Nvidia houdt op 1 september livestream met GeForce-nieuws

Nvidia zendt op 1 september om 18:00 Nederlandse tijd een GeForce Special Event uit. De ceo van het bedrijf, Jensen Huang, neemt de presentatie voor zijn rekening. Het gaat vermoedelijk om de introductie van de GeForce RTX 3000-videokaarten.

Nadat Nvidia eerder al een teaser online zette en aftelde naar het einde van deze maand, is dinsdag bekendgemaakt dat er een livestream komt met GeForce-nieuws. Inhoudelijke details maakt Nvidia nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat de gpu-fabrikant dan zijn RTX 3000-videokaarten gaat aankondigen.

Vermoedelijk zijn de kaarten nog niet direct te koop na de presentatie; volgens geruchten worden ze vanaf 9 september geleverd. Er zouden zowel Founders Editions van Nvidia als aangepaste kaarten van andere fabrikanten komen.

De nieuwe videokaarten zijn de opvolgers van de huidige RTX 2000-serie, die Nvidia in augustus 2018 aankondigde. Videokaarten uit de vermoedelijke RTX 3000-serie zullen gebruikmaken van de Ampere-architectuur, die Nvidia eerder al presenteerde en gebruikt in gpu's voor datacenters. Volgens geruchten komen er RTX 3000-kaarten met 8GB tot 24GB aan vram.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-08-2020 • 18:57

106 Linkedin

Submitter: Balder©

Reacties (106)

106
98
40
4
0
53
Wijzig sortering
Als ze nu ook nog eens met een beetje normale prijzen komen..... We kunnen dromen toch.
Tja... Ben alleen dat het een gevalletje: kan je rekenen? Reken er dan maar niet op word.

Ik ben bang dat de 3070 of hoe het ook gaat heten gewoon 650 gaat kosten. en de 3080 gewoon naar de 750 en 850 gaat en misschien wel meer gezien het geheugen op deze kaarten
Dat denk ik niet, ze concurreren met AMD dus moeten ze prijstechnisch ook concurreren.
Want waarom zou ik meer betalen als de concurrent een GPU heeft die net zo goed is of beter voor een lagere prijs?
ze concurreren met AMD
AMD's snelste kaart zit tussen de 2070 en 2070S.

Alles daarboven heeft vrij spel want amd heeft er geen antwoord op, en dat merk je: de 2070(S) is nog enigszins ok geprijsd, maar de 2080(S) en 2080 Ti zijn compleet belachelijk: zo levert de 2080S ongever 13% meer prestaties, maar kost hij bijna 50% meer (momenteel in de pricewatch: 526€ tov 730€). De 2080Ti kost dan weer 100% meer dan de 2070 Super, maar levert amper 25% meer prestaties, een nog slechtere prijs/prestatie verhouding.

Nu is het niet abnormaal de value afneemt in de high-end, maar vroeger was enkel de *80 Ti de kaart met zo'n scheve prijs./prestatie verhouding, terwijl de *80 kaart nog te doen was.

De enige reden hiervoor is echt het gebrek aan concurentie in de high-end.

[Reactie gewijzigd door kiang op 13 augustus 2020 13:25]

2070 Super zit ook al boven de €500 wat ook al te veel is. Vroeger zat de 970gtx aan €400 als ik mij niet vergis. Dat was nog betaalbaar.
Het is niet alsof de prijs:prestatie verhouding bij AMD zoveel beter is deze generatie, en dan heeft Nvidia nog RTX erbij.
Tja dat is ervanuitgaand dat amd mee kan komen. Eerst zien dan geloven. Daarnaast heeft amd nu ook goedkopere kaarten als nvidia en toch kopen mensen nvidia omdat het beter out of the box werkt en amd zichzelf een slecht naam gegeven heeft met drivers en de launch. Daarnaast heeft Nvidia de beter kaarten in handen voor streamers met nvenc.
Prestatie zegt niet alles meer het gaat om het totaal plaatje.
Drivers zijn inderdaad een probleem voor AMD, heb ook een tijdje geleden mijn RX 5700XT moeten verkopen omdat ik meer problemen aan het oplossen was dan gamen. Heb nu een MSI RTX 2070 Super en dat werkt perfect.
Ik bedoel alleen als AMD goede performance heeft (en dat geloof ik wel met RDNA) en dan ook nog eens haar drivers op orde heeft, kan het wel eens een prijzenoorlog worden tussen beide.
Ik hoop echt voor amd dat ze de rdna 2 goed testen en ook ryzen 4xxx goed testen ipv een gehaaste release met veranderingen die te laat zijn doorgevoerd.
Verder hoop ik ook nu nvidia zijn kaarten eerder als AMD uit brengt dat amd in ieder geval voor de 2070 en 2080 super vervangers geforceerd word de prijs te verlagen omdat het gat te groot is. Of rdna net wat sneller is en zo een nieuwe super range te forceren zoals met de huidige lineup.

Hoop alleen wel dat het snel gebeurt allemaal ik ben echt aan een nieuwe kaart toe want mijn 1070 heeft het echt slecht gedaan in de test der tijd. bij de release kon hij nog mee komen met de 2060 en bij sommige games wat sneller zijn maar nu is het gewoon een waardeloze kaart (waarschijnlijk door slechte optimalisatie).
De 1070 een waardeloze kaart? Wellicht hebben wij andere standaarden, maar met mijn 1070 kan ik bijna alles met 60+ FPS op Max spelen (enkele settings misschien daargelaten) op 1440p. Ik zie daarom ook nog geen reden om te upgraden.
Ik draai zelf ook een 1070ti en kan beamen dat deze kaart nog prima mee komt. Alhoewel ik soms wel een aantal settings moet tweaken speel ik bijna altijd op ultra/1080p.
60 fps ultra is in de nieuwe games al biet meer mogelijk. En 60 fps is niet genoeg voor een vloeiend beeld ondanks dat ik maar een 75 hz paneel heb.
Misschien dat freesync wel een vloeiende ervaring geeft maar in de huidige setup is yet ruk helaas.
Maar of het ooit nog goed gaat komen met de drivers ... ik betwijfel het. Het is al een issue sinds ATi Rage (1996). Ver voordat AMD ATi inlijfde. Er zit ergens iets conceptueels fout in de drivers/het ontwerp waar ze halsstarrig aan vast lijken te blijven houden. Ik vind het persoonlijk ergens bijzonder dat ze überhaupt nog bestaan.
Welke problemen ervaar jij dan? In de tijd van de HD4000 en HD5000 series was iedereen anders heel blij met hun videokaarten van AMD en was men juist erg ontevreden over Nvidia. De laatste jaren zijn er inderdaad wel wat momenten geweest waarop AMD steken laat vallen op GPU gebied, maar het is echt niet altijd een probleem geweest.

Dit zeg ik overigens als iemand die oa een 8800GTS, 8800GT, 9800GTX, GTX680, GTX1080 en nu een RTX2080 heeft (gehad). Dan kun je ook meteen concluderen wanneer ik AMD videokaarten heb gehad (voor de 8800GTS en tussen de 9800GTX en GTX680 :+).

[Reactie gewijzigd door Paprika op 12 augustus 2020 10:12]

Dat hoop ik ook inderdaad :)
Hopelijk heeft AMD geleerd van zn fouten, en hebben ze op zn minst de drivers op orde !
Anders worden het weer zware jaren voor de Amd gpu's...
En kan nvidia de markt blijven controleren
Nvidia heeft raytracing en AMD vooralsnog niet. Dat is een unieke feature waardoor Nvidia de hoofdprijs kan en zal vragen met hun nieuwe 3000-serie omdat AMD op dat vlak niet kan concurreren. Vooral ook omdat raytracing veel verbeterd zal zijn met hun nieuwe 3000 serie kaarten. Ik verwacht prijzen zo hoog als Computerjunky zegt. De algemene prestaties zullen ook veel hoger liggen(minstens 40% sneller) dan de 5700XT van AMD.
De next-gen consoles krijgen toch een aangepaste AMD GPU met RT? Ik verwacht dat AMD dit ook in de PC GPU's gaan toepassen.
Ja maar de gpu's van AMD met RDNA2 komen pas op het einde van het jaar uit. Tot dan heeft Nvidia vrij spel met raytracing.
Niet alleen dat, NVidia kan gewoon starten met het vragen van de hoofdprijs. Mocht de nieuwe AMD GPU een beetje meekomen (in het top segment), dan kan NVidia alsnog de prijzen verlagen.. Maar aangezien de performance van Big Navi ten opzichte van de RTX2080TI nu al steeds verder wordt afgezwakt (in juli was het nog 50% sneller en een paar dagen geleden was het nog maar 15% (TechRadar link).

Aan de andere kant als AMD een RTX2080TI/RTX3080(non-TI) in de markt kan zetten voor 700-800 euro dan kunnen ze alsnog veel markt afpakken van NVidia. Maar AMD moet vooral serieus veel werk steken in hun drivers, want die zijn echt slecht, vooral ten opzichte van NVidia..

Aangezien NVidia de RT markt al twee jaar alleen heeft, vraag ik mij af hoeveel developers RT rechtstreeks hebben geimplementeerd in plaats van het gebruik maken van een hardware abstractie layer als DXR. Elke abstractie zorgt voor overhead en aangezien veel developers moeite hadden om redelijke performance uit de kaarten te halen, vraag ik mij af hoeveel niet zijn overgestapt op directe NVidia instructie sets..
Ik snap de -1 niet...
We zitten in een console launch jaar, ik vrees dat zelfs nvidia daarop zijn prijzen wat zal moeten aanpassen, wellicht niet vanaf dag 1 maar als ze met die prijzen december ingaan vrees is voor hun verkopen. Ik schat 550 voor de 3070, helemaal nergens op gebaseerd verder uiteraard.
Nee hoor, nvidia hoeft geen rekening met de consoles te houden, de 30x0 is een compleet andere groep.
Ik denk dat de 3080 eerder begint op €899 en de 3080ti op €1249 of iets in die richting.

Ze hebben gewoonweg geen directe concurrentie, dus waarom niet zulke bedragen vragen?

Als ze 4K en 60+ fps kunnen garanderen met die kaarten dan hebben mensen het er toch wel weer voor over.

[Reactie gewijzigd door dartbord op 12 augustus 2020 22:07]

De 2080ti zit nu gemiddeld al op 1250 euros, dus de 3080ti zal wel fors duurder worden, ben ik bang.
Ik gok dat de 3080 Ti zo tussen de 1349 en 1499 euro zal kosten, in NL.
(non reference modellen zoals MSI Trio)

[Reactie gewijzigd door Navi op 11 augustus 2020 19:43]

Ja, totdat AMD met RDNA 2 komt... hopelijk dan een price-war.
NVIDIA heeft dan alleen waarschijnlijk al groot deel van alle 3080ti's verkocht aan whales...
Nouja, laten we hopen dan dat AMD met RDNA 2 zo'n geweldigde GPU neer kan zetten voor een acceptabele prijs, maargoed, dat dacht men ook voor de release van RDNA, en bleek toch teleurstellend...
Maar ik verwacht niet dat AMD de prijs laag zal houden als ze een nvidia killer hebben, want ze weten dan ook wel dat mensen dat geld ervoor zullen betalen ongeacht of ze die voor veel lagere prijs op de markt kunnen zetten. Even wat extra vragen kan hun schatkist goed vullen.
De 5700XT geeft anders prima concurrentie in het midden segment. Nu komt AMD ook weer met een high-end kaart.
Ja, ik wacht wel af maar het gaat denk ik toch weer een nvidia kaart worden, de amd vega was een teleurstellend geheel met belachelijke drivers, rdna hybrid met de 5700 reeks was een stuk beter en met een mooie prijs. High-end en full rdna ben ik reuze benieuwd naar de prestaties, maar als nvidia's a100 enige indicatie is zal de 3080ti toch echt aanzienlijk beter gaan presteren dan de 2080ti. En daarnaast weten wij nog niks van de verbeteringen op het gebied van RT cores.
Lijkt me een veilige aanname. Er zijn best mensen die het dat waard vinden.
Yep, zoiets verwacht ik ook.
Dit dus... ik ben bang dat ze gewoon weer de absurde hoofdprijs gaan vragen...
Laten we dan massaal ons ego opzij zetten en AMD kaarten kopen. 4000 reeks zal massaal lager liggen dan. Kwestie van twee jaar het even met minder te stellen. De groep kan iets veranderen,het individu niet...
Ja joh, geld uitgeven wat in jouw ogen een mindere kaart is... nee dankje. Als AMD daadwerkelijk met een kaart uit komt die beter presteert dan Nvidia, dan moet je gewoon die AMD kopen, maar anders dus gewoon de Nvidia..
Niet iedereen heeft de behoefte om te kopen ‘welke het beste is’. Er is ook nog zoiets als prijs/kwaliteit-verhouding, en die zal bij AMD wel beter zijn.
Ik ga dan dus ook uit van prijs/kwaliteit.. En ja je betaalt nu dus wat meer voor een nvidia kaart, maar je krijgt er IMHO ook meer voor terug.. Maar zoals ik al aangaf, als AMD met een beter presterende kaart uitkomt die gelijk geprijst is (of wat we als nederlanders natuurlijk het liefst hebben, een stuk goedkoper is), dan moet je gewoon voor de AMD gaan en niet voor de NVidia..
Tja en zo gaat onze Europese economie kapot... door altijd het beste te willen voor het minste. Ondertussen worden andere economieën er sterker op en de onze armer, omdat we al onze zuurverdiende centen naar China verschepen en nooit meer terugzien, en kan jij zeggen dat je het beste voor het minste hebt. Het jaar daarop opnieuw, enz enz. De volgende generaties zullen nog meer slaaf worden van China en voor dat je het weet zijn we een derde wereld continent omdat we blindelings consumeren. Soulwax heeft daar een zeer goede track over gemaakt, die eigenlijk omschrijft wat jij nu komt te vertellen als argument. Soulwax - NY Excuse

[Reactie gewijzigd door junkchaser op 12 augustus 2020 11:28]

Nouja, overdrijven is ook een kunst.. Als ik zie waar ik mijn zuurverdiende centen aan moet besteden dan lijkt dat meer aan belasting te zijn (net weer een dikke voorlopige aanslag gekregen terwijl ik helemaal niet gevraagd heb om voorlopige aanslag), en wat krijgen we er voor terug? helemaal niets.. Kijk naar ons zorgstelsel, nu al wordt gezegd dat volgend jaar de zorgkosten gigantisch gaan stijgen vanwege de corona, maar leg mij eens uit hoe dat komt, als door de corona dus de andere zorg juist is verminderd. En kijk dan eens naar het zorgstelsel in landen als duitsland, gelijkwaardig of zelfs beter, maar vele malen goedkoper. Hier in nederland moeten we elk jaar weer tientallen euro's meer betalen op onze basispremie, maar we krijgen er steeds minder voor terug, EN de eigen risico wordt ook steeds hoger, dus in feite betaal je dan NOG meer.. Zelfde geldt ook bv voor ons pensioenstelsel, veel te complex (ook het zogenaamde nieuwe stelsel), en kost nog steeds veel te veel geld (als in 'administratievekosten') ipv wat het op moet leveren.
Nou, wij exporteren toch ook behoorlijk veel naar China en daar verdient Nederland heel wat aan. En vanaf 1 januari 2021 moet je op alle internet aankopen uit overzeese gebieden gewoon de volledige pond betalen, dus geen grens meer.
En wat heeft dit overigens dan allemaal weer te maken het kopen van nvidia of AMD kaarten? beiden zijn amerikaanse partijen, en op dit moment zie ik dan liever mijn geld gaan naar China dan naar het hypocriete amerika. Het gaat niet zozeer om goedkoper willen, het gaat om het onnodig duur zijn hier, onze zuurbetaalde belastingcenten worden keer op keer compleet verspilt aan complete onzin en inefficient werken van de overheid.
Deste meer dus dat je jouw zuur verdiende centen aan een bedrijf moet geven dat mee belastingen op eigen grondgebied betaald (waar je je eigen stelsel mee recht kan houden en jij gebruik van maakt), dan ergens anders.
Zelfs als beide Amerikaanse partijen zijn, steun je onrechtstreeks China via hun producten, omdat ergens anders ter wereld geen alternatieven meer zijn om zelfde producties op te starten, net omdat men altijd maar goedkoper wil. Dat maakt ons dus afhankelijk en armer. Een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Als deze Amerikaanse bedrijven dan nog woekerprijzen vragen is de cirkel helemaal rond.

[Reactie gewijzigd door junkchaser op 13 augustus 2020 11:28]

Ben heel erg benieuwd wat ze ons gaan laten zien en wat wij kunnen verwachten van de nieuwe kaarten.

Zijn altijd weer spannende tijden aangezien de huidige generatie weer redelijk in prijs gaat dalen. Wordt het een 3080/3070 of toch een 2e hands 2080ti aan het eind van het jaar.

[Reactie gewijzigd door CHKYBSTRD op 11 augustus 2020 19:09]

Als je kijkt hoe enorm beperkt de GTX1080TI tweedehands in prijs is gedaald zou ik er niet te hard op hopen. Schijnbaar gaan ze voor die prijzen, maar over het algemeen vind ik videokaarten tweedehands kopen totaal niet interessant als je kijkt naar de prijs. Momenteel lijken GTX1080TIs voor €450-€500 te worden aangeboden. Voor een €550 heb je een 2070S die vergelijkbaar presteert nieuw.
Dat zelfde geldt voor gebruikte cpu hier bij vraag en aanbod daar vragen ze gerust nog volle hoofdprijs voor terwijl totaal achterhaald zijn sinds komst van Ryzen 3000/2000 serie.
Ze zijn ook commercieel ook goed bezig, 3e bericht wat ik lees over de nieuwe 3000 series 3-4 dagen tijd, nu zullen ze de rest van de dagen langzaam wat specs naar buiten laten druppelen en ze blijven tot 1 september in het nieuws.
Dat zou goed kunnen en dan gaan we voor een 3070 afhankelijk van de prestaties natuurlijk.
De prijs van een 3070 zal zeer hoog liggen meer dan €500. Dat weiger ik te betalen. Voor mij moet een videokaart beneden de €500 blijven. Door gebrek aan concurrentie van AMD dat vooralsnog geen raytracing aanbiedt kan Nvidia vragen wat het wilt.
Gezien de prijs sprong die de RTX kaarten maakten tov de 1000 serie, was het heel logisch dat de 2e hands GTX 1080ti vrijwel geen kik gaven qua prijs.Vanuit gaande dat de 3000 serie ongeveer dezelfde prijspunten gaat hebben als de 2000 serie, dan gaan de prijzen wel wat dalen.
Maakt mijn (direct na launch aangeschafte) 1080 Ti wel de koop van het jaar (3 jaar geleden :D)! Als je er nu nog 450 - 500 euro voor krijg ben je maar 300 euro afgeschreven in 3 jaar!

Benieuwd naar de performance, upgrade naar een 3080 zou wel eens interessant kunnen zijn nu.

[Reactie gewijzigd door Tortelli op 11 augustus 2020 21:11]

mwa de prijzen van de 10x0 serie daalde niet echt toen de 20x0 op de markt kwam. dus verwacht nu ook niet echt dat de prijzen van de 20x0 serie mooi zullen dalen ten opzichte van de 30x0..
Ik ben vooral benieuwd naar de performance increase en hoe die in lijn staat met meer VRAM. Ik heb nu een RTX 2080Ti die voor games alsook deep learning gebruik. Voor dat laatste is 11Gb soms te karig. Minstens 16Gb zou dezer dagen mooi zijn.

Even wachten op de performance (prijs/kwaliteit) en dan kijken of het de moeite is voor een upgrade.

Meer geheugen is misschien niet echt vereist voor 4K gaming (?) maar ik vermoed dat meer geheugen ook nuttig is voor zaken als VR? Misschien kan iemand anders dat toelichten.

[Reactie gewijzigd door BramVroy op 11 augustus 2020 19:37]

Volgens mij wordt het dan een 20g of 24g. In beide gevallen een dikke prima dus.
Zou leuk zijn! Vermoedelijk mist het nog steeds de kracht van de deep learning specifieke GPUs (bv. A100) maar zal het toch een krachtig beestje zijn.
Finally. Erg tevreden met mijn GTX 1070, maar inmiddels twee jaar een 1440p scherm en een upgrade is dus nodig. De 2x reeks was te minimaal vooruitgang voor de prijs en de matig uitvoerbare special feature deed mij besluiten maar even door te bijten en op de 3x generatie te wachten.

Upgrade gaat sowieso een leuke vooruitgang zijn dus prijs zal daardoor ook minder zwaar aanvoelen. Toch houd ik mijn hart vast qua prijzen en Nvidia, is een matige combinatie laatste tijd. Ben benieuwd naar de kaarten.
Tsja, ik ben ook nog tevreden met mijn GTX1070, momenteel lukt het me ook op 1440p op High of zelfs Ultra nog 60FPS te trekken i.c.m. een Ryzen 5 3600 in het overgrote merendeel van de games, dus ik denk dat ik nog wel eventjes doorkan tot ten minste zomer volgend jaar. Dan kan de prijs ook rustig nog wat zakken voor die tijd.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 11 augustus 2020 19:21]

Ik vind 120+ fps echt heel veel fijner game, vandaar dat ik graag een upgrade wil. Voor 60fps is de 1070 nog meer dan zat idd, al moet je wel met de graphic instellingen spelen. En die heb ik persoonlijk het liefst zo hoog mogelijk ingesteld staan.
Ik was gehyped voor de 2080Ti en eindigde met een 1080Ti. De 20x reeks zijn totaal onaantrekkelijk vanwege:
-absurde prijzen
-features die ik nooit ga gebruiken

Mocht de prijzen net zo weer absurd zijn of nog absurder, kan ik zeker nog wel doorbijten tot RTX40xx of zelfs 40xx.
Ik heb ook nog even getwijfeld om over te stappen naar de 1080ti, uiteindelijk niet gedaan omdat het uit de winkels was en ik de tweedehands prijzen niet aantrekkelijk vond. Dus toen maar besloten op de volgende generatie te wachten.

Het zullen geen prijzen worden zoals de 10x reeks helaas, maar als het onder of rond de 20x serie is, ga ik dit keer wel happen denk ik. Het is uiteindelijk toch een hobby wat ik graag doe. En bespaar dit jaar ook een vakantie uit :o
Ah klopt, dat kan ik me nog herinneren. Ik had enorme geluk dat ik de één na laatste 1080Ti kon kopen voor €678 bij Megekko en ook nieuw! Ik hield de 1080Ti namelijk zowat een jaar in de gaten en kostte het zelfs maanden ongeveer €1546!
Ik heb ook onlangs de 1080 ti van ASUS kunnen scoren voor een prikkie, had overwogen de 2080Ti te nemen maar de prijzen zijn echt absurd. De GTX 1080 Ti presteert in combinatie met Ryzen 7 3700x (1440p) naar mijn mening ietjes beter dan de standaard RTX 2080. En de kaart heb ik voor 350 euro kunnen overnemen :D. Voor mij zit er voorlopig zeker geen upgrade in. Man wat een beest nog steeds die GTX 1080 Ti.
naar mijn mening ietjes beter dan de standaard RTX 2080
dat is zo, totdat een game DXR / RTX gebruikt voor wat dan ook (schaduw, reflectie, etc). Een 2080 is wat dat betreft meer toekomstvast. Met die 1080ti heb je wel wat tijd gekocht om volgend jaar een 3x kaart aan te schaffen.
De 2080 is meer een 'early adopters'. De 30xx de komende generaties zullen waarschijnlijk veel beter zijn dan de 2080 en is de 2080 toch echt wel weggegooid geld naar mijn mening.
Wat is er precies mis met 1440p schermen en de GTX 1070? Dat is een prima match (?)
Prijs kwaliteit is dat een goeie match, maar met de nieuwste games kan je (als dat iets is wat je wil) niet meer alles maxed out spelen qua graphics.
Vandaar dat ik ook aangeef er erg tevreden mee te zijn. Maar ik vind 120+fps erg fijn, en graphics heb ik gewoon het liefst zo hoog mogelijk. Dat gaat niet (meer) met de 1070 bij de huidige en toekomstige grafische parels. Ik stel het spelen van deze games ook uit tot ik een GPU heb die het wel trekt, dus deze generatie wederom overslaan zal lastig worden voor mij wat dat betreft :9
Ah zo, ja, als je > 60 fps wilt, dan snap ik het wel :)
Ligt eraan of je een free/gsync scherm hebt. 1070 voor een 60hz 1440p scherm zonder gsync is prima omdat je dan maximaal 60fps kunt halen. Alles daarboven veroorzaakt tearing en andere artifacts. Met een g sync scherm wil je 144 fps avg halen. Het verschil tussen 60 en 144 fps is enorm.

Een 120hz scherm is dan nog een optie maar dan kun je beter voor 144hz gaan. Tenzij de prijs echt een probleem wordt.

Zelfs een 2080ti is niet voldoende om 144 fps avg te halen in grote titels (alle settings ultra etc). Daar heb je straks een 3070/3080 voor nodig wat de sweetspot 1440p gaming gaat zijn.

[Reactie gewijzigd door biggydeen2 op 12 augustus 2020 08:36]

Mooie upgrade voor mijn GTX1080, kunnen we Cyberpunk 2077 optimaal spelen.. Breathtaking
You're breathtaking! 8-)
Het zal een flinke duit kosten maar ik overweeg om de 3080ti te kopen mits de eerste reviews goed zijn. Momenteel heb ik een GTX1080 in mn pc zitten die ik 3,5 jaar geleden voor EUR 500 heb gekocht. Momenteel gaan deze kaarten nog voor EUR300 weg in de V&A. Dat is een afschrijving van EUR200 in 3,5 jaar. De 2080 ti niet anders, nieuw zo'n 1200 euro en nu 2 jaar later tweede hands nog 1000 euro. Het zijn dure dingen maar je schrijft er relatief weinig op af, zeker t.o.v. de andere componenten!
Het blijft altijd koffiedik kijken met de aanschaf van een nieuwe GPU of je na 2-3 jaar er nog wat voor terugkrijgt. Voor hetzelfde geldt dat volgend jaar AMD of Nvidia ineens met een kaart op de markt komt die 10x sneller is dan de huidige highend voor een lagere prijs..
Ik zou in iedergeval niet gaan blindstaren bij de aanschaf van een nieuwe GPU wat je er mogelijk over 2-3 jaar nog voor terug kunt krijgen..
Dat komt omdat we alweer veels te lang op 14-16nm GPUs zitten. Er zijn ook tijden geweest waarbij je GPU een enkele maand na aanschaf al direct honderden euro's (ongeveer 40% van de aanschafprijs) minder waard was (GTX280 is hier een voorbeeld van). Je ziet het ook bij de CPUs, waarbij Intel jarenlang amper progressie boekte voor de volle mep en nu er concurrentie is van AMD er opeens veel mogelijk is en waarbij je voor de prijs van een quad core een paar jaar geleden nu 16 cores tot je beschikking hebt.

Zie ook https://i.imgur.com/qGbWs0p.png.

[Reactie gewijzigd door Paprika op 12 augustus 2020 10:19]

Nu maar hopen dat 4K @ 60 FPS zonder problemen mogelijk wordt. Dat was voor mij toch een beetje een teleurstelling met de 20 serie.
En aangezien AMD er nu iets beter voor staat en Intel consumenten kaarten in de pijplijn heeft kan het naar zo dat Nvidia de prijzen niet zo extreem omhoog kan gooien.
Ze hebben geen concurrentie op het high-end segment. 1080 TI / 2080 en hoger ...
Waarom nu de prijzen alvast verlagen als er helemaal geen concurrentie is op de high/end markt. Ik verwacht helaas dat de prijzen nog iets hoger zullen zijn als de huidige generatie.
Hier net zo. Ultrawide met 144hz+ met GSync verwacht in toch wel in ultra instellingen.
4K viel me destijds tegen met een watergekoelde volledige overgeklokte 1080TI OC
60FPS is echt onspeelbaar, dat is zo gigantisch laag.... 8)7
Ik denk/hoop dat er een mooie strijd komt met mooie eindresultaten voor ons als gamers!
ben ook benieuwd naar de nieuwe kaarten. heb nu een gtx1080Ti. we gaan het zien
4k 60 FPS was in de meeste games geen probleem. zat vaak rond de 80 met alles op ultra. maargoed het verschilt ook per game encpu en geheugen wat je er bij hebt staan

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee