus altijd bij. (Tenzij lage temperatuur, dus.)

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 16:43]

Dat moet eenvoudig te fixen zijn voor een Tweaker. Meestal een diode/transistor of zo die selectie tussen vaste stroombron en batterij regelt.
Dat moet eenvoudig te fixen zijn voor een Tweaker. Meestal een diode/transistor of zo die selectie tussen vaste stroombron en batterij regelt.
Kan wel zijn, maar als je hem open wrikt en zelf met de elektronica aan de gang gaat, ga je het moeilijk krijgen als je later nog eens een mogelijk elektronisch defect moet laten herstellen. Op dat moment zal buiten de periode van omgekeerde bewijslast een verkoper stellen dat je zelf aan het ding hebt gefrut en dat het daarmee kapot gegaan is; en mag jij het tegendeel gaan bewijzen.
Daarom worden die accu's ook verwarmd en geïsoleerd.
Behalve dat een EV gewoon werkt en opgeladen kan worden als het koud is....
Dat is optie 1 99% toch?
Dat is optie 1 99% toch?
Wettelijke bedenktijd; dwz het herroepingsrecht van 14 dagen bij koop op afstand, heeft hier geen zier mee van doen.

Gewoon terugsturen ook niet.

Allereerst moet je de verkoper aansprakelijk stellen voor het defect. Zij moeten beslissen of ze gaan herstellen; o.a. onderhevig aan of dat haalbaar is, en de kosten daarvoor redelijk blijven. Weigeren ze dat, dan pas heb jij het recht het contract te ontbinden. Je moet dan opnieuw de verkoper op de hoogte stellen van het feit dat je van dat recht gebruik maakt; opgeven hoe je het origineel betaalde bedrag - incl. evt. verzendkosten voor de levering - terug wilt ontvangen; en vragen hoe je het artikel in kwestie terug aan de verkoper dient te verstrekken.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 16:43]

Optie 1 was terugsturen onder bedenktijd of terugsturen onder non conformiteit. Ik mag toch hopen dat je zelf ook wel snapt dat hij onder 'buiten bedenktijd terugsturen' terugsturen ivm dat je troep (non conformiteit) geleverd hebt gekregen bedoelde. Dat hij zelf zo praktisch is dat hij stelt dat het probleem zelf oplossen en van het product kunnen genieten vind ik zelf een mooie eigenschap. Zelf ben ik niet zo lief/praktisch ingesteld en zou ik Google aanspreken maar ik zie zeker voordelen aan zijn aanpak. Ik heb ook wel eens een product gehad dat zo terug gestuurd had kunnen worden maar dat toch iets moois voor me deed en daarvoor enkel een kleine aanpassing van mij nodig had. Daarbij scheelt het ook wel of het een ali of NL levering betreft, true true. Een soldeercontact die ik zelf makkelijk fix van een ali product fix ik en verder geniet ik van het goedkope product. Een niet goed sluitende behuizing van een lokaal (en duurbetaald) product accepteer ik dan weer niet al zou ik het 'ff kunnen kitten'


Precies omdat je geen gelul wil met non conformiteit bewijzen overtuigen etc zal menig koper al snel de simpelere WKOA gebruiken indien nog in bedenktijd.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 22 juli 2024 16:43]

Ik mag toch hopen dat je zelf ook wel snapt dat hij onder 'buiten bedenktijd terugsturen' terugsturen ivm dat je troep (non conformiteit) geleverd hebt gekregen bedoelde.
Zomaar terugsturen is niet hoe je een probleem inzake non-conformiteit oplost. Je moet de verkoper in gebreke stellen en om herstel vragen en daarna verder in overleg regelen wat te gaan doen. Het zou goed kunnen dat de verkoper op dat moment vraagt om het product terug te sturen. Pas op dat moment stuur je het ook terug.
Zelf ben ik niet zo lief/praktisch ingesteld en zou ik Google aanspreken
Dan heb je, tenzij je direct bij Google gekocht hebt, de verkeerde. De fabrikant is jou niets schuldig.
Je moet bij de verkoper zijn.
Precies omdat je geen gelul wil met non conformiteit bewijzen overtuigen etc zal menig koper al snel de simpelere WKOA gebruiken indien nog in bedenktijd.
Er is niet veel meer wat je hoeft te bewijzen als de fabrikant zelf de ontwerpfout erkent, heh?
nope, maar non conformiteit zeerzeker wel,

je mag er als consument vanuit gaan dat een product doet waar het voor bedoelt is,
bij een product met een accu mag je ervanuit gaan dat deze in de meeste gevallen redelijk lang mee gaat (zoals op de doos omschreven) op een laadbeurt en dat deze gedurende de levensverwachting enigszins achteruit gaat. (dat weet immers iedereen).

maar een deurbel die nog geen dag mee gaat omdat het een tegen het vriespunt ligt is natuurlijk niet meer redelijk lang (een week zou misschien nog kunnen: mits duidelijk in de handleiding omschreven in het kopje waarschuwingen voor gebruik).

zoals door meer tweakers reeds gezegd, er zijn hele gebieden (eigenlijk het grootste deel van europa), waar de temperatuur met enige regelmaat (*minimaal ongeveer een maand per jaar*) op of rond het vriespunt ligt - en is gedurende die maand je deurbel gewoon compleet waardeloos.
Ja, dat kan ook. En je hebt gelijk.
Maar soms heb je een product gekocht dat precies aansluit bij je usecase, en om hem dan terug te sturen vanwege zoiets knulligs is jammer. Dan zou ik zelf opteren voor deze fix. Of in geval van de versie die op vaste voeding werkt, misschien een omvormertje inbouwen die het voltage van de batterij emuleert zodat de bel altijd denkt dat de batterij vol is, en je de batterij achterwege kunt laten.

Maar principieel is het natuurlijk kolder dat je het überhaupt zelf moet fixen.
Waar je ook rekening mee moet houden:
als je dit zelf fixt - maakt niet uit hoe - dan vervalt naar alle waarschijnlijkheid effectief je mogelijkheid om succesvol non-conformiteit te claimen mocht je deurbel later een defect krijgen. Je hebt dan zelf met de elektronica gemort, en ga dan als leek maar eens bewijzen dat die aanpassingen niet debet geweest zijn aan een elektronisch defect.

"Warranty void if seal broken" kennen we hier weliswaar niet echt; maar het kan je buiten de eerste periode van 6 maanden* waar omgekeerde bewijslast geldt, wel aardig moeilijk gemaakt worden.

*) Sinds 1 jan 2022 vanuit EU richtlijn 2019/771 trouwens 1 jaar. Alleen loopt Nederland zoals gewoonlijk weer eens achter met de implementatiewet voor die richtlijn. Deze ligt nog ter beoordeling bij de Eerste Kamer. Deze implementatiewet bevat overigens wel een expliciet artikel waar instaat dat deze wet met anti-datering toch vanaf 1 jan 2022 geldt. [..] Ja, dat kan. Don't ask.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 16:43]

Op de support pagina's van Google staat nog steeds dat de Nest Deurbel tot -20°C functioneert: https://support.google.com/googlenest/answer/9251965?hl=nl
Veel lithium-chemistries kunnen inderdaad niet onder 0 graden celcius geladen worden. Echter hadden ze bijvoorbeeld LTO kunnen gebruiken. Iets minder energiedichtheid maar dan had je dit probleem wel getackeld.
Andere optie is isolatie plus verwarmingselement, maar dat is bij een draadloze variant niet zo praktisch, laat staan of de ruimte ervoor is.
Een andere celchemistry, zoals LTO, lijkt dus de oplossing.
Klinkt alsof ze later nog besloten een deurbel op netvoeding uit te brengen zonder ook maar een euro aan de ontwikkeling uit te geven. Pak een bestaande Nest Doorbell, vervang de accu voor een kleinere en laadt deze constant op. Klaar. Prima als het voor een tientje bij de action ligt, maar als mensen moeten kloppen omdat je 200 euro deurbel het niet doet... beschamend.
En die van de action van 35 euro doet het onder 0 graden prima. :X

[Reactie gewijzigd door loki504 op 22 juli 2024 16:43]

Een compleet off topic mechanische analogie: Wij hadden een prachtige design kookwekker. Net geen 100 Euro. Prachtig geborsteld aluminum. Een sieraad voor het oog. Op een gegeven moment ging de grote draaiknop slippen. Klein issue dacht ik nog. Een knelring aandraaien en gaan. Blijkt er een kunststofkoppeling tussen de knop en het telwerk te zitten. Vermoedelijk kregen ze door kleinserie fabricage de uitlijning tussen knop en telwerk niet scherp. Dus dan maar een zachte koppeling die uiteindelijk rot wordt. Overprized flutontwerp. Uiteindelijk maar weer een industrieel gefabriceerd kook"kipje" bij de blokker gehaald. Doet het nog steeds.

On topic: nieuwe partijen kunnen een productdefinitie soms lekker opschudden. Zo kan een designbureau een traditioneel productiebedrijf de spiegel voorhouden om een productontwikkeling een andere richting te geven. Ook kan een nieuwe partij een bestaande industrie opschudden door toegevoegde functionaliteiten. Denk Nest, Tesla. Het is te makkelijk om deze bedrijven te diskwalificeren op grond van hun ontstaansgeschiedenis en gebrek aan track record. Het euvel waar dit topic over gaat is wel een typisch voorbeeld wat een gebrek aan goede productkennis kan veroorzaken. Een goed designbureau kan dit gebrek ondervangen door een goede analytische productspecificatie op te stellen. Voor consumentenproducten gaat dit tenminste nog wel op. Bij industriële producten (machines voor in fabrieken) kan een designbureau meedenken in de concept fase, maar moet het productiebedrijf het nieuwe product toch echt zelf naar de productiefase trekken. Vaak is de productkennis te specifiek.

Deze bel is een consumentenproduct. Nest had met haar thermostaten al wakker kunnen zijn geworden dat van haar producten verwacht wordt dat ze aansluiting hebben op een bestaand productlandschap. Dat het merk toen een lange tijd niet goed in staat was om onze CV ketels aan te sturen (OpenTherm aansturing) zegt al iets. Dit vertelt mij dat het merk met haar productteam zweeft. Met een paar kunstjes produceer je nog niet automatisch een goed product. Een gewaarschuwd bedrijf als Nest zou inmiddels voor twee moeten tellen, maar niet blijkbaar.

[Reactie gewijzigd door teacup op 22 juli 2024 16:43]

Daarom vind ik al die 'rommel uit china' comments altijd zo grappig. Vaak is het of hetzelfde product zonder merkje erop of beter omdat het gekopieerd is en de fouten eruit gehaald zijn.
Dat ergens een duur merk op staat betekend niet dat het daadwerkelijk betere kwaliteit is of beter werkt. Mijn houding is : als ze tienduizended tot miljoenen aan reclame uit kunnen geven is er vast ergens bezuinigd om dat te betalen en hoef ik het product al niet meer. En in mijn ervaring is dat 99% van de tijd gewoon waar.
Vaak is het of hetzelfde product zonder merkje erop of beter omdat het gekopieerd is en de fouten eruit gehaald zijn.
Vaak is het exact hetzelfde product met nog minder componenten en goedkoper plastic/metaal. Je krijgt dan een nog slechter produc, voor meestal wel minder geld. Ik kan mij eigenlijk geen producten herinneren waarbij de aliexpresstroep (tegenwoordig gewoon op amazon en bol te krijgen) er beter uit komt dan het origineel.
Dit soort comments dus...

Je weet dat bijna alles gewoon in china gemaakt is en er heel veel producten zijn die gewoon via een andere deur verkocht worden zonder logo maar verder identiek zijn. Of dat veel dure merken gewoon bulk producten kopen en er voor een forse meerprijs een sticker op plempen.

Zo heb ik 2 ijsmachines gekocht 1 van 400 1 van 189 verder van binnen en van buiten identiek behalve dat ik bij de goedkope versie niet tegen een lelijk merk op mijn rvs behuizing aan zit te kijken en dat de schoep beter is als die van de dure omdat er minder onnodige plastic meuk aanzit wat de gebruikservaring verbeterd.
Of heb ik 2 hdmi switches waarvan de merkloze identiek is als je hem open maakt.
En heb ik wii remotes voor 19 ipv 50 euro gekocht destijds met een beter werkende camera en gyro.
Heb ik led strips gekocht voor 2.2 euro waarvan de lijm niet in 12 maanden al uitgedroogd was waardoor de led strip naar beneden kwam (verder identiek qua looks alleen duidelijk andere lijm waar de dure fabrikant waarschijnlijk een cent op bezuinigd heeft maar vervolgens wel 12x zo veel voor vraagt).

Maar als jij graag wilt geloven dat alle producten die ook gewoon uit dezelfde fabrieken komen beter is omdat er een duur merk op zit be my guest. Ik kan in tegenstelling tott veel nederlanders mijn geld maar 1x uitgeven. En zelfs als iets maar een derde van de tijd mee gaat maar 4x zo goedkoop is bespaar ik toch 25%. En zeker met de huidige wereld waarin we leven heb ik die 25% hard nodig. Zeker omdat er mensen zijn die blindelings alles kopen wat te duur is en daarmee de prijs rechtvaardigen voor de verkopers en anderen geen keuze laten.
Maar als jij graag wilt geloven dat alle producten die ook gewoon uit dezelfde fabrieken komen beter is omdat er een duur merk op zit be my guest.
Die kans is toch wel vrij groot. De HDMI switch die jij noemt kan bijvoorbeeld best in 2 series gemaakt worden. Voor de goedkope serie koopt de fabrikant een batch electronische componenten, test daar 10 procent van en als die allemaal minstens aan de minimale eisen voldoen zet de fabrikant daar een serie switches mee in elkaar. Ook van die serie test hij 10 procent en als die allemaal werken gaat de hele serie in de 'goedkope' verkoop.

Voor de serie met merknaam wordt elke component uit verder dezelfde batch per stuk getest op veel nauwere toleranties. Met deze per stuk geteste componenten wordt vervolgens de dure serie switches gemaakt waarna de switches weer per stuk onder verschillende omstandigheden worden getest. En dan komt het merk er pas op..

Op het eerste gezicht zijn het volstrekt identieke producten die ook nog eens uit dezelfde fabriek komen. En de goedkope switch kan even goed of zelfs beter werken dan het duurdere merk, maar ook zomaar een stuk slechter. Of bij een beetje pech zelfs helemaal niet...

Voor een (duur) merk is het bittere noodzaak om altijd een zeker kwaliteitsniveau te halen omdat ze anders binnen de kortste keren hun 'naam' en marktaandeel kwijt zijn. 'Je betaalt vooral voor de naam' wordt dan smalend gezegd, waarbij je je natuurlijk direct afvraagt waarom niet alle fabrikanten dit handige argument gebruiken om de kopers meer te laten betalen voor hun eigen merk.

Dus ja, ik geloof wel dat een duur merk doorgaans beter is dan een onbekend merk, ook al komen ze uit dezelfde fabriek.
Zie hier een dure deurbel met een serieuze design flaw ;) Tot zover je kwaliteitsniveau punt ;)

Kijk naar een Tesla. Duur merk maar als je ziet hoeveel er mis is met die bakken dan is het toch best wel om te huilen. Kenwood, best een duur merk keukenapparaat maar onder de streep is het gewoon bagger. Veel plastic en mijn pepoerdure machine was met de dag slechter door alle plastic onderdelen en tandwielen die totaal niet in staat waren te doen waar het product voor gemaakt word (deeg kneden). De tandwielen stelen zo snel dat het na een maand over was en het hele ding kraakte en piepte aan alle kanen. En de bijgeleverde food processor daarvan scheurde de bladen al bij de eerste batch pindakaas uit de plastic houder. De merkloze metalen foodprocessor en deeg mixer doen het prima...

Ieder zijn ervaring maar mijn ervaring is gewoon dat merken overal op bezuinigen want een miljoen keer een euro op 100 euro bezuinigen is toch weer een miljoen. Besteed dan 250k aan reclame en mensen vallen ervoor bij bosjes.

Maar goed dat zijn mijn ervaringen. Ik ben niet perse een fan van het goedkoopste maar ik ben zeker geen fan van grote merken met veel reclame omdat de ervaring me na 30 jaar leert dat het bagger is.
Ben niet dikwijls voor 100% met iemand akkoord maar klopt als een bus.
Idem met kledij. Het 'merk' product krijgt extra 'naairij' én labeltje maar komt uit idem fabriek. Je kan gewoon kiezen uit lastenboek hoe goed afgewerkt (dus duur) je product moet zijn. Maar de basis is identiek.
(hey ijsmachines? Lekker eh dat zelfgemaakt spul ;) )

[Reactie gewijzigd door OxWax op 22 juli 2024 16:43]

Zoals ik het lees is het andersom. De deurbel die het probleem in grote mate heeft is de “oude” Nest deurbel en niet de nieuwe generatie?
"Het probleem is inherent aan lithiumaccu's en kan daarom niet zomaar opgelost worden". Dus dat is dan het eerste probleem wat je moet tackelen in de design fase. Ongelofelijk. Ik heb een ring buiten hangen die het wel kan, kennelijk zijn ze daar slimmer dan Google.
Zou interessant zijn om te weten hoe die het oplossen .
Onze Ring lag er een maand geleden ok uit vanwege lege accu ondanks aansluiting op de beltrafo.

Gelukkig had ik een accu over van een Ring camera en zijn deze gemaakt om vrij makkelijk te vervangen maar ook Ring loopt tegen dezelfde problemen aan...
Werkt de Ring van Amazon dan met een andere soort Accu?
Ik heb de Ring gehad, en de bedrade versie (pro) verwarmde de accu met de warmte van de onderdelen. De accu was trouwens alleen om de stroom onderbreking op te vangen als je de knop in drukte en hij stroom naar je gong moest sturen.
Heb in al die jaren nog nooit uitval gehad door kou of warmte dus wellicht gaat de stroom direct naar de deurbel ipv accu.
Kan het niet gewoon om een feature gaan? Zoals toen Google vergeten was dat ze microfoons in thermostaten ingebouwd hadden of zo? Kan iedereen gebeuren overigens het is echt niet zo dat Google dit met opzet doet.
Misschien dat deurbellen een eigen modem en dataverbinding hebben voor productverbetering en zodat Google het beeld kan analyseren zonder dat de gebruiker hier bandbreedte aan hoeft op te offeren, of iets van merkt? :) vaak zijn het gewoon goede bedoelingen die tot zulke misverstanden leiden.
de Nest Thermostaat had geen microfoon ingebouwd, dit is alleen een hardnekkig gerucht.
Gelukkig heb ik versie 1 (die ik btw nog steeds mooier vind dan die lange mislukte)en heb tot nu toe ook met vriesweer totaal geen problemen ondervonden.
Volgens mij heeft juist versie 1 het probleem in grotere mate
Hoe dan ook ik heb nergens geen problemen ermee gehad de afgelopen tijd met lage temperaturen.
En daarom doe je dus fatsoenlijke testen, niet alleen qua software, maar ook qua omstandigheden. Dit is dus duidelijk niet tegen minustemperaturen getest.

Strafpunten voor Google.
Google kan beter gewoon stoppen met hardware, er is altjd wel wat.

Of ze killen een dienst en de daarbij behorende hardware
Of ze passen de software aan waardoor de hardware veel minder funcitoneel wordt
Of ze komen jaren later met moderne smartphone functies en het werkt nog niet lekker

En nu dit weer.
Meen het serieus, Google is over het algemeen een teleurstelling mbt hardware.
Heb je als consument recht op geld terug in zo'n geval, aangezien de fabrikant aangeeft dat het temperatuurbereik tussen -20 en 40 graden ligt en nu opeens blijkt dat dit niet het geval is (https://store.google.com/...rbell_battery_specs?hl=nl) ?
In dit geval waar het gebrek van niet voldoen aan de specificaties zorgt dat je apparatuur onbruikbaar wordt wel. (Ze mogen je ook een nieuwe goede accu erin zetten)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.