Bose introduceert draadloze hoofdtelefoons met noise cancellation

Bose komt met draadloze varianten van zijn QuietComfort-koptelefoons met noise cancellation. De QC35 is een around-ear-model en de QC30 is een in-ear-uitvoering. Ook komt de fabrikant met draadloze koptelefoons voor sporters, waaronder een model met ingebouwde hartslagmeter.

Volgens Bose heeft de QuietComfort 35-koptelefoon een accu die goed is voor een gebruiksduur tot twintig uur. Op de rechteroorschelp zijn bedieningsknoppen geplaatst. Microfoontjes aan de binnen- en buitenzijde meten omgevingsgeluiden, aan de hand daarvan produceert de koptelefoon een 'antigeluid'. De in-ear-variant QuietControl 30 heeft een 'noise control'-functie, waarbij gebruikers kunnen regelen hoeveel omgevingsgeluid er doorgelaten wordt. In de oordopjes zijn zes microfoons verwerkt; de overige elektronica zit in de nekband. De QC35 is vooruit te bestellen voor 379,95 euro in de uitvoeringen zwart of zilver en wordt geleverd vanaf 15 juni. De QC30 is vanaf september leverbaar in het zwart voor een adviesprijs van 299,95 euro.

Bose komt ook met de SoundSport en SoundSport Pulse, draadloze koptelefoons die bedoeld zijn voor gebruik tijdens sportactiviteiten. Volgens de fabrikant zijn deze modellen 'bestand tegen intensief binnen- en buitengebruik'. De SoundSport Pulse-koptelefoon is voorzien van een ingebouwde hartslagmonitor, die de hartslag van de drager meet via het oor. De reguliere SoundSport-koptelefoon heeft een adviesprijs van 179,95 euro, de Pulse-variant kost 229,95 euro en komt begin september op de markt.

Alle nieuwe draadloze hoofdtelefoons zijn voorzien van nfc voor automatische bluetooth-koppeling en werken samen met de Bose Connect-app, die beschikbaar is voor iOS en Android.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-06-2016 • 12:07

130 Linkedin

Reacties (130)

130
85
60
7
0
5
Wijzig sortering
Lees een hoop kritiek over de prijs, maar ik gebruik de QC van Bose nu al jaren (vlieg veel voor werk) en hikte daarvoor erg op tegen de prijs.
Punt is na 1 keer geprobeerd te hebben was ik "verkocht", heb nog even gezocht maar er is botweg niets beters te vinden qua active noise canceling dan Bose.

Mocht iemand mij kunnen wijzen op iets wat net zo goed is / in de buurt komt houd ik me van harte aanbevolen.
Ik heb persoonlijk veel betere ervaringen met passieve noise cancellation.
In-ear monitors met custom molds. Dan hoor je ook niks, maar blijft 't geluid mooier / natuurlijker.

Ik vind bij active noise-cancellation, ook bij die QC van Bose, dat het geluid wat begint te hissen en wat onnatuurlijk klinken. Dat kan ook komen doordat, hoewel de NC van Bose uitmuntend is, de geluidskwaliteit van Bose QC niet meer dan middelmatig is.
Dan vind ik de Sennheiser Momentum Wireless, zojuist al genoemd, een stuk mooier klinken. Al is die qua NC niet zo sterk als die van Bose.

Bij Active NC hoor je stemmen nog wel door je "bubbel" heen. Kun je als een voordeel zien, maar ik vind 't een nadeel. Zeker als je je helemaal af wilt sluiten in een vliegtuig. Of als 't rumoerig is op kantoor, maar ik me even wil focussen.

Bovendien heb je met custom molds (op jouw oren gemeten) ook veel minder last van irritatie. Plus je kunt gewoon op je oor liggen als je in slaap dommelt ofzo, het is niet zo warm aan je oor (tenzij 't winter is wellicht prettig), op reis/vakantie zijn in-ears ook veel makkelijker en je hebt geen gezeik met batterijen voor je ANC.

Dus zo gezien zie ik niet zoveel voordelen om zoveel geld aan Active Noise Cancellation uit te geven. Nu ligt 't aan je eigen budget, maar ik denk dat je voor dit geld echt wel een mooie set in-ears + custom molds kunt krijgen van superieure kwaliteit.

Kijk dan eens op deze site:
http://theheadphonelist.com/headphone-list/

Deze krijgt goede reviews:
http://www.thecustomart.com/music_art-custom.php

En dan ben je met 189 eu klaar.
Of als je een stapje erbovenop wilt 325 eu met de Music 2.
En ik twijfel er niet aan dat je dan echt veel beter geluid hebt.
Zo zijn er nog wel meer van dit soort aanbieders. Of je kiest een IEM die je mooi vind en laat de molds naderhand ervoor maken (heb ik gedaan).

[Reactie gewijzigd door xs4me op 6 juni 2016 16:31]

Eens passieve noise cancellation is veel effectiever en goedkoper. Als je niet geeft om uitstraling kan ik deze aanbevelen in combinatie met een goede in-ear hoofdtelefoon.

http://www.amazon.com/Cle...d-Certified/dp/B00NKSMPZW

Voordeel is ook dat je goede gehoor beschermer erbij hebt die je ook voor andere toepassingen kunt gebruiken.
Het heeft natuurlijk ook een beetje met hoe goed een koptelefoon past te maken of passieve NC goed voor je werkt. Verder speelt de scherpte van het gehoor ook parten. Zeker als je niets luid aan hebt staan of überhaupt aan hebt staan, kan passieve NC niet op tegen ANC.

Verder krijgt de QC25 wel degelijk goede reviews van zowel de gebruikers hier op tweakers (link) als de professionele media voorbeeld 1, voorbeeld 2

Is overigens geen draadloze set, dus helemaal vergelijkbaar is het niet. Hoe goed deze QC35 het gaat doen is afwachten. Aangezien het nu een draadloze koptelefoon is, gaan ze er kennelijk een andere kant mee op. Ik moet zeggen dat na ervaring met de Sennheiser Momentum Wireless die ze zelf al noemt, maar ook veel goedkopere opties als de 818 van Arctic, bedraad geluid voor mij niet perse een must meer is. Bluetooth levert gewoon degelijk geluid tegenwoordig, zeker met aptX. Hoewel het verschil met de duurdere bedraade opties aanwezig blijft (maar dit zijn bedrage opties die ik alleen thuis zou gebruiken).
Ik ben benieuwd of je zelf ervaringen heb met maatwerk in-ears in deze prijsklasse?

Passieve NC is IMHO in elke situatie beter. Afgezien van complete afgeslotenheid.
Al hangt t dan wel geheel af van de kwaliteit van de IEM natuurlijk. Alleen al om t feit dat je niks hoeft te trucen aan t geluid met algoritmes om dat voor elkaar te krijgen. Je kunt t namelijk horen als je NC aan of uit zet. Zonder klinkt t namelijk beter.

Ik ben met mijn oplossing zo afgesloten van omgevingsgeluid dat ze me moeten aantikken om m'n aandacht te krijgen. Dat is met ANC niet zo.

Enige echte voordeel wat ik kan noemen van ANC is dat je dus wel bereikbaar bent voor stemmen en er dus op kunt reageren.

Reviews zijn positief omdat t goed werkt. Maar ze zetten t hierin niet af tov passieve oplossing met maatwerk oordoppen. Dus dat zegt dan niet zoveel.
En misschien ook omdat t een meer plug 'n play oplossing is (geen maatwerk proces).

Ja, het is een oplossing, zeker als je de voorkeur geeft aan on/over ears. Maar in mijn ervaring niet de beste. En ik heb al heel wat beluisterd.

Daarbij moet ik wel zeggen dat de QC 20 en 25 voor Bose standaarden heel aardig klinkt. En dat blijft zoals je zegt ook een stukje smaak en persoonlijk gehoor.

Maar die keuze heb je ook. Wil je meer live mid centered geluid kijk je bijv naar Shure. Mijn phonak is weer meer V-shaped. Dat vind ik weer fijn. Dat zal voor iedereen weer anders zijn. De voorgaande Bose QC vond ik iig inferieur aan high end shure, phonak, nu-force, sennheiser oa

[Reactie gewijzigd door xs4me op 7 juni 2016 00:42]

zit zelf heel vaak op het vliegtuig,
en ben van passive NC overgeschakeld op QC van bose,

ik kreeg met PNC meer last van het drukverschil in het vliegtuig dan ik aangenaam vond,
met QC heb ik dit niet meer, dus in mijn geval was active > passive :)
Voor muziek, overal: passief (Shure IEMs). In het vliegtuig? Bose QC in-ears. Comfortabel, minder last van druk, en makkelijk heel lang in houden. Maar de geluidskwaliteit voor muziek luistern in alledaagse omstandigheden is gewoon niet goed genoeg, vind ik zelf.
Maar dan heb je t niet over maatwerk passief, waar ik t over heb. Die zitten beter dan universele QC of Shure doppen uiteraard.

Dat met die druk is wel een goed punt. Daar heb ik zelf niet zoveel last van, maar kan een uitkomst zijn inderdaad.
Anoniem: 387522
@xs4me6 juni 2016 16:50
Dat op een oor kunnen liggen spreekt me erg aan. Ik merk daarin verschil tussen de diverse normale in ears die wij hier thuis hebben; bij de een is het comfortabeler dan bij de ander. Ik zou op zoek willen gaan naar zo plat mogelijke (zodat je er zo min mogelijk last van hebt bij liggen). Weet jij of dat bij custom molds ook mogelijk is? Wat zijn jouw ervaringen hierin?
Dat op een oor kunnen liggen spreekt me erg aan.

(...)

Weet jij of dat bij custom molds ook mogelijk is? Wat zijn jouw ervaringen hierin?
Je kan gewoon otoplastieken laten maken. Die heb je voor verschillende doeleinden (waaronder slapen).
Als je voor direct maatwerk gaat, zoals bijv die Customart die ik voorstelde (zie link), dan steekt er nagenoeg niks uit. Je kunt 't zo'n mold laten maken bij je lokale hoorspecialist. Die gegevens stuur je vervolgens naar de IEM producent en die maakt er een maatwerk IEM koptelefoon van.

Ik heb zelf eerst normale IEM's gekocht en pas later besloten hier custom molds voor te maken. Dat waren de Phonak Audeo PFE-232 (inmiddels failliet, ook erg duur) en zijn ook klein en ergonomisch. Dus ik kan er gewoon op liggen zonder dat ik er daarna last van heb. Zal wellicht nog beter zijn met geheel custom, maar dat komt ooit wel een keer. Ik ben nu heel tevreden met wat ik heb.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 6 juni 2016 17:12]

Ik heb de Sony MDR-ZX750BN, de Samsung Level Over, en de wired QC van Bose. Die eerste cancelt wel lekker maar is on-ear en dat begint na een uur of twee te irriteren. Net als de Bose overigens. Die tweede is over-ear. Volgens mij is deze Bose headset ook gewoon on-ear (en niet over/around ear).

Maar ze cancellen niet zo goed als die van Bose. Ik beschouw de Samsung als light cancellation, maar vanwege de afgesloten oren is het wel heel fijn. De Sony als light/medium cancellation en de Bose als hard cancellation. De eerste keer dat je 'm opzet krijg je gewoon tranen in je ogen van het rare gevoel, alsof je 'keihard' niets hoort.

Bose heeft gewoon een heel goed algoritme bedacht en daar betaal je €250 extra voor.

Ik ben benieuwd of deze ook NFC heeft. Mijn eisen aan een koptelefoon: Bluetooth, controls voor volume/play/pause/next en NFC voor instant pairing. De Sony en Samsung hebben dat in ieder geval wel. Samsung werkt daarvoor met swipe gestures. In het openbaar wordt ik af en toe raar aangekeken.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 6 juni 2016 14:28]

Sony heeft tegenwoordig ook de Sony MDR-100ABN die ik net een weekje heb. Binnenkort ga ik vliegen en kijken hoe de NC zich redt :) De ZX750BN is op een of andere manier niet naar boven gekomen tijdens mijn zoektocht want ik had eigenlijk dezelfde eisen.

[Reactie gewijzigd door Rafe op 6 juni 2016 16:00]

In de video staat aangegeven "Bluetooth & NFC Pairing" ;)
https://www.bose.com/en_u...ireless.html#v=qc35_black
Ik heb de Bose QC25 al een behoorlijke tijd, en altijd erg tevreden mee geweest. Nu heb ik ook de JBL Everest 700 Elite, en deze is qua audiokwaliteit toch wel stukken beter. Daarbij komt dat de noisecancelling in te stellen is per kant, en hoeveelheid noisecancelling. Toegegeven, hij filtert de herrie niet zo goed als de QC25 van Bose, maar de JBL klinkt toch zo veel beter.

Ze hebben beiden hun pro's en con's, maar als ik er maar 1 zou mogen houden, dan is het de JBL
De vraag van cyclone was heel erg gericht op het noice canceling deel en niet zozeer audiokwaliteit. Ik kan me voorstellen dat het eerste stukken belangrijker is wanneer je regelmatig moet vliegen.
Maar hoe je Active Noise Cancelling ervaart, verschilt per persoon. Met de mobiele app van JBL voor de Everest Elites, kan je zelf bepalen hoeveel NC je wil, en op welk kanaal. Juist voor vliegen kan dat wellicht een betere optie zijn ( 1 kanaal volledig NC, aan raamzijde. Het andere kanaal half NC, zodat je reispartner gewoon tegen je kan praten, en jij niet harder hoeft te praten ).

Cyclone vraagt om alternatieven, en ik denk dat de JBL Everest 700 elite een heel goed alternatief is, als je ook geluidskwaliteit op prijs stelt
Sennheiser Momentum Wireless heeft ook een erg prettige active noise cancellation. In combinatie met het strakke uiterlijk & de accuduur van circa 22/23 uur ook een topper. Prijs is daarentegen wel erg hoog, rond de €450 8)7
Ook niet de Parrot ZiK 2.0/3.0? Zit rond dezelde prijs category; 3.0 = 349 euro en 2.0 = 199 euro

De reviews (die ik heb gezien/gelezen) zeggen dat het 1 van de beste noise cancellations heeft op de markt.

[Reactie gewijzigd door guidogast op 6 juni 2016 14:09]

Zik 2.0 heeft een accu met een matige duur (~6 uur). En als de accu leeg is doet de koptelefoon niks meer.
Dat maakte 'm voor mij samen met de prijs echt een totale no-no.

De 3.0 doet het al beter maar nog steeds accu met matige duur.
Je kunt volgens mij ook zonder Bluetooth via 3.5 mm gewoon nog door genieten van de muziek, maar dan wel zonder de active noise cancellation.
Ikzelf gebruik de Beats Studio Wireless en ben erg tevreden van de noise cancellation en de geluidskwaliteit. Ik weet dat veel haters nu gaan zeggen dat Beats slecht is, en inderdaad, de bedraade versies van Beats-koptelefoons raad ik niet direct aan maar voor deze maak ik een uitzondering. De bouwkwaliteit is misschien wel iets minder dan de concurrentie, maar je krijgt wel een design waaraan naar mijn mening geen enkele concurrent kan tippen.
Design is smaak. Zo'n bose vind ik zeker niet slecht uitzien. Maar dat is mijn smaak.
Ik deel die mening. Zelf heb ik ervaring met de QC 15 en de QC 20 (in-ears).

De geluidskwaliteit van Bose is gewoon matig. Een Sennheiser CX 5.00 blaast op dit gebied de Bose QC 20 uit het water voor minder dan een kwart van de prijs. Maar daarvoor koop je geen QC 20. Die (net als de andere QC producten) koop je juist voor de noise cancellation.

Een nadeel van deze nieuw aangekondigde Bluetooth varianten is dat ze een kortere accuduur hebben in verhouding met de exclusief bedrade versies. En het voordeel van een kabeltje: dat werkt altijd, en heeft ook een afstandsbediening. Geen gezeur met pairing. :Y)
Inderdaad. Had altijd al concenratieproblemen op het werk, vooral door chronisch gewauwel van allerlei collega's (op steeds weer nieuwe werkplekken bij klanten en vaak van die "open plan" inrichtingen, dan wel flexplekken) . Werkelijk ... geen 5 minuten zonder dat er ergens weer iemand zijn snater opentrekt. Of een radio aanzet.

Heb toen zo'n stel peperdure Bose in-ear headphones gekocht, met active noise-cancellation. Hoofdoverweging: met zo'n grote klep op je oren krijg je commentaar, met kleine earplugs niet.

Een verademing! Inderdaad een wat sissend achtergrondgeluid, maar een rustig muziekje erbij en je bent de meeste zwetsers en de achtergrond hiss ook kwijt.

Ben 'savonds een stuk minder moe tegenwoordig en ik gebruik die dingen dagelijks en kan eigenlijk niet meer zonder. Voor mij zijn ze iedere cent waard.
Voor vliegen zijn ze inderdaad ok.
Maar voor muziek vind ik ze niet zo mooi eerder of je iets van een 10tje luisterd.
Daarom gebruikte ik dopjes en B&W p3 als ik op de bestemming was.
Ik heb de QC25, echt een topaankoop. Bluetooth is een mooie toevoeging, maar ik ben minder enthousiast over de accu van de QC35. Zijn voorgangers werken op AAA batterijen, wat wel zo prettig is op reis. Als je lang in het vliegtuig zit, of anders onderweg bent, dan zijn oplaadbare units niet zo prettig, tenzij je een powerbank meeneemt. Een batterij wisselen is wat makkelijker en overal verkrijgbaar.
De accuduur van de QC35 bedraagt 20 uur voor draadloos gebruik (dus BT + active noice cancelling) maar 40 uur(!) wanneer je de kabel aansluit en dus gebruik maakt van alleen de active noice cancelling. Dit is zelfs langer dan bij het huidige model, de QC25, die 35 uur werkt op een AAA batterij.

Mocht je zelfs dan nog tekort komen is het meenemen van een powerbank een idee (i.p.v. een batterij dan eigenlijk) of kan je passief en bekabeld luisteren.
In het vliegtuig mag je ook geen bluetooth hoofdtelefoons gebruiken dus ik denk niet dat deze voor die markt bedoeld is.

Ik vlieg ook veel voor mijn werk en denk ook onder de QC25, het werkt inderdaad super. Alleen die prijs...
Ik heb nog nooit op een vlucht gehoord "Turn your Bluetooth off" :O

edit: turn =)

[Reactie gewijzigd door SmokingSig op 6 juni 2016 16:39]

Ik verwacht dan ook dat officiële communicatie in correct Engels gebeurt ;).

Verder vragen ze wel steeds vriendelijk alle devices die aan radio-communicatie doen uit te zetten, of in vliegtuigmodus te parkeren. Daar valt Bluetooth namelijk ook onder.
Alleen bij het stijgen en dalen. Tijdens het vliegen mag je gewoon gebruik maken van je devices. Anders is het gratis internet via wifi aan boord ook een beetje onzinnig ;)
^^ dit.

Daarnaast heeft de QC35 ook nog een draad die je kunt gebruiken, die dan automatisch de Bluetooth uitschakelt, zodat je langer met de accu kunt doen.
Er zijn al verschillende onderzoeken gedaan, maar telefoons geven geen enkel probleem. Ik denk dat zeker 10% van de mensen de telefoon aan laten en er is nog nooit een vliegtuig door naar beneden gegaan. Kennis van mij is piloot en die zet de telefoon eigenlijk alleen uit, omdat je toch geen ontvangst hebt en je telefoon in no-time leegloopt vanwege roaming. Bluetooth en Wifi zijn geen enkel probleem.
Wat ik begrijp is mobiele communicatie idd normaal geen probleem. Echter 200 telefoons die bij opstijgen tegelijk verbinding verliezen en op zoek gaan naar een nieuwe mast kunnen voor een behoorlijke vermogenspiek zorgen waar vliegtuigen wel last van hebben.

Verder geen verstand van maar dit heeft een Telecom man me ooit verteld.
Ja ik weet het, heb ook wel eens per ongeluk een telefoon aan laten staan. Maar dat neemt niet weg dat het officieel niet mag.

Bij de maatschappijen waar ik mee vlieg (Met name Ryanair en Aer Lingus) moet je de gehele vlucht in airplane mode staan en is Bluetooth expliciet verboden. Het staat in hun magazine dat je aan boord krijgt. Beide maatschappijen hebben geen WiFi aan boord.

Voor zover ik weet zijn vliegtuigen met in-flight WiFi speciaal getest en gecertificeerd tegen storing daarvan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 juni 2016 14:08]

Je kunt data/gsm niet aanzetten in Airplane mode. Dat is immers waar Airplane mode oorspronkelijk voor gemaakt is. Dat is vanwege het bereik. GSM: 35 kilometer. Wifi: 50 meter. Bluetooth: 10 meter. En GPS heeft niks met Airplane mode te maken. GPS zendt niks uit maar ontvangt alleen maar.
Omtrent de noise cancellation van Bose ben ik enorm tevreden. Het typische "sissend" geluid is ook minimaal in vergelijking met andere headphones.

Helaas blijf je voor het merk betalen ipv het product. Bouwkwaliteit is goed maar nog steeds voornamelijk plastiek. :/
Lichtgewicht en duurzaam? Hoe kan dat?

Vaak wordt gedacht dat lichte hoofdtelefoons van plastic zijn gemaakt en snel kapotgaan. Daarom gebruiken wij geen plastic. Wij gebruiken met glasvezels versterkte nylon die bijzonder licht is maar zeer duurzaam. Deze hoofdtelefoons hebben bovendien een sterke afwerking. De veer en de draaipunten van de hoofdband zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat de hoofdtelefoon duurzaam genoeg is voor dagelijks gebruik.
Aldus:
https://www.bose.nl/nl_nl...reless.html#v=qc35_silver
Echt hé ! Ik had enkele jaren terug in-ears, en die gingen ook maar een jaar en een half mee :( de noise cancellation is gewoon fenomenaal van Bose, maar de prijs ook :(
Ik heb na 18 maanden gebruik gemaakt van de Bose garantie. De lijm waarmee de twee helften van een oordopje waren samengevoegd liet los.

De koptelefoon is opgehaald door een koerier en teruggebracht door een koerier. Ik heb een nieuwe koptelefoon gekregen en een extra jaar garantie voor het ongemak.

Ik zit nu in de trein met diezelfde oordopjes in. In plaats van dat ik mee moet luisteren met het telefoongesprek even verderop, kan ik me nu terug trekken in mijn persoonlijke bubble. Ik koop direct nieuwe mochten deze dopjes het definitief begeven.
Inderdaad heb zelf de QC15, prima geluidskwaliteit maar voor 300€ verwacht je wel iets meer o.a. aan materiaal. Ik heb nu twee keer de kussentjes moeten vervangen omdat ze gescheurd waren. Gelukkig kun je ze tenminste wel vervangen.
Wel goed plastic, heb hem nu al een jaar of 4 tijdens lange vluchten gebruikt en tegenwoordig voor teleconference. Goede bouwkwaliteit ook na jaren intensief gebruik
Ik gebruik zelf vaak de QC25 tijdens het vliegen, en ik vind het een fantastische optie. Geen motoren, geen huilende kinderen. Heerlijk genieten van je entertainment en ook tijdens het slapen houd ik hem vaak op.
De QC25 kreeg anders lovende reviews. In tegenstelling tot de QC15 was de 25 op het gebeid van de geluidskwaliteit ook up to standard voor de prijs. En daar kreeg je dus de beste QNC uit de industrie bij. Ben benieuwd hoe goed deze opties presteren.
Anoniem: 14842
6 juni 2016 12:15
Jammer dat ze overpriced zijn. Zélfs voor de kwaliteit die ze bieden helaas.
Ik heb headsets geprobeerd die voor de helft van het geld toch wel 80% van de kwaliteit bieden. Dan is de prijs/prestatie verhouding toch een stuk beter.

Daarintegen: als de SoundSportPulse ook anc heeft dan zou ik dat wel een acceptabel bedrag vinden. Ik vermoed echter dat die headset géén active noice cancelling heeft. Iemand?

QuietControl 30 lijkt trouwens behoorlijk op de LG Tone Ultra qua idee. En die heeft ook anc. Ik kan je nu wel al vertellen: de anc van Bose is ongetwijfeld een stuk beter. Ik heb deze headset namelijk en er zit best een vervelend hisje in als je anc aan hebt. Maar goed: de LG kostte dan ook 45 euro...
Als een apparaat pretendeert omgevingsgeluid weg te cancellen, en daar irritant gesis voor in de plaats weergeeft, dan werkt naar mijn menig het apparaat niet goed.
Dat gesis hoor je alleen bij stilte in de muziek, jammer maar beter dan het omgevingsgeluid.
Anc werkt beter als er geluid afgespeeld wordt.
Anoniem: 14842
@trogdor6 juni 2016 12:36
Het ligt er aan hoe gevoelig je bent voor het gesis.
Maar als ik in een auto/trein/vliegtuig/serverruimte zit dan is anc aan echt heerlijk hoor, het gesis hoor je dan ook eigenlijk alleen bij stiltes.

Maar er zit zeker verschil in. Ik heb nog een paar oude Sony earbuds met anc waarbij het gesis eigenlijk zo goed als onhoorbaar is. Super earbuds voor het geld (30 euro destijds), helaas niet meer leverbaar. Ik heb nu ook een Philips van rond de 150 euro, die presteert ongeveer evengoed maar is een over ear model.
Anoniem: 22438
@trogdor6 juni 2016 13:16
Ik heb de QC3 en mij is nog nooit gesis opgevallen. Ik vind het geluid erg goed en ik geniet dagelijks van mijn muziek als ik naar huis wandel (2 uur) vanaf mijn werk.

De Noise cancelling werkt behoorlijk goed, maar het zijn voornamelijk lage tonen die weggefilterd worden. Bijvoorbeeld het zoemen van de airco, motor geluiden. Het is niet zo dat je helemaal niets meer hoort van de omgeving en zaken als huilende kinderen hoor je nog steeds.

Damn waarom komen ze nu pas met een draadloze headset, die wilde ik toen al, ik zit nu altijd met die draad te kloten. Grrrrrr
Het nadeel van een draadloze koptelefoon blijft het toegenomen gewicht van de koptelefoon, naar mijn mening. De QC35 weegt 310 gram, zijn broertje met snoer QC25 komt op 196 gram.

Persoonlijk vind ik meer gewicht aan mijn hoofd niet heel plezierig, liever dan wat minder accuduur en een lichtere hoofdtelefoon.
Ik zat te twijfelen tussen deze komende headphone en de sony mdr-100abn. Uiteindelijk is het de sony geworden omdat die al beschikbaar was. Ook met perfecte Digital Noise Cancellation.

En net ietsje goedkoper.
Ik heb de quiet comfort vorige week in de winkel geprobeerd, midden in een drukke Media Markt. De noise canceling is echt ongelofelijk goed, ik hoorde echt letterlijk niks van de mensen om mij heen. Zelf ben ik echter voor de SoundLink gegaan, gezien de optie voor Bluetooth. Nu wordt een week later deze aangekondigd... :P
Hmm, ik vind vooral die in-ear versie met een band voor achter je hoofd/nek wel een zéér interessant product. Mogelijk zou ik zoiets van mijn persoonlijk budget op werk kunnen aanschaffen, zodat ik in alle rust op mijn werk kan concentreren.... Een kijken of dat lukt :D
Ik gebruik de QC25 dagelijks ben er ontzettend blij mee.
Als Bose een nieuwe versie met betere ANC zou uitbrengen dan zou ik overwegen om die aan te schaffen. Geweldige producten!
BT headphones hebben doorgaans last van een flink merkbare delay, wat het zo goed als waardeloos maakt voor gaming en films. Is dat bij deze headsets toevallig verbeterd?

Ik dacht nml dat de nieuwe BT versie daar iets voor had, maar dat de meeste koptelefoons het oudere profiel van een oudere BT versie blijven gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee