VanMoof brengt draagbare 387Wh-accu uit voor e-bikes S3 en X3

Fietsmaker VanMoof brengt een draagbare accu uit voor de S3 en X3. De PowerBank geeft de e-bikes een bereik van maximaal honderd extra kilometer. Met de accu kunnen fietsers de hoofdaccu van de fiets verder opladen, ook tijdens het fietsen.

De VanMoof PowerBank is de eerste accu van de VanMoof-fietsen die kan worden verwijderd. Zo kunnen gebruikers het apparaat ook binnenshuis opladen. De accu kan de S3- en X3-modellen zowel opladen bij stilstand als tijdens het fietsen. De accu weegt 2,8 kilo.

De accu heeft een capaciteit van 387Wh. Ter vergelijking: de VanMoof-fietsen zelf hebben een accu van 504Wh die 60 tot 150 kilometer kan halen. Met de PowerBank kunnen gebruikers dat volgens VanMoof verlengen met tussen de 45 en 100 kilometer, afhankelijk van welke trapstand ze gebruiken. De accu laadt in drie uur volledig op.

VanMoof verkoopt de PowerBank vanaf dinsdag, maar levert die pas in juni van dit jaar. Het apparaat kost 348 euro.

VanMoof_PowerBank_1VanMoof_PowerBank_2VanMoof_PowerBank_3VanMoof_PowerBank_4

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

20-04-2021 • 11:25

178

Reacties (178)

178
167
96
6
0
56
Wijzig sortering
Ik vermoed dat je die extra batterij niet moet zien als 'aan de fiets laten hangen terwijl je gaan werken bent en de fiets in de fietsenstalling staat", maar eerder als : als je niet je interne batterij kan opladen ( bv fietsenstalling van je bedrijf heeft geen 220volt stekker in de fietsenstalling, dat je gewoon makkelijk een soort externe batterij in je kantoor kan in het stopcontact steken en daar opladne en als je naar huis gaat, steek je die extra batterij gewoon in je fietsenframe om op te laden terwijl je aan het fietsen ben tnaar huis.
Kun je bij een Van Moof niet de standaard accu uitnemen en deze dan op je werkplek laden?
Nee de accu zit vast in het frame en is er niet uit te halen om te laden.
Fijn als dat ding aan vervanging toe is. Hebben ze goed over nagedacht.
Juist niet hoe het werkt.
In het frame zit één "moederbord" met alle modules eraan.
Mocht er iets gerepareerd worden dan halen ze dat hele ding eruit en pluggen ze er een nieuwe in.
Dit maakt zowel productie als reparatie een stuk meer schaalbaar.
Echter, je kan als particulier niet even je accu meenemen.
You win some, you lose some...
Dat kan toch bij iedere elektrische fiets al? Gewoon de accu in zijn geheel vervangen en dan elders/later probleem proberen op te lossen.

Volgens mij is het enige echte voordeel dat het weinig ruimte in neemt en het er mooi uit ziet.
Maar niet iedereen kan bij fiets parkeerplek opladen inderdaad.
Een ander voordeel is bij het parkeren op de stoep. De accu is dan diefstalveilig weggestopt.
Zeker goed over nagedacht.
Dat is een verdienmodel. Heb er zelf 2: S2 & S3. S2 buiten garantie..nipt 3 maandjes.
Accu defect kost je zomaar 400+€. Waarbij arbeidsloon wordt “kwijtgescholden”...
aanvraag tot leveren van een gedegen manual om het zelf te kunnen uitvoeren leidt tot oorverdovende stilte.
O ja, de S3 is sinds december al 3x terug geweest...ook batterij troubles. Total KM gefietst onder de 250km...
Prachtig design. Geweldig. Maar niet om mee te fietsen. Echt niet. Moof zit nog in de jaren 80 Alfa Romeo fase: naar kijken, niet gebruiken.
Dat is volgens mij exact de bedoeling. De (volgens mij) eigenaar van vanMoof kwam vorige week op BNR. Hij vertelde dat van de vragen/feedback van klanten, het meest gingen over het opladen van de fiets in een situatie waar de klant hoog in een flat woont.
Zou handig zijn als men eens werkt aan een soort universele powerbank. Dat je bij nood in een tankstation eentje kunt huren of omruilen bijvoorbeeld. Kan mij niet voorstellen dat je zoiets elke week nodig hebt.
In Taiwan bestaat dit al jaren en is dit enorm populair voor elektrische scooters. Europa loop jaren achter op veel van die zaken.

https://www.taipeitimes.c...ves/2020/12/21/2003749091
Heel mooie service! Ik verwijder een gedeelte van m'n comment, omdat ze blijkbaar al sinds 2015 actief zijn, indrukwekkend!

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 22 juli 2024 15:58]

"Under the network, the number of Gogoro’s battery swap stations, called GoStations, has grown from 70 in 2015 to almost 2,000 this year, with nearly 360,000 customers using the stations every month, Frost & Sullivan said."
Nederland loopt toch wel jaren achter, want men was in Taiwan al begonnen in 2015. In Nederland zijn er, voor zover ik weet, geen vergelijkbare initiatieven die al 70 (of meer) van dergelijke stations hebben...
Ja dat is mooi. Ik denk dat je grofweg kunt stellen dat 1kWh accu 6 kilo is (incl behuizing en alles) dus dat is wel de max. Voor fietsen ruim voldoende, voor scooters is het niet erg ruim. Maar geeft natuurlijk weer minder als je overal en nergens dit soort stations hebt.
En sowieso een goede oplossing voor de vele flats en niet kunnen opladen bij parkeren.
VanMoof is natuurlijk meer van het Tesla/Apple model; alles zelf aanbieden met een premium 'experience' (thans vanuit de marketing) tegen een premium prijs ;)
Niet dat VanMoof nu direct zo'n vlekkeloze reputatie heeft, maar het is heel duidelijk dat het niet direct het meest praktisch is (zeker voor een fiets).

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 22 juli 2024 15:58]

Correctie. VanMoof is absoluut niet premium, het is design gecomplementeerd met (objectief) bottom of the barrel onderdelen. De prijs is markttechnisch gezien laag, maar gezien de voorwielmotor, one-size-fits-all en onderdelen is duidelijk dat het allesbehalve een "free lunch"is.

[Reactie gewijzigd door roffeltjes op 22 juli 2024 15:58]

Heb je een idee hoe dit zich verhoudt naar andere e-bikes rond dezelfde prijs? Zo is de Cowboy wat duurder maar ik kijk vaak naar de S3 en de Cowboy 3 als een mogelijke e-bike.
Ik start graag met positieve insteek, of moet ik al aannemen dat Cowboy ook kwalitatief uitdagingen kent?
Heb je deze ook al eens bekeken?
https://rideellio.com/
Het is niet moeders mooiste, maar na een lange zoektocht voor een speed pedelec toch voor deze gegaan.
Ze hebben ook een versie 25km/u en een 35km/u. De laatste kan je nadien, als je wil, laten upgraden naar 45km/u.
Momenteel in België actief, maar ze hebben plannen voor de Nederlandse markt en dacht ook de Duitse markt.
Leuk concept, en Belgisch! Top dus...
Alleen heb je voor de prijs van een Ellio meteen 1 VanMoof EN 1 Cowboy (voor als je de VanMoof weer eens moet opsturen).

Zelf had ik een VanMoof S2. Heb deze teruggestuurd tijdens de eerste maand (kwaliteit verf, problemen met de motor). En nadien een Riese & Muller Charger 2 HS gekocht (ja, ik weet het, daar had ik ook meerdere VanMoofs voor kunnen kopen), en nooit spijt gehad. Enkel misschien die turbo knop: was echt wel goed!
Ben best bekend in dit wereldje. Laten we er het op houden dat ze eigenlijk allemaal een fabriek in China hebben waar de fietsen worden gemaakt. Veel van deze fietsen beginnen ook snel te roesten als je ze buiten laat staan of iets dergelijks. Maar de accu's zijn verreweg het meest dure onderdeel van deze fietsen, op de rest wordt bespaard om de prijs en marge nog enigszins redelijk te houden.

De levensduur van deze fietsen lijkt mij dan ook niet bijzonder lang. Maarja anderzijds is de stap naar echte kwaliteit ook gelijk een enorme sprong in prijs. Dus ligt eraan waar je prioriteit ligt. Wil je er lang mee doen (8+ jaar) dan zou ik bij het hogere segment kijken, daaronder zouden deze fietsen wel een optie kunnen zijn.
Is er een groot kwaliteitsverschil tussen Van Moof en bijvoorbeeld Gazelle?
Ik zit er aan te denken om de volgende fiets te kopen:
https://www.gazelle.nl/ultimate-c8plus-hmb-belt
Echter zou ik het zonde vinden als hij niet minimaal 5/6 jaar mee gaat.
Morgen gaat mijn vrouw een testrit op dat type maken, maar ook op een Dutch-id.
https://dutch-id.nl/phantom/
Net gelijk welke fiets ik zou aanschaffen, een model met een vaste accu zou bij mij onderaan het lijstje komen.
voor dat geld zou ik een rohloff naaf nemen i.p.v. een enviolo.
Ik ben zelf geen gazelle fan, en zou voor dit geld naar duitse merken kijken, maar je hebt met de fiets die je linked, veel meer fiets dan bij een vanmoof. Riem, Shimano Naaf, erg solide frame, Bosch motor rijd ook erg goed. Helaas niet goedkoop, dit soort fietsen zijn geliefd, dus haal ook een goed slot.
Wat is precies de reden dat je geen Gazelle fan bent?
Welke Duitse merken zou je aanraden?
Wat is precies de reden dat je geen Gazelle fan bent?
Bij mij is de reden dat ik er altijd een gehad heb :D

Mijn vorige (laatste Gazelle) fiets heb ik drie jaar lang elk weekend schoon gemaakt en geolied, op tijd ketting en tandwielen vervangen en toch adviseerde de fietsenmaker mij na 3 jaar hem niet meer mee te nemen op vakantie.
Het gebruik was 30km per werkdag.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 22 juli 2024 15:58]

Als ik jou fietsenmaker was zou ik dat ook voorstellen, want weer verkoop nieuwe fiets...

Heb je zelf het idee dat er problemen komen met je huidige fiets?
Zoals je zelf aangeeft is er altijd en regelmatig goed onderhoud aan gepleegt.
Met dergelijke fietsen en goed onderhoud kunnen fietsen erg lang mee, en is 3 jaar zelfs aan de te korte kant.
In alle eerlijkheid adviseerde de fietsenmaker me ook niet deze fiets te kopen voor woon-/werkverkeer, ik was eigenwijs want het alternatief was twee keer zo duur. Na drie jaar wist ik waarom ik twee keer zoveel ad moeten uitgeven, in mijn Koga heb ik heel wat meer vertrouwen maar mijn dagelijks woon-/werkverkeer is van 30km vlak naar 6km met tientallen meters hoogteverschil gegaan, dus iedere vergelijking gaat mank.
Hier komt geen geen Gazelle meer binnen. Wat is dat een bud merk geworden. Simpel lampje vervangen vragen ze 70 euro voor het lampje... Als het nou kwaliteit was maar binnen een week was het lampje kapot omdat het van erg slechte kwaliteit kunststof is gemaakt. Mail naar de klantenservice kreeg ik zo'n onnozel antwoord dat het voor mij over een uit is met het merk. Ze zijn hartstikke gek met hun stomme vendor-lock. Ik heb nu een merk waar ik nog nooit van gehoord heb maar alles is te vervangen met standaard onderdelen.
Dat lampje was inderdaad ronduit ruk, heb ik na een val vervangen door een andere lamp, hetgeen gelukkig geen enkel probleem was.
Kalkhof...

of Stromer (Zwitsers) als je een pedelec wilt.
Kalkhof is niet meer wat het geweest is, komen tegenwoordig ook uit China en niets dan ellende met motors e.d. Ik heb 3 familie leden met een kalkhof en alle 3 niets dan ellende.

Sterker nog, de lokale fietsenmaker die ze verkocht is er maar mee gestopt om ze nog te verkopen.

[Reactie gewijzigd door ronniedokkie op 22 juli 2024 15:58]

Oh, ok. Die ervaring hebben wij thuis niet. De Kalkhof die we hebben is een echt 'werkpaard'. Nooit gedonder mee. Krijg wel twee keer per jaar netjes zijn beurt. Mijn dealer (Vietz in Herveld) is -zie ik- nog steeds premium Kalkhof dealer. Goede tent overigens, want ze zijn in 2020 Stromer dealer van het jaar geworden. Wereldwijd.

Verder ook veel schik met de Stromer (ST-3). Natuurlijk een heel ander beest (en andere prijsklasse) dan de Kalkhof, en beresnel. Doe er mijn woon-werk verkeer op.

Moest trouwens wel lachen om dit artikel over de verwijderbare accu van deze VanMoof, wat een vernieuwing!! Want bij Stromer is dat altijd al zo geweest, zit die in het frame verwerkt en bovendien alleen elektronisch (dus met je pincode of de app op je mobiel) te ontgrendelen.

Nou ja, zolang de hipsters maar blij zijn met hun 'van-move'... :)
Gazelle gebruikt best wel veel eigen onderdelen. Die zijn niet zo zeer slecht, in tegendeel, dat doen ze (kwalitatief) vrij goed. Ik heb alleen liever "universelere" onderdelen.
Gaat mij om het spatbord, kettingkast, verlichting, geperste trapassen (niet van toepassing bij deze fiets) etc, gaat het kapot, is vervangen ook met een alternatief te doen, en zijn er meer partijen waar je terecht kan voor reparatie. Het alternatief is nog wel eens lastig bij Gazelle.
afhankelijk van de fiets hoor, deze die je linkt heeft veel universeel spul dus is dat goed te doen. Komt ook door de Bosch motor en niet een Gazelle eigen motor. Ik heb ervaring met merken als Hercules en Kreidler. Maar er zijn meer Duitse merken, en er zit nog veel leuker spul tussen.
Mijn zwager en zijn vrouw hebben een "premium" Duits merk. Als we op vakantie gaan rijden wij met onze Gazelle's altijd achteraan, om de onderweg verloren onderdelen van die dure fietsen te onderscheppen.
https://www.zemo.com/de-d...0%2C689900&sort=RELEVANCE
Gazelle heeft in ieder dorp wel een Dealer, VanMoof is wat lastiger te bereiken als je een defect heb.
VanMoof is wel de leukere fiets, Gazelle is comfortabeler(voor lange afstanden). Zou wel even een Testritje maken bij VanMoof / Gazelle als je een fiets gaat kopen.

[Reactie gewijzigd door Bintzak op 22 juli 2024 15:58]

En geen sparta, google maar eens op ION problemen . . .
Qua fiets red die makkelijk 5-6jaar, de accu daarin tegen niet. (mits uitgaand van dagelijks gebruik)
Maar als de fiets zelf gewoon netjes onderhouden wordt plus een eventuele vervanging van de accu dan gaat deze fiets toch wel langer dan 6 jaar mee?
Overigens kan de fiets altijd binnen staan als ik hem niet gebruik, dat helpt volgens mij ook nog wel.

[Reactie gewijzigd door Luuk2015 op 22 juli 2024 15:58]

Het grote kwaliteitsverschil zit hem oa in de gebruikte materialen en afwerking.
De bagagedrager bij van moof is echt ontzettend slecht in elkaar gezet.. Geen frame maten, matige afwerking etc.
Daarvoor krijg je gimmicks terug waar je in de praktijk weinig gebruik van maakt en een (slappe) voorwiel motor.
Deze fietsen zijn echt op geen enkel vlak te vergelijken, behalve dan dat ze 2 wielen en een stuur hebben.

Check dan ook eens de nieuwe ebike van het jaar... De Stella Morena.
https://www.stella.nl/p/morena-premium-mdb-fi-red
Nieuwste generatie Bosch Performance CX motor (sterkste in zijn klasse), kabels super mooi geïnteresseerd.. Kleurenscherm met navigatie, batterij netjes weggewerkt van in het frame, uitneembaar..en 600Wh! Automatisch schakelen (dat fiets echt heel relaxt!) etc etc.
Je zou denken dat qua versnellingen alles wel een keer bedacht is, maar die traploze versnelling is ook weer knap gengineerd:
https://www.youtube.com/watch?v=ar4xwtqebSY
Gazelle is netals alle andere klassieke merkwn van Pon. Ja,die club van vw.
Dan betaal je sowieso voor de naam.
Ik ben bewust gegaan voor een fiets van Azor voor mijn woon-werk verkeer. De mijne staat dag en nacht op straat en heeft geen spatje roest. Ze maken de fietsen in Nederland en de kwaliteit is echt top.
Ze verkopen ook een e-bike wellicht dat die bij je past.

Zelf heb ik geen elektrische fiets, maar mijn Azor rijd zo soepel dat ik alsnog met gemak de elektrische fietsers kan bij houden
Ook groot geworden op een Azor, nu over op een Achielle: Zelfde verhaal maar dan uit België. (En iets fraaier design)
Me too. Duizenden kilometers mee gefietst, zomer én winter (32 km per dag). (E-bike, hoog model). Enige nadeel zijn de velgremmen voor. Dat levert op een gegeven moment een doorgesleten velg op.
Azor zijn idd top fietsen, gewoon nog van staal zoals vroegah, geen plastic en aluminium rommel erop. Is geloof ik ook opgericht door oud werknemers van Gazelle of Batavus ofzo, die klaar waren met al die lelijke troep die die merken op de markt brengen.
Ja! Want in Nederland wind tegen (de brug over) op een 22kg stalen fiets vs 14kg aluminium is natuurlijk veel een veeeeeel beter.

Die kg’s ga je merken als je veel wind tegen hebt...

Ik heb net op hun website gekeken maar de modellen en ontwerpen zijn net zo ‘oerdegelijk’ als van Gazelle en Batavus.
Ik rijd nu al zo'n anderhalf jaar lang met m'n zware Azor de Erasmusbrug over in Rotterdam voor woon-werk verkeer.
En zoals het een echte IT'er betaamd ben ik de sportiefste niet maar kom ik met gemak de brug over.
Mijn fiets is blijkbaar dermate degelijk dat hij nu nog steeds zo soepel fietst als een nieuwe fiets.

[Reactie gewijzigd door ikbentomas op 22 juli 2024 15:58]

kilo's maken enkel uit bij hoogteverschillen (waar je er maar heel weinig van hebt in Nederland), voor tegenwind maakt het gewicht van je fiets niks uit. En of je nou 80+14kg of 80+22kg kilo voorruit moet trappen maakt echt weinig uit. En die gazelle uit 2020 is is over 10 jaar stuk, terwijl die uit 2000 in 2050 nog steeds rondrijdt. Ik heb zelf een transportfiets uit 1935 van 45kg. Niet stuk te krijgen, en ik fiets vrijwel iedereen voorbij.
Mijn superdure Stromer S2 uit 2017 was destijds gekocht (niet door mij) voor 8000 en heb ik onlangs voor 2700 weer verkocht.
Geen Azor, maar wel een klassieke stalen Batavus als stationsfiets, met nog van die dikke, bijna niet te verslijten, kettingwielen. Een aluminium fiets fietst inderdaad lichter, maar wil ik daarmee mijzelf fatsoenlijk inspannen moet ik langere afstanden fietsen. Voor die korte woon-werk afstanden is zo'n stalen fiets net even goed om even bezig te zijn. En niet af te beulen die fiets, er kan ook niet veel aan stuk, ook een USP voor een stationsfiets.
Aluminium is niet echt veel lichter als stijfheid een rol speelt. En van je fietsframe wil je niet dat het wiebelt en waggelt.
Aluminium wordt dan dik en lomp. En is ook niet licht meer.
Heb je een idee hoe dit zich verhoudt naar andere e-bikes rond dezelfde prijs? Zo is de Cowboy wat duurder maar ik kijk vaak naar de S3 en de Cowboy 3 als een mogelijke e-bike.
Ik start graag met positieve insteek, of moet ik al aannemen dat Cowboy ook kwalitatief uitdagingen kent?
Het kernprobleem is, is dat de markt supercompetitief is en dat marktbrekers als VM rode cijfers draaien. De S2 was 1000,- duurder en had minder issues, maar verkocht niet in de aantallen die ze nodig hebben om hun ambities waar te maken. Maar een S2 leveren voor 2000,- was blijkbaar onmogelijk dus zie je dat de S3 heel veel hobbels heeft en dat dit lastig is op te lossen.
De besparing van Van Moof om een voorwiel motor te gebruiken kan ik alleen maar waarderen. Mijn S3 fietst ook zonder ondersteuning prima, en met gaat ie als een speer. Veel fijner dan iedere midden motor fiets die ik ooit heb geprobeerd. Dat de onderdelen goedkoper zijn is ook een voordeel, want ik was echt ongelooflijk veel kwijt aan onderhoud van mijn Stromer S2, ook voor vervanging van de slijt onderdelen. En Stromer vraagt per kWh ongeveer 2x zoveel als Van Moof. Dus wat dat betreft doet Van Moof het echt goed.
Jep; Crufyiaans: Elk nadeel hep zijn voordeel. ;)
Ze hebben het geprobeerd met Premium prijzen. Toen dat niet werkte gingen de prijzen ineens met 1000euro omlaag onder het mom van "verbeterde efficientie". Het is een marketing-concept. Ik vermoed ook dat het uitgesproken moet worden als " ven move" ?
Anoniem: 361276 @roffeltjes20 april 2021 12:46
VanMoof is inderdaad niet echt premium ik heb er eentje gehad en ben blij dat ik die weer heb kunnen verkopen, in 2 jaar tijd moest de fiets 3x terug met foutmeldingen reparatie's duren tussen 1 a 2 weken dus het is ook niet iets waar je even op wacht, daarnaast zat er na een jaar al roest aan de spaken wat echt bizar slecht is aangezien mijn Canyon fiets ruim 6 jaar oud en is nergens roest heeft.

Al met al heel mooi net als in de testen maar na een jaar is daar weinig meer van over.
+1 Heb een VanMoof fiets gehad (de niet elektrische). Ik kreeg het idee dat 90% van het budget gaat naar marketing en 'tech' gimmicks en 10% naar de core (de fiets). 1200 euro voor een fiets die gewoonweg niet lekker fietst. Onderdelen die aanlopen en binnen de kortste keren stuk gaan. Gelukkig mijn geld teruggekregen omdat ik binnen de 'niet-goed-geld-terug-termijn' zat. Heb nu een Cube (van rond de 800 euro). Heeft geen tech gimmicks, maar dat ding is niet stuk te krijgen en fietst echt 100x lekkerder dan die VanMoof.
ik 'ken' Vanmoof alleen maar van naam en als je naar hun fietsen (en prijzen) kijkt ben ik snel geneigd je te geloven maar: 'geloven is leuk, weten is beter' dus kom maar op met die realworld voorbeelden en bronnen ;)
VanMoof is de Ikea onder de fietsen, maar mist wel de kwaliteit van Ikea.
Wanneer heb je ooit "nood" bij een elektrische fiets? Dat motortje is er alleen zodat je minder moe wordt... Als de accu leeg is kun je gewoon op de ouderwetse manier (op spierkracht dus) doorfietsen.

TBH, ik vraag me sterk af wat de beoogde afzetmarkt is van deze powerbank. Wanneer ga je nou meer dan 150 kilometer fietsen op zo'n fiets? Het enige waarvoor het me handig lijkt is wanneer je je fiets parkeert in een stalling of rek waar geen oplaadmogelijkheid is. Dan kun je de powerbank mee naar binnen nemen om op te laden. Maar als dat het geval is, dan had je wel een fiets met losneembare accu gekozen.
Ik ga ervan uit dat u nog een gezond en functioneel lichaam heeft, want er zijn genoeg mensen die echt trapondersteuning nodig hebben om bijvoorbeeld een heuvel op te komen. Ook maakt men met een elektrische fiets wel eens langere tochten dan zonder trapondersteuning mogelijk. Zonder de ondersteuning komen ze wel thuis, maar een uur later dan gepland en compleet bekaf, bij wijze van spreken. Dit is niet levensbedreigend, maar voor de niet meer zo kwieke medemens ik dat wel onder "nood" scharen.
En die mensen die de trapondersteuning absoluut nodig hebben omdat ze anders niet vooruit komen, maken dus wel fietstochten van méér dan 60 tot 150 kilometer op één dag?

Sorry ik zie het nog steeds niet helemaal voor me...
Stel je kunt slecht/niet op eigen kracht fietsen. Je bent em vergeten op te laden en hij is maar halfvol. Je denkt ik red het wel, hij geeft nog 40km range aan. De heenreis heeft je slechts 10km aan range gekost, maar vervolgens blijkt er een stevige wind te staan op de terugweg. De range kan dan echt verdampen in luttele kilometers.

Ik heb zelf een elektrische fiets, en die range is echt ongekend optimistisch als je tegenwind hebt of bv stukken bergop moet fietsen. Hij stelt die range dan wel bij (hij kan extrapoleren, maar natuurlijk wel pas nadat je een flink stuk in die omstandigheden rijdt).

De afstanden waarmee geadverteerd wordt zijn sowieso erg optimistisch, misschien nog wel erger dan die van auto's, dus zelfs met volle accu kun je in de meest extreme gevallen echt maar bar weinig rijden. Ik kan dus best begrijpen dat mensen die vertrouwen op de ondersteuning dan in een relatieve nood zitten op een stukje fietsen. Range anxiety is niet alleen bij auto's ;)

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 22 juli 2024 15:58]

Dus je vergeet de fiets op te laden maar niet de powerbank?
Deze subdraad gaat intussen meer over of je ooit nood kunt hebben bij een elektrische fiets:

Dat motortje is er alleen zodat je minder moe wordt... Als de accu leeg is kun je gewoon op de ouderwetse manier (op spierkracht dus) doorfietsen.

Ik schets een situatie waarin dat zeer zeker kan (in mijn beleving). Niet iedereen is gezond, volledig helder bij geest etc. Bovendien kan het ook handig zijn als je gaat kamperen en niet elke dag alles kunt opladen. Ik noem maar wat.

Zelfs het vergeten te laden van de fiets maar wel een volle powerbank nog hebben liggen kan voorkomen. Hoe dan ook, het gaat mij in deze niet om gelijk hebben, maar om niet automatisch dit soort situaties uit te sluiten. Mensen zijn geneigd om hun eigen situatie/verwachting te projecteren op die van anderen:

"als je accu op is, fiets je toch gewoon verder op eigen kracht"
"mensen die een accu nodig hebben maken toch geen grote tochten"

Ik vind de vraag "hoe groot is de afzetmarkt dan wel" wel een heel interessante overigens, en dat valt te bezien natuurlijk. Maar dat VanMoof de mogelijkheid uberhaupt aanbiedt om power uit te breiden vind ik een goede.
Wat denk je van half Amsterdam als afzetmarkt? Volgens mij ook hun grootste markt in Nederland, maar dat is omdat ik overal Van Moofs zie rondrijden. Af en toe een Cowboy, zoals ik zelf, maar wellicht wordt mijn upgrade-fiets ook de S3 die je dus nu gewoon kan opladen met een powerbank zonder 20 kg mee naar boven te nemen. Count me in!
Beetje fietsvakantie doet meer dan 150 km op een dag.
Er zijn heel wat elektrische fietsen die, als je geen ondersteuning hebt, echt niet leuk zijn om mee te fietsen.
Dan kunnen ze beter dáár wat aan doen dan een extra accupack uitbrengen lijkt me. Mijn elektrische fiets fietst met de ondersteuning uit, minstens zo soepel als mijn gewone fiets.

Maar ja, een extra accu is natuurlijk makkelijker upsellen...
Wanneer heb je ooit "nood" bij een elektrische fiets? Dat motortje is er alleen zodat je minder moe wordt... Als de accu leeg is kun je gewoon op de ouderwetse manier (op spierkracht dus) doorfietsen.
Wel eens op een ebike gefietst? Met name exemplaren met een wielmotor (zoals een VanMoof) fietsen behoorlijk zwaar zonder ondersteuning, omdat je dan ook 'tegen de motor in' moet trappen. E-bikes met middenmotor hebben vaak een vrijloop voor dat soort situaties.

Daarbij: ik heb mijn e-bike gekocht om de woon-werkafstand van 20 km (enkele reis) te overbruggen. Dat kan ik inderdaad best op een analoge fiets, maar omdat mijn baas geen douche op het werk heeft wil ik dat mijn collega's niet aandoen. 's Zomers gaat dat prima heen en weer op een acculading, maar in de winter (kouder, licht aan, meer wind) wordt dat af en toe best krap. En geloof me: zo zijn er legio voorbeelden van mensen die zo'n e-bike niet alleen kopen 'zodat je minder moe wordt'.
Wanneer ga je nou meer dan 150 kilometer fietsen op zo'n fiets?
Die 150 is een bijna puur theoretische afstand. De meeste VanMoofs halen waarschijnlijk normaal zo'n 60-80km op een acculading, en als 't koud en donker is een stuk minder (en als de accu ouder wordt ook). En omdat je niet zomaar overal even de accu eruit kunt halen om te laden moet je dat dus wel goed plannen om een lege accu te voorkomen.
Nou... als je "3-hoog achter" woont, kan opladen van zo'n fiets best een dingetje zijn.
Bij bijvoorbeeld een Cowboy e-bike kan je de accu uitnemen en binnen opladen, met een Vanmoof moest je de hele fiets op je schouder 3 trappen mee opnemen. Dat hoeft zo dus niet meer....
Dat snap ik, maar als je "3 hoog achter" woont (ik voel me aangesproken :P ) dan koop je toch in de eerste plaats niet een fiets met ingebouwde accu? Betaal je eerst een premium voor een fiets waarvan de accu niet zichtbaar is, om vervolgens nog een keer te betalen voor een extra accu die alsnog zichtbaar in het frame hangt... en je fiets onnodig zwaar maakt.

Om precies deze reden hebben wij just een fiets met afneembare accu gekozen.
Nou...mensen die niet thuis kunnen opladen omdat ze een fietsenstalling in een appartementencomplex hebben en de fiets niet mee naar boven mogen of kunnen nemen. Zo'n situatie heb ik. Maar ik heb een alternatief gelukkig. Of als je een langere tocht gaat maken. Opladen gaat dan te langzaam. Als ie helemaal leeg is, het je toch echt een flink aantal uren nodig om 'm op te laden.
Dan moet wel elke fiets een gelijke stekker (en voltage) hebben. Of je krijgt wel allemaal verloopjes en omvormers om het naar de juiste stekker en spanning om te zetten.

Makkelijkste is, netzoals bij veel andere fabrikanten, gewoon een verwisselbare accu. Mijn schoonmoeder en vader halen gewoon de accu eruit en laden deze in huis op.

Van Moof creëert een probleem en verkoop er daarna een oplossing voor. Wel slim vanuit marketing je eigen markt creëren.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 22 juli 2024 15:58]

Klopt en dat zou kunnen als je weet met welk voltage er gewerkt wordt.

Daarnaast de prijzen die men hanteert zijn abnormaal hoog. Net als tesla in het begin kun je voor veel powerbanken ook 18650 accu gebruiken.
Gewicht zonder behuizing ca 46 gram voor een cell.
voltage 3.7 v
gem zeg 3000 mah
11.1 Wh.
Mag max 2 euro kosten in volume.

387/11.1= ca 35 18650 cellen x 2 euro = 70 euro.

Waarom het ding dan 384 euro moet kosten is mij een raadsel.
De prijs is gewoon prima. Conform alle andere fiets accu’s die ik ken, en je vergelijking gaat natuurlijk mank omdat een product in de markt zetten geen som is van de losse onderdelen.
Uiteraard is 384 euro aan de hoge kant, maar een BOM zal nooit de verkoopprijs zijn.

Zaken zoals Design, Certificering, Product testing wordt vaak vergeten met dit soort dingen.
(Al weet ik niet of de accu of gecertificeerd is).
384,- is pinda's voor een (externe) fiets accu ;(

Je kan zeggen wat je wil (en dat doe ik zeker), maar de prijs is prima.
Probleem dat ik steeds meer zie is de te hoge prijs dus men voor sommige zaken durft te vragen.
als deze accu 200 euro zou kosten is dat een redelijke prijs en marge.
Veel merken willen gewoon de hoofdprijs krijgen en dat is hier een mooi voorbeeld van.
Feitelijk wil men 1000 euro voor 1 kwh aan accu's.
Dat is helemaal geen kwestie van 'durven vragen', maar gewoon incalculeren van alle kosten die bij het verkopen van een consumentenproduct komen kijken: ontwikkeling, opstartkosten, verzending, garantie, certificaties, inkoopverlies omdat je onderdelen overhoudt, afvalverwerking, defecten die je er tijdens fabricage uithaalt, verzekeringen, marketing, distributie, opslag, afschrijving, arbeidskosten, machinekosten etc.
Een verkoopprijs van 4-5x de onderdelenprijs is heel normaal.
Zie daar het succes van shops die accu's verkopen en dat stukken goedkoper doen dan origineel.

Dat je 4 tot 5 keer normaal noemt is uiteindelijk pure marketing
Daar zit ook een onderdeel marketing in ja. Lastig om dingen te verkopen als niemand ze ziet liggen. Iemand heeft ook bovenstaand persbericht naar tweakers.net moeten sturen en die wordt ook betaald vermoed ik.

Mijn ervaring met goedkope accu shops is dat ze vaak inferieure producten leveren vergeleken met de originele. Ook proberen ze op alle manieren onder garantie of recycling uit te komen. Zo kan ik ook geld verdienen.
Dat soort partijen starten een 'race to the bottom' waardoor uiteindelijk de hele markt verziekt wordt omdat niemand meer kwaliteit aanbiedt. Ik vind het persoonlijk niet erg iets meer te betalen als ergens een eerlijke prijs aan hangt.
Je kan pech hebben met accu maar ondertussen zijn er genoeg voorbeelden van goede shops die voor redelijke prijzen gewoon goede accu leveren.

In veel accu's zit gewoon ook een boel 18650 cellen als pakket.

die race to the bottom ligt aan de aanbieders zoals deze voor bijna 400 zelf. Door deze absurd hoge prijzen duiken er veel mensen in dat gat en als iemand het dan voor 150-200 euro kan aanbieden is het een groot prijsverschil. Zou de prijs origineel nu zelf tussen de 225-275 liggen, grote kans dan mensen voor dat verschil wel een origineel kiezen.

Daarbij origineel is zo een mooi woord. Ze kopen dit ook gewoon bij een fabrikant die de cellen maakt. Ze zullen er zelf een behuizing bij maken. Maar origineel is meer marketing tegenwoordig.
Ok, maar bieden die shops dan dezelfde garantie, zorgen die er voor dat er fatsoenlijk gerecycled wordt en worden alle mensen die gezorgd hebben dat het gemaakt is fatsoenlijk betaald? (en niet zoals voorkomt gefabriceerd in een strafkamp waarbij het product van een wel innovatief en tegen eerlijke prijzen werkend bedrijf wordt gekloond).

Natuurlijk zijn er bedrijven die de hoofdprijs vragen en vervolgens ook alles lopen uit te knijpen, maar als je niet bereid bent op z'n minst verder te kijken dan naar de prijs gaat het ook nooit beter worden.
en worden alle mensen die gezorgd hebben dat het gemaakt is fatsoenlijk betaald? (en niet zoals voorkomt gefabriceerd in een strafkamp waarbij het product van een wel innovatief en tegen eerlijke prijzen werkend bedrijf wordt gekloond).
Die is mooi maar ookl deze accu komt uit China. Zou eens mail sturen en ze vragen of dat wat jij nu vraag ook gegarandeerd kan worden. Zelf bij hele grote merken zie je dat er soms dingen niet door de beugel kunnen. Dus een kleine fietsfabrikant waarbij cellen waarschijnlijk uit china komen kan dat ook niet controleren.
De grote bedrijven hebben wel meer macht richting leveranciers en een imago te beschermen. De kleintjes kopen gewoon tegen een prijs in waarvan je zeker weet dat je dat soort garanties niet krijgt.
En ook bij deze ebike spreek je over een kleintje qua inkoop.
VanMoof mag eerst wel iets aan kun algehele kwaliteit doen voor ze weer met allerlei nieuw spul komen.
Alleen maar gedoe met fietsen van dit merk.
Design is leuk maar het mag de degelijkheid niet in de weg zitten.
Het is een elektrische fiets van €2000. Als je dan ook nog dikke kwaliteit wil moet je gewoon €4000 neerleggen. Je kunt niet alles hebben hè.
Tja, dat is niet het design van een Van Moof natuurlijk ;)
Dus als je kan kiezen tussen Geld, Design, Kwaliteit, krijg je bij die Gazelle Geld en Kwaliteit, en bij de Van Moof Geld en Design...
In het kader van design en looks valt een fiets wel onmiddellijk af als er een accu onder de bagagedrager zit
Het is waarschijnlijk een ontwerpkeuze en niet relevant voor de doelgroep van de fiets, maar in mijn ervaring is dat frame heel flexibel. Als je echt gaat trekken zit het stuur naar rechts getrokken terwijl de zware achterkant nog naar links wiebelt en andersom.

Ik weet het, da's beoordelen op een sportief aspect voor een niet-sportieve fiets.. maar lekker voelt zo'n wiebelende fiets niet aan.
Waarom zou dat 4000 euro moeten kosten, heeft het misschien ook gewoon met marge van fabrikant te maken ?
Wijs mij een fiets aan met het design van een VanMoof, de kwaliteit van een Gazelle, en onder de €2k.
Bij Azor kan je een e-bike rond de €2k zelf samenstellen met een hogere kwaliteit dan Gazelle.
gebaseerd op mijn eigen ervaring (n=1) :+

[Reactie gewijzigd door ikbentomas op 22 juli 2024 15:58]

https://www.mantel.com/cortina-e-mozzo-7v

Heeft niet het strakke design van een Van Moof, maar wel fatsoenlijke kwaliteit en ruim onder de 2k. Vorig jaar heb ik getwijfeld tussen een Van Moof en deze en uiteindelijk ben ik voor deze gegaan vanwege de middenmotor en de verwisselbare accu.
Wijs mij een fiets aan met het design van een VanMoof, de kwaliteit van een Gazelle, en onder de €2k.
Je hebt absoluut een heel goed punt, maar toch...

Design is natuurlijk een subjectief geval (ik vind namelijk de Cube die ik ga linken qua design op alle fronten beter), maar voor 2049.- heb je deze:

https://www.cubestores.nl...green-2021-54-cm/43106054

Voor 200 meer kan je ook nog kijken naar een Rabeneick TX-E
Mooie fietsen eens kijken of ze hier uit te proberen zijn in Londen. De Uber elektrische fiets en Lime bike zijn echt waardeloos.

[Reactie gewijzigd door alienfruit op 22 juli 2024 15:58]

Anoniem: 162126 @Markao200020 april 2021 12:00
Waarom? Mensen kopen het blijkbaar toch wel. Het is toch ook meer een fashion statement dan een milieu offer, anders zou je, zeker voor de stad wel een gewone fiets kopen.
Eindelijk! Dit is toch wel een typisch voorbeeld van vorm over functie. Je batterij ingebouwd is mooier (volgens velen..). Maar hem eraf halen om hem bijv. binnen op te laden is echt zo handig.
Als je je fiets niet in zijn stalling kunt laden, dan kies je toch sowieso niet een fiets met ingebouwde accu? Dit is nogal een lapmiddel dan. Betaal je eerst een premium voor een fiets met onzichtbaar weggewerkte accu, hang je alsnog een groot accupack in het frame. En je moet nog 2x het gewicht meezeulen ook.
En dan moet je vervolgens rondrijden met een batterij in je frame.... Weg design.
Je batterij ingebouwd is mooier
De accu inbouwen was niet alleen een functie van esthetiek, maar ook in het kader van het hufterproof maken van de fiets. De lampen zitten ook ingebouwd om die reden. Zo min mogelijk zaken die (makkelijk) verwijderbaar zijn, dan wel te slopen. En aangezien de dikke stang al een kenmerk was van de Van Moof fietsen, is deze mooi gebruikt om de accu in te verstoppen. Als ik het flimsy slotje zie op de accu van de Cortina van mijn vriendin, vind ik het nog steeds een goede oplossing. Ook al moet ik wat hordes overwinnen om mijn S3 op te laden, want ik heb geen stopcontact in mijn berging en hij mag niet in de lift om mee te nemen naar het apparatement. Dus rol ik eens in de zoveel tijd (illegaal) een haspeltje uit naar het stopcontact op de gang van de berging om 'm zo toch te kunnen opladen ('s-nachts).
Die accu die ze nu verkopen zou een oplossing kunnen zijn, maar ik ga geen €350 uitgeven om mijn fiets te kunnen opladen.
Je stelling bevreemd me en geven me toch het gevoel dat je een soort van validatie zoekt voor een consument-onvriendelijke keuze:

1. Form over function: Als een design-onderdeel kapot gaat kan je het niet zomaar vervangen.
2. Ultieme hufterproofheid is de mogelijkheid de accu mee te nemen (bijvoorbeeld uit de vrieskou).

Wat hierin meespeelt is dat ik in al die jaren hier in de community nog nooit een geval "Accu eruit getrapt door raddraaier" ben tegengekomen. Aan de andere kant wordt er met regelmaat gesproken over het vervangen van standaard onderdelen door beter, aftermarket spul (Spanninga Axendos 80 lamp?). Nu is VM zeker niet de enige die zich schuldig maakt aan het form-over-function syndroom (gazelle met in de voovork geïntegreerde verlichting), maar Gazelle kan dat in ieder geval nog enigszins compenseren met een breed dealer netwerk voor het geval er iets moet worden vervangen.
Ik zoek nergens validatie voor. Ik vind het persoonlijk helemaal niet zo'n gekke oplossing. En wat consument onvriendelijke oplossing betreft: dat zijn zware woorden. Niemand is veplicht om die fiets te kopen. Het is geen verborgen gebrek of iets dat de klant benadeelt. Iedereen die die fiets koopt, weet ervan, dus is het een bewuste keuze. Apparaten en voertuigen hebben nu eenmaal bepaalde eigenschappen die bepaald zijn door de fabrikant. Als die je niet aanstaan, koop je het product niet. Klaar. Niets consument onvriendelijk.

En als het kapot is, is het wel te verwijderen en uit te wisselen. Er zijn ook mensen die een nieuwe computer hebben gekregen, met de instructies hoe deze te verwisselen. Echt heel ingewikkeld is het ook niet, maar niet iets om op je gemak op straat te doen om VM accu's te stelen.

Ik vind de fiets mooi en het ongemak neem ik mee. Dat was een bewuste keuze. De meeste mensen hebben blijkbaar wél de mogelijkheid om thuis makkelijk op te laden. Een Van Moof kies je ook voornamelijk om de vorm en uitstraling. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een kötding is die er alleen maar mooi uitziet, want voorlopig zijn de automatische versnelling, de geïntegreerde verlichting en het 'turbo-knopje' zaken die je niet op alle e-bikes tegenkomt en die wél erg fijn zijn. Ik ben ook niet helemaal gek om op een onhandig ding te rijden, alleen maar omdat ie mooi is en ik er erg cool uitzie op zo'n ding :+ Iedereen maakt overigens zijn eigen keuzes op dat punt.

Accu's zijn/worden overigens vaak genoeg gestolen. Dat is een bekend fenomeen. En alles wat los op een fiets zit kan en zal worden gesloopt. Ook dat is redelijk bekend dacht ik. Of accu's eraf worden getrapt weet ik niet, maar gejat worden ze wel. Al was het alleen maar omdat ze €200-€400 kosten om te vervangen.
Ik zoek nergens validatie voor. Ik vind het persoonlijk helemaal niet zo'n gekke oplossing.
Het is geen gekke oplossing. Maar "hufterproof" is er met de haren bijgesleept.
Het is geen verborgen gebrek of iets dat de klant benadeelt. Iedereen die die fiets koopt, weet ervan, dus is het een bewuste keuze.
Waar baseer je dat op? Ik zie dat nergens vermeld. Zeker de website van VM bevat info die op zijn zachtst gezegd "ongeinformeerd" is. of als je wat kritischer bent ronduit misleidend.

Nee, er is geen framemaat waar je mensen op kwijt kan tussen de 1.70 en 2.10. Dat is alsof je dochter van 1.25 een fiets deelt met haar moeder van 1.65m

Of VM heeft werkelijk geen idee wat ze op hun website claimen (ongeinformeerd en geen weet van basis ergonomie) of ze hebben geen probleem met het maken van duidelijk foutieve informatie.

We mogen best trots zijn op VM, maar Tweakers is al een tijdje klakkeloos persberichten aan het overnemen zonder de kritische noot te stellen (al was het maar in een begeleidend artikel). En als we dan zien dat die persberichten claims bevatten die onzin zijn (actieradius) dan ga ik toch echt tegengas geven.
It's a free country, dus geef gerust tegengas. Of het helpt weet ik niet. Ik pas prima op die fiets en ben er helemaal tevreden mee. Dus waar jij allerlei problemen ziet, zie ik ze niet. Als een fiets niet voor jou is, ga dan naar een andere fabrikant. Zo moeilijk hoef je je leven niet te maken, toch? Ik ga toch ook niet over merk XYZ klagen dat ze lelijke fietsen maken in mijn ogen? Of dat ze niet lekker fietsen? Je probeert het, en als het niet fijn is, doe je het niet. Klaar. Maar ga er niet over zeuren als je overduidelijk geen klant bent voor Van Moof. Dan gaat het een beetje op zeuren om het zeuren lijken.

De fietsen van Van Moof hebben inderdaad één groot nadeel: dat er tot voor kort maar één plek in Nederland was waar je ze kon proberen. Gelukkig zijn er nu een paar meer, maar voor de mensen in Lutjeboertangen blijft het een gok. Gelukkig kun je 'm terug sturen binnen 2 weken geloof ik, dus als het niet past, is dat ook geen ramp. En koop anders een Sparta.
leuk he zo'n berging zonder stroom,

heel gedoe gehad met de verhuurder (later vve) om het gedaan te krijgen dat er stopcontacten kwamen want phoe wat is een 4amp breaker met een metertje ernaast een grote investering zeg!

uiteindelijk gelukkig verhuisd en nu mag mij ex er mee dealen.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 22 juli 2024 15:58]

Gelukkig zit ik zelf in het bestuur van de VVE, dus kan ik kijken of ik het op de agenda kan krijgen. Een aparte plek om e-bikes op te laden zou ook al een optie zijn, ipv 80 bergingen voorzien van een stopcontact.
Maar goed, offtopic...
Kan je niet gewoon zo'n fitting waar een stopcontact aan zit in de lamparmatuur draaien? Een fietsaccu opladen kost 10 cent.
Bestaat dat? Plafond is wel erg hoog. Hoger dan mijn (extra hoge) trap. Volgens mij wel 4 meter, als het niet hoger is...
Het is een oplossing uit de oude doos toen het aantal aansluitpunten in huis erg beperkt was. Hier een voorbeeld dat ik even snel kon vinden: https://french.alibaba.co...al-socket-1630878980.html

Je kan vast wel een passend model vinden met even goed zoeken.

Edit: werkt natuurlijk alleen zolang het licht aanstaat ;-)

[Reactie gewijzigd door theMob op 22 juli 2024 15:58]

...en is hardstikke verboden in Europa heb ik al gelezen. Met reden. De bedrading van een lamp is niet geschikt om zwaardere spullen aan te hangen. En zo zijn er nog een aantal redenen waarom het alleen bij die gevaarlijke Chinees vandaan kan komen. Sowieso haal ik daar geen electrische zaken meer. Totaal onbetrouwbaar en meestal zonder enige beveiliging, nep keurmerken etc...

Ik heb er wel aan gedacht, maar ik ga dat niet doen. Ik wil niet degene zijn die onze flat van 23 verdiepingen in as zet :D
Waarom is dit Tweakers-waardig ? Deze fiets onderscheidt zich nou niet bepaald door kwaliteit of technische hoogstandjes. Ik lees nooit iets over Stromer of Klever.
Hoe vaak heb je daar iets over gesubmit?
Submitten van nieuws over andere fietsen of niet: waarom is een eenvoudige e-bike tweakers-waardig ?
Er zit een app bij, er zijn tweakers zo'n fiets hebben, daar zijn genoeg redenen voor te bedenken
Mijn e-bike heeft een eigen OS, 3G en Over The Air updates, een touchscreen(tje), laat zich bedienen en instellen/tweaken via de smartphone, beschikt over ingebouwde GPS, heeft elektronisch bekrachtigde hydraulische schijfremmen, 1 kilowatt li-ion accu, en nog veel meer tech dingetjes.

Beetje zoals een Tesla, maar dan met trappers en op twee wielen. Tweakers waardig genoeg toch?
Terwijl er over Stromer en Klever juist meer te vertellen valt, want dat zijn zo'n beetje de Tesla's onder de e-bikes.
Van Moof staat in de pricewatch onder "Gadgets'. Dat zal het zijn.
Jakkes. Ik had een strakker ontwerp verwacht van VanMoof!
Zie ook het Ervaringen met VanMoof-topic hier op Tweakers ;)

Het ontwerp, mooi of niet, lijkt gebaseerd te zijn op een accessoire van een van de eerste VanMoof-modellen. Deze hadden een tasje (foto) op deze plek zitten, waar men het kettingslot in kon opbergen (nog een foto).

[Reactie gewijzigd door oscarwashere op 22 juli 2024 15:58]

Het is leuk dat vanMoof met dit soort features komt, maar ik zie liever dat ze een keer een echte waardige e-bike maken. Dus niet met beperkte sensoren en voorwielmotor, maar op basis van trapkracht zodat als je heuvel/brug op gaat, je ook meer ondersteuning krijgt. Hier gaan alle VanMoof bikes op stuk in vrijwel alle objectieve testen. Het boost knopje helpt daar juist niet bij.

En natuurlijk gewoon een goede achter of middenmotor.
Vind de prijs zoals al eerder genoemd echt te hoog, 348 euro en daarbovenop nog eens 25 euro!! verzenkosten voor een pakket van nog geen 3 kilo.
Netto betaal je dus 373 euro voor 387Wh
Een snelle kijk naar de specs / voltage van de lader 36 tot 42 volt en capaciteit zullen het 40 18650 cellen zijn +/- 10wh 3000maH per stuk welke ongeveer 3 euro per stuk kosten ( in bulk waarschijnlijk eerder 2 euro).
Kostprijs voor van Mooff zal zijn ? 100 a 120 euro max.
Zelfbouwen moet wel lukken voor max 200.

Kortom maar eens kijken of ik hier een projectje van kan maken.
Allemachtig wat een prijzen. Als je ff Googled vindt je dat de prijs van accu's tegenwoordig rond de $ 110 -130 per kWh ligt - zeg € 100/kWh, hier zit je rond de € 1000 per kWh!

Ik snap dat er winst gemaakt moet worden en dat ze er hun eigen vorm aan geven, maar x10?!

Bij een elektrische auto kom je op € 600 - 800 per kWh (VW ID3/Tesla Model 3) en dat zit er gratis een auto om je accu heen! |:(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.