Bose introduceert QuietComfort 45 met transparantiemodus en accuduur van 24 uur

Bose heeft de QuietComfort 45-hoofdtelefoon officieel geïntroduceerd. Het nieuwe model beschikt over verbeterde active noisecancelling, een transparantiemodus en een accuduur van 24 uur. De hoofdtelefoons kosten 350 euro en worden vanaf 20 september geleverd.

De specificaties van de Bose QuietComfort 45 liggen in lijn met de informatie die enkele weken online uitlekte. De active noisecancelling zou volgens Bose verbeterd zijn, en nog meer stilte verlenen via de Quiet-modus. The Verge meldt dat vooral mid-range frequenties beter weggefilterd worden. De hoofdtelefoon bevat ook een Aware-modus. Met deze transparantiemodus kunnen gebruikers naar muziek luisteren en tegelijkertijd geluiden uit hun omgeving horen. Hiervoor worden microfoons ingezet om het omgevingsgeluid op te pikken. Dat geluid wordt vervolgens in realtime afgespeeld in de gehoorschelpen. Bose voegde ook een vierde, externe microfoon toe om de spraakdetectie te verbeteren tijdens gesprekken.

De bediening en het uiterlijk van de QuietComfort 45 is te vergelijking met die van de QuietComfort 35-hoofdtelefoons. Aan de rechterkant van de hoofdtelefoon, bevinden zich vier knoppen waarmee het volume kan versteld worden, bluetooth-connectiviteit gewijzigd kan worden en het toestel uitgeschakeld kan worden. Aan de linkerkant bevindt zich een knop waarmee gewisseld kan worden tussen de Quiet-modus en de Aware-modus. Volgens Bose zijn naden en kieren weggewerkt op de nieuwe modellen en is er gekozen voor zachtere materialen waaronder het synthetische leer op de oorkussens.

De QuietComfort 45-hoofdtelefoons beschikken over usb-c en een accu van 460mAh-accu. Hiermee zou de koptelefoon 24 uur lang meegaan op een lading. In 2,5 uur is het toestel opnieuw opgeladen. Via een laadbeurt van 15 minuten kan er ongeveer 3 uur lang muziek beluisterd worden. De hoofdtelefoons hebben ondersteuning voor Bluetooth 5.1 en kunnen hierdoor met twee audio-apparaten tegelijkertijd verbinding maken. Ook Bose Simple Sync wordt ondersteund.

De nieuwe QuietComfort 45-hoofdtelefoon vervangen de QuietComfort35 II-hoofdtelefoons en zijn op de website van Bose te reserveren voor 350 euro. Ze zijn in twee kleuren te verkrijgen: zwart en wit. Het toestel wordt geleverd in de week van 20 september.

Door Jay Stout

Redacteur

31-08-2021 • 17:23

78 Linkedin

Submitter: Kaspers

Reacties (78)

78
77
42
2
0
30
Wijzig sortering
Jammer dat men is afgestapt van zilver. Volgens mij een veel gekozen kleur.

[Reactie gewijzigd door gevoelig op 31 augustus 2021 17:32]

Ach, je schakelt hem gewoon in transparantiemodus en geen mens die dat ding nog ziet.
Wel uitschakelen voor je hem afzet, anders kun je lang zoeken...
Is de kleur van zo'n ding echter dermate doorslaggevend in de aankoopbeslissing dat de afwezigheid van zilver leidt tot afzien van de koop? Mij persoonlijk zal het niet eens boeien of het wit/zwart/grijs/lichtgroen/bruin is. Fluogeel of fluoroze begrijp ik nog.

Tijdens gebruik zie je het product niet eens :+

[Reactie gewijzigd door Arrigi op 31 augustus 2021 17:42]

Ik had een zilveren, en die is bij een garantiegeval gelukkig omgeruild voor een zwarte. Die zilveren was enorm besmettelijk.
Al je apparatuur was ineens zilverkleurig?
Ik heb mijn QC35II gekocht in een aanbieding die alleen in zwart was. Het prijsverschil was toen behoorlijk. Anders was ik voor zilver gegaan. Ik zal daarom niet overstappen naar deze 45. :)
Zou ik mij niet zo zorgen over maken de QC35's werden uiteindelijk ook beschikbaar in meer kleuren.
Ik heb indertijd ook specifiek de zilveren versie gekozen, mijn vrouw de zwarte. Makkelijker uit elkaar te houden....
Sja je zet het ding op je hoofd, het is ook gewoon een mode-item. Ik zit ook niet de hele dag naar mijn schoenen te kijken maar als ik een nieuw paar moet kopen let ik toch (ook) op de kleur.
Klopt hoor maar je hebt het op je hoofd, veelal bijvoorbeeld in een werkomgeving. Kleur is voor mij dus ook niet doorslaggevend maar ik persoonlijk hoef op mijn werk bijvoorbeeld geen pimpelpaars. :)

Voor thuisgebruik kan het best fijn zijn als het matcht met je overige audio componenten. Dat is voor iig de reden.
Free your mind and the rest will follow, be colorblind....... :D
Ik dacht eigenlijk dat de 700 de opvolger was van de QC35II, qua prijs was deze grotendeels gelijk aan de 35 toen en 45 nu. Ik ging van een QC35II naar een 700 en dat was, vooral qua draagcomfort, echt een verbetering. Iemand een idee hoe dit zit? Was de 700 slechts een tijdelijk buitenbeentje?
Aan Bose' eigen press-release te zien lijken ze de 700 alsnog te zien als een premium model. De 700 heeft 11 verschillende noise-cancelling profielen, ten opzichte van de één van de QC45. Verder heeft die ook iets andere besturing, via touch aan de zijkant.
De QC35 begon ooit met één niveau, maar via een software update zijn dat er drie geworden. Belangrijkste reden (imo) was dat bij wind het hoge niveau van noise cancelling wat gesuis in de microfoon juist kon versterken, wat erg onprettig is. De noise cancelling op medium of low zetten lost dat op. Ik mag toch aannemen dat de QC45 die functionaliteit ook heeft. Enige nadeel is dat je het noise cancelling niveau bij de QC35 alleen in de Bose app kunt aanpassen, en niet op de koptelefoon zelf - zoals bij de 700 wel het geval is.
Momenteel lijkt dat niet het geval te zijn. Bij de QC35 II kon je in de Bose-app de functie van die knop aanpassen om ipv Alexa te gebruiken, te switchen tussen de verschillende ANC levels. Dat staat ook zo in de handleiding van de QC35 II (pagina 17). Daar staan de 3 modes beschreven: Hoog, Laag, Uit. Laag was inderdaad handig als er veel wind was, wat zich resulteerde in een vervelende ruis.

In de handleiding van de QC45 (pagina 21) zijn er maar 2 modes: Stil, Geen NC. Overigens ondersteunde de QC35 II ook het doorlaten van omgevingsgeluid via de microfoon, maar enkel tijdens het bellen. Misschien denkt Bose de ANC zo verbeterd te hebben dat zaken als wind geen problemen meer geven?
Huh? Ik heb een QC35II en heb nog nooit de app gebruik en kan gewoon tussen de nc niveaus wisselen via de knop.
Dan zal NC wel de standaard optie zijn voor de Action Button. Wellicht heeft Appelsap ooit ergens aangegeven liever voor de assistent te kiezen. NC op de knop kan in elk geval wel inderdaad.
Als je Google Assistent op je telefoon hebt pakt ie standaard de assistant op de knop. Heb je deze er niet op staan of gedeactiveerd dan is NC de standaard modus van de knop. En bij het eerste device wat je paired.
Bij de QC35 II kun je de Noise Cancellation (NC) wél handmatig bedienen via de koptelefoon.
- > Via de Bose Connect-app kun je namelijk de functie van de Action Button aanpassen (de enige knop op de linker oorschelp). Echter, de Action Button kan slechts één functie aannemen, dus wil je NC op de Action Button, dan verlies je Google Assistant/ Alexa via diezelfde knop. Kies je voor NC, dan kun je per druk op de knop wisselen tussen NC high, low en off.

Edit: QC35 -> QC35 II

[Reactie gewijzigd door vdLee op 1 september 2021 08:06]

Alleen de QC35 II heeft een action button, de vanilla QC35 heeft die niet, helaas.
Nu ben ik geen graadmeter hierin, maar daar zie ik weinig voordeel van. Bij mij gaat NC uit of aan, ik gebruik die 11 profielen nooit allemaal. De touch besturing werkt overigens prima, maar ik heb ook een jaar met de 35 rond gelopen en dat ging eigenlijk net zo goed. Kortom, buiten het draagcomfort (en dat is persoonlijk) zit er maar weinig verschil in heb ik het idee. Zeker als ze ook nog eens qua prijs zo dich bij elkaar liggen.
Ik denk dat de 700 niet zo populair was. Zeker omdat QuietComfort een bekendere naam heeft, kan ik me inbeelden dat Bose dze model terug in het leven heeft opgeroepen.
Zal er wel deels mee te maken hebben ja, maar dat wisten ze natuurlijk van tevoren wel. De 700 heeft niet eens echt een naam. Ook is de QC serie compacter in opberging. Ben benieuwd hoe de 700 toch verhoudt tot de 45.
Ben ik ook zeer benieuwd naar, als de 700 net zo klein op te vouwen was als de QC35II had ik zeker de overstap gemaakt naar de 700 maar doordat je 'm niet meer compact mee kan nemen ben ik op de 35II blijven hangen.

Ik heb her en der gelezen dat het geluid en dus de drivers van de 45 gelijk zijn aan de 35; dat zou wel jammer zijn. Het is dan uiteindelijk een vrij minimale upgrade t.o.v. de 35II terwijl ik juist veel geluiden hoor dat mensen vooral een topmodel willen in de form factor van de QC serie.

Ik ga vooralsnog de reviews maar afwachten voordat ik besluit of ik de 45 aan ga schaffen.
De 25, 35, 35 II en 45 zijn meer de budget lijn. De 700 is de duurdere lijn, al scheelt het niet veel 349 vs 399 euro adviesprijs. De 35 II kost op dit moment maar 170 euro en de 700 is ook al voor onder de 200 euro te vinden. Ik snap de postionenring ook niet helemaal.

Op dit moment kun je beter de Bose 700 kopen voor rond de 200 euro, model is nog geen jaar oud van november 2020. De 35 II is hetzelfde model als de 35 alleen heeft die een knop voor (google) assistent erbij model is al bijna 5 jaar oud.
De Bose 700 heeft mij nooit kunnen interesseren i.v.m. design, portability en flink minder comfort dan de base QC25 design modellen. De 700 heeft wel een marginaal betere ANC & Call quality maar meer prijs absoluut niet waard. Ook de touch gedoe vindt ik maar irritant, echte knoppen zijn een stuk fijner.

Ben dan ook erg blij dat er een QC45 komt met nagenoeg het zelfde design, ben wel benieuwd hoe deze zich verhoudt ten opzichte van Sony's modellen. het is echter wel teleurstellend dat ANC EQ niet wordt ondersteund op dit model en gereserveerd blijft voor de Bose 700.
De 700 is ook te gebruiken in de Bose Music app. De 700 is te koppelen aan alle andere Bose Smart speakers. (lees multiroom)
De 700 is te koppelen aan alle andere Bose Smart speakers. (lees multiroom)
Is een hoofdtelefoon niet altijd multiroom? ;)
Ik hoor juist dat veel mensen de 700 qua draagcomfort juist minder vinden. De ANC is beter dan bij de QC35II.
De QC45 zie ik dan ook als een samenvoeging van de audio/ANC van de 700 in de formfactor van de QC35II, het beste van beide werelden.
Ik gebruik de QC35II al 3 jaar voor >12 uur per dag, zalig gewoon. Geen ervaring met de 700, dus kan niet aangeven of deze een lager of hoger draagcomfort heeft.

Ik ben blij dat een eventuele opvolger hetzelfde design heeft als de 35, de 700 trekt mij namelijk niet. Eventuele opvolger, want doorgaans koop ik pas nieuwe tech als het oude niet meer te repareren is.

Ik hoop wel dat de microfoonfunctionaliteit is verbeterd. Als ik de 35 als headset gebruik, dan komt er absurd veel ruis op de audio te staan, een erg onbehaaglijk geluid. Gevolg: totaal onbruikbare microfoon
Offtopic en het gaat me niks aan, maar ik ben wel nieuwsgierig: waarom gebruik je >12 uur per dag een koptelefoon? :)
Sporen h/t + landschapsbureau, 's avonds podasts
Die moest ik even opzoeken, maar landschapsbureau is schijnbaar Vlaams voor kantoortuin :)
Hier hetzelfde. Mijn kapster vroeg laatst heel voorzichtig waarom ik zo'n deuk op mijn hoofd had. :)
Komt het slechtere geluid niet omdat bluetooth headsets terugvallen naar het handsfree protocol bij het telefoneren? Dan is er minder bandbreedte beschikbaar voor het geluid door de hoofdtelefoon en wordt er ook nog eens een inferieure codec gebruikt. Naar mijn beperkte ervaring met bluetooth headsets is het geluid altijd erg pover tijdens het telefoneren en online vergaderen.
Ben benieuwd hoe deze zich verhoudt tot mijn xm3 en xm4.
De xm3 heeft als voordeel de brede codec support.
De xm4 heeft weer iets betere ANC

Hopelijk heeft deze daadwerkelijk betere ANC dan de 35/700 want die vond ik toch wel minder dan de xm3. Qua codecs zal het vrees ik beperkt blijven tot AAC en SBC
Ik denk dat Bose wederom op comfort het hoogst scoort
En wederom zal dat helemaal persoonlijk zijn, of je de puntige oorkappen van Bose fijn vindt, of de meer ronde van bijvoorbeels Sennheiser. Een vriend van me wordt gek van de Bose, en ik vind ze heerlijk, bijvoorbeeld, en hij vindt de Valco's heerlijk, en ik vind het irritant dat iets op mijn oor drukt.
Ik heb altijd een QC25 gehad en recent een XM4 gekocht.
Het is persoonlijk natuurlijk, maar ik vind de XM4 niet fijn zitten. Wordt warm (bij de Bose nooit last van) en begint pijn te doen na een tijdje.
Hmm ik hebt nog altijd de XM3 wordt mss toch tijd voor upgrade maar dan de Bose 45? ( of upgraden naar xm4 )
Qua comfort vind ik de xm4 ook niet heel lekker zitten. Pas als ik ze ruim afstel zitten ze lekker op de oren maar dan heb je weer het probleem dat ze beginnen te schuiven als je vooruit gaat buigen.
Ik heb een MX4 gekocht in Japan en deze na een paar weken weer doorverkocht. De ANC is superieur aan de Bose maar de touch controls zijn echt vreselijk. Als je een nummer wil skippen of even snel je muziek op pauze wil zetten dan ben je maar wat in het wilde weg aan het tikken en als er uiteindelijk iets gebeurt dan is het meestal niet wat je wil. Ik heb ook een paar keer gehad dat een willekeurig sneeuwvlokje er ineens voor zorgde dat m'n volume op max ging... Geen ideale ervaring dus.
In dit geval het witte spul uit de lucht ;)
Klinkt als een interessante optie en voor een leuke prijs ook. Is er trouwens niet al bluetooth versie 5.3 inmiddels?

[Reactie gewijzigd door Tweddy op 31 augustus 2021 18:20]

is voor audio niet interessant
Gebruik al 2 jaar met veel plezier een QC35II. Na uitgebreide vergelijking met de XM3 kwam deze er qua comfort en active noise cancellation, voor mij, het beste uit. Deze koptelefoon is vermoedelijk alleen nog maar beter, dus echt een aanrader!
Een product dat nog maar net aangekondigd is een aanrader noemen op basis van de kwaliteit van voorgaande producten lijkt me zeer gevaarlijk.
Ik ben heel benieuwd naar hoe goed deze noise cancelling is! Even de kat uit de boom kijken bij de eerste reviews.

Heb net de cushions van mijn huidige set vervangen, die waren na 4 jaar stuk, bij met name gebruik in het vliegtuig.
Wat maakt het uit dat je je koptelefoon op het vliegtuig gebruikt? :D Je gebruikt 'em gewoon vaak, en dan gaan die kapot. Ik heb de mijne ook al jaren, en heb gemerkt dat m'n bakkebaarden het bezetsel van de kussentjes afschuurde. Ondertussen is het er bijna helemaal af, en aan een van de oorkleppen komt het schuim ondertussen ook al piepen. Zal ook eens kijken achter nieuwe kleppen, vond je die eenvoudig om te vervangen?
Ja, het is redelijk makkelijk: https://www.youtube.com/watch?v=KtfYxBZhszA

Noise cancelling is duidelijk veel beter nadat ik ze weer vervangen heb. In het vliegtuig was door het constante gebrom heel duidelijk hoorbaar dat het niet meer goed werkte aan één kant toen het daar ingescheurd was.
Er ontbreek spec,

Welke audio codecs ondersteunds het?
Heb het low latency?
Beetje meer specs van de speakers zou ook mooi zijn, bv hz, watt, type magneet enz…

Waarom moet bose het allemaal verborgen houden, het is niet dat ze de beste zijn , sony is bose vorrbij gegaan met nc, anc, en nu zelfs hd, ldac ,


Het klink niet intresant om dit te weten maar er zijn mensen zo als ik die het wel,willen weten ,

[Reactie gewijzigd door KuroHana op 31 augustus 2021 23:03]

Mooi, vooral de witte, of is het meer beige - ziet er top uit. En direct herkenbaar als Bose design.

Mijn Q15 van nu bijna 12 jaar oud doen het nog steeds goed. Al dacht ik laatst aan vervangen.
Maar met paar nieuwe oorkussens en hoofdband van Aliexpress is die weer helemaal bij de tijd.

Dat is ook een voordeel met Bose. Er zijn zoveel aftermarket onderdelen te koop voor weinig.
Is ie bruikbaar als bedrade USB-C headset?
En wat kost het vervangen van de accus?
Dat zou nog eens een upgrade zijn, buiten de mic die niet wauw is in QC35(II).

Gewoon laden aan mijn monitor, laptop, PC terwijl ik hem draag tijdens een call/muziek!
Ik dacht, ja nice betere noice cancel (eigenlijk al tevreden), of betere..euh mic? (windows mic + muzien).

Nee laden in gebruik! Dat wil ik idd ook!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee