Foto's uit NCC-keuring tonen formaat van PlayStation 5

Er zijn foto's van de PlayStation 5 verschenen bij de NCC. De Taiwanese keuringsdienst publiceert verschillende afbeeldingen, waarop de console liggend te zien is. Ook zijn de meegeleverde PS5-accessoires te zien, waaronder de DualSense-controller.

In een pdf van de Taiwanese National Communications Commission staan foto's van de console en accessoires naast een liniaal, zo merkte Twitter-gebruiker geronimo_73 op. Daarmee valt uit de afbeeldingen het formaat van de komende PS5 op te maken. Uitgaande van de foto's, is de liggende PlayStation 5 ongeveer 38 centimeter breed en 26 centimeter diep. Op andere NCC-afbeeldingen, die de bovenkant van de console tonen, lijkt de PS5 groter dan dat te zijn, hoewel dat ook aan de hoek van de foto en het hoogteverschil tussen de liniaal en de bovenkant van de console kan liggen. De hoogte van de console wordt niet getoond in de foto's van de NCC.

Sony maakte eerder deze week de volledige specificaties van zijn PlayStation 5 bekend, waarbij het bedrijf meldde dat de console 39cm breed, 26cm diep en 10,4cm hoog is. Dat is echter zonder de 'grootste projecties' en de meegeleverde standaard mee te rekenen. Op basis van die specificatie, is de spelcomputer van Sony breder dan voorgaande consoles. Ter illustratie: de originele PlayStation 3 was 32,5cm breed. Het eerste Xbox One-model was op zijn beurt 33,3cm wijd, terwijl de komende Xbox Series X volgens de specificaties van Microsoft 30,1cm breed zal zijn wanneer deze liggend wordt gepositioneerd. Die console is met 15,1cm wel hoger dan de PS5.

Uit de NCC-foto's valt verder niet op te maken hoe gebruikers een extra NVMe-ssd kunnen installeren in de next-genconsole. Mogelijk kan één van de witte zijpanelen verwijderd worden om toegang te krijgen tot de M.2-slot. Sony hintte eerder al dat de zijkanten verwijderbaar zijn, schrijft The Verge. De NCC toont ook de DualSense-controller, de standaard voor de PS5, en meegeleverde USB-, HDMI- en stroomkabels in zijn keuring.

De PlayStation 5 en PlayStation 5 Digital Edition komen op 19 november uit in Nederland en België, voor respectievelijk 500 en 400 euro.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

19-09-2020 • 17:18

192 Linkedin

Reacties (192)

192
179
124
3
0
40
Wijzig sortering
"lijkt de PS5 eerder 48cm breed en 32cm diep te zijn"

Dat is gewoon onzin, de PS5 in de foto ligt niet tegen de meting/liniaal aan en daar komt ook de kromming nog eens bij en de hoek van de foto.

Ja hij gaat groot zijn, maar deze foto is meer overdreven en de tekst is nog erger overdreven. De standaard aan de onderkant maakt hem misschien dikker, maar niet magisch groter in de andere richtingen.

[Reactie gewijzigd door SaiBork op 19 september 2020 17:32]

Van The Verge
Roughly half an hour after Sony finally revealed the next-gen console’s price and release date ($399 or $499, November 12th) the company released a full spec sheet that includes the console’s dimensions. And it’s a monster.

According to Sony, the PS5 is approximately 390mm (15.4 inches) tall, 260mm (10.24 inches) deep and 104mm (4.09 inches) wide,

[Reactie gewijzigd door LOTG op 19 september 2020 17:44]

Klopt, zeker de hoek van de foto zal daarin een rol spelen - het verschil zal in de praktijk waarschijnlijk op z'n minst niet zó groot zijn. Ik heb dat stuk wat genuanceerd en naar een andere foto gelinkt :)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 19 september 2020 17:42]

@de afmetingen staan toch gewoon hier: https://blog.playstation....ra-hd-blu-ray-disc-drive/

PS5: Approx. 390mm x 104mm x 260mm (width x height x depth)(excludes largest projection, excludes Base)PS5 Digital Edition: Approx. 390mm x 92mm x 260mm (width x height x depth)(excludes largest projection, excludes Base
Zeker, die stonden ook al in de tekst, in de tweede alinea na de inleiding :)
Sony maakte eerder deze week de volledige specificaties van zijn PlayStation 5 bekend, waarbij het bedrijf meldde dat de console 39cm breed, 26cm diep en 10,4cm hoog is. Dat is echter zonder de 'grootste projecties' en de meegeleverde standaard mee te rekenen.
Het ging me vooral om dat laatste stukje (met name 'excludes largest projection') - dus ik vermoed dat de witte zijpanelen niet (geheel) worden meegerekend. Dat zal geen wereld van verschil maken lijkt me, maar vandaar dat ik de afmetingen van de NCC ook heb vermeld in de tekst. Die komen overigens aardig overeen met de metingen van Sony. De nuance die @SaiBork eerder aangaf was daarbij inderdaad wel goed om te vermelden, dus die heb ik doorgevoerd :)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 19 september 2020 18:54]

Sorry! Niet goed gelezen.. Excluding largest projection klinkt een beetje vaag ja, een bakbeest is het iniedergeval!
Als hij zijn werk maar doet en stil.
Zelfs al zou ie recht er tegen aan liggen. Dan nog is 430 - 30 mm nog niet in de buurt van 48 cm. Daar heeft iemand gewoon raar zitten kijken. Kan gebeuren, maar 480mm op de liniaal kun je niet eens zien.
Wat een groot gevaarte is het ook. En ook nog ronde vormen die totaal niet passen bij de rest van de apparatuur in een tv meubel. Ik snap dat Sony wil dat hij moet opvallen bij mensen in de woonkamer maar volgens mij willen veel mensen dat juist niet..
Wat let je om de hardware erin eruit te trekken en in iets te bouwen wat je wel aanstaat? :+

Bedoel dat je 'm liggend of staand kunt gebruiken is best wel cool. Mooi in het oppervlak plaatsen of juist niet.
Het verlopen van de garantie :+
Of garantie is voor mensen die ondertussen beseffen dat de eerste versies van nieuwe consoles RROD (Xbox), YLOD (PlayStation) of joystick drift (Switch) kunnen hebben :>

Ik vertrouw ze alleszins niet op hun blauwe ogen. Kinderziektes bij nieuwe toestellen zijn helemaal niet zeldzaam.
_/-\o_ als de 2 weken bedenktijd voorbij zijn en de hardware is goed getest dan is het tijd voor de schroevendraaier!
De hype is reusachtig. Zelfs mensen die weinig animo met gaming hebben, laat staan dat ze sites als tweakers bezoeken, zag ik video's delen en spreken over de pre-orders. En vooral het design komt ter sprake. Sommigen vinden het er echt mooi uitzien. Zeker met als witte of juist zwarte accenten in het voorkomen. Misschien dat niet iedereen het kan aanspreken maar als ik even zoek op foto's van allerlei soorten woonkamers en de PS5 erin verwerk valt dat toch allemaal wel mee.

Kan zelf niet wachten in ieder geval. Heb een tv kast van 260cm breed waarbij mijn tv een beetje offset aan rechts staat. PS4 Pro staat links van de TV. Als ik het zo bekijk zie ik daar toch liever een iets grotere console zoals de PS5 staan.
Ik heb werkelijk slechts 2 mensen uit mijn kennissenkring horen spreken over de PS5 (en daar zitten toch behoorlijk wat (casual) gamers tussen. Beide PS4 gamers die allerminst enthousiast over zijn over de PS5.
Had mijn moeder gisteren aan de telefoon. Of ik die dure nieuwe Playstation ook ging kopen. Had ze namelijk op de radio gehoord. Ze zal vast niet de enige zijn.

De Playstation 5 leeft echt wel, ook onder de casual gamer. Alleen hebben zij de drang niet (althans niet de casual gamers die ik ken) om zo'n ding bij launch te kopen. Die wachten gewoon af tot de rest van de vriendengroep ook overstapt.
Ben het volledig met je eens. Ben geen xbox fan, maar die vind ik er geslaagder en volwassener uitzien.
Ik hoop stiekem nog ergens dat het een grote grap van Sony is..

Heb liever een zwart model die dit lelijke kinderlijk opvallend wit stukje plastic fantastic boxje minder prominent maakt..

Maar goed, smaken verschillen..
Vind ze beiden niet geslaagd. Maar goed. Ben meer van het strakke en daar wint de xbox mee. Maar toch koop ik die ps5 wel. Als ie in het zwart uitkomt. Waarom ze die niet gelijk uitbrengen 8)7
De Xbox is diskreet design. Lekker neutraal. maar ook save en geen durf. PS5 is er blijkbaar veel aandacht aan design en dan is het kwestie van smaak. Voor mij gaat het om de games. Mijn PS4 is bedolven in computerhoek ligt vrij onder plank met monitor daarop en ervoor zooi van alles en dan toetsenborden van PC en Mac mini. In mijn geval verdwijnt liggend op diezelfde plek.

Daarnaast past diskreet non design beter bij console met box in de naam dat ook boxy design heeft. Playstation heeft die link met de naam niet. Kan ook cultuur verschil zijn.
USA vs Japan. Gezien wij wester zijn. Zou zeggen neig meer naar box, maar mijn roots is ook deels aziatisch . Ik vind PS5 mooi staand . Maar verdwijnd liggend achter de troep.
Volgens wat ik begrepen heb van een Xbox ontwikkelaar is de Series X zo ontworpen voor de ideale koeling. Het wordt namelijk nogal heet met de nieuwe krachtigere hardware. Het was dit of een mega grote console als de PS5. Ik vind het design van de Series S mooier dan dat van de Series X maar als de Series X daardoor koeler en stiller wordt is het oké voor mij. Ik hoef geen opstijgend vliegtuig als de PS4 in mijn living.
Nou ik snap de logica wel van dit ontwerp..

Ik hoor veel Ps4/pro gebruikers klagen over het geluid wat op een vliegtuig/raket/ruimteschip zou lijken.
Nou geven ze het apparaat het uiterlijk van een ruimteschip en is het nog niet goed?

Nu is het wel hopen dat de PS5 wederom zo'n herrie maakt, anders klopt het geheel weer niet.
Wel handig om te zorgen dat er geen andere apparatuur op de PS5 geplaatst wordt door minder oplettende /nadenkende gebruikers.
Het lijkt mij met dat steuntje, maar een wankel ontwerp. Vasthouden aan boven/achterkant mocht je een USB stick of kabel willen plaatsen, anders verschuif je hem zo van zijn plek.
Tv meubel? Ja vroeger had je zoiets nog om dat grote bakbeest op kwijt te kunnen en die grote apparaten als vhs recorder, receiver, casettedeck etc. Maar tegenwoordig hangt bij velen de tv aan de muur en hebben ze een brede tafel plank er een stuk onder waarop alle andere troep staat.
Je bedoeld een lowboard? Of TV-(dressoir) van de vorige generatie meubels?

Ik gebruik dan zelf een lowboard, waarvan ik de achterkant heb verwijderd voor de warmte van de vele apparaten die in die lowboards staan en dus ook daadwerkelijk aan staan. Als je gaten gaat boren zou ik het zeer zeker niet aanraden met een 300watt of meer om deze consoles te gaan bedekken met meubels. Ik heb het probleem nu al met een losse voeding en console met de X360, waarbij ik zelfs het deurtje open zet van het lowboard. Gelukkig dat met de Xbox Series X niet meer hoeft, maar dan komt die dan ook "OP" het lowboard te staan, dat snap je natuurlijk zelf wel ;)
Nog nooit van lowboard gehoord. Even gegoogle'd, oh een tv meubel...
Ik kan me daar echt niet druk om maken. Lekker boeien. Ons tv meubel staat vol apparatuur die niet hetzelfde uiterlijk hebben. Toen de Wii er nog stond viel die bijvoorbeeld ook enorm op. De PS5 komt er ook gewoon te staan... Maakt ons niet uit hoor 😁. Maar, toegegeven, de PS4 ziet er wel strakker uit. Toch vind ik de PS5, nu ik 'm vaker op foto's zie, wil steeds mooier. Die rondingen vond ik niets in het begin en ik snapte de opmerking dat ie lijkt op een uit de kluiten gewassen router... Maar inmiddels vind ik 'm wel wat moois hebben. Nu maar afwachten hoe ie in het echt is... Het is in ieder geval een gevaarte. Ik ga het 19 november beleven.
De Wii is van voren 3x kleiner dan dit monster hè. Wacht maar tot ie er echt staat. Zet voor de grap maar 3,5 Wiitjes een beetje schuin naast/op elkaar en het geeft je wel een beter beeld.

Ook goed om te weten, de Wii verbruikte maximaal 18 watt, de PS5 350watt of meer. Ik denk niet dat ik 'm in een TV meubel zou durven zetten. Eerder erop, zeker omdat de warme lucht naar achteren weg moet bij dit ontwerp en dat ook niet altijd even handig is. Daar komt nog bij dat de GPU en CPU dynamisch clocken op basis van beschikbare stroom en waarschijnlijk ook warmte. Ik zou 'm dus alle ruimte willen geven om de warme lucht kwijt te kunnen, anders lopen je spellen mogelijk minder.

Maar het blijft een goedkoop access-point uiterlijk hebben voor mij met een form over function ontwerp en daar heb ik een hekel aan in iets dat voor high-tech apparatuur door moet gaan. Ik kan de stappen die MS heeft gezet voor het design van de Xbox Series X wel waarderen, dat is innovatiever en dat is natuurlijk technisch gezien veel leuker en die lijkt ook heerlijk stil te worden. Ook verbruikt de Xbox series x waarschijnlijk minder (de PSU is 315W) terwijl 'ie meer performance weet te leveren. Het PS5 design is veel moeilijker stil te krijgen met voldoende koeling vanwege het ontwerp en door de keuze voor hogere clocks en minder CU's is het stroomverbruik en de warmte onnodig hoog. Ondanks dat ik twijfelde vanwege mogelijk interessante exclusives ga ik de ps5 denk ik overslaan. Sowieso klinkt gamepass mij iets te interessant.

Hoe meer bekend wordt over de techniek in de PS5, hoe meer 'ie eigenlijk tegenvalt. Dat er oké spellen zijn is vanwege de Sony exclusives maakt vast veel goed, maar ik had beter verwacht van de hardware.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 19 september 2020 20:07]

Tja, ieder zijn eigen ding. Ik vind de games die Sony produceert belangrijker dan de looks van de Console. :) Prioriteiten. Ja, de Xbox series X ziet er slick uit, absoluut. Ik denk ook dat de cooling daarvan beter op orde is... only time will tell.
Ik had liever de beste hardware en beste exclusives gehad en de verschillen bij de vorige generatie waren heel klein, dus daarom verkocht de PS4 ook zoveel beter. Maar deze generatie is er een veel groter verschil in hardware, maar die exclusives blijven. Dat maakt het veel spannender om te zien wat de markt ermee doet. Maar dat maakt voor mij de keuze ook veel lastiger.

Misschien een Xbox series X kopen en dan gamepass paar maandjes proberen, zit er niets in, dan verkopen en PS5 proberen.
Welk groter verschil in hardware doel je op? Zulke grote verschillen zijn het niet wat mij betreft. De Xbox series X heeft qua terraflops wat meer dan de PS5, maar de PS5 heeft een significant snellere SSD. We zullen moeten afwachten wat dat exact betekent in werkelijke presentaties... Ik denk niet dat de PS5 echt onder gaat doen voor de Xbox series X, maar we gaan het zien. 😁
De laatste x box heeft veel meer T-Flop dan de ps4 pro. Maar ik zie games als TLOU2 GOW. Kwa grafisch alleen dan even. Niet op een X gezien deze kwaliteit ( is persoonlijk )
Al geef ik toe gears zag er goed uit en red dead 2 ook.
Maar of ik echt met het oog het kon zien bij red dead nee. Tussen Pro en X, als je digital Foundry kijkt daar komt het goed naar voren de verschillen.
Persoonlijk zag ik het niet bij mij en een vriend. ( niet via YouTube ) pc ja duidelijk.
Dus ja als je T- flop kijkt bouw een p.c speel daar alles op. En exclusieve Sonny. Doe ik al jaren.

[Reactie gewijzigd door Heccer__NL op 20 september 2020 00:36]

Correctie: jij vind het een lelijk ding. En dat mag.
Klopt en godjira eerst ook alleen nadat hij hem besteld en gekocht heeft vind hij hem mooier. Klassiek voorbeeld van cognitive dissonantie. Maar blijkbaar wordt dat ge-min’ed als je dat aangeeft.
Sony heeft al eerder aangegeven dat het mogelijk word om de hardware aan te passen. En hoe vaker ik naar de PS5 kijk hoe meer ik het idee krijg dat de schilden verwijderd of vervangen kunnen worden voor andere kleuren.

Het is een gewaagd ontwerp maar komt puur door de schilden. Als je deze zou kunnen verwijderen en een strakke zwarte behuizing over blijft...

https://www.theverge.com/...gn-dashboard-teaser-video
Prima reden om nieuw tv-meubel te kopen met afsluitbare voorkant _/-\o_
Ik ben wel benieuwd wat dat gaat doen met de warmteafvoering. De PS4(Pro) is een gigantische heethoofd en loopt al enorm te blazen in een open ruimte namelijk. Ik hoop dat de PS5 dat wat beter doet. Wel jammer dat beide nieuwe consoles niet echt mooi zijn om in een open ruimte neer te zetten. Ik vond de PS4 Pro en de XBX mooie apparaten en die had ik ook graag in het zicht. Vind de PS5 en de XSX beide niet heel mooi, al ik de XSX ook weer niet zo lelijk vind als de PS5.
Heb het idee dat overstyling een trend is tegenwoordig. Maakt een hoop erg lelijk. Deze consoles, maar kijk bijvoorbeeld naar de nieuwste bmw's of volkswagens en audi's. Overal lelijke functieloze zwarte plastic honinggraad structuren in de bumpers, of een bizar lelijke grill. Alsof de designers de opdracht krijgen om koste wat het kost gekker te doen dan de vorige generatie. De ps5 en xbox met domme naam zijn hier ook voorbeelden van. Spuuglelijk
Je gaat mij niet vertellen dat de nieuwe Xbox consoles overstyling hebben.. Als er iets is, dan zou je zeggen dat ze vrij basic zijn "gestyled". Waar niks mis mee is.

[Reactie gewijzigd door Luca op 19 september 2020 20:48]

Dus de toren en speaker design zijn iets wat we al jaren kennen?
De Series X is bijna hetzelfde als het ontwerp van een compacte desktop behuizing en de Series S van een HTPC.. De "toren" en "speaker" die je ook gewoon op hun zij kan plaatsen.

Dus: ja. :Y)
Ik vind de stap van ps4 en last gen xbox design (ik heb de xbox namen onthouden echt opgegeven) naar, lijkt op een desktop pc (maar dan de helft vd diepte) of lijkt gewoon op een speaker die in de hoek van het klaslokaal hangt (een htpc heeft geen belachelijke kleurstelling) best een grote stap. En erg lelijk. Persoonlijk vond ik de ps2 en 4 erg netjes, de 3 heel prima, de 1, mwoa dat was nog nieuwigheid heh. De 1e xbox was lelijk, maar daarna, de zwarte exemplaren, erg netjes. De nieuwste playstation en xbox daarentegen, dieptepuntje.
Tja, je moet wat verzinnen om anders te zijn en/of op te vallen kennelijk.. Geen idee verder hoe dat werkt met industrial design.. Er zal ook vast wel onderzoek gedaan worden naar wat verkoopt en misschien is de traditionele West-Europese smaak niet meer leidend.. Zo heb ik b.v. gelezen dat BMW zijn design nu meer richt op de Aziatische en Chinese markt met z'n grote grills etc, wat men daar kennelijk geweldig vindt..
Inderdaad dit. Ik wacht wel op de slim versie. Die is historisch gezien altijd kleiner en meer ingetogen qua design voor beide cobsole merken
Enorm blazen valt ook wel mee als je een Nidec ventilator in hebt zitten of de meest recente refresh van de PS4 Pro hebt die veel minder verbruikt. Verder is het wel zo dat de koelpasta eigenlijk middelmatig is. Wordt er snel op toegepast en vaak niet voldoende. Heb de mijne voorzien van Gelid extreme en zelfs tijdens dagen waar het 30 graden + valt het echt mee. Waarbij je met The Last of Us II gewoon werd afgeleid door de console als je je surround zacht hebt staan is dat nu weg.

Natuurlijk is dit niet iets wat consumenten moeten zouden doen als ze er flink geld voor betalen. Dit oplossen van problemen die in de fabriek veroorzaakt zijn maar zelfs met een Aorus RTX 2080 Ti Extreme van destijds 1400 euro zat de koelpasta erdoorheen na 1 jaar, volledig uitgedroogd. Als je een idee hebt van wat je doet is het snel opgelost.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 19 september 2020 18:11]

Die van mij blaast behoorlijk en ik heb een PS4 Pro model van 2018. Geen idee of die daaronder valt. Ik ben inderdaad bekend met de middelmatige koelpasta, maar ik heb 4 jaar garantie (voor amper geld) bij het apparaat gekocht en ik wil hem zodoende dus ook niet open maken, aangezien mijn garantie dan verloopt. Mijn XBX blaast doorgaans een heel stuk minder (maar kan ook flink opstijgen bij bepaalde games), dus het kan altijd beter :).
Warmte heeft enkele oorzaken,

Geleidingspasta kan over tijd uitgedroogd raken, daardoor is de afgifte van warmte slechter. Als respons gaat de fan sneller en harder draaien. Je kunt het vervangen met betere pasta.

Stofophoping tussen fan en koelblok. Gebeurd vaak, ook bij PS3's, laptops en PC's. Zo nu en dan schoonblazen helpt. Als je dan toch bezig bent vervang dan ook gelijk de pasta, hele probleem opgelost.
Ik heb nu de PS4 pro in een afgesloten tv-meubel en daarvan moet echt de klep open bij het spelen. Anders gigantisch veel blazen en een Ziggo Next box die niet meer aan wil. 🤪
De One X raakt soms zelfs oververhit hier als ik 'm in het TV meubel zet, dus die heb ik bovenop moeten zetten. Dat zal met de PS5 en Series X niet veel anders zijn.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 20 september 2020 11:42]

Wat kun je nu niet MOOI vinden aan heerlijke rondingen en asymmetrische lijnen??? Ieder zijn ding schijnbaar. De XBX is juist oerlelijk in mijn optiek. Een vierkant blok... lekker interessant 😂😂😂

In de Natuur van de Ware Ene God is ook niks precies hetzelfde. Dat maakt alles juist indrukwekkend en mooi vind ik. Lijkt wel of de meeste westerse mensen steeds verder van hun Ware Natuur verwijderd worden... robotten.

Maar goed, geen verwijt of verweer van mijn zijde, gewoon mijn mening.

Ook qua specs is de PS5 reuze goed. Zo heel erg veel trager dan de XBX is het nu ook weer niet. Al met al ga ik liever voor de PS5. Wordt een TOP ding en heb zin aan FFXVI.
Wat je zegt, ieder z'n ding. Ik heb liever een strak vierkant blok dan een asymmetrisch apparaat met zulke rondingen :P. Maar het is ook goed dat niet iedereen dezelfde smaak heeft, dan wordt het leven gauw saai. Qua performance verwacht ik idd weinig verschil tussen de apparaten. Ik denk dat het verschil in specs nauwelijks te merken gaat zijn. Ik heb andere redenen om voor de Xbox te gaan :).
Klopt. Smaak is subjectief :-) Niet dat ik zo'n vierkant blok eerlijk gezegd ook weer "lelijk"vind, neen, feitelijk maakt mij de vorm niet heel erg veel uit. Maar wel een beetje. Dat geef ik toe. Ik vind het design van de PS5 wel weer iets hebben. Eens een keer iets anders laten we maar zeggen. Ding valt wel een beetje op ja. Ik heb het aardig vol staan in mijn TV meubeltje. Maar ernaast heb ik paar losse bankjes staan met mijn 3Com Switch en Fritzbox router etc en een PS4 MGS5 editie. Een witte PS4 Pro heb ik in het TV meubel staan samen met een Nvidia Shield, Blu-Ray Speler, PS3 phat 1e editie met klepje en geheugenkaart lezers zelfs nog, en een witte PS4 Pro. De gewone PS4 bewaar ik nog wel. Ik zet de PS5 wel staand neer naast mijn netwerk gerei, net achter de bank. Zie hem dan dus niet echt, wat me dus ook niet veel uitmaakt. Als ie maar goed werkt uiteindelijk _/-\o_
En ventilatie. Want er zit gewoon x86 hardware in. Ding is net zo groot als een mini-itx computer.

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 19 september 2020 17:43]

Heb ik ook, zorg voor stille extra ventilatoren in de achterkant of zet de klep open als je speelt anders worden die dingen in de zomer zo warm dat ze uitvallen.
Wit was een slechte keuze. Tenzij je strak wit meubilair hebt gaat hij niet in je kamer passen.

En wie dacht dat het een goed idee was om de controller wit te maken?
Hoezo is wit een slechte keuze ? Smaken verschillen toch. Ik heb direct mijn PS4 ingeruild toen de witte versie uitkwam. Helaas dat die psvr box dan weer zwart is.
Nou ik kan me wel voorstellen dat een witte controller na een paar maanden meer een lichtgrijze controller wordt als er wel eens met niet geheel schone handen gespeeld wordt...
Bij zo’n deftige controller trek je toch wel handschoentjes aan :+
En anders zet je de VR bril op en zie je hem niet meer maar voel je hem ;-)
Omdat zwart minder snel opvalt, en de meeste technologie (bijv TV's) hebben ook een donker-gekleurd uiterlijk. Het is voor de meeste huishoudens een veilige keuze om hem zwart te maken.

Daarnaast zie je viezigheid op wit sneller dan op zwart.

Over de controle valt gewoon niet te spreken. Die is na 1 game-sessie bij mij al pis-geel (omdat ik een zweterige nerd ben).
Nouja, de xbox one is ook altijd wit geweest, en er zijn in het verleden ook witte playstation varianten geweest. Wit is ook niet mijn kleur, maar dat het niet in je kamer gaat passen is natuurlijk puur subjectief..
Xbox one en one x zijn zwart. De S is wit.
Je hebt helemaal gelijk, maargoed, van de xboxen waren ook witte varianten.. Maar dan nog blijft de opmerking van dat het niet zou passen subjectief.
Nouja, de xbox one is ook altijd wit geweest
En daarvan ben ik ook van mening dat zwart beter zou zijn.
Nouja, @Dracula heeft wel gelijk, de 1e Ones waren wel gewoon zwart.. En zelf hou ik ook meer van zwart. Maar de platen van de PS5 zouden schijnbaar los te maken zijn en compleet te vervangen, dus het zou me niet verbazen als dadelijk gewoon losse zwarte platen geleverd gaan worden (door Sony zelf misschien), met stickers ga ik echt niet aan de slag, dat ziet er zelden goed uit.
Is er een reden dat ze de HDMI-kabel (en stroomkabel) ook opmeten?

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 19 september 2020 17:21]

Dat is een goede vraag. Ook vind ik het vreemd dat het opgerold gemeten wordt. Dan heb je niet de echte maten natuurlijk. Ook vreemd dat de hdmi kabel dan nog vastgebonden zit en de usb kabel wel losgehaald is.
De foto's zijn duidelijk geen onderdeel van het meetproces, daarvoor moet iets uitgelijnd op de liniaal liggen. Het zijn gewoon persfoto's. Ik weet niet of de kabels gemeten worden, maar als dat zo is worden ze wel eerst uitgerold natuurlijk.
Uitgelijnd hoeft natuurlijk niet. Als je bij 2 centimeter begint en het is nu 12 centimeter dan is het product 10 centimeter. En zoals de controller is rond dus is de gedeelte bij de liniaal niet het einde waardoor het uitlijnen ook iets minder nut heeft.
Haha ja, dacht ik ook aan nadat ik had gepost. Maar denk nog steeds dat het gewoon persfoto's zijn :-).
Waarom zou een keuringsinstantie persfoto's maken?
Al was het maar om de juistheid van de specificaties en inhoud te bevestigen denk ik. Een stroomkabel moet volgensmij ook aan bepaalde vereisten voldoen dus die controleren lijkt me wel logisch. Dat het hier is opgerold is waarschijnlijk gewoon voor de foto's. Niet de echte meting.
Het zal wennen zijn, maar hoe vaker ik hem zie hoe lelij... minder mooi ik hem vind, vooral liggend. Dat ding zou bij mij in een kastje komen en dan zou het fijn zijn als er iets op zou kunnen liggen.
Heb hetzelfde inderdaad.
Ja op deze foto's ziet het er nog lelijker uit dan ik verwacht had. Dat statiefje om hem recht te zetten ziet er ook maar cheap uit. Gelukkig heb ik er geen last van want ik koop de Xbox Series X. Persoonlijk vind ik het uiterlijk van een One S het mooiste met de Series S als mooie 2de. BTW de zwarte PS5 lijkt iets minder lelijk.
Zijn er al geruchten op een zwarte versie? Ik heb een wit televisiemeubel en daar staat een zwarte versie veel beter bij. Wit bij wit vind ik gewoon niet passen....
Nee. Maar ik gok dat DBrand wel met iets komt.

https://dbrand.com/shop/sony-ps4-skins

Voor de ps4 ben je met 40 dollar ex verzendkosten klaar.
Ugh skins... Als je iets wilt verpesten moet je er skins voor aanschaffen.. vaak door de doorsnee gebruiker ook niet goed toe te passen.
Een busje plastic dip is veel effectiever. En nog makkelijk te verwijderen ook.
Tja, meestal maak ik mij niet al te druk over het ontwerp van een console, maar deze router trekt wel heel erg de aandacht. Bij de digital only versie vind ik dat iets minder storend en deze biedt wel erg veel value for money. Alleen kun je daarna niet meer door het fysieke sale schap struinen, waardoor je die honderd Euro verschil weer snel hebt terugverdiend. Dan lijkt de Xbox Series X mij toch weer een betere deal, ook vanwege de optie van Game Pass. Lastig vergelijken allemaal. Ik wacht nog maar even af en ga er eerst thuis eens een HDMI 2.1 ondersteunde 4K TV doorheen proberen te krijgen. M.i. heeft upgraden daarna pas echt zin.
Ik snap niet zo goed waar die vergelijking met een router vandaan komt. Ja, de PS5 ziet er anders uit dan andere consoles. Maar ik heb ook nog nergens een router gezien die op de PS5 lijkt. Wat is dan de typische overeenkomst met een router? Ik mis de antennes die bij de meeste routers een doorn in het oog zijn.

Die vergelijking met dat koffiezetapparaat kon ik wel om lachen. Daar zitten inderdaad wel gelijkenissen tussen. Maar een router? Nee, nog nooit een router gehad of gezien die op de PS5 lijkt.
De witte Experiabox V10 (met ingebouwde antennes overigens), die ik van KPN in bruikleen heb gekregen, doet zijn werkt prima, maar ik hoef 'm niet te zien. Maar ik zou nog liever dat ding op m'n TV meubel zetten dan een PS5. Mocht je het je afvragen, die Experiabox heb ik onder het dressoir geplaatst.
Waarom zien die foto's er zo belabberd uit als dit voor een keuring is?
Ik neem aan dat de keuringsinstantiemedewerker gewoon van alles wat langskomt foto's moet maken die dan in het bericht komen. Vrij standaard, ik heb in test van externe laboratoria ook altijd foto's gehad en als ik iets test op het werk maak ik ook foto's om te documenteren wat ik gedaan heb.

Mooi is daarbij niet echt een criterium, het moet vooral duidelijk zijn. Ik neem aan dat Sony wel mooiere persfoto's maken zal.

Edit: ik zou wel de lineaal fatsoenlijk uitgelijnd hebben, hier kun je het exacte formaat nog steeds niet zien.

[Reactie gewijzigd door _Pussycat_ op 20 september 2020 05:48]

Mooi hoeft ook niet natuurlijk maar duidelijk is het absoluut niet. Je kunt de lineaal niet eens aflezen. Of het nou een cm langer is of korter kun je niet zien
En nu is het natuurlijk, net zoals bij de vorige generatie(s), de vraag...

Wat zorgt voor een betere airflow? Liggend, staand of zal het weinig uitmaken?

[Reactie gewijzigd door er0mess op 19 september 2020 17:50]

Ik verwacht met deze ontwerp dat staan een iets betere airflow geeft. Warmte gaat natuurlijk naar boven en dan heb je daar dan de gaten. Al blijft het een gok van me natuurlijk.
Alleen hadden de verticale drives (Xbox en PS3) het krassen op de CD probleem.

Dat is bij mij toch wel de reden om hem horizontaal te houden

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee