Apple: iPhones komen dit jaar paar weken later uit dan gebruikelijk

Apple brengt iPhones dit jaar een paar weken later uit dan gebruikelijk. Dat heeft het bedrijf laten weten in de bespreking van de kwartaalcijfers. Qualcomm en Broadcom hadden er al op gehint dat de release van iPhones dit jaar later zou zijn.

In de bespreking van de kwartaalcijfers zegt financieel directeur Luca Maestri dat de release van de nieuwe iPhones later zal plaatsvinden. "Vorig jaar brachten we eind september een nieuwe iphone uit. Dit jaar zal onze voorraad er pas een paar weken later zijn dan dat." Dat duidt op een release in oktober, zoals de geruchten al waren.

Apple bevestigt daarmee de informatie die Broadcom en Qualcomm in bedekte termen gaven. Apple bevestigt het uitstel, omdat het de schatting van verkopen voor de komende maanden moet aanpassen. Apple zal daardoor minder iPhones leveren in de periode tot en met eind september dan gebruikelijk, maar verwacht dat al die leveringen plaats gaan vinden vanaf oktober.

In de afgelopen acht jaar kwam er telkens minstens één model iPhone in september uit. In september 2011 verscheen er geen Apple-smartphone; de iPhone 4s volgde in oktober. Wel bracht Apple de iPhone X in 2017 in november uit, al kwam de iPhone 8 toen in september op de markt. Ook de XR kwam in 2018 later dan de gebruikelijke release in september.

iPhone 12-renders
Renders iPhone 12 op basis van geruchten

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-07-2020 • 07:06

133 Linkedin

Submitter: juliank

Reacties (133)

Wijzig sortering
Mijn XR gaat nog wel even mee, maar ben benieuwd wat de standaard 12 zal worden vanwege het formaat.
Heb zelf nog steeds voorkeur voor het lcd scherm over de oled. :)

En mensen hoeven niet te reageren dat oled beter is.
Gewoon uit interesse, maar wat zijn voor jou persoonlijk de pluspunten tegenover het OLED scherm?
Ik heb zelf de iPhone 11 (LCD) en m’n vriendin heeft de iPhone 11 Pro (OLED). Als ik ze naast elkaar vergelijk vind ik zelf het oled scherm mooier, vooral in het zwart vs grijs van LCD.

Persoonlijk kon ik het niet tegenover mezelf verantwoorden om €300 extra te betalen voor de pro, enkel voor een extra (zoom) camera lens, en een ander soort display.
Bedankt voor de vraag :)
Ik heb een tijdje een X gebruikt, maar kreeg na verloop van tijd enorm brandende ogen en hoofdpijn van het oled scherm, hetzelfde had ik daarvoor met een OP5 en 6. Toen ik 'terugging' naar LCD op de XR, was het weg :)
Ik heb ook altijd last van PWM lichten bijvoorbeeld sommige multi color LEDs zoals op het station in Utrecht. Hoe lang heb je nodig voordat je doorhebt dat zo'n OLED wel of niet storend is?
vooral bij de X, was het na een maand of iets geloof ik bij mijzelf, nu bijna 1,5 jaar de XR en nooit meer last gehad van rare hoofdpijnen en branderige ogen ;)
Ik geniet er van als iemand zijn persoonlijke ervaring deelt en iemand uit interesse om extra toelichting vraagt zonder direct over te gaan tot overtuigen van een ander standpunt. Jullie zijn mijn helden van vandaag.
Persoonlijk vind ik LCD ook een stuk rustiger ogen dan OLED schermen. Geen idee wat het precies is, misschien gewenning.

Zelf ook wel eens last van migraine en als ik dan naar een OLED scherm koekeloer, merk ik dat ik er meer last van krijg. Terwijl ik er met een LCD nauwelijks last van heb. Over het algemeen is het bij migraine zo dat hoe meer informatie je brein te verwerken krijgt, hoe meer last je er van hebt. Misschien het verschil tussen zelfoplichtende pixels versus het was passievere backlight?
Grappig, ik had precies hetzelfde maar kon niet helemaal hardmaken Voor mezelf dat het aan het scherm lag. Overgestapt van een Xs naar een 11, sindsdien ook geen last meer van hoofdpijn.
Ik daar ook nooit van gehoord. Wel veel last van ogen als ik langer op mijn telefoon zit!
Iphone X opgestuurd voor reparatie omdat face-id het niet meer doet. 700 euro reparatiekosten. Weet nog steeds niet waarom face-id het niet meer doet. Vind het nog steeds een fijne telefoon, maar 700 euro reparatiekosten......
oled is alleen 'beter' in contrast waardes en kleurbereik (mits je een high end oled hebt overigens). Oled kan last hebben van inbranden, kleur verloop door slijtende leds en nog wat onhebbelijkheden.

Daarnaast, oleds geven gepolariseerd licht af. De meeste mensen kunnen dat onbewust zien en zou dus zomaar een bron kunnen zijn van de reactie van @sderooij op oleds.
Dus om te zeggen dat oled altijd beter is is is erg kort door de bocht.
Interessant, ik wist niet dat er mensen zijn die bewust danwel onbewust gevoelig zijn voor de polarisatie van licht. Ik dacht dat onze ogen daar geen onderscheid in konden maken. Heb je daar meer info over?
Off topic, hoe zit het dan met de licht gevoeligheid als je een polariserende zonnebril draagt? Ik hoor eigenlijk nooit iets dat mensen niet tegen bijvoorbeeld een Polaroid zonnebril kunnen.
Ik heb last van zeurende hoofdpijn gehad bij diverse gepolariseerde zonnebrillen, terwijl ik met een goedkoop ‘plasticje’ nergens over te klagen had.. door uitsluiten, ben ik achter de oorzaak van de hoofdpijnen gekomen. Sindsdien test ik brillen dus aanzienlijk langer dan 20 seconden.. (de hoofdpijn start na zo’n 2 minuten)..
Om nog even terug te komen op deze post. Wat @sderooij ervaart mbt tot oled vs lcd kan dus ook andersom. Dit weekend heeft een kennis met een ernstige oog aandoening een LCD ingeruild voor een oled TV met als resultaat juist minder hoofdpijn en vermoeidheid na enige tijd kijken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen
Mijn XR gaat nog wel even mee, maar ben benieuwd wat de standaard 12 zal worden vanwege het formaat.
Heb zelf nog steeds voorkeur voor het lcd scherm over de oled. :)

En mensen hoeven niet te reageren dat oled beter is.
Opvallend dat iemand LCD boven OLED verkiest. Ik zag niet hierboven je uitleg en dan snap ik dat wel. Helaas hoorde ik onlangs (maar blijkbaar is dit al 'oud' nieuws van mei) dat alle iPhone 12 modellen met OLED gaan uitkomen. Ik hoop dat je dan inderdaad nog lang kunt toekomen met je iPhone XR, zeker omdat de 11 eruit gaat wanneer de 12 verkocht gaat worden.
Hopelijk is de 12 nog met gewoon LCD, en anders even kijken wat er elders in de markt beschikbaar is.
Maar voorlopig werkt de XR nog prima (gelukkig).
Zeer interessant inderdaad, als dit een < 6" telefoon met 5G wordt (ook zonder mmWave).
Grappig ik heb ook een xr laatst gekocht voor 500. Ik vind LCD ook rustiger voor mijn ogen. Hoop dat lcd nog blijft uitkomen.
Ik kan niet wachten op de 5.4 inch versie.
Inderdaad. Ik ben gedowngrade van een Xr naar de SE(2020). Bevalt super goed! Maat blijkt toch echt het belangrijkste voor mij.

Minpunten voor mij zijn camera en misschien batterij, beiden goed genoeg maar zouden iets beter mogen.
Ik kan me daarbij aansluiten.

Ben zelf van een Huawei Mate 10 Pro, waarvan de updates t-e-r-g-e-n-d langzaam komen, overgestapt naar de iPhone SE 2020. Geweldig! Lekker handzaam en qua gewicht ook prima. Die lompe 6+ inch toestellen hoeven van mij nooit meer.

Maar: de camera van de Mate 10 Pro was/ is toch echt behoorlijk beter qua kwaliteit en mogelijkheden, zeker als het op quasi serieuze fotografie aankomt (vakantiekiekjes bijv). De batterij van de iPhone is op zich in orde, maar door z'n omvang geen marathonloper. 1 dag kom je er wel mee door, bij de Mate 10 Pro was dat zeker 1,5 a 2 dagen..
Het verschil tussen je iPhone SE 2020 en een normale iPhone 11 pro is maar 4.1 mm in de breedte (67.3 vs 71.4 mm).
Voor die 4 mm in breedte ga je van een 5.8 inch (of 84 cm2) naar een 4.7 inch (of 61 cm2) scherm.

In andere woorden: je mist 37% 'scherm oppervlakte' om 10% 'telefoon oppervlakte' te besparen

[Reactie gewijzigd door mohf op 31 juli 2020 11:05]

Je mist geen scherm, je hebt gewoon weer ouderwetse bezels die je kan vasthouden.
Ik vond de 11 Pro aan de zware kant en ben persoonlijk geen fan van een en al display met de bijkomende Face ID.
Wel is de batterij een stuk beter dan de SE.
Kom met de SE amper de dag door terwijl ik dat probleem niet had met de 11 Pro
Ja, en 6 mm hoger, 40 gram waarder en 1 mm dikker. Lijkt allemaal niet zoveel, maar dan had ik net zo goed mijn Mate 10 Pro kunnen houden. Én, oh ja, € 660 duurder... 8-)
Maar zo kan je elke keer wel redeneren naar een net iets groter product tot je met een 80 inch smart tv aankomt in plaats van een telefoon...

Ik vond de oorspronkelijke iphone SE formfactor (zeer gelijk aan 4-5S iPhones) veel fijner dan de 6-8 serie. Dus de nieuwe SE is al een stap omhoog wat al niet ideaal is voor mij persoonlijk, kom jij met nog een stap groter (naja, 4 stappen als je alle dimensies meetelt). Ik heb nu een log ding van 6 inch en vind het absoluut onhandig.
De dikte en gewicht is heel erg gelinkt aan de accuduur. De 11 pro gaat veel langer mee.
Dat geloof ik wel. Het is idd een probleem bij kleinere smartphones. Ik had helaas ook veel vaker een powerbank mee met mijn oude iPhone SE dan nu met mijn Nokia 9.

Ze zijn helaas niet perfect, kleine telefoons, maar persoonlijk laad ik liever wat vaker op dan dat ik opgeef in handzaamheid. Maar ik kan mij goed voorstellen dat dit voor veel mensen anders is :)

Dikte vind ik zelf trouwens weer niet zo erg, zeker niet met een vorm die goede grip geeft. Dus daar zou voor mij nog ruimte zijn voor meer batterij. Maar helaas is dat te niche voor Apple denk ik. Al zijn er wel wat kleine spelers die zulke opties aanbieden.

Om een voorbeeld te geven. Ik zat bijv. te kijken eerst naar de Sharp Aquos R2 Compact. Iets groter dan de iPhone SE (2016), maar kleiner dan de nieuwe SE 2020. Met beduidend betere accu en screen to bezel ratio: https://www.gsmarena.com/...Phone2=7969&idPhone3=9847. Helaas lastig te verkrijgen en ik had mijn twijfels bij de software support (updates) buiten Japan.
Ah, dat zat ik ook te overwegen. Wissel al een tijdje tussen verschillende formaten en merk dat vooralsnog alles wel voor- en nadelen heeft. Draagbaar is zeker prettig, maar een camera die met weinig licht werkt ook.

Aan de andere kant merk ik dat ik sinds april anders met m'n mobiel omga, omdat m'n gebruikelijke routines een beetje om zeep zijn. Minder buiten de deur zijn heeft gevolgen voor wat ik met een mobiel doe en wat ik ervan verwacht. Prima dat ze iets later met de nieuwe modellen komen, meer tijd om te ontdekken hoe 'de situatie' zich verder ontwikkelt.
Camera is denk ik even goed of beter als de XS.

Batterij is inderdaad een ding. Maar Apple kennende zal die wel oké zijn.

Ik ben van een SE1 naar een xs max gegaan maar heb er wel spijt van. Ooit gekocht omdat ik af en toe games speel, maar hij is veel te groot.
Ik zou lekker de SE1 weer gaan gebruiken, desnoods met een vers batterijtje :)
Zelf vervangen is niet moeilijk.
Voor mij is het andersom, ik ben van een 6s tijdelijk naar een SE1 gegaan tot de nieuwe iPhones uit zijn. Wat een klein kl*te scherm eigenlijk, kan me niet voorstellen dat ik jaren met een 4s rond heb gelopen :X
Heb de nieuwe SE2020 gezien bij iemand en dat is wel een redelijk formaat. Ik ga of voor dat model of voor de 12 Pro.
Zelf een XR en mijn partner de nieuwe SE.

Ben jaloers op dat formaat, maar FaceID heeft me intussen wel overtuigd. Een kleiner formaat met FaceID lijkt me heel interessant (nu nog even wachten tot mijn XR afgeschreven is)
Heb ik ook 1 dag geprobeerd, toch de SE weer verkocht en nog altijd blij met de XR. Ben denk ik gewend geraakt aan het formaat, moet er wel bij zeggen dat ik vrij grote handen heb..
Hier een stap terug gedaan van de iPhone 11 naar de XS. De laatste voelt voor mij net plezieriger en fijner.
Scherm is wat scherper maar de bonus voor mij is het formaat.
Dat en een betaalbaar OLED-scherm.
Dat had mijn Xr ook niet ;-). Maar zou inderdaad een mooie toevoeging zijn. Aan de andere kant hoef ik eigenlijk ook geen telefoon meer van >1000,-.

De SE heb ik via mijn werkgever, maar gebruik ik ook prive (dual-sim). Wil ik een ander toestel, moet ik dat natuurlijk zelf betalen. Nu deed ik dat in het verleden graag echter heb ik niet het idee dat ik veel mis bij de SE. Dus voorlopig blijf ik lekker bij de SE.
Momenteel in het bezit van een IPhone X, puur omdat ik de user experience van iOS fijn vind. Nu de prijzen van telefoons (in het algemeen) behoorlijk stijgen bekruipt mij al een klein jaartje het gevoel dat mijn volgende telefoon wel eens een Android zou kunnen gaan worden. Ik verwacht dat ik wel moet kunnen wennen aan Android als OS. Aantal redenen die me nu tegenhouden, ik speel games op mijn iPhone en IPad en dat zou verliezen op het moment dat ik geen iOS telefoon meer zou hebben, daarnaast heb ik een Apple Watch.

Gemiddeld doe ik 4 jaar met een telefoon en kan ik met mijn iPhone X nog meer dan prima vooruit.
Toch benieuwd waar Apple mee komt en of het mij kan overtuigen bij het Apple eco-system te blijven.
Het zal nog lastig worden om een Android telefoon te vinden die 4 jaar security updates krijgt. Helaas. Ik vind zelf Android wat fijner werken, maar heb een Sony die qua hardware nog prima in orde is, maar geen security updates meer krijgt na 2 jaar.

Mijn werk iphone (X) bevalt eigenlijk ook best, dus overweeg voor mijn volgende privé telefoon ook een iphone. De gewone 12 heeft daarin eigenlijk alles: niet te groot, 5G, esim (geen vereiste, wel erg handig voor op reis), fatsoenlijke camera, tenminste 5 jaar updates. Als er een Android telefoon zou zijn met deze eigenschappen dan zou ik dat zeker overwegen, maar die zijn er (nog) niet.
Iphone x 1159 euro
Iphone xs 1159 euro
Iphone 11 pro 1159 euro
Ik snap je punt niet helemaal de iphone die jij nu hebt is even duur als elke die tot nu tot is uitkomen?
Ik heb mijn iPhone X niet bij release gekocht en er met een goede deal zo'n ~900 euro voor betaalt. Ik merk dat mijn prioriteiten in het leven ook veranderen, waardoor ik minder waarde hecht aan een 'top of the line' telefoon en het voor mezelf niet meer kan verantwoorden. Ik erken dat veel android toestellen bij release ook een stevige prijskaartje hebben, echter dalen de kosten voor bijvoorbeeld een S20 na release vrij snel.
Joh neem dan het model van vorig jaar, gaat minimaal 4 jaar mee, top specs, en als je een 11 of Xr neemt ook nog leuke kleuren.
Dat klopt, maar iphones ook wel sneller tegewoordig.
Ik heb momenteel ook een iphone x
Kon de 11 pro voor 860 krijgen bij kpn maar niet gedaan.
Echter vind ik de re-sell value van iphones wel erg prettig wat ik nu eig al vanaf mijn iphone 4 doe.
resell value is een valide punt! Genoeg overwegingen om in mijn uiteindelijke keuzes mee te nemen :-)
De High-end android telefoons stijgen ook qua prijs.
Maar wat je zegt, als je 4 jaar met je telefoon doet en de Iphone X werkt nog goed en voldoet aan je behoeftes waarom upgraden.
De knopjes in een auto en andere apparatuur veranderen ook.Is gewoon inzicht en gewenning...
Al enige tijd keek ik uit naar de nieuwe releases maar was het erg stil.
2 weken terug besloten de batterij van mijn Iphone 6 te laten vervangen omdat deze na 10 minuten al weer leeg was en een nieuwe release nog steeds niet in zicht was.
Hierom begin ik nu toch wel weer te twijfelen of ik nou wel/niet een nieuwe ga kopen, voor mij zou de enige reden de betere camera zijn maar misschien heeft het voor mij nu net allemaal iets te lang geduurd en sla ik nog een jaar over.
Wat? Het is ALTIJD in september en je vind t nu te lang duren? Het is nog geen september he?
Dat je niets hoort is normaal... het enige wat je rond deze tijd (het hele jaar eigenlijk al) hoort zijn de geruchten.

Ik snap even niet waar jou verwachtingen nu precies liggen, maar realistisch en logisch zijn ze niet.

Daarbij is enkele maandne geleden gewoon de iphone SE2 uitgekomen. Prima alternatief voor je iphone 6.
Ik ben geen volger van telefoon nieuws dus voor mij was het onbekend dat dit (meestal) in september is, en ben hier ook niet naar op zoek gegaan. De iphone SE2 heb ik ook overwogen maar was uiteindelijk toch niet waar ik naar op zoek was (voor een enig sinds betaalbare prijs). En omdat mijn batterij nu dus echt op was en er geen nieuw model was dat mij aansprak komt de 12 serie voor mij dus te laat.
Je kunt altijd bij het 'winkeltje op de hoek' er een andere accu in laten zetten. Kost bijna niets, kwaliteit zal niet geweldig zijn, maar je kunt dan een paar maanden vooruit. Als je die oude iPhone verkoopt levert hij meer op met een redelijke accu dan met een versleten accu. Staat ook goed in je advertentie. Te koop met nieuwe accu ...
Heb deze al laten vervangen bij AMAC in utrecht, officiele partner van apple, 59 euro, was na 45 minuten klaar en hij werkt weer perfect!
10 minuten werk, filmpje kijken en €16,95 verder; inclusief gereedschap. Volgende keer gewoon lekker zelf doen. Helemaal bij een oud model. En het is ook nog leuk!
Een beetje Googlen en je hebt zo antwoorden. Er zijn genoeg Apple Rumor sites die alle geruchten op een rij zetten, verwachte releases aangeven en welke modellen een update gaan krijgen.
Ze hebben net de iPhone SE uitgebracht. Als je enkel "de nieuwste" wil en een betere camera dan de 6 koop dan toch gewoon de SE. Dit is nu één van de weinige jaren dat Apple 2 maal een iPhone launch doet en niet dit jaar ga jij vinden dat het wel wat lang duurt? 8)7
Dit gaat wederom weer een verkooptopper worden, ongeacht de prijs. Consumenten die het kunnen betalen gaan uiteraard weer voor het beste, en dan maakt de hoge prijs niet uit.

Voor mij is het dan ook een instant buy, maandje langer wachten is niet erg.
Dus buiten het feit dat je jezelf schaart onder de mensen "die het kunnen betalen", wat maakt deze iPhone voor jou dan een insta-buy?
Volgens de geruchten, welke meestal waar zijn, krijgt de nieuwe behuizing een metalen rand net zoals de iPad Pro, en zoals je vroeger had bij de iPhone 4, met wat scherpere lijnen. Dat spreekt mij veel meer aan dan het huidige ontwerp.
Waarom spreekt dat je meer aan dan? Puur een esthetische keuze? Ik heb zelf een iPad Pro (12.9) en heb in het verleden een iPhone 5 gehad, de “scherpe” zijkanten vind ik nou niet per se een upgrade ten opzichte van een iPhone 11 Pro. Op mij komt het over als verandering omdat het nou eenmaal moet, na 3 jaar, niet omdat Apple wat beters heeft verzonnen.
Ik vind het inderdaad mooier en strakker qua vormgeving. Maar het is ook gemakkelijker om van de tafel te pakken. Sinds de ronde kanten van de 6 is dat veel lastiger (zonder hoesje).

Daarnaast prettiger als je screenprotectors gebruikt, omdat je bij een swipe naar boven niet zo sterkt de overgang voelt van de ronde buiging naar het randje van de screenprotector.
De iPhone 5 had voor mij het mooiste ontwerp en daar is nog steeds zo. Lag lekker in de hand, zag er echt goed uit.
Ja geruchten zijn dat het niet zo grote upgrade zal worden, ook batterij niet heel veel groter wordt dan de huidige 11 serie.
Ik ben zelf ook gegaan voor de 11 pro serie vorig jaar, maar wellicht doe ik dat over paar jaar wel anders.

Dat ik gewoon dan top model van jaar er voor neem, scheelt wat centjes weer aangezien die iets goedkoper is(En ook prima 3 jaar mee kan dan nog).
Ik merk aan me zelf dat ik mijn mobiel steeds minder belangrijk aan vinden ben, gebruik hem amper nog over de hele dag. Ik heb sinds een half jaar ofzo een batterij duur van 3 dagen meestal.

Maar goed misschien is die toe aan een nieuw toestel, al zou ik dan lekker model van jaar terug kopen.
Deze zijn dan tenminste gewoon normaal te koop zonder lever problemen, en scheelt wat in de portemonnee een win win situatie lijkt mij :).
Ja geruchten zijn dat het niet zo grote upgrade zal worden
Toch apart dat dat ieder jaar het gerucht is. Zou die geruchtenmaker er financieel voordeel uit halen?
De technische vernieuwingen zijn steeds minder revolutionair, het product smartphone is behoorlijk uitgekristalliseerd. Ook bij Apple.

Wil niet zeggen dat een nieuw type geen bestaansrecht heeft, maar meer als statussymbool dan echt technische noodzaak.
Ook bij Apple
Dat geloof ik ook wel, maar het is wel apart dat deze geruchten iedere keer bij Apple zijn en niet bij andere fabrikanten, zoals Samsung of Huawei...
Wil niet zeggen dat een nieuw type geen bestaansrecht heeft, maar meer als statussymbool dan echt technische noodzaak
Mocht dat zo zijn, dan is dat natuurlijk ook bij andere fabrikanten, zoals Samsung of Huawei...
Eens, als je het hebt over de statustopmodellen.
Noem het maar geen grote update. De geruchten gaan over een hele nieuwe behuizing, dat vind ik best een grote update.

Overigens zijn de geruchten over de batterij dat ze juist minder power hebben dan de voorgaande.
Behuizing vind ik persoonlijk niet zo ramp heb een Iphone 6 gehad, iphone 8 en nu een 11 pro, dat ze ongeveer allemaal zelfde uit zien maakt mij echt niet uit.
Het gaat mij meer om wat die kan en de batterij duur is enzo, dat vind ik belangrijker dan dat die er ongeveer zelfde uit ziet als me voorgaande mobiel.

Over batterij zijn de geruchten dat die minder groot of iets zou zijn, maar goed als ze de hardware/ software beter weten optimaliseren en batterij duur daardoor goed blijft kan ook uiteraard.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 31 juli 2020 09:00]

Een nieuwe behuizing geeft mij juist het gevoel dat ik eindelijk een nieuwe telefoon in handen heb na alleen een paar kleine upgrades sinds de X.
Ik hoop dat je dit cynisch bedoeld? Als we een nieuwe behuizing een grote verandering gaan vinden, zijn we wel heel erg ver van de techniek vandaan. Dan moet je naar prada.com en niet hier op tweakers.net zijn.
Nee niet cynisch. Na de X, de XS en de 11 is het wel weer eens tijd voor een nieuwe formfactor. Dat geeft eindelijk weer eens het gevoel van een nieuwe telefoon.

Wat zou je technisch willen zien?
- Nog sneller? - Heb ik niet nodig voor wat ik er mee doe, alles is nog poepsnel.
- Meer batterij? - Heb ik niet nodig, ik haal de dag nu al makkelijk.
- Betere camera? - Mijn foto's komen toch nooit verder dan de Fotomap op de iphone zelf.
- Mooier scherm? - Mwah. Ik zie nu in de praktijk al weinig verschil tussen de 11 Pro en de SE. Ik hoef geen films te kijken op m'n phone.

Wat wil je dan nog meer? Snake spelen?

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 5 augustus 2020 06:54]

Exact. Dus ben je geen nieuwe nodig. De enige reden om een nieuwe te kopen is cosmetisch.

Dat mag, daar is zeker ook een markt voor, maar staat wel helemaal los van technische vernieuwingen.

Trouwens, een goede vernieuwing is er een die jij en ik nog niet bedacht of verwacht hadden. Dus ik ga het wiel daarvoor niet uitvinden, dan had ik wel een ander beroep. Al ben ik meer je eens dat de smartphone wel uitontwikkeld lijkt te zijn.

Nabrander: als je echt richting het ontwerp van de iPhone 5 gaat, juich ik dat alleen maar toe. Mooier dan wat ze nu hanteren. Mijn XR is ook maar een eenheidsworst. Als je die naast mijn Mi Mix 2s legt voor een leek, dan springt de iPhone er echt niet uit. Witte Mi Mix 2s, rode iPhone XR, beide fraai, zonder bijzonder te zijn.
Terug naar dat ontwerp bedoel je. Een hele nieuwe behuizing dus.
Een OLED scherm op een model onder €1000 zou toch wel prettig zijn. Kan een reden zijn om toch over te stappen
Ik hoop het van niet, liever een keuze met een lcd toestel. Al eens gekeken wat het kost om een oled scherm te vervangen?
Gewoon beetje voorzichtig met je telefoon om gaan, het is echt al 6 jaar geleden dat ik voor laatst een barst in me scherm had :).
Bij mij gelukkig nog nooit gebeurd, momenteel wel de achterkant van m’n xr though... maar ik repareer ze al bijverdienste dus ben op de hoogte van de prijzen. Lcd vs oled scheelt een paar honderd €
Ik heb juist liever ips, mijn X durf ik niet als nachtklok gebruiken omdat oled kan inbranden. Dus doet mijn oude iphone 5 met dode batterij dienst daarvoor.
Kweenie, maar ze verkopen 40 miljoen+ van die dingen per kwartaal, misschien komt het omdat mensen gewoon tevreden zijn met de werking van het product ?
Goedkoop = duurkoop

Als jij nu de nieuwste iPhone koopt van ongeveer 1200 euro gaat die toestel makkelijk 7 jaar mee.
Over 7 jaar is het nog werkend en je krijgt nog updates binnen.

Plus je kan het nog met waarde verkopen op marktplaats.

En iOS werkt beter dan Android naar mijn mening. Het is simpel & werkt stabiel.
Maar als een nieuwe iPhone een “instant buy” is, dan is het toch helemaal niet van belang dat hij zeven jaar mee zou kunnen gaan?
Daar heb je wel een punt in!

Geen idee waarom mensen het meteen willen aanschaffen.

Misschien zijn wij als consument gewoon gek? :)
Anoniem: 217535
@ThaddeusX31 juli 2020 19:25
Tja, als je elk jaar een nieuw toestel wilt hebben... Er is geloof ik een speciaal abonnement voor. Ik gebruik nog altijd de X. Geen klachten dus waarom inruilen? Ik vind het ook allemaal leuk spul maar ik zou eerder er een leuk android toestel naast willen hebben dan een nieuwe iPhone. Still... ik ga wel ff kijken in de winkel wanneer de 12 uit komt... ;-)
Behalve dat het erg knullig is dat deze toestellen van 1200 euro anno 2020/2021 niet eens een 120hz scherm gaan hebben (confirmed leaks) terwijl de concurrent dat al een paar jaar heeft :') No way dus dat ik mijn huidige iphone ga upgraden voor een 'tussenmodel' van dit jaar en er jaren mee ga doen. En als mensen slim zijn doen ze dat ook niet, de enige manier om apple wat af te dwingen is via de portemonnee

[Reactie gewijzigd door Saven op 31 juli 2020 09:23]

Als ik kijk naar mijn Iphone 7 nu bijna 4 jaar oud, werkt nog prima alleen is de batterij vanaf jaar 2 slecht. En vanaf jaar 3 haalt ie als je een beetje actief er mee bezig bent al geen werkdag meer. Ik wilde wel de batterij laten vervangen, maar omdat ik het idee hebt dat de speaker niet zo luid is als dat ie hoort te zijn ben ik dus bang dat ik er ook een 300 euro kosten reparatie er bij krijg als ik de batterij voor een officiële vervangen wilt hebben.
Maar voor de rest werkt hij prima en als de batterij nog in orde was, had ik er misschien nog een jaartje bij geplakt.
Mijn vriendin had precies hetzelfde, een iPhone 7 met slechte batterij en matig geluid uit de speaker.
We zijn langs een Apple store geweest (weliswaar toevallig in Londen), maar die hebben er voor 50 euro een nieuwe batterij in gezet en de luidspreker schoongemaakt waardoor het toestel weer super werkte.

[Reactie gewijzigd door Bensjero op 31 juli 2020 11:22]

Oh dat is fijn, alle contact die ik erover gehad had, kwam het er op neer dat het scherm waar de speaker inzit gebouwd vervangen, eigenlijk de enige optie was als er iets mee was. Dus ja ik durf de gok niet te nemen ..
Zeiden ze bij mij ook. Even langs de Apple store...
Beat that samsung? Waar komt dat vandaan? zijn we ineens in een strijd samsung vs apple?
Bij een officiele Apple zaak lijkt me wel een dure grap.

Je kan het ook bij een mobiel/reparatie zaak laten fixen? Ben je minder kwijt.

Of het nou een originele of een B-batterij is maakt het toch niet uit "denk ik" dan.

Behalve als je de nieuwste iPhone ofzo zou hebbben.
Nou zo veel gaat een iPhone van 7 jaar oud nou ook weer niet meer opbrengen hoor.
Ik loop nu een paar dagen de s10+ te testen naast m'n iPhone xr, ik kan je wel vertellen dat de s10 wint aan alle kanten
Dit is toch best wel subjectief.
Ikzelf vind Android al erg lang een stuk beter dan iOS omdat het niet zo dicht gebouwd is.

Het is alsof je met een iPhone een half OS krijgt geleverd.


Uiteraard zullen er mensen die daar niks omgeven en iOS beter vinden door andere redenen etc.
En iOS werkt beter dan Android naar mijn mening. Het is simpel & werkt stabiel.
Hier zeg je het een stuk beter, maar zou ook graag de cijfers willen zien van fabrikanten over hoe stabiel de telefoons zijn.

Hoevaak krijgt Samsung/Apple een crashreport binnen etc.

Heb zelf iig nooit echt problemen gehad met crashende telefoons.
Dat status argument begint wel erg oud te worden inmiddels.

Ik val onder de groep “blind voor Apple gaan” maar heb niet het gevoel daar maar enige vorm van status mee te genieten en dat is maar goed ook!
Dat status geleuter is inderdaad onzin. Bij de laatste modellen ziet een leek echt niet welke iPhone model het is. Misschien dat dit een belangrijke factor is voor tieners...
Dit. Gewoon kopen wat voor jou de beste eigenschappen heeft.

Mensen die uit zijn op materiële status, kunnen beter nog even doorsparen voor een privé jet.
Prijs maakt mij persoonlijk wat minder uit, zeker nu de high end Android toestellen op hetzelfde niveau zitten, ik doe het voor iOS en de op dat moment “beste” ervaring daarmee.
Nou ja je haalt het status argument aan. Daar reageerde ik op, niet op prijs of werking.
Dat zeg ik toch ook maar als je het koopt zoals Bones net zegt omdat het lekker duur is en je het kan betalen val je in de categorie onzeker en moet je gezien worden met een dure iPhone ongeacht hoe dat ding werkt.
Ik krijg oprecht breinscheten van jouw opmerking. Gewoon omdat het belachelijk, van de pot gerukt is en nergens op slaat. Ik ben al 4 keer terug naar boven gescrollt om te kijken waar hij dat ergens zegt. En ik vind het helaas niet terug. Misschien moet je eens stoppen met onzin te verkopen en beter lezen?
U bent psycholoog van beroep begrijp ik.
Of het zijn consumenten die gewoon een telefoon willen die zij willen?
Er zullen vast mensen het als status symbool gebruiken. Maar ik denk dat het merendeel gewoon tevreden is met de hardware en software en er graag voor betalen.

Net zoals mensen die een dure auto kopen ipv een Fiat punto.
Een iPhone is eerder een dikke porsche. Verreweg de snelste chip. Camera's zijn topklasse.

Ik zeg niet dat Android toestellen puntos zijn. Ik zeg dat ondanks dat er goedkope auto's zijn om je van a naar b brengen, mensen toch duurdere auto's kopen.

Zelfde geldt voor kleding, tv's en dus ook telefoons.
Haha, ik heb nooit gezegd dat ik een iPhone koop vanwege de hoge prijs, wil alleen aangeven dat veel mensen (waaronder ik) graag het beste van het beste wil, en als je het kan betalen dan maakt de prijs niet zozeer uit.

Heeft niks met onzeker of status te maken.
Ben benieuwd waar jij ziet staan dat ik een iPhone koop om de hoge prijs?
Ik zeg dat prijs juist niet uitmaakt.
Oh nou de iPhone is altijd al de beste smartphone geweest volgens mijn (en velen andere) criteria.
Het is niet meer dan logisch dat er een nieuwe iPhone aan zit te komen. Maar het is wel uniek te noemen dat Apple bevestigd met een nieuwe iPhone te komen, nog vóór het Apple Event is aangekondigd.
Wilt dit dan zeggen dat er in september wel event zal zijn maar geen iPhones beschikbaar. Of in oktober een event met een week nadien de iPhones beschikbaar?
Ik denk event gewoon in september met extra lange pre order tijd en weer de ouderwetse rijen voor de apple store, dat levert altijd leuke publiciteit op.
Ik ben ook wel toe aan een nieuwe (nu 8 plus) maar ik zit toch wel erg met die prijs in mijn maag. Overstappen naar bv android vind ik lastig aangezien alles/iedereen in huis Apple minded is (ipad imac macbook etc), zit hier al sinds de 3G aan vast.
Dat ecosysteem daar hebben ze goed over nagedacht.
Ik kom ook van Android en zou niet meer terug willen, qua gebruiksgemak is Apple veel beter.
Ik heb onlangs mijn iPhone 7 ingewisseld voor een iPhone 11.
Ze hebben er inderdaad goed over nagedacht, zeker omdat alles naadloos samenwerkt.
Jij bedoelt waarschijnlijk dat je apps en gegevens overgezet worden bij gebruik van een nieuwe telefoon,zoals ze stonden op je andere iOS apparaat? Of je overal je foto's kunt bekijken op je iOS toestellen enzo? Of je kunt bellen met je Mac via je iPhone of iPad? Of je gewoon in een document of game zit en gewoon doorgaat op een ander iOS apparaat?

Kun je ook allemaal hoor op andere OS'en,en nog veel uitgebreider zelf...En trouwens heel makkelijk als je Cloud hebt.....

[Reactie gewijzigd door greatkz op 31 juli 2020 15:35]

Ja, die foto’s bekijken op andere apparaten is handig en ik weet dat dat ook kan op een ander OS.
Maar op een of andere manier werkte dat niet zo goed bij mij.
Bij Apple kan je bijvoorbeeld op je iPhone/iPad iets kopiëren en dat op een ander Apple apparaat plakken.
Ik denk niet dat dat gaat op een Android telefoon naar een Windows computer, ik ben niet echt meer thuis in Windows computers dus het zou wel kunnen.
Kan al lang hoor. Je bent al een tijdje weg denk ik? :9
Toch al 4 jaar denk ik.
En maandje langer of korter maakt niet uit voor mij. Het is klaar als het klaar is. En het is pas in mijn brievenbus als ik het bestellen en betalen kan, en een ander het kan bezorgen. Fijn dat ze het laten weten, ik lig er niet op te wachten ofzo.
Ik ben eens benieuwd of de nieuwe modellen mij over de streek kunnen trekken om mijn iPhone 7 plus te vervangen ... tot hiertoe was er geen enkel 'betaalbaar' model goed genoeg om de vervanging te verantwoorden.
Idem hier, maar dan met een iPhone 7 :)
Is dit nu een event zoals gepland maar effectief een release weken later? Of zal het event ook zoveel later plaatsvinden.

Ga dit jaar toch XR ruilen voor een Max if hoe het grootste ook zal heten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee