Nee, gemakkelijke uitspraken als "steeds meer Nederlanders leven in armoede" of de "armoede neemt toe" vinden nooit hun weerklank in de cijfers.
Jawel.
https://www.straatconsula...-de-armoede-in-nederland/
"PLANBUREAUS VOORZIEN STERKE GROEI VAN DE ARMOEDE IN NEDERLAND"
Urgenda deed in feite niets anders dan vragen of de democratische norm gehandhaafd kon worden
Dat is de halve waarheid. Urgenda beroept zich op een absurde manier op de wet. Hier meer achtergrond.
https://wnl.tv/2019/12/21...rgenda-zaak-te-voorkomen/uit alle trends blijkt dat de kosten voor zonne- en windenergie volstrekt vergelijkbaar zijn met de kosten van de exploratie en ontwikkeling van (uitputbare) minerale brandstoffen.
Als je naar de prijs per kWh bekijkt klopt het. Als je kijkt naar leveringszekerheid, dan verliest zon en wind het op alle fronten. Het is vrij simpel: met zon en wind kun je geen stroomnet in de lucht houden. Er moet dezelfde capaciteit aan backup bestaan. Daarom is de stroomprijs in Denemarken en Duitsland 50% (!!!) hoger dan bij ons.
Telkenmaal wordt bevestigd dat die jaarlijkse EU-afdrachten een uitstekende rentabiliteit hebben en Italie is weliswaar een hoofdpijndossier, maar de hele buurt knapt ervan op als de buurman weer gezond is.
Toen de EU nog niet bestond, functioneerden wij ook prima. Italië (en Frankrijk) hebben zich nooit aan enige EU-afspraak gehouden, dus in feite is de EU al lang dood en begraven.
Daarnaast leidt de EU-afdracht er niet toe dat zuidelijke landen een goede economie krijgen. Het is daar nog steeds kommer en kwel. Dus op welk rendement doel jij?
Wij moeten het zuiden overeind houden"in ons eigen belang". Maar dat doen we al vele jaren. De opkoopprogramma's, de lage rente en de hoge afdracht zijn allen in ons nadeel.
Dat worden we al van internationale handel sinds de Dorestad en de Hanze.
Voor internationale handel hebben wij geen politici nodig. Dat is juist de groep die de hindernissen in de handel opwerpt. Vrije handel in de EU is het teniet doen van eerder opgeworpen handelsbarrières.
Wil je zaken als belastingontwijking en -competitie (ondanks tal van complexiteiten) als samenleving kunnen blijven aanpakken zal je dus multilateraal moeten blijven samenwerken
Dat gaat nooit gebeuren, want uiteindelijk kiest ieder land voor zichzelf.
Betalen voor KLM vind ik ook niet leuk, maar mede dankzij KLM behoort Schiphol al jaren tot de grootste luchthavens van Europa en dat brengt, naast nadelen, ook heel veel banen en economische voordelen op.
Als één tak in Nederland gedecimeerd moet worden is het de luchtvaart. Het aantal banen wordt flink overdreven; het gaat voor 40% om doorreizen; de geluidsimpact is enorm; ons land is te overbevolkt voor zo'n bedrijf. Als KLM verdwijnt, staat er wel weer een nieuw bedrijf op. Absurd dat wij daar geld aan uitgeven, zeker gezien de milieuimpact. Geef die miljarden uit aan een betere internationale trein; dat is vooruitgang.
Het migratiesaldo is de afgelopen jaren inderdaad hoog, maar dat zijn vrijwel allemal mensen die hartstikke hard bijdragen aan de BV Nederland.
Op alle fronten doen allochtonen het minder goed dan autochtonen. Daarnaast is Nederland al zwaar overbevolkt, dus moeten wij acuut stoppen met doen alsof dat niet zo is. Het woningtekort is gigantisch en neemt toe. Bij Covid-19 zie je eveneens de gevolgen van overbevolking.
Tot slot moeten wij ophouden met doen alsof Nederland een BV is. Het is een samenleving van mensen. Economie is belangrijk, maar welzijn is nog belangrijker. Het is getalsmatig domweg onmogelijk om vergrijzing op te lossen met immigranten, dus waarom doen alsof? Slecht beleid blijft slecht, ook al zijn de intenties nobel.
De BTW-verhoging heeft wel degelijk grote impact op de laagste inkomens.
Toen het leenstelsel werd ingevoerd, had dat wel degelijk invloed op de studenten. Natuurlijk zal de minister dit bagatelliseren.
https://lsvb.nl/2019/09/1...rukken-zwaar-op-jongeren/
De woonlasten in Nederland zijn de hoogste van Europa (2011).
https://www.vastgoedmarkt...680-1185010449.1593530680
Intussen zijn de woonlasten nog flink gestegen. Hoe het nu is in vergelijking met andere Euopeanen heb ik niet kunnen vinden. Wel deze (2019):
https://www.vastelastenbo...nkomen-naar-vaste-lasten/
"Nog niet eerder in de afgelopen 10 jaar was de druk op de portemonnee zo groot. Meer dan de helft van het inkomen gaat naar de vaste lasten. Zorgwekkend, vindt ook de Vastelastenbond. Een huishouden met een modaal inkomen van €2.252,- per maand en een gemiddelde huur of hypotheek besteedt meer dan 55 % van het netto inkomen aan de vaste lasten. "
De pensioenleeftijd is in zuidelijke landen (met name Frankrijk) veel lager dan hier. Op een bepaald moment is het op bij een mens. Ongeacht of je al dan niet langer in leven wordt gehouden met medicijnen.
Ik betaal graag wat meer voor een fatsoenlijk salaris van ziekenhuispersoneel. Het is van de zotte dat deze afweging wordt gemaakt. Gezinnen komen steeds meer in de knel door hoge vaste lasten (zie link hierboven). In de zorg wordt hard gewerkt en de verantwoordelijkheid is hoog. Daar hoort een dito salaris bij.
Tsja en met een bouwopdracht van 80.000 - 100.000 woningen per jaar lijkt een huurstop mij ook niet evident
Die nieuwe huurwoningen leveren ook weer huur op. Het echte probleem is: te weinig bouwgrond (gemeenten en provincies), verhuurdersbelasting (rijk), steeds meer bouwregels (rijk) en vet binnenlopende grootgrondbezitters (gemeenten, boeren, projectontwikkelaars).
We kunnen wel stellen dat er een mega woningtekort is, maar het enige wat dit kabinet bezighoudt is prijsopdrijving. Omdat er geen relatie meer is tussen de werkelijke waarde van een huis en wat een huis kost, heeft de overheid een veelkoppig monster geschapen waar we nooit meer vanaf komen. Een zeepbel die gezinnen kapot maakt (enorme restschuld bij gedwongen verkoop) en die het voor starters onmogelijk maakt om ergens te wonen.
Dit alles is het gevolg van 40 jaar wanbeleid.
Moderne slavernij: gevangen zitten in een uitkering (zogenaamde armoede-val), beide ouders die moeten gaan werken om rond te komen, hoge huren waardoor het onmogelijk is om te sparen voor een eigen woning etc.
Onderzoek van de Rabobank wijst uit:
"Besteedbaar inkomen van huishoudens staat al bijna veertig jaar vrijwel stil" (ondanks economische groei).
https://economie.rabobank...rland-staat-vrijwel-stil/
"
- Het reëel besteedbaar inkomen van huishoudens is sinds 1977 nauwelijks toegenomen
- De afgenomen huishoudgrootte verklaart een deel van de stagnatie
- Belangrijker is echter dat de groei van het inkomen sinds 1977 sterk is achtergebleven bij de economische groei
- Het aandeel van huishoudens in het totale inkomen is sinds de jaren tachtig sterk gedaald
"