Logitech kondigt lichte draadloze muis MX Anywhere 3 aan

Logitech kondigt de MX Anywhere 3 aan, een kleinere en lichtere variant van de MX Master 3, die een jaar geleden verscheen. De MX Anywhere 3 heeft hetzelfde scrollwiel als de Master 3 en kan ook met verschillende apparaten tegelijk verbonden zijn. Hij kost 90 euro.

De Logitech MX Anywhere 3 is eind deze maand leverbaar en verschijnt in drie kleuren. Er verschijnen een reguliere variant en een 'MX Anywhere 3 for Mac'. Beide krijgen een adviesprijs van negentig euro. De MX Anywhere 3 is een draadloze muis die uitgerust is met hetzelfde metalen scrollwiel als de MX Master 3. Elektromagneten zorgen ervoor dat dit MagSpeed Scroll Wheel licht en snel kan draaien. Net als de MX Master 3 kan de MX Anywhere 3 bovendien met drie verschillende apparaten tegelijk verbonden zijn. De Anywhere 3 ondersteunt ook Logitech Flow, een technologie waarmee afbeeldingen en documenten tussen de verschillende computers gekopieerd kunnen worden.

De MX Anywhere 3 is met een gewicht van 99 gram een stuk lichter dan de Master 3, die 141 gram weegt. Dat komt vooral doordat de Anywhere 3 een stuk kleiner is. Dat gaat niet ten koste van de batterijduur. Volgens Logitech houden beide modellen het bij normaal gebruik zeventig dagen vol. Opladen gaat via een USB-C-connector. Bij de reguliere variant van de Anywhere 3 levert Logitech een dongel mee, die communiceert op de 2,4GHz-wifiband. De muis kan echter ook via bluetooth communiceren. In tegenstelling tot de Master 3 kan de Anywhere 3 zowel links- als rechtshandig gebruikt worden.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

21-09-2020 • 09:01

89 Linkedin

Reacties (89)

89
82
63
3
0
7
Wijzig sortering
Bij de reguliere variant van de Anywhere 3 levert Logitech een dongel mee, die communiceert op de 2,4GHz-wifiband.
Wilt dit zeggen dat de MX Anywhere 3 for Mac alleen bluetooth heeft?

Waarom bestaat deze als de reguliere MX Anywhere 3 ook gewoon bluetooth heeft? Je verliest dan de Flow support en low latency support voor dezelfde prijs en in exact dezelfde kleuren. Ik snap niet waarom de "For Mac" versie bestaat.

Edit: blijkbaar is het enige verschil tussen de twee dat de "For Mac" versie komt met een USB C naar USB C kabel en dat die in maar een kleur komt. verder is het een exacte kopie. Zou ook moeten werken met de dongle die er ook nog eens bijkomt. Ik snap niet waarom het een specifiek apart product moet zijn.

[Reactie gewijzigd door secretqwerty10 op 21 september 2020 11:15]

Ik heb de MX Master 3
Ik heb een windows pc waar de muis verbonden is met een dongle en een MacBook waar deze
is verbonden via Bluetooth(tja geen usb-c dongle)
...maar Flow werkt prima tussen beide

[Reactie gewijzigd door ricogeet op 21 september 2020 10:05]

Ik was alleen in de war omdat er niks werd gezegd op Logitech's site over Flow op de Mac versie. Maar in de specs staat er wel dat dat wordt ondersteund in beide modellen
Hier de vergelijking tussen normaal en for Mac volgens logitech.

Ik heb nog de eerste generatie Anywhere MX en deze werkt ook nog prima op de Mac. (ja zonder USB-C dongle), maar dit kan je zelf aanpassen.
Blijkbaar gaat Logitech tegen hunzelf in, want dit zegt toch echt iets anders
Bij mijn MX Anywhere 2S werkt de dongle ook gewoon prima op een Mac. Dat is dus de reden al niet.
Is de receiver niet nog USB-A? En dat Logitech denkt dat hij daarom niet door veel MacBook eigenaren wordt gebruikt.
Sinds enkele jaren gebruik ik naar volle tevredenheid de MX Anywhere 2 (die overigens niet genoemd wordt in het artikel...). Echt een onwijs fijne muis. Na afgelopen zomer bij 37gr weer (en in een zwarte laptoptas) begon het rubber wat los te laten aan een kant. Maar deze muis is t geld wat mij betreft dubbel en dwars waard. Scrollwheel en knoppen vind ik erg fijn en dat ik hem voor 3 pc's/laptops (werk/prive etc) kan gebruiken is ideaal.

[Reactie gewijzigd door ElayZ op 21 september 2020 09:44]

Dat vond ik ook wonderlijk, deze presenteren als een kleine MX master.
In plaats van de opvolger van de Anywhere 2S.
De 'Logitech Performace Mouse' https://tweakers.net/pric...e-mouse-mx/specificaties/ was dan de eerste 'darkfield' muis denk ik?

En duidelijk de voorloper van de 'master' versie.

[Reactie gewijzigd door MyrddinLXXIIX op 21 september 2020 17:30]

Ik zat nog FPS games te spelen met deze baksteen pricewatch: Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse . Ook een soort van voorloper ;)
Ook het feit dat de anywhere 2 (en waarschijnlijk deze 3 ook) een sensor heeft die het zelfs op glas nog doet
Da's inderdaad wel hét argument voor zowel Master als Anywhere.
Zie ik hier niet staan, maar staat wel op de logitech page. Niet bijzonder duidelijk, ze hypen het wieltje vooral.
Zet er minimaal een foto bij van de muis op een glazen tafel!
Ik gebruik de MX Anywhere 2 ook. Ik heb 'm een keer op de kop weten te tikken bij een niet nader te benoemen Amerikaanse online retailer die toen nog niet in Nederland actief was. Logitech heeft daar regelmatig aanbiedingen. Ik betaalde er €35 voor. Voor dat geld is het absoluut een hele fijne muis voor als je van kleinere muisjes houdt.

Twee dingetjes die ik toch anders zou willen:

* AA ipv. geintegreerde accu
* Conventionele scroll click (scroll-wiel is nu switch om smooth scroll aan/uit te zetten)
Nu kan het zijn dat ik verkeerd zit, ik gebruik immers vooral de Anywhere 2S en Master 2, maar zover ik begrepen heb heeft de Master 3 een normale scroll click en is het knopje eronder voor de 'Magspeed scroll'. Dit zou voor de Anywhere 3 dus hetzelfde moeten zijn, ik zou het zeker waarderen in ieder geval.

Waarom je liever AA hebt begrijp ik niet, ik doe minimaal een half jaar met beide accu's en dan laad ik ze op omdat ik het lang geleden vind en niet omdat ik meldingen krijg. Dat was met mijn oude M705 wel anders...
Ik heb liever een AA omdat zo'n batterij enorm makkelijk vervangbaar is. Ik koop altijd kwalitatief goede herlaadbare AA-batterijen dus ik heb meestal geen issues met AA-batterijen die te snel op gaan. Voornamelijk de IKEA Ladda 2450 zijn echt een steal als het aankomt op price-to-performance.
De m705 marathon met korte batterijtijd? Dat verbaast mij. Ik heb zeer goed ervaringen met deze muis. Zie mijn review voor de gebruikstijden.
productreview: Logitech Wireless Marathon Mouse M705 review door dirkjesdirk
Begrijp me niet verkeerd, de M705 is naar mijn mening nog altijd een van de fijnere muizen van Logitech. Fijn handzaam formaat, wat hoger dan de Anywhere maar nog altijd zeker geen grote muis. Betreft batterijverbruik vond ik het vooral vervelend dat het bereik merkbaar slechter werd bij het ontladen van de AAtjes. Gezien ik de muis regelmatig vanaf afstand gebruikte was het snel te weinig en gingen er toch echt 2/3x per jaar nieuwe batterijen in.

De Anywhere heeft daar geen last van, en dan nog geef ik de voorkeur aan even laden boven batterijen vervangen. Verder zie ik dat jouw review uit 2017 komt, mijn muis was in gebruik vanaf 2012. Kan zijn dat ze nog iets aan de hardware veranderd hebben in die jaren ;) .
Is bij ook gebeurd. Het rubber liet los en is zelfs gaan scheuren.
Ik had gelukkig nog garantie en dus een andere gekregen.

Ik vind het formaat precies goed voor mij, hij werkt op elke ondergrond en de mogelijkheid snel te schakelen tussen drie devices is in deze coronatijden ook perfect.
Dat hij geen losse batterijen gebruikt vind ik echt een minpunt want het is al een aantal keer voorgekomen dat een andere muis to the rescue moest komen.
Echt? Ik laad die van mij af en toe maar op omdat ik denk van ' laat ik m maar eens aan t snoer hangen, dalijk is ie leeg...' dat ie echt leeg-leeg was heb ik nog nooit gehad. Ik moet wel zeggen dat ik m consequent uitzet met knopje onderop. Ik vind losse batterijen er in - ook al zijn ze oplaadbaar, juist waardeloos. Laat je m vallen, knalt dat klepje eraf enz.

Ik sleep m inderdaad ook dagelijks mee door het huis. Van mn werkkamer (laptop van t werk) naar mn prive laptop of iMac. Vaak staan computers ook tegelijk aan en switch ik af en toe tussen de een of de ander. Ideaal.

[Reactie gewijzigd door ElayZ op 23 september 2020 22:46]

Het rubber van mijn muis is onlangs ook losgekomen door het warm weer. Ik heb eerst bol.com gecontacteerd voor reparatie, maar ik moest mijn muis opsturen en dat wou ik niet. Ik heb dan Logitech gecontacteerd en ze hebben mij gisteren een nieuwe muis opgestuurd. Top service!
Oh dat is zeker goed! Ik heb de muis denk ik al wel langer dan een jaar en zou ook echt niet weten waar de bon is.

Ik kan ook echt niet zonder mn muis... ik heb het er gewoon weer opgeplakt met een beetje bison kit. O-)
In tegenstelling tot de Master 3 kan de Anywhere 3 zowel links- als rechtshandig gebruikt worden.
Ik ben zelf niet linkshandig, maar het lijkt mij dan vervelend als de knopjes links zitten.

Adviesprijs van €90 is wel heel vors.
Ik ben zelf linkshandig, maar ik kan de muis totaal niet met mijn linkerhand gebruiken.

Edit: het valt mij op dat deze muis wel een knop mist tov de MX Master 3, de gesture button

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 427069 op 21 september 2020 09:24]

De side scroll die wel aanwezig was op de mx anywhere 2(s) is komen te vervallen (-2 knoppen) en de middel muisknop is toegevoegd (+1 knop). Zodoende dat er dus 1 knop minder is.
idem, ik ben linkshandig maar gebruik mijn muis gewoon rechts. Een muis bedienen met je andere hand is overigens heel snel aan te leren, dat went snel.
idd, aan de andere kant (:)), ik ben rechtshandig maar heb de muis vaak liever links.
Dan is de muis dichterbij als ik tekst typ (hoef ik niet eerst over pijltjes/numpad heen).
En ben ik juist bezig met pijltjes/numpad, of schrijven met pen/papier, dat doe ik sowieso alleen met rechts, dus dan is mn linkerhand vrij voor bijvoorbeeld n muis.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 22 september 2020 14:55]

inderdaad, bij een muis die links- en rechtshandig gebruikt kan worden zou ik een symmetrisch ontwerp verwachten.
Nu moet je als linkshandige de knoppen aan de zijkant met je ringvinger of pink bedienen in plaats van de duim voor rechtshandigen.
Op die knoppen na lijkt hij wel netjes symmetrisch en een - op het oog - comfortabele vorm
Dit inderdaad, bij de Pro Wireless (gaming) hebben ze dit overigens wel goed geregeld. Je kunt de knoppen zowel links als rechts plaatsen. Dit had hier wellicht ook een mooie toevoeging geweest.
Valt heel erg mee. Ik heb zelf de MX AnyWhere 2 die dezelfde layout heeft. Omdat het een vrij kleine muis is leg je niet je hele hand erop maar heb je hem meer met je vingertoppen (Duim rechts, wijs en middelvinger op de knoppen en ringvinger links) aan de zijkanten vast. De knoppen aan de zijkant zitten dan recht boven waar ik hem dan vasthoud.

Maar die adviesprijs is inderdaad belachelijk. Mijn Anyhere 2 kocht ik eens via Amazon voor minder dan 40 euro.

[Reactie gewijzigd door Marc H op 21 september 2020 09:29]

Omdat het een vrij kleine muis is leg je niet je hele hand erop maar heb je hem meer met je vingertoppen.
Is ook afhankelijk hoe groot/klein je klauwen zijn haha. Ik zelf heb best grote klauwen, voor mij is die te klein. De 'Tip grip' vind ik zelf maar niets op langer termijn. Info voor de drie grippen ziehier.
Maar die adviesprijs is inderdaad belachelijk. Mijn Anyhere 2 kocht ik eens via Amazon voor minder dan 40 euro.
Voor die prijs heb ik m'n MX Master. ;) Die hobbel achterop was eventjes wennen, maar echt een perfecte muis.
Ik ben al 31 jaar linkshandig en ik heb al zeker 20 jaar zo'n muis met van die knopjes aan de linkerkant. Ik heb ze in mijn hele bestaan denk ik 3x ingedrukt, waarvan 1x perongeluk en daarna nog 2x om te kijken wat ze eigenlijk doen.

Binnenkort krijg ik de Razer Naga Left Handed binnen, ik ben klaar voor de nieuwe wereld :P
Ik heb een MX Master 3, en hoewel deze zeker niet ideaal is voor linkshandig gebruik, is het wel te doen (als rechtshandige gebruiker). De knoppen zitten dan een beetje onhandig maar juist door de vorm behoud je goed de controle.
Ik gebruik al bijna tien jaar bijna dagelijks de eerste Logitech Anywhere MX (pricewatch: Logitech Anywhere Mouse MX).

De muis zit standaard in mijn tas en gebruik ik overal waar ik kom en mijn laptop nodig heb, ongeacht de ondergrond. Zelfs op de niet gladde houten tafel waar ik nu op zit en dat werkt uitstekend. Het 90 euro prijskaartje is fors, maar ik zou er niet over twijfelen als mijn huidige het zou begeven. Ik zie wel een minpunt: de ingebouwde accu (nu wissel ik eens in de paar weken de oplaadbare AA-batterijen voor een opgeladen paar). Daarentegen usb-c om op te laden, net als de MX Master 3 op mijn werkplek en die gaat maanden mee.

Tot zover deze advertorial. Maar ik ben een tevreden gebruiker :).
Precies hetzelfde, raad hem ook iedereen aan.
https://www.logitech.com/...590-silent-wireless-mouse

Deze gebruik ik lijkt erop zo te zien een beetje zelfde design, kost je 50 euro en gaat 2 jaar mee op de batterijen(In plaats van nu 1 keer in de paar weken met je huidige muis).
Sluit me hier helemaal mee aan. Ik heb de anywhere mx en later nog een '2' gekocht. Ik vond de 1e fijner (juist wat zwaarder en te gebruiken met gewone AA baterijen. Het is dat ze niet meer te koop zijn anders zou ik die zeker weer kopen.
Vergeleken met mijn MX Anywhere 2S zie ik een iets ander profiel op het rubber aan de zijkant, en zijn ze over op USB-C. Ziet iemand nog andere verschillen?

Ik zou USB-C erg fijn vinden, maar geen reden om een upgrade uit te voeren voor dat geld.
Je krijgt dus nu dat bijzondere magnetische scrollwiel van de MX Master 3 ook bij dit nieuwe kleinere exemplaar. Als het precies zo aanvoelt en geruisloos werkt zoals dat het bij de MX Master 3 dat doet dan is hij het upgraden wel waard wat mij betreft.
??? Je bedoelt dat scrollwiel waarover het klachten regent in de reviews van de MX Master 3? https://tweakers.net/muiz...aster-3_p1038960/reviews/
Ander scrollwiel. Als dat hetzelfde is als bij de Master is dat we een behoorlijk verschil. Door omstandigheden werk ik nu weer een weekje op mijn Master 1, en dat voelt een beetje ‘vies’ (net zoals teruggaan van een solid state home button op een iPhone naar één die je echt indrukt).
De positie van deze muis heb ik nooit begrepen. Zelf heb ik de MX3 en ik heb een Anywhere 2 gekregen. De Anywhere is een prima muis maar valt niet te vergelijken met de MX-serie. Als hij nou de helft goedkoper was zou ik het kunnen begrijpen, maar de prijs is bijna gelijk.
Zoveel ruimte neemt een muis niet in, dus ik zou altijd kiezen voor een MX en nooit voor de Anywhere. Dus ik vraag mij af hoeveel mensen het formaat en gewicht van een muis zo belangrijk vinden en daarom voor de Anywhere kiezen. Blijkbaar groot genoeg anders zou Logitech ze niet maken.
Ikzelf heb de MX Master 2, maar vind hem te hoog en ik houd best van grote muizen. De muis gaat dan langzaam draaien in mijn hand waardoor deze schuin komt te liggen.

De M720 TRIATHLON vind ik een stuk fijner. En thuis gebruik ik een G603, maar die had nog net even 2 knoppen meer kunnen hebben.

De M720 is een stuk goedkoper en ik ben het dus wel met je eens dat de Anywhere 2 eigenlijk vreemd gepositioneerd is, maar dan niet om te vergelijken met de MX Master, maar met de M720 Thriatlon.
Gewicht vind ik niet belangrijk, formaat wel. De meeste andere muizen zijn te groot voor mijn kleine handen. Ik ben een kleine vrouw en heb ook nog proportioneel kleine handen. De MX Anywhere 2 is precies goed. Vroeger gebruikte ik overal de muis die letterlijk voor de hand lag, tegenwoordig krijg ik daar kramp van en neem ik altijd de MX Anywhere mee. Prijs vind ik onbelangrijk, RSI is duurder.

Het voordeel van de Unifying receiver is eenvoudig aansluiten bij computers van klanten en opdrachtgevers. Niet elke computer heeft bluetooth en vaak mag je zeker als externe niet zomaar apparaten installeren. Ik mis wel het handige opbergvakje voor de ontvanger in de muis.

Kunnen koppelen met verschillende apparaten vind ik ideaal. Ik wissel vaak tussen pc en Mac. Hoewel ik geregeld lees over issues in macOS met de bluetooth-koppeling en/of de Options-software werkt het hier zonder problemen.
ik kan aannemen dat dit de opvolger is van de "MX Anywhere 2" die ik al een flink aantal jaren gebruik.

De MX Anywhere 2 is een fijne muis, behalve het feit dat Logitech geen gebruik maakt van verwisselbare standaard batterijen (bijv. AA or AAA).

Als de batterij in mijn MX Anywhere 2 helemaal de geest geeft (nu gaat 'ie nog een dag of 10 mee), dan schakel ik over naar een Microsoft bluetooth muis met verwisselbare batterijen. Hoewel de mogelijkheid om met een druk op de knop met 3 verschillende apparaten gepaired te kunnen zijn fijn is, is deze voor mij niet essentieel.
nu gaat 'ie nog een dag of 10 mee
Serieus? Ik heb een 1st gen MX Anywhere en die doet makkelijk meer dan een maand (eerder richting de 2 maanden) op een lading bij dagelijks kantoorgebruik (dus zo'n 8 uur per dag!). En die is toch echt al zo'n 3 jaar oud.

[Reactie gewijzigd door mvds op 21 september 2020 12:46]

Schat dat ik de muis nu een jaar of 3 heb, bijna elke dag de hele dag heb gebruikt, inclusief gedurende weekenden.Heb de muis vaak genoeg ook vergeten uit te zetten aan het eind van de dag / tijdens het reizen, wat nog wat extra belasting op de accu veroorzaakt.
En wellicht dat het niet installeren van Logitech software/drivers invloed heeft op de batterijduur? (hoewel ik daar vraagtekens bij plaats gezien het een Bluetooth muis is).
Weet niet hoe het zit met deze muis, maar de Logitech MX1000 gebruikte een doodnormale lithium accu met stekkertje. Onder de glijvoetjes zitten schroefjes, dus die muis is makkelijk open te maken.

Voor 5 euro en 15min werk heb ik een nieuwe accu in de MX1000 gezet. Dat moet eens in de 5 jaar ofzo, das toch wel acceptabel?
De MX performance had gewoon een vervangbare AAA batterij, daarnaast kon je de ontvanger er ook in kwijt. Zonde dat de MX muizen erop achteruit zijn gegaan.
Jij noemt het achteruitgang, ik noem het vooruitgang ;-) . Ik hoef geen losse batterijen. Doe mij maar accu's. Veel fijner en lichter.
Grappig hoe hier 2 kampen zijn, zelf voelt het voor mij of een apparaat met een AA bat eeuwig mee kan, terwijl de accu variant een keer verslijt. Dat gezegd hebbende, ik heb de MX Keys, met accu dus, en die doet nu al een paar maanden op 1 lading. Als de batterij pas na 300 cycli iets minder begint te worden (wat al weinig is), gaat hij 75 jaar mee. Dus misschien onterecht ;)

Goed, ik heb zelf een berg eneloops liggen die overal ingaan, en instantaan een nieuwe volle batterij ergens in kunnen doen zonder oplaad tijd is ook wel weer handig. Eerlijk is eerlijk ik merk er helemaal niks van met mijn MX Keys, accu of batterij, ach.
Ik zet mijn vraagtekens bij hoe ergonomisch deze muis is door de wat hogere achterkant voor de hand palm. Adviesprijs is inderdaad wel erg hoog voor de functies die het heeft.
Je handpalm ligt niet op de achterkant, daar is hij te klein voor. De 'bal' van je hand (geen idee hoe dat heet bij handen) ligt daar. De onderkant van je hand (boven je pols) ligt op tafel, de handpalm zweeft er tussen in.

[Reactie gewijzigd door Ghar op 21 september 2020 09:33]

Wow! Eindelijk kunnen Logitech muizen ook bluetooth aan?
Laatste keer dat ik er 1 zocht hadden ze allemaal nog een los stickie wat je niet wilt ;)

Vooruitgang hoor LT!
Zijn voorganger die ik hier heb kan dat ook al lang, en ook voor 3 verschillende apparaten. En volgens mij zijn er veel meer die BT ondersteunen, al best een tijd.
Een geweldige muis als je veel op weg bent gezien hij lekker klein is, de darkfield laser heeft die me blijft verbazen op welke ondergronden deze werkt en het feit dat je via Bluetooth 3 apparaten er aan kunt koppelen (laptop + ipad bv). Heerlijk als je veel bij klanten zit en dat je niet een poortje hoeft op te slokken voor de USB ontvanger.

Persoonlijk vind ik het design er niet op vooruit gegaan zijn t.o.v. van MX Anywhere 2 en het feit dat er geen hoesje meer bij zit zoals de eerste MX Anywhere is ook erg jammer voor het prijskaartje wat aan deze muis hangt. Wat ik ook nog wel graag had gezien dat je deze muis draadloos kunt opladen ipv met een USB-C kabel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee