Telenet biedt Tadaam- en BASE-combibundels aan vanaf 50 euro per maand

Telenet gaat de diensten van Tadaam en BASE in bundels aanbieden met combinatiekorting. Daarmee is het voor klanten mogelijk om internet, digitale tv en mobiele telefonie in een pakket af te nemen voor een prijs vanaf 50 euro per maand.

Het gaat niet om een samenvoeging of om nieuwe bundels, maar om de mogelijkheid bepaalde onderdelen te combineren, schrijft Telenet. Klanten met een BASE-abonnement krijgen korting als ze dat combineren met Tadaam. Dat is mogelijk met mobiele BASE-abonnementen van 15, 20, 29 of 40 euro. Die kunnen worden gecombineerd met de Tadaam-abonnementen voor digitale tv en internet, die los 40 of 50 euro kosten. Tadaam-abo's maken gebruik van 4G voor vast internet.

Klanten krijgen bij die combinatie 5 euro korting per maand. Daarmee kost de goedkoopste combinatie 50 euro per maand. De duurste combinatie kost 85 euro. Volgens Telenet kunnen BASE-klanten het Tadaam-abonnement iedere maand opzeggen.

De twee merken blijven ook los bestaan en er zijn geen plannen die samen te voegen. De provider zegt dat veel klanten een alles-in-eenpakket wilden, maar het bedrijf gaat met de nieuwe bundelpakketten ook de concurrentie aan met goedkope diensten zoals Scarlet en Orange. Die eerste biedt pakketten aan met tv, internet en vaste telefoon.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

16-02-2021 • 12:08

68 Linkedin

Submitter: Mschamp

Reacties (68)

Wijzig sortering
Grappig dus om een of andere reden kunnen ze telefonie, internet en digitale TV aanbieden onder hun eigen prijs van de kabel. Basic internet met 150gb! aan download limiet + digitale TV kost reeds 45€/maand. Het kleinste mobiele abbo kost dan reeds 16€.
Is toch niet zo vreemd. Tadaam vereist veel minder infrastructuur om in gebruik te nemen en biedt een beperktere bandbreedte dan de kabel. De kosten zijn dan ook lager voor de provider.
Maar die kabel ligt al ... oké onderhoud kost geld, maar die torens die zetten zichzelf ook niet neer.
Die kabel is het minste. Maar ook die is beperkt in levensduurte.
En die nodes onderhouden zichzelf niet.
Tadaam is internet/TV/telefonie via 4G/5G

https://techpulse.be/revi...iew-maand-telenet-tadaam/

Lijkt deftig te werken.
Zeker Onbeperkt & het kunnen stopzetten ed lijkt handig en kost besparend.
Nou, "onbeperkt" Een FUP van 300GB noem ik niet onbeperkt.

Is TADAAM echt ongelimiteerd?
TADAAM heeft een snelle verbinding van 30 of 50 Mbps U/D die je overal kan meenemen, met een ongelimiteerde downloadlimiet.

Om alle TADAAM klanten een zo optimaal mogelijke internetervaring te geven zonder onnodig te moeten ingrijpen met volumebeperkingen, is er een Fair Use policy. Die kan van toepassing gaan vanaf je 300GB per maand hebt gebruikt. Geen reden tot paniek, ook voor een veeleisende streamer is 300GB meer dan voldoende. Je volume blijft onbeperkt, we brengen enkel je snelheid een beetje terug als andere TADAAM-klanten hinder zouden ondervinden.

Bron: https://tadaam.be/help
Heb als test eens 1.6TB op een maand binnengetrokken en bleef op volle snelheid, dus geen issue momenteel. :)
Hangt af van het tijdstip wanneer je die binnen haalt.
Piek is 12-0. 0-12u is meestal echt ongelimiteerd en zonder fup.
Op hun terms of service pagina staat ook de info naar welke snelheid ze je zullen reduceren (nl 5Mbps) als je erover zit. Ze aanzien dit als "voldoende" om nog tv te kunnen kijken (dat lijkt me wel eerder zeer nipt maar goed).
https://www.tadaam.be/terms
In concrete terms, this means that as soon as your internet usage exceeds 300GB in the current period, we may reduce your speed to 5Mbps, which is more than sufficient to watch TV with TADAAM in a qualitative way. However, we will only intervene if we notice that other TADAAM customers are experiencing difficulties when using their service. Your volume remains unlimited.
De vaagheid blijft natuurlijk in de "we may". Is dit een automatisch ding dat zegt, eens erover en we reduceren de snelheid of eerder van "als we veel klanten in de omgeving hebben en we weten dat de verbinding dit niet aankan moest plots iedereen dat doen".

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 16 februari 2021 12:52]

Om even uit te rekenen hoeveel internet 'onbeperkt' dan eigenlijk kan zijn met gewoon permanent te downloaden: dan kom je op 1.9 TB uit als je constant maximum downloadt.
Ter vergelijking met ander broadband: bij Scarlet Loco is dat 1.5TB.
Ter vergelijking met mobile: mobile vikings unlimited gaat zo tot 184GB.

Ik snap niet dat ze met zo'n cijfers hun abonnementen als 'onbeperkt' mogen verkopen in tijden dat een enkele game al >100GB kan nodig vereisen.

(edit: url encode was fout)

[Reactie gewijzigd door Gogoe op 16 februari 2021 13:34]

Heb als test eens 1.6TB gedownload via Tadaam als test, en bleef op volle snelheid :)
Wel, het is altijd leuk als ze meer geven dan ze zeggen minimum te geven natuurlijk ;)
Wou't maar even delen omdat veel mensen er hier zich zorgen over maken blijkbaar. Ik heb het ooit eens genomen bij een gekke Black Friday promotie in 2019 waar je't kon krijgen voor 149 Euro voor een heel jaar. Gebruik het als back-up internet of om mee te nemen bij binnenlandse tripjes.
Op hun terms of service pagina staat ook de info naar welke snelheid ze je zullen reduceren (nl 5Mbps) als je erover zit. Ze aanzien dit als "voldoende" om nog tv te kunnen kijken (dat lijkt me wel eerder zeer nipt maar goed).
https://www.tadaam.be/terms

[...]
Een kennis heeft het uigetest, in de praktijk gaan ze pas aan je snelheud komen als het mensen in de omgeving beperkt, het is dus eerder vanaf 300GB, dus het is niet zo dat wanneer je boven de 300gb zit je plots voor de rest van de maand 5mbps hebt, ik zou het zelf niet nemen, maar voor mensen met een beperkte/geen infrastructuur kan tadaam een geweldige oplossing zijn om toch bruikbaar internet te hebben.
Geweldig is veel gezegd. Probleem is, waar geen infra is (zoals waar ik woon, enkel telefoonlijntje met max snelheid 1,1Mbps te verkrijgen) iedereen op deze oplossing overschakelt, en de mast volledig overbelast raakt. Beter dan niks natuurlijk, maar soms gaat het internet gewoon supertraag omdat iedereen dezelfde mast gebruikt...

Toen Tadaam nog maar net uitgekomen was hebben we deze snel besteld, en toen was alles prachtig. Ondertussen zijn er zeker 20 gezinnen bijgekomen die ook Tadaam gekocht hebben, en is het soms totaal onwerkbaar.
Heb dezelfde ervaring bij Proximus: had een xDSL-verbinding van 4/0,4 Mbps aangevuld met een 4G-modem van Proximus; een hybride verbinding dus. Werkte de eerste maanden best goed eigenlijk. Echter heeft men intussen ook een 20-25 tal andere gezinnen hier in de buurt via hetzelfde systeem aangesloten, waardoor de mast overbelast raakte. Op het platteland zitten 4G-verbindingen meestal op de 800 MHz band met eerder beperkte capaciteit.
De hybride verbindingen hebben blijkbaar de laagste prioriteit op de 4G-masten, waardoor bij drukker bel en surfverkeer op gsm's de hybride verbindingen terugvallen op de trage xDSL verbinding.

Intussen heeft de Proximustechnieker ons toch op een xDSL verbinding kunnen zetten met +-20/2 Mbps, hadden andere techniekers niet eerder geprobeerd.

[Reactie gewijzigd door Mylan Piron op 16 februari 2021 20:14]

Ik denk dat het eerder over de gereduceerde snelheid gaat, dan over het volume.
5mbps trek je de dag van vandaag al snel toe natuurlijk met een HD stream van Netflix, 4k mag je vergeten.
https://help.netflix.com/en/node/306
Onbeperkt noem ik pas als je het als thuisgebruiker niet op krijgt op een maand. Hoe lang houden ze die leugen al in stand, die telecom providers om voor alles onbeperkt als naam tegen aan te gooien. En dan mag je betalen eens die 20gb op is of ze gooien je op een lagere snelheid. Lekker onbeperkt betalen noem ik dat.
Veelal is dat om misbruik tegen te gaan.
hmm. Geforce now is makkelijk 8-10GB/uur. komt niet goed.
Onbeperkt internet betekent helaas enkel "we sluiten je internet niet volledig af", er is een FUP van 300GB waarna de snelheid omlaag gaat.

[Reactie gewijzigd door starfight op 16 februari 2021 13:32]

Dat heb je meer in belgie en nee als je elke maand Terrabytes download is dit niet voor jou. Betwijfel dan of 30-50mbps genoeg is.

Voor mensen die niet te veel willen uitgeven of dit sporadisch nodig hebben of gewoonweg geen infrastructuur hebben liggen kan dit heel handig zijn.
Elke maand Terrabytes downloaden,straf
Euh ik zit tussen de 1.5-2 terabyte per maand.
Dat is niet niks. Zwaar netflixen? of gewoonweg 4K youporn? ;)

[Reactie gewijzigd door System op 17 februari 2021 13:23]

Nee, backups naar cloud, games download (had witcher 3 zwaar gemod wat een paar keer verkeerd ging waardoor ik opnieuw moest downloaden) werken hier met 2 thuis + wat zwaar yourtubenede kinderen ,de 8k (je moet met je tijd meegaan he) youporn valt nog mee van volume.
Beetje achtergrond; Tadaam is een WiFi-verbinding via 4G
Tadaam is een internetverbinding en TV (IPTV) abonnement voor thuis via 4G.
En 5G eens dat er is volgens telenet.
Zit je nog rapper aan je limiet, en de prijs weer omhoog zoals bij proximus die ook een fortuin aanrekent voor een g tje meer. Ja die mobile data is de perfecte geld koe. Ze hebben het gevonden. De prijzen zijn zo hoog dat je thuis internet verbleekt qua prijs als je base met tadaam combineert. Je moet wel echt dom zijn om daar in te trappen.
Neen, misschien lezen ?Het gaat hier over een vervanger voor vaste internet + een mobiel abonnement. Het zijn dezelfde deals die je gewoon bij BASE krijgt.
Volgens hun website is het ongelimiteerd:
Met TADAAM kan je onbeperkt surfen, youtuben, netflixen,... Geen volumelimiet!
Bron: https://tadaam.be/

Ik ga het in ieder geval proberen op mijn 2de verblijf. Als ik dan een maandje niet kan gaan, dan zeg ik dat gewoon op voor een maand. Ziet er veelbelovend uit.
Ge hebt gelijk wat betreft Tadaam, maar wat Orange betreft hebben ze de piekuren aangepast. Deze zijn nu van 17u tot middernacht.
Bron: https://www.orange.be/nl/...t-surfen-met-de-love-pack
Dan nu ook nog een bundelkorting BASE en Telenet. Huidige bundels bij Telenet zijn prijzig en er zit vaste telefonie bij of je hebt geen digitale tv via digicorder. Graag bundel mobiel, digitale tv via digicorder en vast internet via de kabel. En dat aan een schappelijke prijs... ;)
Je bedoelt mischien Yugo, hier mee bespaar je ook maar het meer bedrag van een digicorder uit voor wat meer te hebben, het zender aanbod van yugo valt zo tegen. Yelo play is nog beter met Digicorder.
Weer zon onzin abonnement van hun. Niks voor veel geld. En weer een zoveelste losse app.
Bij Orange heb je internet en mobiel voor 50 euro.
Internet is onbeperkt tot 750 gb tijdens de avonduren (17-00). Onbeperkt bellen en 8 gb mobiel. Voor 10 euro kan je een abonnement nemen bij TV Vlaanderen voor App TV en dan heb je ongeveer hetzelfde als TADAAM premium en betaal je ook 60 euro.

Je kan enkel maar op 2 schermen tegelijk kijken ipv 3. Maar goed, met 300 GB Tadaam internet zal die pret ook maar van korte duur zijn.

Daartegenover staat:
Sneller vast internet met meer volume.
Meer mobiel internet
Zelfde prijs.

Dan moet je ook nog de overweging maken of je echt een tv abonnement nodig hebt. Alle Vlaamse programma's met uitzondering van Play4, Play5 en Play6 (waar toevallig Telenet eigenaar van is) kan je makkelijk kijken via een Chromecast.
Daar heb je Goplay voor nu. die streamingsdienst is gratis zoals vrtnu en vtm go.
Kost je niks. Nu nog wachten op de Goplay app voor ios en android.
GoPlay is niet echt een nieuwe streaming dienst. Dat is de website van VIER, VIJF & ZES samengevoegd met een nieuw logo erboven geplakt.

Oude wijn in nieuwe vaten dus. Op sociale media werd regelmatig de vraag gesteld of en wanneer er een app kwam. Deze is volgens VIER (nu Play4) in ontwikkeling en dat is al jaren zo.

Telenet heeft een eigen streaming dienst waar ze aardig aan verdienen (Streamz). Hiermee hebben ze terug een stok tussen de deur en is het tv landschap opnieuw afhankelijk van een provider (iets wat de laatste jaren op de terugloop is).

Of ik moet er hard naast zitten maar ik schat de kans dat die app er ooit (gratis) komt erg klein. Hadden ze er 1 gewild dan konden ze gemakkelijk de broncode van hun Streamz platform aanpassen.
je kan ook streamz kiezen als je niet bij Telenet bent en toch nog voordeel doen...
Dus vast zit je niet.
Maar de vraag is waarom je streamz zou willen kiezen. 90% is legaal op een andere manier te belijken via de streamoplossingen van de zenders zelf of via de klassieke streaming kanalen.
Maar het is al langer geweten dat Teleslet mikt op de domme internet gebruiker die niet zelf een basis it probleem kan oplossen.
Tadaam is het nemen niet waard, niks dan een hoop voddenzenders, en duur.

Ik heb voor 20 euro het TV vlaanderen tv app plus abonnement waar je nog meer aan hebt. Kan je bij iedere internet provider in Belgie gebruiken en je zit niet te prutsen met een 4g verbinding die ook nog geld gaat kosten als de data op is. 300 gb is echt niks en daar ben je zo door. En je moet ook nog overal een stopcontact hebben om die kast aan te sluiten anders werkt dat ding ook nog niet eens, compleet waardeloos als je mobiel bent. Goed voor thuis of op de camping en voor de rest zul je daar niet veel aan hebben. Geef mij maar een Wigo 15 met 100 gb Free G, als je toch tv wilt kijken mobiel. Dan heb je ook echt alle (play more, discovery en sport) zenders in 1 app en dat gaat niet van je bundel af tot de 100gb verstreken is in full HD kwaliteit op je telefoon. Dit is weer het zoveelste onzin abonnement. Want eens je de deur uit bent heb je niks aan die tadaam. Heb je nog maar het geen wat die Base op je mobiel geeft en dat is ook zo opgebruikt. Trap hier niet in als nieuwe base of telenet klant.
Tadaam is een abo voor thuis te gebruiken, je kan het evt ook meenemen naar de camping en dergelijke. Zo wordt het ook gepromoot. Dus waarom het een issue zou zijn dat het nutteloos is buitenshuis begrijp ik niet. Kan je je vaste internetlijn wel gebruiken buitenhuis ofzo? Het is niet geschikt voor jou maar dat wil niet zeggen dat het voor niemand geschikt is.
Geef mij eens 1 reden waarom ik een base abonnement moet nemen waar een dag limiet van 2gb per dag geldt, kijk maar in de voorwaarden. En dan nog 40 euro of 50 euro gaan bij tellen voor een losse modem die je zonder stopcontact niet kunt gebruiken. Over die voddenzenders zullen we niet beginnen. Geen filmnet, geen sport. basic rommel voor 50 euro en waarom moet dat via 4G. TV kijk je nog altijd op een kabel abonnement of op een tablet met wifi. Daar is 4g gewoon te duur voor. Ik begrijp belgie al lang niet meer. Hoe meer je betaalt hoe onzin je krijgt. Dat ze maar eens werk maken van kwaliteit op de kabel. Ik ben van puur allende naar tv vlaanderen overgeschakeld. Sinds Telenet die bonus zenders van Play naar Play More hebben verhuist. Bij telenet kennen ze tegenwoordig alleen nog maar de prijs. Geen wonder dat streamingsdiensten zo populair zijn. Hier wordt wat af gestreamd. daar kom je met die tadaam niet mee toe.
Allemaal van die vodden abo s alles op 4g, de prijs en voor de rest heb je niks. Wifi is king en dat zal niet veranderen zolang providers hun boel niet open gooien en belachelijke limieten blijven hanteren voor wat internet onderweg. 4g is een pure rip off en dat zal niet veranderen. Base is ook niet goedkoop. Unlimited wat zij ongelimiteerd noemen is nog 20gb, en wat ga je daar mee doen ? Jullie stellen dat mobiel internet te mooi voor, het is bijna goud wat ze verkopen en je krijgt nergens iets. In nederland is dat ook zo. 4g is gewoon het middel om de kassa te vullen. Een echte geldkoe waar je blijft aan betalen.

Die tadaam is gewoon een grap, hoeveel ga je streamen en kijken tot je aan die 300gb zit :Y)
Goed voor als je veel op de baan bent, of een buitenverblijf hebt.
Maar als je af en toe eens een serie kijkt online zit je direct over die limiet. Net nagezien, ik verbruik 5 a 600 GB per maand, en heb de voorbije 2 maand mijn Stadia nog niet eens opgestart...
"af en toe"?
1080p=2GB/UUR
300 GB is dus 150 uur 1080p kijken of 5 uur per dag.

En dan nog kan je met 5 Mbps verder kijken.
Die 300GB moet wel gaan dienen om TV te kijken en ook aan alle andere internet behoeften te voldoen.

Iemand single en alleen wonend zal inderdaad bij normaal gebruik niet over 300GB gaan, maar voor het gemiddeld gezien van 2 ouders en 1 kind, ga je hier echt wel vlotjes over gaan als je internet verbruik en TV optelt. Zeker als ze bij Tadaam premium reclame maken dat je op 3 TV's tegelijk in HD kan kijken, dan ga je no way in de maand toekomen met 300GB, is dan ook misleidend dat Telenet dit zomaar als 'onbeperkt' mag gaan verkopen. Maar blijkbaar ligt de telecom 'waakhond' (eerder schoothondje) hier alweer niet van wakker.

Nu nemen ze misschien nog niet direct actie als je over de 300GB gaat, maar dit kunnen ze op elk moment veranderen natuurlijk gezien het in hun FUP staat. Probeer dan maar eens je 3 TV's in HD op te zetten met je 5 Mbps.
Genoeg mensen die rapporteren dat ze fors boven die 300GB zitten en nooit op smalband komen. Ze zeggen zelf ook dat ze louter ingrijpen als er problemen optreden.

300GB op zich is genoeg voor 5uur/dag full HD TV te kijken dus neen, veel mensen (zelfs met 3) gaan hier niet over . Ik weet dat sommige dat zich moeilijk kunnen voorstellen maar niet iedereen is een tweaker/gamer/YouTube/TV verslaafde.

Eens opgezocht i midden 2020 was het gemiddelde verbruik per lijn 150 GB/maand. 300GB is dus ruim voldoende (zelfs al tel je daar een 2-3uur/dag TV bij) voor de overgrote meerderheid van mensen zeker omdat ze niet moeilijk doen moest je er eens overzitten.

https://www.bipt.be/file/...tistisch_verslag_2019.pdf

EN ja dat mag als onbeperkt verkocht worden, dat is al lang zo.
Als de bipt cijfers gaan over internet verkeer (IPTV is verre van ingeburgerd in BE, dus veel TV volume kan daar niet bij zitten), dan toont jouw voorbeeld toch net aan dat de 'gemiddelde' consument er niet komt met 300GB

150GB internet + 3u/dag HDTV (gemiddeld TV kijken in BE -2018 cijfers- was 2u56), dan kom je op 330GB zonder overdreven internet/TV gebruik in een maand...

Dan blijft de '300GB = ruim' veronderstelling van Telenet toch een serieuze understatement.
Neen dit toont juist aan dat een doorsnee gezin rond de 300 GB zit.
Niet "af en toe" en niet "meer dan 1 en je zit in de problemen"
Neen dit is het doorsnee gebruik van een aansluiting in België.
Op de baan, ga je die modem in een sigarette aansteker aansluiten tijdens het rijden voor verbinding. Je zal toch ergens een vast stopcontact moeten hebben om dat ding kwijt te kunnen. :Y)

Dat zou ik in een tekenfilm van de flintstones verwachten, echt iets voor comedy central. Telenet maakt zich zo belachelijk met dit :? Het idee alleen al dat je zo naar je werk rijdt :*)
Ik kijk elke avond de de hele avond tv en ook aardig wat series en filmpjes via streamingdiensten en mijn verbruik ligt onder de 300 GB.
Kunt U dan ook de kwaliteit waarop U tv kijkt vermelden?
Er is nogal een groot verschil tussen 720p & UHD 60fps..
Ik kijk tv op 1080p en series/filmpjes via streamingdiensten doorgaans ook 1080p en heel soms 1440p.
'k Heb het gisteren eens in de gaten gehouden en ik lig aan zo'n 1GB per 10min.
Het verschil zal wel in de bitrate liggen dan.
4k UHD video gaat 7GB/u.
Dus elke dag ±4u tv loopt makkelijk op tot 840GB
Maar ik kijk niet op 4K, maar op 1080p.
Ja, ik kijk elke avond tv en/of series via NLZiet, op hoge kwaliteit nog wel (kun je inschakelen op de allerlaatste pagina op het overzicht). En ook Amazon Prime Video, YouTube, etc., allemaal op 1080p, maar toch is mijn verbruik onder de 300 GB. Misschien moet je je netwerk eens sniffen om te zien waar het hoge verbruik bij jou vandaan komt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 16 februari 2021 16:51]

Base €15,- klinkt als een goed alternatief voor wanneer Simpel op z'n einde loopt.
Is een mooie oplossing zolang je in België blijft. Wanneer komt er eens zoiets dat je in gans Europa kunt gebruiken? Ik reis namelijk veel en de Wi-Fi van de camping is dikwijls retetraag. In Zwitserland gebruik ik bv een mifi met onbeperkt internet en dit kost voor een maand ongeveer 180€. Nu moet ik voor elk land een lokale sim kaart aanschaffen wil ik genoeg GB hebben. Is ook niet handig.
Is dit alleen voor België en belgen van toepassing? Of wordt telnet ook in NL aangeboden?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee