Afbeelding en specificaties van ASUS ROG Phone 5 verschijnen online

Er zijn details van de komende ASUS ROG Phone 5 online verschenen. De telefoon wordt op 10 maart officieel aangekondigd, maar DxOMark heeft vroegtijdig een review over de smartphone gepubliceerd.

De review van DxOMark focust zich op de audiokwaliteit van de ROG Phone 5 van ASUS, hoewel het medium ook verschillende technische specificaties noemt. Zo blijkt dat de telefoon een Snapdragon 888-soc krijgt. Dat is het huidige topmodel van chipfabrikant Qualcomm. De Snapdragon 888 wordt gemaakt op Samsungs 5nm-procedé en beschikt onder andere over een geïntegreerd 5G-modem. De accucapaciteit en schermresolutie zijn nog onbekend.

Uit de achterkant van het toestel, blijkt dat de primaire camerasensor een resolutie van 64 megapixel heeft en is voorzien van een quad-bayerfilter. De telefoon heeft nog twee andere camera's, maar details daarover zijn nog niet bekend. DxOMark claimt verder dat de ROG Phone 5 'de beste audiokwaliteit biedt' van alle smartphones die het medium tot nu toe heeft getest. De telefoon heeft een dac van ESS, stereospeakers aan de voorkant en beschikt over een 3,5mm-jack.

De achterkant van de smartphone bevat daarnaast enkele kleine leds, die vermoedelijk gebruikt kunnen worden om afbeeldingen te tonen. ASUS introduceerde eenzelfde functie, genaamd AniMe Matrix, in 2019 voor zijn Zephyrus G14-laptop. De ROG Phone 5 lijkt verder een rode knop aan de zijkant van het toestel te hebben, die vermoedelijk wordt gebruikt om de gamemodus van de telefoon in te schakelen.

ASUS kondigt zijn ROG Phone 5 op 10 maart officieel aan, om 12:00 uur Nederlandse tijd. Het is onwaarschijnlijk dat de smartphone in officieel in Nederland uitkomt. Asus verloor in 2019 een rechtszaak met Philips, waarna het bedrijf al zijn smartphones van de Nederlandse markt moest halen.

ASUS ROG Phone 5 via DxOMark
De ASUS ROG Phone 5. Afbeelding via DxOMark

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

22-02-2021 • 18:32

35

Reacties (35)

35
35
11
1
0
19
Wijzig sortering
Accu zal tenminste 6000mah zijn, de ROG 2 en 3 hadden dat ook.
Verbaasd over de terugkeer van de audio jack, was verdwenen op de 3 en moest je de externe koeler gebruiken voor de audiojack, waardeloos.
Jammer van de leds achterop, dit zal powerusers soms weerhouden om een gamephone (en dus zware specs) te gaan gebruiken want het voegt echt niks toe en zal dus ook zeker geen wireless charging hebben.
Je zal die ivm met de LEDs op de vorige modellen ook gewoon uit kunnen zetten denk ik. Ervan uitgaande dat ie qua specs niet voor de 3 onder zal doen vermoed ik ook 144Hz, 2340x1080 en 12GB/512GB geheugen en opslag...of hóger natuurlijk.
LEDs kan je idd uit doen maar is dus echt een gimmick die nauwelijks nut heeft op de achterkant. Zelfs voor de echte gamer voegt dat weinig toe.
Denk dat het vergelijkbaar is met van die RGB desktop builds. De helft vind het geweldig, de andere helft wordt er lichtelijk onwel van. Ik gebruik het wel voor notificaties. Chats en SMS groen, gemiste belletjes rood en al het andere blauw.
Huh, ROG phone 4 moet dit toch zijn?
Chinezen hebben niks met het nummer 4 omdat het in chinese tekens heel erg lijkt op het woord "dood". Daarom was er bijvoorbeeld ook geen OnePlus 4 :)
Xiaomi heeft er lak aan. Redmi Note 4, Redmi 4, Xiaomi Mi Band 4 :p
In China hebben ze andere namen, die toestellen. Dus ook andere getallen
Niet volgens Tweakers: nieuws: Xiaomi brengt in China drie Redmi 4-budgetsmartphones uit

"De Redmi 4A, 4 en 4 Pro kosten omgerekend tussen de 80 en 145 euro, en beschikken over een grote accu, een 5"-scherm en een metalen behuizing. Xiaomi brengt de toestellen alleen in China uit."
Maar ASUS is Taiwanees. En ja, ik weet dat het discutabel is of Taiwan nu tot China behoort of niet, maar in Taiwan wordt weinig puur Chinees gesproken want Chinese dialecten voeren daar de boventoon, en het kan best dat het nummer '4' in die dialecten helemaal niet lijkt op het woord 'dood'.
In Taiwan praten ze gewoon mandarijns (abc). Cultureel zijn ze verder gewoon Chinees, politiek zijn ze alleen niet communistisch.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 24 juli 2024 17:26]

De Taiwanese cultuur wijkt enorm af van de Chinese. Het zijn moderne mensen met een vrije mening in een democratie en qua cultuur eerder te vergelijken met Zuid Korea of Japan. De meerderheid is daar dan ook fel anti-China.

Er is een groot deel na de opmars van het communisme naar Taiwan gevlucht, maar er is ook een gedeelte wat daar (mede door de Nederlanders) in de 17e eeuw al op het eiland hebben gevestigd. Daarnaast heb je nog de inheemse bevolking (vooral in het zuiden) die al helemaal niks me China hebben en qua afkomst dichter bij de Filipijnen zitten.

China behoudt graag de retoriek die je aanhaalt, maar ik denk dat het belangrijk is aan te geven dat ze daar in Taiwan totaal anders over denken.
Ehm wat? Ken je de geschiedenis van China en Taiwan wel en de burgeroorlog die leidde tot de splitsing in 1949? En ik ben helemaal pro Taiwan lol. Niet zomaar dingen aannemen afgaande uit 1 post.

Cultuur en politiek zijn 2 verschillende dingen. Denk in het verleden aan de BRD en DDR; twee politiek verschillende landen die dezelfde taal en cultuur deelden.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 24 juli 2024 17:26]

Ik ben ter dege op de hoogte van zowel de culturele beleving als de geschiedenis van Taiwan. De burgeroorlog die jij noemt is wat ik de opmars van communisme benoem. China werd communistisch, Taiwan bleef een republiek (en volgens Taiwanezen daarmee dus het oorspronkelijke China).

Houd er ook rekening mee dat er al Chinezen en inheemse Taiwanezen wonen die helemaal niks of minimaal 400 jaar niks met China van doen heeft.

Zeggen dat Taiwan dezelfde cultuur heeft zou voor veel Taiwanezen een diepe belediging zijn.
Lol, ik heb (aangetrouwde) familie wonen in Taiwan. Je weet niet waar je het over hebt. In hun beleving zijn ze niet minder Chinees dan de vastelanders. Nu jij.

De vastelanders zijn de proc (People's Republic of China) en de Taiwanezen zijn de roc (Republic of China). Politiek systeem (links/rechts/communisme/kapitalisme) is niet gelijk aan culturele identiteit.

Het oorspronkelijke China was een keizerrijk en geen republiek.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 24 juli 2024 17:26]

Nu ik? Is dit een wedstrijd ofzo? Ik probeer je alleen de feiten te geven.

Nogmaals, ik ben op de hoogte van de Taiwanese geschiedenis, verder heb ik niet zoveel aan anekdotische verhalen van kennisen of aangetrouwde familie. N=1 Verder was China al een republiek toen de communistische partij olv Mao de macht greep. We gaan ook niet roepen dat NL nog een feodale samenleving is.

Daarnaast maak je een denkfout, veel Taiwanezen vinden dat zij het échte China zijn, daarnaast heb je een groep die alles wat met China te maken heeft wil uitbannen, maar beide groepen zijn falikant tegen communistisch China.

Minder dan 10% van de bevolking identificeerd zich met het vasteland China. Lees 's even door zou ik zeggen:

https://thediplomat.com/2...ir-relationship-to-china/
N=1 is nog altijd beter dan n=0.
Jouw denkfout is jij verwart steeds politieke identiteit met culturele identiteit. Mijn punt is dat je die 2 niet door elkaar moet halen.

We zijn nu flink off topic alleen maar omdat jij aannam dat ik pro proc poste. Blij nu?
Is er een geschiedenis van het ontstaan dat 4 ongeluksgetal is? 13 is er ook een van.
Het Chinese woord voor 4 lijkt qua uitspraak erg op het woord voor “dood.” Vandaar dat het in de Chinese cultuur zoveel mogelijk wordt vermeden.
Ha dat wist ik niet. Apart dat ano 2021 mensen nog geloven in ongeluksgetallen 😁
Het is ook niet meer zo'n ding, vooral onder jongeren niet. Maar marketingtechnisch is het altijd verstandig om bij voorbaat niet al een groep uit te sluiten.

Denk ook dat veel westerse merken wel 13 zullen vermijden, ben ook wel benieuwd hoe Apple de volgende iPhone zal noemen bijvoorbeeld.
4 is ongeluksgetal in China.
Nope, 4 is ongeluksgetal. Vandaar de sprong naar 5. OnePlus is ook van de 3T naar 5 gegaan.
Wauw, ik had hier wel eens van gehoord maar als Nederlander kun je je hier toch weinig bij voorstellen.
Eh, in Nederland wordt het nummer 13 wel eens overgeslagen vanwege de connotatie met ongeluk. Dus als jij je er weinig bij kunt voorstellen, ben je geen Nederlander ;)
Waar word het nummer 13 dan overgeslagen in NL ?

Ziekenhuiskamers?
Hardware?
Bedragen van 13 euro?
Ik werk bij de NS en daar word salaris betaald op de 14e van de maand. Behalve als dat op een zondag valt, dan krijg je het op vrijdag de 12e. Valt de 14e op zaterdag, dan krijg je het op donderdag de 12e, want de NS betaald niet uit op vrijdag de 13e. Hoe dat zo gekomen is, weet ik niet. Maar dat ze niet betalen op vrijdag de 13e kan ik wel bevestigen.
Bijzonder, maar wat ik nog bijzonderder vind is salaris op de 13e. Overal waar ik gewerkt heb was het de 24e. Waarom die 24e? Geen idee. Maar is vrij standaard, van de 12e of 14e heb ik nog nooit gehoord.
met de 24ste komt het geld iig altijd optijd binnen voor de maandlasten.
Ik denk dat de NS dat niet doet omdat het een ongeluksgetal is :) maar wel grappig om te horen. Ben benieuwd naar de reden
In België heeft SN Brussels Airlines zijn logo aangepast omdat er dus effectief mensen niet wilden meevliegen omwille van de 13 bollen in het (toenmalige) logo.

Redelijk wat luchtvaartmaatschappijen hebben ook geen rij met het nummer 13 in hun vliegtuigen.
In veel Amerikaanse wolkenkrabbers wordt de 13de verdieping overgeslagen
Of moet ik zeggen: Hollanders en Zeeuwen en Noordelingen en Drenten en.. afijn alle provincies behalve Brabant en Limburg? ;)

Bijgelovige en dwangmatige mensen heb je ook in Nederland, tuurlijk, maar veel verder dan een sporter die een bepaald vast ‘ritueel’ doet, kruisje slaat of per se ‘die’ sokken draagt of zo gaat dat meestal niet.

Het ‘nummer 13’ idee kent iedereen, maar zoals @ThaddeusX zegt, concreet er op handelen, daar merk ik niets van. Zelfs sportclubs hebben zover ik weet gewoon shirts met nummer 13 etc. en juist sporters staan er om bekend dat ze nogal wel eens bijgelovig zijn.
Zoals hierboven gemeld, de uitspraak van 4 klinkt fonetisch als “dood”. 14 klinkt als “certain death”. Vandaar dat je ook in veel flatgebouwen de 4e en 14e etage niet hebt.
Nou, lekker boeiend zou ik zeggen. Je kan ook een flagship van Samung of Apple nemen, en dan moet je ook nog een nier afstaan om niet-zo flagship achtige hardware.

Toegegeven dat het op zich prima werkt, maar die premium hardware in de wat minder bekende merken doen het toch voor een fractie van de prijs.
Ik weet niet wat deze ROG moet gaan kosten, maar voor 700 euro zou het een nobrainer zijn.

Als het meer dan 1000 euro moet gaan kosten terwijl je de prestaties ook voor <500 kan gaan krijgen springen ze gewoon op de hype-train van al die andere dure toestellen. 'Mensen betalen toch wel'.
Vanaf deze week kun je ook weer gewoon een ASUS telefoon in Nederland bestellen zo te zien, in dit geval via de ASUS website zelf:

https://www.asus.com/nl/Mobile/Phones/All-series/

Hopelijk geldt dit t.z.t. ook voor de ASUS ROG Phone 5

[Reactie gewijzigd door VTec op 24 juli 2024 17:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.