WhatsApp krijgt functie voor verdwijnende berichten

WhatsApp werkt aan verdwijnende berichten. De chatdienst maakt het in de toekomst mogelijk om berichten automatisch na zeven dagen te laten verdwijnen van de apparaten van ontvangers. Dat kan zowel in groepchats als in individuele gesprekken.

De functie is op dit moment nog niet beschikbaar, maar WhatsApp noemt het wel al in een FAQ. Het wordt met die functie mogelijk voor gebruikers om bij gesprekken in te stellen dat berichten automatisch verdwijnen. Het is niet mogelijk daar zelf een tijdslimiet voor in te stellen zoals bij veel andere chat-apps wel kan. De berichten verdwijnen automatisch na zeven dagen. Als een ontvanger de app zeven dagen niet opent is het alsnog mogelijk het bericht in een notificatie te zien.

De feature kan niet worden ingeschakeld voor specifieke berichten, maar voor alle nieuwe berichten die in een chat worden gestuurd. In groepschats kunnen alleen admins verdwijnende berichten aan of uit zetten.

De verdwijnende berichten blijven in een paar gevallen wel beschikbaar. Dat gebeurt bijvoorbeeld als een gebruiker op een specifiek bericht reageert. Het origineel blijft dan in de quote staan. Ook als een bericht wordt doorgestuurd of als er een back-up wordt gemaakt blijven de originele berichten bewaard. Het is niet bekend wanneer de functie ook daadwerkelijk beschikbaar komt. WhatsApp experimenteert er al een paar maanden mee, maar met het online gaan van de FAQ lijkt de functie dicht bij release te zijn.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

03-11-2020 • 10:35

122

Reacties (122)

122
116
79
4
0
1
Wijzig sortering
Dan moet dat niet zichtbaar zijn voor de ontvanger. Anders screenshotten ze dat zeker weten. Dan is het hele nut dus weg.
Analog hole strikes again!
The analog hole (also known as the analog loophole) is a perceived fundamental and inevitable vulnerability in copy protection schemes for noninteractive works in digital formats which can be exploited to duplicate copy-protected works that are ultimately reproduced using analog means. Once digital information is converted to a human-perceptible (analog) form, it is a relatively simple matter to digitally recapture that analog reproduction in an unrestricted form, thereby fundamentally circumventing any and all restrictions placed on copyrighted digitally distributed work.
Plat gezegd, als onze analoge ogen en oren het kunnen zien, dan kun je het vastleggen en elke vorm van DRM en kopieerbescherming omzeilen.

En daarom stuur je dus geen naaktfoto's naar mensen die je niet vertrouwd. Het concept van een 'zelfvernietigende boodschap' is fundamenteel onmogelijk en elke instant messanger die het promoot als functie moet je niet vertrouwen: chat clients die oneerlijk zijn naar hun eindgebruikers en ze een vals gevoel van veiligheid geven, hebben vast ook zelf geen zuivere agenda.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 23 juli 2024 01:25]

En daarom stuur je dus geen naaktfoto's naar mensen die je niet vertrouwd.
En als je ze wel vertrouwt, weet je dan ook zeker dat ze hun beveiliging op orde hebben? Je weet gewoon niet wat er op termijn met digitale informatie gebeurt. Neem je dat risico?
Weer een (des)illusie uit mijn jeugd vernietigd...
Je kunt toch screenshots verhinderen? Als ik in Chrome (op Android) een incoginito tab start, kan ik daar geen screenshot van maken.
Je kunt een foto vh scherm maken met een ander apparaat.
Dat is inderdaad eentje die ik niet bedacht had :+
Maar als jij mij iets stuurt waarvan ik een kopie wil dan zorg ik dat ik het ergens open waar ik wel een screenshot van kan maken.
En als je dat bericht dus quote blijft hij bestaan, maar het lijkt mij wel fatsoenlijk om het te laten weten aan de ontvanger of het een verwijdering heeft ingesteld. (ik zie werkgevers afspraak wissen)

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 23 juli 2024 01:25]

Los dat het sowieso al raar is om werkgeversafspraken via Whatsapp te delen; wat houdt een werkgever nu dan tegen om achteraf berichten te wissen? ;) Dus, zoals gezegd, afspraken liever zwart op wit op papier, zoals in een mailtje of brief.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 juli 2024 01:25]

Werkgevers en afspraken via WhatsApp? Nee dank je, gewoon op de mail.
Inderdaad !
Ik zou graag een functie zien om mensen die deze berichten sturen te blokkeren of om in elk geval dit soort berichten te blokkeren.

Zo wordt alles wel erg vluchtig en dus onbetrouwbaar.
Bedoel je de werkgever beheerde werkmail op een door je werkgever beheerde diensttelefoon?

De meeste indiensttredingen gaan via de persoonlijke mail maar vaak gaat daarna vrijwel alles via werkmail.
Alles beter dan WhatsApp gebruiken voor zakelijke toepassingen, WhatsApp gebruik je gewoon privé. E-mailtje printen of opslaan als PDF.

Ook leuke discussie als je geen WhatsApp gebruikt, en je werkgever wilt dat je de bedrijf groep app gebruikt. Ik ben niet verplicht om WhatsApp te gebruiken. (Regel dan maar een zakelijke telefoon, met een apart telefoonnummer, om daar op te appen)

[Reactie gewijzigd door xoniq op 23 juli 2024 01:25]

De werkgever kan je wel verplichten om whatsapp te gebruiken of welke communicatie tool dan ook.
Alleen niet op je privétoestel.
Vandaar mijn toevoeging:

"Regel dan maar een zakelijke telefoon, met een apart telefoonnummer, om daar op te appen"

Die discussie heb ik al eens gehad, ik had geen behoefte aan zakelijke app groepjes op mijn prive toestel. Dus het was goedkoper om dan maar via mailtjes te werken. Fair enough.
Het is inderdaad zo dat werkgevers er heel gemakkelijk over denken.
Dat de werkgever dit wil vind ik niet erg, wat ik wel erg vind is dat je privenr bekend wordt gesteld binnen deze hele groep of groepen.
Mail komt namelijk ook binnen op mijn privétoestel.
Naja dat telefoonnummer is tot daar aan toe. Meeste collega's weten die wel. Maar ook het gevoel dat je altijd maar bereikbaar bent met 1 appje in een app groep. Liever niet. Ik heb liever dan een apart toestel die gewoon op vrijdag middag uit gaat, in nood kan m'n privé nummer gebeld worden. Net zoals mijn mail ook stopt zodra ik de computer op kantoor uit zet.

Soms kijk ik er wel eens op via webmail, maar het gaat meer om het idee om altijd maar bereikbaar te zijn.
Klopt, ik deel je gevoel.
Ik heb de groepsapp en de planning dan ook op stil.
En die bekijk ik pas een uur of zo voordat ik moet beginnen.

Bij spannende zaken kan die laatste me gewoon bellen.

Ik heb bij de sollicitatiegesprek dan ook aangegeven dat ik in mijn vrijetijd niets doe met apps of mail.
Mensen die je niet vertrouwt moet je geen vertrouwelijke informatie sturen.

Deze functie lijkt me meer bedoeld (en zo gebruik ik het in Signal) om te voorkomen dat jaren aan informatie uitlekken mocht een telefoon in verkeerde handen komen.
Dit dus. Vrijwel alle WA chats verouderen snel. FB hoeft geen persoonsanalyse te maken als ik 3 jaar geleden een afspraak maakte om met iemand een glaasje te drinken op een terras.
Als ze je berichten al inhoudelijk "meelezen", zal het ook geen moeite zijn ze even op hun eigen servers te bewaren, denk je wel? :)
Een printscreen lijkt me secundair, omdat een handig persoon een "print screen" kan produceren met een grafisch pakket.
Wat is dat nut precies eigenlijk? Wordt niet in het artikel benoemd, ik kan zelf geen voordelen bedenken.
Nevermind, het lijkt inderdaad een nutteloze implementatie. Blij dat ik WA al jaren niet meer gebruik :)

[Reactie gewijzigd door MijnKijk op 23 juli 2024 01:25]

Nu nog de mogelijkheid om stille berichten te verzenden, zodat de telefoon van de ontvanger geen lawaai maakt, maar een stille notificatie krijgt. Erg handig voor als je niet weet of de ontvanger al slaapt of juist in een meeting zit.
En dan ook meteen de mogelijkheid om berichten in te plannen, zodat ze op gekozen tijdstip worden verzonden.

Misschien wat vaker afkijken bij Telegram, zou ze goed doen.
Anoniem: 1330988 @ShakerNL3 november 2020 18:44
Daar hou ik al heel lang geen rekening meer mee. Telefoons hebben tegenwoordig allerlei manieren om op stil te worden gezet als je gaat slapen. Ik leg de mijne met het scherm naar beneden neer en alle notificaties worden onderdrukt, tot ik 'm weer omdraai. Ik ga ervan uit dat de ontvanger net zo slim is als ik. ;)
Anoniem: 22438 3 november 2020 10:38
Oh dit is precies wat ik haat bij Snapchat en bij Facebook, berichten met een balkje die je onder druk zetten omdat het verdwijnt als je niet snel genoeg bent.

Ik wil zelf bepalen of ik iets wis of niet, ook na 7 dagen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 22438 op 23 juli 2024 01:25]

Ik gebruik beide niet, wat houdt dat precies in? Dat je binnen een aantal minuten/uren moet reageren?

Dan reageer je toch gewoon niet? Leert de afzender het gauw genoeg af.
Ik heb er zelf ook geen ervaring mee, maar volgens mij is het bij dergelijke berichten zo dat je als verzender kunt aangeven dat een bericht na een bepaalde periode automatisch verdwijnt bij de ontvangers.

Geen idee overigens waarvoor dit nuttig is, maar dat zal wel een gebrek aan fantasie van mijn kant zijn.
Gevoelige operationele informatie, kort uitwisselen is geen probleem. Maar mag niet uitlekken.
Anoniem: 22438 @nehal3m3 november 2020 10:46
Ja, je ziet dan een boodschap of foto met een tijdsbalkje eronder. Zodra de tijd om is,verdwijnt het bericht.Nu zal dit met 7 dagen zijn en niet secondes, maar toch, ik vind het irritant.

Mogelijk kan ik mensen blocken die de functie gebruiken :D
Moet zeggen dat ik het een handig toevoeging vind op het moment dat ik iets gevoeligs bespreek met een vriend/collega. Liefst zou je dat face-to-face doen maar dat lukt niet altijd, zeker nu niet tijdens corona. Door een gesprek op deze manier te voeren ben je er zeker van dat het gewist wordt.

Het is dan ook ter bescherming van de verzender denk ik, niet hoe de ontvanger ermee omgaat. Daarnaast vind ik 7 dagen nou niet echt een enorme 'druk' uitoefenen. Een berichten-app als Whatsapp gebruik je waarschijnlijk dagelijks. Ik vind het een goede toevoeging maar heeft nog wel ruimte voor verbetering:
  • Iemand kan een screenshot maken waar jouw naam of telefoonnummer bij staat
  • Iemand kan het bericht doorsturen, krijg je hier melding van?
Er was ook een chat-app, volgens mij Hemlis, waarmee je een privégesprek kon opstarten waarbij zowel naam als telefoonnummer niet te zien waren. Dat vond ik echt een goede toevoeging, maar nog steeds blijft het geen ideale situatie om gevoelige informatie te delen.

[Reactie gewijzigd door D3F op 23 juli 2024 01:25]

Hemlis is meen ik nooit van de grond gekomen.

Ik denk niet dat je kunt uitsluiten dat iemand de berichten die hij ontvangt kan bewaren. Hiervoor zijn mogelijkheden zat zoals: via screenshots, copy-paste, software aan de whatsapp business api, etc. etc.
Wanneer je iets over internet verstuurd, ben je er nóóit zeker van dat het gewist wordt.
Ik zie daarom geen meerwaarde ter bescherming van gevoelige informatie.
Hemlis is meen ik nooit van de grond gekomen.
Iets met vertrouwen in een organisatie/bedrijf ?
Want als je wereldwijd bekend staat als iemand die het niet al te nauw neemt met wetgeving, en een 'cultheldenstatus' krijgt hierdoor, wil het niet zeggen dat je direct betrouwbaar bent.

Ik heb het iig altijd vermeden, iets met een vos verliest zijn kleur, maar niet de streken ;)
Als deze informatie niet in handen mag komen van andere is het wissen toch nooit echt een goede optie.

Zoals je zelf al aangeeft kan je een screenshot maken. De tekst kopiëren (ga ik vanuit) en weer opnieuw verzenden.

Ik zie er eigenlijk totaal geen nut van in behalve in groepschats waar alleen maar onzin in staat. Of eventueel in chats welke misschien minder legaal zijn*.

Ik dacht eerst dit kan handig zijn blijft alles een beetje opgeruimd. Maar hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik denk er zitten zoveel haken en ogen aan dat ik het nut niet echt zie.

*De kans is dan in ieder geval groter dat je illegale verzoek niet bij iedereen blijft hangen als de politie ook in die groep zit heb je er uiteraard weer niks aan.
Voor zo'n gesprek zou ik zeggen bel (al dan niet met video) dan gewoon even...
Persoonlijk huiver ik echt bij dit soort functionaliteiten en mensen die dat standaard aanzetten zal ik niet graag mee communiceren.
Gevoelige informatie is een breed begrip. Wat voor de ene gevoelig ligt is voor de ander niet gevoelig. Het hoeft geen informatie te zijn zoals wachtwoorden of de code van je alarminstallatie thuis die je deelt met de buren omdat zij op je kat passen tijdens je vakantie. Het kan iets zijn dat je in vertrouwen aan iemand verteld zoals je salaris om maar een zijstraat te noemen.
Deze functie is toch iedeaal? Misschien heb jij er geen behoefte aan, maar zo kan je de gesprekshistorie lekker compact laten. Als je een onderwerp bespreekt, maar dat is late rniet mee rrelevant, dan kan je de berichten laten verdwijnen. Soms ben je slap aan het ouwehoeren, dan hoef ik die berichten echt niet nog weken later weer te lezen. Daarvoor kan dit prima werken. Korte uitwiseling van een gesprek die later geen relevantie meer heeft.

Of gewoon iets wat je later niet weer hoeft te lezen, omdat het bv alleen binnen een bepaalde tijd relevant was. 'Graag reactie voor [tijd]'. Daarna kan zo'n bericht toch prima verdwijnen?

Bij Signal gebruik ik dit ook, je krijgt een waarschuwing als iemand dit activeert. Je kan het als gesprekspartner ook weer ongedaan maken, dus ik zie het probleem niet zo.
Ik wil zelf bepalen of ik iets wis of niet, ook na 7 dagen.
Mag de verzender ook bepalen lijkt me.
Dan moet je als verzender misschien afvragen of je niet even beter moet nadenken als je iets stuurt, of dat je het wel op het juiste platform zet..
Ik vind het vluchtig maken van sommige gesprekken wel wat hebben. Niet alles hoeft voor altijd vastgelegd en gearchiveerd te worden. Bij een mondeling gesprek tussen twee partijen wordt toch ook niet altijd een recorder bij gezet?
Maar dan gebruik je het niet toch? Ik zie sowieso nooit echt het nut van zulke functies in.

En als iemand iets naar jou stuurt en dat verwijdert, tja is het dan aan jou om te zeggen 'ik wilde die tekst die ik niet geschreven had langer bewaren'. Je kunt het zeggen natuurlijk, maar om mensen te blocken die dat doen dan vraag ik me af waarom je überhaupt contact met ze hebt als het zo makkelijk is om te zeggen 'Ik praat niet meer met je'.
Het was sarcasme, natuurlijk block ik belangrijke mensen niet vanwege zo'n functie.
Jij beslist niet of je iets wist.
Dit gaat om verdwijnen bij de ontvanger.
Dus als ik jou iets stuur, kan ik dat bericht laten verdwijnen over 7 dagen, op jouw toestel.
Maar is het niet handiger om dan te zeggen: verwijderen 7 dagen na lezen van het bericht door ontvanger? Nu loop je kans dat de ontvanger het bericht helemaal niet leest.
In Signal gaat de termijn pas in ná het lezen. Dus er wordt niets gewist voor je het gelezen hebt. Het lijkt me dat WhatsApp dat niet anders zal implementeren. Je kunt er tenslotte altijd nog voor kiezen het bericht handmatig te verwijderen, waarmee het (als ik me niet vergis) ook bij de ander gewist wordt.
Mensen onder tijdsdruk zetten terwijl ze met vrienden en familie communiceren. Klinkt als een echte Facebook truc.
Bij Snapchat kun je instellen dat berichten na 24 uur pas verwijderd worden. Wil je dat niet, zul je het bericht moeten bookmarken.
Vind het zo jammer dat Whatsapp zo vern**kt is.

Vroegah was het de perfecte IM dienst, nu is het een steeds zwaarder wordend gedrocht met tig functies waar (bijna) niemand op zit te wachten. Nog afgezien van het feit dat je langzaam de Facebook bubble in wordt gezogen.

Zelfde geldt voor iets als swiftkey. Jarenlang tevreden gebruiker geweest, maar sinds de overname door Microsoft wordt het volgehangen met allerhande onzinnige bagger waardoor het voor de 'gewone' gebruiker steeds onprettiger in het gebruik wordt.
Ik vind de toegevoegde functies niet een overdreven iets? Deze functie is misschien wat overdreven maar de afgelopen jaren vind ik WhatsApp juist verbeterd met functies zoals WhatsApp web, end to end encryption, toegangs wachtwoord, berichten verwijderen voor iedereen. Met nog altijd het chat paneel hetzelfde als vroeger.

Dat het langzaam de Facebook bubble in wordt gezogen is ook een beetje overdreven. Nergens als gebruiker heb je hier last van of zie je dingen van Facebook (behalve bij het laden). Wat er op de achtergrond gebeurt met Facebook is iets waar ik het met je eens ben
Ik vind de toegevoegde functies niet een overdreven iets? Deze functie is misschien wat overdreven
Dat is maar net hoe je het bekijkt: overdreven in algemene zin of omdat je het zelf niet wil gebruiken. Als je dat eerste bedoelt, dan is het zeer zeker niet overdreven, want de concurrentie heeft dit al veel langer. BBM en Snapchat hebben dit al jaren, Signal en volgens mij Facebook hebben het ook al langer, Delta Chat heeft het sinds dit jaar ook, en er zullen er vast nog meer zijn die het hebben. Wat ze nu doen is dus gewoon catch-up spelen met de concurrentie.
Klopt zeker, in mijn ogen is het overdreven omdat ik het niet ga gebruiken. Maar ik zie er wel use cases in voor andere mensen. Ik heb er ook helemaal geen problemen mee als ze het toevoegen altijd leuk om te hebben. Snapchat vind ik overigens geen vergelijking met de chat diensten omdat het een heel ander platform is met een andere focus.
Signal blijft de beste messenger die niemand gebruikt. Signal heeft al een tijd verdwijnende berichten, is lightweight, en je blijft er mee uit de handen van Facebook.
De beste messenger is degene waarmee je de mensen die je iets te melden hebt een bericht mee kunt sturen...
Heerlijke messenger, heb ze beide op de telefoon. Het is niet anders, er zijn er nog genoeg die whatsapp gebruiken. Ken toch wel een stel mensen die Signal gebruiken maar het interesseert alleen bijna niemand iets.
Vind het zo jammer dat Whatsapp zo vern**kt is.

Vroegah was het de perfecte IM dienst, nu is het een steeds zwaarder wordend gedrocht met tig functies waar (bijna) niemand op zit te wachten. Nog afgezien van het feit dat je langzaam de Facebook bubble in wordt gezogen.

Zelfde geldt voor iets als swiftkey. Jarenlang tevreden gebruiker geweest, maar sinds de overname door Microsoft wordt het volgehangen met allerhande onzinnige bagger waardoor het voor de 'gewone' gebruiker steeds onprettiger in het gebruik wordt.
Tja. Dan komt er een product owner, en die wil zichzelf natuurlijk ook waarmaken en laten zien dat ie zijn salaris waard is, dus dan moeten er allerlei toeters en bellen bij, die voor sommige gebruikers weliswaar handig zijn, maar waardoor het geheel op den duur steeds groter en groter wordt.
ik ben toch wel eens benieuwd waar je op doelt met "onzinnige bagger" dat allemaal toegevoegd zou zijn sinds Microsoft Swiftkey heeft overgenomen :?
Het lijkt erg op Signal. Die heeft deze feature al langer.
Niet geheel on-topic (dus zal wel in de min belanden) maar ik heb eindelijk de stap genomen om naar Signal te gaan, en de belangrijkste mensen om mij heen weten dit en hebben dus ook signal geinstalleerd. Bevalt tot nu toe erg goed, en je ziet inderdaad dat dit soort functies al lang en breedt in Signal zitten.

Zo zijn er nog wel meer functies die echt handig zijn die je niet in Whatsapp ziet:
Foto's die volledig worden weergegeven in de chat en dus niet worden gecropt (forceerd je dus niet om foto's te openen). notities die je naar jezelf kunt appen, wat ik veel gebruik.
Berichten die je kunt liken zodat je er niet perse op hoeft te reageren met "Oh wat een leuke foto tantje Anja".
En meldingen (beltonen die je per gebruiker in kunt stellen).

Er zitten ongetwijfeld nog meer handige functies in, maar ik ben er nog maar net een weekje mee in de weer.

Waar de functie overigens handig voor kan zijn, is om chats leeg te houden. Als je bijna nooit verder dan een aantal dagen terug kijkt. Het houdt je chats en backups dus lekker schoon, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Hetzelfde voor kansloze groeps chats... Hier wordt zo gigantisch veel onzin in gepraat soms. Met deze functie kun je dan tot een week terug kijken en de rest is verleden tijd. Denk dus zeker niet aan privacy, want daar heb je met deze functie weinig aan.

[Reactie gewijzigd door Wachten... op 23 juli 2024 01:25]

Die foto's zijn een groot probleem voor mij in whatsapp, memes die de kern van de grap missen doordat ze verkeerd gecropt zijn.
Helemaal mee eens, er zijn wel meer functies die ik best wel handig vind in andere berichten apps zoals Signal en Telegram, die nog steeds niet in Whatsapp zitten.

Maar buiten het feit of Whatsapp het nu wel of niet gaat krijgen, ik wilde toch al heel lang van Facebook gerelateerde apps af... naar mijn idee zijn dit soort bedrijven veel te groot aan het worden. Kijk naar Oculus waar ze je nu verplichten om een Facebook account te hebben. De kans is natuurlijk enorm groot dat dit ooit een keer voor whatsapp ook gaat gebeuren.

Ik wil me dus niet meer aan z`n bedrijf vast pinnen!
Memes zeg je? Dat klinkt als een ZEER groot probleem dan ja :+
Enorm probleem, gigantisch
Bij Signal kan je zelf instellen wanneer berichten worden verwijderd. Berichten kunnen worden verwijderd binnen enkele seconden of na een week.
Ook telegram heeft deze functie al een aantal jaar
Hoe relevant is het? Ik heb zelf een app op mijn telefoon staan die notificaties logt, en daarmee ook WhatsApp berichten die al verwijderd zijn opnieuw zichtbaar maakt. Kan me niet voorstellen dat deze functie daar iets aan verandert, tenzij ze notificaties voor deze berichten uitschakelen
Als de notificatie naar een smartwatch gaat wordt ie ook niet verwijderd ook al is het originele bericht verwijderd.
Ik vermoed dat dit meer gericht is op het opgeschoond houden van groep apps dan privacy.
Welke app gebruik je daarvoor?
wat is het nut van verdwijnende berichten? Letterlijk alles wat je binnen krijgt aan tekst, video, audio, afbeeldingen kan je gewoon lokaal opslaan op je telefoon nadat je het hebt ontvangen. Simpelweg screenshot maken is vaak al genoeg
Een 5 jaar lange en oude chat met media troep en (on)zin gesprekken met iemand is wel nuttig? Na een week kan dat geprek over een grappig kattenfilmpje toch wel weg?
Een 5 jaar lange en oude chat met media troep en (on)zin gesprekken met iemand is wel nuttig? Na een week kan dat geprek over een grappig kattenfilmpje toch wel weg?
Vast wel, maar mag ik dat dan zelf beslissen ?
(niet dat ik dat soort gesprekken heb)
Genoeg gesprekken waar ik regelmatig informatie terug zoek. Pak de kern van het probleem zou je zeggen, documenteer dingen, forceer iedereen dat te doen. Theorie is leuk en prachtig, praktijk is bijna altijd anders.
Ik hoop dat ze ook bepaalde media kunnen laten verdwijnen na x aantal minuten nadat het bekeken of er naar geluisterd is.

Ik kom uit een multi-cultuur en het is hier gebruikelijk om berichten dan weer verder te verspreiden zodat er ruzies ontstaan in de familie.

Dus het is handig als er zoals bij Mission Impossible een self destruct message na x aantal minuten is of seconden.
Of gewoon geen berichten sturen waar ruzie van komt als ze doorgestuurd worden als je weet dat de ontvangers de neiging hebben die berichten door te sturen?
Dan lijkt het me veel nuttiger om berichten te maken welke je niet kan doorsturen of de media van kan opslaan oid.
Dan lijkt het me veel nuttiger om berichten te maken welke je niet kan doorsturen of de media van kan opslaan oid.
Screenshot maken -> Screenshot delen.
En dan instellen op het bericht met de screenshot dat het verwijderd moet worden nadat het gelezen is... ;)
Een screenshot gaat dus niet helpen, tenzij je het op het web neerzet en dan de link deelt, maar of dat de communicatie nu bevordert...
En dan instellen op het bericht met de screenshot dat het verwijderd moet worden nadat het gelezen is... ;)
Dat is aan de zender. Standaard is er geen tijdslimiet.
Leken binnen ons familie, kan ik dit niet uitleggen want ze snappen het niet.

Helaas kan je nog steeds screenshot van maken.
Dat is voor velen toch lastiger dan doorsturen binnen Whatsapp . Daarnaast zouden ze dat binnen Whatsapp ook kunnen blokkeren zodra er berichten in beeld zijn welke je niet door mag sturen.
Dit is toch compleet onwenselijk in een groepsapp, lekker handig als iemand iets toezegt of een afspraak maakt die 7 dagen later ineens verdwenen is. Alleen maar verwarrend. 8)7 Ik mag hopen dat je als groepsbeheerder de optie krijgt deze functie uit te zetten op groepniveau

Vanuit de andere kant snap ik het ook niet, als je iets na 7 dagen om wat voor rede dan ook per se verwijderd wil hebben kun je je afvragen of je het bericht uberhaupt zou moeten sturen...

[Reactie gewijzigd door !mark op 23 juli 2024 01:25]

Staat in het artikel:
In groepschats kunnen alleen admins verdwijnende berichten aan of uit zetten.
Helaas zijn admins, zelfs bij zakelijke relaties, ook niet altijd even eerlijk.
Facebook wil dus aan bewijsvernietiging gaan doen. Dit is echt een slecht idee.
Dit zegt niets over de wat er nog wel of niet op de server staat van Facebook. Daarnaast ga je van het slechte uit als je spreekt over 'bewijsmateriaal'. Het gros van de gesprekken die je voert op WA zijn na een week niet meer relevant toch? En daarbij wordt het jou niet verplicht het aan te zetten, het is nog altijd een keuze. In Signal doe ik niet anders, de chats zijn mooi schoon en vrij van oude niet meer relevante informatie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.