Gerucht: Samsung stopt met Galaxy Note-serie smartphones

Samsung zou stoppen met zijn Galaxy Note-serie smartphones, meldt een nieuw gerucht. In plaats daarvan zouden diverse andere high-end smartphones van de fabrikant ondersteuning krijgen voor de S Pen-stylus.

Volgens Ice Universe, die vaak juiste informatie over onaangekondigde Samsung-smartphones heeft getwitterd, is er geen Galaxy Note 21 in ontwikkeling, terwijl Android Police-redacteur Max Weinbach een lijst heeft gepubliceerd van Samsungs high-end modellen waarop geen Galaxy Note voorkomt.

De lijst bevat wel vier S21-modellen, waaronder een FE-model zoals dat ook van de S20 verscheen. Daarnaast staan op de lijst drie vouwbare modellen: een opvolger voor de Z Flip, Z Fold2 en een Z Fold FE-model. Drie van de modellen zouden S Pen-ondersteuning hebben, waaronder de S21 Ultra.

De Galaxy Note-serie bestaat sinds 2011, toen de eerste Note uitkwam. Daarna verschenen de Note 2, Note 3, Note 4, Note 5, de geannuleerde Note 7, Note 8, Note 9, Note 10 en Note 20, naast diverse andere modellen, waaronder de Note FE als vervanging voor de Note 7, Note 3 Lite en Note 20 Ultra. Samsung onderscheidt de modellen van de afgelopen jaren met stylusondersteuning, een hoekiger design en soms nieuwere componenten.

Uit den ouden doosch: hands-on van de eerste Galaxy Note

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-11-2020 • 12:50

84 Linkedin

Reacties (84)

Wijzig sortering
Ik heb een tijdje terug de Note 9 gehaald. Puur om nou eens te kijken hoe nuttig de S-pen is. Ik heb vaak notities gemaakt hiermee als ik mijn notitieblok vergeten was. Ook write-on-screen was erg handig om dingen te verduidelijken.

Niet allemaal zaken die mij altijd aan een Note serie toestel zouden verbinden, want je kan hier net niet als een iPad comfortabel lange notities mee maken, maar handig is het zeer zeker.

Samenvoegen met de S-lijn is in dat opzicht begrijpelijk, alleen zoals eerder aangegeven. Waar laat je de S-pen? Ik vind het juist zo handig omdat ik hem altijd bij mij heb.

Overigens kan ik me voorstellen dat je later een soort Samsung S xx serie ultra note variant krijgt die als enige de S-pen ondersteund en ruimte ingebouwd krijgt hiervoor.
De S21 Ultra krijgt de S-Pen is inmiddels getweet door Ice Universe.
Maar die is volgens mij niet intern in het toestel te plaatsen..

Ik vind het wel jammer. Ik vind de Note toestellen altijd wat meer "body" hebben met zijn strakkere hoeken. Deze zullen straks wel verdwijnen na de integratie met de S toestellen.
Ik ben ook een Note fan van het eerste uur. Zou niet slim zijn van Samsung om in de S21 Ultra geen ruimte te reserveren voor de S-PEN. Vind de boxy vorm van de Note ook juist heel mooi :)
Ik ben ook hooked sinds de note 4. Momenteel draai ik de note 8, met barsten in het scherm. Ik ben nog op zoek naar een waardige opvolger. En het pennetje is geweldig voor screen-off aantekeningen. Geen andere smartphone kan zo snel een idee/notitie vastleggen, dat kan ik niet meer missen. What to do.. :?
Een s nemen met een pen. Naar verluidt wordt de software daar in gezet. Enige verschil is dat je de pen niet in het toestel kan bewaren (en laden)
Op dit moment is de Note 20 dan toch de enige kanshebber, ik zie het niet zitten om de pen apart te bewaren. Best wel prijzig toestel 8)7 Ik ga nog even afwachten.
Persoonlijk zou ik dit erg jammer vinden, zelf ben ik een Note 8 gebruiker, mijn vader had deze ook en mijn beste maat is kortgeleden overgestapt naar de Note 9 of 10.

Jammer dat het weg zou moeten gaan, het grotere scherm kan ik bij de S20 / S21 ook wel halen maar het pennetje is voor mij echt een geweldige toevoeging geweest. ik kan dingen selecteren ermee wat anderen gewoon niet kunnen, ik kan er heel snel iets uit leggen aan mensen door even wat te tekenen omdat hij automatisch notities start als ik de pen er uit haal terwijl het scherm uit staat.

Zou heel jammer zijn als dit komt te vervallen dus, een S21 ultra met s pen ondersteuning zou het voor mij niet doen want dan zou ik een los pennetje moeten gaan meenemen overal, vind het juist wel handig dat hij er nu in zit alleen wel jammer dat ik daarvoor ietswat accu grootte voor opgeef.

Ook had de Note series altijd wel iets superieure hardware vergeleken met de reguliere S-series maar dat kan ik mis hebben.

Vooralsnog ga ik nog even verder met de komende Note's totdat het niet meer gaat!
De S21 Ultra komt voor 99,99% zeker met een S-Pen.
Gebruik al jaren een Note vanwege het gemak dat het pennetje mij biedt. Ik vind dat gewoon makkelijker dan het vingerwerk. Op zich hoeft de telefoon met een pen van mij geen topmodel te zijn, mits ik er zoals nu mijn lijstjes en aantekeningen met een pennetje erop kan maken
Ik heb altijd een Note serie in plaats van S serie. Ze zijn gwn net iets strakker. Het design is gaver. En natuurlijk de S pen. Note 20 Ultra die ik nu gebruik is ook een topper. Het enige probleem was Exynos VS Snapdragon. #SamsungNoteMustStay
Ik ben altijd fan geweest van de NOTE series. Ik kan de Note 1 nog erg goed herinneren. Wauw, tijd vliegt echt voorbij. Toen de Note uitkwam, ging ik snel naar Dixons (bestaat al niet meer), toen ik de Note in mijn handen had, dacht ik dat mensen met grote broekzakken dit toestel kunnen kopen. Het was namelijk ERG groot. Maar wel erg mooi, ik wilde hem erg graag hebben.

En zo probeerde ik elk NOTE toestel tot nu toe, zou erg jammer vinden als deze reeks verdwijnt.

Long live my NOTE!
Dat zou ik wel jammer vinden.
Hier ook een Note gebruiker van het eerste uur. Ik heb ze bijna allemaal gehad en nu een Note 10 plus.
Ik gebruik de stylus ook heel veel voor aantekeningen.
Heb gehad: Note 2, Note 4, Note8 (ja, zonder spatie) En nu de Note 20 Ultra 5G.
De laatste heb ik speciaal gekocht vanwege de uber camera (dit is mijn keuze).

Ik vind de Note serie altijd fijn omdat je altijd een pennetje bij de hand hebt IN het toestel. Gebruik ik het altijd? Nee. Maar de tijden dat ik het gebruik (5%?) is het altijd super handig en zou het een gemis vinden zonder.

En ik lees ook aantal comments van dat ze de note gebruiker naar de fold willen pushen. Ik heb jaren uitgekeken naar de 'foldable phones'. En toen die er eindelijk was, was het 1 van de grootste teleurstellingen. Want waar telefoons de afgelopen 10 jaar zo keihard aan hebben gewerkt om het scherm zo krasvast mogelijk te maken, daar is de vouwbare telefoon een mega-stap terug. Een plastic zacht scherm?? 'You gotta be kidding me?'
Zolang foldable phones een zacht plastic scherm blijft hebben die zelfs kunnen krassen door de nagel, zal ik er nooit 1 kopen. Ook niet voor 100 euro. Binnen de kortste keren kun je het scherm niet meer gebruiken. Doodzonde.

Geen idee wat mijn volgende telefoon over 3-4 jaar zal wezen als de note daadwerkelijk weggaat. Misschien niet eens meer een Samsung.
Ik typ dit vanaf een Note10+ en wil de Note20 even overslaan. Ik wil een 21 serie aangezien ik dan weer kan verlengen. Ik zou het wel logisch vinden als ze de S21ultra weghalen en dat de Note21 maken. Maar ik wil echt geen erg afgeronde hoeken. Ik game graag mobiel en heb door die afgeronde hoeken vaak een probleem met een kruisje rechts boven in. Die verdwijnt vaak gewoon. Op mijn Oneplus7pro heb ik dit bijvoorbeeld ook. Zeer mooi toestel en duidelijk sneller dan mijn Note10 maar die ronde hoeken zijn soms onhandig. En edge randen mogen van mij ook wel weg want die zijn nutteloos met een pennetje. Het is vrijwel onbruikbaar vanaf de zijkanten. Dus ik hoop zeer op een note21 aankomend jaar met ingebouwde pen en niet los want die van mijn Tab S4 ben ik al 4x kwijt geraakt ...
Lijkt me redelijk logisch nu de S lijn steeds verder uitbreid.
Ondersteuning misschien, maar ook ruimte om de pen in het toestel op te bergen? Dat zie ik eigenlijk niet gebeuren bij bv een s21 ultra... En een pen die je los mee moet nemen dat is niks, die ben je zo kwijt of je hebt hem nooit bij de hand.
In de winkel waar ik werk was het echter gek als je vertelde dat een note een kleinere accu had dan de toenmalige Galaxy s plus omdat die pen er nog bij moest. Ik denk persoonlijk dat de note puristen hier aan het korte eind trekken en dat Samsung liever het gros tevreden stelt waarbij zij (pin me er niet op vast) accuduur belangrijker vinden.
Het is maar wat men wilt en het heeft niks met de accu te maken.
De Notes hebben dan idd kleinere accu maar dat heeft te maken met het anorexia beleid van Samsung om ze steeds maar dunner te maken.
Als de N20 dezelfde dikte had als de Note 10 dan had er makkelijk 5000mah in gekund.

Samsung is de laatste jaren de weg kwijt op diverse vlakken.
Ja, vooral ook om de Fold-lijn te gaan pushen bij de kopers van een Note. Meh.
nee, daar geloof ik niets van eigenlijk. De Note biedt nou eenmaal erg weinig tov de hoogste S, al een tijdje. En de verkopen zullen wel laag zijn. Daarnaast is de naam al een beetje aangetast door het nare verhaal rond de Note 7... Dit wordt hem gewoon niet meer.
Maar ze willen de Fold lijn gewoon pushen.

Zodra je de telefoon uitklapt heb je vrijwel een grotere telefoon. Nog een S-pen erbij en je bent klaar. Hoef je niet nog eens extra series te gaan verzinnen. Begrijp de punt wel. En als samsung de S-pen in de scharnier kan proppen hebben ze een goed product op de markt.
Alleen jammer dat die s pen krassen achterlaat in die zachte plastic toplaag die al die fold telefoons hebben. Zelfs een nagel zorgt al voor permanente schade
Dat moet met tijd wel beter worden. Zoals elk nieuwe product wat op de markt komt. Heeft zijn limieten. Die overheerst moeten worden.
Ben benieuwd. Materialen met een hoge hardheid zijn vaak niet flexibel. Die microscopische glas laag is namelijk pure marketing onzin (Samsung is dol op marketing onzin, Samsungs QLED is namelijk niets meer dan quantumdotfilm LCD en hebben de naam verziekt voor echte QuantumLEDs)
Hier is de glaslaag van de fold 2 zichtbaar. Dit is geen marketingonzin, hij zit er echt, en is hard genoeg om breekbaar te zijn zoals je ziet. Daaroverheen zit de zachte toplaag.
De nieuwere versies schijnen beter te zijn! En ze zijn nog aan het innoveren natuurlijk. Iig zou een nagel nu veel minder/nauwelijks schade moeten opleveren
De Note is altijd al een opgevoerde S geweest.
Nooit het nieuwste van het nieuwste, maar altijd geoptimaliseerd en groter scherm + stylus

Ik heb de 1 en 3 gehad, prima toestellen, voor die 'tijd'
Maar met de komst van de grotere standaarden in schermen, was de keuze voor de 'gewone' S sneller gemaakt.
De Note is altijd al een opgevoerde S geweest.
Nooit het nieuwste van het nieuwste, maar altijd geoptimaliseerd en groter scherm + stylus

Ik heb de 1 en 3 gehad, prima toestellen, voor die 'tijd'
Maar met de komst van de grotere standaarden in schermen, was de keuze voor de 'gewone' S sneller gemaakt.
Samsung heeft zelf de Note lijn om zeep geholpen. Ze hadden makkelijk een verschil tussen de S en Note serie kunnen aanhouden. Nu wordt de S lijn nog groter en vager, juist met de naam Note houd je onderscheid tussen met of zonder stylus.
Ik was zeker fan, maar van beide modellen het pennetje eigenlijk nooit echt gebruikt.
screenestate, dat was mijn prioriteit, lekker fors scherm, heerlijk beeld om media te kijken.

Maar dat is nu op alle toestellen hetzelfde, sterker nog ik heb daar speciaal een ipad mini voor aangeschaft
Note 7 verhaal is onzin ... Inmiddels zijn er diverse Notes uitgebracht en verkochten echt wel goed.
S lijn is gewoon te dicht bij de Note gekomen en ik voorzie dat de Fold serie straks de nieuwe Note zal zijn zodra die geschikt is voor de Spen.
Inderdaad, er is nog maar weinig verschil.

De eerste note kwam in hetzelfde jaar als de Galaxy S2 uit, toen was het verschil in schermgrootte aanzienlijk, 4.3" vs 5.3".

Nu heeft de Note 20 een 6.7" scherm en de Galaxy S20 een 6.2". De S20 ultra heeft zelfs een groter scherm van 6.9" (of 6.7" ivm afronding hoeken).


Als de Samsung marketing afdeling meeleest:
Galaxy Pen Edition ipv Galaxy Fan Edition :9
Nee, althans, als ze in de S serie ook een stylus gaan meeleveren. Mijn trouwe note4 (beste smartfoon ever) is na 6 jaar trouwe dienst overleden en ben overgestapt naar een Note10lite. Toch vond ik de note4 fijner. Ik gebruik het pennetje dagelijks en kan er niet zonder. Ieder zijn meug. Als dit nieuws waar is (wat ik niet hoop) wordt het aantal phones met een pennetje erg schaars :-( :-(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee