Game Pass-abonnement voor pc komt uit bèta en prijs gaat naar 10 euro per maand

Over een week verhoogt Microsoft de prijs van het Xbox Game Pass-abonnement voor pc-games naar 10 euro per maand. Dat gebeurt vanaf 17 september; momenteel geldt nog de introductieprijs van 4 euro per maand.

De prijsverhoging volgt nadat Microsoft bekendmaakte dat EA Play wordt geïntegreerd met het Game Pass-abonnement voor pc. Tot nu toe kostte Game Pass voor pc 4 euro per maand, maar dat ging om een introductieprijs tijdens de bètaperiode, waarvan Microsoft al eerder zei dat die zou wijzigen.

Op Twitter bevestigt Microsoft dat het pc-abonnement van Game Pass vanaf volgende week uit de bètafase wordt gehaald en daarmee gaat dus ook de prijs omhoog. Op de Xbox-site is te zien dat het gaat om meer dan een verdubbeling van de prijs, naar 10 euro per maand. Gebruikers die al een Game Pass-abonnement hebben afgesloten voor 4 euro per maand, blijven dat bedrag betalen tot de volgende betaalperiode.

Woensdag maakte Microsoft bekend dat het EA Play-abonnement onderdeel wordt van het Game Pass-abonnement voor pc en voor Game Pass Ultimate, zonder extra kosten. Het abonnement van EA kost bij die uitgever los ook 4 euro per maand.

Via het Game Pass-abonnement krijgen gamers toegang tot een bibliotheek van meer dan honderd games, die lokaal geïnstalleerd moeten worden. Microsoft brengt alle games van zijn eigen studio's direct uit via het abonnement, waaronder titels als Flight Simulator en de Halo-games. Daarnaast sluit Microsoft deals met andere uitgevers. Geregeld worden er nieuwe games toegevoegd en veel games verdwijnen na een bepaalde periode ook weer.

Microsoft heeft drie verschillende Game Pass-abonnementen: voor pc, voor consoles en een Ultimate-variant, die beiden combineert en daarnaast ook cloudgaming en Xbox Live Gold bevat.

Update, 9:36: Het bedrag van 4 euro per maand geldt tot de volgende betaalperiode en niet zolang het abonnement loopt. Het artikel is hierop aangepast.

Xbox Game Pass voor pc Xbox Game Pass voor consoles Xbox Game Pass Ultimate
Prijs per maand 10 euro (was 4 euro) 10 euro 13 euro
Pc-games Ja Nee Ja
Consolegames Nee Ja Ja
EA Play Ja Nee Ja
Cloudgaming Nee Nee Ja
Xbox Live Gold Nee Nee Ja

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-09-2020 • 07:45

223 Linkedin

Reacties (223)

223
211
85
19
1
108
Wijzig sortering
Ik vind de titel een beetje krom. De dienst gaat, zoals verderop in het artikel wordt beschreven, uit bèta en krijgt een reguliere prijs.
Nu ligt de focus in de titel meer op de "prijsverhoging" dan het uit beta gaan van de dienst.
Ik vind de titel juist recht door zee, het artikel prikt dan ook door het marketingpraatje heen van Microsoft en benoemt gewoon wat het is: een introductieprijs schrappen en mensen de volle mep laten betalen nu ze zich hebben laten 'binden'.

-edit-, de melding vooraf bij het afsluiten is wel zo netjes, en doet mijn punt teniet.

[Reactie gewijzigd door DrBackBeat op 10 september 2020 09:05]

Nee, dat is niet wat dit artikel doet. De titel en het artikel impliceren dat Microsoft dit niet op voorhand had aangekondigd, maar bij het afsluiten van een XGP for PC abonnement staat al sinds dag 1 van de beta dat zodra de beta periode voorbij is het abonnement 10 euro gaat kosten.
Waarom impliceert de titel dat? De prijs gaat omhoog van €4 naar €10, dat is een feit. Dat de prijs aanvankelijk zo laag was omdat de dienst in bèta was en nog niet zoveel games had klopt ook.
Zijn er nu ineens dan noemenswaardig meer games bij gekomen?
Flight Simulator en Crusader Kings 3 zijn aardig grote nieuwe titels, dus ja.
Vergeet ook niet Tell me Why, Resident Evil 7, Wasteland 3, Spiritfarer, Grounded, Fallout 76, Gears Tactics, Observation, World War Z en binnenkort Destiny 2 (uitbreidingen) enz.
Nouja opzich wordt heel EA play er in zijn geheel aan toegevoegd
"Tenzij je opzegt, wordt het abonnement na de promotieperiode verlengd voor de op dat moment geldende prijs (aan verandering onderhevig). Plus toepasselijke belastingen. De gamecatalogus wordt van tijd tot tijd aangepast en varieert per regio."
Aldus de voorwaarden op de site.

Hier haal ik uit dat als de huidige duur van je abo (maandelijks/jaarlijks heb ik niet opgevangen) afloopt je vervolgens de huidig geldende prijs betaalt.

Wellicht een vermelding waard @GrooV -edit- bedoel natuurlijk @Xtuv?

[Reactie gewijzigd door DrBackBeat op 10 september 2020 10:10]

Het is een doorlopend abonnement. Er staat ook gewoon in het artikel waar je onder reageert dat huidige mensen 4 euro blijven betalen, en je tot 17 september nog een abonnement kunt afsluiten voor 4 euro per maand.

Artikel is inmiddels aangepast, zie stuiterveer's reactie hieronder.

[Reactie gewijzigd door m8ZBm1Si op 10 september 2020 11:28]

Gebruikers die al een Game Pass-abonnement hebben afgesloten voor 4 euro per maand, blijven dat bedrag betalen tot de volgende betaalperiode.
Het zal dus niet permanent zijn.
Ah, de discussie had dus toch zin en het artikel is inmiddels aangepast. Bedankt voor de verduidelijking (ook aan de auteur).
Dat zegt Tweakers, maar dat lijkt me een foute conclusie...
In de tweet zegt Microsoft:
We're retiring the introductory price on the 17th, but if you're already a member, you'll pay the same rate through the next billing cycle. look out for a notification on the 17th to get more details
Oftewel de volgende betaling is nog 4 euro maar daarna ga je naar 10.
@Xtuv misschien even aanpassen?
Scherp, aangepast. Ik kan niet zo snel vinden of het ook mogelijk is om bijvoorbeeld een jaar vooruit te betalen, of dat alleen maandelijks betalen mogelijk is. Ik ging er vanuit dat dat eerste ook kan, omdat dit met de truc voor het omzetten van Xbox Live Gold in Game Pass Ultimate zo werkt. Maar dat geldt wellicht niet voor het losse pc-abo...
Voor Ultimate is €39 per kwartaal de langste (en goedkoopste) optie.
EDIT: Ik zie dat de prijs per maand is verlaagd naar €13. Gaat de kwartaalprijs nu ook omlaag?

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 10 september 2020 10:19]

Gamepass ultimate is in Europa altijd 13 euro geweest. In de VS is het 15 dollar.
Bij het afsluiten van het abonnement kreeg ik anders netjes dat het een introductieprijs was en dat het in de toekomst gelijk getrokken zou worden met Xbox game pass. Je had het dus moeten weten bin het afsluiten. Ik vind het geen probleem en heb maandenlang geprofiteerd van 4 euro per maand (rn zelfs 3 maanden 1 euro)
Ik spreek uit ervaring dat dat zogenaamd laten binden overrated is. Mensen die de dienst toch wel willen zijn bereid X prijs te betalen. Ga je de prijzen verhogen, dan zijn er ook genoeg mensen die de dienst gewoon opzeggen. 't Is gewoon een sutkje consolidatie van klanten. Als de klant het eigenlijk net iets te duur vindt is hij zo weer weg. Niks met binding te maken :)
Daarom ook binding tussen aanhalingstekens. Elk abonnement is op te zeggen, maar a) het is makkelijker een lid te houden dan iemand lid te laten worden, en b) mensen laten toch gauw een abo doorlopen, en deze wordt ook automatisch verlengd. Toch een zekere vorm van binding in mijn optiek, zelfs al is het geen lock-in.
Niet zo cynisch joh, zoals @Loller1 aangeeft, dit was vanaf dag 1 aangekondigd.
Waardoor ik mijn bericht ook heb aangepast, nog voor jouw reactie :-)
Ik loop wel vaker achter de feiten aan 8-)
Eens. Beetje negatief zo!
En dat is niet een heel verkeerde houding van Tweakers.net! Want zeker op de Nederlandse site is het allemaal wel heel misleidend:
https://www.microsoft.com...ass-pc-games/cfq7ttc0kgq8
€ 3,99/maand
Oorspronkelijke prijs was € 3,99, huidige prijs € 1,00
75% korting

Ontdek je volgende favoriete game

Krijg onbeperkte toegang tot een bibliotheek van hoogwaardige pc-games voor een introductieprijs. Omdat er steeds nieuwe games bijkomen, valt er altijd iets nieuws te spelen.
Als ik dat lees dan slaat die tijdelijke introductie prijs op die €1,00/maand en niet op de €3,99/maand. Daarnaast is er dit:
nieuws: Xbox-topman: Game Pass is niet sterk verlieslijdend om later prijs te...
En bron:
https://stevivor.com/feat...l-spencer-xbox-game-pass/
“I know some people — I’ve seen it — some people say, ‘Oh, they’re just kind of burning money left and right in order to gain customers so they can trick you into raising the price later.’

“There’s no model like that, for us,” he said. “We feel good in the business that we’re running now. We’re definitely investing in it, but not investing in a way that’s unsustainable.

“We’ll do promotional deals and stuff — any service will,” Spencer said of promotions where new subscribers can join for a single dollar for their first month, “but it’s a business and it’s a business that does well.”
Hoe kan je dit anders bestempelen dan als 'bait&switch'? Eerst zeggen, gaan we niet doen, om het vervolgens alsnog te doen...

Note: Ik neem geen Xbox game pass (pc) af en was dat ook eigenlijk niet van plan.
Als je een abonnement afsloot stond er al een tijdje (weet niet of dat altijd was, maar in ieder geval toen ik het afsloot) dat je de eerste maand voor 1 euro kreeg en daarna 4 per maand met daarbij de vermelding dat die 4 euro de beta prijs is en later verhoogd zou worden.

Dus geen bait en switch. Het werd netjes en duidelijk vermeld.

edit: die eerste link (nieuws: Xbox-topman: Game Pass is niet sterk verlieslijdend om later prijs te...) gaat over de xbox game pass en die is voor zover ik kan nagaan niet in prijs verhoogd. De prijs van de xbox gamepass voor PC is verhoogd, maar dat was te verwachten zoals ik hierboven aangaf. Dus het klopt wat er eerder gecommuniceerd is door Microsoft.

[Reactie gewijzigd door cracking cloud op 10 september 2020 11:18]

Ook het abbo voor PC heet "Xbox Game Pass (voor PC)", die andere heet "Xbox Game Pass (voor consoles)". De informatie die jij noemt staat niet op de pagina waar je het aankoopt, dat maakt het problematisch.
Bij mij staat het er gewoon, misschien dat ze een A/B test doen en het bij jou niet staat:

Krijg je eerste maand voor € 1, daarna voor regulier -€ 9,99- € 3,99/mnd.*
(Tijdelijke prijs)

(met 9,99 doorgestreept)

Zie https://i.imgur.com/WbpNNUj.png

Op deze pagina: https://www.xbox.com/nl-NL/xbox-game-pass#join
Het is niet abnormaal dat een beta dienst goedkoper is gedurende de beta, dat is ook niet uniek voorMicrosoft.
Xbox Gamepass was niet in beta en gaat niet omhoog in prijs, net als de ultimate versie. Ik neem aan dat Spencer dan ook daar op doelde (al denk ik dat het een illusie is te denken dat de prijs niet gradueel zal stijgen met de jaren).

In het artikel zelf staat dit ook:
maar dat ging om een introductieprijs tijdens de bètaperiode, waarvan Microsoft al eerder zei dat die zou wijzigen
De 1 Euro voor eerste maand is op al hun abonnementen, dus ook die beta (door een fout (of dat denk ik toch) vorig jaar een jaar gehad voor 1 Euro door 1 op 1 omzetting van live. Sommige 3 jaar).
De 1 Euro voor eerste maand is op al hun abonnementen, dus ook die beta (door een fout (of dat denk ik toch) vorig jaar een jaar gehad voor 1 Euro door 1 op 1 omzetting van live. Sommige 3 jaar).
Ben je zeker dat je Game Pass for PC genomen hebt, en niet Game Pass Ultimate ?

Want voor Game Pass Ultimate is dat de normale/gedocumenteerde manier van werken : je abonneert en betaalt voor de eerste maand, en als je nog XBox Live Gold, of XBox Game Pass maanden staan had, worden die 1:1 overgezet naar Game Pass Ultimate.
Dat was Ultimate ja, sorry ik had het daar niet meer over pc, had ik moeten verduidelijken :).
Het was al van bij de eerste aankondiging gekend dat Game Pass €10 zou kosten. Die €4 was deprijs die ze hanteerden tijdens de beta fase en die €1 is is een speciale promotieprijs die je betaalt voor de eerste maand.
Bij de eerste aankondiging was de prijs niet eens bekend. Ik heb dat juist opgezocht, Tweakers.net heeft hier ook over bericht dat de prijs nog niet bekend was.
Het is niet gek dat een beta product een beta prijs heeft toch? Pas als xbox game pass in t algemeen een prijsverhoging zou krijgen zou ik me misleid voelen, want phil spencer heeft zeker gezegd dat het niet de bedoeling is om de prijs later te verhogen.

Dat bedoelde ik, niets anders. De titel van het artikel maakt dat mensen gelijk aan phil spencer's betrouwbaarheid twijfelen maar dit is niet het geval. Het gaat om de beta versie die uit beta gaat en daardoor een dito, vaste prijs krijgt.
De titel is feitelijk, maar ik ben het er mee eens dat er wat meer nadruk kan op het uit bèta komen van de dienst. Daarom aangepast :)
Dat het uit beta gaat daar zal de gebruiker weinig van merken, dus de titel en focus op de prijsverhoging lijkt mij juist. Dat bij de verhoging van 6 euro p/m EA Play bij komt "zonder extra kosten" is onderdeel van een knap staaltje marketing.

Zo zorgt Microsoft ervoor dat diegenen die overtuigd zijn door de 4 euro p/m instapprijs meer geneigd zijn om aan te blijven. Daarnaast is er nog een veel uitgebreidere aanbod dat maar 3 euro p/m duurder is. Als je tevreden bent en van 4 naar 10 euro p/m gaat dan is van 4 naar 13 euro p/m voor het Ultimate aanbod gaan gevoelsmatig een veel betere deal.
Heb vier maanden geleden Game Pass PC bij mijn GPU gekregen en moet zeggen dat het me wel bevalt. Nu betaal ik €3,99 per maand. Met het nieuws van gister en wellicht de koop van een Xbox Series X/S heb ik gister 3 jaar gold aangeschaft en dit omgezet naar Game Pass Ultimate. Ben bang dat het €1 euro trucje straks ook niet meer werkt.

[Reactie gewijzigd door Freshnub op 10 september 2020 09:18]

Die €1 deal is helemaal geen truukje, en is gewoon een promo waarbij je de eerste maand voor een prikje krijgt. Dit zie je met heel veel abonnements-diensten, tot zelfs kranten toe.

Het écht truukje is die conversie van reeds opgestapelde XBox Live Gold en/of XBox Game Pass naar Game Pass Ultimate aan een 1:1 ratio, waardoor je tot 3 jaar ver veel minder betaalt (maar welliswaar upfront ipv maandelijks). Temeer daar het toevoegen van XBox Live Gold en/of XBox Game Pass codes aan een lopend GPU abonnement slechts aan een 1:3 ratio gebeurt.

Het is dat truukje dat wellicht eerder vroeg dan laat zal verdwijnen en zal wijzigen in een 1:3 ipv 1:1 ratio, zodat het niet uitmaakt of je XBox Live Gold en/of XBox Game Pass gebruikt vóór of ná dat je je abonneert op GPU.
Dat zeg ik toch, met truukje doel ik op 3 jaar GPU voor de prijs van 3 jaar gold + €1. Dat zal niet eeuwig mogelijk blijven.
Ik bedoelde maar dat die €1 totaal los staat van de 1:1 conversie-truuk ;). Er is dus niet zoiets als een "1 euro trucje" ;).
De 3:1 conversie geldt al als je al naar gamepass ultimate bent overgestapt en nog Live Gold kaarten hebt liggen. Die kun je nog steeds invoeren, maar gaan dan met een 3:1 conversie (Live Gold:GP Ultimate)
Inderdaad, daarom ook dat ik zei : "zodat het niet uitmaakt of je XBox Live Gold en/of XBox Game Pass gebruikt vóór of ná dat je je abonneert op GPU."

Nu is het compleet onlogisch, en ik kan me inbeelden dat er mensen zijn die dit niet weten en nog codes inwisselen op een actief GPU abonnement terwijl ze gemakkelijk konden opzeggen, dan de codes inwisselen en dan terug GPU nemen. Ik zou ook niet happy zijn als me zoiets zou overkomen.
mmm.. werkt dat dan? Opzeggen en dan opnieuw inwisselen?
Ging er eigenlijk vanuit dat dit niet ging, gezien Microsoft de verlopen GP Ultimate nog op je account ziet.

Enfin, heeft ook weinig nut voor me. Ik zit nog tot juni 2022 goed volgens mij. En die wordt verlengt met een maand of 4 op het moment dat EA Play er ook in valt omdat ze dan ook dat abonnement met een 3:1 inwisselen naar GPU
Ah nice hier zocht ik naar. dus dit werkt nog wel :)
De tweet zegt “ you'll pay the same rate through the next billing cycle” en Tweakers zegt “ Gamers die al een Game Pass-abonnement hebben afgesloten voor 4 euro per maand, blijven dat bedrag betalen zolang hun abonnement loopt.”.

Volgens mij bedoelt Microsoft dat je, indien je maandelijks betaald, gewoon de nieuwe prijs na de eerste verlenging na 17 september betaald. Tenzij ik het verkeerd begrijp.
Na een maand wordt het dan ook automatisch verlengd? als je per jaar betaald wordt het na een jaar automatisch verlengt.
Heb je ooit een aanbieding gehad die je per elke 3.14 jaar betaald wordt deze elke 3.14 jaar automatisch verlengd.
Er zijn inderdaad abonnementen waar je de “oude” prijs betaald zolang je klant blijft. Netflix heeft dit lang gedaan bijvoorbeeld en zelf heb ik nog KPN Mobiel onbeperkt internet “je leven lang” omdat ik, ook al betaal ik per maand en was het contact na 2 jaar afgelopen, nooit heb opgezegd/veranderd.

Mijn verwarring is dus niet onterecht naar mijn idee.
Ik heb een mail gehad dat het van 1 naar 4 euro gaat (net afgesloten).
Dat kan wel kloppen, de eerste maand is namelijk 1 euro, en nu ga je dan naar de beta prijs, die is 4.
Ja, maar niet 10 dus. Gezien mijn 2e maand na 17 sept ligt.
Volgens mij blijf ik daarna ook gewoon 4 euro betalen.
Correctie: Microsoft haalt Xbox Game Pass for PC uit beta en schrapt de beta-korting. De XGP for PC ging altijd al 10 euro kosten, dat wisten we op voorhand al.
Ik ben totaal geen fan van het abonnement en lease tijdperk waar we in leven, zelfs matrassen worden tegenwoordig geleased.

Maar ik vind zo'n Gamepass echt ideaal, i.p.v een triple A game te kopen á €60,- betaal je één keer 10 euro, zelf speel ik een game wel uit in een maand.
En dan heb je nog toegang tot een flinke bibliotheek.

Of voor wanneer je met vrienden een game wilt proberen, waarvan je misschien het vermoeden hebt dat je het snel zat zal zijn. (voor mij bijvoorbeeld de Battlefield games)
Heb ook al een tijdje gamepass maar loop wel tegen een tweetal dingen aan. Ik ben begonnen aan metro exodus, halverwege in het spel krijg ik de melding:sorry deze game gaat uit de game pass.weg game

Remnant from the ashes, een game die ik nooit zou kopen, blijkt een super toffe game te zijn. In de game pass BEHALVE de dlc's :/
Aan de andere kant heb je nu wel Remnant for the ashes kunnen proberen voor een 'schijntje' en weet je nu dat het (voor jou) de volle prijs wel waard is. Misschien is dat ook de moeite van GamePass al wel waard (in dit geval voor jou) ?

Ik gebruik het zelf niet hoor.. maar ik bedenk het me zo na het lezen van jouw reactie.
Misschien niet ideaal dat games komen en gaan.. maar aan de andere kant kun je voor een vast bedrag per maand wel heel veel games spelen en kom je vast een hoop games tegen die je toch niet leuk vind.. dan heb je daar de winst al te pakken dat je die dus nooit voor de volle pond hebt aangeschaft. En soms loop je dus onverwacht een pareltje tegen het lijf. Iets was je anders dus nooit had 'gevonden' (wellicht)
Vroeger konden we demo's downloaden, daarvoor zaten ze op een schijfje bij computer magazines, of kon je ze zelfs gratis krijgen bij de lokale computerboer.

Wanneer de game aan je verwachtingen voldeed, kon je het volledige product aanschaffen, schijfje in de pc en spelen.

Tegenwoordig moet je dus 10 (4 als je nu nog instapt?) euro betalen om die (iets ruimere) demo's te krijgen en dan nog aan te schaffen? Geen idee hoe lang ze beschikbaar blijven op game pass, maar ik lees veel over uitspelen op een maand, zijn veel mensen die daar de tijd niet voor hebben, nog los dat het door de DLC (die zowat elke game bij aankondiging al gaat krijgen) een onvolledige game is waar ze nog een paar keer willen cashen.

Doe mij maar weer de oude demo's die in tijd (aantal dagen) of progressie (eerste level) beperkt zijn, en dan in 1 keer alles kopen... En oprotten met al die subscription based dingen.
Je ziet het een beetje te zwart wit denk ik. Ik schets het namelijk als extra voordeel van een GamePass. Dat je games ook kan uitproberen.. mocht het wat zijn kun je gewoon door spelen (want je heb immers de complete game.. en niet maar één level zoals 'vroeger' met demo's vaak het geval was).
Mocht het niets zijn.. dan ben je niet 60 euro kwijt voor een volledige game die je anders had moeten aanschaffen.
Je reactie is enigszins begrijpelijk, maar komt uit een misvatting... De meeste games zitten veel langer in de collectie. De games die er het snelste uit gingen zijn GTA V en RDR 2 en dat zal aan Rockstar liggen, die zaten er maar een paar maanden in (ik meen 4 maanden uit mijn hoofd). De meeste games heb je echt meer dan ruim de tijd voor om te spelen.

Alleen natuurlijk vervelend als je een game later besluit te spelen en net dan blijkt hij over een paar weken er uit te gaan. Daar zie ik ook nog wel een verbeterpunt voor Microsoft, ze mogen wat mij betreft duidelijker aangeven tot wanneer ze de licentie hebben. Zet dat gewoon meteen bij elke game er bij, dan weet de klant waar die aan toe is.
Je betaalt niet voor ruimere demo's maar voor het recht om de volledige games te spelen zolang je ervoor betaald. Niemand verplicht iemand om een abo af te sluiten maar je kunt zo gewoon heel veel spelen op jaarbasis maar dan zonder eigenaar te worden van de games. Dus als jij liever hetzelfde bedrag uitgeeft voor 2 nieuwe games per jaar, eigenaar wordt en daar happy mee bent.... wie houd je tegen. Maar je hebt de feiten niet helder dat is wat anders, lees de info...

En als je ziet dat de line-up van XBOX voor de next-gen veel AAA games bevat kan het zijn dat ook jij toch beter af kunt zijn met Gamepass. Ik ben trouwens geen XBOX boi want speel alleen op mijn PS4 maar ook daar krijg ik aardige games binnen PS-Plus en anderen koop ik gewoon. Als er een Gamepass Ultimate op de PS4 of straks PS5 zou bestaand (en Playstation Now is meer voor oudere games) dan wist ik het wel.
exact waarvoor ik vrees. Tot nu toe zijn het super bang for buck deals, feit is wel dat bedrijven hun content kunnen aanpassen wanneer het hun blieft. Ik hoop niet dat het nu users minen is en daarna het model radicaal op de schop gooien. Third party games is nog wat van te zeggen, maar ik mag toch hopen dat first party games voor altijd in de gamepass blijven.
Vroeger betaalde je een veelvoud per kilobyte om te downloaden (wat ook nog kon mislukken), moest je dure magazines kopen voor het schijfje. En de lokale computerboer die demo's gratis weg gaf? Dat zal wel heel lokaal zijn.
Was het dan echt tof en wilde je het snel, dan moest je hopen dat in je omgeving er 1 computerwinkel was die het spel op voorraad had.

Oh en kortingen, 'summer sales' bestonden niet.

Maar dan kickt de nostalgie in :Y)
Dit. Vroeger had je demos omdat grote spellen 120 gulden kostten. Ik hoef zeker niet terug naar dat tijdperk.
Uhhh, ik hoef de gulden ook niet terug, maar games zijn duurder dan 120 gulden momenteel
Nope. Minimumloon als voorbeeld in het jaar 2000: 13,90
Minimumloon in 2020: 9,70.

Nu hoef je dus maar net iets meer dan 6 uur te werken voor een standaard AAA game (hoop zijn het niet waard, maar dat terzijde). Vroeger was dat bijna 9 uur.

Overigens was niet elk spel 120 gulden natuurlijk, maar ook nu zijn er nog maar weinig spellen die nog 60 euro kosten.

[Reactie gewijzigd door Seditiar op 10 september 2020 10:50]

Ach of je nu een tientje betaalt voor een tijdschrift met een CD of een tientje aan MS, dat tientje ben je toch kwijt.

Bij MS kan je de volledige games spelen. Dat vind ik eigenlijk wel vooruitgang!
Daar had je vroeger toch de demo”s voor die je gratis kon uitproberen.

Dat was soms ook zoveel uur het volledig spel enzo.

Ik snap de pluspunten wel van een abbo. Maar het grootste nadeel is toch wel dat je games uiteindelijk gaat verliezen. Ik heb nog games liggen die ik 20 jaar geleden heb gekocht en nu nog weleens uit de kast haal om te spelen. Dat is straks dus weg.
Als je een game echt wil hebben kan je hem natuurlijk nog steeds kopen. Met gamepass kun je alle games spelen die op dat moment beschikbaar zijn, vind je iets echt leuk en zou die game gaan verdwijnen koop je de game gewoon.
Gamepass ultimate is op moment 15,- per maand. Remnant was tijdens release 30,- en de DLC een 10,-

Het kan aan mij liggen, maar voor mijn gevoel heb ik Remnant niet voor een "schijntje" geprobeerd. Nu is remnant geen triple A full priced game maar lekker voelt het niet.
Woon jij in de VS? Hier is gamepass ultimate 13 euro. Maar daar krijg je ook Xbox live gold voor dus niet echt eerlijk om dat hele bedrag te tellen.
Het is toch echt nog steeds goedkoper dan de game kopen. En je kreeg er de mogelijkheid meer dan 100 andere games te spelen bij...
Games die verdwijnen staan waarschijnlijk ook al een tijdje he, net zoals met netflix.
Ja, het is jammer dat je misschien na X maanden aan een spel toekomt maar redelijkerwijs is het niet al te ongewoon dat spellen verdwijnen want Microsoft moet hierover ook licentie vergoeding af dragen.
Game Pass is vooral ideaal voor het ontdekken van nieuwe games. Als ik een game zo leuk vind dat ik DLC ga aanschaffen dan koop ik de game ook wel, maar dan in de aanbieding. Vind het niet zo prettig om geld te stoppen in een game als deze binnenkort kan verdwijnen. Overigens komen er vooralsnog meer titels bij dan dat er weggaan.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 10 september 2020 09:40]

Dit. Je krijgt voor games in de game pass altijd een leuk kortingsaanbod.
Metro heeft er vanaf 9 juni 2019 ingezeten, meer dan een jaar dus. Beetje sneller spelen ;)
Het is net als met Netflix waar wel eens films weggaan. Je kunt de game nog wel met korting kopen (of nu gewoon 2de hands bij gamemania voor kleiner bedrag)
Een waarschuwing dat een titel binnenkort verdwijnt zou wel op zijn plaats mogen zijn. Ik had Metro zitten downloaden, alle settings zitten tweaken, een uurtje gespeeld én de dag nadien krijg je bij het opstarten een technische error (met zo'n hexadecimale code) en moet ik via forum post(!) via google vernemen dat het game niet meer beschikbaar is.

Nadeel van de service is ook dat je geen controle hebt waar de installatiebestanden terecht te komen omdat de installatie via de Windows store verloopt. Akkoord, dat dit misschien een detail is maar ik heb graag controle over mijn pc. Bij Steam of Epic is dit wel mogelijk.
Als ze weg gaan wordt dit vaak een maand van te voren wel aangekondigd (soms eerder). Ik krijg het via verschillende kanalen binnen waaronder het xbox gamepass twitter account.

Het installeren op een andere disk is overigens wel te regelen:
https://windowsreport.com/windows-10-games-location/
Dat klopt, maar @DonCortizone heeft wel gelijk dat dat beter aangegeven mag worden. Je moet echt zelf gaan controleren welke games er binnenkort uit gaan. Ik ben groot fan van gamepass, maar daar ligt zeker nog een verbeterpunt voor Microsoft qua user experience.
Bedankt voor de tip. Je kan blijkbaar wel enkel de disk wijzigen niet de folder en erg gebruiksvriendelijk is het toch niet.
Het wordt wel degelijk in de XBox app aangegeven in de categorie 'Leaving soon' (op dit moment bvb GoNNER WIN10) maar je kan er gemakkelijk over kijken. En vooral: als je op de page van de game staat, staat het niet aangegeven. Als je dus via Search of de Library op de titel kwam, heb je helemaal geen warning gezien.
Bovendien zegt de warning ook niet wanneer 'soon' is.
Het is net als met Netflix waar wel eens films weggaan.
Ik zou eerder zeggen: het is net als met Netflix waar wel eens een serie verdwijnt. En dat is echt géén leuke user experience. Je zal maar eens halfweg een serie zitten met 10 seizoenen om ineens te horen dat je nog 3 weken hebt om de rest uit te kijken. Op dat vlak schiet Netflix gewoon tekort, want je wordt veel te laat gewaarschuwd wanneer iets verdwijnt, terwijl je zou denken dat ze eigenlijk al al die tijd maar een contract hadden tot die bepaalde datum. Zelfs als ze nog aan het onderhandelen zijn voor een verlenging, wil ik als kijk liever onmiddellijk weten tot wanneer ik gegarandeerd kan blijven kijken. Ik ga echt geen serie van 10 seizoenen beginnen kijken als ik bvb maar 2 maand de tijd krijg (ik ben geen binger).
Eigenlijk is het met games net hetzelfde. Als ik begin te spelen, wil ik eigenlijk onmiddellijk weten tot wanneer ik gegarandeerd het spel kan blijven spelen. Wordt het ineens langer, dan is dat mooi meegenomen, maar dan ik tenminste enkel mezelf de schuld geven als ik het spel niet uit heb tegen een bepaalde datum.
Mee eens, maar ik kan/ga niet elke game spelen zodra deze in de gamepass komt. Het is meer dat het een vertroebelt systeem is.

Als ik nu een game wil spelen en laten we eerlijk zijn, sommige RPG's vragen uren en uren van je tijd ;)

Komt de game in de gamepass? Ja/nee? Zo ja, is het tijdelijk of voor altijd? Komt de DLC er ook bij? Of kan ik beter de game kopen?
Wil je zekerheid: koop de game. (maar dat geldt voor alle game streaming diensten).
En ga er voor rest maar vanuit dat als hij in de gamepass zit, dat het tijdelijk is.
DLC komt sowieso nooit in de gamepass. Dat is nog bij geen enkele game die er in zit.
En dat is best een gek systeem zoals het nu is. Ik huur / stream de game, maar moet wel de DLC kopen. Dan zit je dus als de game verdwijnt (waar je geen invloed op hebt), met gekochte spullen waar je niks meer mee kan. Gaat die DLC nog werken als ik naderhand dan maar besluit de game te kopen, of is de DLC aan de game pass versie gekoppeld?

Ik vind het wel geinig voor die 4 euro, maar voor 10 euro ga ik het niet doen denk ik. Dan wacht ik wel tot een game in de aanbieding is en koop het via Steam etc. Zoveel game ik niet, dus die 10 euro is dan teveel voor mij, bovenop de andere talloze abo services die al lopen...
Via game pass heb je ook de mogelijkheid de game met 20% korting te kopen.
Schiet ik daar veel mee op, in mijn geschetste situatie? 10 euro per maand, 12 euro korting op game van 60 euro.
Voor dat 10tje per maand heb je een enorme gamelibrary. Veel games zullen veelal eenmaal gespeeld worden, de game welke jij daadwerleijk wilt behouden kun je dan met een leuke korting kopen. Daarnaast als je goed oplet kun de abu. ook goedkoper krijgen, zo heb ik voor 3 jaar Game pass Ultimate ongeveer 100~120 euro betaald, dat is 30~40 euro per jaar. Gewoon een beetje goed opletten. Met Ultimate heb een gamelibrary zowel voor XBOX als PC, en zometeen ook nog de Game streaming dient van Microsoft, dat is niet echt duur lijkt mij.
Als er maar 1 game jouw aandacht trekt uit de 100+ die er aangeboden worden dan moet je afvragen of deze dienst bij je past.
A: dat is dan ook precies wat ik zeg, het is niet voor iedereen ;).
B: het is niet zo dat maar 1 game de aandacht trekt, maar ik heb gewoonweg de tijd niet om tientallen games te spelen. Dus ik kies er meestal een paar die ik rustig van begin tot eind kan spelen.
Op dat vlak doet PlayStation het inderdaad beter. Voor de tijdelijke spellen kan je steeds zien tot wanneer ze op PS Now staan, tot op de dag zelfs.

Voor gamepass, Xbox exclusives komen er steeds vanaf de eerste dag op en blijven permanent in de collectie. Voor andere spellen hangt het af welke deal er gesloten werd met de publisher, maar meestal staan ze er wel enkele maanden op. Aparte DLC zit er normaal gezien niet bij. Ze waarschuwen meestal ook 14 dagen à ene maand op voorhand wanneer er spellen verdwijnen.
Maar dan kun je die toch alsnog los aanschaffen?

Op Netflix verandert het aanbod ook wel eens, maar dan kijk ik die film wel op een andere manier, bvb. iTunes

(niet dat het niet irritant is)

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 10 september 2020 08:25]

Remnant from the Ashes kon je ook gratis downloaden in de Epic Store. Geen idee of daar de DLC ook bij zat.
Maar de melding dat de game uit de GamePass gaat, dan is hij niet dezelfde dag weg he. Daar zit vaak wel wat tijd tussen. Volgens mij kun je dan de game ook vaak wel kopen met een leuke korting..
Het wordt zeker een maand vooraf aangekondigd en de korting die ik tot nu toe gezien heb is 20%.
Ik snap je helemaal, maar hier ging ik even fout op.
Of voor wanneer je met vrienden een game wilt proberen, waarvan je misschien het vermoeden hebt dat je het snel zat zal zijn. (voor mij bijvoorbeeld de Battlefield games)
Anekdote: met deze gedachte heb ik ooit een maandje game pass geprobeerd. We hadden een LAN en bijna iedereen had AoE2DE al gekocht op steam, maar een aantal (waaronder ik) niet. We zouden het wel via game pass kunnen doen. Er stond zelfs expliciet bij dat ze crossplay hadden. De game pass mensen konden elkaars game zien, de steam mensen elkaars game, maar niet met crossplay. Bleek dat ze per service toch een andere versie hadden ;(
Dat is volgens mij meer een limitatie van Steamworks dan van Game Pass, maar het resultaat blijft hetzelfde. Balen.
Precies! Of je koopt 2 games op launch voor 60 euro per stuk in een jaar, of hebt een jaar lang gamepass en hebt honderden games die je kunt spelen.
Maar de gemiddelde persoon heeft geen tijd om honderden games te spelen waarschijnlijk, dus dat vind ik altijd een beetje een misleidend argument (geldt ook voor streaming services al Netflix trouwens, al is het daar wat makkelijker dingen te consumeren soms, vanwege kortere speelduur). Kijk ik naar mijn game pass bibliotheek, dan zijn er iets van 6 games geïnstalleerd, sinds een half jaar. Met 10 euro in de maand was ik dan ook al 60 euro kwijt geweest. Meestal koop ik games via Steam tijdens sales, dan is het niet onrealistisch dat ik ook 6 games voor 60 euro had kunnen kopen.

Begrijp me niet verkeerd, zo'n abo heeft zeker goede kanten, zeker voor mensen die veel gamen. Het is wat mij betreft wel wat complexer dan zeggen: "kijk man, honderden games te spelen!" :)
Iedereen heeft een andere kijk erop, dat is het mooie juist! Ik speel games vaak ook maar één keer dus voor mij heeft het niet veel meerwaarde om hem te hebben tegenover gewoon een keer uit te spelen met de gamepass.
Wat is game pass ? Het zelfde als PlayStation plus ? Dus nodig om online te spelen ?
Game pass zou je eerder kunnen vergelijken met PS now.
Toch ook niet helemaal, want ook dat is een streaming dienst, waar game pass echt lokaal draait.
PS now kan ook lokaal. Een hele zooi games zijn te installeren op je PS4.
Het artikel ging toch om de PC variant of ben ik nou gek?
Game pass (voor pc) is een 'soort van' Netflix voor games. Of toch wat er het dichtst bij komt.
Niet helemaal, netflix streamt, gamepass is lokaal draaien.
Hoe zit het dan als ze de game online stoppen met aanbieden, kun je lokaal dan blijven spelen?
Nope, maar er zit altijd een interessante aanbieding bij om de game aan te schaffe, en er wordt best ruim van te voren aangekondigd dat een game gaat verdwijnen. Dat verdwijnen van games geld overigens niet voor Microsoft titels dus voor mij is het alleen daarvoor al de moeite waard.

Edit: Ik heb game pass ultimate overigens verkregen door eerst mijn xbox live gold tot een maximum van 3 jaar te verlengen en vervolgens een maand trial game pass ultimate a 1 euro aan te zetten. voor rond de 60 euro heb ik daardoor 3 jaar game pass ultimate.

[Reactie gewijzigd door hottestbrain op 10 september 2020 10:23]

Met de Game pass kan je een heleboel games spelen maar in plaats van dat je die games allemaal apart moet kopen sluit je een abonnement af. Online gamen is op de pc gratis. ;)
*sidenote... alleen de basis versies van de meeste games, oftewel exclusief de DLC's.
Dat is best balen.. heb je een leuke game via gamepass geïnstalleerd, koop je er de dlc bij voor de extra's etc.
Besluit Microsoft om het spel uit de library te halen waardoor je het niet meer kan spelen, tenzij je het basisspel alsnog koopt (tegen discount).
Beetje als een kale leaseauto nemen en er zelf de extra's voor kopen, en dan de leaseauto weer in moeten leveren ^^;;
Is exact wat sommige van mijn collega's doen met hun bedrijfswagen
Game pass is een abonnement waarbij je toegang krijgt tot honderden games voor een vast bedrag per maand
Nee, je kan de spellen los kopen of een abonnement nemen, dan krijg je veel games voor een prijs per maand.
Nee het is een grote catalogus met games die je onbeperkt kan spelen als je het abbo hebt. Het nu afsluiten voor €4 p/m is wel een goede deal omdat alle MS spellen erop komen en nu ook nog EA games.
Stukje uitleg toegevoegd :)
Het is een verzameling games die je kan spelen zolang je Game Pass hebt. Soms gaan er games uit en soms komen er nieuwe bij.

Als er wat single player games tussen zitten waarvan je weet dat je het maar 1 keer door wilt spelen en dat lukt binnen een maand is het best de moeite waard.

Ik heb het zelf alleen voor PC (gratis 3 maanden gekregen bij een nieuwe Ryzen CPU), ik vermoed dat je als je online wilt spelen op Xbox sowieso nog een los Xbox Live abonnement nodig hebt.
...ik vermoed dat je als je online wilt spelen op Xbox sowieso nog een los Xbox Live abonnement nodig hebt.
Daar is de Ultimate variant voor, die heeft Xbox Live er in zitten. ;)
Ik zal maar gewoon eerlijk zijn, het was vroeg, ik had het artikel niet helemaal goed gelezen wat dat betreft. 8)7

Blijf het als iemand die nooit veel online gedaan heeft met consoles toch altijd een beetje pijnlijk vinden dat je daar dan boven op je internet nog voor moet betalen.
Sure, maar t bedrag per jaar is peanuts. Voor 50-60 ben je klaar. Als je een beetje aanbiedingen afwacht ben je bijv. voor 40-45 per jaar klaar.
Anno 2020 (en daarvoor eigenlijk ook al) is het basisfunctionaliteit en zou je er niet voor hoeven betalen wat mij betreft. Dan kan het bedrag hoog of laag zijn, maar dat maakt dan niet meer uit. Prima dat jij wel die 50-60 euro per jaar over hebt om geautomatiseerd een vinkje aan te laten zetten / staan, maar als je zo makkelijk dat geld uitgeeft, mag je dat ook wel naar mij jaarlijks overmaken en zet ik ook wel een vinkje dat je online kan. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 september 2020 09:57]

Ruim 100 speelbare games + alle 1st party titels en ea acces voor een maandelijks bedrag van 4 en straks 8 euro spelen.

Voor 17 euro heb je het dan ook op de Xbox incl online gaming.

[Reactie gewijzigd door Banix op 10 september 2020 08:20]

Nee ultimate is 13 euro per maand, dan heb je game pass pc + game pass console + cloud gaming + xbox live gold!
Wat is er moeilijk aan om net als in het echte leven de vraag 'wat is game pass?' in Google te stellen?
Ik snap nog steeds niet hoe al die gamepasses werken.

Niemand maakt een duidelijk overzicht welke games erin zitten, of je ze streamt of download. Kun je je savegames/ instellingen bewaren als je opzegt en 3 maanden later weer een abbo neemt. Heb je wel een (goede) vga kaart nodig, kan je met keyboard spelen, is het 1080p of 4k etc.?

Hopelijk gaan er binnenkort een paar goede marketeers werken bij Microsoft, Stadia, EA etc. Of ze willen het bewust niet succesvol maken...
Gaming diensten die via de cloud gaan zijn iets anders dan Game Passes. EA Play Microsoft Game Pass, Playstation Now zijn niet xCloud/Stadia etc.

Game Pass e.d. zijn gaming abonnementen waarbij je toegang hebt tot een bibliotheek aan games, in dit geval komen daar dus de games die via EA Play te vinden zijn bij. De lijst met (huidige) games zijn heel makkelijk te vinden, direct via de Xbox.com site of de EA Play site, hier voor Microsoft's Game Pass en hier voor EA Play. Deze games zul je lokaal moeten installeren en zijn dus te spelen met de visuele settings die jij wilt/je systeem aankan.

Google's Stadia, Microsoft xCloud (Game Pass Ultimate, waarbij je dus zowel toegang tot de library hebt als game streaming), GeForce Now, Playstation Now (wat dus net als Game Pass Ultimate een combi is van cloud gaming en een game abonnement) zijn cloud gaming diensten, waar je de game dus niet installeert maar een stream ontvangt van de game (op je PC/Android TV/Android telefoon/je broodrooster in de toekomst/etc). Voor de meeste diensten is er niet een eenduidige lijst te vinden, aangezien je ook games kunt aanschaffen en dan via de cloud kunt gamen, waar dit voor de game abonnementen wel makkelijk te vinden is. Deze diensten renderen de games in bepaalde resoluties (en dat ligt vaak aan je abonnement/aan het apparaat waarop je speelt/je internetverbinding/het spel zelf).

Al deze info is makkelijk te vinden via de site van de aanbieders zelf of via een simpele Google zoekopdracht. Ja met de cloud gaming diensten is het wat minder overzichtelijk, maar niet onoverkombaar. Voor de diensten die enkel een abonnement aanbieden voor toegang tot games, is dat echter absoluut niet het geval en is alle info heel makkelijk te vinden.
ik heb er zelf ook uren in gestoken (ook zakelijk met veel collega's), maar nog veel is niet duidelijk. Ik game veel op PC. Maar deze hele markt en dienst(en) zijn vrij nieuw. Voor ouders of casual gamers is dit volgens mij ook niet te begrijpen. Zie ook andere reacties. De meeste tweakers zijn 'die-hards' en hebben de tijd en interesse hiervoor. Maar de gewone consument vind dit volgens mij ook te complex...
Wat vind je er dan precies niet duidelijk aan?

Het aanbod wordt expliciet getoond door alle Game Pass varianten, daarmee trekken ze natuurlijk mensen. Game Pass en co. zijn allemaal eigen install, sommige zijn multi-platform, anderen niet, ook redelijk duidelijk vermeld overal.

Zit de onduidelijkheid hem in de cloud gaming diensten? Dat kan ik nog enigzins begrijpen, aangezien sommige diensten nog in beta zijn en dus onderhevig zijn aan verandering.

Voor Stadia kun je eigenlijk alle info die je wilt hebben vinden op de support pagina van Google voor Stadia. Ook Game Pass Ultimate (waar dus xCloud (wat een interne naam is/was) bijzit), zijn de basics te vinden op de Xbox.com website. Ditzelfde geldt voor Geforce Now.
Het hele speelveld en deze dienst t.o.v. van alternativen/concurrenten.
Maar dat heb je toch met iedere dienst waar concurrentie hevig is? Bij streaming video is dit ook erg aanwezig. Wat is het voordeel van Netflix vs. Amazon Prime/Videoland/HBO Max/Hulu en de kleinere niche aanbieders zoals Shudder/CuriosityStream? Ze bieden allemaal een andere catalogus aan en op verschillende videokwaliteit, verschillende platforms aan apps. Zoek dat maar eens uit als je op de site van de aanbieder zelf kijkt, gaat je niet lukken.

Zelfde geldt voor e-learning platformen waar er tegenwoordig ook legio van zijn. Bij muziekstreaming niet meer, aangezien de meeste grotere spelers nagenoeg dezelfde catalogus hebben buiten wat exclusives of zichzelf apart zetten door integraties/kwaliteit.

Zodra dit soort diensten meer gemeengoed worden dan zullen er vast meer vergelijkingsites opkomen, maar tot het zover is, zul je dat zelf moeten doen.
De games installeer je gewoon op je PC en die moet dan aan de specs voldoen van de game.
Heb zelf games verwijderd en opnieuw geinstalleerd de save games blijven op de cloud.

Gamen kan met een controller of toetsenbord + muis.
Streaming services van de Game Pass moeten binnenkort verschijnen en dan heb je dus geen krachtige pc nodig.

Deze informatie is overigens erg makkelijk te vinden met een beetje googlen. :)

[Reactie gewijzigd door Nord1n op 10 september 2020 08:08]

Ik bedoel in het algemeen, bij iedere (cloud) game service is het anders. Sommige zitten er wel games bij, sommige niet etc.
Dan zou ik zeggen.. maak eens zo'n overzicht en geef het daarna via blog of forumpost terug aan de community. Al vermoed ik dat ook dat gewoon te vinden is.

Om een voorzet te geven:
https://www.cnet.com/news...g-quarantine-this-summer/
https://www.digitaltrends...stadia-vs-project-xcloud/
https://www.theverge.com/...oogle-stadia-phil-spencer
Gamepass is niet echt cloudgaming als in, je huurt een PC en je hebt zelf niet meer een goede gamepac nodig.
Dat is google stadia en, ben naam even kwijt, shadowplay ofzo.
Bij gamepass heb Je een bibliotheek met games waar je voor betaald, die kan je downloaden op je eigen (dikke) gamepc en kan je dan spelen.
als je abbo verloopt, of de aanbieder haalt de game uit het abonnement, kan je hem niet meer spelen.
vaak kan je de game ook kopen met korting bij de aanbieder.

Ik heb het idee, verbeter me als ik het verkeerd zie, dat je gamepass verward met cloudgaming waarbij je de game moet kopen en je huurt de hardware zeg maar.
Xcloud is ook streaming en onderdeel van gamepass ultimate.
Klopt. Wel Windows 10 verplicht, ongeacht of de game dat nu wel of niet nodig heeft. Game Pass zelf dwingt het nu eenmaal af.
Zo moeilijk is het echt niet. Heb je de sites überhaupt bekeken?

Gamepass voor PC geeft je gewoon toegang tot een (beperkte) catalogus spellen. Je draait ze nog steeds lokaal. Dus alles wat van toepassing is als je het spel op je PC zou installeren, is nog steeds van toepassing.
Je download ze zelf, tenzij je ultimate neemt waarbij je ze binnenkort vanuit xCloud kan spelen.
Instellingen en savegames bewaar je automatisch op een xbox. Op een pc zul je ze wel zelf veilig moeten stellen. En je speelt op je eigen pc.
De games die er in zitten wisselen.

Overigens is al deze informatie gewoon te vinden. Dus je zou er ook zelf eens op kunnen zoeken ipv te verwachten dat het komt aanwaaien. Alle antwoorden staan namelijk gewoon op https://www.xbox.com/nl-NL/xbox-game-pass/pc-games
Niemand maakt een duidelijk overzicht welke games erin zitten, of je ze streamt of download. Kun je je savegames/ instellingen bewaren als je opzegt en 3 maanden later weer een abbo neemt. Heb je wel een (goede) vga kaart nodig, kan je met keyboard spelen, is het 1080p of 4k etc.?
Er is een groot verschil tussen niemand die uitlegt wat XGP is en iemand die klaagt dat niemand uitlegt wat XGP is zonder het ook maar even op te zoeken.
Je wordt gedownmod, maar ik vind wel dat je een punt hebt.

Ik had nog enkele XBox Live Gold kaartjes liggen waarvan ik al vernomen had dat die ook voor Game Pass konden gebruikt worden. Ik was ook geïnteresseerd in Game Pass omdat MS Flight Simulator er op release dag in kwam.

Maar vervolgens heb ik, zonder overdrijven, meerdere uren moeten googlen, opzoeken, e.d. om goed te begrijpen hoe alles ineen stak. Komt natuurlijk ook omdat ik totaal geen XBox of PC gamer (meer) was, en helemaal niet in het wereldje zat. Maar dan nog, als je uiteindelijk Wikipedia moet beginnen lezen om een en ander te begrijpen, wil het toch zeggen dat je diensten te ingewikkeld zijn. Overigens merkte ik dan achteraf, nu ik het wel goed begrijp, genoeg anderen hier op reacties, of in het forum, die even verward zijn/waren.
Ben wel benieuwd welke zoekterm je dan hebt gebruikt.
Door gewoon natural language te gebruiken is de eerste hit al raak.
"how to convert xbox live to game pass ultimate"
Ik heb het helemaal niet louter over die conversie, want daar wist ik dus wel al een en ander van, want het is juist daarmee dat ik me dan ging verdiepen in wat Game Pass, Live Gold, Games With Gold, enz... Ik vond het eerst allemaal maar hoogst verwarrend, ook mede door hun naamgevingen (zo moet je op de PC een 'XBox' app gaan gebruiken voor je Game Pass games... logisch is anders).
Niemand maakt een duidelijk overzicht welke games erin zitten
Al eens gezocht op "game pass games"? Eerste hit: bij Microsoft zelf. Zelfs bij Bing.
Er is gewoon een GamePass app voor op je mobiel he. Daar staat precies in welke games erin zitten. Volgens mij krijg je dan ook meldingen als games gaan verdwijnen...
Begrijp ik nu goed dat als je al een abonnement had, of voor de 17e afsluit, je voor altijd en eeuwig die 4 euro blijft betalen?
Hier twijfel ik toch aan. Het Tweakers artikel omschrijft het wel zo, maar in de tweet van XBOX staat:
We're retiring the introductory price on the 17th, but if you're already a member, you'll pay the same rate through the next billing cycle. look out for a notification on the 17th to get more details.
Dat klinkt toch meer dat je na de volgende factuurronde (weet niet of dat maandelijks, 3-maandelijks of jaarlijks gaat), in prijs omhoog gaat.

[Reactie gewijzigd door Dufniall op 10 september 2020 08:30]

Precies, dit zag ik ook. Bij mij wordt het overigens elke maand afgeschreven.
Zolang het abbonement loopt heb ik vernomen.
Volgens mij max een jaar?
Zo interpreteer ik het ook, ben benieuwd
Als je kijkt naar twitter staat er:
We're retiring the introductory price on the 17th, but if you're already a member, you'll pay the same rate through the next billing cycle. look out for a notification on the 17th to get more details
next billing cycle lijkt dan toch meer op alleen de volgende en daarna de volle prijs.
Ik had een trial van GamePass en ben prima tevreden. Hoef alleen niet persé die EA spullen erbij, maar snap wel dat ze content willen bieden op die manier..

Als ik het goed begrijp kan ik dus nu abonnement weer aanzetten voor4 euro per maand en blijf dat dan betalen?

Of wordt bij de eerste keer dat ik daarna betaal de prijs alsnog omhoog geschroefd?
nee je betaald dan wel 10 euro vanaf 17 sept.
Check. Dan nog maar even een maandje erbij pakken voor 4 euro en a.h.v. aanbod een maandje afnemen zo nu en dan. Met een PS5 in pre-order is het me dat net iets te duur voor hoeveel ik het gebruik:-)
ik heb het zelf nu ook voor 4 euro in de maand maar ben idd bang dat 10 euro teveel voor mij word.
ik geef ook nog 25 euro per jaar uit aan ea play. maar dan ben ik uiteindelijk alsnog een stuk duurder uit :/
Dat is een mooie combi deal, heb zelf ook de game pass voor PC en moet zeggen dat ik er wel van heb genoten. Als EA hierbij komt en titels als FIFA 21 speelbaar zullen zijn dan is het een feest voor mij aangezien ik vooral FIFA en Halo (online) speel.
Maar FIFA 21 zul je niet kunnen spelen bij launch deze wordt pas toegevoegd 5/6 maanden na launch.
Klopt nu zit alleen FIFA 20 inbegrepen.
Zelf heb ik al een pre order staan op 21 dus dat komt wel goed.
Maar voor de mensen die niet perse de game bij release willen hebben is dit wel een mooi alternatief.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee