Razers draadloze Orochi V2-muis gaat 950 uur mee via bluetooth-verbinding

Razer brengt een nieuwe versie van zijn in 2012 uitgebrachte Orochi-muis op de markt. De nieuwe Orochi V2 heeft een opgegeven batterijduur van 950 uur als de muis wordt verbonden via Bluetooth Low Energy. Dat is in combinatie met de bijgeleverde, enkele AA-lithiumbatterij.

Volgens Razer houdt de Orochi V2 het minder lang vol als de kleine, meegeleverde, in de muis op te bergen dongel wordt gebruikt voor de HyperSpeed Wireless-verbinding op 2,4GHz. In dat geval bedraagt de opgegeven gebruiksduur 425 uur. Deze Hyperspeed Wireless-technologie leidt volgens Razer tot een zeer lage latency.

De fabrikant presenteert de Orochi V2 verder als een muis die heel licht is. Het gewicht zonder batterijen bedraagt volgens Razer minder dan 60 gram. Dat verandert afhankelijk van wat voor batterij wordt geplaatst. De nieuwe muis biedt plaats aan een enkele AA-batterij, maar heeft ook ruimte voor een enkele AAA-batterij. Met het laatstgenoemde type batterij houdt de Orochi V2 het minder lang vol, maar is het wel mogelijk het gewicht te beperken tot 70 gram, schrijft Windows Central in een review. Met een AA-batterij is het gewicht 74 gram.

De muis bevat een sensor met een resolutie van 18.000dpi, waarbij de gevoeligheid standaard is ingesteld om direct in te kunnen stellen op 400, 800, 1600, 3200 of 6400dpi. De twee mechanische switches zouden het 60 miljoen clicks moeten volhouden. In totaal zijn er zes onafhankelijk van elkaar te programmeren knoppen aanwezig.

De Orochi V2 is volgens de fabrikant 'optimaal te gebruiken' ongeacht de greepvoorkeur van de gebruiker, waarbij gedoeld wordt op een klauwgreep, palmgreep en een topgreep. Bij de laatstgenoemde term raken alleen de vingertoppen de muis. Razers nieuws draadloze muis meet 108x60x38mm en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 80 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

28-04-2021 • 14:46

67 Linkedin

Reacties (67)

Wijzig sortering
Hoe zit het eigenlijk met meerdere BT devices tegenwoordig, Ik heb bv een BT speaker voor de PC maar kan je dan zoiets nog wel tegelijk gebruiken of moet je dan al radio verbinding hebben?
Ding komt waarschijnlijk met eigen dedicated usb dongle.
Ah, De muis kan dan alleen verbinding maken met die specifieke dongle zonder storing te veroorzaken op andere BT devices?
Deze muis heeft beiden, generic BT verbinding welke niet de latency voordelen biedt van de dongle, en uiteraard de dongle zelf voor de optimale verbinding.
Co-existence is gelukkig een ding. Apparaten binnen de 2,4 GHz-band (Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee, etc.) laten elkaar redelijk netjes "uitpraten". dankzij Collission Avoidance.
Dit zou prima moeten werken, echter geen garantie aangezien sommige Bluetooth modules in laptops al problemen geven bij enkel audio + wifi gebruik.

Maar meestal werkt dit prima tegelijk via dezelfde Bluetooth module, zo ook met een toetsenbord. Dit is sinds het begin van Bluetooth al het geval.
ik gebruik momenteel op de laptop een MS BT muis, & BT headset en verbinding met GSM. werkt allemaal zonder problemen. kan gerust muziek luisteren en muizen ;) tegelijkertijd.
PC wel keurig met de kabel verbonden natuurlijk want wie wil er nu de onstabiele wifi gebruiken, die veel meer last heeft van BT & microovens, deursensoren en allerhande dingen. :+
Blijkbaar zijn er 79 Bluetooth channels. Nou zitten die wel in het al drukke 2.4Ghz, maar het lijkt me dat je daar dan niet heel snel last van zou moeten hebben.
Bt 5.0 dan kun je met twee apparaten verbinden tegelijk. Maar niet iedere PC/Laptop heeft het nog geen 5.0.
dat kan al veel langer, zeker zo'n 10 jaar geleden had ik al 3 devices via bt verbonden met de laptop. moet wel zeggen met de laptop. PC (desktop) met BT dongels waren een ramp. en ben wel heel zeker dat BT 5 toen nog niet bestond.
Inderdaad ik had een bluetooth 5.0 dongel gekocht voor mij oude PC want ik wilde mijn PS4 controller draadloos gaan gebruiken maar ik had daar zelf ook erg slechte ervaringen mee. Want de generieke drivers werken slecht en de originele drivers kon ik toen niet geïnstalleerd krijgen.

Ik moet wel zeggen dat ik dat ook op een rare manier ook had, dat ik met twee apparaten tegelijk kon verbinden een of ander manier. Toen ik een ander driver gebruikte kon dat niet meer.

Bluetooth is gewoon een ramp. Je kunt beter bij een desktop een moederbord halen dat al onboard bluetooth heeft. Die zijn in mijn ervaring veel stabieler en drivers zijn veel makkelijker te vinden.
V2? Dat is gek, naar mijn weten waren er al 2 Orochi, 1 met blauw en 1 met groen licht en ook een net iets andere afwerking. Vond het wel altijd een fijne muis tot ik over ging op een Logitech MX Anywhere.

edit:Typo

[Reactie gewijzigd door Dodge-Charger op 28 april 2021 15:02]

Dat is nog steeds dezelfde muis met een ander kleurtje. Deze versie is vernieuwd en verfijnd. Onderandere de 950 uur op bt zoals in de titel.
Niet helemaal, de DPI is hoger bij de 2013 versie ten opzichte van de 2009 versie. En dan heb je ook nog de orochi chroma (2015) gehad met nog hogere DPI. De finish van de muis is ook zo anders dat hij ook anders voelt in je hand. En tussen al deze versies zitten ook best grote batterijduur verschillen.

Persoonlijk vind ik het een vreemde keuze om hem nu V2 te noemen maar dat is mijn mening :)
Het is dan ook versie 2 en niet nummer twee.
Ja de oriochi (blauw) en de oriochi 2014 (groen)
heb beide graag gebruikt (had de 2014 gekocht omdat ik dacht de eerste kapot was, maar was blijkbaar niet zo)
Maar toen je verplicht werd om en een razer account en dan nog online moest zijn om de alle functies van de muis te kunnen gebruiken. Ben ik volledig van Razer afgestapt.
een gewone driver is blijkbaar teveel gevraagd.
6 programmeerbare knoppen.. waar zitten die dan?
Scroll up, scroll down, scroll click, DPI switch, en twee side-buttons.
Als je het zo zegt is het logisch inderdaad. Bedankt voor de duiding!
Omgerekend dus zo'n 40 dagen. Mooi, maar erg onder de indruk ben ik niet echt moet ik zeggen. Ik heb jaren geleden de Logitech m705 marathon gekocht, en die doet het met twee AA batterijen 3 jaar lang. Ik twijfelde enorm aan die claim, maar inderdaad: ik gebruikte hem op werk, dus 40 uur per week constant, en als na drie jaar moesten er nieuwe batterijen in. Echt ongelofelijk.

Natuurlijk is dat helemaal geen gaming muis... maar 40 dagen op een enkel batterij vind ik dus niet gek veel.
ik heb wel eens lange gaming sessies maar 40 dagen achter elkaar is er nog niet van gekomen ;)

mijn Logitech G Pro heeft semi dezelfde techniek als deze muis maar gaat zodra je er een tijd niet mee werkt in slaapmodus, hierdoor bespaart ie accu.
Dat doet jouw m705 ook, want 40 uur actief je muis gebruiken dat lijkt me overdreven. Dus nooit een kopje koffie halen, toilet bezoek, tijdens je lunch met een hand een boterham eten om maar die muis te blijven gebruiken ;)
Zeker gaat hij in slaapmodus wanneer ik niet aan m'n bureau zit, maar met actief gebruik bedoel ik dus dat ik hem gedurende de hele werkweek als software developer gebruikte. En dat drie jaar op het paar AA batterijen dat in de doos zat, dat is knap.
Vraagje van een verstokte kabelaar:
hoelang gaat de batterij van een typische draadloze muis mee?
Hoe vertaalt zich dat in kloktijd?
Is dat "beschibkaar zijn" of "actief gebruiken"?

Het grootste deel van de tijd dat je achter de computer zit gebruik je de muis natuurlijk niet actief. Maar ik heb geen idee welk deel van de tijd de muis echt actief is. Het zou me niet verbazen als op een 8 urige werkdag de muis maar 1 uur actief is.

Ik heb hier nog een antiek draadloze muis van Dell naast de TV liggen en die gaat maanden mee op een AA batterij, maar dat ding wordt zo weinig gebruikt dat ik het weinig representatief vind.
Van mijn Logitech G603 op het werk heb ik recentelijk de batterijen (2xAA) verwisseld voor nieuwe, na ruim 1.5 jaar ~8 uur per dag kantoorwerk/development. Meestal verbonden via de Lightspeed dongle die standaard in mijn dock zit, soms even mee naar een vergaderruimte en dan op Bluetooth. Ideale combinatie wat mij betreft :)
Mijn G603 thuis (ja, ik heb hem thuis ook :+) is bijna 2 jaar meegegaan, maar die wordt iets minder frequent gebruikt (hoewel afgelopen jaar wat meer natuurlijk ivm thuiswerken).
Mijn Logitech g pro wireless gaat echt ontzettend lang mee en kan je ook gewoon via usb opnieuw chargen tot 100% in een uurtje.. geweldige muis al bij al.

Het kost wel wat voor een muis maar je krijgt echt wel waar voor je geld.
Hij gaat helemaal lang mee als je de rgb lichtjes op de muis uitzet.
hoelang gaat de batterij van een typische draadloze muis mee?
Dat zal heel veel verschillen per merk en model. Mijn Logitech G Pro Wireless gaat bijvoorbeeld 64 uur mee. Die laat ik wel 1000 keer per seconde rapporteren aan mijn computer. DPI 1500. RGB uit.
Hoe vertaalt zich dat in kloktijd?
64 uur gebruik. Wanneer de muis even niet gebruikt wordt schakelt ze zichzelf af om weer 'wakker' te worden wanneer ik haar beweeg.
Is dat "beschibkaar zijn" of "actief gebruiken"?
Dat is actief gebruiken
Well, de Marathon m705 (en Triatlon: M-0062) muis gaat maanden mee op een AA, bij zeer zwaar gebruik. Anders gaan ze tot 1 jaar mee met 1 batterij of 2 met twee batterijen (m705, de M-0062 gebruikt er maar 1). Ze doen hun naam dus eer aan. Nadeel is dat ze niet werken met oplaadbare batterijen en dat ze wat zwaarder zijn dan de gemiddelde muis.

Andere muizen (zoals die pokke-muis van Mickeysoft die ik had) zijn zo leeg. Natuurlijk heb je ook oplaadbare muizen. Die zullen wat minder lang mee gaan (hierbij gaat het meer om lekstroom dan stroomgebruik), maar tja, je kan ze ook zo weer opladen...

[Reactie gewijzigd door uiltje op 29 april 2021 16:49]

Het wordt genoemd en is essentieel voor de duur, de lithiumbatterij! Dus niet je huis-tuin-en-keuken Alkaline batterij. Stop je die er in, dan zal het wisselen van je batterij een stuk eerder moeten plaatsvinden.
Dat heeft niet zoveel te maken met het type batterij, maar de capaciteit. De energiedichtheid van lithium batterijen is normaal gesproken wel hoger.

Wat is de capaciteit van deze batterijen?

Waar ik meer benieuwd naar ben is hoe het opladen werkt, wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer ik er een nicd AA batterij in stop.
My bad, de lithium batterij is van het wegwerp type.

[Reactie gewijzigd door kid1988 op 28 april 2021 16:45]

Je gebruikt je batterij totdat het op is, dan haal je het eruit, laad je het op en stopt het er weer in.
Lithium batterij is niet te verwarren met een lithium-ion accu. De batterij is niet oplaadbaar. Ze zijn gewoon in de standaard A, AA etc. formaten te krijgen en leveren ook dezelfde spanning. Ze zijn alleen ongeveer de dubbele prijs van een normale batterij.
Razer HyperSpeed Wireless
Logitech G Lightspeed
Corsair Slipstream
Asus "RF 2.4 GHz 1ms"
Glorious "No-lag 2.4GHz"

Iedere muisboer heeft opeens z'n eigen low-latency alternatief op Bluetooth gebakken.

Kunnen deze fabrikenten niet de handen ineen slaan zodat hun supersnelle 2.4GHz protocol intercompatibel is?
Helemaal mee eens, maar waarschijnlijk krijg je dan WEER dit effect : https://xkcd.com/927/ :+
Ik vraag me af of die 4 gram minder gewicht nou echt iets op gaat leveren als je voor AAA batterijen gaat.

Ik krijg flashbacks naar een paar lan-parties waar altijd zo'n gozer was die liep op te scheppen hoe zijn muis zoveel lichter (en beter) is, maar wel 10 bier drinken waardoor ieder competetief voordeel ook wel verdwenen is.
10 bier, dat is toch al snel zo'n 2.5 kilo.🤣
gaming muis via bluetooth LE?
De lag zal je voor lief moeten nemen.
Leuke huis tuin en kantoor muis dus, maar voor gaming zou ik dit absoluut laten liggen. Een muis op accu of batterijen is leuk voor on the go, maar niet voor fulltime aan je gaming paard.
waarom niet?

Nou nu lijkt het heel erg ouderwets wat ik nu ga zeggen:

Slechter wordende accu, en in dit geval niet eens een accu maar een batterij naar keuze
Lege accu op slecht gewenst moment(elke dag opladen zodat je profijt hebt van, zit ook een nadeel aan)
Input lag(en dit is merkbaar, dit is zelfs merkbaar bij goedkopere draad modellen)
Storingsgevoelig, vooral nu met alle draadloze techniek die we hebben en krijgen

En tuurlijk zijn er tal van mensen die er bij zweren, maar ik denk dat we het gros van die mensen onder casual gamers kunnen schalen. En hierdoor dus niet de eisen stellen aan hun randapparatuur die echte "gamers" doen.
waarom niet?

Nou nu lijkt het heel erg ouderwets wat ik nu ga zeggen: => dat klopt tijd om je even bij te scholen en in de tegenwoordige tijd te gaan leven.

Slechter wordende accu, en in dit geval niet eens een accu maar een batterij naar keuze
Lege accu op slecht gewenst moment(elke dag opladen zodat je profijt hebt van, zit ook een nadeel aan)
=> powerplay, nooit lege accu, altijd vol
Input lag(en dit is merkbaar, dit is zelfs merkbaar bij goedkopere draad modellen)
=> bij sommige wireless muizen is de input lag al beter dar meeste wired muizen.
Storingsgevoelig, vooral nu met alle draadloze techniek die we hebben en krijgen
=> kan mijn muis op meer dan een meter van de ontvanger vlekkeloos blijven gebruiken
En tuurlijk zijn er tal van mensen die er bij zweren, maar ik denk dat we het gros van die mensen onder casual gamers kunnen schalen. En hierdoor dus niet de eisen stellen aan hun randapparatuur die echte "gamers" doen.
=> blijf maar lekker in je voor oordelen denken.
=> kan hier op het werk niet naar gaming sites ed. maar er zijn al professionele spelers die zweren bij wireless.
=> komt daarbij dat wireless nog eens extra vrijheid geeft (en heeft) dan iets wat vast hangt.
=> de draad zit nooit in de weg en kan nergens aan blijven haperen.
heb ooit op een lan party mensen gehad die mij uitlachten met mijn wireless muis en dan zaten ze (zelfs thuis bleek achteraf) via wifi te spelen 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7
Dan moet je niet komen klagen over (input)lag van een wireless muis.
Nu moet je goed luisteren, vooroordelen is als iemand iets vind en niet wanneer iemand iets denkt.
Bedoel je dat je draadloze muizen helemaal niet ziet zitten voor gaming? Want ik gebruik nu denk ik een jaar draadloze muizen voor gaming en zou niet meer terugwillen.
Want ik gebruik nu denk ik een jaar draadloze muizen voor gaming en zou niet meer terugwillen.
Voor de duidelijkheid, speel je hiermee kaartspelletjes, Real Time Strategy of Role Playing Games, of First Person Shooters? Gezien je stelligheid vermoed ik het laatste, maar het maakt waarschijnlijk nogal verschil of je lage latency belangrijk vind of niet.
Logitech G703 Hero gebruiker hier. Wat Tristanoz al zei "zou niet meer terugwillen". Draadloze muis is echt super en met die techniek die Logitech heeft vind ik hem veeeeeeel beter dan een muis met draad. En qua latency is er geen die je kan bemerken.. Probeer het zelf en stel je er voor open.
Probeer het zelf en stel je er voor open.
Ik vroeg informerend wat voor soort spelletjes @Tristanoz speelt. Ik speel zelf zelden computerpselletjes dus ik snap niet helemaal waar ik me voor open moet stellen.
Ik zal niet zeggen dat input lag op geen enkele draadloze muis een probleem is, natuurlijk niet. Maar ik raad je aan om je eens te verdiepen in het aanbod van razer, logitech etc.

En ik ben niet de enige die is overtuigd. Genoeg mensen die hun brood verdienen met competitief FPS die een draadloze muis gebruiken.
ik raad je aan om je eens te verdiepen in het aanbod van razer, logitech etc.
Ik vroeg informerend wat voor soort spelletjes je speelt. Ik speel zelf zelden computerpselletjes dus ik snap niet waarom ik me in dat aanbod moet verdiepen.

Overigens gebruik ik wel een razer muis, niet omdat ik hoge eisen qua latency of resolutie heb, maar omdat zij muizen voor linkshandigen maken.
https://youtu.be/orhb7Njj3h8

Kijk en huiver. En wordt geüpdatet.

Wireless gaming muizen doen niets onder tegenover bedraad.
Ik vroeg informerend wat voor soort spelletjes @Tristanoz speelt. Ik heb de latency van draadloze muizen nooit in twijfel getrokken, maar een opmerking als
Want ik gebruik nu denk ik een jaar draadloze muizen voor gaming en zou niet meer terugwillen.
is volgens mij niet zinnig als je niet expliciet maakt dat je games speelt waarbij latency van belang is.
De Razer Viper Ultimate heeft al een lagere latency dan de bedrade versie, of in ieder geval niet slechter. Bron: Rocketjumpninja

De tijd dat bedraad altijd beter was dan draadloos is wel voorbij.
De Razer Viper Ultimate heeft al een lagere latency dan de bedrade versie, of in ieder geval niet slechter. Bron: Rocketjumpninja
En dat is indrukwekkend maar ik zie niet in wat dat met mijn vraag te maken heeft.
dat je vraagt bedoelt is om te kunnen zeggen dat voor die games latency niet van belang is. en dat je dan geen last hebt van die 'trage' muizen.
Ja sommige mensen kunnen tussen de lijnen door lezen.

Nu is het niet van belang welke games hij speelt, omdat het niet van toepassing is voor welke verbinding je gebruikt, of hij nu patience speelt of competitief FPS, speelt geen rol meer of je nu een bedrade muis gebruikt of een wireless.

er zijn er al genoeg die zelfs professioneel wireless gameing muizen gebruiken.
Nu is het niet van belang welke games hij speelt, omdat het niet van toepassing is voor welke verbinding je gebruikt, of hij nu patience speelt of competitief FPS, speelt geen rol meer of je nu een bedrade muis gebruikt of een wireless.
Goed punt. Evenwel als je anekdotisch bewijs wilt gebruiken (ik gebruik het en vind het geen probleem) dan zul je die anekdotische situatie toch moeten uitleggen.
dan had je veel beter die vraag gesteld dan over kaartspelletjes te beginnen.
want dat schept een beeld van vooringenomenheid.
Persoonlijk speel ik bijna alles, wel heel weinig echte PvP omdat ik de mentaliteit van de meeste PvP spelers niet leuk vind. Ben ook al wat ouder, dus de reactie snelheid van mijn muis is al lang niet meer de bepalende factor ;)
Wekelijks speel ik wel coop shooters met een groepje.
schept een beeld van vooringenomenheid.
Dat is spijtig om te vernemen want mijn bedoeling was de schrijver aan te moedigen om expliciet te maken wat nu vrij impliciet was. Blijkbaar heb ik zelf precies dezelfde fout gemaakt.
Nee het is niet dat ik het helemaal niks vind voor gaming, maar in een vorige post zet ik even de gamers die deze muizen gebruiken weg als casual gamers. Wat prima is en dan kan ook je ook prima een muis gebruiken naar eigen gemak.

Maar als je een pro gamer bent of leagues speelt, dan zijn er tal van redenen om dit niet te gebruiken.
als je het hebt over muizen via BT dan kan je misschien nog wel gelijk hebben.
echter de originele Oriochi's waren even snel als de toen normale gaming muizen.
Maar ik heb geen ervaring met de BT versie, dat protocol zal wel een deel parten spelen.
Wat echter belangrijker is is dat de Oriochi's veel kleiner zijn dan de normale muizen.
ik heb zelf geen grote handen, maar een palmgrip lukt mij ook niet.
ze zijn wel iet groter dan de meeste 'baby' muizen, en vooral iets breder, wat genoeg is voor claw of tip gebruik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee