LG's 31,5"-oledmonitor heeft geprint rgb-paneel van Joled

LG kondigde onlangs zijn eerste oledmonitor aan, de UltraFine OLED Pro 31,5". Inmiddels is duidelijk geworden dat dit scherm een paneel heeft dat afkomstig is van de Japanse fabrikant Joled. Dit bedrijf werkt al geruime tijd aan het maken van oledpanelen via een rgb-printtechniek.

Joled maakt de samenwerking met LG voor de UltraFine OLED Pro bekend op zijn eigen website. LG presenteerde deze oledmonitor met modelnaam 32EP950 eerder al, maar maakte toen niet duidelijk waar het oledpaneel vandaan kwam. LG Display was een mogelijke leverancier, maar dat blijkt nu het Japanse Joled te zijn. Dat betekent dat het scherm een pixelstructuur zal hebben met rode, groene en blauwe subpixels, in plaats van dat er ook sprake is van witte subpixels, zoals bij de panelen die LG Display maakt voor de oledtelevisies van verschillende televisiefabrikanten.

Vorig jaar is Joled begonnen met de massaproductie van zijn geprinte oledpanelen met formaten van 10" tot 32", waar het formaat van LG's oledmonitor precies binnen valt. Eind 2019 gaf Joled al aan dat het deze oledpanelen levert voor high-end monitoren, medische monitoren en automotive displays.

In 2019 kwam er al een ASUS ProArt-oledmonitor van 21,6" uit op basis van een geprint paneel van Joled. Dat scherm kostte toen bijna 5000 euro. Die prijs is tot op heden nog niet veel gedaald. De prijs van LG's nieuwe oledmonitor is nog niet bekendgemaakt. Door de massaproductie bij Joled is het aan LG geleverde paneel waarschijnlijk wat goedkoper te produceren, wat zich kan vertalen in een relatief wat lagere prijs voor het eindproduct. Vermoedelijk zal de prijs echter nog altijd substantieel zijn, ook omdat LG zich met de UltraFine OLED Pro op professionele gebruikers richt.

De 32EP950 is een 31,5"-monitor met een 16:9-verhouding en 4k-resolutie van 3840x2160 pixels. Het apparaat kan 99 procent van de DCI-P3- en AdobeRGB-kleurruimtes weergeven en lijkt te beschikken over een USB-C-aansluiting met Power Delivery tot 90W. Verder zijn er twee DisplayPort-aansluitingen, een HDMI-poort en drie USB-A-poorten. Het is nog onduidelijk welke HDMI-versie wordt ondersteund. Het gaat in ieder geval om een 60Hz-paneel met een grijs-naar-grijsresponstijd van 1ms. Het scherm krijgt een DisplayHDR 400 True Black-label, wat betekent dat de maximale piekhelderheid in ieder geval niet onder de 400cd/m² uitkomt.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-01-2021 • 10:23

57 Linkedin

Reacties (57)

57
55
52
1
1
2
Wijzig sortering
Ik zie de laatste tijd extreem veel schermen voorbijkomen die 98% of 99% van de DCI-P3 kleurruimte kunnen weergeven. Nu vind ik het opvallen dat ik letterlijk geen één scherm heb gezien die 100% claimt. Waarom is dat?

Zijn die claims pure marketing en betekent 98/99% eigenlijk gewoon "dit scherm komt aardig in de buurt van DCI-P3" of is het technisch zo moeilijk om die laatste 1-2% erbij te pakken? Het lijkt mij, gezien de gigantische hoeveelheden 98/99% schermen dat je met 100% behoorlijk hoog van de toren kan blazen als je als fabrikant een scherm hebt die dat kan. Maar als het makkelijk was geweest, zou iedereen dat inmiddels gedaan hebben. Dus ik kom er niet uit waar dit nu mee te maken heeft. Is er iemand die me hier wat wijzer in kan maken? Linkje naar een artikel ergens is ook goed.
Dat komt doordat DCI-P3 een monochrome rode primair heeft van 615 nm. De enige manier om 100% te halen is dus door een paneel te hebben waarvan de rode primair ook precies monochroom 615 nm is. Nu komen ze vaak nog wel wat verder dan 99%, maar meer dan 99,5% is echt uitzonderlijk. Dat kan op het moment eigenlijk alleen maar met quantum dot backlights.

In TFT Central: The Pointer's Gamut - The coverage of real surface colors by RGB color spaces and wide gamut displays had ik onderaan een tabel gezet waarin te zien is hoe goed andere kleurruimtes en de toenmalig beste panelen qua kleurbereik een aantal standaard kleurruimtes afdekten.
Waar zit de meerwaarde van dit soort schermen in? Ik neem aan vooral in de grote kleurruimte. Zijn er nog andere aspecten waarom iemand of een bepaalde doelgroep de voorkeur geeft aan zo'n scherm boven andere (goedkopere) technieken?
Wat ik zelf nog kan bedenken is dat OLED TV's vaak flinterdun zijn. Er zijn er zelfs die de electronica in een aparte behuizing zit zodat het scherm niet veel meer dan een glasplaat is. Het is niet meer dan een paar cm verschil met andere schermen maar wellicht dat er plekken zijn waar die centimeters zwaar tellen.
Ja, OLED heeft een veel (!) hoger contrast, eenmaal OLED gewend wil je nooit meer terug
Zou graag oled willen maar inbranden is nog steeds een groot probleem, laatst nog iemand op tweakers die er na een jaar al last van had.
Hier iemand op tweakers die al 3 jaar een OLED tv heeft. Scherm is nog net zo perfect als 3 jaar terug.

Zo groot is dat probleem niet.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 14 januari 2021 23:48]

Gebruik je die als pc monitor?
Betekent dat dan ook dat bijvoorbeeld Outlook of Word er mooier en scherper uitziet, of uit dit zich met name of uitsluitend bij een ander type programmatuur zoals beeldverwerking?
Volgens mij niet, hoewel er ongetwijfeld lichte verschillen zullen zijn tussen panelen. Maar het is voornamelijk de resolutie en de PPI die de scherpte bepaald. Contrast gaat juist over iets anders dan scherpte.
OLED zal alleen wel op lange termijn op sommige plaatsen in helderheid afnemen. Dus als je monitor veel gebruikt met veel witte gebieden, reken maar dat over jaar er meetbare verschillen zijn en niet meer echt egaal verlicht kan zijn.
Bij normale LED monitor is er groot vlak verlichting achter, dus krijg je niet snel hier en daar verschil door inbranden, gewoon algemene helderheid neemt ietsje af.
Dat gaat natuurlijk iets sneller met 100% helderheid dan op 50% helderheid.
Dus ook al is HDR mooi, wil je lang genieten en gebruiken, zet dan niet op maximale helderheid.
Als voorbeeld: ik heb op dit moment een Asus PG279Q, een IPS gamingscherm. Spellen als Soma en Amnesia (uit het horror-genre, je loopt veel in het donker) missen op dit scherm veel van hun charme omdat zelfs op #000000 het beeld altijd grijs blijft, door IPS glow en backlight bleeding. “Gorillas in the Mist” ipv “A Machine for Pigs” dus. Op een OLED-scherm (dat écht zwart is) zouden deze games om te smullen zijn.

[Reactie gewijzigd door Fruit op 14 januari 2021 11:15]

VA paneel zou al veel opbrengen daar.
Ja, maar dat kampt dan wel weer met slechte kijkhoeken, wat met een monitor op verstelbare voet wel meestal minder een probleem is.
Maar de zwart waarden van oled, dat kan geen enkel VA panneel evenaren,
Valt wel mee vind ik, deze zijn toch voor PC's en dus voor 1 persoon die er vlak voorzit niet een TV in een woonkamer, en zelfs daar een Samsung Q80 is ook VA en word toch gezien als een heel goede TV.
Als je een flink groot scherm in de range van 32-48 inch al computer monitor gaat gebruiken is de kijkhoek naar de hoeken van het scherm al redelijk groot door het formaat van het scherm en gaan kijkhoeken dus wel degelijk ook uitmaken als je er recht voor zit. Ook ik dacht eerst, wat maken kijkhoeken uit, ik zit recht voor mijn scherm. Maar na een flinke VA op mijn bureau te hebben gehad moet ik zeggen dat het toch wel veel doet voor de subjectieve beleving van kwaliteit van het scherm. Een beetje achterover leunen of je stoel verschuiven en je begint al wat shifts te zien, dan heb je echt het idee dat je naar een oud brak scherm aan het kijken bent. En laten we niemand voor de gek houden de 1:3000 contrast verhouding van VA is, in alles behalve een goed verlichte ruimte, simpelweg donkergrijs. Als je daar dan voor zit ga je je heel snel afvragen, betaal ik hier echt 1000 euro voor?! Als je in de markt zit voor een groot scherm kun je beter nog 300 euro bij lappen voor een OLED met: groter scherm, vele malen betere kijkhoeken, perfecte zwart waarden, perfect contrast, hogere helderheid, letterlijk 10 keer snellere pixel response, breder kleurenbereik (99% dci-p3) en interne verwerken van een breed scala aan hdr standaarden en ingebouwde interne apps om native allerlei beeldmateriaal mee af te spelen.

Zelf ben ik echt lang op zoek geweest naar een scherm in de 36-45 inch range maar vond de prijzen voor wat in essentie gewoon een wat groter formaat standaard IPS/VA paneel was met alle nadelen van dien, echt debiel. Een high end 36 inch ultrawide voor 1200 piek bijvoorbeeld terwijl je voor 100 piek meer een 48 inch oled hebt die op alles behalve vervesingssnelheid (120vs144hz) het beter doet?!
Ik heb al jaren de philips bdm4065uc VA paneel, 39.5inch 4k, zwart is toch echt zwart (ter vergelijking tot de vernoemde asus hierboven: de philips stoot op 250cd/m² 5 keer minder light uit (0.05cd/m² vs 0.25 cd/m²) , contraast zit dan op een 5000:1, response tijden zijn laag genoeg voor meeste gamin en ik zie toch geen grote verschuiving qua kleur als ik beweeg hoor.

Kan me dus absoluut niet terug vinden in wat je zegt. Scherm was ook niet echt duur (650euro in de tijd) enige nadeel is slechte stand (gebruik ik niet) en maar 75hz (wel 60 maar zonder problemen geraak je aan 75).
Hehe ja op zich hoef je op 60hz ook maar een response time van 16ms te hebben. Als je een 120hz paneel had gehad had je trailing gezien met een va paneel.
g2g is iets van een 7ms dus dat valt wel mee, en ja bij 75hz is sneller echt niet nodig.
Maar deze is al 5 jaar oud nu, ongetwijfeld al een pak beter nu.
Gebruik mijn 35" UWQHD met 1800R curve scherm met VA paneel toch alweer meerdere jaren en heb echt nooit last van kijkhoekproblemen. Ghosting en Inverse ghosting zijn nog wel een issue (zoals bij praktische alle monitoren in enige mate) en black crush is een typisch probleem bij VA panelen. Maar ik kan niet zeggen dat ik er ooit daadwerkelijk last van heb. Had veel meer last van IPS glow toen ik een paar jaar geleden een nieuwe monitor wilde kopen.
Ik geloof je, heb ook een OLED TV. Maarre... €5000.- smullen? De gaming monitor voor de rijke gamer!
Gewoon om op te werken bij weinig of geen omgevingslicht. Bijvoorbeeld nu in de winter er weinig zonlicht is. Je hebt dan echt 100% zwart en dat moet denk ik de zgn "nachtmodus" een stuk beter doen uitkomen.
Ik weet dat bij OLED het contrast veel beter is omdat zwart echt zwart is (pixels uit)

Maar VA is dan ook een prima alternatief mitst niet voor gaming? Mijn partner heeft een VA en ja OLED heeft een beter contrast, maar als ik kijk naar de eventuele nadelen van OLED (inbranden, wat een stuk makkelijker zal gaan met Windows dan films kijken of gamen) dan is VA niet eens zo'n slecht alternatief.
Anoniem: 1532362
@Mizgala2814 januari 2021 15:06
VA kan echt niet op tegen OLED.
Ik heb me altijd scheel gezocht naar monitors met de beste zwart diepte. CRT's waren het enige wat echt goed was.
Ik heb meerdere VA panelen gekocht, vergeleken iets "echt" zwarts, was VA zwart altijd donker grijs.

Nu een LG C9 tv als monitor, werkt geweldig.
Ik vind een TV als een monitor een nogo, veel te groot.

Gewoon rustig afwachten tot men met maten komt waar ik zelf wat aan heb (25"~30")
Ik heb ook een OLED TV, prachtig hoor... in een donkere kamer.
Gezien de prijs lijkt dit me geen gaming monitor en in het donker werken... in een goed verlicht buro zie ik de meerwaarde niet zo.
Naast de responstijd die toch nog wat trager is dan andere LCD technieken, is het nadeel aan VA dat ook de kijkhoeken iets beperkter zijn en dat je de allerdonkerste tinten verliest bij vlakop kijken (black crush). Die zaken kunnen toch van belang zijn als je heel accuraat met kleuren wil werken. Dan kan OLED bijvoorbeeld veel geschikter zijn om een preview te zien van hoe een video of film er op TV zal uit zien.
Samsung heeft met de nieuwe va panelen van de Odyssey die responsetijd echt wel goed gekregen en is on par met IPS en sommige TN panelen. Kijk hoeken zijn ook prima en vraag me af hoeveel mensen een monitor kopen om hem vervolgens op een 45 graden hoek neer te zetten.
Nou ja, b.v. om met een groepje mensen op te werken of zaken te tonen... misschien nog.
Ik geloof dat dit voor ontwerpers waar de kleurweergave echt goed moet zijn misschien wat kan toevoegen, vooral in een donkere omgeving, maar dat lijkt me beroerd voor normaal werk. In een verlichte kantooromgeving met MS Office werken... dan houd je alleen de "patsfactor" over!
Zwart is bij OLED veel beter want echt zwart, bijna zwart is echter weer een probleem voor OLED. Maar nog altijd een stuk beter dan b.v. IPS. Groot voordeel zijn de kijkhoeken, eigenlijk is OLED qua beeldkwaliteit en eigenschappen nog het beste te vergelijken met een Plasma monitor en dan qua stoomverbruik, resolutie, grootte e.d. een stukje beter.
voor mij zou de meerwaarde in de kleuren zitten maar vooral in de zwartweergave. ik erger me wel aan (bijna) volledig zwarte schermen die gewoon lichtgrijs zijn en waar alsnog een bak licht vanaf komt. Zodra oled monitoren betaalbaar zijn en inderdaad de burn in (grotendeels) opgelost is zal ik er snel eentje willen :)
helaas is er nog niets betaalbaars dus hou ik de status van de burn in problemen niet bij.
Kleurruimte en contrast, consistentie van het paneel (geen backlight bleeding)
Voor mijn beroep voer ik reglematig beeldbewerking/beeldvergelijking uit zijn dat voor mij belangrijke punten (gebruik overigens zelf nog geen oled scherm)

M.b.t lichtopbrengst - als beeldbewerker werk je al vaak in een ruimte (op een scherm) waar iig geen direct licht op valt (zelf zit ik vaak in het half donker)

Heel mooi scherm, keek al uit naar panelen van Joled....mijn schatting is zo'n 3500 Euro.
mijn schatting is zo'n 3500 Euro
Dat lijkt mij toch vrij optimistisch als je kijkt naar andere schermen in dit segment.

Als je daar naar kijkt lijkt mij introductieprijs van €4500-5000 een stuk realistischer.
Een aantal van deze schermen is al (relatief) behoorlijk oud. Daarnaast gaat het hier om een andere techniek (LCD) Je kan beter een vergelijking maken met Oled schermen (al is de productie techniek van Joled anders dan zegmaar een standaard oled paneel.)

Kijk je naar Oled schermen in dit formaat dan zijn die er eigenlijk niet met uitzodnering van de dit jaar gepresenteerde Dell (en dus waarschijnlijk ook de enige concurrent)
Deze Oled van Dell in 30 inch gaat 3500,- dollars kosten, kan me niet voorstellen dat de LG monitor met paneel van Joled daar dus veel boven gaat zitten, zeker ook gezien de massaproductie van dit Joled paneel.

(edit: wat vertiepingen)

[Reactie gewijzigd door litebyte op 14 januari 2021 12:14]

Het beeld van LCDs is gewoon nooit echter scherp bij bewegingen, ook niet op Gaming monitors (misschien is dat bij TN een andere verhaal). Ik was laatst aangenaam verrast door DLP techniek van mijn LG beamer tijdens het gamen. Daar zien bewegende beelden er echt veel beter uit. Ik wil graag in de toekomst gamen op een OLED monitor omdat ik steeds weer ontevrede ben met mijn IPS monitoren als het om gamen gaat. Zelfs mijn 144hz LG IPS monitor ziet er matig uit ivm motion blur.
Hdr, contrast met volledig zwart. Voor content bewerking. En dan in dit geval ook het formaat. In donkere ruimte foto bewerken.

[Reactie gewijzigd door TJRef op 14 januari 2021 18:34]

Ik dacht dat RGB OLED nou juist niet de manier was om goede OLED panelen te maken omdat de drie kleuren verschillend degraderen en dat daardoor naar verloop van tijd het scherm niet meer de goede kleuren weergeeft. Weet iemand wat meer van Joled?
Volgens mij zit het grote verschil in de productie van de panelen - deze worden letterlijk met behulp van inkjetprintertechniek geprint en dat het vooral voor kleinere panelen (tot 31 inch) goedkoper is en dat de panelen uitstekende karakteristieken hebben voor beeldbewerking en kleurnauwkeurigheid (130% dekking sRGB en 100% DCI-P3)

Onderstaande link geeft m.b.v. afbeeldingen ook een goed beeld hoe deze panelen tot stand komen.
https://www.j-oled.com/eng/technology/
Mmmh dat valt tegen max 400 nits is waardeloos dan kan je nog amper over HDR spreken ook al is het zwart goed. En hij wordt waarschijnlijk 60Hz en ook nog eens peper duur.
Erg jammer dat de specs niet wat dichter op de OLED tv's zitten. Die lopen dus mijlen ver voor.
En Samsung's telefoon OLED display's ook.
Domme vraag waarschijnlijk, maar toen ik voor een nieuwe monitor ging, ben ik uiteindelijk op IPS uitgekomen. In mijn ogen de minst kutte keuze. Ik dacht toen al: waarom zijn er geen vette OLED-monitors? En ik kwam al snel tot de conclusie dat dat toch niet fijn is met retention/burn-in (eigenlijk burn-out natuurlijk), en dan uren in Windows zitten met een startbalk of mijn eindeloze potjes Civ met die balk bovenin. Is dat inmiddels minder een probleem?
Burn-in is bij OLED nog steeds een probleem. Er zijn wel een heel aantal 'foefjes' verzonnen om het tegen te gaan. Bijvoorbeeld door heel het beeld een aantal pixels op te schuiven om de zoveel tijd. Mochten bepaalde elementen echt nooit uit je beeld verdwijnen dat zou het wel eens zichtbaar kunnen worden na verloop van tijd. Zie hier een stuk erover: https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Ik gebruik nu al 5 jaar een OLED TV van Sony en heb nog geen burn-in gemerkt. Maar ik wissel daar ook veel van 'content' natuurlijk. Ik denk dat een screensaver ook geen overbodige luxe gaat zijn voor dit soort schermen.
Precies. Ik heb nu ook een 55CX gekocht, eind vorig jaar. Maar ik heb me ingelezen en ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn vriendin gewoon moet stimuleren veel Netflix te kijken, zodat ik veel kan gamen, en alles qua verhouding afgewisseld blijft. :P

Bij een monitor lijkt me dat dus niet te doen.

[Reactie gewijzigd door Ik ben dus Luke op 14 januari 2021 10:53]

Toch wel wanneer je weg bent kan je antiburn-in video's laten lopen voor een bepaalde tijd. Dit verouderd wat sneller je tv maar dat is de andere kant van de medaille.

De beeldkwaliteit van een OLED paneel is ongeëvenaard door gelijkwelke lcd dezer dagen in donkere scene's. Maar toch hangt veel af van de source. Daarom dat dit soort schermen veel zal helpen in de toekomst voor de echte zwartwaarden.
Goeie. Dat kan best werken, al zou dat voor mij nog steeds een dealbreaker zijn.
Antiburn-in video's zijn niet nodig; Bij de meeste (zo niet alle) LG tv's is het zo dat er een pixel refresh programma draait zodra je TV voor langere tijd uitstaat. Ik weet niet hoe dat bij andere fabrikanten is, maar kan me niet voorstellen dat deze geen vergelijkbare technieken hebben.
Zolang je de monitor niet op volle helderheid gebruikt, zal het nog wel te doen zijn. Ik heb een aantal jaar een telefoon met OLED gebruikt, en je zag wel wat helderheidsverschilletjes (vorige eigenaar had hem veel vaker op hoge helderheid staan denk ik).
nog steeds iets om rekening mee te houden over duizenden uren
Maar enkele duizenden uren, daar zit je toch redelijk snel aan bij professioneel gebruik? Binnen het jaar zit je daar al aan. Ik heb een oled televisie die na een dikke twee jaar al sterk ingebrand is (philips 55pos9001, lg paneel).
Daarbij ga je normaal met een monitor vaker in meer verlichte ruimtes werken, waardoor het hoge contrast minder merkbaar is.
Ja, het is zeker niet ideaal. Wel vreemd van jouw tv, meestal gebeurt het niet zo snel, denk eerder dat het aan jouw gebruik ligt.
Maar zeker is het niet aangeraden om je scherm om max brightness te gebruiken als monitor
(...) Maar zeker is het niet aangeraden om je scherm om max brightness te gebruiken als monitor
Je gebruikt een VA- of IPS-monitor toch ook niet op 100% helderheid? Mijn beeldschermen staan ingesteld op 50% helderheid en dat is meer dan voldoende. Als ik last heb van lichtinval, doe ik de luxaflex iets meer dicht.

Op kantoor stel ik de helderheid van de monitor op de flexplek waar ik zit ook meteen op 50% in. Dan heb ik tenminste geen zonnebril nodig wanneer ik daar zit te werken... 8-)
ja, waar maar bedoel meer dat je ervan bewust bent dat je niet brightness te hoog hebt, en geen statische kleurijke dingen op je scherm hebt
Oh, je bedoelt bij een OLED-paneel? Als dat burn-in voorkomt is dat natuurlijk verstandig. Daarnaast denk ik dat bij een OLED-paneel de helderheid naar beneden bijstellen ook comfortabeler voor m'n ogen is, net als bij de monitoren die ik al noemde :P
En in alle gevallen is het goed voor de levensduur. Bij een gewone TV fikken de backlight-strips er soms al kort na de garantie uit als je hem op volle helderheid laat staan. Dat is wel goedkoper te repareren dan een ingebrande OLED, maar voor veel mensen is defect altijd gelijk aan total loss.
Ik gebruik nog steeds een 17" 4:3-LCD-scherm als tweede monitor en dat ding is al zeker 15 jaar oud. Wellicht houdt 'ie het ook al wel zo lang uit omdat 'ie nooit op 100% helderheid gestaan heeft. Ik moet 'm wel zo nu en dan kalibreren omdat de kleuren stock niet om aan te zien zijn :+
15 jaar oud zijn zelfs nog CCFL-buisjes in plaats van LED's, maar ook daar hetzelfde principe. Als je ze hoog opstookt slijten ze sneller. Als de kleuren in de loop van de jaren steeds warmer worden, kan dat wel een teken van slijtage van de buisjes zijn. Op een gegeven moment gaan ze dan knipperen of blijven ze uit.
RGB OLED kan een GAMUT weergevendie heel veel groter is dan die van witte OLED technologie, zoals die van LG display. Gecombinerd met het enorme contrast dat met OLED gehaald kan worden zal dit een adembenemend scherm zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee