'Twitter Blue'-abonnement kost volgens dataminer 2,99 dollar per maand

De welbekende dataminer Jane Manchun Wong heeft informatie gevonden over een betaald abonnement bij Twitter. Twitter Blue biedt voor 2,99 dollar per maand een undo tweet-functie, mappen voor bookmarks en mogelijk een abonnement op de Scroll-dienst.

De Scroll-dienst komt van het gelijknamige bedrijf dat begin deze maand overgenomen is door Twitter. Abonnees van die service krijgen een reclamevrije ervaring op deelnemende websites en in ruil daarvoor gaat een deel van het lidmaatschapsgeld naar die sites. Deze dienst zou geïntegreerd worden met Twitter en onderdeel worden van een betaald abonnement, staat in de bekendmaking.

Volgens Wong komen er meerdere prijsniveaus, maar of 2,99 dollar dan de vanafprijs is, is niet duidelijk. De undo send-functie behelst een timer die vijf tot dertig seconden loopt nadat op send gedrukt is. In die tijd kan de tweet nog teruggetrokken worden. Wong publiceerde die vinding in delen in maart en april. De functie om een tweet na het posten te verwijderen, is gratis.

Twitter besprak de mogelijkheid van betaalde abonnementen vorig jaar, ten tijde van een omzetdaling. In een earnings call met investeerders vertelde Twitter-ceo Jack Dorsey dat het bedrijf een 'erg hoge lat heeft' voor wanneer het consumenten zou vragen om te betalen voor onderdelen van Twitter. Dorsey vertelde dat een mogelijke abonnementsdienst de huidige inkomsten uit advertenties moet 'complementeren' en dus niet vervangen.

Andere projecten van Twitter waarbij betaling komt kijken, zijn Super Follows en de Tip Jar. Alleen die laatste is beschikbaar, en dan alleen bij een selecte groep gebruikers, maar iedereen kan wel fooi in die potten doen.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

16-05-2021 • 11:35

115 Linkedin

Reacties (115)

115
89
43
3
0
16
Wijzig sortering
Een undo send functionaliteit achter een paywall, ik snap het niet helemaal. Al jaren roepen gebruikers voor een (max X minuten na plaatsing) edit functionaliteit en dan komen ze met een undo send?

De vraag is dan voornamelijk of de tweet wel direct zichtbaar is in de feed van volgers en daarna weer verdwenen is of dat het meer een uitstel van plaatsing is.

Ik hoop toch eigenlijk gewoon dat er een edit functionaliteit komt, met eventueel inzichtelijke versiehistorie zodat het transparant is wat er aangepast is.
"Undo send" bestaat al sinds de introductie van twitter, het heet "verwijder tweet" :+
Maar die tweet staat dan wel inmiddels bij een aantal volgers op de timeline, en daar gaat hij dan ook niet meer weg. Undo send zou dat moeten voorkomen.
Volgens mij verdwijnt de tweet gewoon overal. Alleen heb je wel de kans dat hij is vastgelegd via een API aanvraag of screenshot. Maar wat "Undo send" daarin verbeterd weet ik ook niet.
Mja ik snap ook het probleem met het fixen van typos niet helemaal. Mensen zijn het wel gewend van Facebook en andere media dat dingen bewerkt kunnen worden.
Nee precies, maar het lijkt dat Twitter bang is dat er wijzigingen gedaan worden op tweets waar veel interactie mee is geweest, om dan bepaalde (controversiële) boodschappen met een wijder bereik te delen. Dat is tenminste het gevoel wat ik er bij krijg.
Ze hebben alles onder review, men kan tweets verwijderen, en hele groepen blokkeren.
Kan men dan niet ergens instellen dat een tweet niet meer dan xx% gewijzigd kan/mag worden ?

Als je een heel betoog plaatst, en er achter komt dat die misplaatste d/dt, of vergeten klinker het bericht toch wel onderuit trekt, is het handig om dat soort typfoutjes nog te kunnen herstellen in de eerste x minuten.
Je kunt ook een tweet met 1% wijzigen door van "niet" "net" te maken en daarmee de hele betekenis wijzigen.

Dat gezegd hebbende, ik denk dat het prima duidelijk moet kunnen zijn om een kleine aanpassing te verantwoorden. Of de gebruiker daar een melding van maakt of niet. Hier op tweakers heb je ook een "aangepast" bericht staan. En echt moeilijk is het niet om te achterhalen dat het misschien niet meer hetzelfde is.

Men maakt toch wel screenshots als het raar is. En iemand die constant zijn tweets wijzigt, kun je ook verbannen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 16 mei 2021 16:15]

Ze zouden het ook kunnen maken dat je de bewerkingshistorie kunt zien en daarmee dus het originele bericht.
Ook zouden ze een duidelijke melding toe kunnen voegen bij een tweet die al veel interactie gehad heeft, dat de tweet is bewerkt sinds de retweet of reactie. Allemaal goede opties, maar blijkbaar allemaal met te veel nadelen voor Twitter. Ik snap wel dat dit een functie is waar ook de API en dus indirect de 3rd party apps hun app ook op aan moeten passen.
Nee precies, dat lijkt mij dus ook. Maar misschien is de refactoring die hier voor nodig is wel zo significant groot dat de investering het vooralsnog niet waard is en dat ze het dus proberen af te vangen met een undo send achter een pay wall.

Kunnen ze over een tijdje de helden spelen met een 'See, we listen to you, the user, here's an edit button.' :+
Als je een heel betoog plaatst
We hebben het wel over twitter toch? Die heeft een 140 Char limit :P

Maar ja kleine taalfoutjes kunnen aanpassen is wel handig. Gebruik ik hier ook regelmatig.
Is 280 geworden een paar jaar terug.
Dan nog. Niet heel veel voor een heel betoog
Cool, maar dat is ook niet waar twitter voor is.

Echt pak ieder ander social media platform waar dit wel op kan, waarom zou twitter juist zijn "uniqueness" moeten verliezen? Heb liever verschillende platformen met verschillende features dan 10 platformen die effectief het zelfde zijn
En wat bedoel je dan met uniqueness? Het niet kunnen aanpassen of verwijderen van berichten of het karakterlimiet?
Features die twitter maken naar wat het is, hier valt inderdaad het karakterlimiet en het feit dat een tweet nooit kan veranderen.
Ah. Ja daar ga ik uiteraard niet over. Neemt niet weg dat een aanpassing voor grammatica of spelling imo wel mogelijk zou moeten zijn.

Zo had ik laatst bij een whatsapp bericht per ongeluk “hoe” getypt ipv “how”. Best wel een verschil in betekenis en niet heel handig in engelse context. ;)
Zo had ik laatst bij een whatsapp bericht per ongeluk “hoe” getypt ipv “how”. Best wel een verschil in betekenis en niet heel handig in engelse context. ;)
En dit is juist nou waarom ik geen edit functie wil hebben ;)

Je geeft zelf aan dat 1 letter verschil de hele betekenis kan veranderen, dat is juist niet wat je wil op twitter! Als iemand echt een typfout maakt verwijder je je tweet maar en post het daarna opnieuw.
Sommige politici hebben aan 280 karakters genoeg om mij te doen braken.
het lijkt dat Twitter bang is dat er wijzigingen gedaan worden op tweets waar veel interactie mee is geweest
En terecht toch? E-mail kun je ook niet terug draaien. Ik vind dat ze niets undo-baar moeten maken. Als ik reageer op een bericht en dat bericht verandert dan ineens waardoor mijn reactie nergens meer op slaat dan vind ik dat super irritant en ga ook twijfelen wat het nut van reageren eigenlijk is op die manier. Hier op tweakers is me dat ook wel eens gebeurd,

Wat zou kunnen is de mogelijkheid geven het bericht te bewerken, maar wel de geschiedenis van het bericht duidelijk weergeven. Zelf wijzig ik mijn bericht ook wel eens (spelfoutje) of voeg iets toe, maar wat ik dan doe is dit:

EDIT:
Dit heb ik later toegevoegd. (in dit geval niet echt later, maar je snapt het). Maar zoiets wordt helemaal niet afgedwingen hier dus iemand kan iets heel controversieels zeggen en het dan later aanpassen nadat er al 100 man op hebben gereageerd en dan slaat de hele discussie nergens meer op. Gebeurt trouwens ook wel eens met reacties op het bericht zelf.

EDIT 2: (wel echt)
Citaat toegevoegd voor context

EDIT 3: En ja, ik zie de ironie van zeggen dat berichten niet wijzigbaar zouden moeten zijn en dan je eigen bericht twee keer editen O-)

[Reactie gewijzigd door OddesE op 17 mei 2021 08:46]

Niet alleen is dit door de manier hoe twitter werkt lastig te implementeren (De timeline is een "stream", dus hier kan je niet zomaar data weer op aanpassen. Dit is niet mogelijk met de huidige API) maar haalt ook nog eens de kracht van twitter onderuit.

Het is prettig om te weten dat een tweet niet zomaar aangepast kan worden, een paar letters aanpassen kan ineens de complete betekenis van iets veranderen. Beetje rot dat je het daarvoor als quote in je nieuwsartikel hebt of zelfs geretweet op je timeline.
Als je een feature wil die een ander platform heeft ga je toch lekker daar naar toe :+ :Y)

[Reactie gewijzigd door smiba op 17 mei 2021 10:52]

Ik hoop het niet, een edit knop zou heel de cultuur compleet omgooien, juist dit soort beperkingen hebben Twitter gevormd tot wat het nu is.
Ben benieuwd naar je redenatie waarom een edit button de cultuur om zou gooien?
Note: Mijn suggestie is om het maximaal een paar minuten na plaatsing mogelijk te maken, niet oneindig.
Mits je het orgineel kunt blijven inzien of anders totdat er interactie mee is geweest in de vorm van retweet of reactie.

Anders krijg je van die trollen die abjecte content posten, wachten op reacties en dan de hele context wijzigen door hun tweet te wijzigen.
M.i. zou je laatste punt niet heel erg vaak voorkomen als het slechts een paar minuten mogelijk is.
Maar versiehistorie is denk ik sowieso een goede toevoeging om het transparant te houden.
Het is super handig juist. Als je dan een x wat doms stuurt heb je bedenktijd. Je kan een spelfout editten want die zie je altijd pas na het versturen. En voor de celebs onder ons je tweet komt niet meteen in een online archief waar mensen triomfantelijk gaan zitten lachen om je d/t fout.

Ik zou er voor betalen en ik heb 30 volgens.
Zou ook wel een edit functie willen zien, soms net een spatie te veel ofzo en dat vind ik gewoon lelijk, maar merk dat als ik het wis en snel opnieuw post ik soms maar 500 views ipv 5000 krijg.
Uitstel van plaatsing lijkt me niet kunnen. Dat interfereert met de gewenste dopamineproductie die optreedt wanneer je iets verzendt en er direct een response op komt, en die Twitteren juist zo verslavend maakt.
Dat zou tegen hun business model ingaan.
Stel je voor dat iedere tweet met 2 minuten vertraging zou aankomen.
over de tip jar
For now, a limited group of people around the world who use Twitter in English can add Tip Jar to their profile and accept tips. This group includes creators, journalists, experts, and nonprofits. Soon, more people will be able to add Tip Jar to their profile and we’ll expand to more languages.
misschien bewust om e-beggars te weren, maar wat noem je tegenwoordig een creator? Iemand die filmpjes maakt kan je daar ook onder steken, maar een persoonlijke fundraiser zou daar dan weer niet onder vallen, want da's natuurlijk geen nonprofit
Een "creator" valt ook niet onder non-profit. Het gros maakt filmpjes juist voor de bekendheid en ze hopen daarmee snel op inkomsten.
Iedereen is een creator. Ik reageer op jouw bericht dus je hebt iets gecreëerd wat iets los maakt bij mensen. Waarom denk je dat er reacties mogelijk zijn onder artikels op Tweakers? Omdat mensen zo mede content leveren. Bedrijven zoals Facebook en Twitter verdienen hun geld via de content die hun gebruikers creëeren. Creëren gebruikers geen content meer dan zijn die platformen dood.

Stel dat vanaf volgende week er onder geen enkel artikel van Tweakers nog een reactie staat. Jij post er nog, maar niemand antwoord. Dan zal het aantal keren dat jij Tweakers bezoekt enorm gaan zakken. Je hoeft geen video's te maken om een content creator te zijn. We zijn allemaal content creators. Dat wil niet zeggen dat we ook allemaal goede of succesvolle content creators zijn. ;)
ik vrees dat twitter een iets nauwere interpretatie gebruikt, gezien ze het over een "limited group of people" hebben en niet elk wezen dat een input kan doorsturen
We weten inmiddels dat Twitter er geen moeite mee heeft om 'speciale regels' voor 'speciale mensen' te maken dus ik verwacht weinig goeds hier...
Wat een kortzichtige opmerking, kost genoeg om Twitter overeind te houden. Het platform leent zich niet geweldig voor adverteerders dus dit lijkt mij een prima oplossing.
Dik 3 Miljard (86% van hun totale inkomsten) aan advertentie-inkomsten binnenharken binnen één jaar vind ik toch niet heel verkeerd voor een platform wat zich niet zo goed leent voor adverteerders.

Ik gok dat ze simpelweg hun verlies van 1 Miljard (ik geloof door belastingen) over 2020 weg willen poetsen.
Denk dat je nog beetje optimistisch bent met de cijfers
2020 revenue was $3.72 billion, an increase of 7% year over year.
2020 costs and expenses totaled $3.69 billion, an increase of 19% year over year. This resulted in operating income of $27 million and 1% operating margin.
Bron: https://www.prnewswire.co...20-results-301225278.html
Hoezo optimistisch? 86% van hun revenue kwam voort uit advertenties. Dat klopt toch precies met de cijfers die jij geeft?
Trek je de operationele kosten die @kenhas óók citeert er wel even af? ;)

De winst over 2020 was dus $27 miljoen. Dat is naar mijn idee niet gigantisch veel voor een dergelijk bedrijf.
Sjah, ik gaf toch aan dat ze onder de streep een verlies hadden van dik 1 miljard in 2020? Dan ben ik wel optimistisch ja. Hun winst was geen 27 miljoen, operating income != Profit? Of hoeven we geen belasting meer te betalen?
In its 2020 fiscal year (ended December 31, 2020), Twitter reported a net loss of $1.1 billion

[Reactie gewijzigd door eric.1 op 16 mei 2021 13:51]

Ik heb verder ook niet naar het artikel gekeken, ik ging uit van de cijfers in het citaat.
Ach ze zijn tenminste winstgevend geworden, een heleboel van dergelijk “social” media-achtige dingen worden dat nooit.
En het kost echt geen 3 miljard om Twitter overeind te houden. Daar zitten ook (veel) investeringen in. Als ze puur naar overeind houden gaan kunnen ze die winst echt wel oppoetsen.
Nu denk je net zoals elke aandeelhouder of eigenaar. Ze kunnen dus alles betalen (want: winst) en leveren het zoveelste platform wat moet leven van advertentie-inkomsten.

Zeker gezien het feit dat ze dus enkel kunnen bestaan dankzij advertentie inkomsten (grootste bron).

En nu zullen sommigen zeggen dat abonnement goed is om zodoende los te komen van enkel advertentie-inkomsten. Dat is wel waar.

Overigens kost het ook geld om te kunnen adverteren en ze moeten ook aan werving doen van adverteerders. Kost ook geld.

Advertenties: levert nooit op wat het kost, niemand wil ze zien en de adverteerder wordt voorgelogen over hoe zinvol het is....
Ik deed een simpel rekensommetje met de beschikbare gegevens en gaf mijn mening over de uitkomst. Dat heeft niets met denken als een aandeelhouder te maken. Die aandeelhouder zou moord en brand schreeuwen over het gebrek aan rendement op zijn investering :+
Ja, het verbaast me zelfs dat ze nú pas met een betaald abonnement komen.
Twitter gaat ook heel erg slecht om met hun advertentie mogelijkheid. Zo zie je soms dagen geen advertenties en dan ineens op 1 dag om de 2 tweets een advertentie.. ik blok ze allemaal in 1 x vervolgens. denk dat ik het minder zou doen als ze het in kleinere batches verspreiden.
Datamining, profiling, trackers plaatsen.

Genoeg om geld mee te verdienen.

En dan nog een paar advertenties erbij.
Nee, twitter is een overheidsdienst die geld uit de algemene middelen krijgt.

Natuurlijk wil Twitter geld verdienen en van alle manieren om geld te verdienen aan je gebruikers is rechtstreeks geld vragen voor een dienst waarschijnlijk de beste. Beter dan advertenties, veel beter dan tracking en beargumenteerbaar beter dan voortdurend te moeten bedelen zoals bijvoorbeeld Wikipedia.
Jij vraagt geen geld voor jouw diensten richting je klanten/werkgever? Als bedrijven geld proberen te verdienen via advertenties is het niet goed, als ze gewoon op een normale manier geld proberen te verdienen is het ook niet goed. Maar wellicht heb jij een briljant business idee waarmee je geld kunt verdienen zonder advertenties en zonder bijdrage van de gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Frame164 op 16 mei 2021 13:13]

De undo send-functie behelst een timer die vijf tot dertig seconden loopt nadat een tweet gepost is. In die tijd kan de tweet nog ongedaan gemaakt worden.
Ben benieuwd of dat eenzelfde systeem is als bij mailservers, dat de mail voor 30 seconden niet verstuurd wordt en nog te annuleren is.
Of zou de tweet echt de wereld in geslingerd worden en nog te verwijderen zijn? Want in die tussentijd kunnen genoeg volgers screenshots maken e.d...
Het verschil zou in dat tweede scenario nihil zijn in vergelijking met de huidige situatie, dus dat kan ik me niet voorstellen.
Ik vermoed dat het niet zozeer om spijt van je opmerking gaat maar meer om typfouten.
Twitter, leuk... Totdat je gecensureerd wordt. Big Tech heeft het vrije internet omgetoverd tot een gevangenis.
Tja, eerder een "onderzoek" van een random complottheorist zonder enige wetenschappelijke basis als onbetrouwbaar flaggen dan terroristen hun gang laten gaan & huurmoordenaars wat lichamen makkelijk kunnen verkopen zoals nu op het dark web gebeurt. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven die open zijn zonder restricties of je eigen website starten.

Het is en blijft immers van de bedrijven, en net zoals in het echt, hebben hun controle over wat er gebeurt in hun bedrijf en niet een buitenstander. Jij bepaalt toch ook wat er gebeurt in huis? Zelfde dus als geen terrorist in de lokale supermarkt en geen terrorist op Twitter.
Ik zou zeggen doe eens wat onderzoek in plaats van mensen voor complot theorist uit te maken. Twitter heeft een abominabele staat van dienst qua censuur en willekeurig toepassen van hun eigen regels, met als kroon op hun werk speciale regels voor VIP accounts, min of meer speciaal voor Trump.
Kan niet wachten totdat er voor alles een abbo beschikbaar is.

Deze trend moet echt kappen
Op zich ben ik het met je eens. Aan de andere kant genoeg mensen die andere vormen van inkomsten blokkeren. Nu ga ik even over het algemeen praten en niet specifiek over Twitter.

Hoe vaak lees je wel niet op tweakers dat men addons, servers enzovoort heeft geïnstalleerd. Door al deze mensen missen ze een hoop inkomsten. En nee dit komt echt niet alleen door tracking. Zulke dingen bestonden al lang voordat men het had over tracking. Als ik bijvoorbeeld denk aan GeoCities (voor de jongeren onder ons: dit was was Yahoo waar je gratis een website kon hosten) die plaatsten een banner van hunzelf onder jouw site. En hier kwamen weer scripts voor om dit tegen alleen maar omdat het niet mooi was.

Bij apps op de telefoon heb ik mensen apps een slechte review zien geven omdat er advertenties inzitten. En dat terwijl je de app gewoon kon kopen. Bij andere apps zaten mensen weer te zeuren dat je alleen maar een app kon kopen en dat er geen gratis versie was.

Mensen die gratis test accounts blijven aanmaken zodat ze niets hoeven te betalen. Of een vpn naar land "naam" waar ze goedkoper spellen, software en abonnementen kunnen krijgen.

Nou wil ik zeker niet zeggen dat bedrijven onschuldig zijn hoor. Uiteindelijk willen die ook steeds meer em meer verdienen dus dingen als meer advertenties op de websites zetten, veels te vaak advertenties in apps laten zien, tracking, ongevraagd data pakken en verkopen, nep reviews kopen. Maar de mensen zelf hebben dus ook wel hun best gedaan om deze kant op te gaan.
Nevermind, ik moet beter lezen.

[Reactie gewijzigd door Hemingr op 16 mei 2021 11:42]

Ik heb geen twitter, niet nodig gehad, geen behoefte aan, lekker rustig...mensen waarmee ik in contact wil komen en\of blijven, doe ik wel via een ander platform.
Facebook voor (buitenlandse) vrienden in contact te blijven.
LinkedIn voor het zakelijke netwerk
Whatsapp voor (lokale)vrienden
(e-mail voor al het bovenstaande)
Dus dat het eindelijk een betaalde service begint te worden zie jij als iets slechts? Ik denk juist dat al dat gratis mensen totaal heeft verziekt, waar mensen het idee hebben dat ze het recht hebben op Twitter. Uiteindelijk denk ik dat het heel goed is dat alles weer gewoon betaald wordt, daar hebben we als maatschappij veel meer aan.
Ik zit zelf op mastodon, ook een gratis service waar je voor de server kan doneren.

Waarom is het daar niet een volgespamde bende met al het afval van digitale helden?

Ik denk dat het door de moderatie of beter gezegd het gebrek daaraan bij Twitter, Facebook, e.d. het verschil maakt.
Nou het antwoord is simpel: populariteit. Mastodon is natuurlijk heel erg niche, met een hele andere orde grootte aan gebruikers.

Als iedereen van Twitter naar Mastodon zou gaan, dan zou dat ook vrij snel wel zo worden gewoon puur door getallen. Mensen + anonimiteit + grote getalen komt altijd uit op een groepje mensen die het proberen te verpesten.

Wat jij een gebrek aan moderatie noemt kun je ook zien als: als je groeit is die moderatie niet meer te doen. Twitter krijgt 6000 tweets per seconde er bij ongeveer, dan kun je bashen op de moderatie maar ook mastodon zou daar volledig aan ten onder gaan.

Dat jij op mastodon zit, prima natuurlijk. Maar een niche iets vergelijken met de twee grootste social media platformen die er bestaan, dat gaat niet helemaal op.
Als alles betaald wordt heb je ook weer het voordeel dat de meeste mensen geen privacy-kapende services gaan gebruiken en dat is op den duur weer goed voor de maatschappij. En waarschijnlijk krijgen veel mensen dan hun nieuws niet meer van een of andere complotdenker maar van betrouwbare bron met meerdere redacteurs die ook daadwerkelijk op goede manier onderzoek doen.
Begin van het einde voor Twitter.

Kan niet wachten totdat het kaput is, net als alle diensten die vallen onder het Facebook concern.
Je leven kan zoveel leuker zijn, als je je niet druk maakt om anderen ;)
Wil je het niet, gebruik het niet.

Ik gebruik FB niet, instagram alleen als toeschouwer, en zal geen seconde verdriet hebben als het ineens zou verdwijnen.
Maar ik zal me daar echt niet druk over maken als ik totaal tegen zou zijn, dan gebruik ik het gewoon niet.
Iets kapot wensen, tja, dat is alleen maar negatieve energie waar je helemaal niets aan hebt

Let it go .....

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 16 mei 2021 13:12]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee