Telenet biedt Visual Voicemail op iOS aan

Telenet biedt op de iPhone voortaan Visual Voicemail aan. Dat is bij veel providers al te gebruiken, maar de Belgische isp had de feature vooralsnog niet geactiveerd. Visual Voicemail toont voicemailberichten in het besturingssysteem.

Met Visual Voicemail is het mogelijk om voicemailberichten direct vanuit de Telefoon-app af te spelen. Gebruikers hoeven dan niet meer eerst naar 5555 te bellen om hun berichten af te luisteren. In de app kunnen ze voicemails afspelen, en door het bericht heen scrollen, vergelijkbaar met muzieknummers. Het is ook mogelijk direct een persoon terug te bellen, een bericht te verwijderen of het te delen.

Het blijft alsnog mogelijk om berichten te beluisteren via 5555. Dat nummer blijft ook in gebruik om voicemailinstellingen te wijzigen, zoals het openingsbericht. Wel stopt Telenet met het versturen van een sms als een gebruiker een voicemailbericht heeft.

Visual Voicemail bestaat al jaren, maar moet wel door de provider worden ingeschakeld. Bij Nederlandse providers KPN en T-Mobile bestaat die functie al lang. Voor Telenet-klanten wordt de functie op iOS automatisch aangezet. Ze krijgen een sms als dat gebeurd is. Klanten moeten wel minimaal een iPhone 6S of SE hebben en op de recentste versie van iOS zitten.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

11-03-2021 • 12:38

88 Linkedin

Reacties (88)

Wijzig sortering
Ik weet niet hoe het bij andere providers in Nederland is, maar T-Mobile heeft voor zakelijke klanten ook nog steeds geen Visual Voicemail.
Zoals gebruikelijk werkt men er 'hard' aan bij T-Mobile om dit wel mogelijk te maken (aldus de website).
Ze hebben het wel gehad, maar het werkt inmiddels dus niet meer.
Ik had dit in het verleden dus wel op mijn zakelijk abonnement, maar ooit na een verlenging van contract niet meer aanwezig. Ik kon toen tegen maandelijks betaling het wel activeren, maar dat vond ik toen onzin. En schijnbaar werkt het dus helemaal niet meer op dit moment.
Zoals gebruikelijk werkt men er 'hard' aan bij T-Mobile om dit wel mogelijk te maken (aldus de website).
Nou, gelukkig werken ze hard. Als klant ben je toch veel meer geïnteresseerd in hoeveel zweet iets oplevert, dan of het eigenlijk werkt. ;)
Bij YouPhone hebben ze het wel. Was blij verrast. Bijna niemand spreekt wat in, maar toch.
Eerlijk is eerlijk, ik weet nog dat dit met de iPhone 3G launch een groot ding was in de marketing, maar ik dacht dat dit al minstens 10 jaar geleden verdwenen was. Het moet toch wel een record zijn om bijna 13 jaar later een feature te launchen die al sinds 2008 ondersteund werd door de hardware.
Ik meen me zelfs te herinneren dat Visual Voicemail al in de demo zat van de originele iPhone (2G). Is de feature daarna geschrapt geweest en opnieuw uitgebracht met de iPhone 3G? Of is het pas met de 3G ook hier verschenen?
De 2G is hier (in België of Nederland) nooit uitgekomen, dus vandaar dat ik de 3G benoem. Geen idee of het al in de eerste iPhone zat.
Ik weet niet hoe het in België zat, maar in Nederland is de OG iPhone nooit uitgekomen. Dus de 3G was hier (NL) de eerste iPhone.
OG is nooit uitgekomen, die heeft mijn vader in de tijd voor 500 USD daar gekocht. Goede oude tijd.
Oei, dan is je vader opgelicht destijds? Je kon ze namelijk krijgen voor $199 met een abbonement van AT&T dat je thuis zelf moest activeren via iTunes, en dus nooit deed en in plaats ervan jailbreakje deed.
En intussen moet je op Android er een app voor installeren.

Ik moet wel zeggen dat onze iPhone gebruikers wel veel problemen hebben met Visual voicemail en KPN. Veelal komen berichten pas later of zelfs helemaal niet aan.
Niet alleen dat, hoe triest is het dat telecom providers dit niet standaard aanbieden.
Ik weet nog goed toen ik mijn iPhone 3G (T-mobile was de enige aanbieder) kreeg en Visual Voicemail was geweldig. Veel mensen laten een nummer achter in de voicemail en de rompslomp om het bericht opnieuw af te luisteren is groot. Bij de meeste providers mag je eerst wachten tot alle al afgeluisterde berichten langs zijn gekomen. Ik hang maar gelijk op bij 'eerste, opgeslagen bericht'.

Telenet doet dit goed, het is een fijne dienst die het allemaal wat makkelijker maakt en er horen geen extra kosten aan te zitten. Iets dat bijvoorbeeld T-Mobile doet:
https://www.t-mobile.nl/z...isual-voicemail/000001072
Dit. Ik vond het destijds wel cool op mijn splinternieuwe iPhone 3G, maar ik dacht inderdaad ook dat dit wel weer uitgestorven was. :P
Nee hoor. Cell broadcast is al veel ouder en werd pas enkele jaren geleden ineens ontdekt voor rampeninformatie. Net op het moment dat sommige telefoonfabrikanten het al aan het afvoeren waren omdat cell broadcast nooit echt gebruikt werd.
Wat heeft cell broadcast hier nu mee te maken? Dit gaat over visual voicemail.
Niets. Ik reageer op de veronderstelling van Aiii dat het een record zou zijn dat een techniek zo laat pas gebruikt wordt.
Beetje offtopic, maar cell broadcast was best leuk. In Nederland werd het niet gebruikt, maar in Turkije kon ik me voor verschillende zenders abonneren (gratis). Dat was heel fijn pre mobiel internet tijd. Zo had je nieuws zenders waarbij je belangrijke headlines kreeg en je kon je op je eigen club abonneren, kreeg je bij elke doelpunt een bericht enz. Werkte super.
Voor zover ik weet ondersteunt Proximus het nog steeds niet. Tot nu toe was visual voicemail enkel bij Mobistar (heden Orange). Hopelijk zorgt deze zet van Telenet er voor dat Proximus eindelijk met z'n tijd mee gaat.
Het is aan de provider om te ondersteunen.

Een paar jaar geleden ben ik eindelijk eens een keer naar een ondersteunende provider overgestapt.

Sindsdien 3 voicemails gehad, haha. Wie belt tegenwoordig nog, in plaats van een sms, iMessage of Signal (of equivalent) te sturen?
Raar. Ik dacht dat sommige providers dit al deden. Ik meen bij Base/oranje dit al gebruikt te hebben maar toen ik overstapte op Proximus was het "verdwenen".
Gelukkig mag je op Belgische snelwegen niet lopen, enkel rijden. Dus dat het niet goed "begaanbaar" is is niet zo'n probleem.
Om een of andere reden dacht ik bij "Visual-voicemail" dat je een voicemail in kon spreken in vorm van video...
Ik dacht aan speech-to-text. Dat zou pas handig zijn (op voorwaarde dat het goed werkt natuurlijk)
Anoniem: 112755
@Hechteleir11 maart 2021 13:19
Dat dacht ik ook, maar heb ik geen behoefte aan.
Mijn partner heeft dat, ze krijgt een e-mail met daarin de tekst van de voicemail. Ik geloof niet dat het erg goed werkt.
Overigens is het anno 2021 natuurlijk niet nodig dat Apple en providers samenwerken voor visual voicemail: wat mij betreft kan visual voicemail door iedere provider in een eigen (web)app geïntegreerd worden. Dan kunnen ze er ook zelf voor kiezen de speech-to-tekst-functionaliteit toe te voegen.
edit:
Het bestaat al voor iPhones, in somige landen:
Voicemail transcription (beta; available only in certain countries or regions) shows your messages transcribed into text. Transcription is limited to voicemails in English received on your iPhone with iOS 10 or later. Transcription depends on the quality of the recording.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 11 maart 2021 14:12]

Ik zie het al staan ergens in de 'kleine lettertjes' omtrent deze dienst 'Uw gegevens worden niet bewaard'. Niets dat ze niet al met audio kunnen doen, maar een tekstbestandje gaat wat makkelijker in een database. Al is het maar om bij het audiobestand een transcript van de inhoud te hebben...

Ik zie de interpols van deze wereld al in de handen wrijven bij dit soort diensten. Of eigenlijk de Facebooks van deze wereld die via via wel weer een belang krijgen in dat soort bedrijven...

/Aluhoedmodus :).
Ligt niet aan jou ik dacht hetzelfde, klinkt ook meer dan logisch als je de titel leest. Maar als je er over nadenkt een beetje vreemd.
Zou wat zijn he, video's als voicemail 8)7
Zou wat zijn he, video's als voicemail 8)7
A dirty mind .... O-)
dit is ook wat ik op het eerste oogblik opnam uit de titel :?
Wordt tijd dat dit ook door Vodafone wordt aangeboden. Het abonnement wat ik via mijn werkgever heb ondersteunt het in ieder geval niet.
Zag in het artikel dat vodafoneziggo het aanbied. Nou nee hoor.
Bij T-Mobile is het tegenwoordig een optie die iets van €1 kost, en mijn werkgever vond dat te duur om erbij te nemen.

Dus nu moet ik weer voicemail bellen, en door een menu heen, ipv direct te zien wie wanneer iets heeft ingesproken. Verder kan ik geen voicemail nu niet meer simpel opslaan 0f doorsturen...
Dan zal je werkgever eens moeten overwegen of die €1 niet beter besteed is. Ik neem aan dat je loon meer is dan €10 per uur bruto 8-)
Dat zie je toch aan de SMS wat je krijgt?
Het lijkt er op dat ze het tot 2016 hebben aangeboden (android only) https://www.ziggo.nl/klan...lling/uit-het-assortiment
Daar verbaas ik me nog steeds over, ik zit dan bij Vodafone maar ik heb me vaker afgevraagd waarom iedere speler dit niet aanbiedt. Heb het eens geprobeerd op een collega z'n telefoon via het KPN netwerk en ik had gelijk zoiets van "waarom kan ik dit niet bij mijn provider"
Dus binnenkort ook bij Proximus dan hopelijk?
Laat ons hopen... Maar volgens hun forum wordt er door mensen al van 2013 achter gevraagd...
Orange heeft het al jaren
Jaartje of 5 Belgische providers kennende (zie ook *onbeperkt*) :(
Ging Telenet niet al zijn abonnementen 'onbeperkt' maken. Ik heb vorige maand nog een splinternieuw business abonnement genomen van +-100€ per maand met een beperking van 200 of 250 gb per maand |:(
Uh?
Business = "Onbeperkt, maar met snelheidsbeperking indien boven de limiet van 3TB" 8-)
Een 'gewoon' onbeperkt = FUP 750GB

Waar haalt u die 200/250GB? Het allergoedkoopste waar ik van kom = 28€ / 150GB
Onbeperkt bestaat niet.
Niet met volume.
Niet met snelheid.
Maar is er dan een verschil tussen Android en iOS?
Zeker weten, het zijn 2 volledig andere besturingssystemen.
Voor Android heb je een speciale app beschikbaar waar je je voicemails kan beheren, bij KPN althans (de KPN Voicemail app). Werkt volgens mij hetzelfde als Visual Voicemail, maar zit dus niet geïntegreerd in 't OS zoals bij iOS.
Vreemd, want zowel mijn Samsung als mijn moto ondersteunen het gewoon.
Zelf proximus heeft het nog niet. Maarja wie gebruikt er de dag van vandaag nog voicemail?
Vrijwel ieder bedrijf en enorm veel particulieren gebruiken gewoon nog voicemail, vooral oudere mensen die nog geen whatsapp hebben.
Ik gebruik het al een tijdje en ik wil niet meer terug naar het oude voicemail. Zeker als ik meerdere berichtjes heb is het ideaal om een bepaald bericht opnieuw te beluisteren of te bewaren en de rest weg te gooien.
Ik gebruik het al een tijdje en ik wil niet meer terug naar het oude voicemail.
Ik heb het nooit gebruikt, maar ik wil ook niet terug naar het oude voicemail. Het is natuurlijk beter dan niets, maar het is altijd een draak van een interface geweest om met cijfertoetsen door een gesproken menu te moeten navigeren. Ik heb jaren geleden mijn provider gevraagd of ze het aanboden, maar ze vonden dat ik daarvoor bij Apple moest zijn.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 11 maart 2021 13:21]

Vodafone heeft dit volgens mij nog niet???
Vodafone heeft dit volgens mij nog niet???
correct. was een van de redenen voor mij om over te stappen.
@Tijs Hofmans

Hoi LexusW
Welkom op de klanten helpt klanten Community van Vodafone.

Wat leuk om je eigen topic als leuk aan te vinken 😉
En eigenlijk weet je het antwoord al op deze vraag, het antwoord die je niet graag ziet:
Vodafone weet niet of deze dienst überhaupt gaat uitkomen en als die uit komt, wanneer dit dan zal zijn. En iemand die binnen Vodafone heel hoog in de top zit en een releasekalender heeft zal het medewerkers van Vodafone niet vertellen tot het er echt komt. We zullen er allemaal nog op moeten wachten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee