Razer komt met muis en toetsenbord met stille switches voor werkomgeving

Razer brengt opvolgers uit van de draadloze muis, een draadloos toetsenbord en een muismat die het bedrijf vorig jaar toevoegde aan zijn Productivity Suite. Volgens de fabrikant hebben de muis en het toetsenbord stille switches, wat mede bijdraagt aan hun geschiktheid voor de werkvloer.

Het nieuwe draadloze toetsenbord is de Pro Type Ultra en de Pro Click Mini is de draadloze muis, die aangevuld wordt met de Pro Glide XXL-muismat. Volgens Razer hebben deze producten 'stille mechanische switches', wat bij moet dragen aan een stillere werkomgeving en minder afleiding voor anderen in de directe omgeving. Het bedrijf zegt niet of, en zo ja in hoeverre, de nieuwe producten stiller zijn dan hun voorgangers.

De Pro Type Ultra beschikt over gele mechanische switches die een levensduur van 80 miljoen aanslagen zouden hebben. Volgens Razer is er sprake van een ergonomisch ontwerp met een polssteun en kunnen maximaal vier apparaten worden aangesloten via bijvoorbeeld bluetooth of de draadloze Hyperspeed-technologie. De accuduur bedraagt 214 uur als het backlight voor de toetsen uit staat en er bluetooth wordt gebruikt; in het geval van Hyperspeed is dat 207 uur. Dit loopt terug tot 13 uur als een van beide draadloze verbindingsmethodes wordt gebruikt in combinatie met het backlight op de helderste stand.

De Pro Click Mini beschikt volgens Razer over knoppen met een levensduur van 15 miljoen klikken. De sensor heeft een resolutie van 12.000dpi en er zijn vijf dpi-standen op te slaan in de muis zelf. De draadloze muis kan tegelijk verbonden worden met maximaal vier verschillende apparaten en er zijn zeven individueel programmeerbare knoppen aanwezig. Ook deze muis beschikt over bluetooth en Hyperspeed; de batterijduur bedraagt respectievelijk 725 uur tegenover 465 uur. De Pro Click Mini weegt 88g in combinatie met een enkele AA-batterij, of 111g in combinatie met twee AA-batterijen. De muis meet 100,2x62,7x34,1mm.

Alle producten zijn net als hun voorgangers uitgevoerd in witte en grijze kleuren. De Pro Type Ultra kost 170 euro en komt ergens in het huidige, vierde kwartaal uit. De Pro Click Mini is vanaf nu beschikbaar en kost 90 euro en de Pro Glide XXL is ook al uit en is aan te schaffen voor 35 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

03-11-2021 • 08:39

86 Linkedin

Reacties (86)

86
85
47
2
1
32
Wijzig sortering
Het is jammer dat je in de pricewatch in de categorie toetsenborden "stil" of "Silent" geen filterkeuze is. Dit terwijl het een steeds belangrijker wordende eigenschap is.
De baas ziet je al aankomen. "Ik wil graag een muis en toetsenbord van de firma Razer" "He wat, wat is dat voor zaak?"
Ik heb ook weleens van een baas m'n eigen hardware moeten bestellen, zo lang er maar geen 'gaming' of iets dergelijks in de productnaam zit.
Probeer dan maar eens een mechanisch toetsenbord te vinden.
Mistel? Ducky? IBM :P
En zo zijn er nog wel meer te vinden hoor.
Leopold is vrij zakelijk mechanisch zonder toevoegingen van leds oid.
Keychron, prima toetsenborden voor werk.
Inderdaad. Ik gebruik nu (bijna) een jaar de Keychron K3 (low-profile mechanisch toetsenbord) voor op kantoor. Goed gebouwd, verschillende type switches beschikbaar, typt lekker, draadloos, past makkelijk in je tas, en te koop vanaf €60,-.

[Reactie gewijzigd door Thenno op 3 november 2021 10:32]

Enige jammere aan keychron vind ik dat de printscreen en break toets zijn vervangen door backlit controle en naar wat ik vernam is dit niet te wijzigen.
Printscreen is nog wel aanwezig maar heeft de croptool icoon op de toets zitten. De Break|Pause toets is inderdaad niet aanwezig, maar het schijnt dat je eventueel keys kan remappen maar dan offer je een andere toets natuurlijk weer op.
Wat doet die break toets eigenlijk, gebruiken mensen die? (Serieuze vraag)
Tegenwoordig vrijwel niet meer. Vroeger kon je een draaiend programma stoppen met Ctrl-Break. Nu kan het wellicht nog steeds in de ontwikkeling omgeving voor een programmer taal. Maar als je wilt troubleshooting dan zet je specifiek breaks in bepaalde regels code.

De enige keer dat ik het nog gebruik is als ik in een command prompt een opdracht heb ingegeven die veel te lang duurt.
Doe bv een "dir /s" in de root van je disk.
Die laat dan alle files in de folders zien inclusief alle subfolders. Je kan wachten tot die daar mee klaar is, maar dat duurt wel even. Je kan het proces stoppen met Ctrl-Break of Ctrl-C.

Maar dat is ook echt het enige waarvan ik me kan herinneren dat ik het gebruikt heb.
Die Break toets wordt nog veelvuldig gebruikt door mensen die met Visual Studio / WinDbg werken :+
Ctrl+Break onderbreekt het huidige process (compileren, test run),
en in WinDbg forceert dat een 'Breakin' / Breakpoint
En dank je wel, nu voel ik mij wel heel oud. Vroeger toen je nog op terminal zat of DOS en er een lange listing werd geprint kun je met BREAK de screen output pauzeren en rustig lezen.
Ik herinner dat m'n pa dat deed, toen ik 5 was ofzo.. Alleen geen idee dat dat de BREAK toets was!
Gebruik die enkel in CLI voor de output te pauzeren, voor 98% van de gewone gebruikers die geen CLI meer gebruiken is het inderdaad minder nuttig
Ik heb Sharpkey op de PC daarmee kan je elke key een andere functie geven. Zou hier ook voor moeten werken lijkt mij.
Gebruik deze zelf om de / naast de kleine linker shift om deze de shift functie te geven.

[Reactie gewijzigd door Dutch_CroniC op 3 november 2021 13:17]

Sharpkey werkt, maar zelf vind ik de Keyboard Manager in PowerToys prettiger voor zowel het remappen van toetsen als toetscombinaties.
Ga ik even bekijken, thanks.
Probeer dan maar eens een mechanisch toetsenbord te vinden.
Ducky, Filco, Leopold?
Of de Planck EZ voor de masochisten :*)
Ik voeg Das Keyboard nog even aan het lijstje toe, samen met WASD keyboards.
...is goed. Bestel maar en lever de bon maar in.
Ik heb dat gewoon gedaan.
Mijn baas boeit het echt niet hoe het eruit ziet of welk merk het is...., zolang hij het voor mij mag bestellen(i.p.v.) bonnetjes inleveren, vindt ie alles prima.
Inmiddels ook rest van mijn prive computers met Razer via de big boss uitgerust want ja...., veel cursussen zijn tegenwoordig online en ik wil wel fijn kunnen tikken etc :)
Hangt van bedrijf tot bedrijf af. Ik ken zat bedrijven waar ze een euro in 10 delen om het zo te zeggen. Daar krijg je zelfs nog een tas bijvoorbeeld bij een laptop ... Ook geen bon ofzo als je er eentje koop. Een muis ... dat heb je niet nodig bij een laptop. Daar werden zelfs laptops gekocht met 8gb geheugen en dan 8gb bijgestoken omdat dit goedkoper was en je zo geen grote schijf moest hebben ... Maar de tijd om dan bijvoorbeeld 10 laptops 8gb bij te steken telden ze dan niet mee .. Uiteraard niet zo lang voor gewerkt. Dan zijn er bedrijven die zeggen "doe maar", zolang het aanvaardbaar is. Maar toch het merendeel gaat wel zeggen een logitech keyboard van 50 euro is meer dan genoeg. Het hangt sterk af van de sector waar je in zit. Voor programmeurs en IT bedrijven is dit meestal veel losser. Maar bij grotere bedrijven is het ... Dit is je pakket van dell en daar moet je het mee doen. Ik wil alleen nog ergo keyboards (ms ergo sculpt), natural is er niet meer in Azerty (tenzij Frans en dat is net nog wat anders) enja querty kan ook, maar als de kinderen dan eens op papa zijn pc moeten zijn, dan moet het toch azerty zijn. Als je zelf mag kiezen dan zit je al in het betere bedrijf
Ik breng gewoon mijn persoonlijke toetsenbord en muis mee naar het werk in mijn rugzak (reden dat ik een tkl heb).
Want die 200 euro draadloze Logitech set dat al door een andere werknemer is gebruikt in het verleden, wil ik gewoon niet op werken.
Ha! Om die reden heb ik heel pietluttig meerdere draadloze setjes geprobeerd tot ik uiteindelijk kwam op de MK270 van logitech.. de muis is mij veel te klein maar het toetsenbord is velemale beter dan de MK235 die ze eerst uitleveren.

Ik had voor ene poosje mijn Anne Pro2 mee genomen naar het werk maar... daar werden ze niet zo warm van en moest ik deze weer mee nemen naar huis helaas, wel heb ik een MX Master 3 weten te bemachtigen via het werk! Wel moet ik het doen met een K170, wat goed genoeg typt voor mij voorlopig.
Als ik nog ergens ga freelancen als consultant neem ik gewoon mijn eigen sculpt set mee, en mijn eigen verticale muis van anker. Dan zie je der velen kijken en willen ze dat allemaal wel eens proberen. Dan kan er ook geen gezeik zijn achteraf. Daarbij als externe ligt het dikwijls wat moeilijker, maar ik lig er echt niet wakker van. Ik heb zelfs ooit een scherm vervangen bij een werkgever. Die schermen daar waren gewoon echte rommel.
Vind het altijd heerlijk bij bedrijven waar voornamelijk Apple producten gebruikt worden. Magic keyboard is duurder dan een Keychron en dus is het geen probleem want "ik ben goedkoop"
Lijkt mij ook niet zo'n probleem. Ik heb nu een Ducky One toetstenbord op het werk.
Kan hier prima.

Ik ging bij ICT vragen voor een extra muis, kreeg meteen de vraag of ik een voorkeur had voor merk/type.

Was in mijn geval voor een tijdelijke opstelling, dus het meest basale geval was voldoende.
Maar als het je normale werkplek is... Toch wel fijn als je een comfortabele ramplank en muis hebt als je er 8 uur per dag aan moet zitten.

Maar er zijn zeker bedrijven waar dit heel raar is.
Ik had voor ergonomisch perspectief een logitech MX master van het bedrijf en eerst hun ergonomisch toetsenbord, van bakker elkhuizen dat enorm duur is en op niets trekt.
Terug gegeven en gevraagd of ik op de afdeling zelf één mocht bestellen.
Gewoon een TKL mechanisch besteld zelf en dat kwam zelfs goedkoper uit.

Waar ik nu werk is het wel bring your own quality gear. Die doen aan die stuff niet mee.
Maar voordien was het wel een fortune 500 en nu niet meer :D
De baas ziet je al aankomen. "Ik wil graag een muis en toetsenbord van de firma Razer" "He wat, wat is dat voor zaak?"
Wat natuurlijk helemaal belachelijk is. Moet je kijken wat een stel veiligheidsschoenen of een boormachine kost. Als je in je hele carriere een enkele dag RSI voorkomt dan zijn de kosten van een goed toetsenbord al weer terugverdient.
Waarom heerst het beeld dat leidinggevenden allemaal wereldvreemde opa's zijn die niets van hardware weten én niet kunnen begrijpen dat een gamingtoetsenbord ook voor werk gebruikt kan worden?

Ik heb veel bedrijven van binnen gezien en ik kan me er bij geen van voorstellen dat ze moeilijk zouden doen als ik zou zeggen dat ik dat nodig heb om mijn werk goed te doen. Waarschijnlijk werk ik in een hele andere branche dan jullie.
witte hardware, blijft mooi om te zien, maar om met de handen mee te werken [..] bak zonlicht erop, vaak ziet dit soort hardware er na een tijdje niet meer zo fris uit
witte hardware, blijft mooi om te zien, maar om met de handen mee te werken [..] bak zonlicht erop, vaak ziet dit soort hardware er na een tijdje niet meer zo fris uit
Kun je nagaan wat voor viezigheid er op een gemiddeld zwart toetsenbord voor de gebruiker verborgen blijft...

Wat ik me trouwens afvraag: wat is de meerwaarde van zo'n hoog oplopend toetsenbord. Het zal wellicht enigszins vertekenen, maar op de eerste foto lijkt dat toetsenbord wel de hoogte te bereiken van een oude Atari/Amiga computer. Het eerste wat ik zelf doe met elk toetsenbord waarmee ik werk, is de pootjes aan de onderzijde inklappen, zodat het toetsenbord zo vlak mogelijk komt te liggen. M.i. stukken gezonder voor de pezen en gewrichten.
Wat betreft de dikte / oplopen; Ik denk dat het wel meevalt in de praktijk, maar ik deel je zorgen. Dat er standaard een polssteun meegeleverd wordt, draagt bij aan het beeld dat het een oncomfortabel hoog ramplankje is.

Polssteunen zijn per definitie een signaal dat het toetsenbord te hoog is.

Het is belangrijk dat je, in ontspannen staat, je onderarmen vlak op tafel kunt leggen.

Ik adviseer zelfs om een bureau met uitsparing te nemen, dan kun je veel makkelijker je onderarmen op tafel kwijt.

Ik hou van de platte toetsenborden zoals Apple ze sinds een jaar of 16 verkoopt: Minimale hoogte, weinig maar genoeg travel, nauwelijks oplopend, minimaal geluid, degelijk materiaal, mat aanvoelende toetsen.

Net hoog genoeg om er nog een usb-stick of muis in te kunnen steken aan de verste zijkant.
Ik gebruik zelf al sinds jaar en dag de Logitech Ultra X Flat. Vlak, vlakker vlakst :Y) Helaas al weer enkele jaren discontinued, maar ik kocht nog net op tijd een exemplaar op reserve. die dingen waren destijds ook nog eens spotgoedkoop, minder dan 2 tientjes geloof ik. En het ding heeft zelfs een beetje een cultstatus gekregen _/-\o_
Ah, grappig :)

Is hij platter dan de A1243 van Apple? Die gebruik ik al 15 jaar of zo. 16 mm op het dikste punt. Kan van de Ultra X Flat niet zo makkelijk de maten vinden.
Ik heb nooit met zo'n Apple toetsenbord gewerkt, maar afgaande op de afbeeldingen zal het tussen die twee niet heel veel schelen
Niet dat dat het enige is natuurlijk, maar omdat ie Ultra Flat heet was ik benieuwd. Dacht dat je er eentje voor je had liggen en het kon opmeten of zelfs uit je hoofd wist, als trotse bezitter van een cultobject ;)
Hij is op het hoogste punt 19mm en de laagste rij toetsen (spatie ctrl etc) ligt op 14mm.
Ik heb hem ook al jaren voor me liggen. Toevallig lag hier ook een rolmaat. :)

Nu weet ik niet hoe die Apple toetsenbord is, maar deze Logitech is voor mij persoonliojk een heelijk ding om me te werken. En voor het casual-shooter-game-gebeuren voldoet ie opzich ook wel. Hoewel ik wel op zoek ben naar een low profile mechanisch ding. Maarja, Logitech heeft in Nederland altijd die rare lay-out met een grote entertoets. Ik moet nog even bekijken of ik daar aan zoui kunnen wennen
:) Heb er even een schuifmaat bij gepakt, met dieptemeter. Dan kom ik voor het aluminium toetsenbord zelf op 6 mm aan de voorkant, oplopend tot 17 mm op het hoogste punt. Dan steken de toetsen nog iets van 1,7 mm uit.

Verschil is misschien wel dat de A1243 geen 'switches' gebruikt maar een soort vlinder-achtig mechaniek, in combinatie met een kunststof matje, voor het terugveren. Het klinkt nogal cheapo als ik het zo vertel, maar het waren geen goedkope toetsenborden en ze typen heerlijk. Ik heb er eentje los bij een macbook pro gekocht indertijd en dat was een goed idee, want nu heb ik er altijd nog eentje als backup, mocht de eerste sneuvelen.
als bezitter van het eerste model; die hoogte is nodig omdat het een mechanisch toetsenbord is, maar in de praktijk valt het erg mee. Hij is niet hoger dan de mechanische gaming toetsenborden van razer zelf, wel laat ik bij dit toetsenbord de uitklapbare pootjes achterwege :)
... wel laat ik bij dit toetsenbord de uitklapbare pootjes achterwege
Volgens de ergonomische experts is dat ook beter, o.a. om RSI te voorkomen, maar ik vind het niet werkbaar, en volgens mij heeft iedereen in min omgeving ook de voorkeur voor uitgeklapte pootjes.
Ik denk dat het ook veel uitmaakt hoe groot je handen zijn. Ik heb vrij grote handen en kan daardoor mijn halve handpalm op tafel laten rusten en tegelijkertijd makkelijk bij bijna alle toetsen. Bij de meeste toetsenborden tenminste. Mijn vrouw kan dat zeker niet en gebruikt de vrij brede rand van haar toetsenbord als polssteun. Voor mij zit dat alleen maar in de weg.
Volgens mij werd er toch echt over het *oplopen* van de hoogte gesproken, dat dat ergonomischer is is een misverstand.

Een wat je verder zegt is ook onzin, er zijn prima low profile mechanische tobo's op de markt vandaag de dag.
mijn excuses zeg, ik dacht dat mechanische toetsenborden in de regel altijd wat dikker zijn.

Maar ik zal mijn "onzin" input verder wel achterwege laten..?. het wordt blijkbaar niet altijd gewaardeerd.

Ja hij loopt wat op richting de achterkant zoals gezegd, de pootjes klap ik dan ook zeker niet uit, bij een 'regulier" toetsenbord klap ik de kortste pootjes vaak wel uit, dus ik denk dat je kan stellen dat de hoogte van dit toetsenbord ongeveer gelijk is aan een regulier toetsenbord met de korte pootjes uitgelapt.
Klopt helemaal, al zegt het uiterlijk van de witte hardware vaak ook iets over de gebruiker ervan. Want het is wel schoon te houden, kost alleen wat extra werk. En hangt ook beetje van het product af of het makkelijk schoon te maken is, maar bij Mechanische toetsenborden is dat altijd prima te doen.

Donkere hardware wordt overigens net zo vies alleen zie je het dan minder snel. Ik gebruik daarom op flexplekken op kantoor nooit het toetsenbord dat erbij ligt. Dan maar mijn eigen laptop toetsenbord gebruiken, dan is het tenminste mijn eigen viezigheid wat erop zit.
Met die rationale is het m.i. juist ongeschikt voor de werkvloer (waarop dit juist gericht is volgens de producent). Het gemiddelde kantoor staat stijf van de flexplekken en wordt schoongemaakt door een onderbetaalde schoonmaker die iets van 20 seconden per werkplek heeft. Binnen no-time is zo'n toetsenbord ranzig en alles behalve strak-wit ogend.
Grote bedrijven gebruiken gewoon de Lenovo of Dell toetsenborden, onderdeel van hun grote deal met die bedrijven, waardoor ze laptop, scherm etc regelen. Die randapparatuur is gwn een vermoedelijk gratis onderdeeltje er van.

Ik denk eerder aan design offices waar je als klant binnenkomt en je als bedrijf een strakke omgeving wilt neerzetten.
Architecten bureau's, advocaten of gewoon zelfs bij de tandarts.
Dat samen met een notaris kantoor is waar ik al alles in microsoft surface lijn producten gezien heb of alles in Mac.
Yups heb ik ook gezien, heb vroeger ook voor fortune 500 bedrijven gewerkt en daar is het geswoon hp of dell, lenovo. En alles qua randapparatuur komt ook van daar. Dat is gewoon gemakkelijk en super voordelig. Alles is hetzelfde en maakt het ook gemakkelijker. Zelfs kleinere bedrijven (20-50 werknemer)s gaan die tour op. Je kijgt wat korting en het is gemakkelijk, 1 punt. Of ze gaan naar een plaatselijke leverancier die dan alles regelt, maar dan heb je dikwijls een mix van vanalles en nog wat. Maar alle randapparatuur komt gewoon van de leverancier.
Heb je helemaal gelijk in en vaak krijgt de schoonmaker ook nog eens de opdracht om niet aan de apparatuur te zitten. De toetsenborden zullen dan hooguit even aangeraakt worden om het stof eraf te vegen.

Maar denk dat er weinig bedrijven zijn die dit soort spul voor hun medewerkers gaan aanschaffen. Is eerder iets wat een medewerker zelf aanschaft als hij een vaste werkplek heeft op kantoor en deze fancy wilt inrichten. Gemiddeld bedrijf geeft niet meer dan 25 euro uit per toetsenbord/muis combo.
Als er genoeg stof op een toetsenbord ligt om af te kunnen vegen, wordt 'ie niet veel gebruikt...
Meeste zit tussen de toetsen.
Maar als het netjes wit gehouden wordt dan is het waarschijnlijk wel schoner dan een zwart toetsenbord waar het vuil niet zichtbaar is en dus niet zo veel schoon gemaakt wordt :)

Het valt of staat dus met hoe goed de schoonmaakster of werknemers zelf het tobo schoonmaken!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 3 november 2021 09:28]

Volgens mij is dat met name het plastic wat in de jaren 90 gebruikt werd. Modern plastic verkleurd veel minder tot nauwelijks.
Volgens mij is dat met name het plastic wat in de jaren 90 gebruikt werd. Modern plastic verkleurd veel minder tot nauwelijks.
Destijds was alles licht-crèmekleurig, en dat werd dus donkerder en geler, tot bruinachtig, vooral daar waar veel licht, m.n. zonlicht kwam.

Moderne apparatuur is meestal zwart, vaak met een chroomkleurige accentstrip, soms donkergrijs. Daar valt het verkleuren meestal niet op, behalve dan als je nieuw en oud naast elkaar houdt en de oude ook veel in zonlicht heeft gestaan. Dan zie je dat die lichter wordt. Dat donkergrijs ging bij bv de Dell GX280-serie (±2005, P4) er steeds lelijker uit zien. Ook moderne witte apparatuur verkleurt op den duur, al gaat het langzamer als vroeger, en wordt het ook niet meer zo lelijk, on-egaal geel-bruin, al zal je nog wel verschil kunnen zien tussen de kant waar het zonlicht op gevallen is en de schaduw- of onderkant.
Ik vind het in een kantooromgeving juist prettig de boel bedraad te hebben. Werkt echt altijd. Deze modellen hebben ook nog eens batterijen die vervangen moeten worden. Niet zo milieuvriendelijk, hoe lang ze ook meegaan. En extra werk. Doet iets het niet, moet je toch zoeken en iemand mag de batterijen vervangen. Leuk voor een kantoor van 10 mensen misschien.
Ben zelf sinds een paar jaar over op MX masters van logitech. Die batterijen gaan weken mee, echt perfect. Als je zelf een laptopje hebt waar je op werkt is het echt heel fijn om een draadloze muis te hebben. Pleur het ding in je tas en je kan weer naar de volgende locatie.
Batterijen die maar weken meegaan? De Batterijen in mijn Logitech G603 zitten er ondertussen al 1,5 jaar in, begint nu wel aan te geven dat ze bijna ze leeg zijn. Het zijn wel gewoon oplaadbare AA batterijen, dus iets meer gedoe als een accu zoals bij de MX Master 3 maar heb altijd een paar extra batterijen in mijn tas zitten voor het geval dat.

Voordeel van batterijen vind ik dan weer wel dat wanneer de oplaadbare batterijen minder goed beginnen te worden je gewoon weer nieuwe koopt, de accu van een muis vervangen is vaak lastiger als je al een vervangende accu weet te vinden.
Met weken bedoel ik dan ook een stuk of 8/10 en dan even met een micro-usb kabeltje een half uur erin en dan doet ie het weer 8/10 weken.

Heb deze muis inmiddels ook al wel een paar jaar.
8/10 is 0,8 weken, dat is niet heel erg lang.
Hij zal wel 8 a 10 weken bedoelen.
Zelfde ervaring hier met mijn MX Master 3, doet het enkele maanden op een lading.
Zal wel per muis verschillen. Mijn Logitech MX Ergo doet met mijn tamelijk vele gebruik zo'n 3-4 maanden op een volle accu. 1,5 uur opladen via usb en hij kan weer 3-4 maanden mee. Bovendien blijft 'ie tijdens het opladen ook gewoon werken.
ja dat is wel het fijne aan die muizen, ze werken gewoon via usb micro.
Op zich heb je gelijk dat de MX Masters best wat langer op een batterij lading mee zouden moeten kunnen gaan.
Aan de andere kant zit het oplaad apparaat in de muis zelf. Als mijn MX Master muis leeg is, stop ik een laadkabeltje in de muis, alsof het een bekabelde muis is, en kan ik doorwerken terwijl hij laadt.

Als je oplaadbare batterijen hebt, en ze echt op zijn, moet je de batterijen er uit nemen en opladen, en moet je, tenzij je een reserve setje batterijen hebt, wachten totdat ze weer vol zijn.
Heb een M705 en die verbruikt misschien 2 AA batterijen per 12-18 maanden. Ideaal in een kantooromgeving, geen kabelzooi over het bureau lopen.
heb een logitech trackball; denk 1x per 6mnd nieuwe AA batterij nodig (oplaadbare!) verwacht dat niet oplaadbare batterij langer vol houdt
Werkt echt altijd.
Precies dit is waarom ik zowel thuis als op het werk ook alle toetsenborden en muizen bedraad heb. Ooit eens een M705 Marathon muis van Logitech gehad, prima ergonomie verder, maar vond dat gevoelsmatig toch 'net niet'.
Ik ben een groto fan van bedrade apparatuur, maar 1 van mijn katten vond het heerlijk om op mijn kabeltjes te kauwen toen ik thuiswerkte. Daar was een draadloos toetsenbord echt wel een uitkomst...
Die dacht natuurlijk: hé een lekkere muizenstaart! :P
Knabbelt die ook niet aan 230v snoeren?
Nee, hij was specifiek van de snoertjes met een geweven omhulsel.
Kittens willen nog wel eens 230V snoeren proberen, maar daar heb ik overal van die wikkelomhulsels omheen zitten, en dat kauwt toch niet lekker :)
Slimme zet, houd ik in m'n achterhoofd voor het geval dat we nog eens een beesie in huis nemen!
Met het toetsenbord heb ik geen last van het draad. Met de muis echter wel. Fijn is gewoon een muis te hebben die met draad opgeladen kan worden, of middels een qi-lader. Hier een Corsair Dark Core Pro en dat is een enorm fijne muis om mee te werken en te gamen. Accuduur is slecht in vergelijking met een MX serie die weken lang meegaat, maar de respons is wel beter omdat de MX serie een office muis is.

Na het werk of in de pauze netjes op de qi-lader leggen en door.
Apparatuur geeft doorgaans wel ruim vooraf aan dat batterijen vervangen moeten worden.

Plaats je ergens centraal een lader met Eneloops of iets anders fatsoenlijks. Met een beetje geluk doe je dan jaren met sets batterijen die je doorwisselt.
Ik vind het in een kantooromgeving juist prettig de boel bedraad te hebben. Werkt echt altijd. Deze modellen hebben ook nog eens batterijen die vervangen moeten worden. Niet zo milieuvriendelijk, hoe lang ze ook meegaan. En extra werk. Doet iets het niet, moet je toch zoeken en iemand mag de batterijen vervangen. Leuk voor een kantoor van 10 mensen misschien.
Op mijn werk heb ik ook het draadloze setje (microsoft) van tobo en muis bij de desktop aan de kant geschoven. Batterijen heb ik hier niet liggen, en terwijl de muis wel een aan-uit-schakelaar heeft (die je meestal vergeet als je afsluit), ontbreekt die op het toetsenbord. De muis heeft daarbij AA's nodig en het toetsenbord AAA's, dus ook nog eens verschillende.
Handig hoor, zijn de batterijen leeg, moet je wachten tot de chef vanuit het buitenland komt en er meebrengt. Gelukkig liggen er genoeg bedrade tobo's en muizen.

Thuis wordt ik echter helemaal gek van de kabelwirwar. Daar is de PC aangesloten op de TV,waaraan ook gekoppeld zijn, een kpn-tv-ontvanger, DVD-recorder (eigenlijk alleen als afspeelapparaat gebruikt), HD-recorder, AV-receiver, Karaoke-microfoon. Aan de receiver zit dan weer een platenspeler. Aan de pc zit ook een usb-flatbedscanner, usb-muis-matmat met tobo+muis, twee 3.5" usb-HDD's. Dat alles krijgt stroom via contactdozen die ook nog stroom leveren aan enkele lampen, een vitrinekast, een gitaarcomboversterker, een buizenvoorversterker en een pedalboard. De TV-ontvanger hangt dan weer aan de Experiabox en die hangt dan ook nog eens aan een UTP-kabel naar het glasvezelmodem. De printer is nu wel draadloos.
Stille switches zijn leuk maar ze kunnen beter eens iets doen aan de opbouw en demping ín de borden.

Mijn mechanische bord met goede demping in het bord en gewone non-stille switches is stiller dan een bord zonder demping met stille switches.

Dan eens de stabs goed doen zodat die ook niet irritant ratelen want dat hoor je ook van verre al als mensen enthousiast typen :+
Stille switches zijn leuk maar ze kunnen beter eens iets doen aan de opbouw en demping ín de borden.

Mijn mechanische bord met goede demping in het bord en gewone non-stille switches is stiller dan een bord zonder demping met stille switches.

Dan eens de stabs goed doen zodat die ook niet irritant ratelen want dat hoor je ook van verre al als mensen enthousiast typen :+
Wat in een kantooromgeving ook uitmaakt is of je allemaal in één grote ruimte zit, een kantoortuin, met de bekende geluidsoverlast, of met één tot vier personen in een kantoortje. In het laatste geval zal het tikken nauwelijks hinderlijk zijn, tenzij het zo'n ouderwets klikkend toetsenbord is, wat degenen die het kennen, nog altijd het fijnst vinden typen.
zouden deze toetsenborden ook beginnen te zeuren over de razer software? ik had een razer toetsenbord maar werd echt gek van de software dus het zou fijn zijn als deze dat niet deden
Ik heb voor thuis / werk nu bijna een jaar de REALFORCE R2 PFU Limited Edition ramplank.
Uitermate fijn en tot nu toe de beste plank die ik tot nu toe gehad heb.
Zie: https://www.pfuemea.com/e...ed-edition-ivory-45g-full
Top idee, wel aan de prijs.

Heb zelf een Keychron K1 gekocht omdat ik draagbaar+bluetooth+mechanisch wilde voor flexplekken op werk, deze zijn redelijk stil maar het kan altijd beter. Muis nog niet aan toegekomen, maar ik kan iedereen iets dergelijks aanraden.
Keychron K2 hier, gecombineerd met Logitech MX Master 3. Zeer tevreden met die combinatie.
Yes, eindelijk gamen in de kantoortuin zonder dat het opvalt!
Blijf het toch nog steeds zien als een toetsenbord dat niet af is, mist nog de behuizing.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee