Marketingmateriaal toont Bose QuietComfort 45 met langere accuduur

Het marketingmateriaal van de Bose QuietComfort 45 is online verschenen. De koptelefoon krijgt volgens de informatie een kleinere accu dan zijn voorganger, maar een langere accuduur. In de Verenigde Staten zou de koptelefoon 329 dollar gaan kosten.

Een grote hoeveelheid foto's en promotietekst is in handen van WinFuture. De site publiceert geregeld informatie over nog niet uitgebrachte consumentenelektronica. Volgens het marketingmateriaal krijgt de koptelefoon actieve noisecancellation 'van wereldklasse', maar technische details daarover zijn nog niet bekend.

De Bose QuietComfort 45 krijgt een Aware-modus, waarin gebruikers naar muziek kunnen luisteren, maar ook de omgeving horen. Daarvoor worden de microfoons van de koptelefoon gebruikt om het volume te verlagen als er iets in de omgeving gebeurt. Ook krijgt de koptelefoon een volume-afhankelijke equalizer, een zogenaamde Active EQ.

In de koptelefoon zit een 460mAh-accu. Daarmee is de capaciteit lager dan bij de voorganger, die een 495mAh-accu heeft. Volgens Bose gaat de accu wel langer mee en kan er tot 24 uur muziek beluisterd worden, dat was 20 uur bij de voorganger.

Opladen gaat in 2,5 uur via USB-C. Met 15 minuten laden zou het mogelijk zijn om 2,5 uur muziek te beluisteren. De koptelefoon werkt met Bluetooth 5.1 en heeft ook een 3,5mm-jack. Volgens het marketingmateriaal is de koptelefoon 'schokkend licht', maar een gewicht wordt niet genoemd. De oorschelpen van de QC45 zijn gemaakt van kunstleer en zouden 'zeer comfortabel' zijn.

Vorige maand kwam de QC45-headset al in beeld via foto's die online gezet waren door de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. De QC45 is de opvolger van de Bose QuietComfort 35 uit 2016. Van dat model verscheen een jaar later nog een variant met Google Assistent-integratie, maar verder is de QC35 II niet gewijzigd.

Bose gaat de nieuwe koptelefoon volgens WinFuture op korte termijn aankondigen en de prijs zou 329 dollar bedragen. Omgerekend met btw is dat zo'n 338 euro. De twee QC35-modellen hadden bij hun release een adviesprijs van 380 euro, maar het recentste model kost inmiddels minder dan 200 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-08-2021 • 14:39

81 Linkedin

Reacties (81)

81
81
29
3
0
33
Wijzig sortering
Hoe verhoudt de qc 45 (en 35) zich tot de nc700? Wordt die er boven of onder gepositioneerd of moeten we de nc700 als tussenstap tussen 35 en 45 beschouwen? Zijn er misschien functionele verschillen?
Het lijkt haast alsof deze beelden zijn gemaakt voordat de NC700 bestond. Het is mij ook zeer onduidelijk hoe de lineup er nu uit komt te zien.
Hopelijk weet Bose wel het probleem met microfoon kwaliteit aan te pakken. Sony heeft een prachtige koptelefoon gemaakt maar ik durf er niet aan omdat er veel negatieve ervaringen zijn/matige reviews over de kwaliteit van videocalls en telefoontjes plegen..

Voor deze prijs verwacht ik gewoon dat er op alle fronten van de usecase gekeken wordt. Het is een mobiele headset die je graag in je werkomgeving of je commute gebruikt. Dan is het niet logisch als microfoonkwaliteit niet hoog op de prioriteitenlijst staat.
Dat sony ding werkt perfect wanneer er geen omgevingsgeluid is. Is het er wel dan is het inderdaad een drama. Ofwel geen NC op het mike gedeelte. Ik ben wel benieuwd hoe dat zit met de Bose.
ik denk zelfs dat dat niet eens bestaat NC op de mic (op BT headphones)
Dat bestaat wel degelijk, je vindt het als specifieke feature vaak terug op kantoorheadsets van bijvoorbeeld Jabra en Plantronics - dat heeft dan weer niets te maken met de noise cancellation van de audio zelf
Linkje zou wel leuk zijn naar die sets :)
Zat hier tijdje thuis te werken en toen besloot men te renoveren. Ik had er geen last van, de vergadering hoorde het mee daveren }>
Ik heb van mijn werk een Jabra Evolve 65 en daarbij is het precies andersom, want die heeft alleen een NC microfoon.
Verschillende opties in diverse prijsklassen

De beste prestaties zal je altijd hebben met de modellen met een losse/uitklapbare microfoon, hoe dichter de microfoon op je mond zit hoe beter.
Bedankt maar als ik naar de tech specs van uw Jabra kijk lees ik niets over die NC "Does this device have Active Noise Cancellation?
No. Evolve variants that have Active Noise Cancellation: Evolve 80, Evolve 75, Evolve 75e
"

https://www.jabra.com/bus...a-evolve-65##6593-823-309

[Reactie gewijzigd door OxWax op 23 augustus 2021 11:58]

Klopt, de 65 heeft dat dus ook niet - het is dus alleen de microfoon die ‘gecanceld’ wordt. Daar merk je zelf weinig van maar de andere kant van de lijn wel.
Ah, een 'gated mic'. Open bij praten, sluiten bij zwijgen.
Anoniem: 390145
@OxWax8 september 2021 09:38
Ik moet zeggen dat ik sinds een jaar ofzo de Sennheiser PC38X gebruik, werkt met alle devices, wel bedraad maar echt fijn. De boom mic is echt geweldig, duidelijk geluid, achtergrond geluiden worden weggefilterd. Gisteren nog vol de ventilator op me gericht maar windgeruis wordt niet doorgelaten.
Was vrij duur, moest die importeren aangezien die via Drop verkocht wordt maar geen spijt van.

https://www.amazon.com/Dr...ing-Headset/dp/B08TX6GQTB
"CLEAR AMBIANCE-FREE COMMUNICATION The noise-cancelling microphone is designed for high-volume low-distance recording and is optimized to handle unpleasant pops and hisses—great for gaming Skype calls and video chatting."
Bedankt, de specs zijn inderdaad interessant maar bedraad ... :'(
Jawel hoor. Ik heb een Aftershokz bone conducting headset Wanneer ik buiten wandel met wat wind heeft niemand aan de andere kant van de lijn door dat ik aan de wandel ben. Dus volgens mij zit daar NC op.
Het antwoord zit volgens mij in de naam 'bone conducting' :Y)
Op welk microfoon kwaliteit probleem van Bose doel je precies? Heb je een linkje? Ik heb namelijk al een aantal jaren Bose koptelefoons, momenteel de NC700, en de microfoons zijn júist subliem ten opzichte van de concurrentie. Gebruik hem dagelijks voor (video)gesprekken en de kwaliteit is echt bijzonder goed.
Ik gebruik zelf dagelijks de QC35 II echter klagen collega's dat de microfoon klinkt alsof ik in de douche sta ><

Er zijn hier wel threads over op het internet maar kan ik zo snel niet vinden
Heb de QC35 II nu bijna een jaar en gebruik deze dagelijkse vele uren met bellen met collega's via telefoon of Teams. Nog nooit klachten gehad over de audiokwaliteit.

Met hoeveel devices kan de 45 overweg (multipoint)? De 35 kan met 2 devices tegelijk connecten wat heel fijn is. Kun je dus gewoon Spotify op je laptop luisteren en als je gebeld wordt krijgt dat prio en kun je direct opnemen.
exact, hier benoem je voor mij de meest belangrijke feature van een bluetooth headset ...
multipoint.
En dat staat nu altijd slecht aangegeven wat ze nu echt supporten, dit is de reden dat ik nooit geen sony heb gedaan, ik moet de multi point impl van Bose hebben dat is zo'n heerlijke feature.

Liefst eigenlijk met 3 apparaten, maar goed met 2 kan ik leven..

En voor andere, ik heb het hier niet over dat je meerdere apparaten kunt pairen, maar daadwerkelijk meerdere apparaten tegelijk kunt connecten, en degene die het laatste een signaal stuurt is actief
En voor andere, ik heb het hier niet over dat je meerdere apparaten kunt pairen, maar daadwerkelijk meerdere apparaten tegelijk kunt connecten, en degene die het laatste een signaal stuurt is actief
Dat is niet wat multipoint is. Multipoint betekent dat een Bluetooth apparaat tegelijkertijd meerdere actieve verbindingen met verschillende apparaten kan onderhouden (bijvoorbeeld één voor muziek en één voor spraak). Multipoint wordt overigens gewoon al lang ondersteund door veel van Sony's Bluetooth headsets.

Wat jij beschrijft, automatic device switching (of het gebrek daaraan), is een zeer irritante tekortkoming van Sony headsets, maar heeft helemaal niets met multipoint te maken. Wel eigenaardig, want multipoint is complexer dan automatic device switching.
Grappig, overal waar je het leest en waar deze feature wordt besproken hebben ze het over multipoint
Bv
https://www.soundguys.com...ltipoint-explained-28601/
Of

https://phiaton.com/blogs...s-it-and-how-does-it-work

Kan de lijst nog wel veel groter maken...
Edit: zelfs Tweakers niet zo heel lang geleden: nieuws: Logitech introduceert Zone True Wireless Earbuds met Bluetooth Multip...

Zal eens kijken of ik echt de spec kan krijgen..

[Reactie gewijzigd door joco op 17 augustus 2021 22:02]

Je eerste link bespreekt het:
Bluetooth multipoint seems to be a difficult technology to nail properly, and very few headsets do it well. Rather than deal with this, companies like Samsung and Apple prefer automatic device switching, which rids the need to manually disconnect from one device before reconnecting to another.
Maar alleen al die zin..

"which rids the need to manually disconnect from one device before reconnecting to another."

"manually disconnect" en dan "connect to another"

hoe heet dat dan multi point? want ze geven toe dat je een disconnect en een connect moet doen, das dan toch precies hetzelfde als niet echt multi point hebben?
Want wat is voor een eind gebruiker nu het verschil? dus multi point hebben zonder automatic device switching of totaal geen multi point hebben?

Ik gok dat het daarom altijd gewoon multi point wordt genoemd (1 device kan met 2 andere devices tegelijkertijd connecten). Dat sommige dus niet automatic switching hebben zie ik als eind gebruiker dus dat ze geen multi point hebben...
hoe heet dat dan multi point?
Niet, dat staat er toch? :?
huh? volgens mij begrijp je mij niet

het is simpel, als ze zegen dat ze multi point ondersteunen betekend dat automatisch in mijn ogen dat ze ook er tussen kunnen switchen, zonder zelf te moeten disconnecten en connecten
Want als ik als eind gebruiker dat ZELF moet doen, dan is dat het zelfde als GEEN multipoint hebben, ik moet dan dezelfde handelingen doen

Dus het is simpel voor mij: Multipoint is gewoon precies wat ik beschrijf, 2 apparaten tegelijk kunnen gebruiken voor 1 headset. ik hoef geen handelingen te doen om van beide apparaten geluid te kunnen horen. Als dat niet het geval is, ik moet zelf een handeling doen, dan is het gewoon geen multipoint..
Tja, je leesvaardigheid laat te wensen over dus ik denk niet dat ik hier nog veel nuttigs kan toevoegen.
tja

"Wat jij beschrijft, automatic device switching (of het gebrek daaraan), is een zeer irritante tekortkoming van Sony headsets, maar heeft helemaal niets met multipoint te maken."

ik lees dat prima, maar jij schijnt totaal niet te kunnen lezen
het heeft dus alles met multi point te maken, heb nog zitten graven dat is gewoon multipoint de definitie is

1 apparaat (hoofd telefoon) met 2 andere (telefoon, tablet) te gelijk te verbinden

Dat dan misschien een onderdeel is dat je "automatic switching" moet hebben wat binnen multipoint valt.. tja dat zou kunnen
Maar IK zeg dus dat als je dan niet hebt, dan heb je geen multi point ,want je heb er niks aan
en ik kan het weten wat ik heb hier thuis een Bose en een Sony en ja in mijn ogen heeft Sony dus geen multipoint. Wan er is niks multi aan

je kunt het heel simpel stellen:

1> apparaat met multipoint (en auto switching) zoals de bose
2> apparaat met multipoint zonder auto switching
3> apparaat zonder multipoint

Wat is het verschil voor een gebruiker tussen <2> en <3> ?
wat krijgt hij extra? wat werkt er wel? volgens mij helemaal niks, je moet bij <2> hetzelfde doen als bij <3> om tussen een tablet en telefoon te switchen.
dus voor een gebruiker is <2> en <3> gelijk.

Edit: zelfs Bose zelf zegt precies wat ik zeg: https://www.bose.com/en_u...ort_wireless/article.html

[Reactie gewijzigd door joco op 18 augustus 2021 16:16]

Volgens mij heeft de QC35II ook helemaal geen microfoon? :) Het is een koptelefoon, geen headset.
Ook de pricewatch: Bose QuietComfort 35 II (Zilver) geeft geen microfoon aan.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 augustus 2021 15:06]

Onder "Eigenschappen Koptelefoon" staat microfoon. Zou me verbazen als die geen microfoon heeft aangezien ik via bluetooth mee heb zitten bellen met telefoon in zak. De kabel heeft ook een microfoon volgens mij. De QC 35 en 35 II zijn wel headsets alhoewel ze niet bij de headsets staan
De kabel, of toch zeker degene die ik heb bij mijn QC35II, heeft geen microfoon. Das een simpele 3,5mm naar mini headphonejack formaat, whatever the name is.
Dat komt omdat de microfoon in de headset zit, zou een beetje lastig zijn als die in de kabel zit terwijl je hem draadloos gebruikt.

Ik het de originele QC35 en eigenlijk nooit klachten over geluid, tenzij hij net (automatisch) wisselt tussen telefoon en laptop.

[Reactie gewijzigd door mvh op 17 augustus 2021 17:24]

Kabel heeft bij mij ook geen microfoon (twee "streepjes" in plaats van drie).
Jawel heeft ie wel en die is niet geweldig. Ga maar eens reviews lezen.

Niet zo vreemd dat jij het nooit gebruikt, maar bluetooth koptelefoons worden nog al eens gebruikt voor hands free bellen

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 17 augustus 2021 15:08]

Niet zo vreemd dat jij het nooit gebruikt...
Ben benieuwd waar deze aanname vandaan komt? :?
Misschien omdat je zelf eerder aangeeft dat hij geen mic heeft. :) Als je die wel gebruikt, zou je dat niet zeggen. Op de pricewatch link die je geeft staat ook;

"Eigenschappen Koptelefoon Afneembare kabel, Draaibare oorschelp, Inklapbaar, Microfoon"
Is vrij duidelijk na je headset vergelijking.
Volgensmij heeft de QC35II toch helemaal geen microfoon? :)
Als jij dat denkt, dan gebruik je hem vast ook niet, of wel?

Dat lijkt me helemaal geen aanname.

Overigens zoals eerder al aangegeven door een andere tweaker: jouw link naar de pricewatch geeft juist aan dat ie wel een microfoon heeft.

Dus eigenlijk ben jij de enige hier die iets aanneemt :)

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 17 augustus 2021 16:23]

Als jij dat denkt, dan gebruik je hem vast ook niet, of wel?
Ik heb wel degelijk wel eens getelefoneerd met de koptelefoon, maar ik ging ervan uit dat de microfoon van de telefoon gebruikt werd, temeer omdat de koptelefoon geen twee-weg ondersteund, maar dat zal dan wel weer wat anders zijn. Ik wist legit niet dat er in de koptelefoon zelf een microfoon zit. :) Voor de assistant luisterde ik alleen de notifications.
Dat lijkt me helemaal geen aanname.
Dat was het dus wel, omdat jij niet wist dat ik de koptelefoon ook wel eens gebruikt hebt om te telefoneren. :) Maar goed, het is opgehelderd nu. ;)
Dus eigenlijk ben jij de enige hier die iets aanneemt :)
Wat ik toch eigenlijk direct al aangaf dat ik dacht dat er geen microfoon in zat. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 augustus 2021 17:01]

Jij dacht dat. Vervolgens linkte je een bron die je tegen sprak. Je hebt die bron dus niet goed gelezen, en nam gewoon aan dat daar stond wat jij dacht dat er stond. :)
Ook de geeft ... geen microfoon aan.
Wat is deze zin dan anders volgens jou dan een aanname? Je hebt die webpagina vast niet gelezen, het staat er namelijk heel erg duidelijk.

Je kunt overigens niet beweren dat ik een aanname doe zonder zelf aan te nemen wat ik bedoel het "het". Er staat nergens expliciet vermeld wat "het" is. Impliciet staat er de microfoon gebruiken, (weetjewel, het onderwerp van het gesprek)waarvan jij het bestaan niet wist en je dus ook nooit bewust gebruikt kunt hebben. ;)

maar agree to disagree, ik heb geen zin in een discussie met iemand die bronnen linkt zonder de inhoud van die bron te hebben bekeken. Daar komen we nergens mee en feitelijk praat ik tegen de muur.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 17 augustus 2021 19:07]

Jij dacht dat. Vervolgens linkte je een bron die je tegen sprak. Je hebt die bron dus niet goed gelezen, en nam gewoon aan dat daar stond wat jij dacht dat er stond. :)
Och jeetje, ik lees ergens over heen. Boehoe, doodzonde. Laten we het nu uitvergroten.
Wat is deze zin dan anders volgens jou dan een aanname? Je hebt die webpagina vast niet gelezen, het staat er namelijk heel erg duidelijk.
Ik heb de pagina wel gelezen, maar te snel gelezen. :) Sorry, overdag zijn er ook mensen die werken.
maar agree to disagree, ik heb geen zin in een discussie met iemand die bronnen linkt zonder de inhoud van die bron te hebben bekeken. Daar komen we nergens mee en feitelijk praat ik tegen de muur.
Ook dat is dus een aanname van jouw kant. Ik heb het wel degelijk gelezen (en echt niet zomaar de link gegeven als ik niet in de veronderstelling was dat het mijn stelling niet zou onderbouwen. Ik heb er overheen gelezen,, in de samenvatting zag ik het in elk geval niet. Maar hey, laten we dat vooral vervolgens gaan zitten nitpicken. Maar vooral niet erkennen dat je zelf ook aan (foute) aanname maakte. ;) Beetje erg zwart-wit wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 augustus 2021 19:19]

Hij heeft zeker wel een microfoon. De QC35II is een stuk beter dan de sony qua microfoon, zelf heb ik de sony en de mic is verstaanbaar, maar klinkt heel dof. De 700 van bose heeft een uitstekende microfoon, maar ik heb uiteindelijk voor de sony gekozen voor de geluidskwaliteit, die beviel mij beter bij Sony.
Volgens mij was de QC35II microfoon ook niet zo best. Die van de 700 is wel een stuk beter inderdaad.
Klopt, maar nog steeds beter dan de sony.
Dat kan goed kloppen, als ik mijn Sony gebruik voor Teams calls zit er een ModMic op.
Zeker wel: https://www.bose.nl/nl_nl...-ii.html#ProductTabs_tab1

Daarnaast zit er ook google assistent en alexa integratie in. Die hebben ook een microfoon nodig.
Daarnaast zit er ook google assistent en alexa integratie in. Die hebben ook een microfoon nodig.
Van de digitale assistenten ben ik op de hoogte dat het er in zit, maar dacht dat het geen spraakcommando's deed, maar wel bijvoorbeeld notificaties. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 augustus 2021 15:35]

Ik heb dit alleen als ik verbind met een Android toestel, gek genoeg. Op mijn reserve telefoon, een oude SE, hoort men mij duidelijk
Dit heb ik alleen wanneer ik het draad met mic gebruikt, de interne mic via BT is gewoon goed.
Klopt, de NC700 mic werkt heel goed volgens de reviews, alleen lever je daar weer op de audiokwaliteit in.
Ik heb de QC35 gehad en die heeft veel betere microfoon kwaliteit dan de Sony WH-1000XM4. De Sony heeft betere audio kwaliteit, dat dan weer wel.
uhh ben je niet in de war met de Sony? Juist die krijgt opmerkingen in reviews over een slechte MIC. De Bose krijgt juist uitstekende reviews over de MIC. Dit ervaar ik overigens zelf ook :-)

https://www.whathifi.com/bose/quietcomfort-35-ii/review
Ik begrijp uw probleem niet goed : u hebt het in een Bose artikel over Sony problemen?
Vind de prijs dan weer absurd hoog. De BD waar ik mee mix kost net de helft
beyerdynamic DT-770 Pro LTD/80

[Reactie gewijzigd door OxWax op 17 augustus 2021 14:55]

Totaal andere use case ook, degene die jij linkt is voornamelijk gemaakt voor DJ's, terwijl deze QuietComfort headsets gemaakt zijn voor reis- en kantoorgebruik (Active Noise Cancellation, ingebouwde microfoon, draadloos te gebruiken en gemakkelijk opbergbaar). Ik denk persoonlijk dat de prijs voor dit soort headsets wel te begrijpen is.
ik heb een jbl van 120$ die de rest ook heeft op ANC na
Dit is dan ook wel top of the line voor consumentenkoptelefoons. Concurreert met de nog duurdere AirPod Max en natuurlijk de Sony WH-1000XM4 (en z'n potentiele opvolger).

Je kunt van een Lamborghini ook zeggen dat ze duurder zijn dan een workhorse als een Toyota LandCruiser en nog veel duurder dan een Ford Focus. Maar de vergelijking is natuurlijk een beetje vreemd.
heb me beetje miskeken, las 380 en zie net dat die dingen al snel 100€ minder kosten. 8-)
Ja, bij sommige merken is dat echt extreem. Het "vorige model" in dit hoekje van de markt is vaak ook nog wel onder de €200 te krijgen.
Ik begrijp je terughoudendheid, ik heb het ook gelezen in de reviews van de Sony headset XM3. Ik hoor echter nooit klachten in de calls waarin ik zit en het werkt als een trein. Dus volgens mij werkt het prima! Verder kan ik aangeven dat de microfoon ook goed ruis dempt, als ik de fan aan heb, die ruis veroorzaakt, hoort niemand dat die naar mij luistert. Daarnaast hoor ik iedereen goed met die super noise cancel! :D
Het werkt als een trein, maar werkt het ook in de trein? ;)
Als ik op rtings.com de samples luister van de XM3 dan wacht ik liever nog even af op wat de qc45 gaat doen. Maar ik ga het gewoon een keer in de mediamarkt testen denk ik.
microfoon is inderdaad echt ondermaats, zit in meetings nog steeds met mijn game headset op...
Over welk probleem met de microfoon kwaliteit heb je het? Ik gebruik de qc35 nu al meer dan een jaar voor meerdere conference calls per dag en heb nog nooit een probleem gehad met de kwaliteit van de microfoon. Dat was precies de reden dat ik destijds niet de Sony heb gekocht maar de Bose.
De Bose 700NC werkt fantastisch met telefoongesprekken en Microsoft Teams & Zoom & Google Meet. Niemand die bij mij klaagt over kwaliteit geluid. De Bose 700NC is gecertificeerd is voor Microsoft Teams; dat is de QC35 niet.
Bose en batterijen blijven op een of andere manier een ongelukkige combinatie. Ik heb ooit de quietcomfort headphones gehad en het leek net alsof ze nog de ouderwetse batterijen gebruikten. Al heel snel last van kortere batterijduur etc. Nu sinds kort de sleepbuds 2 in huis en weer allerlei gedoe met het doosje dat gewoon vanzelf leeg loopt ook al zijn de sleepbuds zelf vol.

Bose maakt mooie producten, maar hun gedoe met batterijen altijd blijft wel echt een probleem.
Ik heb de QC35 II en heb geen last gehad met de batterijduur. Ik gebruik ze wel niet dagelijks en doe 2 weken of langer door 1 keer te laden.

Deze headphones zijn wel het enige device in huis zonder usb-c. Blij dat ze uiteindelijk overgeschakeld zijn.
Gebruik ze maar eens dagelijks en laad ze eens een paar keer op terwijl ze nog half vol zijn. Dan is het snel gedaan met ze. Net alsof ze nog op Nickel Cadmium batterijen zitten. Maar het zou kunnen dat ze voor de quietcomforts inmiddels wel over zijn op moderne batterijen. Toen ik ze had een aantal jaar terug was het in ieder geval nog echt een probleem.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 17 augustus 2021 15:02]

Ik heb zelf de QC35 II, en hier heb ik echt nog nooit last van gehad. Mijn eerste paar heb ik 2 jaar gebruikt, dagelijk 6-8u, en moest ze maar om de 2 a 3 dagen opnieuw opladen. Meestal stak ik ze ook gewoon in tijdens mijn middagpauze en zo zat ik nooit zonder. Na een probleempje met de noise cancellation heb ik gewoon nieuwe gekregen onder garantie en die zijn exact hetzelfde - dus qua batterij echt geen klagen.
zelfde hier, gebruik nu al meerdere jaren een QC35 II. Bekabeld om mee te gamen met een boom-mic in de kabel verwerkt. En via Bluetooth in het OV/op kantoor. gemakkelijk 4-10 uur per dag dat ik hem op heb en de accu is nog steeds perfect.

Headset is hier 1 maal defect gegaan nadat ik hem enkele maanden had werkte opeens de versterker/noise cancelling niet meer (knopje uit hoorde ik audio, knopje aan alles stil). Bose gebeld en kreeg zonder enig probleem een splinter nieuwe headset toegestuurd. Fijne garantie en zeer comfortabel.

Ben dan ook heel blij om te zien dat Bose hun lineup weer in het oude QC25/35/35II design verder brengen en dat ze eindelijk naar USB-C overstappen en afstappen van 2.5mm en ook gewooon 3.5mm gebruiken! :).
Heb de eerste QC35, dagelijks gebruik en batterijen gaan nog altijd lang mee. Nooit problemen mee gehad.
Ik ben een QC35II gebruiker, heb deze nu twee jaar en werkt qua batterij nog altijd goed.
Ik heb de QC35 sinds 2015 en nooit problemen gehad met batterijduur. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met hoe vaak je ze gebruikt en oplaad. Over de jaren heen heb ik alles gedaan van maanden achter elkaar dagelijks gebruik tot 1x per week/maand. Zes jaar na aanschaf houdt de batterij het nog steeds prima, dat had ik ook weer niet verwacht :). Zeker de fijnste koptelefoon die ik ooit gehad heb (heb tig anderen geprobeerd) en de 45 lijkt nu eindelijk een waardig opvolger die ik ga overwegen.
Lijkt erop dat dit het nieuwe adverteren wordt in de wereld, begint wel een beetje standaard te worden met die "leaks" van fabrikanten.
Ondertussen werkt mijn QC25 nog steeds perfect omdat daar gewoon AAA's in gaan :)

Het is vanuit milieuoogpunt jammer dat lang meegaande produkten als kwaliteitshoofdtelefoons hiermee afhankelijk worden van de levensduur van hun Lithium accu's. Want van zoiets verwacht ik er toch wel minstens 10 jaar mee te doen (eventueel een keer de kunstleren kapjes vervangen).

Een QC35 met bluetooth maar gewone batterijen had ik perfect gevonden. Al kan ik ook wel zonder de bluetooth, maar het wordt wel steeds lastiger een telefoon te vinden waar nog 3,5mm in kan zonder gedoe.

Zo is het leuk voor Bose natuurlijk, maar minder voor de consument die weer elke paar jaar de portemonnee mag trekken. En het milieu.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 17 augustus 2021 15:12]

Je kunt voor een QC25 een Bluetooth adapter kopen, heb ik jaren tot volle tevredenheid gebruikt.
Is is bij dit model eindelijk de accu wel op een betrekkelijk eenvoudige manier te vervangen? Bij de QC35 dus absoluut niet. Voor mij een reden om niet voor de Bose te gaan maar voor Sony's tegenhanger.
Had graag gezien dat ze eens nieuwe PC speakers uit brachten. Companion is aardig uit de tijd kwa geluids kwaliteit..
Goede speakers die uit de tijd raken met geluids kwaliteit? Ik gebruik speakers van Elac die ondertussen wel 20 jaar oud zijn en ik kom soortgelijke kwaliteit of beter in vrijwel geen enkel huishouden tegen.

edit:
oeps verkeerde vierletterig merk

[Reactie gewijzigd door batjes op 17 augustus 2021 20:53]

Zekers wel, heb sinds kort de Bose Companion de deur uit gegooid en gekozen voor de Edifier S350DB. Hier een mooie vergelijking tussen die 2. https://youtu.be/oAgKO0DONBY
Die Bose speakers waren vanaf het begin niet goed, alsof die speakers in een lege fabriekshal staan.

Ja qua stijl zijn ze uit de tijd allicht, hippe Bose setje voor bij de TV in een nette woonkamer. Tweeter en mid samengedrukt, klankkast afwezig. Mooi stylish, ruk kwaliteit let toch bijna niemand op.

Goede speakers gaan vele decennia mee en kan je via erfenis zelfs meerdere generaties over doen. De techniek voor speakers is al decennia geleden tot in de puntjes uitgewerkt. Als je dat industriële fletsige geluid prefereert (mocht je dat bedoelen met uit de tijd raken), kan dat met een equalizer ook gerealiseert worden.

Goede speakers raken niet uit de tijd.
Ik moest ook even lachen.
Koop studio monitors met een sub en een audio interface en je zal er veel plezier aan beleven. ;)
Het zou fijn zijn als ze deze luxere headphones ook uitrusten met APT-X Low Latency.

Ik heb zelf nog de bekabelde qc15 waar ik nog steeds erg tevreden over ben. Maar voor gaming of video editting is bluetooth (zéker op Android met de SBC codec) gewoon verschrikkelijk. Zelfs in video's merk ik de geluidsvertraging al duidelijk.

Het lijkt me fijn om zonder snoer te kunnen luisteren, maar dan wel met acceptabele latency.

Ik hoor hier verder vrijwel nooit iemand over. Ik ben eigenlijk wel verbaasd dat niemand het verder lijkt op te vallen 😅
Het zou al helemaal mooi zijn als het geluid ook via USB-C kan, of dat ze in ieder geval gebruikt kunnen worden tijdens het opladen. Nu hebben de meeste draadloze koptelefoons wel een 3.5mm kabel, maar bij de meeste apparaten kun je hier niks meer mee zonder dongle.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee