Polar brengt Vantage V2-sporthorloge uit voor 500 euro

Polar brengt een nieuwe versie van zijn Vantage V-sporthorloge uit. De V2 is lichter dan zijn voorganger en heeft een scherm met een lichtsensor, zodat de helderheid aangepast wordt aan de omgeving. Ook bevat het horloge nieuwe trainings- en herstelprogramma's.

De Polar Vantage V2 weegt inclusief horlogebandje 52 gram, dat was 66 gram bij de twee jaar oude voorganger. Het nieuwe model heeft dezelfde afmetingen van 47x47x13mm en ook het 1,2"-scherm met een resolutie van 240x240 pixels is ongewijzigd. Nieuw is de lichtsensor, waarmee de helderheid van de backlight wordt aangepast aan de omstandigheden.

Het horloge heeft een 346mAh-accu en gaat in de trainingsmodus tot veertig uur mee volgens de fabrikant. In een nieuwe energiebesparingsmodus wordt dat gerekt tot maximaal honderd uur, aldus Polar. Bij gebruik van de Polar Vantage V2 als horloge moet de accu zeven dagen meegaan.

De behuizing is van aluminium gemaakt en het sporthorloge is voorzien van software met diverse trainingsprogramma's en prestatietests voor hardlopers en fietsers. Verder heeft de Polar Vantage 2 smartwatchfuncties, zoals muziekbediening en het weergeven van telefoonnotificaties. Het sporthorloge kan gekoppeld worden met Android- en iOS-smartphones, en met de Polar Flow-software voor trainingen en work-outs.

Het Polar Vantage V2-horloge is vanaf woensdag beschikbaar voor 500 euro. Polar verkoopt voor 550 euro ook een combinatie van het sporthorloge met de H10-hartslagsensor voor om de borst. Polar verkoopt daarnaast losse polsbandjes in andere kleuren, voor 35 euro per stuk.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-10-2020 • 16:19

56 Linkedin

Reacties (56)

56
56
14
4
1
28
Wijzig sortering
DC Rainmaker heeft al een in depth review online gezet voor diegene die geinteresseerd zijn in dit horloge: https://www.dcrainmaker.c...e-v2-in-depth-review.html
150 euro voor het horloge, 350 euro om Bottas in te huren...
150 euro voor het horloge, 350 euro om Bottas in te huren...
Bizar eigenlijk hoeveel mensen zoveel worden beïnvloed van alleen dat een bekend persoon iets gebruikt of draagt het ook moeten kopen.

Ik heb zelf eigenlijk daar weinig last van. Sterker nog, ik probeer zulke producten juist te vermijden (als het in reclame voorkomt).

Ik vind 500 euro overigens ook veels te duur voor een sporthorloge.
Bizar eigenlijk hoeveel mensen zoveel worden beïnvloed van alleen dat een bekend persoon iets gebruikt of draagt het ook moeten kopen.
Ach...marketing. Ik kijk niet eens naar dat soort filmpjes en het reclamemateriaal. Daarin staat vaak nét te weinig info als je echt geïnteresseerd bent in dat soort spullen. Het is echt niet zo dat het inhuren van Bottas het horloge €300 duurder maakt. Maar goed, iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat redelijk is
Ik vind 500 euro overigens ook veels te duur voor een sporthorloge.
Dat hangt er vanaf wat je ermee doet en hoe fanatiek je traint. Sommige mensen (zoals ik) zijn een beetje datafreak en willen graag allerlei zaken vergelijken en inzichtelijk maken om zo te bepalen of ze goed trainen. Nou ben ik geen olympisch atleet, dus ook voor mij is het overkill, maar goed...je bent nerd, dus dan is het ook wel leuk om met high end spul te spelen.
Ik heb geen Polar, maar een Garmin Fenix 5x, en die zit ook in die range. Ik moet zeggen dat er niet zoveel sporthorloges zijn die zover gaan als de duurder Garmin en Polar horloges. Polar heeft trouwens ook nog eens erg veel research in dat spul zitten, dus zij kunnen zinvolle informatie geven over je nivo van fitheid en trainingseffect. Jaren geleden had ik wel een Polar, alleen niet zo geavanceerd als dit, maar die gaf ook zonder uitgebreide fittest een zinvolle indicatie van je fitheidnivo. Dat kunnen ze doen omdat ze heel veel verschillende sporters hebben geanalyseerd en daaruit waarderingen ontwikkeld. Polar is wat dat betreft wel een van de betere. De getalletjes die geproduceerd worden zijn geen onzin. Zo ook met Garmin. En dáár gaat juist veel geld in zitten. Al die analyses en onderzoeken om de data te interpreteren. Als het alleen om de data ging, kon je ook met een veel simpeler apparaat uit de voeten, maar die analyses maken het duur, want daar zit research achter.
Ik koos uiteindelijk voor Garmin omdat dat de enige lijkt te zijn die iets zinvols kan doen met (indoor & outdoor) roeien.
Heb zelf een polar m430, doet alles wat ik nodig heb tijdens sporten: windsurfen, kitesurfen, kitefoilen. Geeft inzicht in snelheid, hartslag (ook in het water), gps route (golf ritten kun je mooi terugzien).

Is slechts 150 euro, er ligt er al 1 op de bodem van de zee, kwijtgeraakt tijdens het surfen. Wel fijn dat vervanging betaalbaar is.

Volgens mij doet de m430 alles wat je van een sporthorloge nodig hebt. Wat is het voordeel van zo’n dure vantage?

[Reactie gewijzigd door ako op 7 oktober 2020 22:36]

Doet de m430 ook goede zwemregistratie? De duurdere modellen doen dat vaak wel namelijk. Heb ook al jaren een polar horloge.
Ja, maar weet niet hoe goed. Als ik in het water lig, met surfpak over de m430, krijg ik een melding dat gps niet werkt.
Ik ben erg benieuwd hoe lang de accu meegaat van de M430 ?
Bij continue registratie tijdens sport uur of 5, dus niet lang genoeg voor een dag skien. Zonder sport-registratie dag of 5.

Stuk langer dan de iwatch van mijn vrouw. Die ligt bijna continue aan de oplader.
Wat zijn je ervaringen met gebruik bij indoor roeien?
Werkt op zich goed, volgens mij het enige sporthorloge dat iets met indoor roeien doet. Hij telt het aantal slagen en geeft het tempo aan. Klein puntje daarbij is dat ie er ongeveer 10 slagen over doet om je tempo te bepalen. Dat is bij een lange sessie niet zo erg, want dat is maar een seconde of 10. Maar ik doe wel eens een korte sessie van een kwartier met een paar minuten HIIT training, waarbij je 20s voluit doet en dan 10s weer rustig enz. Dan zie je iets heel raars in de app als je de training later bekijkt, namelijk dat ie op de snelle stukken wél een hoge hartslag aangeeft, maar het tempo van het rustige stuk.

Ik denk wel dat ik snap wat het probleem is. Je roeit natuurlijk nooit als een metronoom, dus moet ie even een paar slagen aankijken, en dan zegt ie 'ok, dit is 29spm' terwijl je net op dat moment weer rustig aan doet. Maar volgens mij moet het accurater kunnen. Echter, probleem is bekend, maar Garmin fixt het niet.
Thanks!

Fitbit snapt ‘t al helemaal niet, dus Garmin zou n goede vervanging zijn. Zou voor mij eigenlijk niet eens een groot probleem zijn, ik doe meestal gewoon 5 tot 10 km.
Dan is het inderdaad geen groot probleem. En zodra je intervallen gaat doen, zijn de eerste 10 slagen dus een beetje vaag. Maar hij telt het aantal slagen wel goed natuurlijk, en je inspanning. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Op mijn roeierd zie ik tijdens het roeien het tempo ook.

Evengoed jammer dat geen enkele fabrikant zo ver gaat. Het is blijkbaar niet interessant genoeg. En misschien is het ook zo dat de meeste indoor roeiers een Concept 2 hebben. En als je de nieuwe computer hebt, kun je die koppelen aan je Garmin. Dan heb je wel het juiste tempo en afstand. Maar ja...ik heb een waterroeier...
Hier ook een water roeier, een FDF Apollo V Plus.

Gebruik je dan de hartslag meter van de Garmin of een band gekoppeld aan je roeier?
Die van de Garmin. Mijn roeier wil een Polar compatible band, dus met zo'n 5KHz zendertje. Ik heb ook een keer een gecombineerde band, met BT én de 5KHz zender, maar dat werkte niet goed. Ik miste steeds stukjes op de Garmin. Dus de Garmin band werkt blijkbaar het beste.

Ik heb trouwens ook een FDF, een E520.

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 9 oktober 2020 00:02]

Maar dus wel met een band, niet de HF sensor in het horloge?
Borstband werkt het best. Om de pols meten is niet goed zodra je hartslag een beetje oploopt. Leuk voor wandelen en 24/7 hartslag meten, maar als je een beetje serieus gaat sporten, falen ze allemaal. Ze kunnen het nóg zo leuk brengen met fancy kleurtjes of interessante namen, maar het werkt gewoon niet.
Ik ken de Vantage V versie 1 niet, dus kan ik deze niet vergelijken.
Zelf heb ik de Vantage M, dit is voor mijn use case een goed sport horloge.

De Vantage V had ik overwogen, maar de extra functies gebruikte ik niet (waren meer voor tri-atleten).
Bizar eigenlijk dat het je zo beïnvloedt dat je het daarom niet koopt.
Bekend? Ken heel die vent niet... Enige wat ik zag was de 500 euro en dacht gelijk holy fuck wat een prijs
Formule 1 coureur.
En van middenklasse kwaliteit in een veel te goede auto.
jepp die soms Hamilton kan verslaan tijdens de wedstrijd en/of qualificatie. natuurlijk willen we onze max daar in zien maar dat gaat niet gebeuren ofc.
Tenzij hamilton weggaat? 2022 nieuwe ronde nieuwe kansen.
ja dat is wss de enige manier: wanneer lewis weggaat/stopt.
A, daar gaan we weer. Je hebt helemaal gelijk: iemand is alleen "bekend" als iedereen ter wereld iemand kent... oh wacht ;)
Exact wat ik al dacht. :+
Software

Beetje kortzichtig. Eerder 150 euro voor de hardware, 350 voor de software die er achter zit. Niet alleen op het horloge, maar ook voor verdere analyse op PC/smartphone.

Maar software mag vaak niks kosten. Ik denk dat de mensen met ervaring in het gebruik van sport-watches een goede gebruikservaring door degelijke software wel kunnen waarderen. Polar pretendeert hier natuurlijk in training & prestatie-analyse een stap verder te gaan dan concurrenten
De Polar Vantage V1 legde het in een onderlinge vergelijkstest al af tegenover de Huawei Watch GT. Dat gaat met deze V2 wederom gebeuren ten opzichte van de Huawei Watch GT 2 die driemaal zo goedkoop is en kwa functionaliteit meer te bieden heeft.
Mogelijk heeft design zijn prijs, maar € 500,- kom op zeg.
Ik vind het ook veel geld, zou de gps chip zoveel beter zijn dan van een goedkoop ding?
Mijn Amazefit Pace koste maar 55 euro en die gps werkt perfect en er kan zelfs muziek op dat ding, deze van 500 euro kan dat niet eens, kan het in ieder geval niet vinden, bizarre prijs.
Ik vind dat model niet meteen aan die prijs (niet meer beschikbaar misschien?).

Hoe dan ook, dat klinkt inderdaad als een stuk goedkoper. Garmin biedt ook een reeks goedkopere toestellen aan, die vaak ook beperkter zijn. Zo héél snel even gekeken, lijkt me dat je Pace bvb de volgende features niet heeft:
 • )(ingebouwde) on-device kaarten
 • on-device map routing
 • brede ondersteuning voor BT danwel andere draadloze sensoren
 • conditietracking over meerdere sessies of langere periode
 • een soort indicatie van energieniveau van je lichaam (kan je ook aanvoelen uiteraard)
 • workouts/training schedules
 • een heel resem aan sporten (Polar claimt 130, wat na een bepaald punt uiteraard zinloos wordt, maar dit vraagt echt wel onderzoek/ontwikkelingstijd)
 • enigzins gelinkt aan de vorige: support voor duathlon/triathlons!
 • stevigere bouwkwaliteit
 • lokale/regionale support
https://www.polar.com/en/products/compare?product1=99440 voor nog een lijstje aan features. Ik vond geen algemene vergelijkingssite.

Ik heb persoonlijk routeerbare wandel/fietskaarten van heel Europa op m'n horloge staan, kan dus aangeven dat ik een rondje van X km wil lopen/fietsen en krijg een route voorgeschoteld. En heb een trainingsschema laten maken door Garmin gebaseerd op m'n huidige conditie, waarbij dan de automatisch gecreëerde trainingskalender naar het horloge gaat en de dag zelf, tijdens de sport, een stappenplan op het horloge wordt aangegeven.
Dit alles gebaseerd op samenwerkingen met trainers, wat ook weer geld kost.

Tenzij Amazfit een boel zaken niet vermeld heeft op hun website, lijkt me dat dit allemaal onderscheidende features zijn waardoor de kost en/of vraagprijs omhoog gaat.

edit: ik vermeld specifiek Garmin omdat ik daar ervaring mee heb. Polar hangt in gelijke sfeer rond.

[Reactie gewijzigd door Arrigi op 7 oktober 2020 21:38]

Er zijn mensen die 1200 euro voor een smartphone uitgeven. Of 6000 euro voor een tv.
De markt bepaalt.

Eerlijk gezegd heb ik nog het meeste begrip voor een duur sporthorloge. Het kan je motiveren om gezond(er) te leven en prestaties te verbeteren. Uiteindelijk helpt dit jou als persoon.
Ikzelf kocht ooit een Garmin 920xt. Ook 400 euro. Die gebruikte ik destijds voor hardlopen; nu voor wielrennen. Na 7 jaar is hij nog steeds volop in gebruik, naar alle tevredenheid.
wat voor een vergelijkingstest? over features? of over sport?
Los van wat beter is, als ik https://consumer.huawei.com/en/wearables/watch-gt2/sports/ bekijk zijn de UI renders onder "Professional data helps you train better" echt wel nagenoeg een complete kopie van de Garmin UI.
Niks mis met de Garmin UI, maar zo'n 1:1 kopie zonder enige schroom :X
De Huawei GT2 modellen maken (deels) gebruik van dezelfde Firstbeat metrics die Garmin ook voor haar horloges gebruikt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat Huawei de UI daarom ook zou moeten nabouwen ;), maar het verklaart wellicht een deel van de gelijkenissen in de metrics.
Daar zit op zich íets in, maar het is echt qua positionering, tekst, kleurgebruik, visualisatie ongeveer zo identiek als je het kan krijgen als je opgeeft voor het een perfecte kopie is. Een ander lettertype, dat wel.
Holy |:( Inderdaad! Dat is echt wel heul erg gelijk, haha :) Rechtzaakje lijkt me hier wel gepast. Persoonlijk vind ik de UI van Garmin namelijk echt behoorlijk goed! Zeker in vergelijking met die van Polar. Heb het geprobeerd (Vintage V gehad, je wil een beetje de Europese bedrijven steunen ;)) maar daarna snel weer terug gegaan naar Garmin. Die lopen gewoon jaren voor.
Niet verbaasd, de Chinezen kopiëren alles wat populair is zonder schroom.
Syncen met bijv. strava is een eerste vereiste voor een sportwatch, bij mijn weten gaat dat nog steeds niet met de Watch GT. Het andere nog meer betaalbare alternatief Amazfit Stratos kan dat wel
Ik heb zelf de Vantage M (goedkopere versie van het eerste model dus). Ondertussen heeft deze ook veel functionaliteit er bij gekregen die heel erg op sportprestaties gericht zijn. Daarvoor zijn ze echt perfect. Je kunt er complete trainingsprogramma's uit laten rollen, maar ook oefeningen voor versterken van je core of om juist je rust te nemen. Er komen een hoop analyses uit de software.

Als smartwatch icm je telefoon is het overigens vrij ruk. Daarvoor zou ik zeker niet naar dit horloge kijken. De notificaties van bepaalde apps komen meestal wel door, maar veel meer stelt het niet voor. Ook krijg je vaak een trilling van een bericht die je een half uur daarvoor ook al gehad had.

Kortom, wil je jouw sportprestaties (niet alleen hardlopen) verbeteren dan krijg je veel begeleiding uit het horloge. Enige wat je nog nodig hebt is motivatie en doorzettingsvermogen, daar kan Polar je niet mee helpen :-).
heb ook een M aan de arm voor de laatste jaren (sinds introductie bijna). Ik moet zeggen, goeie sporthorloge. Lange batterij voor dagelijks gebruik.

Hartslag werkt redelijk goed voor hardlopen/fietsen (natuurlijk nog niet zo goed als een band), en dat is wat ik het voor wou. Bijhouden van mijn loopsessies, en bijsturen dat ik niet te snel/te traag loop, dat ik weet wanneer ik moet eten, ...

Enige wat ik nog extra zou willen is een horloge die mij de weg aangeeft, zodat ik gewoon een GPX kan volgen ermee. Zalige trails zouden dat kunnen zijn!

Er komt wss snel een nieuwe M2, de M wat een beetje na de V gekomen.

[Reactie gewijzigd door bjp op 7 oktober 2020 18:04]

Voor gpx tracks moet je toch naar Garmin... maar die zijn lomper.
Gpx wel mogelijk op vantage v. Op te laden via favorieten in flow.
Ik heb ook de M, nadat ik de Amazfit gtr had besteld en na 2 weken had teruggestuurd omdat het oppikken van de GPS signaal heel vaak niet gebeurde en te vaak lang moet wachten voordat ik kan hardlopen. Batterijduur idd zeker prima, minimaal 1 week en GPS werkt snel. Heel tevreden.
Jammer nog steeds geen eigen storage (offline spotify) om muziek bij je te hebben zonder telefoon. Ik blijf dus nog even bij mijn Garmin Fenix 5s.
Als je hebt gekozen voor een fenix, denk ik dat je de vantage te fragiel gaat vinden.
Een horloge voor de (extreme) outdoor sports vs een horloge voor tri-atleten en gym sporters.
Smart watches zijn tegenwoordig wel de ultieme 'kijk-mij-eens-serieus-sporten' gadgets.
Dit is meer een sporthorloge dan een smart watch. Met hardlopen heb ik persoonlijk best wel veel aan het tempo en hartslag waarmee ik loop of fiets. Het heeft zeker z'n toegevoegde waarde, maar sommige features zijn dan weer minder belangrijk.
Tja, een smartwatch blijft naar mijn mening toch ondergeschikt aan een dedicated sporthorloge. Je kan misschien je GPS-track wel loggen maar het blijft behelpen met de functies die een sporter specifiek zoekt welke een smartwatch niet heeft of alleen i.c.m. een telefoon.

Voor mij dus liever een Garmin Fenix dan een random smartwatch maar ik kan mij voorstellen dat een ander daar minder waarde aan hecht en liever met een Apple Watch of Samsung Watch rondloopt

Overigens jammer dat er nog steeds van die dikke bezels op zitten

[Reactie gewijzigd door vhal op 7 oktober 2020 16:48]

Op de eerste versie moest er eerst een update komen voor je überhaupt je berichtjes kon zien op deze "smartwatch".
Maw dit is gewoon een sport horloge met wat extra "smart" features.

Buiten wat verstokte hardlopers vraag ik me af wie de horloge zou herkennen als een €500 kostende polar.
Laat staan dat je er mee zou moeten pochen.

Nergens voor nodig al die vooroordelen.
Ik hoop eigenlijk vooral op de komst van een goedkoper horloge waarmee ook genavigeerd kan worden.
Hoge 'upgrade' prijs voor maar een paar extra features t.o.v. Vantage V......
Lelijk, de rode accenten op de horloges :X
Die gozer in het filmpje is toch Valtteri Bottas (F1) Das helemaal geen hardloper maar een F1 coureur :P

https://www.google.nl/sea...oECCAQAw&biw=2457&bih=949

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 8 oktober 2020 22:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee