Apple presenteert op 15 september mogelijk nieuwe iPad en Apple Watch - update

Apple heeft een digitaal evenement aangekondigd dat 15 september zal plaatsvinden. De presentatie begint dinsdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. Mogelijk gaat het om de aankondiging van de iPhone 12-serie, of de presentatie van een nieuwe iPad en Apple Watch.

Apple geeft geen inhoudelijke informatie over het evenement in de aankondiging. Op de website staat enkel wanneer het plaatsvindt en wordt duidelijk gemaakt dat het om een digitale presentatie gaat. Apple nodigt jaarlijks honderden journalisten uit om de presentatie van de nieuwe iPhones ter plekke bij te wonen, maar dit jaar is dat dus niet het geval.

Verwacht wordt dat Apple op het evenement vier iPhone 12-modellen aankondigt. Daarover gaan al lange tijd geruchten. De iPhones verschijnen niet in september, want ze komen vanwege de coronacrisis dit jaar 'een paar weken later dan gebruikelijk' uit, zei Apple eerder. Volgens geruchten komen de reguliere iPhone 12 en iPhone 12 Max halverwege oktober uit en volgen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max in november.

Apple zou op het evenement ook een nieuwe iPad Air aankondigen, met het ontwerp van de iPad Pro. Ook wordt een nieuwe Apple Watch verwacht. De tablet en het horloge zouden al wel in september verkrijgbaar zijn.

Update 17:52: Volgens bronnen van journalist Mark Gurman kondigt Apple volgende week alleen de nieuwe iPad en Apple Watch aan. De iPhone-presentatie zou pas in oktober plaatsvinden. Gurman staat bekend om zijn goede bronnen binnen Apple.

iPhones 2020 volgens geruchten iPhone 12 iPhone 12 Max iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max
Ongeveer even groot als iPhone 8 iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max
Scherm 5,4"-oled, 60Hz
BOE of LG
6,1"-oled, 60Hz
BOE of LG
6,1"-oled, 120Hz
Samsung
6,7"-oled, 120Hz
Samsung
Geheugen 4GB 4GB 6GB 6GB
Camera's aan achterkant 1. Primair
2. Ultragroothoek
1. Primair
2. Ultragroothoek
1. Primair
2. Ultragroothoek
3. 3x tele
4. Tof-sensor
1. Primair
2. Ultragroothoek
3. 3x tele
4. Tof-sensor
5g Ja Ja Ja Ja
Behuizing Aluminium Aluminium Roestvast staal Roestvast staal
Prijs $649 - 128GB
$749 - 256GB
$749 - 128GB
$849 - 256GB
$999 - 128GB
$1099 - 256GB
$1299 - 512GB
$1099 - 128GB
$1199 - 256GB
$1399 - 512GB
iPhone 12-renders op basis van geruchten

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-09-2020 • 17:38

188 Linkedin

Submitter: Tinxian

Reacties (188)

Wijzig sortering
Ik zou zo graag een Apple Watch willen zien die het qua GPS net zo goed doet als Garmin en Polar. Ik heb nu een Forerunner van Garmin maar de voorgaande 5 Apple series kwamen nog niet in de buurt van de GPS van deze merken. Op de 10km scheelde het soms wel 100-200 meter. Voor de echte hardlopers not done.

Zodra Apple een waardige concurrent wordt qua stap ik meteen over!!
Zoals mensen hieronder ook zeggen: inherent aan de GPS techniek. De ene keer zal het 100-200m schelen, de volgende keer onder andere omstandigheden 50m of soms 400m.

Als je filmpjes op Youtube kijkt van DC Rainmaker, DesFit of soortgelijken zie je ook altijd dat wanneer ze meerdere devices tegelijk testen, de aantallen nooit precies overeenkomen. Er zit altijd verschil tussen, ook binnen een bepaald merk.

Beide reviewers zijn vaak juist best te spreken over de GPS van de Apple Watch. Let er trouwens ook op dat de GPS in de Apple Watch alleen wordt gebruikt als je je telefoon thuis laat. Anders wordt de chip in je iPhone gebruikt en die is minder accuraat doordat hij vaak in een zak zit en nog wat andere factoren.
Veel van mijn vrienden hebben Garmin watches waaronder ik. Velen hebben de Fenix (ikzelf de 6X) en forerunners. Als we samen bijvoorbeeld gaan mountainbiken, zit er (we rijden dezelfde route) soms wel een kilometer gemeten afstand verschil tussen 3-4 Garmin watches op een afstand van 60-70km. Ook vergeleken Garmin Edge fietscomputers. En MTB trails zijn smal, dus er kan geen groot verschil in route zijn. Je fietst over paadjes van 50-60 cm breed achter elkaar aan, dus we rijden allemaal hetzelfde rondje.

Nou kan je nog zeggen dat een GPS signaal te lijden heeft aan een bosrijke omgeving of dat de soms krappe bochten en vele koerswijzigingen tijdens het fietsen moeilijk te volgen zijn.... Maar zelfs tijdens zoiets langzaam als suppen op open water zit er soms behoorlijke verschillen tussen de Garmin devices.

Nee, ik ben persoonlijk niet zo te spreken over de kwaliteit van GPS tracking op Garmin devices. Zeker niet als je de behoorlijk hoge prijzen van Garmin in ogenschouw neemt. Mijn horloge kostte 700 euro.....

[Reactie gewijzigd door JUST_me op 8 september 2020 21:46]

Onder een nat bladerdek heeft elke GPS het moeilijk.

Als je een GPS stil ergens neerlegt, zal deze door de meetfout een positie meten die rond het vaste punt fluctueert. Na een tijd heeft de GPS dus een bepaalde afstand afgelegd, terwijl deze stilligt.

De vraag is of een bepaald merk of type het slechter doet dan een andere. Je trekt hier (gevoelsmatig?) een conclusie, die ik niet kan volgen. Ik gebruik al bijna 20 jaar Garmin devices (forerunner, edge, vivoactive) en de metingen zijn van hoge kwaliteit vergeleken met de metingen die telefoons doen.

Met name Google Fit lukt het op mijn oneplus 7 pro eigenlijk nooit om de track goed vast te leggen.

De laatste maanden kan ik de metingen ook vergelijken met een Apple watch serie 5 en die metingen zijn (net als de Garmins) prima.
Ik rij niet in de regen. Dus het bladerdak is droog.

Ik trek een feitelijke conclusie, namelijk dat als ik met mijn vrienden ga sporten en we allemaal Garmin devices hebben, ze een groot onderling verschil in gemeten afstand hebben. Of dat nou met MTB-en of suppen is. En met MTB-en volgen we allemaal hetzelfde, smalle paadje. We hebben dus allemaal behoorlijk geïnvesteerd in hoge kwaliteit apparatuur die naar mijn mening, niet zo nauwkeurig is. Volgens mij ben ik redelijk duidelijk. Daarnaast geef ik ook aan dat ik samen met vrienden tegelijk fiets. Anders dan jouw post waar ik niet uit haal of je tegelijkertijd met anderen een bepaalde afstand aflegt. Ik vergelijk volgens mij appels met appels

Ik verwacht van een (duur) sport horloge ook veel meer van afstand meting dan van een telefoon. Want bij een telefoon is GPS maar een van de vele sensoren en GPS tracking maar een van de vele functies. Waarbij tracking bij een sport horloge een van de hoofd functies is. Daarom valt het mij extra tegen. Maar ja, dat ben ik.
Dan voeg ik de volgende feitelijke conclusie toe:
Wanneer ik en mijn vrienden gaan fietsen met een Garmin (racefiets, ~100km) komt het verschil meestal onder de 100m uit. Fenix 5, Fenix 3, FR935, FR945.
Een anekdote voor een anekdote.
Daar geloof ik echt niks van. GPS is niet zo nauwkeurig, dus los van het merk lijkt me dat echt zeer sterk.
Garmin combineert GPS plus Galileo plus accelerometer en magnetometer data plus barometrische hoogtemeting plus een massatraagheidsmodel. Al die data verkleint de onzekerheid van de schatting t.o.v. de werkelijkheid.

Nee, met een GPS meting alleen kom je er niet, maar toestandsschatten is juist de kunst van het modelleren van processen en het combineren van metingen en onzekerheden.

[Reactie gewijzigd door unglaublich op 9 september 2020 11:12]

Daar had ik inderdaad niet aan gedacht. Ik weet nog van jaren geleden dat ik vaak op pad ging met gps met anderen , en we zelfs op tracks van 25km afwijkingen hadden van 1 tot 2 km. Maar dat was voordat er Galileo en dat Russische systeem er was.
Niet vergeten dat het ook van uw instellingen afhangt:

Garmin heeft de mogelijkheid om de afgelegde (kilo)meters aan te passen naargelang de hoogte (op basis van de barometrische meter en eventueel kaarten. sommige mensen zetten dit op, sommigen niet.
Daar ik me kan inbeelden dat je niet enkele vlakke paadjes doet met het MTB'en kan dit al gauw een stevig verschil opleveren.

Daarnaast is inderdaad het gebruik van de GPS-satelliet zeer afhankelijk.
GPS is goed in open vlakte, Glonass dan weer beter in steden en bossen, Galileo weet ik zelf niet.
ook hier kan je weer kiezen welke je gebruikt of ze combineert.

En dan ook nog welke tracking is ingesteld: per seconde of ... dit is ook iets wat ieder manueel voor zich aanpast. iemand die lange wandelingen of fietsroutes doet zal om batterij te sparen eerder kiezen dat om de x-seconden een meting wordt gedaan, anderen kiezen voor meting per seconde..

Geen kritiek op jou uiteraard, maar wil maar even meegeven dat het van veel facturen afhangt.
zelf als loper al jaren tevreden gebruiker van Garmin en nu op zoek naar een nieuwe model. En uit de meeste testen komt Garmin, by far, naar voor met de meest nauwkeurige GPS-metingen.
Ik vraag me af wanneer alle “Premium” smartwatch merken de accuduur van de Amazfit Bip op zijn minst eens gaan evenaren? Dan pas zal ik over een opvolger nadenken. Onbegrijpelijk dat al die dure smartwatches maximaal een week of wat op een volle batterij mee gaan.
Ik weet dat dit echt bestaat, maar kom op; Amazon Fitbit?
Zie je niet dat ze de naamgeving hebben gedaan op basis van een samenvoeging van Amazon en Fitbit? Niet serieus te nemen zo’n organisatie.

En ik zie net dat het design gekopieerd is van de Apple Watch. Wat nogmaals mijn gevoel bij deze organisatie bevestigd; niets zelf ontwikkelen of bedenken, maar bij elkaar rapen wat aanslaat.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 10 september 2020 08:16]

GPS is sowieso niet super accuraat: https://www.gps.gov/systems/gps/performance/accuracy/

Hoe langer de afstand, hoe groter de foutenmarge. Dus met name met fietsen kun je al snel grote verschillen krijgen.

100m op 10km (10000m) is een foutenmarge van 1%, dus dat valt relatief nog mee...
Nice! Ik kan niet wachten op de 5.4 inch versie. Eindelijk weer een heerlijk compact toestel met high end specs.
idem, gooi de huidige iphone 11 pro tzt wel op V&A. Puur vanwege feit dat huidige generatie telefoons al snel met 2 handen moet bedienen. Hoe is dat een verbetering? een stuk gereedschap/tool wat al jaren prima met 1 hand kan bedienen, wordt bijna onmogelijk gemaakt; nu 2 handen nodig ... hoe is dat progressie? een telefoon is niets meer dan een stuk gereedschap
Geen idee of jij alle features gebruikt van iOS... ik kan echter mijn iPhone 11Pro Max met 1 hand bedienen. Dat doe ik op dit moment zelfs....
Ik denk dat ik je punt niet helemaal snap, niet elk stuk gereedschap hou je toch met 1 hand vast? Zat gereedschap voor twee handen.
Maar als je altijd normale hamers met 1 hand bedient hebt, en men nu enkel nog hamers verkoopt waar je 2 handen bij nodig hebt, kan dat toch echt voelen als achteruitgang. Ja kan andere dingen beter met die hamers, maar wat je eerst deed gaat nu misschien minder.

Zo voelt dat voor mij met grote mobieltjes. Ben na bijna 1.5 jaar nogsteeds niet gewent aan mijn grote mobiel, daarvoor had ik een iphone SE (originele) en zou graag terug willen. Enkel de slechtere camera houd mij tegen.

@Mastofun het probleem is dat je nu enkel nog die '2 handige hamers' hebt. Er is simpelweg geen keuze meer als je een high-end mobiel wilt. Ik zeg ook nergens dat iedereen een klein scherm moet gebruiken, ik zeg dat ik graag terug wil naar een kleiner device.

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 9 september 2020 13:59]

Er zijn ook heel grote hamers die je best met 2 handen gebruikt om zwaar werk te doen. Het is niet omdat jij niet graag een groot scherm hebt dat iedereen een klein scherm moet gebruiken.
Een sloophamer is inderdaad superhandig als je het hapje van een schoen wil repareren... @svenk91 vraagt om de keuze een apparaat te kiezen dat past bij zijn gebruik.
Nee, de opmerking is waarom er zoveel grote hamers gemaakt worden terwijl je graag met een kleine werkt. Mijn opmerking is dat er veel zulke hamers gemaakt worden omdat er meer mensen grote hamers leuk vinden.

Maar genoeg over hamers 8)7. Er zijn nog nooit zoveel Iphone modellen geweest als nu, er zijn juist meer opties dan vroeger.

Ik heb trouwens geen probleem om een iphone 11 met 1 hand te bedienen buiten het gamen(6.1"). Hebben jullie hier dan wel problemen mee? Als je naar de pro of plus modellen gaat begrijp ik dit wel maar daar kies je dan specifiek voor.

[Reactie gewijzigd door Mastofun op 9 september 2020 09:57]

Ik heb hier idd moeite mee. Moest op de iPhone 7 en 8 al erg stretchen om bij de bovenste hoeken te komen trouwens, dus ben bang dat de iPhone 12 nog altijd niet heel comfortabel voor mij zal zijn. Heeft mogelijk ook met mijn grip te maken omdat ik een telefoon erg stevig vast wil houden met mijn vingers om de rand heen. Het zal dus erg persoonlijk zijn wanneer een telefoon iemand te groot is of niet :)
Ik heb nogal grote handen, dat zal ook wel helpen :)
Nee, hij had het over "enkel nog", niet "ook zoveel" of zoiets.
Anekdote: Mijn vader had een bouwbedrijf en wij ( mijn broers en ik) mochten in de vakanties soms mee op klus. Mijn broer was lekker aan het timmeren met een klauwhamer ( in die tijd nog met een houten steel)
Een van de timmerlui zag dat, en vroeg aan mijn broer of hij die hamer heel even mocht vasthouden... Uiteraard, alstjeblieft..
Timmerman pakt een zaag en kort de steel van de hamer voor zeker de helft af, geeft de klauwhamer terug.
Broer stom verbaasd: WAAROM??
Zegt de timmerman lachend: je gebruikt het afgezaagde deel toch niet, succes.
Wijze les was dat.....
Even later sloeg mijn broer mis en zijn duim blauw ( %#%!!!!)
Ik denk dat hij ook vooral doelt op t gebrek aan keuze opties in de markt qua kleine toestellen. Niet zozeer dat jij een grote telefoon niet fijner mag vinden.
Dat je twee handen nodig hebt is niet alleen vanwege het schermformaat, maar ook omdat er iemand met alle gebrek aan wijsheid bij Apple ooit bedacht heeft dat besturingselementen in alle hoeken van het scherm moeten zitten. Wat dat aan gaat heeft iOS nog wat van Windows Phone/Mobile te leren, die hadden alle navigatie en interactieelementen zoveel mogelijk onderin het scherm zitten. Zo kon je met één hand ook toestellen met forse schermen bedienen, zonder rare truukjes. Ook Android laat op dat vlak flinke steken vallen. Erg jammer.
Nog steeds mogelijk met 1 hand. Onderin het scherm naar beneden vegen, dan kun je alle menu’s bovenin met dezelfde hand, op dezelfde positie, tevoorschijn toveren.
Ik heb nog iets bijgeleerd. Het stoorde mij ook vrij fel dat ik niet alles meer met 1 hand kon bedienen sinds ik ben overgestapt naar een nieuwer model, maar dit redt toch wel een aantal meubelen bij mij! Bedankt!
Een rare noodgreep voor een ontwerpprobleem in de UI. Dat heet symptoombestrijding, by design is het nog steeds een zooitje voor bediening met één hand
Volledig mee eens! Steve Jobs zou zich in zijn graf omkeren ;)
En toch is dat niet zo fijn als alle elementen netjes beneden.
Sowieso, als je een iPad en iPhone gebruikt ben je vaak aan het zoeken waar wat staat, het is echt all over the place.
Juist iOS stelt strenge eisen aan de GUI en consistentie van de besturingselementen.
Dat betekent dat apps er consistent uitzien, goed voor de marketing. Maar als die guidelines niet ergonomisch zijn, heb je niets aan die eisen. Dan betekent het vooral dat alle apps een slechte ergonomie hebben.
Apple bedenkt haar usability guidelines niet zomaar, daar zit behoorlijk wat werk in. Als het niet gebruik(er)svriendelijke zou zijn dan werd het echt niet geïmplementeerd.
Hoe kom je daarbij? Mijn ervaring, ook in het ontwikkelen van apps is dat Apple niet zoveel aandacht heeft voor usability en ergonomie. Dat dat juist één van de zwaktes is en dat de designbeslissingen te maken hebben met uiterlijk en wat de klanten gewend zijn en niet zozeer met wat slim, efficiënt en handig is. Juist een Microsoft heeft véél onderzoek verricht naar usability met Windows Phone.

Ik krijg van jou een beetje het vermoeden dat je jezelf hebt wijsgemaakt dat Apple begaan is met de usability en ergonomie, maar dat je daar geen bewijs voor hebt. Vraag maar eens aan mensen die écht verstand en ervaring hebben van ergonomie en usability wat ze van de iOS UI vinden. Dat iets er simplistisch uitziet, betekent niet dat het simplistisch werkt. Net als dat er een duidelijke back knop is, dat is logisch en duidelijk, maar als die op een rotplek zit, heb je er nog geen bal aan. Bedenk even, Apple is een bedrijf dat liever hun gebruikers verteld dat ze foutzitten, dan iets bieden dat goed werkt voor ze. Dat deden ze met antennagate, maar ook met andere problemen.

Apple doet veel dingen goed, maar niemand is perfect. De ergonomie van hun apparaten en software is écht de grootste zwakte. Dat kun je goedpraten, of wat jij doet, geloven in Apple zonder feitelijke onderbouwing. Maar feitelijk gezien is het een drama. Ook de gestures in iOS, je raakt eraan gewend en leert het gebruiken en het ziet er fancy uit, maar voor je vingers/duim is het een nachtmerrie. Dit is zo'n zelfde nutteloze discussie over touchscreens in auto's, ziet er leuk uit en mensen zweren erbij, maar uit onderzoek blijkt dat het zeer onveilig is. Nog steeds steken mensen hun kop in 't zand of vingers in hun oren en doen als of ze het zelf allemaal wel beter weten, of ze geloven in één of ander merk waar ze fan van zijn.
Dit is zo'n zelfde nutteloze discussie over touchscreens in auto's
En toch wordt hij gevoerd... ;)

Ik geloof niet in Apple (of een ander merk waar ik zogenaamd fan van zou zijn) maar weet wel dat ik de inconsistenties in de verschillende Android-implementaties gekmakend vind. Zowel in het OS zelf als in de verschillende applicaties die ervoor geschreven zijn zitten allerlei functies op verschillende plekken, ik kan er niet aan wennen (heb voor m'n werk een Androidtoestel). Maar dat zal wel aan mij liggen.
Dat het bij Android een drama is, is helemaal correct. Maar dat betekent niet dat het uitstekend is bij iOS.

Nogmaals, er zit een verschil tussen wat jij wel en niet mooi vind en ergonomie. Jij hebt het ook hier weer over consistentie en esthetiek. Ik heb het over ergonomie en usability. Dat zijn twee heel verschillende concepten die toevallig van toepassing zijn op dezelfde UI elementen.

Er zijn teveel mensen die consistentie en esthetiek verwarren met ergonomie en usability.
Consistentie is dan weer het usability principe dat je niets overnieuw hoeft te leren.

Verder is het zo dat de meeste mensen van links naar rechts, en van boven naar beneden lezen/scannen. Daarom plaats je het belangrijkste linksboven, en het meest onbelangrijke rechtsonder. Dat scheelt tijd.
Kun je mij uitleggen waarom een foto roteren op iOS linksom is en op een Mac rechtsom?
En hoewel je een iPad anders bedient, moet je maar eens gelijktijdig dezelfde (Apple) apps openen en bekijken waar de commando’s staan. Open dan eens verschillende apps, van Apple, en kijk waar de “nieuw” of “+” knoppen staan.
Of waarom je in mail of files met 1 item glyph-knoppen hebt maar met meerdere items ineens tekst-knoppen.
Ik zeg ook niet dat alles bij Apple hosanna is, ik zie wel bij Apple meer consistentie dan bij Android.
Stelde. Apple maakt er regelmatig zelf een potje van hoor.
Omdat een smartphone voor veel mensen tegenwoordig ook een navigatie is e.d.
Voor jou is dat misschien geen progressie. Mij kan het persoonlijk niet boeien. Ik heb liever zoveel mogelijk scherm.

Subjectief enzo
idem, gooi de huidige iphone 11 pro tzt wel op V&A. Puur vanwege feit dat huidige generatie telefoons al snel met 2 handen moet bedienen.
Van een 6+ naar een Xs Max; beide kan ik prima met 1 hand bedienen.
Bij de Pro MAX heb je misschien een punt. Maar de gemiddelde nederlandse man kan een 11 pro prima met 1 hand bedienen. Dan heb je misschien hele kleine handjes en ben je eerder een uitzondering.
$650 is 759Euro ik ben ook geinteresseerd in de 5.4?

[Reactie gewijzigd door Flipm0de op 8 september 2020 17:52]

+21% BTW + Europa-tax, zal rond 699 euro uitkomen.
De 650 dollar is zonder VAT omdat dit in de VS per staat verschilt. Het is zeer gangbaar dat de dollarprijs zonder VAT ongeveer de europrijs met BTW is.
Zucht, bij elke release weer hetzelfde wishful thinking. Kijk eens even wat de iPhone 11 kost bij Apple in de VS en hier (699 USD vs 809 euro), no way dat er ooit een 1 op 1 conversie komt. Zo ook de SE, 399 USD vs 489 euro. Het zou mij niks verbazen als mijn voorspelling nog veel te positief is en deze ook gewoon 809 euro wordt.

[Reactie gewijzigd door zakkenjongen op 8 september 2020 19:45]

Je hebt gelijk. Volgens mij maakt lenwar een foutje door te zeggen dat de dollar prijs de euro wordt inclusief btw. Dat is eerder exclusief BTW.
Dus: 650 dollar = 650 euro + 21% btw. = 787 euro. Dat dollars euro’s zijn is geeneens zo heel vreemd. Door koers instabiliteit zit daar vrijwel altijd een marge op (al is het bij Apple wel een flinke marge). Je kan moeilijk de prijs elke maand aanpassen in de EU. De laagste euro- dollar prijs ligt dit jaar op de 1.06
BTW komt er logischerwijs bij.
De sprong van 787 naar 809 is klein. Ik hoop op een 799 prijs in de EU, maar acht de kans aanwezig dat dat hem niet gaat worden :9
De Amerikaanse dollar doet het vrij slecht, maar daar lijken we alsnog niet van te profiteren bij Apple ;(
Zijn punt is juist dat de amerikaanse dollar minder waard is geworden. He afgelopen jaar was 1 USD ongeveer 0,90-0,92 euro waard. Vandaag de dag is dat echter minder dan 0,85 Aangezien de dollar sinds 25 mei echt enorm is gezakt in waarde.

Als dat aanhoud is het weer aantrekkelijk om er zelf 1 te importeren.

Ook ali en ebay zijn nu erg interessant om eens wat te bestellen.
Helaas niet. Kijk maar bij de 11. 699dollar wordt 809euro.
$650=€550
Nee, Apple rekent het altijd andersom. Volgens de huidige koers komt het op $650 = €765,57.

@Flipm0de zit dus heel aardig in de buurt.
Eerst maar eens zien of die wel daadwerkelijk komt... Je leest jaarlijks de wildste geruchten die erg plausibel lijken, maar uiteindelijk onzin zijn. Eerst zien, dan geloven.
Wel jammer dat je niet echt de allerhoogste specs kan krijgen in het meest compacte toestel zoals voorheen met de iPhone X. Een lens minder, wellicht geen 120Hz, toch wel dingen die ik belangrijk vind.
Ik kan moeilijk vinden of de 5.4 inch versie inlevert op specs tov de grotere versies. In renders lijken er minder camera's op te zitten.
Same here!
Ik heb de 7 gehad en nu de 8, en eigenlijk doet die het prima. Wel zou ik graag een betere camera hebben, want ik merk dat ik toch wel erg vaak fotografeer met mijn telefoon en mn spiegelreflex thuis laat. Ik ben niet bereid om een grotere telefoon te kopen, omdat ik dat niet prettig in de hand vind liggen... al met al heb ik lang gewacht op een telefoon met een voor mij prettig formaat en toch een betere camera, dus ik kijk naar deze uit!
Jup, de iPhone XR gaat ook onmiddelijk de deur uit dan.
Is mij veel te groot.
Elke keer dat ik mijn Google pixel 3 vastneem mis ik de formfactor zo enorm.

Ben benieuwd wat de vernieuwing gaat zijn voor de apple watch.
Eindelijk een mooi design zou zijn fijn zijn ! ! !
Ik heb nog een Diesel smartwatch omdat dat ding er gewoon knap uit ziet, maar de uitgebreide sensoren in de apple watch doen mij wel kijken.
De diesel blijft sowieso voor als ik onder de mensen moet komen . . .
Ja smaken verschillen inderdaad.
De stijl van Diesel is niet voor iedereen.
Die is echt heel speciaal.
Ik heb zelf al wel meermaals te horen gekregen dat mensen de horloge mooi vonden. Het moet ook gewoon algemeen bij je stijl wat passen.
Maar binnen de fossil groep vind je toch echt wel mooie smartwatches en al zeker horloges.

Maar dat ze niet degelijk gebouwd zijn is niet subjectief.
Deze horloges zijn letterlijk gebouwd als een tank.

Maar de apple watch mooi vinden heb ik toch nog nooit gehoord van een horloge drager.
Mijn pa is niet de stijlvolste en wegens zijn leeftijd en de verschillende sensoren in de apple watch wou ik hem er één kopen, maar hij vond ze zo lelijk dat hij zei dat hij ze niet wou dragen.
Veel mensen vinden een apple watch nu mooi omdat het een apple watch is, niet omdat ze esthetisch mooi is. Ze is gewoon herkenbaar.

Only for the brave he :-D

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 9 september 2020 11:36]

Onder degelijk heb ik het puur over wat voor soort materiaal gebruikt wordt, zij hebben horloges van 400 euro waar niet eens saffier glas wordt gebruikt.
Goed nieuws, maar mijn iPhone XR werkt nog perfect. Dat is het nadeel van Apple, je kan jaren lang met een toestel doen omdat ze het perfect blijven doen.
Noem me gek, maar is dat niet juist een voordeel :)
Noem me gek, maar is dat niet juist een voordeel :)
Niet als de nieuwe versie er toch wel heel erg aantrekkelijk uitziet.

Gelukkig sta ik mezelf niet toe ieder jaar zo’n ding te kopen. Het moet wel leuk blijven.
Een ander groot voordeel is dat het als tweedehands verkoop ook nog wel wat waarde heeft!
Maar de nieuwste versie is eigenlijk exact dezelfde als de vorige versie op een paar gimmicks na.

Als je je nieuwe iPhone opstart krijg je eigenlijk exact hetzelfde te zien als op jouw vorige model terwijl alles op jouw oudere iPhone nog steeds zoef zoef snel gaat.
Als je nu de X XS en 11 pro op tafel legt en aan zet zie je idd nagenoeg geen verschillen.
Juist omdat iPhones lang mee gaan het niet persee om het verschil tussen de 11 en 12. Maar het verschil tussen de dan 3 of 4 jaar oude iphone en de nieuwste
Ik heb een iphone 7 die momenteel nog redelijk tot goed werkt.
Ja ik heb een keer de accu vervangen, maar in principe waarvoor ik hem nodig heb is het nog zeker geschikt.
Maar toch wordt het nu wel een keer tijd om te gaan updaten ben ik bang...
Maar toch wordt het nu wel een keer tijd om te gaan updaten ben ik bang...
Heb zelf ook een iPhone 7, de grote variant met 256 GB geheugen. Wat zijn eventuele beweegredenen om te upgraden? Los van de gedegradeerde accu voelt het toestel nog steeds state-of-the-art aan. Ben benieuwd in welke opzichten een upgrade vooruitgang biedt.
Dat heb ik dus ook. Zit nu met een dure iphone 11, maar zie mijn vrouw met haar 7 niet veel andere dingen doen dan ikzelf. De fotootjes zijn wat mooier, maar dat is het dan ook wel. Ik trap er de volgende keer niet meer in. De rek begint er uit te raken...
Uiteindelijk kun je voor alles zeggen dat je hetzelfde kunt doen. Je zou ook over kunnen stappen op een Android voor €400,- en hetzelfde kunnen doen als dat je met je iphone 11 doet. De verschillen tussen de 11 en 7 zijn voornamelijk snellere hardware, groter scherm en een grotere accu.

Ik heb zelf ook een 7, maar vind die persoonlijk wat traag worden. Plus voor de 12 ben ik erg benieuwd naar de 120Hz variant, daarbij is de Pro vergelijken met de 7 net ietsje groter maar daarbij krijg je wel veeeeel meer scherm.

Oja, en natuurlijk faceID, ze verwachten ook dat de 12 zowel faceID als touchID zal hebben, dat is wel weer fijn.

[Reactie gewijzigd door arienvanhelden op 9 september 2020 10:23]

Ik merk dat bij de wat zwaardere apps hij moeite heeft zoals het inladen van maps mag wel wat vlotter, ook laden van websites en apps.
Gebruik mijn telefoon ook als navigatie etc. op de motor en dan is het wel fijn iets meer scherm te hebben.

En sinds de vriendin de 11 heeft merk ik dat het toch wel een verschilletje is in algehele responsiveness.
Perfect.
Wat grappig dat er dan steeds problemen worden gemeld met iPhone, Mac ook of welk apparaat dan ook.

Het zijn geweldige apparaten, maar perfect is toch iets anders.


Ondanks de waarheid die ik hier plaats, zie ik de -1 tegemoet.

[Reactie gewijzigd door jqv op 8 september 2020 18:24]

Hij/zij zegt duidelijk dat hij nog perfekt werkt. Als 95% van de iphone 7+'en een batterij hebben die na een week kapot is en voor de rest perfekt is, maar zijn/haar telefoon heeft een batterij die gewoon 100% doet, werkt zijn/haar telefoon gewoon perfekt.
Lekker! Mijn iPhone 5s en Apple Watch 2 vervangen :). Kan ik weer een jaar of 6 vooruit. Als ik dan kijk naar de kosten per jaar, denk ik dat dit wel één van de goedkoopste fijne telefoons is.
Mijn iphone 6s heeft me tot nu toe net geen 15 euro per maand gekost. Dat zijn de aanschafkosten, en accuvervanging van 2jaar geleden, gedeeld door de gebruiksduur.

Voor mijn ipad air zit ik nu op 6,50 per maand.

Volgens mij kan ik ook wel keer met een gerust gevoel wat gaan vervangen. Ben benieuwd. :)
Bij mij is het ook simpel.
Mits geen ongelukjes vervang ik mijn iPhone telkens ik geen iOS update meer krijg. Dus om de 5-6 jaar laat ons zeggen. Eerder geen nood aan een nieuw toestel. Ook omdat nieuwe iOS versies steeds nog vlot draaien op oudere phones...

Als je dan dan gaat herrekenen naar kostprijs per maand, is het helemaal een no-brainer voor mij.
De Iphone 12 (of 12 max) lijkt een prima vervanging voor mijn Iphone 8 die op dit moment snel leeg loopt. Die doet nog alles wat hij moet doen, alleen een beetje gedateerd. De 12 is lekker compact en heeft tenminste een "normale" prijs voor een telefoon. Weer iets waar ik de komende jaren mee vooruit kan.

Ik vraag mij toch altijd af waarom mensen 1000 of meer uitgeven voor een "pro" bij een laptop snap ik het. Die gebruik je misschien professioneel en heeft voor sommige veel performance nodig. Maar heb het nooit gesnapt bij een telefoon. Volgens mij is het voor 90% van de mensen toch vooral om te laten zien aan andere mensen. Oke de camera is misschien wat beter, of heeft meerdere mogelijkheden, maar ik vraag mij af of veel mensen dit verschil zien en of ze die extra camera features nog gebruiken na een week.

Maar misschien ben ik nog van de oude stempel die hem eigenlijk vooral gebruikt om te bellen en te whatsappen. Wat doen jullie Pro Tweakers met een Pro, ben gewoon benieuwd. :)
Moet zeggen dat mijn iPhone (ik heb een 11 pro Max) toch wel erg belangrijk is geworden tijdens het thuiswerken.

Dat was voor mij al niet alleen “bellen en whatsappen” maar nu zijn daar ook daadwerkelijk “pro” (als je denkt dat Pro zakelijk moet zijn) functies bij gekomen.

- Mee doen met teams calls/meetings.
- Chatten met collega’s met diverse apps.
- E-mail
- VoIP app

Allemaal zaken die ik voorheen “onhandig klein” vond naar nu wel verdomd handig blijken te zijn.
Nee ik bedoelde niet Pro als zakelijk (misschien onhandig geschreven) maar ook dit zijn allemaal zaken die prima op een non pro kunnen niet?
Vast en het zal ook wel op een Samsung Galaxy kunnen. Of ik dat wil is echter een tweede :)
Omdat een iPhone nogal lang mee moet gaan, koop ik meestal de duurste Pro, met meeste geheugen, gebruik nu een 7, 256, die is nu precies 4 jaar oud, Vorige week accu vervangen en is nog steeds up to date..., kan ik 'm mooi doorschuiven naar schoonouders..
Anoniem: 511810
@Donstil9 september 2020 00:40
Is inderdaad waanzinnig hoe lang je kan teamsen (is dat een woord?) met de pro max. soms wel 6 uur per dag en nog steeds ruim 50% accu om 7 uur. Nice van Apple.
Daar heb je geen 1000+ euro telefoon voor nodig. Dat kan allemaal op een 300 euro telefoon met een 1080p scherm dat minimaal zo groot is als dat van de iphone https://www.amazon.co.uk/...all-Syringe/dp/B007A00NSM

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 8 september 2020 20:11]

Ja maar sommige mensen willen graag IOS en die heb je niet voor 300 euro. Zo ook ik. Ik vind het OS wel wat gedateerd aanvoelen. Maar ik heb het gevoel (misschien vals gevoel) dat mijn privacy beter gewaarborgd is. En met Privacy bedoel ik niet hoe veilig het OS is.
Appels met peren vergelijken. Ik wil niet naar Android en al helemaal niet naar een goedkoop toestel met daarbij horende nadelen.

Maar goed niet alles is voor iedereen en dat geeft ook helemaal niet. Niet alles draait om de prijs of de pure specificaties.

Die link is stuk overigens. Gaat niet naar dat toestel wat je lijkt te bedoelen.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 8 september 2020 20:24]

Link gaat naar promax.

Maar je reageert op iemand die zegt dat ie niet snapt waarom mensen 1000+ euro aan een telefoon uitgeven. En dan kom jij met: ik want ik wil mailen en videobellen. Dat slaat helemaal nergens op.
Ik vind de naam pro max gewoon nogal lijken op promax, en een ontzettend lelijke naam voor een telefoon.

Maar. Iemand vraagt netjes om ervaringen ja. Van goh, wat voor een pro dingen doen jullie met een pro. En vervolgens noem jij zaken op die allesbehalve een pro machine behoeven. Namelijk emailen en videobellen. Dat kan iedere smartphone. Dus ik wijs je er even op dat je daar geen 1400 euro telefoon voor nodig hebt.
Tiens, dit is openbarend, zo'n iPhone is een ongelooflijk krachtige mini-computer, ik kan het nog niet geloven welke prachtige software erop draait - hierbij denk ik aan grafische applicaties.

Uw ontdekking, en de rest van de wereld misschien ook komt laat.
Gezien die functies reeds allemaal erg comfortabel mogelijk waren op een Nokia in pakweg 2010, meer nog, er bestond zoiets als café werken: gezien je toelating had om thuis te werken, maar niemand van de Collega's zich de kracht van een moderne smartphone Anno 2010 kon voorstellen, veronderstelde men gewoon als de telefoon opgenomen werd (SIP inkomend nummer), email beantwoord en Skype chat en non video calls gebeurden dat je wel moést achter je desktop gekluisterd zitten. Niks was minder waar mmwhuahaha..

Ik kijk uit naar de evolutie van de iPad, het wordt zo stilaan een prima laptopvervanger- maar voor mij mag het een beetje zwaarder, bijvoorbeeld een centimeter dik, titanium zelfdragende kooi, dus steviger zodat we geen Otterbox Pro nodig hebben om -hopelijk- buigen en breken te voorkomen.


Groetjes!
Toppp kan ik eindelijk mijn Iphone X vervangen, kan niet wachten! :P
Ondertussen gebruik ik nog steeds de iPhone 6s! En hoef nog steeds geen nieuwe!
Same here. Al moet ik zeggen dat de originele accu nu wel langzaam de tand des tijds begint te voelen. En helaas is de accu vervangen niet rendabel. Ik heb wel de plus variant en ondanks dat ik fan ben van Apple vind ik het de nieuwprijs niet meer waard.
Veertig euro en nog een jaar is goedkoper dan de afschrijving op enig andere iPhone die je nu kan kopen.
Ik heb mijn accu al een keer vervangen (2018). En nu 2 jaar later begint batterij weer beetje bij beetje slechter te gaan.

Maar ik ben nog steeds tevreden!
Dat de accu na 2 jaar wat gaar wordt is ook niet heel gek, toch? Ik moet zeggen dat het me bij mijn huidige OnePlus 6 erg meevalt. Ik heb iPhones gehad die er naar 2 jaar slechter aan toe waren, maar de ik heb alleen de 3G t/m de iPhone 6 gehad, dus niet 1 op 1 vergelijkbaar.

Ik sla deze nog even over, OP6 is nog prima. Maar ik kijk nauwlettend mee, wil tzt wel weer terug. Hoop alleen dat als ik volgend jaar terug wil, de nieuwe Pro’s nog wel een ingang hebben, gerucht gaat sterk van niet. Liefst USB-C, maar liever lightning dan helemaal niets.
Die kan je toch gratis laten vervangen? Bij mijn 6s ook gedaan
Die actie is dan niet meer geldig. Had er wel recht op maar ik vond de accu nog prima. Nu wilde ik hem laten vervangen blijkt de actie over te zijn. Ik geloof meer in No problem No fix, maar daar kom ik langzaam van terug. Met Onkyo en HDMI board hetzelfde gehad. Mijn board ging pas kapot nadat Onkyo de actie had gestopt.
Ik ook en ik ga nu overstappen naar de 12 pro
Toppp kan ik eindelijk mijn Iphone X vervangen, kan niet wachten! :P
Toppp kan ik eindelijk mijn IPhone 11 Pro Max vervangen, kan niet wachten! :P
Een 6,1" met "max" in de naam? Is dat wel een verstandige keuze?
Ik zie de logica wel in.
Dan heb je een normaal en een max model, en van beide een Pro versie. Lekker simpel. Wil je groot of klein? Wil je Pro of niet. Dat samen met de geruchten voor OLED op alle modellen en 5G op alle modellen, maakt de keuze voor de consument minder ingewikkeld.
Mits de versies, behalve van grote en batterij, dan ook hetzelfde zijn. Dat moet nog maar blijken.

[Reactie gewijzigd door Burning op 8 september 2020 18:33]

Ik mis de logica dan wel. Groot in de normale lijn is klein in de Pro lijn. Ik begrijp wel dat er onderscheid moet zijn tussen de 5.4”en de 6.1”, maar “Max” is juist verwarrend. Zeker omdat de huidige Max ook groter is dan 6.1”.
Hoor hier niemand over maar wellicht dat dit event ook te maken heeft met het gesplitste Apple aandeel...hopen op een beetje push door dit nieuws? Het aandeel loopt op dit moment niet echt lekker, zakt wat weg 🤤
Nee, lijkt me onwaarschijnlijk.

Ten eerste is dit de gebruikelijke periode voor Apple om een event te organiseren en ten tweede gaat het aandeel Apple meestal juist omlaag na een dergelijk evenement, omdat de verwachtingen vaak veel te hoog gespannen zijn en het dan blijkbaar "tegenvalt".

Ten derde: alle tech-aandelen zakken op het moment wat weg, heeft niks met Apple specifiek te maken.
Hopelijk wordt de esim voor apple watch volgende week ook in NL geintroduceerd, dan wordt de luxe versie van de watch ook eindelijk in Nederland beschikbaar
Ik hoop het ook, maar ik denk het niet. Ik had eerlijk gezegd eigenlijk vorig jaar zoiets verwacht, aangezien T-Mobile in augustus esim voor phones introduceerde.
Ook toen “helaas” O-)
Maar ik ga met alle liefde nog een jaartje door met de AW 4
Daar gaan we weer, de 2 jaarlijkse vervang cyclus met oude telefoon naar de familie.

iPhone 12 Pro 6.1" denk ik zo, 256 GB.

Er gaan geruchten dat alleen de iPhone 12 Pro Max mmWave (heb je in NL niets aan btw, frequenties moeten nog geveild worden) gaat krijgen, maar als dit de prijzen zijn betwijfel ik dit. Denk alleen < 6GHz 5G.

Twijfel alleen sterk of de Apple Watch (ook) al vervangen gaat worden. Loop rond met een mega kras op het scherm. Ding is amper 2 jaar oud. Eerst maar eens zien of de stainless steel versie hier ook in NL te koop is (met eSIM).

Overigens vind ik de "nieuwe Air" met een "Pro design" verwarrend. Klinkt alsof de "Air" gewoon hetzelfde wordt als een iPad Pro uit 2018 (of 2020, zit zelfde SoC in, alleen ietsje pietsje meer GPU power). Kan het niet gewoon een rebrand trucje van Apple worden ? Nieuwe "eind" 2020 iPad met A14, oude wordt de nieuwe Air ?

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 8 september 2020 17:54]

mmWave waarschijnlijk alleen voor USA/Japan en Zuid-Korea. Denk ook dat wij er niks aan gaan missen.
Ik importeer al sinds de eerste Apple watch een RVS variant (in 2019 een titanium die viel wat tegen).

Kost €25,- meer dus daar zou ik het persoonlijk niet voor laten, mocht eSim uitkomen kan je dat altijd nog activeren.
Ja ik ken de truc. Met een NLse AppleID via de website op de Applestore inloggen (via de app werkt het niet), dan "abhohlen" kiezen in bv. Dusseldorf (da's een uurtje vanaf hier).

Toch grote kans dat ik de series 6 in RVS ga kopen. De (geruchten) nieuwe zuurstof saturatie is ook wel interessant in deze Corona tijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee