Razer komt met muis, mat en toetsenbord voor zakelijke markt

Razer breidt zijn Productivity Suite uit met een draadloze muis, een draadloos toetsenbord en een muismat. De muis, toetsenbord en mat zijn vanaf 20 augustus te koop, voor respectievelijk 110, 150 en 12 euro.

Razer breidt de Productivity Suite uit met de Pro Click, de Pro Type en Pro Glide, zoals de nieuwe draadloze muis, draadloos toetsenbord en muismat gedoopt zijn. De Pro Click is een draadloze muis waarvan Razer de vorm heeft ontworpen in samenwerking met Humanscale, een ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in ergonomie. Daar is een muis uit voortgekomen die de hand onder een hoek van 30 graden plaatst, wat volgens Humanscale de ideale positie is. Dat zou blessures moeten voorkomen. De muis heeft acht programmeerbare knoppen en een ingebouwde accu die het vierhonderd uur vol zou moeten houden. De muis kan via bluetooth met vier apparaten tegelijk verbonden zijn. De Pro Click gaat 110 euro kosten.

Net als de Pro Click is het Pro Type-toetsenbord uitgevoerd in wit met grijze accenten. Het mechanische toetsenbord is uitgerust met Razers eigen Orange-toetsen die stiller zouden moeten zijn dan de gebruikelijke mechanische toetsen. De toetsen zijn verder voorzien van een coating die typen minder vermoeiend zou moeten maken. De toetsen zijn voorzien van witte achtergrondverlichting en zijn allemaal naar believen te programmeren. Ook de Pro Type kan via bluetooth met vier apparaten tegelijk verbonden zijn. Het toetsenbord gaat 150 euro kosten.

Tot slot brengt Razer de Pro Glide-muismat op de markt die voorzien is van een lichtgrijs stoffen oppervlak. De mat is 360 bij 275 mm groot en 3 mm dik. De Pro Glide gaat 12 euro kosten. Muis, toetsenbord en mat zijn vanaf 20 augustus online te koop bij Razer en liggen vanaf 27 augustus in de winkel. Razer gaat met de nieuwe Productivity Suite de concurrentie aan met Logitech, dat een jaar geleden een nieuwe muis en nieuw toetsenbord in de MX-serie uitbracht, die ook gericht is op de zakelijke markt.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

20-08-2020 • 17:00

106 Linkedin

Reacties (105)

Wijzig sortering
Als ik het goed zie:

- Keyboard = USB-C om op te laden
- Muis = Micro-USB om op te laden

Niet zo consistent |:(

Los van dat vind ik de prijzen nog niet zo gek. Een toetsenbord die bekabeld, via dongle of via bluetooth kan werken en oplaadbaar is, kost al snel redelijk wat geld. Same voor dergelijke muis.

[Reactie gewijzigd door 33Fraise33 op 20 augustus 2020 17:10]

Zie hier voor een reactie van een Razer medewerker: https://www.reddit.com/r/...ster_alternative/g282ein/

Het heeft schijnbaar te maken met de benodigde versteviging van de connector. Omdat de muis ook bedraad kan worden gebruikt moet het plastic perfect aansluiten, zodat de stress tijdens het bewegen hierop komt te liggen en niet op de metalen connector.

Hierdoor hebben ze gekozen voor micro USB, gezien de connector kleiner is. Bij USB-C zou het gat voor in de muis nog groter moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Bingoo op 20 augustus 2020 20:51]

Prima, maar Logitech kan het wel op mijn MX Master 3? Dus wellicht moeten ze de accu wat groter maken zodat er minder bedraad geladen hoeft te worden? :9
Die van mij zit eens in de 2 maanden aan het snoertje. Een uurtje is al genoeg.
Gebruik je de muis tijdens dat uurtje opladen dan ook? Want juist daar gaat het om met de stevigheid van die connector.
Ik zelf niet, want hij geeft het zo netjes aan dat ik hem gewoon aan het eind van mijn werkdag hem er even aan leg. Maar volgens Logitech is hij daarvoor wel geschikt.
imho is het gewoon een slap excuus. Als mijn muis aangeeft dat hij bijna leeg is doet hij het nog 4 dagen ofzo.
Yes, geen enkel probleem met de MX Master 3.
Ik ben zelf een vaste muis gewend, dus vandaar dat ik het vroeg :)
De MicroUSB aansluiting van mijn PS4 controller en van mijn smartphone vind ik toch maar zwakjes. Als ik dit vergelijk met een USB-C connector heb ik toch het gevoel dat die veel steviger blijft zitten.
Razer heeft een stuk plastic om z’n connector zitten wat de boel stabiliseert. Micro usb is dusdanig platter dat er meer plastic omheen kan zonder dat de boel dik wordt en in de weg gat zitten. Daarmee is de stabiliteit van de connector een stuk beter. Dat ding is nu best wel groot al. Ik kan me voorstellen dat het met usb-c niet beter wordt.
Gewoon een load of marketing bull crap dat verhaal van die stevigheid.
USB-C is veel steviger op alle punten. En nauwelijks groter, dus geen argument.
Mijn Logi MX Master 3 kan het ook prima hebben dus razer moet gewoon beter hun huiswerk doen en netjes een USB-C uitbrengen, ipv oude wijn in nieuwe zakken willen verkopen voor een premium prijs.
Ja en als iemand een andere Micro-USB connector gebruikt dan is het hele zaakje zo gammel als het maar zijn kan. Denk dat ze er beter aan hadden gedaan de connector iets verder naar achter te plaatsen en dan toch USB-C gebruiken.

Dan had je sowieso stabiliteit en was de connector niet zo lomp groot.
Waarschijnlijk omdat jouw smartphone en controller al eventjes mee gaan. Vergeet niet dat usb c apparaten vrij nieuw zijn
Dat vind ik om eerlijk te zijn een gemakkelijke manier om je er vanaf te maken.

Logitech MX master (waar deze enorm op lijkt btw... samengewerkt met humanscale, uhu)
Die muis heb ik hier, zowel thuis als op het werk. De 2 op het werk en 1 thuis, dus jammer genoeg met micro usb.
Nog nooit nodig gehad om te laden tijdens het werken.
Op een bepaald moment begin je een melding te krijgen dat je batterij zo goed als op is.
Dan haal ik eigenlijk altijd nog het einde van de dag. En dan vergeet ik hem vaak toch nog in te steken en haal ik ook nog eens het einde van de volgende dag.

Ook laden die dingen razendsnel.
Ik ben zelf vaak afgeleid en wel weg van de bureau voor even. Maar zelfs al ben je de hardste werker ooit. Je zal wel eens 10 min niet ermee bezig zijn zeker?
Op die tijd is die opgeladen voor een paar weken weer.
Als die usb C was, dan had je gewoon even de kabel van je laptop, toetsenbord, whatever, kunnen nemen en insteken voor een paar min.

In mijn situatie ligt er alleen nog in de slaapkamer een micro usb kabel voor de wat oudere zooi op te laden, en daar moet de muis dan even aan.
Op het werk viste ik dan ergens uit mijn tas of lades een micro usb lader.
Er staat nog een reactie onder die hierover gaat.

Ze hebben het over stabiliteit van de verbinding.
Als die aansluiting zwak is, kan de muis disconnecten wanneer hij bedraad is.

Echter is dit gewoon onzin de meeste mensen zullen hem toch draadloos gebruiken.

Als je dan de kabel gebruikt om puur op te laden en de verbinding wireless houdt dan is er geen connectiviteit probleem waar ze het over hebben.
Dan laad je hem een uurtje op USB eruit en verder met draadloos gebruik.

Gewoon die wired modus eruit slopen.

Klinkt meer als een goedkope oplossing om bestaande connectors te hergebruiken en een grotere marge te creeeren.
Uitgaande van die filosofie is de connector bij de Apple Magic Mouse (onderop, dus miet te gebruiken tijdens het laden) nog lang niet zo’n gek idee... ;)
Een heel degelijke muis is de Logitech MX Master 2S, die ook via dongle, bluetooth én bekabeld gebruikt kan worden. Die is met een prijs van €60-€70 ook een heel stuk goedkoper dan deze muis van Razer. Hier past ook het MX Keys toetsenbord bij (deze heb ik echter níet).
De Logitech MX Master 3 kwam ook uit voor een introductieprijs van 109 euro. Mogelijks wil razer zich tegenover deze range plaatsen.

Echter mist er natuurlijk heel wat functionaliteit vergeleken met de MX Masters. Ik denk dat ze hopen op wat naamsbekendheid in de gamewereld en zo binnen te raken bij KMO's & Startups.
Nu nog apparaten uitbrengen met Micro-USB zou strafbaar moeten worden gesteld (oké, lichtelijk overdreven maar het is zeer vervelend).
Dit is niet overdreven, dit is de nieuwe standaard, houd je er dan ook aan.
Dan moet ISB-if de oudere standaarden ook deprecaten en dat doen ze niet. Daarom is het nu zo’n grote clusterfuck met van alles en nog wat.

Ben heel blij dat de EU niet voor “one to rule em all” is gegaan met micro-usb. Wat een klere ding is dat zeg.
Die muis gaat al even mee en het is goedkoper om hem in het wit uit te brengen dan ook de productie lijn nog verder aan te moeten passen en een USB C op te solderen, anders dan dat kan ik me geen reden bedenken waarom ze dit gedaan hebben.
Welke werkgever koopt een toetsenbord van €150,-? Bij de meeste klanten waar ik kom werkt iedereen met een standaard keyboard die je bij een desktop krijgt, tenzij iemand RSI klachten heeft.

Edit: natuurlijk van de zotte dat je pas ná klachten een duurder model toetsenbord krijgt die wel ergonomisch verantwoord is...

[Reactie gewijzigd door D3F op 20 augustus 2020 18:23]

Ik zie steeds meer werkgevers met budgetten werken waarmee je zelf dit soort zaken kan regelen.

Prima oplossing lijkt me maar nog lang niet overal standaard
Klopt, mijn werkgever (de Rijksoverheid) doet dat ook. Op kantoor staan standaard Logitech keyboard-en-muissets (wel met een peperdure curved LG-monitor en Lenovo dockingstation erbij, uw belastinggeld wordt goed besteed :+), maar voor het inrichten van mijn werkplek thuis kan ik budget aanvragen waarmee een deel van de aanschaf van bijvoorbeeld een bureaustoel en dergelijke vergoed wordt.
Nope, muis is duidelijk usb c maar dan met een extra aanpassing aan de kabel (haakjes) net zoals micro usb. Micro usb is namelijk plat aan de onderkant met rechte hoeken en in deze foto is de connector duidelijk afgerond :D

Edit:

Na wat extra zoek werk blijkt het toch micro usb te zijn: https://youtu.be/Npc1XpGG5tA

Jammer |:(

[Reactie gewijzigd door seapip op 20 augustus 2020 19:01]

Als het andersom was geweest begreep ik het nog. USB-C op een muis is zoveel beter connector is veel steviger als micro USB. Toetsenbord beweegt amper daar kun je prima micro USB gebruiken. Beste is natuurlijk allebei USB-C.
Een coating die het typen minder vermoeiend moet maken? Klinkt alsof Razer's marketingafdeling een hele nieuwe bron van idioterie heeft weten aan te boren...

Even serieus, als zakelijke gebruiker wil je toch gewoon spul dat betrouwbaar is? De apparatuur van Razer valt binnen een jaar met bosjes tegelijk uit. En dan voor zo'n prijs... Voor minder dan de helft heb je een setje van Logitech dat daadwerkelijk decennia lang mee kan...
Misschien zit er speed op de toetsen dat via je vingers je bloedstroom binnendringt.
Anoniem: 162126
@Smuey20 augustus 2020 18:20
whaha.. bedankt, ik had er overheen gelezen. Als ik al niet overtuigd was, ben ik dat nu zeker. Wat een rommel. :o
RandomFrankP heeft er al een video over:
https://www.youtube.com/watch?v=dwGDYEla6tk&t=357s

Iets dat ik opmerkte en voor mij een belangrijke feature is bij de MX Master, is de mogelijkheid om de muiswiel los te zetten.
Diezelfde knop is bij de razer voor de dpi, iets wat voor mijn werkmuis minder belangrijk is.

Ik werk vaak met grote word of pdf documenten en ik zet vaak de muiswiel even los om erdoor te vliegen zonder mijn vinger een kramp te geven.
Razer was al overpriced voor het consumenten/gamers spul, zeker als je de langetermijn duurzaamheid erbij neemt, maar ze zien schijnbaar kansen om in de zakelijke markt de prijzen nog wat verder op te schroeven.

Ik vind het nogal stevige prijzen voor de geboden apparatuur. Basic muis met bluetooth voor € 110 en een mechanisch toetsenbord met niet eens cherry toetsen voor € 150, toe maar.

Hele dure bluetooth modules?
Als je een beetje door gamed mag je inderdaad blij zijn als een typische Deathadder het 2 jaar volhoudt. Middelmuisklik is vaak het eerste dat het begeeft, daarna het scrollwiel die tikjes overslaat, dan de rubberen pads aan de zijkant waarvan de lijm loslaat, en uiteindelijk de normale muisknoppen.

Ik blijf ze steeds kopen omdat ik nogal grote handen heb.. Nog geen goed alternatief kunnen vinden, maar sta op voor suggesties!
Kijk eens naar de redragon cobra m711, deze heb ik zelf ook gehaald om mijn Deathadder te vervangen (nadat ik weer last kreeg van het dubbelklik issue), hij bevalt prima! En dat voor een prikkie.

De redragon gebruikt ook een ander mechaniek bij de muisknoppen, als het goed is krijg je hier ook geen dubbelklik issue mee.

De sensor is volgens mij identiek.

[Reactie gewijzigd door Bastynasterd op 20 augustus 2020 17:17]

Dit is waarom ik een voorkeur voor Logitech heb, nu een G902 en hiervoor een G403. Vind ze heerlijk werken en zijn vrij lang zonder direct veel hoger te zijn.
Middelmuisklik is vaak het eerste dat het begeeft, daarna het scrollwiel die tikjes overslaat, dan de rubberen pads aan de zijkant waarvan de lijm loslaat, en uiteindelijk de normale muisknoppen.

Ik blijf ze steeds kopen omdat ik nogal grote handen heb.. Nog geen goed alternatief kunnen vinden, maar sta op voor suggesties!
Ging precies dat typen!
inmiddels mijn 3e muis waar middle click het begeeft.
Die knop heeft nooit een micro switch maar van die domme kleine vierkante bubble-dome switches.
Ik zoek dus een muis die voor middle mouse een microswitch heeft maar ik denk niet dat ze bestaan.
hebben jullie niet gewoon peg? heb een Razer naga Molten al zoon 9 jaar en geen problemen.
Ik heb 2 deathadders, tegelijk gekocht omdat toen mijn Copperhead de geest gaf deze niet meer werden verkocht. Ik gebruik middlemouse als main weapon select in games dus ik click hem HEEL veel.
Bij mij doen ze ongeveer 1.5 jaar.

Ik ga waarschijnlijk die schakelaar vervangen want dat is het enige dat stuk is. Voor de rest is het nog een prima muis.
Ondertussen doet mijn Deathadder uit 2013 het elke werkdag nog steeds perfect, net als de Deathadder Elite uit 2017 die ik thuis gebruik. Vrienden gebruiken ook al jaren hun Razer muizen. Mogelijk dat wij geluk hebben
Oudje, but kicking ass, Logitech G500s (kan wel dubbelklik komen na de jaren, maar is easy op te lossen als je handig bent) of zelfs nog ouder Logitech MX518 (kan ook de nieuwe).
Roccat heeft ook relatief grote muizen.
Maar is ind persoons gevoelig, grote of kleine handen, welke knoppen etcc, maar er is een ruime keuze.
Bij mij G5 heb ik sinds een tijdje een dubbelklik. Hoe kan je die makkelijk oplossen?

Heel offtopic, I know O-)

Edit: Ah, al een aantal filmpjes gevonden om dit probleem te verhelpen :)

[Reactie gewijzigd door Ledtherebelight op 20 augustus 2020 19:15]

Persoonlijk repareer ik al mijn muizen. Voetjes, rubbertjes, schakelaars en zelfs moederbordjes kan je voor een prikkie op Aliexpress of Ebay kopen. Ik heb jaren gegamed oo een deathadder die het 6 jaar lang heeft volgehouden. En ik kan je zeggen dat niet alles het zo lang heeft volgehouden ;)

Ben overgestapt naar Logitech omdat de software van Razer steeds logger werd.
De Logitech g403 deed het bij mij goed, zowie heeft ook hele toffe muizen met een vergelijkbare vorm en formaat.
Cherry is ook niet alles. De keuze voor goede switches is gigantisch tegenwoordig en Razer lijkt nu eigen switches te hebben ontwikkeld met stilte (kantoor) als belangrijkste uitgangspunt. Lijkt me een stuk prettiger dan Cherry Blue op kantoor ;)
M'n collega heeft cherry bruin met o-rings.. hoor je vrijwel niets van.
Die orange switches hebben ze al jaren. Thuis een blackwidow staan met orange switches en die is echt niet stil genoeg voor op kantoor.
Alleen is dat nu voor veel mensen minder relevant omdat we massaal thuis werken... typ ik op m'n clicky Razer toetsenbord :) Maar inderdaad, voor op kantoor heb ik een WASD-keyboard met o-rings die wat minder luid is.
Tegenwoordig is 150 euro voor een Cherry setup al te duur. Je vindt steeds meer borden rond de 80 euro met originele Cherry schakelaars.

Daarnaast is Cherry maar een middenmoot mech switch vergeleken met de echte top merken.
Even voor de duidelijkheid zijn bijvoorbeeld de nieuwe "low profile" switches van cherry gewoon ronduit slecht waarbij zowel de Razor als Logitech switches als "beter" bestempeld worden.
Heb je voorbeelden van goedkopere goede borden? En van goede borden met top switches? Kan in de pricewatch niets vinden namelijk, maar ben wel geïnteresseerd!
De top is meer een custom soort type omdat als je de beste wil dan wil je het ook naar je eigen smaak aanpassen.
Ik denk dat als je in dat wereld wil instappen dan is het keyboard sectie van
https://drop.com/home
een echte aanrader.
Maar 150-200euro is vrij normaal dus of dat is waar je aan dacht als goedkoop weet ik niet.
Welke switch je wil is een zeer grote jungle.
Ook kan ik de YT kanaal
https://m.youtube.com/user/Chyrosran22
aanraden als top Nederlandse keyboard gek met een super stem.
Ik ben nu thuis van werk en kan even wat makkelijker zoeken.
Goedkoper goede borden
pricewatch: Ducky One DKON1608 (Cherry MX Red, Qwerty US, RUSPDAAB1) Zwart
pricewatch: Corsair K68 (Qwerty US)
pricewatch: Corsair K63 Compact Mechanical Gaming - Cherry MX Red (BE)
pricewatch: HyperX Alloy FPS (Cherry MX-Red) US
pricewatch: HP OMEN 1100 (Qwerty US)
Deze zijn niet gek en volledig cherry hardware rond de 78-90 euro
Dit zou mijn top 5 zijn in dit segment met de bovenste als de "beste". Duckys zijn gewoon super betrouwbaar.

Voor de meer exclusieve is de drop site het beste maar geef het merk Wooting ook even een kijk.
https://wooting.io/
Van nederlandse bodem waarbij alles met crowdfunding is opgezet maar ondertussen is de gehele wooting 1 serie beschikbaar in normale winkels (ook in de prijswatch te vinden)
Ik heb zelf de wooting two lekker edition al in bestelling staan.
Dankjewel voor alle info! Ik ga er eens op mijn gemak naar kijken :).
Wat een bullshit, je betaald ook wel wat meer voor dingen die andere producten niet kunnen leveren, zoals CNC'ed behuizingen in plaats van cheap bulky plastic of alu-plated spul, zowaar fatsoenlijk uitziende 'gaming' laptops die nog dun zijn ook.

En hun nieuwste Wireless muis die direct tegen de G Pro wireless de strijd moet aan gaan (Twee van de beste wireless mice ongeveer) zitten redelijk dicht bij elkaar geprijst. (Heb ze overigens beide gehad, op Q/A issues na van beide kanten is het prima spul)

Dus je scheert nu gewoon alles over een kam. Doet Razer alles goed? Nee zeker niet, veel missers gehad in het verleden.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 20 augustus 2020 17:42]

De muis en muismat kan ik me in vinden, maar het toetsenbord vind ik zeker zijn prijs wel waard.
Razer heeft met zijn gaming switches al aangetoond dat ze kwalitatieve eigen switches kunnen neerzetten, cherry de lucht in prijzen gaat hier niet helemaal op.

Ze bieden hier een toetsenbord met stillere tactile switches, deze zijn niet verkrijgbaar tenzij je richting custom keyboards gaat die duurder zijn. (ben een custom keyboard fan)
Het toetsenbord heeft dan ook nog eens bluetooth + wifi dongle, die een stuk minder te vinden zijn.
En daar boven op ziet het er gewoon strak uit en is dit een look waarmee je op kantoor kan komen.

In mijn ogen is het toetsenbord hier net het paradepaardje, de muis zal ook kwalitatief zijn (als dit een basic muis is, is iedere ergonomische muis dat) en de muismat is er dan puur om het plaatje stylistisch af te ronden.
In de bedrijven waar ik ben geweest zijn het altijd de standaard meegeleverde toetsenbord en muis die je moet gebruiken. Ik heb nog nooit gezien dat er speciaal aangeschafte tobo/muis werd gebruikt, behalve;
 • indien het door de medewerker zelf is gekocht
 • of het zijn speciale ergonomische apparaten.
Dus ik denk dat ze op de zakelijke markt niet veel zullen binnenhalen.
Blackwidow ultimate 2012 editie hier nog steeds op m'n bureau. Werkt nog altijd perfect met een gemiddeld verbruik van 4u per dag.
Als dat toetsenbord nu ook in een Mac uitvoering zou zijn (dus met alt en cmd toetsen ipv de windows en alt toetsen) dan zou ik daar best interesse in hebben voor op m'n werk.
Alle toetsen zijn programmeerbaar volgens het artikel. Ik kan met dus goed voorstellen je dit dus wel zo kan instellen.
Je kunt prima een US-int toetsenbord op een Mac gebruiken maar de layout is ook anders.
Dan alleen de knoppen veranderen qua uiterlijk.
Ik gebruik een standaard Corsair mechanisch toetsenbord, de Windows toets is gewoon de Mac toets bij mij, ik mis eigenlijk niks al gebruik ik amper de afkortingen die er rijkelijk veel van zijn.
Tuurlijk kun je het gewoon op die manier gebruiken, maar het is zo jammer dat qua alternatieven voor mac toetsenborden zo weinig te vinden is. Razor had dat gat kunnen vullen door bijv. extra mac knoppen mee te leveren en dat je dus die knop simpelweg kun vervangen als het toetsenbord voor mac wil gebruiken.
Prachtig! Ben als sinds eeuwen fan van Razer, dus ook toen ik nog behoorlijk jong was en nog naar LAN parties ging. Heerlijk design (voor toen). Maar al die RGB etc hoeft van mij nu niet echt. Heb ze nog wel, maar heb liever nu iets meer 'neutraal', maar wel de form-factor en de high-end specs.

Ben hier erg blij mee, en al een flinke tijd geen nieuwe gehaald, denk dat dit best wel een goeie optie is.

De muis lijkt echter wel een beetje op een Logitech muis, dat is minder. Mijn favoriete muis van Razer was altijd de 'Diamondback'. Toetsenbord lijkt mij wel fijn.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 20 augustus 2020 17:06]

De prijs daargelaten (want die is toch best wel stevig) moet ik wel zeggen dat ik het een mooi strak ontworpen lijn van apparatuur vindt.

Zou zeker niet misstaan in een kantoor setting.
Micro USB in plaats van USB C is echt wel een minpunt. Wel fijn dat er een plek is om de dongel in op te bergen.
Vind het echt een prachtig mooie set, hier loop ik wel warm voor bij zakelijk gebruik.
Het logo is echt 10x beter dan de huidige “trampstamp” zeg maar. Mogen ze wel doorvoeren op al hun producten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee