Registratie toont komst van AMD X570S-moederborden

Gigabyte heeft registraties ingediend voor acht X570S-moederborden. Het is nog niet bekend waar de S precies voor staat. Mogelijk gaat het om een nieuwe versie van de AMD X570-chipset, die nu bijna twee jaar oud is.

Twee registraties bij de Eurasian Economic Commission tonen in totaal acht Gigabyte-moederborden met X570S in de naam. Het gaat om modellen zoals de X570S Aorus Master, Aorus Elite, en X570S Aorus Gaming X. Het is voor het eerst dat er verwijzingen naar X570S-moederborden opduiken.

Mogelijk gaat het om een refresh van de huidige X570-chipset, die sinds het voorjaar van 2019 gebruikt wordt voor AMD-moederborden. Welke verbeteringen de S-versie brengt, is niet duidelijk. De introductie van X570S-moederborden zou gepaard kunnen gaan met een introductie van nieuwe processors.

VideoCardz suggereert dat de X570S-moederborden bestemd zouden kunnen zijn voor de AMD Warhol-processors met mogelijk 'Zen 3+-cores'. Die processors zijn de beoogde opvolgers van de Vermeer-generatie, ofwel de Ryzen 5000-serie. Bij de Ryzen 3000-generatie kwam AMD ook met een refresh in de vorm van XT-versies met verbeterd silicium. In de praktijk bleek het verschil echter klein.

Huidig Gigabyte X570 Aorus Master-moederbord, zonder S-toevoeging

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-04-2021 • 14:03

95 Linkedin

Reacties (95)

Wijzig sortering
Ik ben benieuwd wat er echt vernieuwd is. Ik heb hier een GIGABYTE X570 Aorus Pro moederbord in combinatie met een Ryzen 7 5800X. Ik weet niet wat er nu opeens oud is aan de X570. Werken de nieuwe Zen 3+ ook op bestaande X570?
Ik verwacht dat dit de "Fanless' refresh is van X570 die al enige tijd zo nu en dan op komt steken in het geruchten circuit.

De geruchten die ik gezien heb wijzen erop dat het (vrijwel) dezelfde chip is qua functionaliteit, maar een met een iets lager verbruikt, waardoor er geen actieve chipset koeling meer nodig is.

Daarnaast zijn dit zaken doe OEM's of Moederbord fabrikanten graag zien bij refreshes. Zodat ze met relatief kleine investeringen een "nieuwe" range moederborden kunnen verkopen tegelijk met de refresh cpu's, wat ook weer voor media aandacht zorgt.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 6 april 2021 14:42]

Zou de S dan voor silent staan.
Plausibel
Zen 3 + Denk ik alleen op de X570(s) en B550 moederborden.. Die oudere krijgen denk ik geen verdere support meer.
Naast waarschijnlijk fanless en dat de OEMs graag wat nieuws hebben om moederborden te slijten, kunnen BIOS updates ook een reden zijn voor een nieuwe chipset. Wie een volledig nieuw systeem wilt bouwen met Zen 3+ CPU, is met een X570S dan zeker dat die uit de doos ondersteund wordt. Met een X570 of B550 hangt het er dan wat vanaf hoe lang die op de plank gelegen heeft. Een moederbord met USB BIOS Flashback kun je nog updaten zonder CPU, maar anders moet je nog een oudere CPU hebben om die update uit te voeren.
Hopelijk zonder fan dit keer en met werkende USB poorten.
De vanafprijs van 500 euro die Asus' Dark Hero kost vind ik te gortig voor een stil volwaardig PCI4.0 AMD systeem.
offtopic:
de enige andere stille x570 van gigabyte is helaas nog duurder en de CPU voltages die gigabyte gebruikt zijn waarschijnlijk een beetje hoog. Afgaande op de research van GN

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 6 april 2021 14:31]

De problemen die er blijkbaar zijn met de X570 heb ik nog niet mee gemaakt op mijn X570. Ik gebruik nu wel een PCI-E 4.0 met de Samsung 980 Pro 1TB en mijn videokaart is een RTX 2080 PCI-E 3.0. Er schijnt pas problemen te zijn, bij PCI-E 4.0 met videokaart?

En over de chipset fan, is bij mij niet hoorbaar! Dus voor mij maakt het niet uit, fan wel of niet aanwezig. Ik ben benieuwd wat de vernieuwing is bij de X570S
Dat mensen zo'n punt maken van die fan is ook overrated. Ik heb dat ding letterlijk nooit zien draaien (MSI Unify x570). En eerlijk is eerlijk ik heb er alleen 1 PCI-E 3.0 SSD via de chipset aan hangen. Dus ik vermoed dat ie met een deftige 4.0 SSD soms wel wat warmer wordt.
"Er schijnt pas problemen te zijn, bij PCI-E 4.0 met videokaart?"

Voor zover mij bekent niet, althans draai hier zelf ook op een mobo met de X570 chipset, een Gigabyte Aorus Pro x570 om precies te zijn, met daarin als videokaart geprikt een Sapphire Radeon rx5700 xt. En heb hier tot op de dag van vandaag nog nooit last van ondervonden :)
Tot op heden ook nog geen enkel probleem met mijn setup gehad, ook qua usb niet.
Ik draai net als van der Berg een X570 (Asus) met 5950X en een Samsung 980 Pro 1TB met een RTX3090FE..
Hmm, ik heb sinds enige tijd ook een X570 (Gigabyte Aorus Master) en ik heb ook 0 issues. En dat met een 6800XT (PCIe-4) en USB-DAC (en Gigabyte dus). Blijkbaar heb ook ik geluk. Teleurstellend voor degenen die er wel last van hebben want ik kan me voorstellen dat je je haren uit zou willen trekken.
X570S(ilent).

Een verbeterde versie van X570 zonder fan en welicht een lager verbruikt lijkt me logisch inderdaad. Het lijkt me vreemd dat de refresh van Zen3 een nieuwe chipset nodig zou hebben, temeer omdat Zen4 waarschijnlijk al een nieuwe chipset nodig heeft voor DDR5 ondersteuning en een nieuw socket.

[Reactie gewijzigd door Moortn op 6 april 2021 14:20]

Nodig zal het waarschijnlijk niet zijn. Ongeveer zoals Zen+ geen nieuwe chipset nodig had, maar men alsnog B450 en X470 uitbracht. Een chipset per jaar vind ik ook nog best redelijk moet ik zeggen.
Die fan is zo overdreven. Springt bij mij pas aan als mijn videokaart (3080) flink hitte aan het verstoken is, en geloof mij maar, die chipset van ga je dan niet meer merken.
Hopelijk zonder fan dit keer en met werkende USB poorten.
De vanafprijs van 500 euro die Asus' Dark Hero kost vind ik te gortig voor een stil volwaardig PCI4.0 AMD systeem.
offtopic:
de enige andere stille x570 van gigabyte is helaas nog duurder en de CPU voltages die gigabyte gebruikt zijn waarschijnlijk een beetje hoog. Afgaande op de research van GN
Vreemd ik heb de ASRock X570M Pro4, en heb helemaal geen last van fan geluid, hij is lekker stil, heb hem ook niet voluit of zo staan, staat op laag stand, en alles is nog steeds koel genoeg.

Ik ben gegaan voor een Micro-ATX MB, omdat door de dikke radiator er niet meer een Standaard ATX MB in me kast past, ik gebruik nu de ASRock X570M Pro4 al ruim 4 maanden en doet het heel goed, en is lekker stabiel, hij is wel weer een stuk duurder geworden, toen ik hem kocht was hij €167,50.
Het USB probleem zit niet alleen op Gigabyte borden, maar is een AMD Chipset probleem. Dit is ook al gefixed in de laatste bios updates, voor zover ik weet.
Klopt voor bijna alle borden zijn bios fixes uitgebracht

Zelf een x570 en al 3-4 post-patches verder om het zelfde probleem..

AMD heeft fix al eerder gereleased dan dit topic doet vermoeden..

https://www.reddit.com/r/...roid_app&utm_source=share

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 7 april 2021 03:24]

Het is voor geen f**k gefixed kan ik je zeggen. we zijn van bios F33a nu op F33i beland. Tuurlijk, Gigabyte letterbiossen zijn beta biossen maar dan nog. Die AGESA versie is verre van compleet en stabiel. Het is nu 1.2.0.1 Patch A.

JA, het is beter met AGESA 1.2.0.1. maar het is absoluut niet gefixed. Ik word er nog steeds doodziek van. Haperend Unifying dongeltje. hangende fingerprint scanner. niet werkende DAC. niet werkende Virpil/VKB flightsim gear. Bamboo tekentablet welke weigert. Stekker eruit, stekker erin en het doet het weer maar.. RAAAGH.

Ok, het is niet meer dagelijks gedoe met alles maar het probleem is er zeer zeker nog steeds. het is nu wekelijks met 1 of 2 devices.

belachelijke shitshow. Trouwens, in mijn ervaring heeft het X470 platform hier ook last van. Minder, veel minder maar ook daar gebeuren er rare dingen op de USB bus. Dit was nl. een van de redenen voor mij om over te stappen naar de X570. (het lijstje was: minder USB gedonder, meer M2 sloten, meer PCIe lanes, PCIe4)

Little did I know..

Ik wou dat ik indertijd gewoon een 10700 platform had aangeschaft i.p.v. deze buggy bende.
Ik heb een Gigabyte X570 Aorus Master in combinatie met een 5900X.
Met Intuos tablet, met unifying dongletje, etc.

Bij mij draait alles al maanden zonder enig probleem met bios F32.

Mijn Asus Z170 deluxe met Intel 6700k daarentegen crasht als mijn Dymo Labelwriter
via USB aansluit.

Kortom, het hoeft niet aan Gigabyte te liggen...
Ahhhh, daarom valt m'n bluetooth voor m'n toetsenbord dus continu uit... Meerdere bluetooth dongles geprobeerd..
Ik zou er dan gewoon een cheap-o PCI-express USB kaartje instoppen. Probleem ook opgelost.
Kan iemand dit bevestigen?
Algemeen bekend dat een losse controller het probleem oplost (of allicht bypassed). Beetje k*t als je met een mITX plankje zit, maar anders inderdaad misschien maar het beste.
Geldt dit alleen voor x570/b550? Ik heb dit namelijk met de B450 ook met de xbox controller. Ging van Aliexpress dongle naar Asus en dat werkte dus allebei niet.
Probleem kan zich op alle 400/500 serie moederborden voordoen.
https://nl.hardware.info/...sb-problemen-moederborden
Kan, hoeft niet. Bluetooth (en unifying) kan ook last hebben van bijvoorbeeld mobiele telefoons die in de buurt liggen.
Sommige mensen hebben 0 issues, anderen (ik) hebben met alles problemen. USB DAC's zijn berucht.

Ik ga niet zeggen dat jouw problemen te maken hebben met het AMD platform. Ik weet ondertussen wel zeker dat mijn issues daar wel vandaan komen. (zover als je ergens zeker van kan zijn als end user)
Voor MSI geldt helaas hetzelfde. Recente BIOS op mijn MSI B550 bord, maar ook ik heb last van een haperende USB aansluitingen en BT die feitelijk niet bruikbaar is. Super irritant. Triest om te zeggen, maar ik neig naar het installeren van een PCIe USB-kaart om het probleem dan maar de omzeilen...
Heb serieus nul (0) problemen hier met mijn X570 bord (ASUS E-Gaming). Er is al ruim gecommuniceerd door alle partijen dat het met de release in April (AGESA 1.2.0.2) allemaal verholpen zal zijn.
Dus nog even geduld ;)
Ook ik heb tot dusver nergens problemen mee gehad, maar wel uiteraard netjes het bios up to date gehouden, voor het geval dat.
Ik heb altijd begrepen dat als je systeem stabiel loopt, je geen problemen hebt dan heb je weinig reden om je bios een upgrade te geven
Dat is doorgaans ook zo, maar ik vind het altijd wel een prettige gedachte dat alles up to date is en optimaal werkt.
Ik update ook altijd.. Ga uiteraard niet elke week naar een bios update lopen staren maar om de 4 maanden of zo check ik wel even of er een nieuwe uit is.

Bord moet gewoon up te date zijn.. Heb je achteraf ook de minste / geen problemen meer.
Mijn punt is juist, ik heb nu nul problemen ;)
hey die heb ik ook, tot zover pas 1x gehad dat mijn muis bij een bepaalde usb stick (direct ernaast) ineens niet meer werkt. Voor de rest gelukkig nog geen issue, maar ik doe er momenteel niet bijzonder veel op

is overigens nog de bios die bijgeleverd was (maandje of 3 in bezit).
is dit een standaard probleem? of na bepaalde handelingen? ik heb namelijk met me Gigabyte Aorus Pro (x570) geen enkel probleem met USB, laatst me Bios geupdate, maar daarvoor ook nooit problemen gezien

Ik gebruik een draadloze toetsenbord en muis, en heb geluid via een dongle ook draadloos, werk allemaal vlekkeloos
Ik kan dit bevestigen. Ook ik heb totaal geen problemen met mijn usb apparaten. Ik verbaas me er telkens over dat er klachten zijn en ik die nooit zie bij mijn eigen setup...
Ik heb met mijn Asus ROG strik x570 gaming, met 5950x, geen enkel probleem met USB, nooit gehad en hoop het ook nooit te krijgen. Wat jij een buggy bende noemt werkt bij mij super stabiel Ik zit nog op AGESA 1.2.0.0 want ik ben er nog niet aan toe gekomen om te updaten. Ook met oudere biossen NUL problemen. Overigens met een 6800XT en 980 Pro, dus beiden PCIe 4.0

[Reactie gewijzigd door winwiz op 6 april 2021 16:16]

Opmerkelijk, ik heb ook de 5950x op Gigabyte Vision D moederbord. In vier maand tijd echt Nul problemen. En super stabiel. Meer dan een maand continue aan zonder reboot.
Het is de vraag of de problemen die je nu schetst niet aan dat ruk Windows 10 ligt.

Ik heb het namelijk ook op Intel laptops en Intel Nucs.

Probeer maar eens een iPhone via een kabel aan een Windows 10 systeem te hangen. Wordt 75% van de tijd niet herkend en dan kun je gelijk die USB-poort niet meer gebruiken tot een herstart.

Gebeurt overigens ook regelmatig met USB-muizen en USB-sticks.
Alles wordt hier altijd herkend, dat is het probleem niet, helaas.
Het valt gewoon uit. Gewoon, tijdens gebruik. je bent aan het flightsimmen: Joystick hangt. aan het typen? Keyboard reageert niet meer. start spotify: USB DAC verdwenen.

Etc. Het is ook niet altijd hetzelfde device. Als ik het aantal devices terugbreng naar enkel KB en muis dan gebeurd het nog steeds. Als ik devices op een powered USB hub zet gebeurd het nog steeds. Gewoon alles op de USB bus "hikt" soms.

Ze zijn op de goede weg hoor, iedere bios release verminderd het probleem.
Het is voor geen f**k gefixed kan ik je zeggen. we zijn van bios F33a nu op F33i beland. Tuurlijk, Gigabyte letterbiossen zijn beta biossen maar dan nog. Die AGESA versie is verre van compleet en stabiel. Het is nu 1.2.0.1 Patch A.

JA, het is beter met AGESA 1.2.0.1. maar het is absoluut niet gefixed. Ik word er nog steeds doodziek van. Haperend Unifying dongeltje. hangende fingerprint scanner. niet werkende DAC. niet werkende Virpil/VKB flightsim gear. Bamboo tekentablet welke weigert. Stekker eruit, stekker erin en het doet het weer maar.. RAAAGH.

Ok, het is niet meer dagelijks gedoe met alles maar het probleem is er zeer zeker nog steeds. het is nu wekelijks met 1 of 2 devices.

belachelijke shitshow. Trouwens, in mijn ervaring heeft het X470 platform hier ook last van. Minder, veel minder maar ook daar gebeuren er rare dingen op de USB bus. Dit was nl. een van de redenen voor mij om over te stappen naar de X570. (het lijstje was: minder USB gedonder, meer M2 sloten, meer PCIe lanes, PCIe4)

Little did I know..

Ik wou dat ik indertijd gewoon een 10700 platform had aangeschaft i.p.v. deze buggy bende.
Heeft niet alleen AMD moederborden last van, mijn vader zijn MSI H270M BAZOOKA Intel MB, heeft ook de USB problemen, zelfde voor mijn oude ASRock B85M-ITX, dit probleem is er al vele jaren, en heeft niks met alleen AMD te maken.

Maar ik heb met mijn ASRock X570M Pro4 nog steeds geen USB problemen gehad, geen enkel probleem als ik eerlijk ben.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 april 2021 18:39]

Ik heb het andersom gehad van Intel met problemen met een i5 4690k naar AMD 3700 x570 Samsung pci 4 SSD en rtx3070 geen problemen. Boot time is goed met ultra fast boot. Het enige irritante is dat na een bios update al je settings weg zijn en dat je twee keer moet flash en om in stand by niet vast te lopen, laatste is een Gigabyte dingetje. Nu heb ik wel dat Samsung schrijf probleem.
Ik heb het andersom gehad van Intel met problemen met een i5 4690k naar AMD 3700 x570 Samsung pci 4 SSD en rtx3070 geen problemen. Boot time is goed met ultra fast boot. Het enige irritante is dat na een bios update al je settings weg zijn en dat je twee keer moet flash en om in stand by niet vast te lopen, laatste is een Gigabyte dingetje. Nu heb ik wel dat Samsung schrijf probleem.
Ik kan gelukkig met mijn ASRock X570M Pro4 de bios settings opslaan op een usb stick, dus als ik dan me bios flash dan laad ik zo weer me settings in, in de nieuwe bios, ik gebruik ultra fast boot niet, omdat je dan alleen nog via een programma in Windows 10 er in kan komen, en niet meer via Del of zo wanneer je de computer aan doet.
Ha het eerste wat ik probeerde maar hij accepteert geen settings van een oude versie. Ik mis wat dat aangaat mijn oude ASUS waar het geen probleem was.
Ha het eerste wat ik probeerde maar hij accepteert geen settings van een oude versie. Ik mis wat dat aangaat mijn oude ASUS waar het geen probleem was.
Vreemd, wat een stom zooitje, lekker dan, hoop dat mijne dat niet dan heeft.
ik ben aan het blaten.. tuurlijk. Ik heb geen probleem, het bestaat alleen in mijn hoofd.

Ook het feit dat iedere bios versie sinds F13 of F22 (ik ben het ff kwijt, we zitten nu in ieder geval F33i dus het is al ff geleden) fixes bevat tbv USB is niet waar want jij zegt het.

Ik heb gewoon gedoe, sinds ik overgestapt ben naar het AMD platform.

Z87: alles werkt.
X470/2700x: zo nu en dan USB devices die uitvallen, welke poort of hub die je gebruikt.
X570/2700x/en nu 5900x: continu shit. continu USB devices die verdwijnen/hangen, welke poort of hub die je gebruikt.. F1.2.0.1. maakt het beter.

Leuk dat jij zegt dat F1.2.0.2 het probleem van USB oplost, maar.. volgens mij ben jij degene die niet echt goed leest want...was .0.2 niet degene die PCIE4+USB problemen oplost? klaag ik ergens over PCIE4?

anywegs:
https://www.reddit.com/r/...sa_1201_patch_a_and_1202/
Dus ook dat valt een beetje onder jij en jouw onwetendheid. }:O Wat je vervolgens op mij projecteert.

Dit probleem bestaat gewoon op het AMD platform. ik ben blij dat jij het niet hebt. Ik heb het wel en met mij velen.

Typisch blaat profiel. 8)7 prrft.
lees je eigen reacties eens en je weet het al... maar soit, je bent duidelijk de USB king, alles hangt eraan, alles draadloos alles met hub, zonder hub, van 470 naar 570 voor minder prroblemen ;) op meerdere mobo met elk design.... hallo ... misschien ligt het wel gewoon aan brak design (case - voeding), zeker niet aan je onkunde... }:O de PCI-e4 +USB combo s niet altijd de oorzaak, tenzij je natuurlijk een typische reddit blaater bent, maar dat was het zeker niet :Y)

ga dan vooral naar een gigabyte wat alom geweten is dat ze de grootste shit leveren van mobo en BIOS sinds de 400 series....

x370 - 450 - 550 - x570 allemaal draaien van verschillende merken, geen enkele ook maar enig USB probleem.... maarja definitie van wat je allemaal wil via een (draadloos) USB device is natuurlijk voer voor discussie, als je al denkt aan een draadloos muis en keyb dan hoop ik niet dat je response tijden verwacht 8-)

maar pssst ...... de intel 10700 en mobo met thunderbolt is zeker een aanrader voor je

[Reactie gewijzigd door d3x op 7 april 2021 13:30]

DOA = dead on arrival, dan doet je mobo dus helemaal niks. Dat heeft niets met USB instabiliteit te maken.
maar je was vergeten van je CPU in te pluggen zeker... want er zit een chipset op het mobo...
Zie een hoop opmerkingen over een fan, (vooral die van ASrock) maar ik vraag mezelf eerder af of de nieuwe wellicht sneller kan booten??
Ik heb die van MSI gaming plus (muisstil btw) maar met een opstarttijd van 16/17 sec. echt zeker 10 seconden te langzaam voor wat ik er van verwacht had.

Dan zit er verder per dag ook nog een enorm verschill in tijd met het opstarten van mijn automatische programma's zoals Icue, discord, gog enz. soms is dit klaar binnen 10 seconden, soms ruim een minuut.
Maar dat ligt verder niet aan het moederbord lijkt me.

Ik kan op forums niet echt mensen vinden die het veel sneller dat dit krijgen, iemand hier toevallig nog tips?
Automatisch starten van genoemde programma's uitzetten?
De trage opstart programma's neem ik voor lief, want ik heb ze toch nodig. Of ik er dan zelf op moet klikken en dan ga wachten of gewoon met opstarten meteen even wat langer wacht maakt niet uit.

Maar het wachten van op de knop drukken en kunnen inloggen, (puur de bios tijd) is al rond die 16/17seconden. Dit was toen die net nieuw was nog 2x zo lang, dus het is al beter geworden.

Alle forums over dit topic zijn ondertussen al oud dus hoopte dat hier meer x570 eigenaars zijn die misschien een nieuwe manier hebben om het sneller te maken.
Ik zou eens kijken of er misschien een trage (kapotte) schijf aan het mobo hangt, of ergens een USB apparaat zit dat de boel ophoud, want hier boot win 10 en linux mint 19.3 op een x570 bord gewoon binnen 10 sec. Met 1 specifieke USB stick die ik heb gaat de boot tijd naar een seconde of 20 wanneer ik hem er in heb zitten.
Zelf ook wel met een oude HDD gehad dat hij lang nodig had om op gang te komen, dat hield de bios ook erg op. (geen boot drive, maar de BIOS bleef wel wachten tot hij op snelheid was)
Misschien per ongeluk in bios modus ipv uefi geïnstalleerd? Dat kan flink schelen.
je moet even kijken waar het "vast" loopt. als je bios post. Dan is in principe de hele bios geladen. Dan kan het al bijna niet meer aan je moederbord liggen.
Fastboot uit staan?
De laatste keer dat ik daar naar gezocht heb was dat geen optie op mijn mobo, MSI x570 gaming plus.

Of weet jij waar dat te vinden is?

Ik heb wel gelezen bij andere x570 borden dat het iets helpt, maar die mensen komen dan vervolgens weer niet meer in hun bios omdat die alle checks overslaat. Blijkbaar is het gewoon een trage plaat ofzo.
Fast boot zou moeten helpen.
Op mijn gigabyte board merkte ik tevens dat vanaf het moment dat ik het bijgeleverde led-tooltje ging gebruiken er letterlijk secondes bij de boot tijd bij kwamen.
Hopelijk "S" van FanlesS :P .
Ik heb net een chipset cooler besteld op Aliexpress hopelijk kan ik hiermee de cool/fan combo van mijn x570 mainbord vervangen.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 6 april 2021 14:20]

Wat is er zo erg aan het origineel dan? Hier een X570-E Strix en hoor letterlijk nooit de chipset fan.
Ik heb 2 x570 moederborden van ASrock en bij beide hoor je de fan erg duidelijk, super-irritant als je een stille pc wil.
Ik hoor nauwelijks de chipsetfan van de X570
Ik heb ook een Asrock X570. Mijn fan draait nooit maar dat is ook omdat ik hem instel om pas te draaien vanaf 73c, wat nu de semi-passive mode doet. Op standaardsetting draait ie te dikwijls en dat is idd super-irritant.
Welke sensor koppel je hem dan aan? Oftewel, wát wordt er precies 73 graden? Ik kan nergens een goeie sensor vinden voor die fan op mijn ASrock
SB_FAN1 setting: je kan die op customize zetten om te bepalen hoe hard die moet spinnen bij welke temperaturen. Als je voor semi-passive kiest, dan gaat ie pas aan bij 73c dacht ik.

De sensor is de temperatuur van de Southbridge, welke in het moedbord zit ingebouwd. Ik denk niet dat je die kan afstellen op een andere temperatuur want de fan zit direct op de chip.
Als het niet duidelijk is, stuur een bericht en ik zal wat foto's voor je nemen. :)

Groetjes,Tom
Mijn X570-F hoor ik ook nooit ... tenminste niet harder dan de pomp van mijn waterkoeling.

Het Asrock moederbord in een andere pc daarentegen ... een sotfzuiger!
Is ook maar een passief koellichaam met heatpipes. Ik ga er dan nog een noctua op monteren.

Ik heb even een eigen koellichaam willen laten maken met een CnC machine uit een blok aluminium , maar dat was gewoon te duur.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 6 april 2021 16:16]

Ik draai hier een GPU AIO van Ali zonder problemen en betere koeling dan de standaard stock cooler.. Just sayin' .
Voorbeeldje van wat ik draai; https://nl.aliexpress.com/w/wholesale-bykski-gpu-aio.html
Totaal geen problemen mee. Natuurlijk hebben zij ook rotzooi te koop en moet je goed uitkijken naar wat je shopt. Betaal je pinda's dan krijg je .. :)
Misschien is het een aparte SKU voor bestaande modellen om met een actuelere BIOS te verkopen. In principe zouden bijna alle borden voorzien zijn van een BIOS flashback optie d.m.v. een dedicated USB-port. Het blijft in de praktijk toch een heel gedoe als je net een X570 moederbord te pakken hebt die bij de webshop twee jaar geleden in de magazijn is aangekomen. Dan kun je proberen wat je wilt, maar dan je krijgt dan een Zen 3 processor niet geboot.
Maar waar is de ddr5 en pcie 5.x..... ,
Maar ik hoop inderdaad dat ze fanless woorden, dat gezoem vind ik maar niks

[Reactie gewijzigd door KuroHana op 6 april 2021 14:45]

Ga je niet meer zien op AM4. Dat is allemaal toekomstmuziek.
Dat zal best wel, intel moet ook weer een kans krijgen met als eerste ddr5 pcie 5
Dat komt bij Zen 4. Eerst Zen 3+.
Kan ook een refresh zijn met update bios for the nieuwe ryzen cpu, plugg and play.

Heb speciaal een oudere generatie cpu moeten aankopen om bios the flashen, mits ik niet op de hoogte was..
Veel moederborden kunnen zonder cpu updaten middels de bios flashbacl op het I/O.
Hmm ik hoopte dat er een nieuwe socket en pcie 5 en ddr 5 zouden worden geïntroduceerd dit jaar, dat zou voor mij een mooi moment zijn om in te stappen in het amd ecosysteem.

Oh well, dan maar volgend jaar. Misschien kan ik er dan zelfs een gpu bij kopen.
Misschien volgt dat nog dit jaar, maar dat zou wel een tamelijk grote update zijn; meer iets voor de hypothetische X670 dan X570S, aangezien AMD nog geen CPUs maakt die PCIE 5 en DDR5 ondersteunen.
Ik zou het niet erg vinden als die S voor "Silent" staat want alles aan mijn X570 systeem is warm en vereist veel koeling. Het vervelendste is misschien we zo'n piepklein ventilatortje om de chipset te koelen, dat maakt irritant veel herrie en het koelblok is nog steeds erg warm.
Dan mogen ze even opschieten! :+
Ik heb mijn upgrade eind Mei geplanned. Zit nu nog op een Intel i5 uit het jaar 0 en wil nu overstappen op de AMD 5800x. Board dat ik tot nu toe als keuze heb is een met een B550 chipset, omdat ik niet echt zit te wachten op een X570 met irritant fannetje erop (zulke slechte herinneringen aan die kleine chipset fans).
Wie weet is deze X570s zonder fan? geen USB problemen, energie zuiniger? toekomst vaster?
En dan nog hopen dat ze überhaupt beschikbaar komen :/
Zit ook te kijken, maar het vreemde vind ik de 5800 is duurder dan de 3900.
De 3900 is sneller. 8)7
Toekomst vaster zal wel niet.. Zal gewoon AM4, DDR4 PCIe 4.0 blijven.

Is voldoende / genoeg voor de komende jaren..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee