CD Projekt Red toont gameplay van Xbox-versie Cyberpunk 2077

CD Projekt Red heeft voor het eerst gameplaybeelden van consoleversies van Cyberpunk 2077 getoond. De ontwikkelaar laat het spel zien op de Xbox One X en Xbox Series X. De game krijgt volgend jaar pas een next-gen-update.

De YouTube-video met de consolebeelden van Cyberpunk 2077 heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en een framerate van 30fps. Er wordt in de video geen directe vergelijking gemaakt tussen de weergave op de Xbox One X en de Series X; beelden van beide consoles worden afgewisseld.

CD Projekt Red heeft nog niet bekendgemaakt in welke resolutie en bij welke framerate de game draait op de consoles. Vermoedelijk draait het spel in ieder geval op de Xbox Series X in een 4k-resolutie. De framerate zou wel beperkt kunnen zijn tot 30fps, omdat de versie die op 10 december uitkomt ontwikkeld is voor de Xbox One en PlayStation 4. In de consoleversie zit ook geen raytracing. De pc-versie heeft dat wel bij de release. Mogelijk wordt raytracing later wel toegevoegd aan de versies voor de Xbox Series X en S en PlayStation 5.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 10 december. De game komt dan uit voor de pc, de PlayStation 4 en Xbox One en op Google Stadia. De consoleversies zijn ook te spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S en draaien vermoedelijk soepeler en met hogere resoluties op de nieuwe consoles. Later krijgt het spel een grote gratis upgrade voor de next-genconsoles, waarmee het spel de nieuwe hardware optimaal zou moeten benutten. Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend, maar dat zal pas volgend jaar zijn.

Cyberpunk 2077-gameplay op Xbox One X en Series X (boven) en raytracingtrailer voor pc-versie

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-11-2020 • 12:31

154 Linkedin

Reacties (154)

Wijzig sortering
De game komt dan uit voor de pc, de PlayStation 4 en Xbox One.
En ook Stadia :)
Ja precies, ben benieuwd wat Stadia doet in performance (wel/geen raytracing etc) in vergelijking met next gen en current gen consoles. Ik vermoed er tussenin, maar we gaan t zien!
Ik verwacht geen raytracing, tenzij Stadia opeens overstapt naar andere GPUs. Wat ze nu gebruiken is ongeveer een Vega 56, die voor raytracing waarschijnlijk niet bepaald goed is.

Ook zou CDPR specifiek raytracing voor de Vulkan versie moeten porten, aangezien Stadia en de games op Stadia met Vulkan draaien. Als het goed is ondersteunt de GPU die Stadia gebruikt wel Vulkan raytracing (maar geen DXR), maar het is dus waarschijnlijk wel erg traag.
Ik verwacht hetzelfde als de Xbox one, of 4k30 max op het moment.
Daarnaast hebben de makers van Chorus bevestigd dat ze toegang hebben tot stadia 2.0 Deze game komt in 2021 uit. Mijn verwachting is dat zodra 2.0 uitkomt dat Cyberpunk ook 4k60 zal zijn, of beter.

Bij de launch verwacht ik geen ray tracing, wel zodra 2.0 released.

[Reactie gewijzigd door Amendus op 18 november 2020 18:31]

Als ik op Chorus google kom ik niks tegen. Zelfs niet als ik het i.c.m. Google Google. Wie zijn Chorus, en waarom hebben zij Stadia 2.0? Ik heb bij de blogs van Stadia nog niks over 2.0 gezien, ik ben wel benieuwd naar jouw bronnen.
Hoe zoek jij dan? Zoek term ''Chorus Stadia'' in Google:

https://www.youtube.com/watch?v=zNdc_uoiS3E
https://stadiasource.com/...ORUS-Announced-for-Stadia

Ook wel Chorus: Rise As One genoemd.
Dat klinkt al heel wat logischer, ik had nog niet door dat het een spel was. Ik zocht op "Chorus" en "Chorus Google" wat dus niks oplevert.
https://stadiasource.com/...About-Gen-2-Stadia-Blades

Ja had idd de volledige titel moeten invullen :) Het is allemaal nog een beetje hearsay maar ik verwacht niet dat stadia op deze manier blijft draaien als ze concurrentie hebben van de series X en PS5.

[Reactie gewijzigd door Amendus op 20 november 2020 01:02]

Tweakers lijkt Stadia een beetje te vergeten de laatste tijd.
Er zijn ook verschillende nieuwe features geïntroduceerd de laatste weken, waar hier niets over te lezen valt :/
Zou er niet op rekenen dat Stadia nog bestaat over een paar jaar. Leuk concept, maar typisch Google, weer zo'n net niet product waar ze de stekker vroeg of laat uit trekken.
Ik snap wat je zegt, er komt standaard iemand met een link over google graveyard, maar ik hoop dat als t flopt ze t idd laten verdwijnen. De Dreamcast heeft ook niet lang bestaan, maar was wel een mooi stukje techniek.
Maar alle argumenten wijzen op een long-term investment vanuit google, de techniek werkt meer dan uitstekend en is voor iedereen met een sterke internetverbinding toegankelijk. Ook Microsoft onderzoekt met xcloud soortgelijke toekomstplannen, maar Stadia is veel verder. Microsoft noemde Stadia een van de grootste toekomstige concurrenten. Waar zit je idee dat Stadia geen lang leven beschoren lijkt (oprecht geïnteresseerd).
Alleen al het feit dat je en een abbo moet betalen en vervolgens de games zelf voor een 4k resolutie. Daarnaast bij Microsoft krijg je games gratis zolang je abbo actief is. Vervolgens brengen ze een Chromecast uit waar stadia niet eens mee werkt. Aangekondigde features die nog in geen velden of wegen te bekennen zijn en als laatste hoeveel mensen om je heen hoor je er echt over praten?

Het is gewoon een stervend product. Microsoft heeft duidelijke lange termijn visie. Google probeert weer een graantje mee te pikken want er gaat inmiddels meer dan 200miljard per jaar om in gaming business dus ik neem ze de poging niet kwalijk, maar het was niks is niks en zal nooit iets worden.
Je moet een abbo betalen om games op 4k te kunnen spelen. En je hoeft geen abbo te betalen om games in FHD te spelen. En als je dan een abbo hebt om in 4k te kunnen spelen, krijg je elke maand ook nog een aantal willekeurige games. En dat alles voor slechts 10 euro per maand.

Blijkbaar is dit geen goede deal, dus daarom aan jou de vraag: waar vind ik voor 0 euro een systeem met specs waarop ik games in 4k kan spelen? En waar je maandelijks nog een paar games toe krijgt? Of misschien moet ik wat lager inzetten: Waar vind ik een systeem waarop ik games in FHD kan spelen? Al moet ik dan nog wel zelf de games kopen, maar dat is logisch.

En als je dan een adres voor mij hebt waar ik zo'n systeem gratis kan ophalen: kan ik dan ook elk jaar terug om de hardware te laten upgraden zodat ik na een jaar of 5 geen problemen heb om de nieuwste games op hoge resolutie te draaien?

Mogelijk vind je Xbox Game Pass Ultimate een alternatief. Daarvoor je betaal je echter 13 euro per maand en heb je weliswaar een bibliotheek met games, maar dit zijn voornamelijk oudere games. Daarbij heeft MS een eigen gamestudio die al flink wat games heeft en uitbrengt, waar Google met Stadia nog in de opstartfase zit. Dus niet zo gek dat het aanbod op Ultimate groter is.

Het grotere aanbod aan games is dan ook meteen het enige voordeel van Game Pass Ultimate. Maar wat heb je aan zoveel games als het niet goed werkt? Ik heb geen voorkeur voor een bepaald systeem, dus heb mij er afgelopen weekend ook aan gewaagd. 13 euro voor zoveel games klinkt echt wel aantrekkelijk. Maar... de grootste argwaan tegenover Stadia was de input-lag die cloud gaming met zich mee zou brengen.

In praktijk is de input-lag op Stadia nihil. Op Game Pass Ultimate is de input-lag juist heel nadrukkelijk aanwezig, waardoor het gewoon niet goed speelt. Dat wil niet zeggen dat het niet beter gaat worden, maar we hebben het hier wel over de grootste horde die genomen moet worden om cloud gaming een waardig alternatief voor fysieke consoles te maken. Stadia heeft die horde genomen, MS op dit moment nog niet. Daarnaast is er nog de stabiliteit van de streams waarbij de framerate, maar met name de resolutie op Game Pass om de zoveel tellen flink inkakte waardoor het nagenoeg onspeelbaar werd.

Het probleem met Stadia is nu dat men een Netflix van games verwachtte en daar wordt het nu op afgerekend, terwijl het alsnog een geweldige dienst is die zeker bestaansrecht heeft.
Ik hoor dat argument inderdaad vaker. '..je en een moet abbo betalen en vervolgens de games zelf nog moet kopen...'.
Dat is slechts gedeeltelijk waar.

Zoals hier ook opgemerkt kun je gratis gebruik maken van Stadia, maar de games moet je uiteraard wel nog kopen. Stadia is als het ware je console in the Cloud. Wil je ook 4K beeld en 5.1 geluid dan betaal je € 9,99 per maand.
Behalve beter geluid en beeld krijg je dan een x aantal games (pro games) per maand die je kan spelen.
Mocht je je abbo stop zetten dan kun je uiteraard al je gekochte games blijven spelen (niet meer in 4K en 5.1 geluid), de gratis pro-games kun je niet meer spelen (deze worden wel weer beschikbaar als je later besluit weer een abbo te nemen.

Misschien even aardig voor het vergelijk.
Ik heb Stadia sinds de launch in november 2019. Tot nu toe heb ik € 270,-- besteed bij Stadia, hiervoor heb ik gekregen:
- 12 13 maanden pro abbo
- Chromecast Ultra
- Controller
- 2 x 3 maanden pro abbo om weg te geven
- Gekochte spellen: GRID, Tom Raider (definitieve edition), NBA 2K20, The Crew2, FarCry 5, Monopoly
- Gratis Pro spellen: o.a. Playerunknown Battlegrounds, Republique, Sniper Elite4, Farming Simulator, Kona, Superhot, Destiny 2,Hitman 1&2, Rise of the Tomb Raider, Metro Last Light, Metro Exodus, The Turing Test, Gylt...en nog een heel aantal andere kleinere indy games. In totaal 51 gratis pro games nu na een jaar

Nu is het uiteraard wel zo dat niet alle pro games allemaal even interessant zijn en iedere maand komt er € 9,99 bij aan abbo kosten (samen met een aantal nieuwe pro games...).

Als ik deze kosten afzet tegen de aanschaf van een console en/of het in elkaar schroeven van een game PC vind ik Stadia een prima deal. Zeker omdat je nadat je console hebt aangeschaft of de PC in elkaar hebt gesleuteld nog steeds een spel moet kopen. Ook voor hetgeen je technische krijgt, ik ervaar in geen last van latency, haperingen of andere mankementen. Ook is het heerlijk om te spelen zonder laadtijden.

Maar goed. Ieder z'n voorkeur en keuze. Maar voor mij is dit de oplossing....hier komt in ieder geval geen nieuwe PS of XboX.

[Reactie gewijzigd door versc049 op 18 november 2020 19:20]

je vat het hier prima samen inderdaad, stadio hoeft niet voor iedereen relevant te zijn, je hebt gewoon meerdere wegen naar rome, hoe kijk jij aan tegen competetief gamen op stadio/cloud gaming? denk je dat we ooit Warzone of CS:GO gaan zien op stadia?
Je hòeft niet een abbo te betalen, je kunt gewoon gratis instappen met een gmailaccount. Direct. Je koopt dan gewoon je spel dat je vervolgens speelt. Je betaalt puur voor 4k en 5.1 sound, maar je betaalt niets voor een console of pc hardware. Met dat pro abonnement (zoals ps+ en xbox gold bijvoorbeeld) krijg je per maand een stuk of 4/5 games en extra kortingsacties voor games.
Je kunt op dit moment zelfs alleen met een gmail account de demo van Immortals Fenix Rising spelen.

Ondersteuning voor android tv (waar de nieuwe chromecast onder valt) gaat komend jaar komen.
Welke features mis je nog? De enige die ik nu snel bedenk is dat je direct vanuit een stream op youtube kunt spelen.

Waar ik google van kan betichten is een slechte PR rondom bekendheid, I'll give you that.
Maar stervend? Er komen juist zo'n beetje elke maand nieuwe (en beloofde) features en games uit!

[Reactie gewijzigd door Ht87 op 18 november 2020 16:01]

Je kunt het ook vergelijken met Xbox live Gold en PS+
je betaalt 5 euro per maand om uberhaubt online te kunnen gamen, op de huidige consoles in 1080p.

Zodra stadia 2.0 released zal pro 8k zijn en zal free waarschijnlijk 4k zijn. Dit komt in 2021 uit.

die bovenstaande abonnementen kosten 5 euro p/m. een ps4 slim kost op dit moment 333 bij bol.com
333/12 = 27,75 + 5 euro voor psplus. Omgerekend is stadia goedkoper.

Nee ik krijg nu geen 4k60, als je echt top spect wilt kun je beter voor de series X of PS5 gaan, maar met stadia loop je niet zoveel achter, en bijna alle next gen games zullen op stadia uitkomen.
Niemand verplicht je het abbo... Je kan ook gamen zonder abbo, ook zonder chromecast en kan op bijna elk gangbare apparaat waarmee je op het internet kan... Oude laptop? Start stadia.google.com en je kan gamen. Abbo is vooral leuk als je nog iets hogere resolutie wilt en surround sound, en je krijgt dan gratis games. Games kopen moet je wel nog doen.

Bij microsoft MOET je een abbonement hebben en kan op dit moment op een zeer beperkt aantal apparaten en op een stuk lagere kwaliteit...

En de aangekondigde features waar jij het over hebt worden constant toegevoegd, deze maand is het volgende er bij gekomen:
- family sharing (jouw games laten spelen door huisgenoten)
- messaging
- betere profielen
- capturen van game chat voice
- screenshots/videos delen vanuit de app/web

En zo is het iedere maand weer een hele lijst... Klinkt niet echt als een stervend procut.
Maak eens een stadia account aan, sluit je controller aan en speel destiny 2. Dan zie je dat het prima werkt.
ja je betaald idd 10 euro p/m voor pro, maar je betaald 400 voor een PS5 digital. op jaarbasis haal je dat er met gemak uit.

Mensen kunnen best sceptisch zijn over stadia, maar 90% van de mensen die roept dat het dood is heeft het nog nooit geprobeerd. Als dit bij jou het geval is dan zou ik zeggen: test het, het is gratis. Ik had voor launch ook mijn twijfels gezien ik Geforce now en psnow heb getest in de beta, maar het werkt een stuk soepeler naar mijn mening. Zelfs remote play van de ps4 naar mijn telefoon heeft meer inputlag als stadia via wifi of 4g.
De Dreamcast 2 is volgens de verhalen de originele XBOX 360 geworden.
https://whatculture.com/g...basically-the-dreamcast-2
Ik denk dat je je daar enorm in vergist. Stadia begint langzaam aan populariteit te winnen; zeker onder de casual gamers.

Ik vind het ideaal gamen waar en waarmee je eigenlijk maar wil. Echt voor gamende ouders is het ideaal.
Hoe kom je daarbij als ik vragen mag? Ik gebruik Stadia nu een jaar, heb inmiddels mijn PS4 Pro verkocht en de laadtijden zijn zo goed als niet-bestaand. Daarnaast kan ik er ook op mijn iPad gebruik van maken en vergt het amper batterij doordat het slechts een stream is.
Dat jij het gebruikt betekent nog niet dat het een succes is. Je hoort er weinig over, ook Google is vrij stil. En Google staat er nou niet echt om bekend om door te zetten met producten. Waarschijnlijk horen we over een paar jaar dat ze jet stopzetten omdat het niet gebracht heeft wat ze er van hadden verwacht.
Nergens staat toch dat het een succes is? Het feit dat er toch wel triple A games op worden uitgebracht, geeft hopelijk wel een bepaalde mate van succes aan, niet? Blijkbaar zien developers er brood in.

Hij zegt een doodbloedend kindje, dan ben ik benieuwd waarom. Heeft hij het gebruikt? Is het een gevalletje PC masterrace? Ik snap de haat op Stadia niet zo goed, maar dat ben ik ;)
Ik snap de haat op Stadia niet zo goed, maar dat ben ik
Beetje kinderachtig hè. Niemand haat Stadia en dat is ook uit de reacties hier nergens af te leiden. Dat iets niet interessant is voor mensen hoeft niet te betekenen dat ze het haten.
Blijft wel frappant dat waarschijnlijk 90 procent van de 'haters' het product nooit uitgeprobeerd heeft, echter alleen maar roepen dat het niks is omdat het een Google product is. Microsoft en Sony moesten ook ergens beginnen en waren ook geen console bouwers voordat ze ermee begonnen..

Bij Stadia is de instap gratis notebene. En de hardware wordt continu verbeterd.
Wat is dat kinderachtige toch om mensen die je mening niet delen gelijk weg te zetten als 'haters'?
Nou ja, als zoals @Armaco zegt, 90% van de mensen roepen dat het niets is zonder het zelf geprobeerd te hebben, dan kun je daar wel van 'haters' spreken - dat ligt op het niveau van "Xbox series X sucks".
Die 90% is natuurlijk allen maar een aanname: voor mensen die het geprobeerd hebben en b.v. problemen hebben vanwege b.v. de latency ligt dat wat mij betreft anders: die vinden Stadia niets na het echt te hebben uitgeprobeerd - nou prima dan, koop een console of PC. Ik vond het zelf heel aardig, maar ben ook geen fanatieke gamer.
Nou ja, als iemand het een 'doodbloedend kindje noemt' getuigt het toch niet echt van opbouwende kritiek wel?
Ik heb dan ook zelf niet het idee dat Google hard pushed op Stadia. ik heb een aantal keer dingen gehoord over Stadia, was toen nog in beta (is het inmiddels uit beta?) en toen waren er nogal wat dingetjes met latency (is dit inmiddels beter?) en bij mij is in ieder geval Stadia nog nooit aangeboden ergens, dus zou er zelf al pro-actief naar op zoek moeten gaan om te kijken wat het kost en of ik gratis zou kunnen instappen.
Je kan sowieso gratis instappen en ze zijn wel meer bezig met het promoten ervan... Bij youtube premium zijn ze nu ook bezig met acties dat je gratis een stadia bundel met chromecast kan krijgen, dat lijkt al een breder publiek te trekken zo.

Stadia is zeker uit beta en de latency is echt helemaal prima! Die klachten zijn al lang geleden verdwenen en zie ik ook niet meer vaak terugkomen bij mensen op misschien af en toe lokale issues bij iemand zelf.
Tja dat is de reputatie die Google zelf heeft opgebouwd, dat is gewoon een reputatieprobleem. Denk dat het deels ook is dat niemand zin heeft om een investering te doen omdat de kans er bestaat dat Google de stekker er uit kan trekken. Niet heel vreemd dat mensen dat zo reageren.
Stadia heeft nog steeds kwaliteit problemen.
Er zitten zo veel problemen in de output van de games, en wat er belooft werd op release, was niet waar gemaakt, en ook dat je de games nog eens los moet aanschaffen, maakt Stadia nou niet bepaald interessant. Dan koop ik nog liever een echte console waar ik de games prima kan spelen.

Mijn laatste console was sowieso een PS3, en ik houdt het nu lekker op mijn PC, die ik eens in de zoveel jaar een upgrade geef, zit nog steeds op een GTX 1080, en werkt nog prima met alle spellen.
Wat voor problemen in de output van de games heb je het over als ik vragen mag?

Zoals ik Stadia zie, is het niet voor de 'echte' gamer. Ik game zelf niet veel en voor mij is Stadia perfect want de games die ik speel (Triple A, third person open world) komen erop uit. Heb even nagedacht over een PC, maar ik zie het niet meer zitten om een joekel van een kast in mijn woonkamer neer te zetten plus de uitgave die eraan verbonden is.

Ik heb overigens geen problemen met de output van de games: het werkt prima, zeker stabiel op 30 fps en sommige titels zoals Sekiro en RDR2 op 60 fps. In mijn ogen is er weinig latency. Maar ik speel dan ook geen spellen waar je afhankelijk bent van een zo laag mogelijke latency zoals shooters. Tenzij je iets anders bedoelt met de output van de games?
De encoding van de video stream is gewoon bagger slecht.
Dit heb ik zelf ook bekeken, ze hebben bitrate starving, en dat is best wel goed te merken.
Mede hierom, heb ik liever een hardware apparaat die het direct rendered, dan dat ik een hard compressed videootje aan het kijken ben, alsof je op Twitch zit te kijken...
Als ze de kwaliteit van de compressie verbeteren, zodat je bij snelle bewegingen geen blockjes enzo ziet, zou het nog prima te doen zijn, maar als je de compressie vergelijkt met bijv. de GeForce platform, is Stadia nou niet bepaald "goed" te noemen als het daarop aankomt.

[Reactie gewijzigd door Power2All op 18 november 2020 15:43]

Ik ga er eens op letten, heb het zelf na bijna een jaar spelen nog niet gezien, of iig niet opgevallen.
Yah, dat was ook wat de meeste reviews lieten zien.
Er was duidelijk compressie problemen te zien, wat wel jammer was.
Anders was het een mooie alterantief voor andere stream gaming oplossingen.
Ik zou hier niet te bang voor zijn; eerder deze week werd aangegeven dat Google op zoek is naar games om in 2023 en verder te releasen op Stadia (bron).

Daarnaast zijn ze absoluut niet stil, maar zoals mijn eerdere opmerking; het Stadia nieuws lijkt amper op Tweakers behandeld te worden. Veel van de nieuwe features zoals Messaging, Family Sharing, Player Profiles en het delen van Screenshots / -Videos zijn deze maand uitgekomen. Ook loopt er in verschillende landen een promotie waarin gratis Premier Editions worden uitgedeeld.

Stadia gaat harder dan ooit, alleen het geluid komt amper naar buiten.
Ook op andere websites wordt er nauwelijks gesproken over stadia. Waaruit blijkt dat Stadia harder dan ooit gaat? Als ik een beetje rond kijk lees ik eigenlijk niet echt positieve geluiden:

As it stands today there are approximately 96 games available for Stadia, give or take an Ultimate Edition or two. That’s a fairly disappointing figure for 12 months of work, particularly when you consider that the vast majority of those are ports of games that were already available elsewhere. This winter has seen an improved level of parity with other platforms, with Assassin’s Creed Valhalla, Marvel’s Avengers and the upcoming Cyberpunk 2077 all arriving alongside the other consoles, but next year’s line-up is worryingly unclear for a platform that just gained another two competitors.

Without the extensive love that Ubisoft have heaped on the platform, things would be looking even more bleak. The French developer is always a sucker for an underdog – check out its library of Wii U games for proof – but in a lot of ways it’s the perfect match.

We don’t really know how many users Stadia has right now, but we would imagine it’s not a particularly impressive number or Google would have been flashing the figures in front of our eyes for months. Things also don’t look all that amazing when they’re currently sending out free Stadia Premium packs to Youtube Premium subscribers – most recently they were selling for £100 and include a Stadia controller and Chromecast Ultra.

Bron: https://www.thesixthaxis....its-one-year-anniversary/

Stadia multiplayer = sad, empty wasteland
https://www.reddit.com/r/...ayer_sad_empty_wasteland/

https://www.theverge.com/...s-play-games-lonely-venue

https://www.reddit.com/r/...e_all_the_online_players/

Zijn nou niet heel erg positieve berichten, online lobbies die compleet leeg zijn. Nog steeds relatief weinig games, weinig developers die het ondersteunen etc.
Ik denk dat hier een punt van perspectief in zit:
Stadia is, op de Nintendo Switch na, het recentere platform met de meeste games binnen 12 maanden na de release (106 games voor Stadia vs. 111 voor de Nintendo Switch). Dat is echt heel netjes voor een platform dat vanuit het niets is begonnen en ook zo negatief is ontvangen door de media. Daarnaast is dit nog vóórdat Ubisoft+ extra games naar Stadia brengt.

Wat betreft multiplayer ben ik het met je eens, dat is veel leger dan gevestigde platformen als XBox, PS en PC. Gelukkig ondersteunen de meeste games intussen cross-play, waardoor dit steeds minder een issue is. Dit lijkt me geen specifiek probleem van Stadia, maar iets waar elk nieuw platform doorheen moet. Eén miljoen dagelijkse users voor één game op je platform binnen een jaar bereiken, verwacht niemand.
Op XBOX one X zie je af en toe wel lage FPS als er veel gebeurd. Nog steeds knap wat ze uit de vorige generatie kunnen trekken. Ik heb hem sowieso al in pre order staan op de PC. Nog 3 weken! Ik wacht al sinds dat de eerste artwork in 2013 was uitgebracht.
Same! Eerste teaser was al weer 2012, time flies.
Ja, de geruchten over problemen met de base Xbox One en PS4 lijken me dan ook vrij reëel.
Ook vreemd dat ze geen gameplay laten zien tussen de Xbox One S en de Xbox One X. Het gaan vergelijken met de Xbox Series X voegt niet zoveel toe, maar als volgend jaar de next gen update uit is dan is een Series S en Series X vergelijking wel weer interessant. Maar dat ze geen gameplay laten zien op de Xbox One S beloofd niet veel goeds naar mijn idee.
Ik verwacht dat als de base XBOne en PS4 het niet aankunnen de resolutie gewoon omlaag wordt geschroefd, en dat zou niet mooi zijn om te laten zien. Of dat hoop ik, want dat is beter dan veel framerate drops.
Ik verwacht inderdaad dat ze het aanpassen, maar heb mijn vraagtekens bij of het voor mij persoonlijk nog de moeite waard is om deze game voor de Xbox One S te halen. Ik vind het ig opvallend dat er geen gameplay te zien is voor de Xbox One S. Als het niet mooi is om te laten zien dan is het ook niet mooi om de game te kopen. Tot dusver speelden games altijd prima op mijn Xbox One S. Star Wars Jedi: Fallen Order speelde nog ok, maar je zag duidelijk dat deze game voor de Xbox One X gemaakt was. Als het bij Cyberpunk 2077 net zo is of nog erger dan wacht ik nog wel een jaar tot ik een Xbox Series X/S heb.

[Reactie gewijzigd door L23 op 18 november 2020 14:06]

Het recente uitstel wordt ook toegeschreven aan het verbeteren van de ondersteuning van de oude consoles. Het is een lastige spagaat om alles van de gewone Xbox One / PS4 tot aan de gloednieuwe consoles te ondersteunen, en de tussengeneratie.

Ik hoop dat zaken zoals het aantal NPC's op straat in de game aangepast wordt aan de beschikbare rekenkracht. Anders zullen de optimalisaties voor de oude consoles alle platforms raken; zou zonde zijn. De meeste grafische instellingen zijn goed te schalen, dus laten we hopen dat dit spel het beste haalt uit alle platforms.
Ik heb het gevoel dat de npc niet random zijn, zoals gebruikelijk in open world games zoals GTA of Watch Dogs. Dus dat zal lastig worden, mocht mijn gevoel kloppen.
Na dit filmpje toch maar besloten om 10 december te kopen voor de xsx. Zonder patch ziet het er al indrukwekkend uit. Gameplay veranderd toch niet door de update.
Ik ben wel benieuwd of deze beelden voor de XSX met of zonder de next gen patch zijn
Die zou pas ergens volgend jaar komen, dus lijkt me zonder de patch?
Ga er ook wel vanuit. Er zijn ook minimale verschillen in de video. Toch vind ik het er goed uit zien. Genoeg om het 10 december te kopen.
Hmm daar heb je een punt. Niet over nagedacht. Ging er vanuit dat het zonder patch is.
Ik heb nog een gewone Xbox One. Ik vrees voor de game als ik zie hoe ie op de xbox one x loopt.
Ik ben hier ook erg benieuwd naar. Kan met niet voorstellen dat dat een lekker speelbare game oplevert. Maar wie weet krijgen ze het voor elkaar.
Er is geen enkele reden dat de game niet op 60 fps kan draaien op de nieuwe consoles. Laten we hopen dat er snel een patch is om dat mogelijk te maken. Andere grafische fixes en updates kunnen wat mij betreft later, maar zolang het 30 fps is ga ik de game echt niet kopen. Hoop dat ik niet hoef te wachten tot de échte next-gen patch, want dit lijkt gewoon op back compatibility mode.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 18 november 2020 12:39]

Er zit toch ook ray tracing in? Dan lijkt me die 30fps niet zo gek. Kijk maar naar Miles Morales, daar halen ze ook geen 60fps met de RT aan. Hopelijk kun je dat uitzetten om alsnog op een deftige framerate te kunnen spelen.

En ja, ik weet het, dat is de PS5. Maar veel verschil met de Series X is er niet.

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 18 november 2020 12:51]

Ook dat is uit te schakelen ja, zeker zolang ray tracing slechts voor fraaiere / andere beelden zorgt en geen structureel deel vormt van hoe het spel gespeeld moet worden. Men zal vast een performance modus geven die de speelbaarheid verhoogt ten koste van wat grafische toeters en bellen.
Ik zie toch vooral SSR in de beelden van de XSX. Niet veel ray tracing te zien.
Niet in deze versie, in de echte next-gen patch waarschijnlijk wel. Maar in niet RT situaties is de Series X vergelijkbaar met een RTX2080 en de CPU een 8 core Zen 2....dat moet echt wel 60 fps op 4K kunnen doen met dynamische resolutie scaling en goed gekozen settings.
Ik hoop alleen niet dat ze hetzelfde flikken als Watch Dogs Legion waar de framerate moeite heeft om boven de 50 uit te komen op PC, zelfs met nieuwe high-end hardware. Geen wonder dat die game op consoles gelocked is op 30FPS. Helemaal met raytracing lijkt een 30FPS lock mij niet zo raar op next-gen consoles, je kan beter 30FPS lock hebben dan iets wat constant rondspringt.
Je kan ook een game niet gelijk op ultra rammen en dan klagen dat het geen 60fps haalt. Ultra is in nagenoeg alle gevallen een totaal belachelijke fps tot praal verhouding en puur gedaan om mensen met future hardware ook iets te bieden. De XSX draait zo’n beetje op medium met sommige settings lager dan low op de pc, dus waarom zou je alles op ultra knallen?
Omdat je er de hardware voor heb? :P Je zou denken dat als je een nieuwe kaart en andere onderdelen haalt, of al een beest van een build heb, dat je ook het beste uit de game kan halen.

Maar Watch Dogs Legion is überhaupt een slecht voorbeeld aangezien het veranderen van settings namelijk totaal geen winst ophaalt in framerates, afgezien van de RTX reflecties. Maar probeer je bv. alles op laag te gooien presteert het nog steeds klote.
Zou je ook zeggen van Watchdogs Legion? Maar die heeft 1 modie dynamisch 4K/30 RT.
Zonder RT zal die game echt wel op 60 fps kunnen draaien met ergens tussen high en ultra settings op 4K met DRS op de consoles. Maar aangezien ze op de consoles geen optie geven RT uit te zetten koop ik die game niet.
Eigenlijk een totaal nietszeggende video. Resolutie is 1080p, dus wat hebben we daar aan? En over de nog ver in de toekomst liggende XSX patch zeggen ze niets.

Ze hadden beter niets kunnen zeggen :O
Full blown ultra settings met raytracing op 1080p is alsnog vrij heftig hoor
Dat is het hem nou net, dat zit niet in de bovenstaande 1080p video (denk ik). RT komt pas met de nextgen release.

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 18 november 2020 12:49]

Wat je zegt klopt wel, maar hier is toch best een verschil in reflectie te zien.
Grappig genoeg heb ik liever de versie van de oude One X, dan de series X.
Tja dat blijft natuurlijk ook lastig, ook HDR zit er natuurlijk niet in. Daarnaast laten we het niet hebben over de compressie van de video. Maar het zegt natuurlijk wel degelijk wat, je kan wel de grafische pracht zien van deze game. De volledige graphics ervaar je toch thuis. De video's is alleen een beetje om je een idee te geven hoe het eruit gaat zien.
Ja klopt, maar 1080p zegt wel degelijk iets, mogelijk :)
Je hebt wel een punt. Het is een wereld van verschil om een native 4K plaatje te zien of een 1080p video met compressie. Vooral als het zo'n donkere setting betreft vreet de compressie alle detail weg..
Ik wacht wel even totdat de echte next gen update er is. Ik vind het zonde om zo een game te spelen wetende dat er binnen een half jaar een update komt waarmee ik mijn PS5 icm de game echt benut qua graphics. Tegen die tijd zullen er ook wel een paar exemplaren op Marktplaats staan.
Voor 90 euro ipv 59.99. Oh wait, dat gaat zo niet met games? Thank god. :)
zo heh, dat RTX filmpje ziet er verdomd goed uit. Ben echt benieuwd hoe de ervaring zelf gaat zijn tijdens het spelen.
Ja he? Veel beter dan met de eerste generatie RTX, daar waren de effecten gewoon te beperkt. Je ziet dat ze duidelijk genoeg capaciteit hebben om er nu meer mee te doen.

Ik wou echt dat de RTX3000 serie eens leverbaar werd :-(

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 18 november 2020 15:03]

Ik zie echt amper dingen die er beduidend beter uitzien dan non-ray-tracing engines.
De reflecties zagen er goed uit, maar hadden ook gefaked kunnen worden. De belichting en shaduwen zagen er niet spectaculair goed uit door de ray tracing. Redelijk in lijn met huidige standaarden.
Ik kreeg ook de indruk dat ze je even wat flitsende beelden snel voor je neus langs schuiven om je er vooral niet te lang naar te laten kijken.
Daarnaast begint het filmpje met "All footage captured on geforce Ampere" wat betekent dat ze gigantische hoeveelheden rekenkracht ertegenaan kunnen gooien. De vraag is hoe dat bij mensen thuis gaat draaien en wat er van de (mijns inziens verwaarloosbare) ray tracing nog overblijft.

Het filmpje voelt voor mij vooral aan als een reclamefilmpje van nvidia voor hun serverplatforms en alsof het niks te maken heeft met de werkelijke prestaties straks bij mensen thuis.
Is bij mij gelukkig na 5 weken toch O+ toegekomen. De RTX in de single player campaign van de nieuwe COD zien er ook Nice uit, maar ik denk dat Cyberpunk daar nog een schepje bovenop gaat doen :9

[Reactie gewijzigd door Boeteloes op 18 november 2020 19:43]

Oh, waar dan? De meeste shops die ik heb gezien doen niet eens aan preorders.

Edit: Nouja eigenlijk maakt het niet zo uit, kan toch niet in NL bestellen tenzij ze naar Spanje leveren :)
Nu kom je volgens mij overal in een preorder que te staan. Destijds bij Tones.be besteld. Duurde 5 weken uiteindelijk. Had hem wel een paar dagen na de release besteld en een OC editie die niet veel was besteld.
Okee ik had hier in het begin gekeken en alles was zo overboekt met preorders dat ze er allemaal geen meer aannamen. Misschien komt er nu toch af en toe wel wat binnendruppelen dus ik ga het opnieuw nakijken, goed idee!
Volgende week ben ik vrij omdat ik vanaf de 19e vrij had genomen als de game uit zou komen. Gelukkig ga ik me wel toch wel vermaken met AC Valhalla en COD Cold War. Maar omdat ik in een ziekenhuis werk kan ik mijn vrije dagen niet zomaar weer omgooien. Als de game op 10 December uitkomt ga ik wel helemaal los, kan niet wachten op deze topper!

[Reactie gewijzigd door Regedit op 18 november 2020 12:36]

Dat is wel zuur. Ik had mazzel, ik kon mijn vrije dagen wel omgooien. Volgende week dus wel werken, maar vanaf 12 december een week lang volle gas erop. Super zin in, als hij maar niet nog een keer uitgesteld wordt...
Haha zelfde man, ook weekje vrij gepland, wordt de game weer uitgesteld. Best zuur maar het is niet anders..
Zelfde hier, maar gelukkig wel weer de laatste twee weken van december vrij, dan ga we los in Night City
Totaal geen schaduw onder een auto?
Viel me in de eerste instantie niet zo op omdat ze wel een schaduw hebben maar geen diepere schaduw direct onder de auto. Dat zie je in de RTX trailer wel meer terug, alhoewel dat bij auto's verderop ook lijkt te verdwijnen.
In deze game is de stijl met "TL buizen onder de auto" sterk aanwezig dus daar heb je al een mogelijke verklaring :')

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee