Foto's tonen Bose QuietComfort 45-koptelefoon

Bose werkt aan een opvolger van zijn QC35-koptelefoons met actieve noisecancellation. De QuietComfort 45 is te zien in documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. Welke technische vernieuwingen de koptelefoon krijgt, is nog niet duidelijk.

Op de foto's is een witte variant van de koptelefoon te zien en de FCC-documenten tonen ook de productnaam Bose QuietComfort 45. Dat maakt duidelijk dat het gaat om een opvolger van de vijf jaar oude QuietComfort 35-headset. WinFuture ontdekte de publicatie van de documenten.

Het ontwerp van de QC45-headset lijkt op dat van zijn voorgangers, met een vouwbaar ontwerp en oorschelpen die bedekt zijn met kunstleer. Nieuw is de USB-C-aansluiting; de voorgangers waren voorzien van een Micro-USB-aansluiting.

De Bose QuietComfort 35 werd in 2016 uitgebracht. Een jaar later werd de QC35 II aangekondigd, een variant met Google Assistent-integratie. Dat model was verder gelijk aan de voorganger. De QC35 II kost momenteel minder dan 200 euro. Bij de release hadden beide QC35-modellen een adviesprijs van 380 euro.

In de afgelopen jaren heeft Bose steeds meer concurrentie gekregen op de markt voor noisecancelling koptelefoons. Sony heeft succes met zijn 1000XM-modellen en ook Apple bracht met zijn AirPods Max een concurrent uit. De QC35 II staat nog altijd hoog in de lijst van populaire koptelefoons in de Pricewatch.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-07-2021 • 14:43

84 Linkedin

Reacties (84)

84
84
64
5
1
13
Wijzig sortering
Ben ik de enige die dit verwarrend vind? Ik dacht dat de Bose 700 de opvolger was van de QC35, en nu is er opeens een 45? Snap dat ze moeten innoveren aangezien ze qua geluid en anc achter lopen (comfort niet) maar vind dit toch apart.
Mogelijks hebben ze gemerkt dat hun QC35 heel populair blijft ondanks het bestaan van de 700 reeks.
Ik had ook verwacht dat de QC35 ging verdwijnen uit het gamma. Maar met dat dit niet gebeurt is het niet zo verbazend dat ze die zouden upgraden.
Mogelijks positioneren ze die net iets anders en knallen ze er gewoon exact dezelfde hardware in als in de 700. Dewelke wel wat betere ANC heeft, al vind ik de Sony MK3 toch nog steeds betere ANC hebben dan de Bose 700. Maar na meerdere kapotte Sony's bij de hinges (telkens gefixed onder garantie maar teveel gedoe) ben ik eens naar Bose gegaan.

Mijn vriendin heeft de QC35 en ik nu dus de Bose 700 na het hebben van de Sony WH100MK2 en MK3.
De QC35 is wel beduidend comfortabeler dan de andere.
Ik heb wel vernomen dat de Sony WH1000MK4 qua comfort een stap omhoog zijn maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Door het opvouwen van de QC35 is deze ook wel wat handzamer voor mee te nemen.

Mijn gok is dat de QC35 een hele trouwe volging heeft en dat Bose ze nu de tech gaat geven van de bose 700 en ze terug een prijsbump kunnen geven daarmee.
Dan moeten ze maar interne hardware set maken en gaat hun marge wss omhoog.
Ik had de QC35 II en die werd gestolen dus nu heb ik een 700 en daar heb ik spijt van.

De 700 heeft superieure noise cancelling in een kantoorsituatie, maar op de fiets is de QC35 II echt geweldig met NC mode 2 waar de wind gewoon geen invloed heeft. Als je dagelijks naar je werk fietst is de 700 gewoon een aanzienlijke stap achteruit.

De rare rubber-achtige bobbel in de draagbeugel van de 700 gaat een stuk sneller pijn doen op je hoofd dan de logische platte beugel van de 35 II. En je haar komt steeds goed klem te zitten in dat idiote schuifsysteem van de oorschelpen (als je haar lang genoeg is).

De 35 II staat lang niet meer in de top 5 qua noise cancelling. Maar van de 8 draadloze koptelefoons die ik op de fiets heb mogen proberen staat de 35 II nog steeds op de eerste plaats.

Ga je voornamelijk op de fiets luisteren? Ja: Neem een Bose QC. Nee: Sony 1000XM.
Luisteren op de fiets met noise cancellation? Ben ik nou de enige die dat echt geen goed idee vindt?
Je bent niet de enige die dat geen goed idee vind, maar gelukkig mag iedereen voor zichzelf een afweging maken.

Ten eerste hoor je de ambulance gewoon, vooral met die gedateerde noise cancellation van de QC35. Je moet je headset gewoon niet achterlijk hard zetten. En het punt is: Dat hoeft bij die QC35 ook helemaal niet! Het is heerlijk rustig, hij kan gewoon zachtjes. Bij de 700 (en de meeste andere die ik getest hebt) moet je het volume behoorlijk hard zetten om de wind te compenseren.

Ten tweede en wellicht belangrijker mag je van de wet met een slecht of geen gehoor gewoon deelnemen aan het verkeer zonder hulpmiddelen. Het is daarbij je eigen verantwoordelijkheid om goed op te letten.

Ten derde, vaak is een mening gebaseerd op de eigen geografische locatie en bijbehorende verkeersdrukte. Moet je van Scheveningen naar Rijswijk fietsen, dan is de afweging misschien anders dan wanneer je van Borger naar Coevorden fietst.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 20 juli 2021 12:58]

Als een headset als hulpmiddel gebruikt wordt, prima. Helaas is dit meestal niet het geval en wat mij betreft wordt dit verboden, net zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het fietsen.
Het fietsen met een koptelefoon, met/zonder noise cancellation, is simpelweg gevaarlijk. Hulpdiensten zal je wel horen, maar normaal omgevingsgeluid zoals ander verkeer, voetgangers, of bijvoorbeeld een fietsbel niet. Helaas heb ik als wielrenner te veel voorbeelden gezien van personen die rondfietsen met een koptelefoon en geen idee meer hebben wat er om hen heen gebeurt, waarbij een vriendin zelfs een keer ondersteboven is gefietst. En nee, scheer alsjeblieft niet meteen alle wielrenners over een kam - helaas zijn er veel idioten, maar de meerderheid gedraagt zich prima.

Wat voorbeelden:
- Bekendmaken dat je wilt inhalen, door een fietsbel te gebruiken (ja, die heb ik als wielrenner). Totaal geen reactie, maar wel schrikken zodra je inhaalt.
- Zelfde verhaal en dan slaat de ander plotseling linksaf, zonder een hand uit te steken. Dit gebeurt overwegend wanneer iemand een koptelefoon op heeft. Hierbij een aanrijding zien gebeuren.
- Slingerend, midden op het fietspad fietsen - als wielrenner een fietsbel gebruiken heeft dan bewezen geen zin.

Als deelnemer aan het verkeer moet men zich simpelweg niet afsluiten voor de buitenwereld, er gebeurt te veel om je heen met snelheid. Gevaarlijk voor jezelf en voor anderen.
Ik vind dat wel altijd zoon typische nederlandse reactie. Alles wat ik niet leuk vind of gevaarlijk vind moet onmiddelijk verboden worden. Ja, het is gevaarlijk. Ja, het is lomp, maar ook slechthorenden mogen participeren in het verkeer.

Uiteindelijk, komt het neer op individueele verantwoordelijkheid. Ook jij als wielrenner ziet dat iemand een koptelefoon op heeft en daar kun je gewoon op anticiperen. Ja, iemand kan schrikken omdat jij verbij gezoeft komt, so what?

Ik kan ook een gelijkwaardige stelling maken: Wielrennen moet verboden worden want het is gevaarlijk. Recent is nog een zwakbegaafd meisje omver gereden door wielrenners die vervolgens zonder hulp te verlenen vertrokken. Het snelheids verschil is gewoon te groot waardoor het een kwestie van tijd voordat er ongelukken gebeuren.

Mensen kunnen niet omgaan met snelheids verschil dus ik zeg gelijk verbieden /s
Mijn punt is dat iemand zich bewust afsluit voor de buitenwereld/omgevingsgeluid zodra je met een koptelefoon fietst, dat is waarom mensen minder opletten - je bent met iets anders bezig en dat leidt af; luisteren naar muziek/podcast/whatever. Dat is waarom het verboden is met je telefoon bezig te zijn als je fietst.
Lijkt me verder logisch dat iemand die slechthorend is tot op zekere hoogte deel mag nemen in het verkeer. Slechthorenden sluiten zich niet bewust af en zijn (hopelijk) oplettend/compenseren met andere zintuigen.

Je voorbeeld over wielrennen wat verboden moet worden is natuurlijk een non-argument en geen gelijkwaardige stelling. Ik heb er geen goed woord voor over wanneer wielrenners iemand omverrijden en vervolgens zonder hulp te verlenen doorfietsen, dat is (terecht) strafbaar. Helaas gebeurt hetzelfde bij automobilisten/motorrijders/etc.
Als wielrenner moet je gewoon snelheid minderen bij inhalen, zeker op smalle fietspaden, en atlijd signaleren met een bel. Ik begrijp goed dat het schrikken is als je plotseling wordt ingehaald door een wielrenner - ze gaan harder en je hoort ze bijna niet.
Als je deelneemt aan het verkeer, moet je daar met je volledige aandacht bij zijn. Dus niet je gehoor afsluiten, alcohol/drugs gebruiken, etc.
Ja dat deed de broer van een kennis ook op 17-jarige leeftijd .... en die werd aangereden door een auto en overleed. Dat is al zo'n ?+/- 12 jaar geleden. Maar doe wat je niet laten kunt.
Gewoon goed opletten, is er niks aan de hand.
Maar ik snap je punt, vooral als er een ambulance voorbij rijd en je hoort deze totaal niet.

Dan wordt je wel weer met je neus op de feiten gedrukt.
De sony xm4 heeft nu ook een wind reduction mode. Werkt echt goed.
Maar inderdaad, nc aan op de fiets is een slecht idee.

[Reactie gewijzigd door Valinor op 20 juli 2021 09:39]

Grappig dat je de beugel net een minpunt vind.
Ik heb ook langer haar nu (jup, één van die covid kerels, de baard is er ook) en ik heb daar eigenlijk geen last van.
En het drukken op je hoofd heb ik nu wel nooit bij een hoofdtelefoon last van. Misschien daarmee.
Maar het rubberige materiaal is wel heel welkom want ik heb vaak spul in mijn haar en dat zachte materiaal op de QC35 was echt hopeloos.
Mijn vriendin haar QC35 een tijdje gebruikt voor te werken toen mijn Sony in herstelling was (weer) en dat was niet echt proper aan het worden.

Voor NC is gewoon de Sony XM4 nog altijd de beste imo.
Maar je gaat je garantie wel heel waarschijnlijk nodig hebben. En het gekraak aan de oorschelpen is iets waar ik heel gevoelig aan ben en dat ging mij snel irriteren en was een lastige om te laten fixen omdat de 'tester' dit wel ok vond.
De 700 zit voor geen meter en ziet er niet uit dus het is geen wonder dat de QC35 zo populair blijft, die zit namelijk perfect en is gewoon de mooiere van de 2
Over smaken valt te twisten.
Ik heb de 700 in blauw en vind deze echt enorm knap.
Het uiterlijk was ook net 1 van de zaken dat me er wel in aantrok.

Hij zit ook beter dan mijn sony XM2 en XM3 maar idd niet ivm de QC35
Ja, ik heb de 700 in een opwelling gekocht omdat ik het de mooiste koptelefoon op de markt vond - en vind. En ik koop nooit iets boven de 30 euro zonder uitgebreid onderzoek te doen ;-)

Over smaak valt inderdaad niet te twisten.
Nee je bent niet de enige... :)
Was ook mijn eerste gedachte. Maar het zal wel marketing-gedreven zijn. En wellicht makkelijk hergebruik maken van bestaande productielijnen voor de behuizing.

Alleen... Waarom is dit dan niet de QC35 III?
De QC35 II had dezelfde hardware als de gewone, alleen met toegevoegde Google Assistent.

Dit is daadwerkelijk een hardwarematige upgrade, dus tijd voor een hoger nummertje.
De 700 heb ik weer verkocht en ik begrijp als geen ander waarom die headphone niet moet worden gezien als de opvolger van de QC35. Het comfort - whats in the name quitecomfort - van de QC is niet te evenaren, de NC 700 knelde heel hard op mijn hoofd en ik kreeg er hoofdpijn van. Na de Bose fora's te hebben afgestruind en allerlei 'fixes' te proberen bleef de 'camping force' zeer irritant. Een QC heeft hier geen last, hulde dat de opvolging er aan komt! Wat een pracht apparaat.
Bose heeft altijd aangegeven dat de 700 NIET de opvolger was van de QC35 (II), maar een aparte lijn. Daarom bleef de QC 35 ook gewoon doorlopen. De QC 45 is de opvolger van de QC35, die nu waarschijnlijk van het toneel zal verdwijnen.
Hopelijk zijn de oorkussens van betere kwaliteit. Na verloop van tijd scheurt het kunstleer van de QC35II. Heb bij mijn partner nu de 3e set oorkussens er op zitten en bij mijzelf ook al een keer moeten vervangen.
Idem dito hier. Ik ben dan ook nog eens brildragend wat niet lijkt te helpen. Ik doe gemiddeld zo'n 10 maanden met de oorkussens voordat deze kapot zijn. En a 35 euro per oorkussenpakket niet erg goedkoop.
Ik heb onlangs na 4,5 jaar de mijne vervangen door deze set van mmobiel.
Kostte me destijds maar €8,95, en ik kan geen verschil merken met de "echte" van Bose zelf.
Ze voelen hetzelfde aan, en zien er 1 op 1 hetzelfde uit. Ik heb die blauwe inlay niet gebruikt, alleen de kussens zelf. Ben er erg tevreden over!
De originele zaten vol met scheurtjes, en waren zelfs her en der afgebladderd. Niet eens mee gesport.

Doe er je voordeel mee :)

[Reactie gewijzigd door FitNiX op 19 juli 2021 15:15]

Precies hetzelfde heb ik ook gedaan met mijn QC25. De originele oorkussens van Bose zijn inderdaad veel te duur, en voor minder dan € 10 kun je alternatieven vinden die minstens net zo goed zijn als die van Bose. En het vervangen ervan was makkelijker dan ik had gedacht, je klikt ze er zo af en op.
Ik heb een vergelijkbare set voor mijn QC2 aangeschaft na een keer of 5 elke 1 a 1,5 jaar nieuwe originele gekocht te hebben. Deze imi pads zijn inmiddels ruim 2 jaar oud en beginnen nu pas wat te slijten. In het begin was het foam wat stugger, dat was eigenlijk het enige merkbare verschil. Een stuk betere prijs/kwaliteitsverhouding dan wat Bose zelf levert en ze zitten ondanks het iets andere foam heel prettig.
Tegenwoordig na Brexit wel 6.52 douane kosten erbij om Engelsen te straffen voor hun stemgedrag.
Ik denk, ik check het gelijk even, dus ik doe hem opnieuw in mijn mandje, maar hij blijft op €8,99 staan bij mij. Zelfs de verzending "gratis verzending" is standaard aangevinkt bij me :o
Geen idee waarom, want bovenin staat wel: "EU Shipping fee from €1,90"

Mijn totaal overzicht:
Sum: €8.99
Shipping costs: €0.00
Total amount: €8.99
Total amount without VAT: €7.43
Plus 21 % VAT: €1.56
Goeie toevoeging van die douane kosten! :)

[Reactie gewijzigd door FitNiX op 21 juli 2021 15:30]

Beetje sneaky, dat krijg je pas te horen als je hem besteld hebt. Anders houdt de douane hem in gijzeling
Heb destijds 2 paar van die kussentjes via aliexpress gekocht identiek aan het orgineel was 4 euro voor een setje.
Dacht dat ik de enige was :), twee jaar ongeveer en nu zijn de kussens kapot, dus valt precies nog mee. Bril lijkt er idd voor iets tussen te zitten.
Idem dito hier. Ik ben dan ook nog eens brildragend wat niet lijkt te helpen. Ik doe gemiddeld zo'n 10 maanden met de oorkussens voordat deze kapot zijn. En a 35 euro per oorkussenpakket niet erg goedkoop.
Via Ali kon je er zelfs nog goedkoper aan komen. Voor een paar euro had je enkele paartjes met een identieke kwaliteit. Bij Bose zijn deze helaas gewoon veel te duur!
Ik heb zelf de oorkussens 1 keer moeten vervangen in 4 jaar tijd (nu een jaar geleden) dus eens dat ze wellicht wat betere levensduur zouden mogen hebben, maar qua comfort is er niks dat beter is in mijn beleving.
De NC700 heeft dit probleem in principe opgelost.
Ik heb beide en de oorkussen van de QC35 serie kunnen niet bv tegen zweet, haargel / haar wax.
Hierbij ontstaan er snel mini scheurtjes bij de oorkussens en ook bij de hoofdband aan de binnenkant.


Bij de NC700 hebben zowel mijn vader als ik er totaal geen last van.
Waarbij ik de NC700 ook gebruik bij lange fitness sessies.
Even zweet er afvegen en weer verder gaan.
Vreemd, de mijne is 2 jaar oud en nog steeds zgan.
Hopelijk zijn de oorkussens van betere kwaliteit. Na verloop van tijd scheurt het kunstleer van de QC35II. Heb bij mijn partner nu de 3e set oorkussens er op zitten en bij mijzelf ook al een keer moeten vervangen.
Misschien hele vette huid? Het zuur in huidvet kan best eens een rol spelen daarbij. Onze QC35’s zijn ook al jaren oud, en nog geen spoor van slijtage te bespeuren, ondanks intensief dagelijks gebruik.
Zijn er wellicht mensen met de Sony 1000XM-modellen die deze ervaring delen? Kan me voorstellen dat het soortgelijk kunstleer betreft.

Wil na 4 jaar binnenkort mijn Sony headphones gaan vervangen. Bij zo'n 20 uur per week aan gebruik heb ik na 4 jaar nog geen last van scheurend kunstleer.
Eindelijk USB-C! Ik heb iedere keer spijt als ik mijn QC35II wil opladen, moet ik weer op zoek naar een MicroUSB kabel :P

Daarbuiten werkt mijn QC35II wel heerlijk en eenvoudig. Pre-corona heb ik nog de XM3's van een collega geprobeerd, maar die zat toch marginaal minder fijn. Dat er qua form factor weinig verandert is dus een goed signaal, het ding zit al heerlijk. Er kan wel altijd iets verbeterd worden. Zo uit mijn hoofd:

- Demping van hoogfrequent geluid zou iets beter kunnen
- Ondersteuning van Bluetooth 5 zou geweldig zijn voor HQ-audio en stem tegelijk
- AptX LL zou nog geweldiger zijn i.v.m. gaming en video, maar liggend aan de licentiekosten niet realistisch dat Bose dit doet. Misschien dat LC3 op BT 5.2 een goed alternatief is?
- Multi-point is geweldig, maar nog geweldiger zou zijn als het audiostreams kon mixen
- Een 3.5mm input (zoals Sony) i.p.v. 2.5mm, omdat 2.5mm <-> 3.5mm kabels moeilijk te vinden zijn :+
- (App/Firmware-zeur: Meer EQ opties zou leuk zijn.)
Eindelijk USB-C! Ik heb iedere keer spijt als ik mijn QC35II wil opladen, moet ik weer op zoek naar een MicroUSB kabel :P
Lijkt mij niet iets om een goed product voor te vervangen. Waarom niet een adaptertje in de koptelefoon steken en deze daar "permanent" in laten zitten. bijvoorbeeld;

https://koopjekabels.nl/m...JpvBDyR9N8vcaAm3xEALw_wcB
Verloopje wel andersom dan.
Juist, andersom is wel handiger ja _/-\o_

Dit is waarschijnlijk praktischer;

https://www.alibaba.com/p...-Cheap_1600109246347.html
Ik denk dat je een female USB-C naar male Micro-USB bedoelde, het product dat je daar hebt gelinkt gaat @ikt volgens mij niet veel helpen.
Ik heb zelf de QC25, die geen ingebouwde oplaadbare accu in gaat maar waar je gewoon een AAA-batterij in kunt stoppen.

Ik vond het eigenlijk juist een nadeel van de QC35 dat ze de batterij hebben vervangen door een oplaadbare accu - weer een apparaat wat je moet opladen. Een batterij vervangen is ook veel sneller dan dat je je koptelefoon eerst weer een hele tijd aan de lader moet hangen als de accu leeg is.

Dus, inderdaad is USB-C handiger dan micro-USB, maar ik had liever gehad dat ik er een AAA-batterij in kon stoppen net als met de QC25.
Waarom zou je een apparaat willen waarvan je elke paar uur/dag/week de wegwerpbatterijen moet vervangen als je deze met een accu kunt krijgen die veel meer power heeft en waarschijnlijk met (USB-C) binnen een half uurtje voor 80% afgeladen is.
Omdat batterijen vervangen 10 seconden kost in plaats van een half uur of meer. Als bijvoorbeeld ik in een vliegtuig zit met dat ding op m'n hoofd dan is het handiger als ik de batterijen meteen kan vervangen, dan dat ik een half uur moet wachten. Of dat ik 'm de rest van de vlucht niet kan gebruiken omdat er geen stopcontact bij de stoel in het vliegtuig zit.
Dat zou natuurlijk kunnen. Maar het zou ook kunnen dat je in een vliegtuig zit en dat je dan zonder batterijen zit terwijl er wel een USB poortje bij je stoel zat. En als je dan toch een pakje batterijen meeneemt op reis omdat je niet voor vertrek in staat bent om je headset te laden ben je beter af met een powerbank. Kun je meteen ook je phone opladen of eender welk device je dan ook gebruikt om je bluetooth headset op aan te sluiten. Of heb je ook een telefoon op AAA?
Doet de noise cancelling het op de QC35/45 het ook terwijl je aan het opladen bent? Of moet je wachten tot 'ie weer opgeladen is?
Bij de qc35 II is het zo dat geen van de headset functies te gebruiken zijn tijdens het opladen.
Je kan deze wel gebruiken! Maar alleen via de aux kabel, en zonder Noise Cancelling
Oh thanks! Fijn om te weten dat dat toch mogelijk is voor de momenten dat ik hem vergeten ben op te laden (al is de batterijduur dikke prima). Ik kan me herinneren dat een keer te hebben geprobeerd, maar ook dat niet lukte. Vanmiddag gelijk even opnieuw testen.
Dan moet je een heel kwartier iets anders doen voor weer 2,5 uur luisterplezier. Batterijen wisselen kost je ook een minuutje of misschien 2, dus das toch 13-14 minuten tijdswinst die ene keer in de vier jaar dat je vergeet je koptelefoon op te laden vóórdat je op reis gaat. Natuurlijk niet vergeten je oplaadbare batterijen op te laden én mee te nemen voor je op reis gaat.
De XM3 kan je in ieder geval niet gebruiken als deze aan het opladen is. Vind het zelf wel vreemd maar ik laad hem altijd op tijd op als ik er aan denk.
Wie heeft het over wegwerpbatterijen? Een extra setje herlaadbare batterijen geeft je het beste van twee werelden (herlaadbaar & geen down-time).
Én een zwaardere headset én een kortere runtime. Het is natuurlijk niet alleen maar voordeel. En met batterijen heb je overigens ook downtime, alleen wat korter.

Jij hebt het over het voordeel van batterijen wat je alleen hebt als je vooraf vergeet je bose op te laden. Anders is de 20 uur luistertijd voor vrijwel elke reis wel genoeg. Dan geldt dus ook dat je evenzogoed niet moet vergeten je oplaadbare batterijen op te laden. Gelet op je probleemstelling ging ik er dus maar van uit dat batterijtjes opladen ook wel problematisch zou zijn. Maar ja, daar zit je dan met je AAA headset in het vliegtuig met voldoende gevulde AAA's voor handen. Is die vermaledijde telefoon/tablet/laptop leeg. Zul je net zien dat je bent vergeten om die op te laden! Die kleredingen zouden ze ook op AAA moeten maken. Lastig maar zo een accu! Gewoon 48 AAA in je laptop klikken en je kan er zomaar weer een uurtje tegenaan. Of gebruik je nog zo'n funky Walkman uit 1984? Je bent écht véél beter af met een goede powerbank. Die is tenminste bruikbaar voor ál je apparaten.

Wen er in ieder geval maar aan, er is geen fabrikant meer die chique consumentenelectronica gaat maken waar je batterijtjes in moet/kunt stoppen. Dat heeft heel goede redenen. Die van jou zijn -helaas voor jou- niet populair genoeg.

Toch zijn er al fabrikanten die oplossingen hebben voor mensen die het verleden moeilijk kunnen loslaten. Bijvoorbeeld https://www.gpbatteries.nl/nl/charge-anyway

Ik heb werkelijk geen idee wat het voordeel is ten aanzien van een fatsoenlijke powerbank, of nog beter -het opladen van je elektroprul- voor vertrek. Maar misschien geeft dit jou wel het beste van twee werelden. Die van de 20e en 21e eeuw in dit geval.

[Reactie gewijzigd door Badderbeest op 19 juli 2021 19:19]

heb zelf ookde QC25 en heb daarvoor van ali zo'n BT adapter gekocht en ook meteen 2 AAA oplaadbare batterijen waarvan je ze via usb-c rechtstreeks kan opladen.

[Reactie gewijzigd door Mezz0 op 19 juli 2021 19:28]

Ik heb zelf ook zo’n ding, prima headset, maar dat ie om de zo veel tijd de Bluetooth verbinding met mijn iPhone refresht is echt mega irritant. De ingebouwde mevrouw blaast een melding in mijn oor terwijl ik in een teams meeting via mij pc zit en tijdens de pratende mevrouw komt geluid van de pc niet door. Enige workaround is het uitzetten van de BT op mijn telefoon - maar goed, dat is ook niet echt handig.
Ik had precies hetzelfde probleem, maar je kunt gesproken meldingen uitzetten en dan hoor je alleen een kort piepje!
Eindelijk USB-C! Ik heb iedere keer spijt als ik mijn QC35II wil opladen, moet ik weer op zoek naar een MicroUSB kabel :P
Meh. Thuis heb ik gewoon een mandje staan met een stapel opladers erin, en een aantal USB-C, USB-Micro, en USB-Mini kabels. Ik snap dat gejengel voor USB-C nooit zo. OK, ik ga ervan uit dat het op een nieuw product zit, maar als de rest van het product me prima bevalt en er zit toevallig USB-Micro in, dan zal ik het product er niet voor laten liggen.

Wat ik belangrijker vind: heeft deze koptelefoon eindelijk normale oplaadbare batterijen, zoals de QC25 had, of zit er alweer een onvervangbare accu in? (Ik heb een QC25 gekocht vanwege het feit dat die loopt op een AA die ruwweg 35-40 uur mee gaat, en dat hij een kabel heeft zodat ik nooit gedonder heb met bluetooth.)

De enige reden dat ik een MX Master 3 muis heb is omdat ik een paar instructies heb gevonden hoe de accu vervangen kan worden. Als ik het kan voorkomen, koop ik nooit apparaten met ingebouwde, onvervangbare accu's.
Ik heb een QC35 II en een Adidas RPT01 die ik gebruik om te sporten. Die laatste kost de helft, maar in het middengebied is hij duidelijk beter en vooral ook met bellen merk je dat je een stuk minder last van wegvallende bluetoothverbinding met je telefoon hebt. Natuurlijk mist hij ANC en is het comfort gewoon afgestemd op goed klemmen tijdens sportief gebruik en wordt het na een uurtje of 2 oncomfortabel, maar het laat voor mij zien dat er nog ruimte is om de Bose te verbeteren.
De active noise cancelling op high is best enorm drukkend. Die heb ik op middel staan nu, wat voor mij als resultaat had dat het geluid ook beter klonk. Maar dat zal misschien tussen mijn oren zitten... :+
Nee klopt, dat klinkt wel al beter. Zeker als je veel onregelmatig omgevingsgeluid hebt dan helpt het om de ANC lager of uit te zetten. Met name het aantal keren dat het geluid echt onderbroken wordt, reduceer je daarmee aanmerkelijk.
En de batterij gaat langer mee op een lading. ;)
Ik hoop dat ze ook een nieuwe quietcomfort 20 uitbrengen, mijn go-to oordopjes met reizen.
Als ze daarmee dat blok kleiner kunnen maken of op een betere plek met langere accuduur ben ik al tevreden.

Eventueel met een apple connector keuze ipv alleen maar 3.5mm
Zou je ook eens de B&W PI4 kunnen overwegen, zijn nu een stuk goedkoper verkrijgbaar dan bij introductie (165 Euro i.p.v. 299 Euro). Deze gaan ongeveer 8 uur mee op 1 lading, maar het voordeel is dat je kunt laden en luisteren tegelijk :)
Dat zijn helaas volledig draadloze oordopjes waardoor het niet gunstig is tijdens lange wandeltochten, ben echt op zoek naar bekabelde oordopjes
Ik gebruik ze ook wel eens op het werk in het weekend, ze houden het dan een hele (werk) dag vol. En met een dunne USB-C kabel samen met een creditcard formaat accupack kun je ze opladen en luisteren tegelijk :)
De enige serieuze concurrent tegenover de XM4.
Dat hangt er natuurlijk vanaf aan welke punten je waarde hecht. Mijn Momentum 3 is m.i. ook een concurrent, ook al vindt men de noisecancelling minder (overigens vind ik em dikke prima).
Idd, hier een tevreden gebruiker van de PXC 550. Het is maar net wat je prioriteiten zijn om tot een bepaald model te komen wat voor jou het beste is.

[Reactie gewijzigd door Retrospect op 19 juli 2021 15:12]

De PXC550 was wat muziekweergave betreft de beste van 'de grote 3' ook al was de NC niet de sterkste. Ik heb er prima mee overleefd in een erg drukke kantoortuin (>100 mensen in 1 open ruimte), en hij geeft van het trio Bose-Sony-Sennheiser het neutraalste geluid.
Op midrange niveau, en als het je gaan om ANC inderdaad, op geluidskwaliteit is er natuurlijk zat beter te vinden voor het geld en ook in de hogere segmenten.

[Reactie gewijzigd door Inverted_World op 19 juli 2021 14:55]

Op geluidskwaliteit en vooral qua prijs is "the sky the limit" :+
Maar waar het hier natuurlijk om gaat is de categorie wireless bluetooth headphones met ANC. Een heel populaire categorie omdat veel mensen zo'n ding hebben, zowel voor tijdens het reizen als tijdens het werk. En tevens een categorie met weinig serieuze kandidaten als het gaat om echt goede noise cancellation.
Dat is onzin. Zijn genoeg draadloze concurrenten die gelijk of zelfs beter op meerdere vlakken presenteren.
De XM3/XM4 zijn in mijn ogen geen concurrent op het gebied van comfort, mijn oren raken de binnenkant van de schelpen aan wat ik totaal niet lekker vind zitten, dus het is maar net wat je eisen zijn.
Ik vind deze vormgeving veel praktischer dan die van de NC700, welke na de QC35 II kwam. De QC 35 kon je compacter opvouwen. Het zou dus betekenen dat ik niet de enige ben die dat design minder praktisch vindt. Voor mij was dat een reden mijn QC 35 I nog niet up te graden.
een beetje vreemd dat er niets vermeld staat over de NC lijn in het artikeltje. ik was ervan uitgegaan dat de QC reeks afgelopen was en dat ze verdergegaan waren met die NC reeks die, zoals jij aanhaalde, niet op te vouwen is, wat dus een nadeel kan zijn tijdens het reizen, iets waarvoor dit soort koptelefoons toch vaak gebruikt wordt.
Ik heb QC35II en XM3, de ANC van Sony is gewoon van een ander wereld, mijn lange vlucht (pre-corona) van Amsterdam naar Singapore was nooit zo relax geweest.
Wilde XM4 uitproberen, maar volgens veel reviews is de ANC bijna op t zelfde niveau.

Ik kijk uit naar deze QC45
Ik ben benieuwd of ze ook het geluid en de noise cancellation verbeterd hebben, of dit gewoon een refresh is met USB C.
Ik ben begonnen bij de QC15 en heb de QC25 en QC35II ook al versleten. De XM3 van Sony dempt net iets beter tegen duiven in de vroege ochtend. Het geluid van Bose is sterk in het middenbereik en daardoor geluidstechnisch ‘beter’. Toch vind ik de klank bij Sony iets mooier. Heel persoonlijk.

Vaak gebruik ik hem kaal zonder muziek voor alleen de ANC. De Sony heeft betere passieve demping. Waarschijnlijk doordat de schelpen van mijn Bose snel beschadigingen vertonen. Vorige week heb ik net een nieuwe Sony XM4 gekocht. De QC45 zal ik overslaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee