Door Olaf Weijers

Redacteur

Draadloze cameradeurbellen - Round-up

Zien wie aanbelt of het begin van je smarthome

Conclusie

Overweeg je een videodeurbel te kopen, dan is het allereerst verstandig om de regels rondom privacy goed tot je te nemen. Er is geen actief handhavingsbeleid, maar met het oog op de wet zijn veel deurbellen problematisch opgesteld of strikt genomen zelfs in strijd met die wet.

Onze test van vier draadloze cameradeurbellen levert interessante inzichten op. De basisfuncties zoals pushmeldingen, detectiesnelheid en mogelijkheden zijn allemaal in orde. Ook weten alle camera's zowel overdag als in het donker prima in beeld te brengen wie er aanbelt en voor de deur staat.

Als je een videodeurbel zoekt, kijk dan vooraf goed naar de objecten die je in beeld wil zien. Alle deurbellen worden met een wig geleverd om de deurbel onder een hoek te plaatsen en te kunnen richten, maar de beeldhoek die bepaald wordt door de sensor-lenscombinatie kun je niet aanpassen. Twijfel je over het wifibereik en is hier geen mouw aan te passen met een extra accesspoint, dan is een model met extender of basisstation wellicht de overweging waard.

Het feit dat de deurbellen batterijgevoed zijn, lijkt niet heel veel uit te maken voor de werking. Je mist wel de 24/7-monitoring van bedrade modellen, maar eigenlijk geldt dit nadeel enkel voor objecten buiten de pir-detectiezone. Daarbinnen reageren de deurbellen goed op bewegingen. Voor echte objectbeveiliging is een deurbel niet bedoeld en is een beveiligingscamera een betere optie. Installatiegemak bieden deze bellen absoluut; je monteert ze met twee of vier schroefjes en de bellen functioneren direct, zonder gedoe met trafo's en draadjes.

Welke camera voor jou de beste is, hangt af van hoe je hem gebruikt en of je hem bijvoorbeeld in een smarthomesysteem wilt integreren. Hieronder vind je alle conclusies over de afzonderlijke bellen in deze round-up.

  • Arlo Video Doorbell
  • Ring Doorbell 4
  • Nest Doorbell
  • eufy Video Doorbell

Arlo Video Doorbell

De Arlo Video Doorbell biedt een complete featureset aan detectieopties. Er is de optie om de afzonderlijk verkrijgbare SmartHub toe te voegen voor lokale beeldopslag. De camera heeft een lens met een grote beeldhoek, waardoor er veel in beeld past, maar kleine details en objecten of personen in de verte niet optimaal scherp worden vastgelegd. Wat lichtgevoeligheid betreft is de Arlo Video Doorbell niet de beste, maar over het geheel genomen is de beeldkwaliteit redelijk.

Ring Doorbell 4

De Ring Doorbell 4 levert een enorm breed beeld, zodat je je onderwerp in elke situatie in beeld hebt. De beeldkwaliteit van de camera is wisselend. De detaillering en het dynamisch bereik vallen wat tegen, maar de camera doet het prima in het donker. Door het grote assortiment accessoires is het een goede keuze als de deurbel het begin is van een uitgebreidere camerabeveiligingsopstelling.

Getest

Ring Video Doorbell 4 Zwart/Zilver

Prijs bij publicatie: € 199,-

Vanaf € 179,-

Vergelijk prijzen

Nest Doorbell (batterij)

De Nest Doorbell heeft een aparte beeldhoek. De horizontale hoek is een stuk minder groot dan de verticale hoek. Hierdoor is deze bel een goede optie als je niet te veel zaken om de bel heen wilt filmen, zoals de buren of de openbare weg, terwijl je bezoekers wel graag van top tot teen in beeld wilt zien. De beeldkwaliteit van de Nest Doorbell is onder alle omstandigheden goed, maar het beeld oogt wel kunstmatig verscherpt.

Getest

Google Nest Doorbell (batterij)

Prijs bij publicatie: € 158,67

Vanaf € 173,-

Vergelijk prijzen

eufy Video Doorbell

De eufy Video Doorbell laat zien dat een deurbel voor zijn opslag niet volledig cloudafhankelijk hoeft te zijn zonder dat dit de prijs enorm opdrijft. Wel zul je de homebase een plekje moeten geven vanaf waar hij een goed bereik heeft tot de deurbel. Door de wififunctie van de homebase hoeft er gelukkig niet verplicht een netwerkkabel naartoe te worden getrokken. De detaillering van het beeld van de eufy Video Doorbell is prima, maar beeldcompressie gooit snel roet in het eten als er veel beweging in beeld is.

Getest

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Prijs bij publicatie: € 199,-

Vanaf € 149,-

Vergelijk prijzen

Reacties (439)

-14390438+1162+226+30Ongemodereerd249
Wijzig sortering
Ik zie bij puntje 5 smarthomeintegratie staan.
In de tabel staat google home aangevinkt.
Dit moet toch wat genuanceerd worden !

Bv met de eufy deurbel, kan ik die idd koppelen met google home , en kan ik beelden opvragen via google, dit duurt echter vrij lang.
MAAR en nu komt het.

Als iemand aan de deurbel staat en duwt, geeft google home geen melding dat er iemand aan de deur staat, laat staan dat je een videobeeld ziet.

MAW ik noem dat maar een halfbakken google home integratie !!!!!!!!
Enkel google deurbel doet dit voor zover ik weet.
Nochtans zou de api nu open staan voor 3rd parties, maar zij vertikken dit blijkbaar te doen.

Gelieve dan ook enkel google home integratie aan te vinken wanneer volledige integratie van toepassing is !

(Ik weet ook wel dat ik via home assistant alsnog een melding kan ontvangen, maar dit werkt trager, en beeld /screenshot is moeilijker)
Volgens de documentatie kan een 'doorbell' device type alleen notificaties sturen als het apparaat de 'ObjectDetection' trait implementeert.

Aangezien de Eufy geen objectdetectie heeft (als ik het verhaal hierboven mag geloven), kunnen ze dit dus niet doen. Er zijn nog 2 andere manieren op pro-actieve notificaties te sturen: met de RunCycle-trait (voor wasmachines etc) en met de SensorState-trait (voor rookmelders, lekagemelders, etc). Ook deze zijn niet te gebruiken door Eufy.

Verder zijn er geen andere mogelijkheden om pro-actieve meldingen op het Google Home platform te krijgen volgens de Notifications for Google Actions documentatie.
Dus is een google deurbel de enige optie, althans zover ik weet?

Erg jammer

Ultieme deurbel heeft voor mij:
- Geen abonnement
- Lokale opslag
- Google home integratie maar volledig dus
- Home assistant integratie

Tot op heden niet te vinden
Ik heb de Netatmo doorbell. Deze kan worden gekoppeld met Google Home en GH geeft netjes een melding zodra er wordt gebeld.

Daarnaast kan deze worden geïntegreerd in HA middels homekit. 1 nadeel, doorbell plus motion is 1 switch dus nog niet echt te gebruiken, hier wordt aan gewerkt.

De deurbel heeft geen abo nodig en beelden worden op de SD kaart plus bij Netatmo opgeslagen.
Kun je eens een filmpje maken van je google hub wanneer je op de bel drukt?
Ik wil vooral horen dat deze een melding maakt, en ook zien of je videobeelden ziet en kan terugbabbelen
Ik heb helaas ook geen homekit (en niet van plan)

[Reactie gewijzigd door skank op 1 februari 2022 13:51]

Dat laatste is niet mogelijk, je hoort alleen een melding: someone is at the front door.

Ik heb trouwens ook geen Homekit (het enige van Apple is een MacBook), dat is niet nodig om de integratie werkend te krijgen in HA.

[Reactie gewijzigd door thecompany op 1 februari 2022 15:27]

productreview: Google Nest Doorbell (batterij) review door Phomer

Kijk deze voor meer info over de werking van de Goolge Doorbell met de Nest Hub. Werkt prima en als je niet perse de beelden op wil slaan (langer dan 3 uur) heb je voor de meeste functies geen abbo nodig.

[Reactie gewijzigd door Phomer op 4 februari 2022 11:43]

Al eens gekeken naar EzViz? die lijkt te voldoen aan al je wensen, heb er hier momenteel 3 hangen, werken prima.

Wel zou ik hun gong er bij nemen dat verbeterd het gebruiks gemak zeer.
Ze hebben nu de DB2 dat lijkt een behoorlijke upgrade versus de DB1
Laat deze automatisch het beeld op je Net Hub verschijnen zodra er wordt aangebeld (zonder dat je eerst je Hub hoeft te vragen om beeld te laten zien) en kan je dan via de Nest Hub communiceren met degene die voor de deur staat?
Kan alleen met de Goolge Doorbell.

[Reactie gewijzigd door Phomer op 4 februari 2022 11:43]

Wanneer je de lokale opslag weg laat dan kom je al een stuk verder.

Als je ziet hoe gemakkelijk deze bellen in en uit elkaar gaan, dan zou iemand zo maar
jouw deurbel mee kunnen nemen en dan ben je ook je lokale opslag kwijt.
al jullie voorstellen voldoen dus niet aan mn eisen :)
ik wil op alle hubs automatisch en snel beeld hebben
Zoals met de nest
Maar dan geen nest :p
Lokale opslag zie ik meer als een Nas of andere server binnenshuis. Dat houdt dus in dat het een deurbel met rtsp of onvif zou moeten zijn om dat mogelijk te maken.
Ze vallen sowieso alle 4 af. 3 Amerikaanse fabrikanten en 1 chinees. Niet 1 is Europees.
Aanvullend aan jouw eisenlijstje:
- Geen wifi, maar bedraad. Liefst POE
- Lokale opslag op server. Dus via RTSP of Onvif

Volgens mij komt de Doorbird een eind in de richting, maar die is erg prijzig!

Ik heb een aantal maanden de volgende workaround gebruikt. Je zal hem vast wel zijn tegengekomen als HA gebruiker:
https://frenck.dev/diy-smart-doorbell-for-just-2-dollar/
Werkte prima, totdat opeens de ESP doorgeslagen was en continue aan bleef.
Met overdag nog een slapende dochter was het ideaal dat de bel vanzelf uit ging. Via mobiel en Google Home wisten wij alsnog dat er iemand aan de deur stond. Daarnaast werd er ook een snapshot van een beveiligingscamera bij de voordeur gemaakt en naar onze mobiels verstuurd.

[Reactie gewijzigd door Hs82H op 2 februari 2022 20:25]

Die ibject detection trait kun je toch ook spoofen door em aan te roepen als er iemand op de bel drukt. Beter “object herkenning” dan dat ga je niet krijgen. Als iemand er op drukt stat er namelijk 100% iets voor.
Valt wat voor te zeggen. Spoofen is inderdaad mogelijk, maar veel bedrijven willen de 'works with Google Assistant'-badge op hun productverpakking hebben staan. Daarvoor moet je eerst wat certificering hebben van Google, en die gaan daar misschien wel moeilijk om doen.

Voor nu lijken ze overigens niet heel actief te handhaven als je eenmaal de certificering hebt, maar resultaten behaald in het verleden...
Dit klopt inderdaad en die nuance was niet terug te vinden in het artikel. Ik heb die informatie toegevoegd, bedankt voor de suggestie :)
Dit is absoluut waar. Er wordt op het Eufy forum al 2 jaar melding van gemaakt, maar dit lijkt genegeerd te worden. Persoonlijk zou ik de Eufy graag in willen zetten als zo'n cameraintercom via Google home. Voordat je de telefoon uit je zak hebt gepakt, ontgrendeld en aan het praten bent tegen de beller, ben ik ook van de eerste verdieping beneden. Dit is echt een missing feature.
Net zoiets als een Eufy security system waar geen externe sirene aan te koppelen is, het ingebouwde geluidssignaal in de homebase gaat helaas veel te zacht; er schijnt aan gewerkt te worden, de laatste update bij mij bekend, is dat deze voorlopig niet op de planning staat...
Ik heb het alarm juist helemaal uit staan op de HomeBase. Aangezien daar alle beelden worden opgeslagen, heb ik de HomeBase verstopt. Als deze geluid maakt, kan die eerder worden ontdekt bij een inbraak.

En het alarmgeluid dat uit de camera's komt is meer dan voldoende. Tijdens het boren/zagen van een gat in de betonnen muur (tbv een kachelpijp), gingen de alarmen van de camera's af door de trillingen. Dit alarm kon ik horen door de gehoorbeschermer.
Ik ben er niet bang voor dat ik hier 's nachts niet van wakker wordt.
Wat ik mis in de review is de slechte geluidskwaliteit(ontvanger naar gast) van de Nest battery tijdens een gesprek!! Dit is een bekend probleem maar wordt niet opgelost. Hoe dan? Dit kun je als leverancier toch niet maken..De speakers is prima want de voor ingesproken meldingen komen er met prima geluid uit....
Deels mee eens.

De vraag is, wat wil je van een deurbel. Wat is "geintegreerd".

Ik denk dat je inderdaad mag stellen voor een deurbel dat je direct beelt krijgt en zelfs moet kunnen communiceren.

Voor mij persoonlijk totaal onbelangrijk, maar voor de meeste mensen wel.

Wat ik een beetje in het overzicht mis is of het offline werkt. Oftewel welke deurbel blijft werken zolang ik er wat moeite in steek (met wat oude support die er al was).
En welke kan in princiepe morgen stoppen met werken omdat een bedrijf zegt, we stoppen ermee.
Ik gebruik de Eufy in combinatie met Homey.
Krijg keurig netjes een melding daar waar ik wil en beeld op de TV.

Ok geen goede Google integratie maar wel te gebruiken via smarthome.
En dat beeld op tv is dan ook "live"? Of ook met dikke vertraging als op de Google home?
Het is eigenlijk toch van de zotte, een abonnement voor je deurbel... :)
Als ik een nieuw huis zou bouwen dat nog zette ik er nog niet zo'n bel in. De deur gaat open voor mensen die ik verwacht en anders niet. Pakketjes kunnen normaliter naar de buren. Maar goed, ik woon in een dorp, in een stad is het wellicht al weer anders.
Pakketjes kunnen normaliter naar de buren.
Je weigert je eigen pakketjes aan te nemen maar verwacht dat de buren wel de deur open doen?? :+
haha ja zo las ik het ook maar het zou waarschijnlijk zo zijn dat de buurvrouw gewoon altijd thuis is bij de buren......
Apart.. je doet toch open voor je pakketjes? Zou gek worden als ik steeds dingen van de buren krijg als ze er wel zijn.
De deur gaat open voor mensen die ik verwacht en anders niet.
Lullig als vrienden die in de buurt zijn even willen langskomen als verrassing.
Het alternatief is dat je ofwel zelf tijd moet steken in het van buitenaf bereikbaar maken van je deurbel ofwel dat je een technisch iemand betaalt om dat te doen. Ben zelf absoluut geen fan van videodeurbellen om een aantal redenen maar de propositie snap ik wel.
Hoezo? Je kunt er een van Ubiquiti kopen. Lokale opslag maar wel extern bereikbaar. Iets duurder in aanschaf, maar dan wel in eigen beheer en geen verborgen kosten in de vorm van een abonnement.

En dan heb je nog die bellen van Robin, werken met homekit. Dus ook geen extra kosten alleen als je opslag wil. En zelfs dan valt die wel mee aangezien het niet meetelt voor de opslag die je huurt.
Ubiquiti heeft ondertussen twee modellen. Ze zijn idd iets duurder, maar je kan zoals gezegd lokaal je bestanden opslaan.
Daarbij heeft die nieuwe camera de mogelijkheid om aangesloten te worden via PoE (USB-C adapter). Zeker een pluspunt! Overweeg om deze te installeren ipv de Google Nest die er nu hangt. (En die dus een jaarlijkse kost heeft)
En ook alleen een deurbel als je internetverbinding het doet.

Als ik een dergelijke deurbel wil, dan wil ik hem alleen op mijn NAS aansluiten en dus ook enkel op mijn interne netwerk. Ik hoef niet te antwoorden als er iemand aan de deur is en ik ben er niet. Ik wil wel kunnen zien wie er allemaal aan de deur is geweest.

Maar iedereen heeft dus zijn eigen wensen als het videodeurbel betreft.
Zelfde voor de eufy. Die is ook gewoon aangesloten op de oude "gong" van de deurbel die hij verving. Dus de oude gong gaat nog af, plus de gong uit het base station + je telefoon.
Daarbij geen abonnement en alles lekker centraal opgeslagen in eigen beheer.
Hier gaan naast de door jouw genoemde apparaten ook alexa echo's af in bijna elke kamer :)
Dat deed mijn oude ring ook, de reden dat ik die toen heb gekocht want de alexa 'chimes' had ik al in huis. Maar toen eufy met dezelfde functionaliteit kwam ben ik overgestapt want geen abbo.

Met mijn oude Ring 2 krijgen m'n ouders trouwens zelfs direct beeld op hun alexa hub. Dat is recent, ik had dat toen zelf niet. En eufy doet dat niet, helaas.
Bij de EzViz, kun je een gong kopen die als "man in the middle" fungeert dus bij geen internet doet je gong het nog. Je hebt dan alleen geen beeld maar de mensen die thuis zijn zouden hem dan nog wel moeten horen.
Snap deze hype sowieso niet. Het enige wat dit brengt is extra gedoe. Als ik niet thuis ben hoef ik ook niet te weten wie er voor de deur staat. Degene die ik ken kunnen mij een berichtje sturen of bellen. De mensen die ik ken met zo een deurbel worden alleen maar paranoïde van. "Hmmm er heeft een vreemd iemand aan gebeld waarom zou die daar zijn geweest". Ignorance is bliss in dit geval.
Voor mij de enige reden om dit wel te hebben is vanwege soort beveligingscamera.

Je kan zien wie er aan de deur heeft gestaan (als dat ding ook actief reageert ook als je niet aanbeld).
En wat biedt die info aan je? Denk je dat inbrekers nog aanbellen bij huizen met dit soort deurbellen?
De deurbellen nemen ook op zonder dat aangebeld wordt. Althans de Eufy die ik heb.
Deze neemt op als hij een persoon herkent in het beeld. Dus ook mensen die niet aanbellen. Zo sta ik er zelf ook telkens op (ik bel niet aan maar loop wel naar de voordeur om deze open te doen).
Je kunt ook instellen of je telkens een melding ontvangt wanneer de bel iemand detecteerd.
Precies het argument dat men in de jaren 80-90 gaf in reactie op de komst van de mobiele telefoon ;)
Snap het hoor, maar het is toch ook een kwestie van nieuwe techniek, nieuwe mogelijkheden.
Zelf sinds een week of twee zo'n bel en wil niet anders meer.
Ik snap dat het makkelijk is om een succesvolle uitvinding te pakken waar eerst weerstand tegen was en dat te gebruiken als argument. Je ziet die vergelijking overal gebruikt worden als iemand tegen iets nieuws is. Maar zo zijn er tig andere uitvindingen die een hype waren waar laten niemand meer gebruik van maakt. Sowieso biedt een telefoon echt meerwaarde namelijk overal bereikbaar zijn om te communiceren. Die video deurbel biedt niet dezelfde meerwaarde. Het brengt zelfs ongemak, namelijk je wordt gestoord buitenhuis met iemand die voor je deur staat terwijl je er toch niks mee kan op dat moment. Het zet je aan het denken wat diegene daar doet. Het compliceert je leven met nauwelijks voordelen. Vertel eens hoe jij in die 2 weken er iets aan gehad hebt?
Een mobiele telefoon die altijd af kan gaan en waarmee je altijd 'moet' reageren is ook nogal storend! Voorheen werd je alleen thuis gebeld, nu wordt je ook buitenshuis gestoord... Precies hetzelfde ;)

Ivm Corona ben ik nu niet vaak van huis, maar alsnog heb ik meerdere pakketjes kunnen ontvangen die anders naar buren gegaan waren (ben ik niet zo fan van...) en bovendien kan ik de deurbel nu horen vanuit mijn hobbyruimte in de schuur én staat degene die aanbelde ook nog voor de deur als ik dan even een minuutje of twee nodig heb om bij de deur te komen! (dat was voor mij het belangrijkste reden om het ding aan te schaffen). De postbode is er ook erg blij mee aangezien mijn werkkamer op zolder zit en hij voorheen vaak al onderweg was naar de buren terwijl ik nog de trap afrende... Nu kan ik even een seintje geven - bijvoorbeeld de melding: "zet maar neer hoor, ben onderweg!". Hoef ik niet te rennen en de postbode niet onnodig heen en weer te lopen en briefje in te vullen die daarna de prullenbak in kan.... Dus veel voordelen. Tot op heden geen nadelen ontdekt. Als ik echt niet gestoord wil worden leg ik mijn telefoon toch al weg (of meldingen uit) en hoor ik dus die deurbel ook niet.

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 7 februari 2022 14:05]

Eens, daarom gewoon de Ring Wired aangeschaft en geen abbo genomen. Als de bel gaat kan ik even kijken wie het is, ook als ik niet thuis ben. Dat terugkijken was die eerste maand best aardig, maar mis het nu totaal niet.
Ik heb zelf de Eufy uit deze test. In tegenstelling tot wat in de tabel staat, herkent de camera wel of er een persoon is of niet. Dat is in de software in te stellen ook. Dus op dat punt moet de test nog even worden aangepast.

Als iemand aanbelt, dan klingelt niet alleen het basisstation, maar ook de bel zelf. En elke telefoon of tablet waar de app op staat. Ook als je ergens in Spanje op het terras zit. En dan kun je ook gewoon meekijken en spreken met degene voor de deur.

BIj de video-instelingen kun je de optie WDR inschakelen als er sprake is van fel tegenlicht. De test maakt niet duidelijk of tegenlicht is gemeten met of zonder WDR ingeschakeld.
Hoe snel is de reactie bij jou?

Er wordt gebeld en dan moet de verbinding opgebouwd worden. Duurt bij mij met gemak zomaar 10 dec of wat meer. Pakketbezorger is dan al vertrokken… zie ook niet zo snel een mogelijkheid om dit te verbeteren.

Snapshot op Apple Watch of iPhone werkt goed, maar verbinding opzetten om te communiceren met de beller duurt, vind ik, te lang.
Duurt een aantal seconden. Wel snel genoeg om niemand te missen. Zowel de bel als het basisstation heb ik vlakbij een Deco M9 Plus staan, dus altijd een goede verbinding.
Ik heb zelf een samsung, maar deze heeft een efficientie modus waardoor hij apps laat slapen om de batterij te sparen. Dat kun je voor de eufy app weglaten, waardoor deze ook meteen de notificatie toont. Dan is de verbinding zelf ook wat sneller.
Bij mijn setup heb ik binnen de seconde een notificatie op mijn telefoon en duurt het inderdaad een paar seconden voor je 2-wegs spraak hebt. Maar an sich duurt dit alles (incl telefoon uit je zak halen) even lang als naar de deur lopen en open doen.
inderdaad. Heeft me een tijd gekost om dit te achterhalen nadat ik van Xiaomi naar Samsung geswitched was. Nu zijn de notifications weer instant. PostNL, DPD en DHL krijg ik meestal te pakken maar de BPost kerel is echt razend snel :)
Let met de Google Nest deurbel op als je een Samsung Galaxy hebt, zal het praten met de bezoeker je gaan tegen vallen, iedereen met een galaxy heeft hier last van en Google doet niets om dit op te lossen helaas. Ik ben er een hoop tijd aan kwijt geweest al, zie :
https://www.reddit.com/r/...ume_very_low_2_way_audio/

Jammer dat 'verstaanbaarheid/communiceren' niet is meegenomen in de test, dan had tweakers.net de eerste techsite kunnen zijn die dit eens bloot legt en google aanspoort deze klanten niet in de kou te laten staan.

Overigens zie ook hier:
https://www.googlenestcom...-volume-is-very/m-p/16480
over het niet (mogen) filmen van de openbare weg. Ik heb het idee dat er maar weinig mensen zijn die zich er van bewust zijn of zich er bewust niet aan houden. Er staan woningen in mijn buurt met 2 of 3 camera's waarmee ongeveer de halve straat bekeken kan worden.
Kun je dit ergens melden (anders dan bij de eigenaren zelf)?
Op de Unifi kan ik zwarte balken over alles doen wat niet mijn terrein is. Dus als je die camera's ziet wil niet zeggen dat ze buiten hun erf opnemen. Zelf met Live-View zie ik zwarte balken en alleen mijn eigen terrein.

Het is dus een aanname om direct een melding te maken over camera's die iets filmen.

Tot slot kan je best even een gesprek aan gaan met de eigenaar en zo tot een oplossing komen. Je maakt er absoluut geen vrienden mee in de buurt als je direct meldingen gaat maken. Omdat er toevallig licht op zolder brand betekend niet dat er een wietplantage staat.

Edit: Voorbeeld

[Reactie gewijzigd door slijkie op 1 februari 2022 11:36]

probleem is dat je ook geen 'vrienden' gaat maken als jij dat 'privacy wappie' bent dat loopt te zeuren omdat ze met hún camera voor hún veiligheid en hún eigendommen proberen te zorgen.

Aan de andere kant is het hele 'privacy ding' soms ook wel een beetje overtrokken.

Want hoeveel privacy heb ik nodig als ik in mijn eigen straat loop van m'n eigen voordeur naar mijn eigen auto.

In de hoerenbuurt, bij de soa-test, tijdens een AA-meeting of een gespreksgroep voor pedo-sexuelen (die met hun tengels van kinderen af willen blijven), voor mensen die in het verleden een fout hebben gemaakt en na hun straf opnieuw willen beginnen, voor mensen die een ander geloof aanhangen dan de rest van het dorp.... en noem nog maar een tal van voorbeelden..

HEEL ERG VEEL DATA - is heel erg privacy-gevoelig, maar nog véél meer data is dat ook absoluut niet!

maar dat is iets dat mensen maar moeilijk kunnen begrijpen :(

[Reactie gewijzigd door i-chat op 1 februari 2022 12:06]

Het gaat er niet altijd om dat je privacy altijd nodig hebt, het gaat erom dat privacy een mensenrecht is. Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat het gedrag van mensen beïnvloed wordt door de aanwezigheid van camera's of andere vormen van monitoring. Dat is dan ook de reden waarom we de AVG hebben, waarbij ervan uitgegaan wordt dat gegevens niet verwerkt mogen worden tenzij dat echt noodzakelijk is, in plaats van andersom (jouw redenatie) waarbij je moet gaan beoordelen of het eigenlijk wel genoeg inbreuk maakt op iemands privacy voordat je het gaat verbieden.
Het betreft het recht op bescherming van privacy. Kleine nuance.
Een hoop mensen hebben een hoop mensenrechten maar de meesten zullen er niet om vragen tot ze nodig zijn.
Mensen roepen pas over het recht op vrije meningsuiting op het moment dat ze geconfronteerd worden met de consequenties van die uiting.
Dat wetenschappelijk is aangetoond dat camera's het gedrag van mensen beïnvloed is het hele punt van de camera. Ze worden gebruikt als preventieve maatregel.
Op de openbare weg in in openbare ruimtes mag ook gewoon gefilmd worden zolang aangegeven wordt dat er gefilmd wordt en beelden met eventueel zichtbare personen niet gepubliceerd worden.
Vrijheid van informatiegaring noemen ze dat en daar heeft jouw recht op bescherming van privacy niets tegenin te brengen.
Je mag dan ook prima camera’s ophanging om inbraak tegen te gaan. Inbraak beperkt zich echter tot jouw eigendom, en dus niet de openbare ruimte.

Dat mensen zich anders gedragen door camera’s betekent dat ze beperkt worden in hun vrijheid. Dat heeft niets met criminaliteit te maken.

Daarnaast mag er niet zomaar in het openbaar gefilmd worden. Waar jij het over hebt gaat om filmopnames met bijvoorbeeld mobiele telefoons, niet om structurele monitoring via een opgehangen camera.
Hoe zit het dan in het geval mijn auto voor de deur geparkeerd staat (aan openbare weg) ? Deze staat in een openbare ruimte maar is ook mijn eigendom, als ik dat zou willen opnemen heb ik er meteen de stoep er bij.

Mag ik dit opnemen of niet?
https://blog.iusmentis.co...g-is-voor-je-beveiliging/

Als je dit leest mag het maar is het wel lastig.

Ik heb ergens ook ooit gelezen dat het wel mag.

Maar in alle gevallen is het juridisch ingewikkeld. Overigens denk ik zelfs dat die deurbel al ingewikkeld is omdat mensen zelden/nooit verteld wordt dat er gefilmd wordt.

Dat is bij de auto op de openbare weg mogelijk ook het grootste probleem. Je hebt geen manier om mensen te waarschuwen.
Wat gaat het helpen dat jij die auto filmt? Criminelen gaan er in 99% van de gevallen al van uit dat ze gefilmd worden dus houden daar rekening mee.
Volgens mij doe je er beter aan om dan gewoon een gps tracker in je auto te bouwen. Kan je mooi op internet zien waar ie staat in Bulgarije :) Heb je dan net zoveel aan als de bijbehorende videobeelden.
Natuurlijk beperkt inbraak zich niet tot mijn eigendom. Buren zouden zomaar zelf kunnen vragen of een camera zo opgehangen kan worden dat die juist een gedeelte van hun eigendom mee filmt.
Als er toestemming is dan is er geen inbreuk van privacy.
Filmen in het openbaar met een mobiele telefoon heeft als voordeel dat je mensen niet hoeft te vertellen dat je filmt. Maar filmen in openbare ruimtes is, zoals ik al zei, toegestaan zolang aan voorwaarden wordt voldaan. Ook met vaste camera's.
Je kunt camera's zelfs aanmelden bij de politie zodat die gebruik kunnen maken van de beelden indien er mogelijkheid is dat die iets hebben gefilmd dat niet perse op jouw eigendom is gebeurd.

Als een camera voor toezichts- of bewakingsdoeleinden je beperkt in je vrijheid dan klopt er iets niet.
Als er toestemming is van je buren om hun eigendom te filmen is er inderdaad geen probleem.

Verder is er wel daadwerkelijk een verschil tussen een camera ophangen en een mobiele telefoon gebruiken in het openbaar. Zoals ook duidelijk is aangegeven door de AP: https://autoriteitpersoon...to-en-film/beeldmateriaal

De politie kijkt niet zo streng naar de privacynaleving omdat dat ten nadele werkt van hun doel. Ook voor het netwerk van de politie zijn gewoon dezelfde regels van toepassing: https://autoriteitpersoon...icht-op-openbare-plaatsen

Zoals ik al eerder aangaf wordt het gedrag van mensen beïnvloed door monitoring, ongeacht de vorm. Daarmee wordt iemand beperkt in zijn gedrag, en dus vrijheid.
Want hoeveel privacy heb ik nodig als ik in mijn eigen straat loop van m'n eigen voordeur naar mijn eigen auto.
Misschien is er 99 van de 100 keer niks bijzonders te zien. Maar voor die ene keer dat je denkt, dit hoeft niet perse voor eeuwig vastgelegd te worden, is het toch fijn als de camera's goed ingesteld zijn.
Wanneer iemand dat dan toevallig met zijn telefoon heeft gefilmd is het wel weer legaal en is dat nog steeds het geval. Je bent in het openbaar, dus dan zal je er ook gewoon rekening mee moeten houden dat mensen je kunnen zien.
Mensen die je zien versus camera's die filmen en het opslaan. Groot verschil.
Top dat jij het zo doet. De meeste mensen hebben deurbellen van deze merken, ik zie niks anders in onze buurt. Ik ga ook niet klagen bij al mijn buren en het zo voor mezelf verpesten in de buurt. Ik heb daar ervaring mee, iemand aanspreken op z'n waakhond die elke nacht om 04:00 tot 05:00 de bende wakker blafte. Hele buurt was te laf om wat te zeggen. Ik heb diegene daar op normale toon op aangesproken en uitgelegd dat we geen normale nachtrust meer hadden. Dat heb ik geweten....Ik begin er niet meer aan.

Ik ben ook wel benieuwd als iemand met z'n telefoon de camera op jou richt op straat en dat een tijdje doet. Ben benieuwd of je dan nog steeds denkt "dat de camera op mij gericht staat betekent niet dat ik word opgenomen".

[Reactie gewijzigd door JT op 1 februari 2022 11:48]

Ik ben ook wel benieuwd als iemand met z'n telefoon de camera op jou richt op straat en dat een tijdje doet. Ben benieuwd of je dan nog steeds denkt "dat de camera op mij gericht staat betekent niet dat ik word opgenomen".
Mits duidelijk zichtbaar mag dat gewoon. Daar staat er in de tekst ook dat de regels gelden voor vaste camera’s.

Overigens moet er wel onderscheid gemaakt worden tussen het recht op publiceren en recht op registratie.

Tevens heb je nog steeds met de AVG te maken.
Mijn punt is niet of het wel of niet mag. Mijn punt is hoe logisch het is om er vanuit te gaan dat je niet gefilmd wordt als er iemand zonder jouw (al dan niet impliciete) toestemming een camera op je richt en je daar ook geen controle over uit kunt oefenen. Ik vind het nogal optimistisch om er vanuit te gaan dat de meeste mensen met een videodeurbel alles wat niet tot hun erf behoort geautomatiseerd eruit laat tekenen.
Interessant punt. Denk dat Nederland daar misschien wat wetgeving over moet updaten.

Mijn auto bijvoorbeeld neemt rondom alle beweging op als het alarm aan staat.
Daarbij kan ik ook op elk moment vanaf mijn telefoon zien wat de camera's zien in de auto.

Heb gebeld met de autoriteit persoonsgegevens en ze vertelden me dat dit allemaal niet verboden is en dat gewoon mag omdat het geen "vaste" camera setup is, mits ik de opnames binnen 2 weken verwijder, met niemand deel en als bevraagd, kan aantonen dat ik de opnames inderdaad verwijderd heb.

Ik heb ingesteld dat het alarm niet aangaat als ik parkeer in mijn eigen wijk, er gebeurt toch nooit wat. Maar zodra ik elders parkeer neemt ie alles op. En bij wie kunnen bezorgde mensen daar dan navraag doen of ik inderdaad netjes mijn opnames verwijder? Dat kunnen ze niet.

De suggestie die de autoriteit persoonsgegevens me gaf was mijn 06 nummer of emailadres achter te laten op de auto zodat er een contactpunt is voor mensen om navraag te kunnen doen over de status van de opnames die mogelijk gedaan zouden zijn door mijn auto.

Je snapt natuurlijk, niet iedereen gaat zijn contactgegevens op zijn auto achterlaten :)
Ik heb zelf het idee dat we naar een maatschappij gaan waar elke beweging op straat wel vastgelegd wordt, ondanks dat het in sommige gevallen niet mag. En anderen waar het wel in mag, zoals de jouwe, kun je over discussiëren of dat wel reëel is en wat betreft uitgangspunt aansluit bij bestaande wetgeving.
Sommigen hier doen het net overkomen of mensen met een bewakingscamera of zo'n cameradeurbel petabytes aan opnames in huis hebben van hun camera's.

Alsof al die camera's 24/7 opnames maken. En ik denk ook dat men liever Netflix opzet dan 's avonds lekker op de bank naar 3m2 openbare weg voor de voordeur gaat zitten kijken.

En je kunt waarschijnlijk niet bij alle camera's regios blurren maar vaak wel een detectiezone instellen waarbij beweging binnen die zone de trigger is om op te nemen. En dan kun je vaak ook nog aangeven of dat bij beweging van een mens, dier of voertuig moet.

Ik snap best dat er privacy(regels) zijn maar sommigen hier komen wel heel panisch over.

Laat die anders vertellen hoe je je deurbel zo op moet hangen dat ie niet kan filmen wat er op de straat gebeurt? De meeste muren/kozijnen waar een deurbel op gemonteerd zitten zijn op de straat gericht.
Sommigen hier doen het net overkomen of mensen met een bewakingscamera of zo'n cameradeurbel petabytes aan opnames in huis hebben van hun camera's.

Alsof al die camera's 24/7 opnames maken. En ik denk ook dat men liever Netflix opzet dan 's avonds lekker op de bank naar 3m2 openbare weg voor de voordeur gaat zitten kijken.

En je kunt waarschijnlijk niet bij alle camera's regios blurren maar vaak wel een detectiezone instellen waarbij beweging binnen die zone de trigger is om op te nemen. En dan kun je vaak ook nog aangeven of dat bij beweging van een mens, dier of voertuig moet.

Ik snap best dat er privacy(regels) zijn maar sommigen hier komen wel heel panisch over.

Laat die anders vertellen hoe je je deurbel zo op moet hangen dat ie niet kan filmen wat er op de straat gebeurt? De meeste muren/kozijnen waar een deurbel op gemonteerd zitten zijn op de straat gericht.
This says it all. Mensen denken dat ze recht hebben op dergelijke producten, alsof het een of andere eerste levensbehoefte is. Zelfs als montage ervoor zorgt dat je de regels overtreedt. En dan moet ik maar verantwoorden waarom ik vind dat iemand zich aan de regels moet houden, alsof de regels overtreden de norm is 8)7 De omgekeerde wereld 8)7

[Reactie gewijzigd door JT op 1 februari 2022 20:56]

Ik denk dat je het iets genuanceerder moet zien. Ik heb overigens geen 'slimme' deurbel, gewoon druk en tring.

Maar je kunt er ook anders naar kijken. Als het volgens de overheid allemaal zo'n probleem was hadden ze die dingen al lang verboden.

En dan kun je dus ook je Tesla inleveren want dat er onder die camera's wielen zitten maakt mijn inziens geen enkel verschil.
Ik denk dat je het iets genuanceerder moet zien. Ik heb overigens geen 'slimme' deurbel, gewoon druk en tring.

Maar je kunt er ook anders naar kijken. Als het volgens de overheid allemaal zo'n probleem was hadden ze die dingen al lang verboden.
Ja precies, roken is ook niks mis mee en daar heeft de overheid ook geen twee verschillende belangen in die elkaar tegenspreken. En dat is zelfs gewoon toegestaan. Niet lullig bedoeld, maar ik hoop dat je mijn punt ziet ;)
En dan kun je dus ook je Tesla inleveren want dat er onder die camera's wielen zitten maakt mijn inziens geen enkel verschil.
Helemaal mee eens!

[Reactie gewijzigd door JT op 1 februari 2022 21:58]

Het opgeven van pricacy is een gegeven.. De vraag is aan wie je het opgeeft.

Mensen waren tegen digitaal geld (pinpas); "De banken kunnen ineens precies weten wat je koopt en wanneer en waar". Hier zijn we inmiddels aan gewend.

Sommige waren ook tegen mobiele telefoons; "Dan kan iedereen me altijd bereiken? En de telefoonmaatschappijen precies zien waar ik ben". Hier zijn we inmiddels aan gewend.

En nu hangt Nederland vol met camera's die worden gebruikt door de overheid. Hier zijn we ook aan gewend.

We kiezen er zelfs voor om onze hele levens vast te leggen op systemen van facebook/google/apple. En dat vind echt niemand raar.

Als ik deze lijn doortrek zie ik maar 1 constante; We verliezen privacy.
En nu hangt Nederland vol met camera's die worden gebruikt door de overheid. Hier zijn we ook aan gewend.
Als ik de tv programma's zie waarin daders gezocht worden is de kwaliteit van de meeste van die camera 's echt slecht. Maar wie weet komen er nu steeds meer 4k camera's en wordt het beeld beter.

We verliezen idd privacy alleen hoeft het niet zo te zijn aangezien er wetgeving is. Probleem is alleen dat er niet tegen inbreuken wordt opgetreden. Hierboven schreef iemand al spreek iemand in je buurt er over aan, voor je het weet heb je ruzie. Maar je leest genoeg verhalen van de politie mag alles, hang maar op liefst nog op straat gericht zodat ze die beelden kunnen gebruiken. Privacy is dan ondergeschikt aan beelden.
Klopt, maar het moeilijke vind ik wel dat je steeds minder controle hebt over wat je weggeeft.
Ik kan nu nog kiezen om mijn telefoon thuis te laten als ik wegga, of om met cash te betalen.
Maar ik kan niet alle keuzes van mijn buren (camera's e.d.) of de overheid direct aanpassen, en dat is waar het verhaal gaat wringen. Het is een sneeuwbal die maar moeilijk meer te stoppen is en ik betwijfel of het gros van de mensen doorheeft waar we naartoe gaan.
Ik zou juist voor de eigen deur het alarm wel aanzetten.

Mensen die airbags en dergelijke stelen, scouten vaak een aantal dagen weken van te voren (meerdere keren)
Ik heb bijvoorbeeld in een paar weken tijd meerdere keren een "verdachte" auto door mijn straat zien rijden.
tot op een gegeven moment bij alle relatief nieuwe audi's in de wijk de airbags en navigatie units gestolen waren ZONDER braakschade.

Daarna die auto nooit meer gezien.


Bij de supermarkt of op visite zal het niet snel voorkomen dat er wat met je auto gebeurd.
Het is vaak snachts thuis voor de deur.
Ja hebt gelijk. Maar wil de buren niet het idee geven dat ik hun privacy schend. Dat zijn altijd discussies die ik liever voorkom.
denk niet eens dat die bewust zijn dat je auto filmt.

Kun je dat overigens niet uitzetten dan?
Of dat hij alleen filmt bij een aanrijding/tik.
Hoeveel mensen weten dat je auto rondom in de camera's zit?
Ik weet niet hoeveel mensen dat weten.
Ah op die fiets.
Mijn excuses dan, ik had je verkeerd begrepen.
Hier net zo'n buurt, hoef die bel niet eens op te hangen, die wordt er zo afgetikt met een hamertje.

En toevallig ook zo'n waakhond bij de buren die de hele dag buiten is, ook als ze niet thuis zijn.
Melden heeft geen zin, er zal niet op gehandhaafd worden. Er zijn letterlijk duizenden van die dingen die de openbare weg filmen, daar is geen beginnen aan.

Dus je zult de eigenaar zelf moeten aanspreken, en als die niet wil luisteren zul je 't in de rechtszaak moeten uitvechten met de eis dat 't weg moet omdat je privacy in het geding is.
er wordt zeker weten WÉL gehandhaafd, er zijn vorig jaar juist een aantal 'bewakingscamera-boetes door de AP opgelegd aan particulieren. - natuurlijk is het een onbegonnen werkje om letterlijk elke camera in Nederland te gaan controleren, maar als je na een gesprek met de eigenaar van die camera het idee hebt dat deze zich bewust aan de regels onttrekt kun je daar altijd melding van maken.

Het lijkt me allen wel zaak dat we met zijn alle besluiten dat alleen te doen als we daar ook echt belang bij hebben: bijvoorbeeld als zo'n slecht geplaatste camera van de overburen bij je naar binnen gluurt, of als je niet meer in je blote buik in je achtertuin kunt liggen omdat je dan moet vrezen dat je in beeld bent.

maar wanneer iemand zijn eigen auto, of voortuin probeert te beschermen en daar ook een stukje stoep bij filmt - moet men zich ook niet ál te veel aanstellen.
Ik neem aan dat je dat zelf mag bepalen. Ik vind het vrij apart dat verschillende buren precies kunnen registreren hoe laat ik naar mijn werk ga, hoe laat ik thuis kom, dat ik al een week niet meer in de straat kom (op vakantie ben?). En dat niet alleen van mij, maar ook van mijn vier huisgenoten.
Misschien gepensioneerde buurman/vrouw die hele dag voor het raam zit te kijken 8)7

Maar neem aan dat de buren waar je het over hebt camera's hebben hangen.
Ik had zo'n buurvrouw toen ik voor het eerst ging samenwonen. Wist me perfect te vertellen wie allemaal aan de deur was geweest wanneer ik van mijn werk terug kwam. Of welke bezoek ik allemaal had. :)
Moet zeggen dat ik dat minder leuk vond, dan een overbuur met een video deurbel.

Als je echt privacy wil, moet je ergens in een bos gaan wonen vrees ik.
En accepteren dat je vervolgens een vijand voor het leven in jouw buurt gecreëerd hebt.
Privacy is prima maar mensen mogen ook wel een beetje tolerantie voor elkaar hebben.
En accepteren dat je vervolgens een vijand voor het leven in jouw buurt gecreëerd hebt.
Als de buurman je gelijk als vijand voor het leven beschouwt als je hem aanspreekt op de camera dan is er of wat fout met jouw manier van aanspreken, of je buurman is dan al intollerant bezig en verdient geen tolerantie van jouw kant meer...
Het begrip samenleving is nogal aan erosie onderhevig. Elkaar op gedrag aanspreken was ooit de manier om die samenleving voor iedereen prettig te houden. Dat je elkaar geen onnodige overlast bezorgde, dat soort ouderwetse fatsoensregels. Rekening met elkaar houden. Da's iets heel anders dan "tolereren".

Tolereren is typisch voor de huidige individualistische maatschappij. Als je zegt "ik tolereer mijn buurman", dan zeg je eigenlijk "zolang hij me met rust laat, moet ik het maar accepteren dat hij er is". En dat houdt dus ook in dat zodra die buurman je -niet- met rust laat, het direct afgelopen is met het tolereren. Dan komt hij aan jouw Heilige Individuele Vrijheden en waar bemoeit hij zich wel niet mee?

Het is dan ook tijd voor een maatschappelijke ommezwaai. Van tolereren naar aanvaarden en van individualiteit naar solidariteit. De tijd dat we ons laten verdelen in "Ik en de rest van de wereld" is niet meer houdbaar.

Het oude spreekwoord luidt: beter een goede buur dan een verre vriend. Benader de buurman niet als "de indringer van je Individuele Vrijheid" maar als net zo'n mens als jij. En dan eens kijken hoe ver je komt.

Stel, je buurman neemt zo'n cameradeurbel. Kan je meteen op hoge poten klagen dat deze op jouw Heilige Grond gericht is. Of je kan interesse tonen in zijn nieuwe aanschaf. Vragen of hij er tevreden mee is. Hoe werkt zo'n ding eigenlijk? Oh ziet dat er zo uit? Kan je 'm ook nog anders instellen? Hoe zit dat eigenlijk met die privacy regels en zo? Vanuit een gesprek bereik je meer.
Hear hear!

Ik heb hier ook een setje camera’s opgehangen en heb nadat alles werkte netjes bij de naaste en overburen laten zien wat het doet en waarom ik dat spul had opgehangen. Niemand had er uiteindelijk problemen mee: de buurman links vroeg zelfs of de camera boven de garage ook zijn deel van de oprit mee kon pakken. De overburen waren bang dat ik hun huis kon zien, maar dat had ik grotendeels in de afstelling al voorkomen en op de twijfelachtige stukken heb ik zwarte balken geplaatst. Dus ook dat was geen probleem.

Overleg is het magische woordje bij veel van dit soort dingen. Als dat op een nette, respectvolle manier gebeurd kun je veel dingen bespreekbaar maken. Als je er met gestrekt been in gaat, keren mensen zich makkelijk tegen je. Het is vaak de toon die de muziek maakt.

[Reactie gewijzigd door Philip_Janssen op 1 februari 2022 13:12]

Individualiteit staat het in gesprek gaan met anderen niet in de weg, en kan ook gewoon samengaan met solidariteit. Die twee sluiten elkaar in mijn ogen niet uit.
Vanuit een gesprek bereik je meer.
100% mee eens.
Eens met je laatste paragraaf en als je ziet dat er een deel van je tuin (ongewenst voor jou) gefilmd wordt kan je dat tijdens dat gesprek ook gewoon aankaarten van “goh, zou je de camera misschien iets kunnen draaien, zodat mijn tuin niet in beeld is?”.
Ik doel op het aanspannen van een rechtszaak.
Tolerantie dat de overburen lekker elk moment van de dag onzichtbaar vanuit hun huiskamer op hun telefoon kunnen kijken wat er bij mij in huis gebeurt? Nee dank je.
Dat is wat anders natuurlijk, maar hierboven werd gesproken over de openbare weg. Mijn eigen deurbel kan de stoep en parkeerplaats voor mijn voordeur filmen. Als iemand daar moeilijk over doet (tot het punt er een rechtszaak over aan te spannen) dan vind ik ze onverdraagzaam ja.

Overigens heb ik zelf het automatisch filmen ook uitgezet, alleen als iemand op de knop drukt wordt er iets opgenomen.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 1 februari 2022 11:53]

Als het fysiek niet mogelijk is om het erf van andere buurtbewoners te filmen dan heb ik er wel iets minder moeite mee ja. Een buur heeft dat ding dus haaks op de weg gericht staan waarmee die dus ook de overkant filmt, een ander heeft hem parallel eraan waarmee die alleen z'n eigen terrein en z'n schutting filmt, misschien een minimaal stukje openbaar. Dat vind ik al een heel andere zaak.
Mijn overburen - ik woon aan een klein speelplaatsje met een wipkip en een glijbaantje- hebben zo'n halve bol aan hun voorgevel gemonteerd. Ze gebruiken hem vooral om hun auto te kunnen parkeren (of verplaatsen als die onder een boom staat) en kunnen dus links en rechts de straat afstruinen met dat ding. Is dat dan geen inbreuk op privacy?
Vind ik wel, ik zei ook dat ik er "iets minder" moeite mee heb, wil niet zeggen dat ik er geen moeite mee heb ;)
En die tolerantie werkt 1 kant op?
Ach, ook mensen die zich er wel bewust van zijn hebben het gewoon aan staan. Echt maar een handje vol mensen die er echt rekening mee houden. Het beste is ouderwetse deurbellen zonder wifi, camera's etc..

Is het nou zo interessant dat mensen willen weten wie voor de deur staat? Je moet de deur toch openen, zo duurt het alleen maar langer. Deur niet openen betekend dat je er niet bent, of de deur niet wilt openen op dat moment.
Het schuurt flink, de politie is echter heel erg blij met goede beelden van de openbare weg.
Klopt. Bij een inbraakpoging bij de buren waren ze maar wat blij dat ik de beelden kon delen.
Buren zelf ook trouwens
Waar ik vooral benieuwd naar ben, heeft het uiteindelijk wat opgeleverd?

Iedere potentiele inbreker (die niet onder een steen leeft) weet dat er van dit soort camera's zijn en zal er voor zorgen dat hij/zij niet herkenbaar zijn.
Helemaal niets. Niet verrassend ook. Het betrof een poging. De aangifte was nodig voor de verzekering ivm schade aan kozijn. Politie geeft hier geen prioriteit aan. Mogelijk dat bij meerdere inbraken als bewijsvoering kan worden aangedragen.
Wel netjes een afschrift gekregen "verstrekking gevorderde beelden"
Alleen moeten de camera's dan wel aangemeld zijn bij Camera in Beeld willen ze dat weten. Dat schijnt meestal ook niet te gebeuren. Hoorde een tijd terug dat in onze wijk maar enkele adressen aangemeld zijn, terwijl er echt heel veel mensen camera's of deurbellen hebben hangen die langere tijd kunnen opnemen.
Bij een zwaar incident gaat de politie ook wel de buurt af om te vragen of er toevallig nog-niet aangemelde camera's zijn. :)
Klopt, en dan krijg je stickers opgestuurd van de Politie die je ook op moet hangen.
Nee, met zo'n bel hoef je de deur juist niet te openen (of te laten zien dat je thuis bent door de gordijnen opzij te doen) als er s'avonds wordt aangebeld. Je kan dan kijken of er een bekende of vreemde voor de deur staat.
Ik doe standaard de deur niet open, alleen als ik een afspraak heb of iets besteld heb (waarbij ik geen ophaalpunt kan aangeven, aangezien dat altijd mijn voorkeur is).

Een bekende belt vantevoren (of op dat moment), ieder ander heeft pech.

Een deurbel camera is (in mijn ogen) typisch een ding, wat geen probleem oplost maar een 'omdat het kan' gadget is.
en als de buren aanbellen dat je schuur in de brand staat?
Los van het feit dat ik niet hoop dat dat ooit gebeurd (vooral vervelend voor de appartementen die er bovenop zijn gebouwd), komen mijn buren dan achterom, staan te gillen of ze drukken de deurbel door het kozijn.
Natuurlijk zijn er altijd (minder waarschijnlijke?) situaties te bedenken om open te doen, maar in de afgelopen 20 jaar is het altijd een teleurstelling/voor niets geweest.
Daarom zie ik het nut van een camera deurbel niet echt.

Onlangs nog mn zus buiten laten staan toen die wat puzzels wilde brengen toen ik in quarantine zat. Pas toen ze belde deed ik open.
Praten via de brievenbus :+
Snap het ook niet, elk onverwachts bezoek (die je nummer niet hebben) is meestal toch ongewenst?

[Reactie gewijzigd door JDx op 1 februari 2022 12:13]

Nou, de vaste pakketbezorger (van PostNL) die herken ik wel, zodat ik kan open doen om een pakketje voor de buren in ontvangst te nemen. Voor onbekenden doen wij de deur niet open. We hebben ook een briefje bij de deurbel opgehangen waarop staat te lezen dat wij voor onaangekondigd bezoek niet open doen. Ik weet niet of er nog buurten zijn waar je zonder enig gevaar voor overval de deur kan open doen, maar onze buurt is helaas niet zo veilig.
Een pakketje weet je vantevoren, dan doe ik het hek open, verder blijft ie idd dicht ook vanwege de buurt.
Pakjes voor de buren weet je niet vantevoren. Maar die neem ik met plezier voor ze aan, wanneer ik tenminste de bezorger (her)ken.
Ja dat is hier dus ook uit den boze, dat weten de bezorgers ook, geen pakketjes bij buren afleveren, die zie je nooit meer terug.
De buren zijn hier wel te vertrouwen. Maar het afgeven van een pakje bij de buren is voor de bezorgers niet altijd gemakkelijk omdat de bezorger niet bij de buren is aangemeld, en de buren dan niet opendoen. Bezorgers weten hier trouwens ook niet altijd het juiste huis te vinden (ook al zijn de huisnummers duidelijk op de gevel te lezen).
Niet echt. Er zijn massa's use-cases te bedenken waarbij onverwacht (lees: niet vooraf aangemeld) bezoek, niet ongewenst is. Hier bellen bij mooi weer dagelijks kinderen aan om met mijn kids op straat te spelen. Die gaan zich niet eerst aanmelden voor ze aanbellen. Het leuke van de deurbel, is dat ik al zie wie aanbelt en mijn kinderen zelf de deur kan laten opendoen.
Ik denk dat het ook gewoon aan je eigen situatie ligt of zo'n ding handig is.
Maar wat is de actie daarna? Doe je niet dan alsnog de deur open? Hoe vaak gebeurd het dat je de deur niet open zal doen terwijl je wel thuis bent? Ik kan alleen inbrekers bedenken, maar die zullen (meestal) niet aanbellen
Ik kan alleen inbrekers bedenken, maar die zullen (meestal) niet aanbellen
Juist wel, die bellen aan, mooi niemand thuis, dus ik kan inbreken. Oh je doet wel open, dan bedenken ze een smoes dat ze voor het verkeerde huisnummer staan of dat je iets willen verkopen van een mooie nieuwe duurzame energiemaatschappij :+ En gaan ze door naar de volgende die niet thuis lijkt te zijn....

Edit:typo

[Reactie gewijzigd door bed76 op 1 februari 2022 13:49]

Je volgt geen nieuws? Het komt regelmatig voor dat mensen aanbellen in de hoop binnengelaten te worden om je op alle mogelijke manieren te beroven van goederen of geld afhandig te maken. De deur openen voor iemand die je niet kent is zeker niet zonder risico. Dat risico verschilt natuurlijk naargelang waar je woont, maar echt veilig ben je nergens.
Heb toch al een paar keer de pakket bezorger bv kunnen zeggen dat ie het pakketje gewoon even tegen de deur zet omdat ik 1 minuutje weg ben of zo. Dus dat vind ik best interessant ja.
Eigenlijk gebruik ik de app nooit om te kijken wie er voor de deur staat wanneer ik thuis ben. Het is echter wel prettig dat ik op mijn telefoon een notificatie krijg als ik bijvoorbeeld mijn oordopjes in heb zitten. Daarnaast is het ook prettig om te weten wie er aanbelt wanneer je niet huis bent. Zo kon mijn zoontje vanuit Spanje nog even afscheid nemen van zijn klasgenootje wat ging verhuizen.

PS: Plus nooit meer belletje lellen ;)
Ik heb mijn domme bel geconnect aan mijn raspberry pi, nu kan ik juist vanaf mijn werk belletje lellen. Geen video, dat dan weer niet.
Om uit eigen ervaring te spreken de reden dat wij een Eufy 2k deurbell hebben is omdat wij beide overdag op het werk zijn (iig voor covid) en wanneer een pakketje wordt bezorgt wij kunnen aangeven waar ze hem neer kunnen leggen. In het verleden moesten we vaak naar het postkantoor (welke om 17:30 dicht gaat door de week) om het pakketje weer op te halen. Wij hebben overigens een eigen oprit en de deurbel is gericht op de 4 meter hoge haag tussen ons en de buren.
als ik niet thuis ben en tegen de postbode kan zeggen, -
"zou je het bij nummer 26 kunnen neerleggen da's m'n neef en niet een random straatgenoot die nooit thuis is" . of "joh je kunt het bij de AH of bij de GAMMA gaan brengen - maar liever bij de GAMMA want daar kan ik met de auto komen uit m'n werk". - maar ook gewoon voor de veiligheid - dat je savonds kunt zien wie er voor de deur staat zonder dat ze direct binnen zijn... handig tegen berovingen bijvoorbeeld.
Je kunt in de postnl een ander bezorg moment kiezen als je weet dat je er dan toch niet bent. Handiger voor postnl ook, hoeft de bezorger het niet eens te proberen af te leveren. En de pakketbezorger kan zelf niet aangeven waar het dan wel geleverd mag worden (welk pakketpunt of andere straat). Dus ook niet bij de neef in de straat! De bezorger kan een pakket niet afmelden ivm GPS lock, en daar kan de bezorger problemen mee krijgen als je wel melding maakt dat het pakket niet geleverd is.
handig tegen berovingen bijvoorbeeld
dagelijkse kost zeker?
Ik zou er puur eentje willen omdat ik op zolder vaak aan het werk ben en als er dan een pakket bezorger voor de deur staat dat ik dan kan zeggen dat ik eraan kom. Zelfs als ik met Mach 2 naar beneden ren ben ik nog te laat en zitten al bijna in hun bus of ligt die al bij de buren...
Uiteindelijk levert het allemaal weinig op . Dit was ook de bevinding van politiekorpsen in de usa, waar de conclusie was dat men vooral veel tijd kwijt was om al het beeldmateriaal door te spitten dan dat er werkelijk bruikbaar materiaal tussen zat .
Voor mensen met een beperking duurt het open doen van de deur soms dusdanig lang dat de gemiddelde bezorger al lang weg is. Twee-weg communicatie is dan ideaal.
Dit is m.i. de enige reden waar een cameradeurbel handig voor is. De rest is allemaal aangeprate marketing.
Kun je dit ergens melden (anders dan bij de eigenaren zelf)?
In principe dus bij de AP, al is het maar de vraag of die er actief op handhaven. In België gebeurt dat wel; de GBA heeft daar ooit een boete gegeven aan een stel dat camera's op de straat had gericht. Je zou ook de politie kunnen bellen, maar de kans dat die iets doen is praktisch nog kleiner. Eventueel zou een buurtbemiddelaar ook een optie zijn, als je gemeente die heeft.
In principe dus bij de AP, al is het maar de vraag of die er actief op handhaven
Doen ze zeker niet. In het gebouw tegenover mij staat een webcam die op mij huis is gericht, en waarvan de beelden publiekelijk op internet te bekijken zijn. Melding van gemaakt, en daar hebben ze helemaal niks mee gedaan.
elke dag plakkertje op plakken
Haha. Hij staat op zo'n 30 verdiepingen hoog. Wordt lastig. Maar anders een goed idee ;)
Ik denk niet dat iemand er iets aan gaat doen.
Politie ziet het ook meer als gereedschap.
Mijn moeder had ook beveiligscamera's aan de gevel van haar winkel hangen en had met enige regelmaat politie staan die graag beelden wou van ongelukken of andere incidenten die op het kruispunt waar ze aan zat plaatsvonden.

En om eerlijk te zijn, ik ben behoorlijk met mijn privacy bezig maar je kan op straat sowieso je reet niet keren zonder gefilmd te worden.
Of dat nou mijn buurman is of één of andere recorder bij één of ander bedrijf die wel "legitieme redenen" heeft voor camera's rondom hun gebouw of gewoon overheid die de boel in de gaten zit te houden maakt mij bijzonder weinig uit.
Zijn allemaal beelden waar ik vervolgens geen toegang tot heb.
Sterker nog, mijn buurman kan ik gewoon naartoe, acht de kans het grootst dat die me wél de beelden gaat geven.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 1 februari 2022 11:23]

Je mag gerust de openbare weg filmen hoor. Wat echter niet mag is zonder toestemming het huis van de buren filmen.

[Reactie gewijzigd door realmadridsi op 1 februari 2022 11:18]

Klopt, zolang je stopt met filmen op het moment dat er iets/iemand in beeld komt dat herleidbaar kan zijn naar een persoon.
Je mag gerust de openbare weg filmen hoor.
Dat mag dus niet (zomaar).
... Ook mag u in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen.
Nee zeer zeker niet, je mag niet zomaar de openbare weg filmen. Daarom mogen dergelijke deurbellen officieel ook niet continue filmen en alleen op detectie beelden maken. Waarbij de zone voor detectie zo nauwkeurig mogelijk ingesteld dient te worden. Dit was bij mij al bekend, maar staat ook duidelijk in het artikel verwoord.
Melden kan je natuurlijk altijd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoon...n/klacht-melden-bij-de-ap). Of er wat mee gedaan gaat worden, is echter sterk de vraag. Zoals al vaker aan de orde gekomen, is de AP sterk onderbezet en kost het hen maanden om überhaupt te reageren op relatief eenvoudige privacyklachten. En veelal hebben ze niet de capaciteit om daadwerkelijk een onderzoek in te stellen, laat staan te handhaven.

Melden bij de politie kan, maar ook daar is het de vraag of zij er iets mee doen. De politie heeft namelijk een ander standpunt over slimme deurbellen dan de AP (vindt het juist fijn als ze op de openbare weg gericht zijn). Of dat een juist standpunt is, is al eerder onderwerp van discussie geweest.

De laatste optie die je hebt, is het starten van een rechtszaak tegen deze desbetreffende mensen wegens het schenden van de AVG. Er zijn mondjesmaat (over Europa) wel wat vergelijkbare gevallen bekend. De vraag is alleen of het je het geld waard is om dit principiële punt aan te kaarten.
Hier ook iemand met 4x 360 graden camera's aan elke hoek van het rijtjeshuis en een bouwlamp voor het huis en een bord met hier waak ik (met plaatje bulldog achtige hond), apart dat dat kan.

Dacht ook altijd dat dat niet mag namelijk.
Een PTZ/beweegbare camera mag niet. Moet statisch zijn.
Het zijn van die zwarte bollen aan een stang.
Dat begrijp ik, maar kunnen ze draaien is de vraag :)
Kan je niet zien, zijn zwarte bollen op 2 hoog, misschien wel dummys.
Dit mag, als de camera's alleen op de eigen woning zijn gericht. De camera's mogen niet constant openbare weg/omgeving filmen. Dat de camera's 360 graden kunnen draaien zal de persoon dan ook wettelijk niets aan hebben. De zou eventueel bij gemeente of wijkagent gemeld kunnen worden. Niet directe eigen ervaring, maar ik ken daadwerkelijk een situatie waar het zo bond gemaakt was als jij omschrijft en daar is tegen op getreden.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 1 februari 2022 21:06]

Heb de wijkagent in WhatsApp, daar gaat de buurt dan weer goed mee om :9
Hier ook niet roomser dan de paus en pak ook een aanzienlijk deel openbaar terrein mee. Ik denk wel dat ik het zo veel mogelijk heb geprobeerd te beperken door hem te draaien en detectiezone aan te passen, maar met 2 meter voortuin is dat beperkt. Overigens voor wie het weet (heb geen bordje oid) is het niet extreem veel moeite om elders te lopen. Wat mij wel op valt is hoeveel ouders het prima vinden dat onze planten bakken als een soort van speeltuin gebruikt worden.

Wat mij overigens wel verbaasd is dat ik bijv in Utrecht Terwijde) enorm veel van dit soort camera's zie hangen bij woning zonder voortuin en dus enkel en alleen openbaar terrein filmen, terwijl als je echt kwaad wilt prima zijdelings kan benaderen (al wordt dekken de buren elkaar zo in) en de camera kan vernielen (of meenemen).
ik heb een domecam bij ons vakantiehuisje opgehangen. Ik pak de opritten van 4 huisjes mee.
Andere buurman heeft er ook een die pakt de rest mee.
Dus je kunt eigenlijk niet bij de huisjes komen zonder dat je op beeld en in de cloud komt.
De buren waren er erg blij mee dat er bewaking is gekomen.
Ja, je kunt melding maken bij de Authoriteit Persoonsgegevens. https://autoriteitpersoon...-bij-huis-en-bij-de-buren

Heb ik gedaan bij 2 buurtbewoners die pal op de stoep/openbare parkeerplekken staan gericht, nooit iets terug gehoord en/of actie ondernomen. Zo lijkt het in ieder geval.

Zelf heb ik een camera die de (kleine) voortuin filmt, als bewaking voor mijn motor die daar staat en de voordeur. Maar heb een hoekhuis, dus straat/stoep naast mijn huis is gedeeltelijk zichtbaar. Heb onderzocht of dit mag en dat mag alleen als het niet anders kan en je het zo veel mogelijk probeert te voorkomen. Dit heb ik dan ook gedaan, maar is wel grijs gebied.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 1 februari 2022 12:35]

Sterker nog, de politie is vaak zelfs blij met die beelden wanneer ze willen nagaan hoe en waar iemand geweest is, danwel zich verplaatst heeft.
Dat maakt het ook heel bijzonder, want wettelijk gewoon niet toegestaan om de openbare weg (continue) te filmen.
Die dingen zijn gewoon zwaar illegaal. Punt. Het wordt tijd dat de AP ze landelijk gaat verbieden.
Een verbod wilt nog niet gelijk zeggen dat het gehandhaafd word.
Dat laatste word niet gedaan. ook al doe je een melding erover.
De politie spoort juist aan om straten te filmen
(Vorig jaar was hierover een topic geweest)
Wat heb je te verbergen dat jij je onveilig of bespied voelt?
Dat is een dooddoener, iedereen heeft altijd wel iets dat hij/zij niet in het openbaar wil tonen. Als zo openlijk openbare weg gefilmd wordt loop je de kans dat je ook meepakt wat er in een woning gebeurd. Er zijn niet voor niets deze wetten/regels opgesteld. Het blijft gewoon vreemd dat politie het lijkt aan te sproren in ieder geval er gebruik van maakt.
Je mag geen 24 uurs OPNAMEN maken, alleen op beweging. Je filmt je eigen terrein en de openbare weg, dus het is geoorloofd.

De politie is altijd heel blij met je beelden, maar in een rechtszaak mogen ze niet als primair bewijs gebruikt worden.

Je kunt de eigenaar vragen voor een privacy mask, maar dat haal je er met het zelfde gemak weer af.

Het is een lastig item.
https://autoriteitpersoon...uren-wat-kan-ik-doen-8036

je moet zelf niet in gesprek gaan als je niet wilt,
kwestie van niet de slechte buur te zijn
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van een deurbel camera?

Als je thuis bent moet je toch altijd naar de deur lopen om open te doen? Of laat je nu mensen voor een dichte deur staan?

Als je niet thuis bent hoef je sowieso niet open te doen. Pakketje wordt dan netjes bij de buren of supermarkt bezorgd. Als iemand je echt moet hebben en je bent niet thuis belt diegene je toch gewoon?
In ons geval ook ongeveer hetzelfde als @Tijs Hofmans . De gong in de gang horen we niet altijd (en het is fijn om die 's avonds uit te kunnen doen als ons dochtertje slaapt, maar nog wel deurbelnotificaties op telefoon of in de huiskamer te krijgen).

En als ik op mijn zolderkamer zit te werken en er belt een pakketbezorger aan, dan is het erg fijn om snel te kunnen zeggen dat we er zijn en eraan komen. Want zelfs als ik direct alles uit handen laat vallen en binnen 20 seconden beneden ben, dan is de bezorger vaak alweer weg......

En het is fijn om meteen iets te hebben dat bij beweging opnames maakt (uiteraard alleen van wat er op eigen terrein gebeurt)
In ons geval ook ongeveer hetzelfde als @Tijs Hofmans . De gong in de gang horen we niet altijd (en het is fijn om die 's avonds uit te kunnen doen als ons dochtertje slaapt, maar nog wel deurbelnotificaties op telefoon of in de huiskamer te krijgen).

En als ik op mijn zolderkamer zit te werken en er belt een pakketbezorger aan, dan is het erg fijn om snel te kunnen zeggen dat we er zijn en eraan komen. Want zelfs als ik direct alles uit handen laat vallen en binnen 20 seconden beneden ben, dan is de bezorger vaak alweer weg......
Voor deze 2 dingen is een camera overbodig natuurlijk. Een deurbel die een melding naar je telefoon stuurt en microfoon is al voldoende. Daar is geen beeld voor nodig.
Ware het niet dat er vrijwel 0 elegante audio-oplossingen bestaan, behalve zelf gaan knutselen (en dan ook een microfoon alleen op een vaste plek hebben).

En het is ook gewoon handig om af en toe beeld te hebben.
In sommige specifieke gevallen dat hier genoemd wordt, snap ik het wel. Maar dit moet wel echt voor jou gelden.

Ik hoor de deurbel door heel het huis.
Ik woon niet in een villa waar het 20 seconde duurt ik voor ik bij de deur ben.
Ik vind het niet erg om een papiertje te hangen met "niet aanbellen, maar kloppen. Kinderen slapen."
Ik heb geen garage, laat staan één die ik op afstand kan openen waar pakketje neer gezet kan worden.
In mijn voortuin heb ik geen ruimte waar pakketje achter gelaten kan worden
Mijn buren vinden het niet erg om pakketje voor ons aan te nemen en wij vinden niet erg om pakketje van hun aan te nemen. Hoewel het met thuiswerken laatste tijd al vrij weinig gebeurd.

Dus voor mij absoluut geen reden om zo een deurbel te nemen.
Prima, in jouw situatie is er dan weinig tot geen meerwaarde. Dat betekent niet dat deze deurbellen in zijn algemeenheid geen meerwaarde kunnen hebben. Deze is vanzelfsprekend situatie-afhankelijk.
Zeker. Dat is ook zo. Alleen verbaasd het me dat het voor zoveel mensen (als je kijkt hoeveel er verkocht wordt) een toegevoegde waarde heeft. Vraag ik me soms af is het niet meer een gimmick ding. dat je op verjaardagen kan laten zien "kijk ik kan naar mijn voordeur kijken"
Ik heb een tijdje geleden een gekocht voor mijn moeder. Die vind het soms fijn om vooraf even te kunnen checken wie aangebeld heeft voordat ze de deur voor een wildvreemde open maakt. Andere optie was een nieuwe voordeur met een kijkgaatje, maar dan is een video deurbel iets toegankelijker en minder kostbaar ;)

Zelf heb ik er ook ene hangen. Ik had laatst iets via marktplaats verkocht aan (blijkt achteraf) een of andere psychopaat. Toen deze zich bedreigend opstelde en volledig ongevraagd aan de deur stond kon ik mooi in de gaten houden of hij geen andere idiote dingen zou uitspoken voor mijn deur. Daarmee heeft de deurbel mij zijn nut al bewezen!

Daarnaast is het ook hier fijn om in de tuin ook een signaal te krijgen als de bel gaat en eventueel het geluid van de gong zachter/uit te zetten indien de kids in bed liggen
Je kunt ook gewoon alleen een spionnetje plaatsen. Kost een tientje. Hoef je echt niet de hele voordeur voor te vervangen.
In haar deur zit een soort melkglas, ze vind het niet prettig als de persoon bij de voordeur haar daar dan ziet staan als ze vervolgens niet van plan is om de deur open te maken
Je hoeft niet in een villa te wonen om 20 seconden onderweg te zijn naar je deur.

Als ik op mijn zolderkamer (2 trappen) in mijn bescheiden rijtjeshuis van ongeveer 38 m2 per verdieping zit te werken en ik moet eventueel tegen een collega met wie ik in een zoom zit zeggen dat de bel gaat, en dan nog 2 trappen af, dan zit je zo aan die tijd.

En kloppen werkt hier evenmin als ik boven aan het werk ben.

Maar prima natuurlijk dat het voor jou geen meerwaarde heeft ;)
Als de bezorger aan de deur staat kan ik hem zeggen: "Wacht effe, ik maak even de garage voor je open", hij legt vervolgens het pakketje in de garage en wacht tot ik de garage weer sluit, ideaal. Geen gekut meer met pakketje die dan terug worden gestuurd naar een depot oid.

Verder ook fijn dat je auto 24/7 camerabeveiliging heeft.

Ik vind het de 150eu die ik heb betaald dubbel en dwars waard.
Dus jij opent de garage deur voor een inbreker verkleed als DHL bezorger en die gaat dan via de garage uit het zicht je huis binnen?
Als hij voor de deur staat dan heb je zijn gezicht toch al volledig in beeld (en soms ook auto + kenteken plaat). Als er nou een DHL bezorger met een bivak muts voor de deur staat zou ik misschien toch de garage even dicht laten.
een inbreker wiens gezicht en stem op hd resolutie opgeslagen is. en als je de garage op af afstand kan openen heb je vast ook net als ik wel een camera in de garage of een garagecpdeur naar de woning welke op slot is.

anders vraag je om legitimatie net zoals je zal doen als je zelf wantrouwend de deur opent
Ja. En als die dertig seconden later niet terug buiten is, gaat de garagedeur op slot en zit die vast.

Vanop afstand zien wie aanbelt en de deur open doen is gewoon super handig. Zeker in een stad. Poetsvrouw binnenlaten, vrienden / familie die iets komen halen of droppen, Deliveroo die voor je deur staat terwijl jij nog onderweg bent, de postbode (die ik ken van gezicht) even een pakje in de gang laten zetten, etc

Met het thuiswerk is het minder nodig maar ik gebruik het eigenlijk wekelijks.
Ik hoor mijn gong niet als ik boven of in m'n tuin zit, en ik vind het wel handig om tegen de postbode te kunnen zeggen dat die het pakketje onder de struik mag schuiven in plaats van het bij de buren neer te leggen. En ik vind het fijn dat m'n voordeur bewaakt is als ik uit huis ben.
Zo'n bel schrikt jammer genoeg niet voldoende af. Twee niet herkenbare figuren (want zat erg aan de rand van het beeld en 1u 's nachts) liepen gewoon de oprit op en probeerden de auto te jatten ondanks de deurbel.
En ik vind het fijn dat m'n voordeur bewaakt is als ik uit huis ben.
Ik vraag me oprecht wel eens af of dat wel zo fijn is. Als je thuiskomt en je huis is overhoop gehaald tijdens een inbraak is het net zo'n drama, bewakingsbeelden of niet. Een keer meegemaakt, is echt niet leuk. Maar wil ik eig wel zien hoe ze te werk zijn gegaan? Wil je dat weten en wat ga je doen met die kennis? Ik weet het niet. Voor het politieonderzoek is het wel zinvol ja.

En als er niets is gebeurd (hopelijk 9999.9% van alle gevallen) dan ben je toch bezig met angst. Hoe was het ookweer, de mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest (en wat nimmer op komt dagen). En als het onverhoopt toch gebeurt, zie punt 1.
n=1 natuurlijk maar ik krijg dan een melding als er iemand met de deur bezig is. Als ik dat zie op de camera kan ik een sirene af laten gaan als afschrikking. Toegegeven, dat zal niet snel gebeuren, maar toch.
Ik denk dat een aantal argumenten wel al gepasseerd zijn; maar ik kan ze onderschrijven en nog een paar toevoegen.
Voor pakjes: ik gebruik hem regelmatig om inderdaad even aan te geven dat ik van zolder kom, en hij het voor de deur mag leggen. Scheelt hem wachten, scheelt mij weer naar een afhaalpunt. Ik heb geen normale deurbel meer, maar kan nu zelf inregelen waar (en op welke tijdstippen) ik wil dat de deurbel gaat. Dus alleen een melding op mijn telefoon, of Google Hub in de woonkamer als mijn dochter slaapt.

Maar; vooral ook vanuit een stukje wantrouwen, dat geef ik ook eerlijk toe. Ik had al een camera staan op mijn voortuin, die is nu vervangen door een deurbelcamera. Daarmee kan ik zien welke buren mijn vuilcontainer gebruiken als die van hun vol zit; leuk dat betalen voor ophalen.... Of schade aan de auto en de dader ligt op het kerkhof.
Daarnaast schrikt het ook af; ik heb een sticker op de voordeur dat er gefilmt wordt, en ik zou graag denken dat potentiele inbrekers/neppakketbezorgers mijn deur overslaan omdat ze met hun poffertje vol in beeld staan.
En hebben ze dan een skimasker op; loop ik al niet eens naar de deur. Is trouwens ook bijzonder handig als ik mensen zie staan met een collectebus, een (verkoop)klapper of een exemplaar van de Wachttoren.
Eigenlijk is het gewoon een spionnetje wat mensen vroeger wel in de deur hadden, alleen hoef je er nu niet meer voor op te staan.
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van een deurbel camera?
Altijd prachtig die mensen die zich niet kunnen verpaatsen in andere mensen :z ik hoef nog geen minuut na te denken om te bedenken dat dit voor vele mensen erg handig kan zijn
Ik heb helemaal geen bel, als iemand langs wil komt moet ie maar bellen, anders staan ze voor een dicht hek :X
Ik heb helemaal geen bel, als iemand langs wil komt moet ie maar bellen, anders staan ze voor een dicht hek :X
Ik weet wat je wilt zeggen maar het is wel verwarrend (Geen bel maar toch bellen).
Nooit gehoord van slimme deursloten?
Niet als je ook nog eens een smart slot hebt op je voordeur.
Zo laat ik mijn schoonmoeder vanaf de bank gewoon binnen ;-)
Jammer dat niet meer deurbellen in de vergelijking zijn meegenomen. Had graag gezien hoe een Unifi G4 scoort, ondanks dat daar aanvullende apparatuur voor nodig is. Evenwel puur ter vergelijking.

[Reactie gewijzigd door Source90 op 1 februari 2022 10:55]

Ik mis ook het verschil tussen alleen de voeding bedraad of meteen PoE. Zijn een hele hoop mooie PoE videodeurbellen die volledig lokaal draaien (zonder cloud rommel of extra abonnement) die gewoon 24/7 werken omdat ze geen wifi gebruiken.
Wij hebben een best wel nette router binnen bereik van onze Ring deurbel maar toch regelmatig dat het beeld stoort of iemand niet te verstaan is
Ik heb nochtans niet de indruk dat er een 'hele hoop' zijn met PoE.
@Quindor heeft goeie videos gemaakt https://www.youtube.com/r...ry=intermit+tech+doorbell waarin hij een aantal opties toont, maar de integratie met home assistant leek me net niet helemaal betrouwbaar genoeg.
ik ben ook wel benieuwd welke deurbellen hij bedoelt, want ik ben ook al tijden opzoek naar een lokale deurbel die enkel PoE gebruikt voor stroom en data voor integratie met Home Assistant. De PoE ethernet verbinding ligt al een tijdje klaar bij de voordeur/poort.

In ieder geval dank voor de video, ik zal hem eens bekijken; ik hou me aanbevolen voor mooie PoE deurbellen (zonder abbo; bij voorkeur integratie mogelijk via home assistant).

edit, extra info: Momenteel gebruik ik een chinees model deurbel met PoE. Er is hier online ook aangepaste firmware beschikbaar zodat je via MQTT berichten kan versturen. Maar eigenlijk vertrouw ik zowel de chinese software als de custom firmware van 'vrijwilligers' niet. Voor nu draait het op een geïsoleerd stukje netwerk.

[Reactie gewijzigd door Jur_ op 1 februari 2022 11:31]

Heb 2 Doorbird 101's-en.

Pro
- Het ziet er wel ok uit
- Geen cloud als je niet wilt
- Integratie met HA is ok
- Contacten zijn handig

Con
- Waardeloze camera, vooral 's nachts is een het kleurenflipperkast omdat ie niet met donker om kan gaan.
- Veel lag bij aannemen.
- Er is (naar horen) hardware voor NFC maar dat werkt niet, gemiste kans

Ik zou het niet nogmaals doen.

[Reactie gewijzigd door DennisF op 1 februari 2022 15:54]

Dank, ik ga op onderzoek uit!

De deurbel die ik nu heb is een YooSee SD-M5 trouwens
Ook hier een Doorbird in gebruik. Duitse kwaliteit en goede support.
Dank voor je reactie ook. Nummer 3 met de doorbird suggestie, dus ik ga het zeker eens bekijken :*)
Zelfde situatie - ik heb doorbird gekozen en geen seconde spijt van.
Klink goed, dankjewel!
In mijn geval gaat het over de Dahua VTO serie deurbellen, werkt nog steeds perfect inclusief firmware updates, etc. :)
Ok, dankjewel. Die ga ik ook bekijken :)
Inmiddels is er een "native" versie van de integratie beschikbaar, deze loopt nog wel via HACS maar haalt de MQTT laag er tussenuit en spreekt met wat code direct de lokale API laag van de deurbel aan. Dat gezegd hebbende draai ik op dit moment met de "productie" deurbel nog steeds over MQTT en dat werkt heeft al die tijd feilloos gedraaid! Je bent uiteraard nog steeds afhankelijk van je thuis netwerk en Home Assistant, maar dat is de rest van mijn huis ook wel grotendeels. :+
Bedankt voor de info!
En ik zag in 1 van je laatste videos dat je nog deurbelvideos gaat maken, ik ben benieuwd!
Wifi deurbellen werken ook 24/7.
Je hebt het laatste stukje van mijn reactie niet gelezen.
Veel mensen willen een video deurbel voor een extra stukje veiligheid, dan is wifi gewoon niet geschikt. Bij ons nog nooit gehad dat de bel ging en we op dat moment helemaal geen melding kregen, maar wel zo nu en dan een chime die het niet doet (we hebben er gelukkig twee + notificatie via de app) zonder dat je melding krijgt in de app dat die offline is, en ook de verbinding van de deurbel zelf is vaak niet veel waard als je kijkt wie er aan de deur staat en met die persoon wil praten.

Dus ja wifi doet het in theorie 24/7, maar zelfs een hele goeie wifi setup is niet betrouwbaar.
Met je laatste zin ben ik het toch niet eens. Ik was vroeger ook voorstander van alles bedraad.. Maar sinds ik in mijn woning een dekkende Unifi setup heb met 5 APs werkt WiFi echt feilloos.

Ik heb apparaten die elke seconde met elkaar data uitwisselen, en die hebben 0,0 downtime over WiFi.
Ik heb apparaten die elke seconde met elkaar data uitwisselen, en die hebben 0,0 downtime over WiFi.
Dit zegt natuurlijk niets. Mogelijk ben jij (bijvoorbeeld) blij met uitwisseling op 100 Mbps met een vertraging van 200 msec. Dat houdt niet in dat anderen daar blij mee moeten zijn.

Er is niets zo stabiel als een kabeltje. Waar WiFi afhankelijk is van veel factoren, blijft dat kabeltje het jarenlang (soms decennialang) doen zonder vervangen te worden.
Is ook lastiger te verstoren door kwaadwillenden.
Vaak zijn het niet eens kwaadwillenden bij Wi-Fi, maar mensen waar technologie niet te veel moeite moet kosten en gewoon alles inpluggen en daarmee 20 default wi-fi netwerken veroorzaken van de laptops, de printers, home entertainment, ziggo boxen, alles wat ze maar kunnen vinden lijkt het soms haast. Alles zelf wi-fi punt spelen te midden van een paar crappy range extenders :o

[Reactie gewijzigd door OruBLMsFrl op 1 februari 2022 14:27]

dan is wifi gewoon niet geschikt.
Jouw wifi is daar misschien niet voor geschikt. Ik heb zowel een deurbel als twee camera's op wifi en ze zijn allebei 24/7 verbonden zonder dips of uitval. De kwaliteit van je wifi signaal is erg belangrijk maar als die goed is werkt het gewoon perfect.
Dus ja wifi doet het in theorie 24/7, maar zelfs een hele goeie wifi setup is niet betrouwbaar.
Je brengt het als een feit maar dat is het niet. Er zijn best situaties waarin een goede wifi setup betrouwbaar is. Kabel is minder storingsgevoelig inderdaad maar dat wil niet zeggen dat wifi per definitie onbetrouwbaar is.
Je brengt het als een feit maar dat is het niet. Er zijn best situaties waarin een goede wifi setup betrouwbaar is.
Totdat je gejammed wordt, wat je al kan doen zonder dat je in beeld staat. Dat maakt draadloos per definitie minder betrouwbaar. Mogelijk is het nog steeds (voor jou) betrouwbaar genoeg.

Verder ligt het ook aan hoe druk het in de ether is. Een flat waarbij iedereen lekker op 2,4 GHz constant video aan het streamen is? Zeg maar gedag tegen een stabiele stream op die frequentie. En de ruimte in 5 GHz is ook niet oneindig.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 1 februari 2022 11:22]

Alles is te saboteren. Jammen is voor de meeste inbrekers te ver gezocht. Die zetten gewoon en bivakmuts op en gaan te werk...
Dan moet je is dringend met de lokale politie gaan spreken - de tijd van de "eenvoudige" inbreker is voorbij. Jammers zijn readily available, net zoals vele andere gadgets voor inbraak.

Je security bouwen bovenop WIFI is gewoon een heel erg slecht plan.
Ik heb regelmatig contact met de lokale politie, wifi jamming is vooralsnog een non-issue. Misschien dat het voorkomt in dure villawijken maar in een doorsnee wijk waar ik woon is het niveau van de inbreker niet hoog genoeg (ik kan het weten want mede dankzij mijn beelden zijn er al 2 gepakt).

Overigens als je security zo'n topprioriteit heeft ben je ook niet afhankelijk van alleen camera's en deurbellen, dan heb je ook gewoon een echt alarmsysteem in huis die inderdaad niet op wifi werkt. Dan praat je echter wel over een heel ander segment.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 1 februari 2022 12:31]

Als jij graag je beveiligingscamera's wil draaien dan moet je dat helemaal zelf weten, maar geen enkele professionele installateur zou het je ooit aanraden, hoe goed je wifi ook is.
Je hebt het laatste stukje van mijn reactie niet gelezen.
Veel mensen willen een video deurbel voor een extra stukje veiligheid, dan is wifi gewoon niet geschikt. Bij ons nog nooit gehad dat de bel ging en we op dat moment helemaal geen melding kregen, maar wel zo nu en dan een chime die het niet doet

Dus ja wifi doet het in theorie 24/7, maar zelfs een hele goeie wifi setup is niet betrouwbaar.
Het één sluit het ander niet uit.
Mijn (Ubiquiti Unifi) deurbel is een wifi deurbel, maar is bedraad op de ouderwetse rinkelbel aangesloten.
Ook als wifi het niet zou doen, gaat die rinkel door het hele huis ;-)
Dat is een mooie oplossing waar ik ook nog naar aan het kijken ben. Helaas kan mijn beltrafo dat niet echt aan, je krijgt dan meteen verstoord beeld en de bel hapert een beetje, niet het mooie deuntje zoals voorheen het geval was.
Dat is een mooie oplossing waar ik ook nog naar aan het kijken ben. Helaas kan mijn beltrafo dat niet echt aan, je krijgt dan meteen verstoord beeld en de bel hapert een beetje, niet het mooie deuntje zoals voorheen het geval was.
Dan koop je de eu versie, daar zit een trafo bij.
Zal hem aan je WiFi liggen dan. Echt nog nooit een issue gehad met de WiFi naar de deurbel toe 🤷🏻‍♂️
Mijn huis is energie neutraal met tripple hr glas en dat betekent dat wifi acces point binnen niet buiten bereikbaar zijn en dat ligt echt niet niet aan de accespoints.... Dus leuk al die wifi dingen voor buiten maar ik ga dus echt geen wifi accespoint naast de bel hangen.....
Precies. Ik ben mijn hele netwerk aan het omkatten. Uiteindelijk toch een unifi pro special edition gekocht. Langzaamaan alle bij elkaar geraapte shit vervangen door PoE van ubiquity en gaan.

Heb er een week voor uitgetrokken inclusief kabels trekken
idem voor Dahua en Hikvision deurbellen, die zitten ook in dezelfde prijs categorie

welliswaar niet op accu afaik
Hikvision is vanwege backdoors e.d sws al een no-go meen ik mij te herinneren.
was het niet 1 van de 4 geteste cameras die (ongevraagd) een link naar de politie had?
Die valt in deze line-up sowieso al af omdat die niet beschikt over de mogelijkheid zonder beltrafo te werken. Ik denk dat deze ook slechter zou scoren op het gebied van reactietijd, etc. Ik merk dat Ubiquiti de Protect software nog niet helemaal lekker op orde heeft qua prestaties van push notificaties. Er zijn wel meer dingen overigens op aan te merken, zoals de gevoeligheid qua WiFi bereik. Nu is dat wel voor mijn gevoel minder erg geworden sinds men wat firmware updates heeft uitgebracht en door zelf wat te tweaken met instellingen (zoals een dedicated SSID op 2,4 GHz voor de deurbel).
Heb ring gehad maar de ubiquiti unifi protect g4-doorbell is zoveel beter. Enige dat ik mis is een draadloze gong. Nu opgelost met homebridge.
Ik heb hem gekoppeld met een draadloze gong van Honeywell, werkt ook super!
Dit draadje gevolgd voor mijn honeywell deurbel. Works Like a charm!
https://community.ui.com/...0a-46c2-9d57-2844f7d4838c
Zelf heb ik de Eufy doorbell, die kan je vaker voor ~150eu kopen als je de acties in de gaten houdt.
Dan heb je een goede videodeurbel voor een redelijke prijs. Ik kan hem zeker aanraden.

PS: Je bent toch echt een mafklapper als je een abonnement neemt op je deurbel.

[Reactie gewijzigd door Diddily op 1 februari 2022 10:55]

Tsja toen ik mijn ring pro kocht waren er nog niet echt alternatieven dus zat je al snel vast aan een abbo als je toch wat opslag wil van beelden.
Sinds wanneer kost een harde schijf/NAS/servertje in huis een abonnement? Ik snap vooral niet dat al die slimme huis dingetjes per se aangestuurd moeten worden vanuit een serverpark in god weet waar. Als er eens iets met je internetverbinding is doet al het lokale spul in huis het niet meer, dat is toch verre van logisch?
Ehm zoals ik al zei toen ik hem kocht was er geen tot weinig keuze voor systemen waar je zelf de opslag kon regelen dus ja zoals ik zei weinig keuze.
Het grote probleem met dergelijke consumenten producten in combinatie met Cloud is ondersteuning. Het kan best zijn dat de fabrikant het na twee of drie jaar zat is en de stekker uit het product trekt en weg is de deurbel. Alleen al om die reden wil ik voor dergelijke zaken absoluut geen cloud-oplossing.
Wij hebben een Ring, ook in de aanbieding gekocht voor niet heel veel geld. Meteen bedraad aangesloten, want wat ik nog veel erger vind dan een abonnement voor je deurbel is iedere zoveel maanden je deurbel op moeten laden. Gewoon vanaf de oude bekabeling aangesloten, geen gerommel met een beltrafo ofzo want die is blijven zitten.

Abonnement vind ik niet zo'n probleem als dat ook daadwerkelijk iets toevoegt. Terugkijken doen we toch nooit langer dan een paar uur, en motion detection staat uit dus herkennen van wie er voor de deur staat vind ik ook niet interessant. Dan heb je bij de meeste deurbellen al geen abonnement meer nodig.
Met de Eufy heb je ook gewoon de optie om hem bedraad aan te sluiten.
Ik kon de bestaande bekabeling ook gewoon gebruiken
Hier moet ik hem wel elke maand opladen omdat ons huis oorspronkelijk al een draadloze deurbel had. Eventueel zou ik nog een zonnepaneeltje (€30) erbij kunnen aanschaffen maar vind het wel prima om maandelijks op te laden.
PS: 150 euro voor een deurbel 8)7
150 euro voor een beveiligingscamera die je bij de voordeur hangt en als extra functie een deurbel heeft :)

[Reactie gewijzigd door oak3 op 1 februari 2022 11:41]

Dan heb ik liever toch echt een camera systeem.

Zo'n "deurbel" is door z'n plaatsing extreem vandalisme gevoelig.
('s avonds laat even met een muts op en een spuitbus wat gein uithalen bv)

Een draadloze deurbel met evt extra geluidsmodule zijn zo koop voor minder dan 15-20 euro.
Camerasysteem voor minder dan 50 euro die je buiten handbereik kunt opstellen.
Koop je voor de rest van het geld een mooie NAS die je ook veel universeler in kunt zetten.

Ieder z'n ding, maar zo'n deurbel is typisch zo'n product dat ik steeds minder van deze wereld begrijp.
Zeker als ik de echte redenen lees hier zo in de reacties.
Want bij een echt camerasysteem kun je met een bivakmuts en spuitbus 's avonds geen gein uithalen.....

Allemaal cowboy verhalen over vandalisme met deurbellen etc maar nergens bewijs dat dit veel gebeurt.
Het voordeel bij die kant en klaar smart deurbellen is natuurlijk wel dat als er aangebeld wordt, je direct een bericht krijgt op je telefoon en direct kan praten met de gene aan de deur. Erg handig voor wanneer je niet thuis bent. Dat heb je volgens mij niet met wat jij beschrijft, toch?
*Ding dong*

“Hoi ik ben niet thuis”
“Dan haal ik even de koevoet”
“Fijn dat je het even meldt, heel veel plezier met mijn spullen!”
“Dank je, fijne dag verder”
"Hoi ik ben niet thuis”
“Dan haal ik even de koevoet”
"Ok dan bel ik de politie, en ohja je staat met je smoelebakkes op de camera"
*Taatuutaatuu*
"Hallo wij zijn de politie, wat doet u met die koevoet?"
"Ik ben aan het inbreken"
"Ok dank je wel, komt u maar mee naar het bureau".
ik heb mijn Eufy set tijdens een actie voor 109 euro gekocht bij de BCC. Ze zijn regelmatig in de aanbieding. Geen abb kosten pm, scherp beeld, en op de homebase kun je van alles aansluiten. Ik heb mijn deurbel uitgebreid met nog 3 cameras. Echt ideaal!
Ik zou zo'n camera deurbel meer met een intercom vergelijken, en als je naar intercom systemen kijkt valt het allemaal wel mee met de prijzen van die deurbellen en dan heb je in intercomland niet eens persé integratie met je smartphone.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 1 februari 2022 11:33]

Inderdaad. Ding dong!
haha idd, stel je voor dat je 150 euro uitgeeft aan technologie. 1500 euro voor een telefoon, dingdong!!
Op Amazon.it krijg je € 30 korting op de prijs van € 199.
https://www.amazon.it/euf...tallazione/dp/B081VD7VVZ/
Bij amazon.de is de "renewed" versie vaak te koop voor iets tussen 99 en 150 euro. Nu momenteel voor 130 zie ik:
https://www.amazon.de/dp/B08FGP91D5?language=nl_NL

Refurbished maar niet van nieuw te onderscheiden.
Handig maar die is zonder de HomeBase 2.
Nee hoor, homebase 2 zat er gewoon bij.
Het niet afhankelijk zijn van de cloud was voor mij ook de reden om voor de Eufy te kiezen.

Echter wil ik wel opmerken dat in dit artikel aangegeven word dat deze géén persoonsdetectie zou hebben, maar dat heeft deze wel degelijk. Ik kan in de app aangeven of hij moet reageren op alle bewegingen of enkel op personen.
Daarnaast maakt hij ook een "still" van het beeld om het gezicht van de geregistreerde persoon te tonen.
Weet alleen niet of je dit als gezichtsherkenning kunt benoemen.

Wat ik ook mis in het artikel, maar dat was niet het doel van dit artikel, is dat je de batterij versie gewoon aan de draden van je oude gewone deurbel kunt hangen en hij daardoor gewoon op die stroom werkt en je dit geen batterij kost.
Dat was voor mij óók een reden om voor de Eufy te kiezen.

En hij is nu bij Amazon in de aanbieding voor €162,99
https://www.amazon.nl/euf...eurbel%2Caps%2C358&sr=8-7

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 1 februari 2022 19:03]

Inderdaad. Hier thuis ook dezelfde bel. Heel vaak een aanbieding voor rond de 160 te vinden. Verder is het prima mogelijk om live view ook buiten de deur te bekijken, een eco systeem van allerlei verschillende security camera's in dezelfde app toe te voegen (of sensors etc.). Je hebt de mogelijkheid om andere security camera's dan de deurbel te koppelen aan je ubiquiti of Synology nas voor het wegschrijven van data (niet je deurbel volgens mij). Tevens heb ik de deurbel ook bedraad aangesloten en dat werkt prima.

Persoonsherkenning werkt top. Bij het aanbellen maakt de bel een foto van het gezicht en stopt die deze in de notificatie ook. We hebben een kat van de buren die vaak komt buurten, camera is nog nooit getriggered door de kat.

Ding werkt ideaal!
Ik had de battery versie (zonder homebase) en die liep minimaal 2 seconden achter. Is dat met de homebase niet het geval?
Ik heb de battery versie (T8210), aangesloten op de 8V trafo met HomeBase 2 en twee camera's. Op het moment dat je al met iemand aan het praten bent, zit er vertraging op de lijn. Het beeld komt inderdaad iets later, maar het is geen 2 seconden. En dan loopt het beeld en geluid ook nog eens niet gelijk.

Ik heb gemerkt dat het niet alleen aan de HomeBase en camera ligt, maar ook aan 4G als je ergens anders bent. Ideaal is het niet.
Thanks voor je reactie, dat zit er wel in dan.. Hoef ik de versie met Homebase ook niet te proberen. En m'n Xiaomi cameraatje van 30 euro kan het prima zonder merkbare vertraging, toch apart.
Ik heb hem ook, het enige waar ik me aan stoor is dat de bewegingsdetectie niet 100% betrouwbaar is. Soms registreert hij beweging gewoon niet en het is niet te verklaren waarom. Heel veel mensen hebben hier last van en niemand heeft er een verklaring voor, het is totaal willekeurig.
Wat ik zelf wel merk is dat audio en beeld niet 100% synchroon lopen, maar goed voor mij is het prima.
De deurbel doet wat het moet doen, met een smart garagedeur mis ik nooit meer een pakketje. :)

Beweging detectie is doorgaans goed.

[Reactie gewijzigd door Diddily op 1 februari 2022 10:59]

Liever geen Chinese deurbel camera's in mijn straat 👍
Liever niet, maar jammer genoeg heb je daar niet zoveel invloed op. Je ziet ze toch links en rechts naar de deur tevoorschijn komen. Al het beeldmateriaal hoppa naar Google en Amazon, want het is zo lekker makkelijk.

Dan kun jij nog zo je best doen om alles lokaal te houden... als de rest van de wereld dat niet doet, werkt het niet. Hier geen deurbelcamera en ook niks in de cloud overigens, alles lokaal geregeld in eigen beheer :)
dubbel post...

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 1 februari 2022 18:59]

Bestaan er ook versies van dit soort deurbellen die ook een deur kunnen openen? gebeurd geloof ik via 19 Volt gelijkstroom?
Als ik zo snel lees heeft Eufy dus de beste videokwaliteit, maar de minste privacy. Arlo is dan een sterke tweede. Ring en Nest scoren wat mij betreft eigenlijk heel slecht, zowel op prijs als op productkwaliteit.
Het is best apart dat veel van dit soort producten dus heel erg leunen op de software en weinig hardware kwaliteit leveren.
Volgens mij lees je dan inderdaad echt te snel.

Ik zou op basis van het verplichte abonnement alleen al alle concurrenten van de Eufy lekker laten liggen. Gewoon lokale opslag, en blijft werken zolang je lokale netwerk online is, onafhankelijk van internettoegang.

Dat lijkt mij juist méér privacy.
Helaas haalt de app van Eufy de stream wel bij de cloud weg, dus als je homebase geen uplink heeft dan kan je niets zien, dus geen lokale video stream mogelijk. Ze hebben RTSP beloofd, maar nog niet doorgevoerd. De video clips staan wel opgeslagen op de homebase.
Ik dacht dat het beeld rechtstreeks uit de HomeBase kwam. Zou dit de reden zijn voor de vertraging?

[Reactie gewijzigd door fep op 2 februari 2022 08:47]

Waarom is de Unifi G4 doorbell niet meegenomen? Goed beschikbaar in Nederland en een geduchte concurrent (ben zelf een tevreden gebruiker). Eerder deze maand is de G4 Pro (met vingerafdrukscanner) ook nog aangekondigd en al te koop (momenteel uitverkocht).
Ik denk dat dit meespeelt:
In de round-up hebben we gekeken naar het aanbod van batterijgevoede deurbellen met een maximumprijs van 200 euro.
Voor €200 heb je deze deurbel wel in huis, maar je hebt hem nog niet werkend, je zult minimaal pricewatch: Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus moeten toevoegen voor een werkend geheel wat het totale prijskaartje €400 maakt.

Neemt niet weg dat het een fijne deurbel is met 24/7 recording en geen bijkomende abonnementskosten.
De initiële investering is misschien hoger, maar als je dan de abonnementskosten die anderen partijen allemaal vragen meeneemt (en die zullen alleen maar hoger worden), dan verdient de investering zich vanzelf terug!
Maar zo werkt de psychologie van 90% van de mensen niet, en daar maken steeds meer bedrijven middels abonnementen gretig gebruik van!
Ehhhh,
De Eufy is zonde abonnement.
Niet dat ik ooit dit soort bedragen aan een deurbel uit ga geven. Maar als het dan toch moet zeker een apparaat zonder abonnement.
400 euro voor een deurbel. :/
Ik word oud.
Even daarin meegenomen dat je ook direct de basis voor een bewakingssysteem in huis haalt. Mijn ouders hebben deze deurbel bij de voordeur hangen. Hier worden binnenkort nog 4-5 camera's aan toegevoegd waarbij vervolgens weer geen opslag nodig is want deze is al gekocht met de deurbel. Heel fijn systeem.
Deurbel met camera :/ ik word ook oud.
Heb deze combi, Unfi Cloud Key Gen2 Plus met een G4 Doorbell en 2 G3 flex camera's.
Nog geen seconde spijt van gehad, goed beeld en eigen opslag zonder abonnement.
Het is een hogere investering, maar zoals elders al aangeven, die verdien je wel terug.
Staan regelmatig Cloudkey gen2’s op vraag en aanbod, mijne (nieuw) gekocht voor €100 incl HD.
Hier hangen er in het blok meer G4's dan andere deurbellen. Kleine sample maar geeft toch aan dat deze wel meegenomen had mogen worden. Vooral omdat deze ook goed integreert met diverse smarthome oplossingen en zonder cloud werkt maakt het een goede oplossing.
Ben best gecharmeerd van Unifi spul, aangezien je alles lokaal kunt regelen. De G4 zou dan ook hoog op mijn lijstje staan als ik ooit zo'n ding zou willen kopen.

Een vingerafdrukscanner om ook meteen je deur open te doen... die vind ik dan nog best tricky. Gek op gadgets, maar dat lijkt me verzekeringstechnisch nog een puntje.

Mooi ding verder wel :)
Er zit alleen een vingerafdrukscanner en NFC reader in de nieuwe G4 Pro :Y)

Overigens hoef je beide niet te gebruiken.

Ik heb mijn ring vorige maand vervangen door de G4. Beste keus ooit geweest.

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 1 februari 2022 13:13]

Inderdaad. Deze mis ik ook in de vergelijking. Deze Pro versie is trouwens ook erg mooi. Waar ik zelf wel gecharmeerd van ben is dat je deze ook met PoE aan kunt sluiten via dit kabeltje. Vergroot de reactietijd en prestaties natuurlijk flink. Vooral mijn dikke muren van mijn nieuwbouwwoning zijn funest voor de wifi.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee