Apple kondigt HomePod mini aan

Apple introduceert een kleinere en goedkopere versie van zijn HomePod-speaker met Siri-integratie. De HomePod mini heeft een ronde vorm en een aanraakgevoelig vlak aan de bovenkant. In de Verenigde Staten kost de speaker 99 dollar.

Net als de grotere HomePod heeft het nieuwe mini-model een buitenkant van stof. De speaker is verkrijgbaar in wit en grijs. De kleine speaker heeft een nieuw intern ontwerp, met één driver, twee passieve radiatoren en een akoestische waveguide aan de onderkant. Het is mogelijk om twee HomePod mini's te combineren voor stereogeluid.

De HomePod mini heeft integratie met Apples slimme assistent Siri en Apples eigen Music-streamingdienst. Ook kondigt Apple ondersteuning aan voor andere muziekstreamingdiensten, maar Spotify zit daar niet bij. Wel kunnen gebruikers muziek van Pandora, Amazon Music en iHeartRadio streamen naar de HomePod.

Apple geeft de HomePod mini zijn eigen S5-chip, die wordt ook gebruikt in de Apple Watch Series 5. In de grotere bestaande HomePod gebruikt Apple zijn A8-chip, die ook in de iPhone 6 werd gebruikt. Ook voorziet Apple de mini-speaker van een U1-ultrawidebandchip. Die chip voor nauwkeurige locatiebepaling stopt Apple in steeds meer apparaten, zoals iPhones en de Apple Watch.

HomePod-speakers krijgen een nieuwe Intercom-functie, waarmee gebruikers kunnen communiceren via de speakers als ze er meerdere in huis hebben. Intercom-berichten worden ook op verbonden iPhones, iPads en Apple Watches getoond. Op die apparaten worden de berichten echter niet direct afgespeeld, dat gebeurt wel op de HomePod mini.

De HomePod mini is Apples tweede slimme speaker. De oorspronkelijke HomePod werd in 2017 geïntroduceerd. Het oude model, dat ruim driehonderd euro kost blijft in het assortiment. De HomePod mini verschijnt in de VS voor 99 dollar.

Of en wanneer de HomePod mini uitkomt in Nederland en België, is nog niet bekend. In de aankondiging noemt Apple de Benelux niet bij de landen waar de speaker uitkomt. Wel is het apparaat vanaf 6 november te bestellen in onder andere Duitsland en Frankrijk. Bestellingen worden daar vanaf 16 november geleverd.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-10-2020 • 19:32

133 Linkedin

Reacties (133)

Wijzig sortering
Uit het officiële persbericht van Apple:

Customers in Australia, Canada, France, Germany, Hong Kong, India, Japan, Spain, the UK, and the US are able to order HomePod mini beginning at 5 a.m. PST on Friday, November 6, with availability beginning the week of November 16. HomePod mini will be available in China, Mexico, and Taiwan later this year.
Nog steeds geen Nederland support ondanks dat we al vele jaren Nederlandse Siri hebben... Zucht.
Ben benieuwd wat de Nederlandse prijs wordt, $99 is niet verkeerd. Al is ‘t jammer dat ie niet draagbaar is. ;)
Dat ding komt sowieso niet naar Nederland.. dus ook geen Nederlandse prijs ;-)
Wel in Duitsland, kortom lijkt me niet zo moeilijk om te bemachtigen? ;)
Op het moment wel ;)

[Reactie gewijzigd door cmegens op 13 oktober 2020 20:05]

O, ik wist niet dat de online-grenzen ook gesloten waren... Amazon.de maakt daar nochtans geen notie van.
Amazon verkoopt volgens mij geen slimme speakers van concurrenten.

Bovendien wordt Nederlands als taal niet ondersteund zo lang het hier niet te koop is. Heb geen moeite met Engels maar met kleine kinderen in huis is dat gewoon een nadeel.
Amazon verkoopt volgens mij geen slimme speakers van concurrenten.
Amazon zelf niet, maar derde partijen kunnen ook op Amazon verkopen.

Daarbij was Amazon slechts 1 voorbeeld. Er zijn natuurlijk ook andere Duitse webwinkels die Apple-spul verkopen en aan Nederland leveren (al dan niet via een kleine omweg).
Bovendien wordt Nederlands als taal niet ondersteund zo lang het hier niet te koop is. Heb geen moeite met Engels maar met kleine kinderen in huis is dat gewoon een nadeel.
Dat zal dan zeker met het accent te maken hebben? Want ik hoor hier in mijn stad op straat kleine kinderen meer Engels dan Nederlands praten, en dan heb ik het over volzinnen en niet over toevallige anglicismes. Veel kleine kinderen kunnen dus prima Engels :)
[...]


Amazon zelf niet, maar derde partijen kunnen ook op Amazon verkopen.
Snap ik, maar toch worden ze niet verkocht. Probeer jij maar eens een Google Home of een Homepod te vinden op Amazon. Ik ben niet in de regels voor resellers gedoken maar het lijkt me dat Amazon een beleid hanteert dat voorkomt dat die speakers verkocht worden.
Daarbij was Amazon slechts 1 voorbeeld. Er zijn natuurlijk ook andere Duitse webwinkels die Apple-spul verkopen en aan Nederland leveren (al dan niet via een kleine omweg).
Ongetwijfeld, maar jij haalde Amazon.de aan dus reageerde ik daar op. ;)
[...]


Dat zal dan zeker met het accent te maken hebben? Want ik hoor hier in mijn stad op straat kleine kinderen meer Engels dan Nederlands praten, en dan heb ik het over volzinnen en niet over toevallige anglicismes. Veel kleine kinderen kunnen dus prima Engels :)
Ik heb het over echt kleine kinderen van 1 en 3 jaar. ;) Mijn dochter van 3 praat en verstaat ook Engels (ze kijkt alleen Engelstalige kinderseries), maar de Google Homes in huis hebben al moeite om haar te verstaan als ze Nederlands praat. :P
Nee hoor, in de 2 aan Nederland grenzende deelstaten (Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen) mag je als Nederlander gewoon naar binnen (voor niet langer dan 24 uur) zonder een negatieve test te laten zien.
Dat het mag wil niet meteen zeggen dat het handig is. Als we nu de enorme stijging in de cijfers terug willen dringen is de grenzen van de regels opzoeken niet perse goed. Gezond verstand zegt dan toch dat het voorlopig even niet nodig is om voor een HomePod mini naar Duitsland te rijden.
Ik heb het ook niet over gezond verstand, ik leg alleen een feit uit. Of je het moet/wil doen is aan jezelf.
Dat maakt nogal uit, aangezien jij in een land woont waar de COVID-19 besmettingen de pan uit rijzen, terwijl in Duitsland het juist aardig onder controle is. Daarom gaan we hier morgen in een gedeeltelijke lockdown en is het dringende advies zo weinig mogelijk te verplaatsen. Hoe dicht bij Duitsland dan ook voor je is, het is gewoon niet verstandig daar nu heen te gaan.
Er zijn wel genoeg Nederlandse webshops die de HomePod verkopen. Zelfs een grote speler als Bol.com (zelf, niet via externe verkopers).
Kijk even bij cdromland... staat gewoon op de site. €129,-
Zo lang Siri op de Homepod geen NL praat en verstaat gaat deze Mini niet verkocht worden bij ons. Dat gold al voor de huidige Homepod en dat zal denk ik nu niet zo maar veranderen. Blijft mij een raadsel waarom omdat Siri wel op alle andere devices prima werkt (meestal dan)
In Spanje wordt ie 99 euro, dus USD = EUR.

Edit: bron: https://www.apple.com/es/shop/buy-homepod/homepod-mini

[Reactie gewijzigd door b12e op 13 oktober 2020 20:18]

Ja... want in de US is de prijs zonder btw en Europa met dus daarom duurder.

Dat je in de US minder btw of niet betaald kan Apple in EU niet zo veel aan doen.
Je spreekt jezelf tegen... in de VS zal ie 99 dollar kosten (volgens Apple). In Spanje 99 euro (volgens Apple). US is zonder tax, Spanje is met IVA (BTW zeg maar)...
In de VS betaal je wel BTW (of 'Tax') maar scheelt per staat hoeveel het is. Zodra ze dus weten waar hij heen moet kunnen ze je de BTW aanrekenen.
Niet overal, Alaska is bv een staat waar geen tax wordt gerekend..
daarnaast is de tax vaak lager dan 21% die hier in NL wordt gerekend gemiddeld 6 a 7 %... op 99 dollar komt er gemiddeld dus 7 dollar bij ... Das wat beter te overzien dan hier in NL waar je bijna een kwart BTW betaald...
Als je het vergelijkt met de iPhone zal het duurder worden. Ter vergelijking: een iPhone 12 Pro kost in de USA $999, wat gelijk staat aan €846,85. De verkoopprijs in Nederland is echter €1159. Een Homepod mini zal dan €115,90 worden als ze dezelfde marge hanteren.
Dat hoefd niet, je zit met heffingen die betaald moeten worden.. Dat kan hoger of lager uitpakken. Daarnaast moet je ook de 21% niet vergeten...

999 dollar vergelijken met 846 omgerekend is peren en appels vergelijken.. op die 846 euro moet ook nog BTW gerekend worden.. dan kom je al op 1024 euro uit... daarnaast import heffingen die mogelijk in Europa hoger zijn dan in de US... het is niet zo zwart wit als even omrekenen...

Als jij legaal voor 999 dollar een iPhone koopt in de us... je laat hem via douane aangifte importeren... dan ben je zelfs duurder uit dan die 1159 euro...
In Duitsland gaat hij €96.50 kosten in ieder geval. Dat is al te zien op hun Duitse website.
Dat is netjes, woon best dicht bij de grens dus als ik wil is dat een prima optie :)
Ik vond het ook meevallen. Ik vrees alleen wel dat je er dan ook in het Duits of Engels tegen moet praten. 🤔
Je kunt er in het Engels tegen praten. Ik heb een normale Homepod gehad, maar die heb ik weer doorverkocht omdat hij toch een aantal nadelen heeft:
 • Ik vind Siri gewoon slecht werken, zelfs als je er Engels tegen praat. Op de Homepod werkt het wel iets beter dan op iPhone, maar ik heb regelmatig last dat Siri door me heen gaat lullen. Dan ben ik nog niet klaar met mijn vraag en begint ze alweer om allerlei gegevens te jammeren.
 • Siri op meerdere apparaten is heel vervelend. Als ik iemand wil bellen, dan wil ik dat op de iPhone en niet op de Homepod horen.
 • De integratie met andere systemen is ronduit slecht. De speaker is te benaderen als Airplay2 device (dat werkt uitstekend) maar niet met bijvoorbeeld bluetooth. Dus als ik een gast heb met een Android telefoon kan die er geen muziek naartoe streamen.
Ik heb hem nu vervangen door een Sonos speaker. Ook niet ideaal, maar die kan in ieder geval ook worden gebruikt door de Android-gebruikers hier in huis.
Frankrijk € 99
Duitsland € 96,50
Zelf heb ik mijn Sonos speaker draagbaar gemaakt met een externe powerbank. Dit geeft het apparaat een levensduur van meer dan 10 uur met de powerbank die ik gebruik. Kan me vorstellen dat een vergelijkbare oplossing mogelijk is voor de Homepod mini. Door de uitgebreidere hardware (Sonos slechts 1 tweeter en woofer) en de altijd luisterende Siri zal hij vast meer vragen dan een Sonos.
Ik heb de Homepod nooit zo gevolgd, maar volgens mij spreekt Siri op de Homepod nog steeds geen Nederlands, toch?
Nee. Helaas. En daarmee, als je je iPhone op Nederlands hebt staan, mis je persoonlijke details, stemherkenning en shortcuts. Dat is pijnlijk. Zeker omdat Siri wel op andere apparaten aanwezig is (in Nederlands).
Er is overigens niets gezegd over talen ondersteuning.
Zoals je zegt is er niets gezegd over talen ondersteuning, dat staat wel in de kleine lettertjes op de productpagina van Apple.com

Het feit dat ook deze Homepod niet verkocht gaat worden in NL verklapt wel dat er geen ondersteuning voor beide Homepods komt voor het Nederlands. Ik snap niet waarom want Siri praat en verstaat prima Nederlands op de andere devices zoals je zegt.
Ik vermoed dat het wellicht te maken heeft met het kunnen onderscheiden van stemmen dan wel het betrouwbaar kunnen triggeren.
Als ik zie hoe vaak Siri triggert op mijn iPhone als iemand anders ook maar klanken gebruikt die er op lijken (of nog stommer: als ik een filmpje kijk op de iPhone waarin iemand iets zegt dat zo zou kunnen klinken).

Daarnaast is het natuurlijk een relatief kleine markt, dus zullen ze waarschijnlijk niet snel investeren om dat wel op orde te krijgen.

[Reactie gewijzigd door itavero op 14 oktober 2020 16:42]

Ik heb de Homepod nooit zo gevolgd, maar volgens mij spreekt Siri op de Homepod nog steeds geen Nederlands, toch?
Klopt inderdaad... dan maar in het Engels proberen _/-\o_
Zo lang je geen Hue wilt gebruiken werkt dat ook prima, maar dan moet je er wel een uit Frankrijk of Duitsland laten komen want je kunt ze hier niet kopen.
Hue werkt in principe automatisch met tijden en beweging sensoren, dus dat loopt wel los... Zal Duitsland worden denk ik. Normaal gesproken doe ik dat via een neef van mij, maar dat gaat wat lastig op het moment (er schijnt een virus te zijn, geloof ik :+ )
Ik heb nu een Homepod en als ik mijn Hue lampen wil bedienen met Siri en de Homekit integratie dan moet je opdrachten in het Engels geven. Als je dat doet en de namen in Google Home en/of in de Hue app zijn in het Nederlands moet je deze naam in een soort fonetisch Engels (turn lights on in the 'woenkeemer') zeggen, óf je moet de lampen en kamers Engelse namen geven. Dus Kitchen, Living et cetera. Als je dan in Hue Nederlandse namen gebruikt wil Hue het continue aanpassen naar de naamgeving in 'Woning/Home'.
Dank voor de tips.
Hoe vind jij de Homepod trouwens werken?
Ik heb ze nu ruim 1,5 jaar en we gebruiken ze dagelijks. Het geluid is erg goed, alle veel duurdere slimme speakers hebben vergelijkbare geluidskwaliteit naar mijn mening. De bas is wat aan de stevige kant maar dat klinkt wel lekker en zeker in Stereopstelling. Verder gebruiken wij Siri wel maar niet zo vaak als Google Assistant maar bellen via de Homepod gaat ook prima. Verder kun je geluid van de AppleTv ook afspelen op de Homepod en je kunt snel switchen naar andere bronnen. Jammer is dat je geen BT verbinding kunt maken om andere audio te streamen.. dus geen Android bediening etc.
Dit lijkt me wel een heel duidelijk gevalletje Spotify pesten, als ze wel Pandora en Amazon ondersteunen... hoe zit het eigenlijk met Deezer, valt die ook buiten de boot?
Spotify is heel goed is schreeuwen om toegang krijgen en dan er niets mee doen. Toen de eerste apps kwamen voor de watch schreeuwde spotify over missende APIs die ze nodig hadden, update van volgende jaar voegde die APIs toe. 4 jaar later heeft spotify nog steeds niets ermee gedaan.
Wel jammer dat die nog steeds niet naar Belgie komt. Die intercom functie is een must voor elke dictatoriale huisvader. :+
Tik een paar Google Home/Nest mini's voor een paar tientjes per stuk op de kop en je hebt je intercom functie en meer
Alsof ik ooit iets van Google in huis zou halen 8)7
Duitsland (en voor ons Belgen ook Frankrijk) is niet erg ver rijden... En er is geen enkele reden dat het niet in Nederland of België zou werken.
Als je Duitsland nog in mag O-)
Design is mooi zowel in wit als zwart. Heeft iets weg van een Philips Hue lamp.
Erg fijn, Google Home een tijd terug de deur uit gedaan. Vond de HomePod te lomp groot.

Hoop dat deze ook in een duo-pack komen met een beetje korting. :)
Apple en korting? ....blijven hopen zou ik zeggen ;)
Grappig dat je dat zegt, ik heb juist de spullen van Apple van de hand gedaan en ingeruild voor google, werkt eerlijk gezegd veel beter. Grappig is dat de ervaring zo kan verschillen per gebruiker.
Is net wat je er mee doet.

lLs gezin vind ik Google beter, voor mij alleen zou de Engelse Siri perfect kunnen werken icm homekit.
Ik denk dat dat vooral nog een grote barrière is voor veel mensen, het feit dat het geen Engels spreekt (en überhaupt niet officieel te koop is hier). Ik denk dat veel mensen toch wel liever een Nederlands sprekend apparaat hebben, maar ik snap ook dat Nederlands voor geen enkel internationaal bedrijf een spannend taalgebied is.
Ergens verwacht ik nog dat Sonos door Apple gekocht gaat worden. Kunnen ze direct een goede lineup presenteren en de eenvoud van functie en ontwerp van Sonos zal Apple bevallen.
Ik zie inmiddels geen meerwaarde meer in Sonos. Niet voor Apple tenminste, als je zelf al Sonos hebt natuurlijk wel.
Apple Homepod is niet aan je TV te verbinden. Sonos, en andere soundsbars wel. Op sommige Sonos speakers, zoals de Sonos Beam, kun je Google's assistant aanzetten in het Nederlands. En die kan je tv weer aan/uit zetten en muziek harder spelen. Ook zijn ondersteunen de Sonos speakers 'Spotify Connect', waarmee je niet streamt maar de speaker de verbinding met Spotify laat overnemen. Dat zie ik op de Homepod voorlopig nog niet komen.
Apple zet in de VS hard in op het setop box idee. Daar heeft AppleTV dan ook gewoon normale TV. En de AppleTV kan wel gewoon naar Airplay devices afspelen (de homepods dus).
Volgens mij biedt Apple zelf geen TV kanalen aan in de VS, maar zijn er een aantal APPs van TV aanbieders. IN NL kun je ook de TV Anywhere (T-mobile) App, NLZiet APp en die van Canaal Digitaal installeren en misschien nog wel meer.

Er zijn ook TV fabrikanten zoals LG die in hun SmartTV de AppleTV app aanbieden, via die App is dan de content van AppleTV+ te zien. Je ziet wel dat Airplay op sommige smartTVs wordt aangeboden, maar dat is dan vaak alleen het ontvangen van geluid en niet het uitzenden.
Ik mag hopen van niet. Er wordt al genoeg opgekocht door de grote bedrijven.
En dan zal je zien dat mijn sonos systeem straks geen spotify meer ondersteund en op android sub-par gaat werken. Nee dankje.
Eenvoud is ver te zoeken daar :+ app interface van sonos is echt een ramp. Laat staan het combineren van oude en nieuwe modellen. Elke maand valt er wel 1 speaker in een groep speakers uit.
Volgens mij snap je de term eenvoud niet echt :+
Eenvoud zou zijn als gewoon altijd dezelfde radiozender aangaat als ik op play druk (ook na een korte stroom onderbreking)

Eenvoudig zou zijn als ik gewoon 2 sonos boxen altijd en zonder uitzondering als 1 kan bedienen als ik ze ‘groepeer’ in de app (en dat niet het hele sonos systeem ontregelt is met 2 verschillende liedjes in 1 kamer als mijn zoontje van 2 weer eens 100x op het knopje heeft gedrukt)

Eenvoudig zou zijn als er gewoon een afstandbediening zou kunnen koppelen met een play/pause knop (zonder daar 100+ euro voor te betalen)

Eenvoudig zou zijn als er gewoon fysieke knoppen opzitten die je kan voelen ipv een touch scherm wat boven op een kast niet te zien is.

Maar misschien heb je gelijk en bedoel ik gebruikersgemak ipv eenvoud 🙃
De oude Sonos was ik juist heel tevreden mee, daarom kocht ik er nog een ;)
bedankt voor je inhoudelijk bijdragende reacties in deze discussie :)
Geen probleem, graag gedaan.
Volgens mij snapt @Wouter-KaBouTeR935 hem heel goed. Voor de echte fans is het echt een ramp met S1 en S2 app en andere interface in beide en dit en dat en gedoe met combineren.

Nee eenvoudig is het niet meer.
Niet als je dus nog oudere apparatuur hebt. Dat is mn punt. Er zijn heel veel apparaten die niet meer werken met de S2 app en nu dus volledig op een legacy app leunen. Totdat je die apparaten niet meer hebt kun je nieuwe apparaten niet toevoegen of oude appraten die wel S2 compatibel zijn niet uodaten want dan werken ze niet meer met S1 spul en app.
Moet je je hardware maar is gaan upgraden en niet 10 jaar lang er mee willen doen |:( :'(
Binnen audio wereld is het heel normaal om een set speakers een jaar of tien te gebruiken. 30-50 jaar is niet uitzonderlijk zelfs. En nu kom jij er mee aan dat ze binnen 10 jaar al weg kunnen? Lekker duurzaam.

Een multiroom audio systeem met inbouw speakers voor custom install ga ik niet binnen 10 jaar weer volledig vervangen zolang de werking van het systeem niet kunstmatig weer ingeperkt wordt. Daarna wordt het wel vervangen maar door een systeem van een andere fabrikant die het wel snapt.

We hebben hier een 5.1 set van Sonos staan en daar blijft het dan ook bij. Voor de rest zijn ze niet interessant.
Eindelijk iets goedkoops van Apple, wordt het niet in NL verkocht. :(
"goedkoop"
Andere mini speakers met capabelere assistenten zijn soms voor 30 euro te krijgen
Hebben die ook functies als intercom, goede intergratie met je telefoon als handoff. kunnen vertellen wie er voor de deur staat?
Handoff is een functie van 1 Apple device naar een ander, zonder dat er een link moet gestuurd worden.
Voorbeeld 1: als je iPhone muziek speelt, moet je hem een paar seconden boven de homepod houden en dan gaat de muziek over naar de homepod.
Voorbeeld 2: je hebt een website open op je iPhone maar besluit om deze op je iPad te bekijken wegens groter scherm. Je neemt je iPad en in je dock onderaan zal er al een Safari icoon staan met klein iPhone logo in. Tik daarop en je website gaat meteen open op je iPad.

Voor je slimme huis te bedienen met Apple's HomeKit moet er een HUB zijn, dit kan een Apple TV, HomePod of iPad zijn die altijd thuis blijft. Mensen die jij lokaal in je fotolibrary een naam hebt gegeven worden dan gebruikt om lokaal door de hub te herkennen. Er gaat geen data naar de servers van Apple. Niet veel Skynet-gehalte dus. En is al getest met netwerkmonitoring tools om te zien of er stiekem geen communicatie is, maar die is er dus niet. Werkt prima op een WLAN zonder internet ook.

De meeste kritiek van iPhone-gebruikers richting Android is omdat ze Android niet kennen. Andersom geldt even goed, dat toon je aan met je reactie. (geen verwijt, is normaal: "ongekend is onbemind".)
Andere spelers gaan heel dubieus om met data, siri is misschien minder slim, maar dit komt ook deels omdat het veel privacy vriendelijker is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee