'Spider-Man: Miles Morales is PS5-remaster en uitbreiding' - update

PlayStation 5-game Spider-Man: Miles Morales is geen volledig nieuwe game, maar een remaster van het spel dat in 2018 verscheen, met daarbij een uitbreiding. Het spel dat door Insomniac Games wordt gemaakt, komt eind dit jaar uit.

Donderdagavond toonde Sony een trailer van Spider-Man: Miles Morales, zonder verdere details bekend te maken. Het leek te gaan om een nieuw spel, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Een Sony-topman geeft daar volgens Video Games Chronicle uitleg over in een interview met The Telegraph.

Simon Rutter, het kopstuk van Sony's Europese PlayStation-afdeling, verklaart dat Miles Morales een uitbreiding is die gekoppeld is aan een geüpgradede versie van Marvel's Spider-Man. "Je kunt het beschouwen als een uitbreiding en een verbetering op de vorige game", zegt hij.

Volgens Rutter bevat de vernieuwde game een substantieel nieuw deel met Miles Morales in de hoofdrol. Verder bevat de remaster de complete game die in 2018 uitkwam, maar er zouden significante verbeteringen zijn gemaakt aan het spel en aan de engine, om de PlayStation 5-hardware te benutten.

Marvel's Spider-Man kwam in 2018 exclusief uit voor de PlayStation 4. Het spel is gemaakt door Insomniac Games, een studio die inmiddels door Sony is ingelijfd. Van de Spider-Man-game zijn meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. Sony gebruikte de game eerder om te demonstreren hoe snel de PlayStation 5 een spelwereld kan inladen.

Update 18:39: Insomniac Games meldt op Twitter dat Spider-Man: Miles Morales een 'standalone' game is. Daarmee lijkt de studio te reageren op de berichtgeving. Op verdere vragen op de tweet gaat Insomniac niet dieper in, de studio blijft herhalen dat het een losstaand spel is. Het feit dat het om een standalone game gaat, hoeft de eerdere uitspraken van Sony echter niet volledig uit te sluiten. Het zou kunnen gaan om een losstaande uitbreiding. Insomniac gaat in de komende maanden meer details bekendmaken over het spel.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-06-2020 • 12:09

89 Linkedin

Submitter: Malistix1985

Reacties (89)

89
86
47
3
1
34
Wijzig sortering
Insomniac heeft inmiddels aangegeven dat het om een standalone game gaat, zoals Uncharted Lost Legacy.

https://mobile.twitter.co...tatus/1271468232881422336
Hmm, dat maakt het wel wat minder interessant. Dus de hoofdmoot van de game heb ik al gespeeld. Ben niet zo van het nogmaals uitspelen van games. Ik hoop dat je dan wel gewoon meteen met Miles aan de slag kunt, en niet eerst alles weer moet uitspelen voor je verder kunt
Ik hoop dat je dan wel gewoon meteen met Miles aan de slag kunt, en niet eerst alles weer moet uitspelen voor je verder kunt
Best wel een goeie wat je hier zegt, ikzelf heb de originele game gespeeld op normale modus en NG+ inclusief DLCs.
Moet wel zeggen dat de game awesome blijft, hoe vaak je het ook speelt, maar om het voor de re-release nogmaals te doen en na 20 uur pas bij Miles te komen voor 2 uurtjes zie ik niet zitten.

Nu weet ik ook niet in hoeverre de game ge-expand is met Miles...
Aldus de doorgaans vrij goed geinformeerde Jason Schreier:
Guys. I don't know whether Spider-Man: Miles Morales will also include the base game - I just know it's an expansion that I've been told compares to Lost Legacy in terms of scope, as opposed to a full sequel.

If I had to guess -- and this is a guess! -- I would say it's a bundle with the remastered base game on PS5 and sold standalone on PS4.
Het is dus nog niet heel duidelijk of het een standalone uitbreiding is (blijkbaar qua grootte vergelijkbaar met Uncharted: Lost Legacy; dus da's toch zeker wel +- 15 uur aan vermaak).

edit: Insomniac heeft inmiddels iets meer duidelijkheid gecreëerd:
Marvel's Spider-Man: Miles Morales is the next adventure in the Marvel's Spider-Man universe. We will reveal more about this standalone game at a future date. #MilesMoralesPS5
https://twitter.com/insom...tatus/1271468232881422336

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 12 juni 2020 18:13]

Inderdaad hierdoor maakt het wel een stuk minder interessant, ik heb hem al gespeeld met alle dlc’s.
ik zie niet zo zitten om het spel nog eens te gaan spelen, voordat ik met Miles pas aan de slag kan.

Deze toch maar even in de gaten houden hoe het uitpak, want om nu hele spel uit te spelen voor een dlc met Miles erna effe zie ik niet zitten.
Lijkt me toch dat je progressie bekend is en daardoor gewoon met deze versie direct aan de slag kan?
Lijkt me niet, aangezien het wel een seperate game is. Tenzij ze de savegame uit het andere spel in kunnen laden, maar dat lijkt me ook niet.
Het maakt deel uit van dezelfde game in 2018.
Als je oude save van de ps4 kan gebruiken zou leuk zijn, maar dat is even afwachten.
Dan hoop ik nog wel op een vrije lange gameplay, aangezien ik geen 60 euro ouzo ga uitgeven voor kleine extra dlc.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 juni 2020 13:41]

Nee, het is een remaster van de game uit 2018, met een uitbreiding daarbij. Als je deze dus koopt, begin je gewoon bij 0, tenzij ze een mogelijkheid bieden om je save over te zetten.
Als ze dezelfde aanpak hanteren als Naughty dog bij The Last of Us voor de PS 4, dan wel. Daar kon je namelijk direct met 'Left Behind' beginnen.

Zou wel slim zijn als ze dit op eenzelfde manier inrichten.
Een remaster van een spel wat 2 jaar oud is, begrijp ik dit goed? wat een luie cashgrab. Deze skip ik dan ook puur uit principe. :)
Het is dat of 2-3 jaar wachten op een volledig nieuw spider-man deel.
Gelukkig bestaan er meer games dan spider-man
En dan GTA 5...

Mee eens!
Een remaster van een spel wat 2 jaar oud is, begrijp ik dit goed? wat een luie cashgrab.
GTA V kruipt stilletjes weg... ;)

En mogelijk zal Skyrim nog een keer opnieuw uitkomen. Die is nog niet voldoende uitgemelkt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 juni 2020 12:15]

Maar GTA Vee is tegen die tijd al 7 jaar oud...
Bij GTA V is het denk ik meer dat het de 2e keer is dat ze hem opgepoetst opnieuw gaan verkopen. Als er geen PS4 versie was geweest dan denk ik niet dat iemand er over zou vallen. Nu hoor je meer mensen die klagen over dat ze nu wéér moeten betalen voor hetzelfde spel.
Gta 5 heb ik bijv al digitaal gekocht voor m’n ps4. Dan lijkt het er dus op dat die niet speelbaar zou zijn op de ps5 aangezien ze een remastered versie gaan uitbrengen.
Je kunt toch in principe de ps4 games op de ps5 spelen....dat is tenminste door Sony gemeld
Mag ik verdorie toch hopen. Op de pc kun je een game van 30 jaar oud nog spelen. 20 jaar oud zelfs zonder enige vorm van aanpassingen/emulatie/simulatie.

En op consoles kan dat ook. Alleen de onwil van de fabrikanten zit er in gebakken.
Hoeft niet. Als je kijkt naar het grafische verschil tussen PC en PS4/Xbox One, kan het goed zijn dat je dus inderdaad de PS4 versie gewoon behoud, met alle tekortkomingen. Of een 'remastered' GTA V voor PS5, met 4k 60 fps, dichtbegroeide vegetatie, en nog zoveel kleine dingetjes die de console versies van GTA V moeten missen die de PC wel heeft.
Waarom zouden de PS4 en PS5 versies niet identiek kunnen zijn, alleen toont de game op de PS5 meer details op een hogere resolutie? Verschillende versies van exact dezelfde game actueel houden lijkt me onnodig extra werk.
En nog altijd niet drooggemolken kennelijk.
Skyrim speel ik nog steeds de Legendary versie en met alle mods (100+) loopt het stabiel en grafisch op een hoger niveau dan menig nieuwe game. Op een PC dat wel. Dus, een nieuwe versie zit ik niet op te wachten. (SE ook links laten liggen).

On-topic: een remaster heb ik geen bezwaar tegen. Ik merk dat ik grafische kwaliteit toch wel heel erg belangrijk vind in een game. Dus, ja graag. Als het grafisch matig is, dan moet de gameplay en verhaal wel heel erg goed zijn. Er zijn wel games die ik zou willen spelen als er een remaster komt. De PS5 is mijn eerste PlayStation, hoewel ik PC gaming toch zal blijven prefereren.
Een hoger niveau, dan nieuwe games dat lijkt zo. Maar is zeker niet het geval bij nieuwe AAA titels. Al die mods nemen nieuwe grafische technieken zoals RTX niet mee en uiteindelijk blijft het de bejaarde creation engine en is het niets meer dan een geschilderde drol. En geloof me ik heb er menig uur inzitten zonder mods op de 360 en met mods zitten op de PC, in alle veries, ook in de VR versie.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 18 juni 2020 17:35]

Uhu, true, maar alle adult mods maken de gameplay wel uniek. 😉
Hahaha, da's waar
Spider-Man is een van de beste PS4 spellen en zou enorm kunnen profiteren van de SSD capabilities van de PS5. Persoonlijk kijk ik hier eigenlijk wel naar uit.

Ik verwacht dit echter wel bij meer games te zien. GranTurismo zag er grotendeels ook uit zoals de PS4 versie. Echter wanneer ze volwaardige VR toevoegen is dat voor mij al voldoende ;-).
Eens, maar ik geef je op een presenteerblaadje dat deze full priced wordt.

Had dan gewoon een patch uitgebracht / nieuwe download voor mensen met een PS4 disc en eventueel een losse DLC voor 2 of 3 tientjes.
Ligt eraan wat full-priced betekent. Als je daarmee de illegale prijsafspraken onder games-publishers bedoelt: wrs ja. Maar er kan altijd hoop zijn dat een game gewoon kost wat ie waard is, en wat de developer ervoor wil hebben. Net zoals bij... even kijken... ALLE andere betaalde software.
Dat is nogal wat, illegale prijsafspraken.

Ook nog enig bewijs voor verder?
Kijk es naar de prijzen van games.

Kijk dan es naar de prijzen van, weet ik veel, waterkokers? koffieautomaten? autobanden? schommelstoelen? lampfittingen? ALLE andere software?

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 15 juni 2020 01:19]

Dit is best normaal bij een nieuwe console release. Werkt soms best goed, kijk maar naar Mario kart 8 die op de Switch beter loopt dan op de Wii U. Als je Spiderman al hebt zal deze niremake niet gek veel toevoegen. Maar als je hem nog niet gespeeld hebt is zo'n remaster alleen maar mooi.
Tja, maar in dat geval hadden ze hem gewoon enhanced backwards compatible kunnen maken voor de ps5 ipv het volledige bedrag nog een keer neer te moeten leggen.
Dat dus.. en daar ben ik eerlijk gezegd met The Last of Us 2 ook wel een beetje bang voor. Koop ik hem nu voor de volle mep digitaal. Eind vh jaar koop ik een PS5, dan kan ik waarschijnlijk binnen datzelfde jaar een remastered versie kopen? Ik vind het wat lastig iig.
Koop overigens altijd spellen op disc, maar TLOU 2 zal ik waarschijnlijk, net als z’n voorganger, meerdere malen uitspelen waarbij ik het de moeite waard vind om hem gewoon digitaal aan te schaffen.

[Reactie gewijzigd door TomvdG op 12 juni 2020 13:29]

Dat is logisch, volgens mij hebben meer mensen een Switch dan de Wii U.
En waarom ook niet. Een nieuwe console kan de games van de vorige console toch gewoon draaien op meer resolutie en meer fps? Natuurlijk kan dat.

En een nieuwe pc heeft ook niet per se nieuwe games nodig.
Beetje kromme vergelijking, Wii U was objectief gezien een flop en daarom is er een groot publiek voor Switch remakes.
Wel leuk voor als je het nog niet gespeeld hebt.
Jij vond Nintendo Virtual console ook cashgrab? Die hebben vaak geen verbetering :+
Een launch bundeltje met GTA V en SM MM voor €650 en ik ben om.... wat een afgang is het eigenlijk voor Sony.
GTA V komt pas in 2021 uit op de ps5, op wat indy games en sports games na is spiderman dlc de console seller blijkbaar
Ik verwacht dat er nog wel een andere grote console seller game wordt aangekondigd.
Anoniem: 390145
12 juni 2020 12:27
Een beetje een mes in de rug gevoel heb ik.
Gisteren helemaal hyped op een nieuwe spiderman krijg je dit.
Mag hopen dat het dan een uitbreiding/verhaallijn met miles is die 20 uur minimaal is.
En geen dlc zoals de andere spiderman pakketten waren(waren wel goed trouwens).
Precies andere dlc van Spider-Man waren best goed, maar heb geen zin om 60 euro te dokken en een dlc van paar uurtjes te hebben.
Of misschien nog erger dat je eerst Spider-Man moet doorspelen, voordat je bij de dlc kan komen.

Ik bij deze even de kat uit de boom en gaat even van mijn lijstje af, ik vond Spider-Man geweldig maar hoef hem niet nogmaals opnieuw te spelen.
dat niet alleen als ik naar de games kijk met een datum is er op wat indy games na niets intressants wat gister getoond was uit op launch, maakt het niet heel aantrekkelijk voor mij om de console dit jaar te halen.

Spiderman 2 was de reden voor mij om gister te zeggen ik wil hem pre orderen, nu wacht ik wel even.
Was voor mij ook 1 van de redenen dat ik ps5 snel wou, maar Ratchet & Clank en Zero Dawn deel 2 ook.
Al was hier nog geen release datum voor bekend volgens mij, dus hoef ik ook wellicht nog geen ps5 direct bij de release.
Op budgetgaming staat een mooi overzicht, de enige firstparty content met een datum is spiderman de rest is allemaal met onbekende datums. We weten dus niet of dit launch games zijn maar ik "denk" het niet.
Ja heb daar wel eens gekeken om spellen te kopen, om eens wat leuks op de kop te tikken.
Nou ja ik heb net Horizon Dawn gekocht voor 12 euro complete edition, heb net ook Maffia 2 gedownload en Lego movie 1 en 2 wel grappig.
In September wil ik nog wel Tony Hawk pro Slater kopen eens, dus voorlopig heb ik nog wel wat te spelen op mijn ps4.

En klapper op de vuurpijl volgende week the last of is :D
Ik zou deze graag op de pc willen spelen. Jammer..
https://www.playstation.com/nl-nl/explore/playstation-now/ > Kun je hem streamen op je PC :)

[Reactie gewijzigd door WarWarrior op 12 juni 2020 13:33]

PlayStation™Now games are always streamed in 720p. If your broadband speed is too slow to stream at this quality, you cannot use PlayStation™Now. This means that if the picture quality you are receiving is lower than 720p, this can only be due to local network connectivity.

Ehm, no thanks. 😉
Tja, dat kan niet.
Krijgen huidige eigenaren van Spider-Man dan ook een gratis upgrade?
Spider-Man: Miles Morales lijkt alleen uit te gaan komen voor de PS5. Of PS4 gebruikers überhaupt de basegame gratis voor PS5 krijgen is dan ook nog maar de vraag.

Wat ik mij hierbij afvraag is dan: de PS4 Spider-Man is waarschijnlijk gewoon speelbaar op de PS5. Maar MM is enkel voor de PS5-versie. Dus wat hier mee? Gaan eigenaren van SM de game alsnog voor PS5 moeten kopen om MM te kunnen spelen (wat ze waarschijnlijk nog eens afzondelijk zullen moeten kopen) ondanks dat de PS4-versie werkt op de PS5?

Deze onduidelijkheid is grotendeels Sony's schuld door niet transparant te zijn van hoe backwards compatibility gaat werken op de PS5 én het - laten we eerlijk zijn - compleet verdraaide beeld dat ze gisteren probeerde te schetsen.
Dus in feite DLC die enkel voor de PS5 port wordt verkocht? Dan zou je toch via backwards compatibility het origineel in je PS5 moeten kunnen poppen om alleen de uitbreiding te kunnen spelen?

Of wil Sony hier graag weer van twee walletjes eten?
nog beetje onduidelijk door slechte communicatie, als we kijken naar de datums is dit wel de enige echte first party content die beschikbaar is voor launch, dus je zou denken alleen ps5.
Dat is... best wel matig. Sony gaat deze DLC uiteraard niet op de PS4 uitbrengen vermoed ik...
is nog niet zeker, IGN doet navraag bij sony hierover
Ik vond die paar fragmenten gameplay al heel erg lijken op de 'eerste' game; behoorlijke Spider-Man 1.5 vibe zeg maar. Zou ook wel heel rap zijn als men nu al een complete opvolger klaar had :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee