Sony brengt volgend jaar nieuwe God of War-game 'Ragnarok' uit

Santa Monica Studio werkt in opdracht van Sony aan een nieuwe God of War-game. Sony toonde een korte teaser, waarin enkel een aantal logo's en het verschijningsjaar 2021 te zien waren. Er zijn nog geen beelden vrijgegeven van het spel.

'Ragnarok is coming', staat in de teaser die Sony aan het einde van zijn PlayStation 5 Showcase toonde. Dat geeft aan dat de nieuwe God of War-game wederom gebaseerd is op noordse mythologie, net als de voorganger die voor de PlayStation 4 uit kwam. Mogelijk is Ragnarok ook verwerkt in de titel van het spel.

Ragnarok verwijst naar de ondergang van de goden en de wereld, die plaatsvind na een eindstrijd tussen de reuzen en goden. Tegelijkertijd staat Ragnarok voor nieuw leven, na de strijd zullen goden herboren worden en wordt de wereld weer bevolkt. Vermoedelijk gaat de nieuwe game over deze thema's.

De game is het vervolg op God of War, de reboot van die Sony in 2018 uitbracht voor de PlayStation 4. Het nieuwe spel wordt gemaakt door Santa Monica Studio, dezelfde ontwikkelaar van het vorige deel. De studio is eigendom van Sony en de game zal enkel voor PlayStation-consoles verschijnen.

God of War was een van de hoogst beoordeelde PlayStation 4-games. Tweakers gaf de game een 9 en op Metacritic is de gemiddelde score van reviews 94 punten. Gebruikers geven gemiddeld een 9.1.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-09-2020 • 23:14

66 Linkedin

Reacties (66)

66
57
19
0
0
32
Wijzig sortering
De Xbox kan je als zowat exclusief FIFA en CoD speelt als de ‘betere’ deal zien. Maar met deze games wint Sony wederom toch mijn geld.
CoD heeft sinds de PS4 anders steenvast timed exclusives (DLC, Beta, Alpha's) zoals Call of Duty Black Ops Cold War (aanstaande weekend mogen alle playstation gebruikers de alpha gratis spelen). Dat is toch echt wel een selling point voor Sony.

Ik zou alleen nog maar een Xbox kopen voor Forza.. verder heeft Sony een erg groot aanbod aan exclusives.
Klopt zeker. Maar er zullen zeker mensen zijn die vinden dat Xbox Series X meer het geld waar is vanwege Game Pass en dat ie meer kracht heeft dan de PS5.

Zelf heb ik bijna elke Sony game gespeeld op de PS4 en dat ga ik zeker doen op de PS5. Met God of War en Horizon: Forbidden West zit ik zeker weer goed. Extra’s zoals early acces zijn zeker goede selling points voor Sony maar persoonlijk doe ik daar haast nooit wat mee.
Ook heeft Sony Persona 5(R)
Mee eens. Ik koop een console om games op te spelen (duh :+ ), en de meest memorabele games die ik op ps4 gespeeld heb zijn exclusives. Wat boeit het mij dat een andere console dan iets sneller is ...

God of war was echt fantastisch, deze opvolger ga ik sowieso kopen (en dan moet ik er uiteraard ook even een ps5 bij kopen ;) )

[Reactie gewijzigd door spoonman op 17 september 2020 08:15]

Wat je zegt klopt.
Ik heb altijd een Playstation gehad maar ga deze keer overstappen naar Xbox, Dit omdat ik al reeds een Xbox Game Pass heb voor de computer (waar ik enorm tevreden van ben) en het maar een kleine kost is om over te stappen naar de Xbox Game Pass Ultimate.
Console keuze is steeds persoonlijk en voor elke persoon anders omdat iedereen een ander belang hecht aan iets, Exclusives boeien mij persoonlijk niet COD, God of War, horizon etc zeggen met niets of toch niet genoeg om speciaal voor die game een console te kopen.
Ga maar eens rekenen: console aanschaf + games (die je bij lancering full price moet kopen bij een PS5DE + PlayStation Plus en dat over 5 jaar.

Ik vind sowieso de 1st party games minder belangrijk. De meeste games waar ik naar uitkijk zijn 3rd party, en de betere publishers zitten allemaal op GamePass (e.g. Capcom, Dragon Age Definitive edition in November etc.).

Dan is GamePass een mega deal. En ik heb het sowieso nog tot 2022, hopelijk dan ook iets vergelijkbaars van Sony alsmede een slim console die niet zo afschuwelijk lelijk is.

Je kan nu al zien dat Sony zeer veel pijn lijdt met de PS5 verkoopprijs en dat ze dit op alle mogelijke manier gaan terugverdienen door gamers uit te knijpen, te beginnen met 80 euro retail games.
Ik zie niet zo zeer dat Sony Veel pijn lijd
Een aantal 3th party developers heeft ook al aangegeven de prijzen van de Game omhoog te gooien.

Ik denk dat Microsoft met de Xbox divisie veel meer pijn lijd
Ze hebben heel veel geld geinvesteerd in GamePass en van wat ik begreep word dat pas winstgevend als er heeel maar dan ook heeeeeel veel subscribers zijn en dat is niet die paar die er nu zijn lees +10mil
Het is net als Netflix die 182mil subscribers heeft en nog steeds niet winstgevend zijn.
Games maken kost veel geld hun grote server park kost veel geld Xcloud dus ik denk dat Sony het wel slim gedaan heeft met het wachten met de prijs en nu de Console voor de zelfde prijs aan te bieden als de XsX
En persoonlijk de Digital versie voor 399 is ook een heel mooie prijs
en volgens mij krijgen alle PS+ members ook nog een aantal mooie Games gratis op de PS5
teminste als ik het goed heb begrepen aan het einde van de Stream.
Voor de prijs van de PS5 DE met 1 first party game kan je bij Microsoft 1.5 jaar lang alle nieuwe + oude first party games spelen én heb je toegang tot een backlog van meer dan 100 titels die je ook kan spelen.

PS plus krijg je wel wat games, maar niet de nieuwste games en heb je geen keuze.
Netflix is niet winstgevend omdat ze belastingtrucs uithalen en miljarden pompen in het opbouwen van IP. Wil niet zeggen dat het geen gezond bedrijf is.

De kracht van Microsoft is dat ze met Xcloud een enorm schaalvoordeel hebben ten opzichte van Sony als het gaat om globale infrastructuur (datacenters, connectiviteit en software). Gezien crossplay steeds vaker wordt geïmplementeerd neemt de noodzaak om voor één specifiek platform steeds verder af (niet volledig). De consolebouwers hebben dan ook al eerder aangegeven dat deze generatie waarschijnlijk de laatste fysieke console zal worden. Microsoft heeft er dus goed aan gedaan om alvast flink in te zetten op Xcloud. En ja, die voorsprong kost geldt zolang de kosten hoger zijn dan de baten, maar dat geldt voor alle innovatie.

Abonnementhouders van Playstation krijgen overigens al jaren maandelijks gratis games, hetzelfde geldt voor Microsoft. Of gaat het om specifieke launch titels die men gratis krijgt? Want daar hoef je niet heel warm van te worden tenzij je een indie fan bent.
Ja, Sony is flink met geld aan het smijten om FOMO te creëren bij de consument. Niet heel erg consumer friendly, maar mensen lepelen het op.
Ja, Sony is flink met geld aan het smijten om FOMO te creëren bij de consument. Niet heel erg consumer friendly, maar mensen lepelen het op.
Maar denk je nou serieus dat het geld dat Sony spendeert aan COD extra's (want daar heb je het over gok ik?) in verhouding staat tot Microsoft die aan de lopende band studios koopt en een frkn game pass moet financieren?

Je snapt dat game pass geld kost toch? Dat die games er niet zomaar op verschijnen? Ook Microsoft's eigen games, moeten in principe nog steeds gemaakt worden......Dat Sony en Nintendo hier niet meteen op inspringen is best voor de hand liggend. Want je moet ineens de omzet van van 25 miljoen mario karts financieren, pokemons, animal crossing, zelda andere mario games, etc. Aan Sony's kant in iets minder mate, maar nog steeds verschillende 10 miljoen plussers.

Game pass kost op dit moment vooral heel veel geld. Als ze straks 100 subscribers hebben, dan wordt het zeer interessant. En dan moeten ze die ook vasthouden. Maar als er eenmaal veel geld is, dan wordt dit wel makkelijker.

Maar alle CODs, GTA6, Red Dead 3 en velen andere gigantische titels gaan hoogstwaarschijnlijk nooit day 1 in game pass zitten, tenzij Microsoft wat miljarden kan betalen. Dat is namelijk wat deze games pakken in zeer korte tijd.
Niet heel erg consumer friendly, maar mensen lepelen het op.
Komop, mensen moeten echt kappen deze kaart te spelen. MS heet nooit anders gedaan en de enige reden waarom ze het nu niet meer doen, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven. Kost teveel, levert te weinig op. Laten we niet huilie huilie gaan doen over exclusieve deals, want die zijn vooral door MS in het leven geroepen.
Je vergeet echter dat MSFT niet zo hard op exclusiviteit zit. Alle MSFT Studio titels komen ook voor de PC uit. Dus dat is niet te vergelijken met wat Sony doet. Zo heeft Sony Spiderman in de nieuwe Avengers game exclusief beschikbaar gemaakt op de Playstation.

Verder is Gamepass niet te vergelijken met de strategie van Sony. Bij Gamepass geeft Microsoft geld uit om meer games voor meer mensen beschikbaar te maken. Sony doet letterlijk het tegenovergestelde door games niet eens voor de PC uit te brengen bij launch of exclusieve extra's alleen beschikbaar te maken op Playstation. Ik weet niet waar jouw voorkeur als consument naar uitgaat, maar mijn voorkeur gaat uit naar meer games voor mensen.

En zoals je zegt zijn er nog steeds games die niet onder Gamepass zullen vallen. Die zullen dus gelijk zijn op alle platformen, behalve als Sony weer heeft besloten geld er tegenaan te flikkeren om te zorgen dat niet iedereen dezelfde ervaring krijgt. Verder zitten op Gamepass natuurlijk wel gigantische titels zoals Gears of War, Fable, Forza en Halo (los van titels van studio's die onder MSFT vallen zoals Obisidian en Rare). En natuurlijk zullen deze games ook op PC beschikbaar zijn.

Je kan cynisch zijn en zeggen dat MSFT dit alleen voor het geld doet. Maar zelfs dan doen ze het op een manier die velen malen consumer friendly is dan Sony (geen backwards compatibility van controllers, zelfs bij games die ook op de PS4 uitkomen....wat een grap).

Ik denk dat het twee compleet verschillende bedrijven zijn. Sony is een maker van console hardware en games. Terwijl je MSFT wat meer holistisch kan zien als een entertainmentprovider.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 17 september 2020 12:53]

Ik ga voorspellen dat op de lange duur GamePass misschien goed is voor Microsoft maar niet voor de Hardcore gamer.
Ik denk dat het kwantiteit word inplaatst van kwaliteit de studio's willen ook geld verdienen
Dus of ze maken een grote titel voor 100+ mil maar dan is het maar de vraag of die word terug verdient via GamePass want niemand heeft ons uitgelegd hoe dat geld word verdeelt.
of ze maken kleinere games goedkoper om te maken en meer kans dat er misschien een succesje tussen zit.
En ik denk dat het die kant op gaat je ziet het eigenlijk nu al een beetje in hun presentatie's
De kwaliteit van tv series en muziek is afgenomen sinds streaming is gegroeid? Want dat is nu je argument.
Hier ben ik heel hyped over! Waarschijnlijk met dezelfde engine maar dan betere graphics?
Dat denk/gok ik wel. Als hij in April 2021 uitkomt hebben ze er 3 jaar aan gewerkt. Over de eerste hebben ze volgens mij 5 jaar gedaan
Klopt, bij de eerste hebben ze dus ook de engine gemaakt, waardoor ze er langer mee bezig waren.
Bij elk PS5 item post je dit bericht?
Misschien gebruikt 'ie alle PS5-items als agenda, om te onthouden dat 'ie een PS5 moet bestellen in plaats van een Xbox X ;)
Nee hoor. Ik heb een idee pc van mijn vader en ga sparen voor een PS5 console. Je krijgt er een hoop games bij via de store
Ja sorry. Kwam door mijn enthousiasme. Ik heb nu wel een idee wat ik ga kopen. Dankzij de community.
Als de graphics zijn zoals bij de laatste is dat ook meer dan goed.

Met name water en sneeuw effecten in God of War waren héél goed gedaan. Laatst Ghost of Tsushima gespeeld maar de graphische kwaliteit van flink lager niveau...
Ligt ook een beetje aan het type game :) GoT is een volledige open-world game; dan lever je toch al snel in op de graphics. God of War had een leuke hub die je kon verkennen maar verder was het een vrij lineair spel met relatief kleine areas waar je doorheen kon gaan. En Santa Monica Studio is een stuk groter als Bend Sucker Punch; dus qua mankrachten heeft God of War zeker ook een voordeel gehad.

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 17 september 2020 09:16]

helemaal gelijk! werken ietsje meer mensen, maar santa monica is nog steeds wel wat groter :o ik pas het aan.
Toen ik Ragnarok las, moest ik toch even aan de serie Vikings denken 😝

Ik vond de vorige game uit 2018 geweldig, dus ben erg benieuwd naar de nieuwe.
Voor mij system-seller. God of War 2018 een van de beste spellen ooit in mijn ervaring!! _/-\o_
Hmm. Misschien moet ik hem dan toch maar eens gaan spelen. Heb hem al een jaar in de kast staan, maar tot nu toe nog geen 10 uur gespeeld toen ik hem had gekocht. En dat terwijl ik best geïnteresseerd ben in Noorse mythologie...
het is niet eens per se het noorse myths wat aantrekt maar gewoon hoe fucking goed characters zijn geschreven en gespceeld. Teal'c is perfect als Kratos!
Is het daadwerkelijk bevestigd of het hier om een nieuwe game gaat of net als Spider-Man Miles Morales meer een vervolg op?
Het was een hele korte trailer, zonder gameplaybeelden met alleen maar "Ragnorak is coming" en "Q2 2020". Nog even afwachten dus.
Het gaf aan dat het in 2021 uitkomt maar niet precies wanneer in 2021
Het is sowieso een vervolg op het verhaal, dat is wel duidelijk uit de storyline van de vorige, deze titel en hoe het zich verhoudt tot Noorse mythen. Ben vooral benieuwd hoe ze hun variant van de mythen en karakters daarin gaan verwerken in een uitvoering van Ragnarok, dat kan nog heel apart gaan uitpakken.
Ja, eerlijk gezegd er is voor mij nu geen reden om een Xbox te kopen. Met titels als God of War daar kan Xbox gewoon niet tegen op.
Nou als je van Noorse Mythologie en hack en slash houdt met een goede verhaal dan kan je op de nieuwe Xbox terecht met Hellblade 2. En ik moet eerlijk zeggen dat het verhaal van Hellblade mij veel meer heeft aangesproken dan die van God of War, ondanks dat ik ze allebei ontzettend goed vindt. Hellblade kan de speler heel erg verbinden met de eigen angsten, verbeelding en obstakels en elke overwinning kan zo therapeutisch aanvoelen. Alsof je een eigen angst of donkere gedachten uit je eigen leven hebt overwonnen. Ik ben stiekem wel jaloers dat deel 2 exclusief voor de Xbox is.

Daarnaast heeft Microsoft nog meer ontwikkelaars gekocht dus we kunnen nog verrast worden met nieuwe exclusives.
Ja en die komen allemaal uit op de PC dus zo "Exclusive" is het nou ook weer niet... Je mag gewoon eerlijk zeggen dat Playstation gewoon beter uit de verf komt m.b.t.
Eens, PlayStation heeft imo altijd betere exclusives gehad (althans, voor een ander publiek, waar ik me onder schaar), maar ik zou zeker willen stellen dat het feit dat Xbox exclusives voort vaak op PC uitkomen zeker een geweldige move is van Microsoft. Stuk meer consumer-friendly. En je ziet wat er gebeurt; we zien geen reden om nog een xbox te kopen, want met een ps4 en een pc heb je bijna de hele catalogus al.

Dit om te zeggen dat MS zeker wel respect verdient met dat nieuwe businessmodel van ze, ookal snijden ze daarmee hard in hun eigen markt met de xbox.
Dit om te zeggen dat MS zeker wel respect verdient met dat nieuwe businessmodel van ze, ookal snijden ze daarmee hard in hun eigen markt met de xbox.
Ik denk dat dat best wel mee valt. Lang niet iedereen heeft een goede gaming pc staan., dus consoles zijn een goede manier om toch nieuwe games goed te kunnen spelen. Ik denk dat voor consoles de grootste markt juist de mensen zijn die geen gaming pc hebben.
Dat de playstation 5 beter uit de verf komt is _jouw_ mening @Ocima. Dat is harstikke prima maar hoef je natuurlijk niet door de strot van @Kizanko te duwen ;-).

Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren zal men leunen naar de een of andere console, ik ken hellblade niet, wellicht eens bekijken!
De oude God of War games waren een stuk leuker qua gameplay. Daarnaast bewegen alle games naar elkaar toe en gebruikt God of War de Tomb Raider RPG-light blueprint. Dus ja, er zijn wel alternatieve zei het met een andere setting en iets minder filmisch want dat maakte God of War uniek.
Klopt vind ik ook de laatste God of war is prachtig, maar heb toch veel meer plezier gehad met de oude delen.
Hyped voor nieuwe God of War
Wanneer de nieuwe God of War uitkomt zorg ik dat ik een PS5 heb👍🏼
Ah, hier zat ik op te wachten een vervolg op de god of war game, ga denk ik nu toch maar eindelijk de overstap maken naar playstation
No way dat dit een 2021 game is. Wel benieuwd, eerste game was top (maar lang niet zo leuk als de originele God of War games).
Het jaar 2021 laten zien, lijkt op mensen over te halen een ps5 te halen. Dergelijke titels duren lang om te maken. 2022 of later lijkt me realistischer als we nu al geen gameplay beelden te zien krijgen.

"De studio is eigendom van Sony en de game zal enkel voor PlayStation-consoles verschijnen."

En naar de PC uiteindelijk toch?
God of war nee vorige ps4 spel ook niet dacht ik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee