GTA V verschijnt volgend jaar in 'verbeterde' vorm voor next-genconsoles

Rockstar Games brengt in de tweede helft van 2021 een 'uitgebreidere en verbeterde' versie van GTA V naar de PlayStation 5. Dat maakten Rockstar en Sony bekend tijdens het virtuele Future of Gaming-evenement van Sony.

Sony begon zijn online Future of Gaming-presentatie voor PS5-games met de beelden van GTA V, waarna het bedrijf bekendmaakte dat het spel, dat in 2013 voor het eerst verscheen, volgend jaar voor zijn nieuwe console verschijnt.

Daarbij maakte het bedrijf ook bekend dat kopers van een PlayStation 5 GTA Online krijgen, in combinatie met PlayStation Plus. Bovendien krijgen bezitters van GTA V voor de PlayStation 4 elke maand 1 miljoen dollar in GTA Cash, tot de komst van GTA V voor de PlayStation V in 2021.

Rockstar Games schrijft op zijn blog dat GTA V volgend jaar naar meer next-genconsoles komt. De ontwikkelaar noemt de Xbox Series X niet, maar het is aannemelijk dat de verbeterde versie ook voor Microsofts nieuwe console verschijnt.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-06-2020 • 22:17

138 Linkedin

Reacties (138)

138
135
58
4
1
67
Wijzig sortering
En dan te bedenken dat GTA5 uitkwam op de PS3 en Xbox 360... Mag toch wel hopen dat er een nieuwe GTA wordt aangekondigd...
Of op z'n minst een nieuwe storyline in GTA V.
De wereld biedt zo veel... Na de originele storyline waren er nog talloze gebieden uit de GTA V wereld niet echt benut. (zoals die gevangenis bv.)

Erg jammer dat de oorspronkelijk beloofde extra storylines er niet gekomen zijn, en ze GTA Online maar zijn blijven uitmelken... (Wat me persoonlijk echt nooit heeft kunnen bekoren).
Het meest vervelende van alles vind ik nog dat je GTA Online móet spelen om die extra content te kunnen gebruiken. De assets zitten toch al in de game, laat me ze dan ook gewoon in singleplayer gebruiken om onzin mee uit te halen.
Kan je met mods ook in sp gebruiken.
Zo heb ik bijv toegang tot Bennys garage in story mode.

Maar ik zag alleen beelden van de huidige gta v. Wat wordt er verbeterd en uitgebreid?
Van een uitbreiding heb ik nog niks geleeen hoor zal waarschijnlijk gewoon betere graphics zijn. Vond het maar flauw om de PS5 livestream te starten met een 7 jaar oude game. GTA6 zal waarschijnlijk nog jaren duren. ☹️
Micro transacties brengt teveel op.. Waarom een hele nieuwe game ontwikkelen als deze nog steeds abnormale bedragen elk jaar oplevert elk jaar? Ik weiger om het gewoon nog aan te raken puur om die reden. Speel wel iets anders er is nog zoveel meer op de markt.

Het is jammer maar gaming zal niet meer zo zijn als vroeger bij de meeste studios/corporaties.
Klopt volledig wat je zegt. Ik had altijd al veel respect voor Rockstar altijd een topgame afleveren met een singleplayer waarmee je heel lang zoet waard. Dan nog eens enkele singleplayer uitbreidingen uitbrengen waar ik met plezier 20€ voor betaalde. Ik begrijp het zelfs dat ze veel tijd en resources in GTA Online steken omdat ze daarmee bakken met geld verdienen en GTA is nou eenmaal een game waar jaren aan gewerkt wordt en ontzettend veel geld kost maar dat ze niets meer uitgebracht hebben voor de singleplayer neem ik ze wel kwalijk. Dat ze jarenlang GTA 5 voor de volle pot bleven verkopen heeft hun imago ook geen deugd gedaan. Ik ben een fervent Fifa speler ook al is EA des duivels maar blijkbaar gaan zelfs ontwikkelstudio's als Rockstar die kant op. GTA 5 Online heb ik nog nooit aangeraakt en dat zal ik ook niet meer doen. De gamewereld is (bijna) volledig naar de kl.... .
Laten we maar hopen dat er een cyberpunk online komt. Lijkt mij wel fun al die tech en dan online wereld
Je bedoelt in de offline?
In online heb je de prison break heist.

Maar dan heb ik eigenlijk liever een (ver)grote San Andreas map. De 3 (4?) erg verschillende steden, zijn best tof, vooral dat ze een beetje lijken op andere bekende steden.
En als je dan toch ideeën gaat hergebruiken, beter wat nostalgie, dan je laatste versie een beetje bijwassen.
Ik mis ook de online roleplay of cops vs robbers game modes.

De GTA V map heeft een heel groot gebied waar eigenlijk nooit iets te doen is. Je hebt één grote stad, bergen waar niks te doen is, en dan een groot meer in het midden, wat je niet heel makkelijk kunt oversteken, dus als je aan de andere kant moet zijn, is alles ver rijden.
Om dan nog maar te zwijgen van de loading times, je zit bijna meer op een spinner te kijken dan je speelt op een 1st gen PS4. Ik weet niet hoe het er ondertussen aan toe gaat op een pro bvb, maar ik mag hopen dat die revolutionaire SSD (of manier van laden of zlwat was het) in de ps5 dan benut wordt.

Maar goed, dan mag je GTA nog een keer kopen op het Playstation "platform", waarschijnlijk voor de volle pot voor een spel van 7 jaar oud. Ik heb het wel gehad na de overstap van PS3 naar PS4, teveel dingen zoals GTA opnieuw moeten aanschaffen. Mijn geld ga ik dan maar inzetten op de PC voor deftige VR en de Xbox, zeker gezien hun backward and forward compatibility programma en dan nog eens Xbox play anywhere.
De loading times zijn vooral te danken aan het brakke P2P systeem waarmee je verbinden bent met andere spelers van de session. Een SSD gaat waarschijnlijk wel verschil maken, maar je blijft wel naar loading screens kijken.

Op PC, als je gtav.exe zo'n 10sec onderbreekt terwijl de game GTA online aan het "laden" is, dan heb je in no time een session voor alleen jezelf. Op deze manier kan je jezelf uit een session "laggen" en kom je in feite in een public lobby voor jezelf. (Werkt ook als je jezelf uit een drukke session wil laggen om bijv wat product te verkopen).

[Reactie gewijzigd door BrndV op 12 juni 2020 10:07]

Goede opmerking over de SSD. Ik verwacht wel dat de laadtijd wat inkort, maar de volgende vraag is hoe kort. Er is een merkbaar verschil op de PS4 Pro, tussen stock HDD en SSD, (voorgaande modellen gebruiken de verouderde SATA-II), in laadtijden, maar dit geldt niet altijd/voor elk spel.

Namelijk gebruiken pc-games ook niet de volledige capaciteit (snelheid) van de SSD. Het is zelfst zo, en er gaat verandering in komen, dat laadtijden niet sneller worden als je een game geïnstalleerd hebt op een SATA-SSD of op een NVM/m.2 SSD.

Ik weet niet hoe het gaat worden met bestaande games, maar nieuwe games gaan waarschijnlijk wel de snelheid van SSD gebruiken. Dus weet niet wat er aangepast moet worden om meer of volledig snelheid van de SSD te benutten van een bestaande game, zoals GTAV. Alsnog gaat om een online game en verwacht dat er meer gebeurd dan data lezen van de schijf, waaronder verbinding/sessie opzetten met de server.

[Reactie gewijzigd door m.z op 12 juni 2020 01:01]

Ik verwacht niet te veel verbetering, want op een pc met een fatsoenlijke SSD en CPU laad het spel nog steeds vaak bijzonder langzaam. Vooral in GTA Online lijkt het vaak alsof je op niks zit te wachten. Als ze de laadtijden willen veranderen zal er waarschijnlijk veel moeten worden aangepast.
De loading times van online lijken mij niet direct aan de console te liggen, juist omdat story mode wel fatsoenlijk laadt.
Het zal eerder aan de servers liggen.
Tegenwoordig ga ik online in via de missie op het loading scherm (XBOX RB), daarna stap ik zo snel mogelijk daaruit en ben ik sneller in online.
Loading times zijn juist 1 van de grote verbeteringen op de ps5. Je kan de ssd in een pc/ps4 niet vergelijken met de ps5. Het is niet alleen de snelheid, maar voornamelijk hoe hij gebruikt wordt; custom controller, meerdere queues, verbeterde compressie en hardware decompressor. Het doel van sony met de ps5 is om loading times terug te brengen naar (bijna) 0
Ik speel het op PC, met SSD, i7, 16gb RAM, 2070 en 500mbit/s.

De laadtijden zijn nog steeds bijzonder irritant...
Wat mij betreft kunnen ze het spel beter opnieuw programmeren.
Je kan natuurlijk met mods ook gewoon bv de prison heist doen.
goed om te weten dit. Ga dit toch eens bekijken nu ik GTA op de PC heb.
Redelijk van gebaald dat ik niet alle heists heb kunnen afmaken. Het was echt een drama het online gedeelte. Je zat alleen maar in de lobby te wachten en zodra iemand stierf begon je weer van vooraf aan. En volgens mij was dit echt super simpel op te lossen door gewoon een overzicht te hebben van alle open lobby's zodat je zelf kan besluiten om ergens te joinen ipv dat je een bericht voorbij zag komen.

Hopelijk speelt deze gewoon met BC, zodat ik niet nog een PS5 versie hoef te kopen. Maar ben er bang voor
Ze hebben alle geplande singleplayer DLC geannuleerd of in GTA Online verwerkt, dus dat gaat helaas echt niet gebeuren.
Het is gelukkig gratis. Maar een nieuwe GTA wordt wel tijd ja.
Online ja.
Daarbij maakte het bedrijf ook bekend dat kopers van een PlayStation 5 GTA Online krijgen, in combinatie met PlaySation Plus.
Zal je nog wel eerst een ps plus abbo moeten nemen ook. Dus gratis?
Tja, die heb je toch nodig voor alle andere games ook.
Niet perse.

Speel nooit online (op console) en heb dus ook geen plus abonnement en heb me nooit verveeld. (Plus de enige game die ik wel online speel, Star-Trek online heeft geen ps plus nodig)
Was vroeger ook mijn houding maar vooral nu met de populaire free to play games kan een PS plus abbo soms nauwelijks wat toevoegen voor sommige. Al speel je singleplayer games en free to play games als Apex, Fortnite, Warzone heb je geen plus nodig. Voor parties had je bij launch geloof ik wel PS plus nodig maar nu ook niet meer.

Als GTA 5 gratis was op playstation 5 had je ook geen ps plus meer ervoor nodig.
Zolang ze terug gaan naar vice city , graag.

De huidige setting heeft mij nooit kunnen boeien. heeft mij een beetje teveel puber-ganster-wannabe gehalte.

[Reactie gewijzigd door Visgek82 op 11 juni 2020 23:13]

GTA V levert nog veel te veel geld op voor Rockstar met dat online geneuzel en haaiekaartjes.
Er zal ongetwijfeld rustig gewerkt worden aan een nieuw deel, maar het gaat denk ik nog wel even duren...
Lijkt mij sterk. Denk dat GTA 5 online aardig dood nu is.

Het probleem is waarschijnlijk dat de bedenkers nog steeds in een zakelijk gevecht zijn met elkaar over de rechten van de game. Ik denk dat GTA 6 aardig een utopie wordt nu. Het lijkt er ook op alsof Rockstar al een tijd er niet meer aan werkt.
Na Call of Duty en Fifa, was GTA 5 op nummer 3 qua best verdiende games van 2019 met bijna 600 miljoen. Dus ja, het genereert nog enorm veel geld voor Rockstar (Take-Two).
En de epic store ging enkele weken terug nog plat toen ze gta 5 gratis weg gaven. Denk dat er nog prima leven in de game zit.
Het is oprecht een interessante zet, vraag mij af hoe lang ze dit gepland hadden staan.

Je maakt een spel eerst pay2play, en blijft spul toevoegen, zodat mensen blijven betalen.

En als het dood drijgt te gaan, pleur je 'm F2P, krijgt het weer een opleving, en microtransacties.
Hij is nu weer B2 Play hoor. Was 1 weekje omdat Epic wat geld had gegeven. Dus je verhaal klopt niet helemaal. Tevens ging het om 2019. De weggeef actie van GTA in EGS was in 2020. Dus nee ze deden het nog prima.
"dan kleur je 'm F2P” -> "dan laat je een ander betalen om 'm tijdelijk F2P te pleuren."

Het businessmodel wordt er alleen maar beter op.

Ze deden het nog prima, maar heb het idee dat ze er nog wat meer geld uit wouden slaan.
Iedere sessie zit vrijwel vol op het moment.
GTA 5 levert veel geld op door online? Toen ik het jaren geleden nog speelde(PC) was online vrijwel altijd leeg en die paar spelers die er rondliepen waren vaak cheaters. GTA 5 online is echt volledig mislukt, mijn indruk was altijd dat niemand het speelde.

De single player was verder wel goed.
tja.. als je ziet hoe lang men RDR2 bezig is geweest verwacht ik dat GTA6 eigenlijk nog een stuk langer gaat duren qua ontwikkeling. Het zal me niet verbazen dat die pas in 2021 of zelfs 2022 aangekondigd gaat worden. Maar goed, voor Rockstar een is het nog steeds een cashcow anders had men dit niet gedaan; zelf geef ik helemaal niets om het online-component van de Rockstar games maar het is blijkbaar nog steeds ontzettend populair.
Ligt er ook aan hoe lang Rockstar er uberhaupt aan mag besteden, omdat Take 2 aangekondigd heeft dat ze meer willen focussen op jaarlijkse releases voor de studios die onder hun leiding zitten.
Ze hebben aangekondigd dat er midden 2021 een stand-alone versie van GTA Online komt. Ik hoop dat het stap 1 is om een nieuwe single player aan te kondigen.

Het probleem met een GTA V sequel was altijd dat GTA Online nog steeds een enorme cash cow is. Door de online component los te trekken hebben hopelijk ruimte willen maken voor een nieuwe single player.
Dit houdt dus in dat we nog jaaaaaren gaan wachten op numero 6? :(
Ik ben er bang voor, voor het maximaal uitmelken van het online gedeelte |:( (waar ik persoonlijk helemaal niks aan vind).
Alleen de heists zijn leuk.

Maar het spel is qua invites en laadtijden, zo broeken dat het amper de moeite waard is.

Zelfs vanaf een SSD, met 500+ mbit/s en i7.

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 11 juni 2020 22:53]

Je eigen hardware boeit niets, je bent namelijk afhankelijk van de lobby waarin je spawnt
Je kan je internet limiteren, waardoor je in je eentje in een server spawnt, gaat een stuk sneller en je hebt geen last van griefers :)
hoe dan? die griefers komen me strot uit, zeker na de gratis versie.
Hangt van het platform af, zelf zit ik op PS4 en scheelt het 1 instelling.
Maar je moet gewoon even zoeken op "GTA online solo session"
https://www.gtaboom.com/solo-public-session-gta-online/

Maar vergeet niet dat je dan ook geen jobs/heists kan doen. En dat je voor sommige games alsnog terug moet zetten. Anders werken die online games niet meer.
Online 1x gespeeld. Een kwartier naar een laadscherm (want de game crashte na de 1e x laden) zitten kijken voor 5 minuten gameplay. En dat op een Ryzen 5 3600X en een snelle nvme SSD. Dat doe ik niet meer.
Ik meende ergens gelezen te hebben dat TakeTwo het marketingbudget aan het opsparen is voor 2023, waar waarschijnlijk GTA 6 in zal worden uitgebracht. Dus het gaat zeker nog wel even duren.
Dat is ondertussen alweer ontkracht.

Update: Take-Two heeft op dit gerucht gereageerd. Het budget dat in de financiële cijfers opvalt, is bestemd voor derde partijen, niet voor interne studio’s zoals Rockstar Games. Het hogere bedrag zegt dus niks over GTA 6.

https://www.manners.nl/analist-gta-6-release/
Leuk geprobeerd van Take Two, maar het argument slaat negens op. Natuurlijk is het marketingbudget voor derde partijen bestemd. De eigen studios hebben zelf geen tv zender ofzo. Het geld voor de ontwikkeling wordt nu al uitgegeven. Dus reken maar gewoon op GTA VI in 2023 (waarschijnlijk Oktober).
Of eerder. Dit geeft dan al genoeg reclame. Al moet je dit altijd aanvullen.
Maar zeker is het ook niet. Net zoals al die leaks niet zeker zijn. 2023 zou prima kunnen 10 jaar na gta5. Maar het is en blijft een leak wat geen zekerheid bied.
Ja dat is een open deur bij geruchten/speculaties over onaangekondigde games. Zelfs als Rockstar het nu aankondigt is het niet zeker want ze stellen hun releases vaak 1 of 2 keer uit :+

Maar dit blijkt slecht vertaalwerk te zijn van Manners.nl. Als je de Engelstalige verklaring van Take Two leest is de argumentatie logischer. In 2023 zal Take Two diverse titels van andere studios publiceren, dus geen eigen werk. De marketingkosten zien daarop toe. Maar GTA VI is aannemelijker. Op deze manier is in het verleden ook de komst van Red Dead Redemption II correct voorspeld.
Zolang mensen shark cards blijven kopen wel.

Waarom zou je een nieuw spel ontwikkelen, als er meer dan genoeg mensen blijven lappen voor wat nieuwe auto's, bootjes of helicopters? Dat is lekker makkelijk cashen voor Rockstar.
Zou best interessant zijn als een nieuwe GTA plots als DLC beschikbaar zou worden.

De modding community was in de oude reeks al bezig om alle kaarten in GTA San Andreas te krijgen. Hoe tof zou het zijn als Rockstar dat nu met GTA V zou doen... 😱
Lang wachten is niet leuk. Maar als dat voor een succesvolle game net zoals GTA5 kan zorgen..why not. Beter als elk jaar een andere COD in iedergeval.
Als je ziet wat ze in de planning hebben staan mbt hun marketing budget dan zou in 2023 de nieuwe GTAVI moeten uitkomen.
Is het een beetje uitmelken? Ja. Is het uit commercieel oogpunt een slimme zet? Jazeker lijkt me.
Het is inderdaad (hoog!) tijd voor GTA VI, maar ergens is het best episch dat 1 game gewoonweg speelbaar is op consoles van 3 verschillende generaties 8-)

Jammer dat Rockstar steeds meer tijd laat tussen de games. Tussen GTA Vice City Stories en GTA IV zat bijvoorbeeld maar +- 2 jaar, tussen GTA IV en V 5 jaar, en nu gaan we naar 8 jaar of meer...
Vice City Stories en IV kan je niet met elkaar vergelijken. Andere studio en is niet onderdeel van de main game serie, net als Liberty City Stories en China Town Wars.
Klopt, maar het gaf anderzijds wel steeds nieuwe verhalen en gameplay. Dat is nu niet meer het geval, tenzij je GTA Online meerekent natuurlijk, maar heb daar niet de beste ervaringen mee.
Ja, maar het is gewoon niet door dezelfde dev team gemaakt. Dus om daar ook tijd tussen te rekenen is gewoon scheef, vandaar mijn opmerking. Je moet dus rekenen tussen GTA San Andreas en GTA IV. Daar zit wat langer tussen (4 jaar).
Aah oke op die manier, dat van die teams wist ik niet. Tegenwoordig wordt alles dan door hetzelfde dev team gemaakt veronderstel ik?
Helemaal hetzelfde team lijkt me wel wat onlogisch: tussen het maken van het complete spel en af en toe wat voertuigen toevoegen aan Online zit flink wat verschil
Hangt van de game af. GTA 6 zou prima kunnen. Als we 2023 aanhouden zitten we op 10 jaar. Maar kijken we naar elke jaar/2 jaar een nieuwe game dan gaat dat niet lukken.
GTA Vice City Stories werd door een ander studio gemaakt. Anders nam je in je vergelijking ook EFLC mee.
Correctie Hoofdserie:
Tussen San Andreas en IV zat 3,5 jaar.

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 11 juni 2020 22:54]

Goed punt, aan EFLC had ik niet gedacht!
Wat een uitmelkacties opeens bij Rockstar. Leg de focus alsjeblieft op het volgende deel in plaats van het weer nieuw leven inblazen op weer een nieuwe console met 'verbeterde' eigenschappen. Kan me toch slecht voorstellen dat mensen het weer opnieuw willen spelen. Helaas zijn het de mensen die bakken geld uitgeven aan de online versie die het zo maken.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 11 juni 2020 22:22]

Wie zegt dat ze niet focussen op een nieuw deel?
Dat kan... Maar het is wel absurd dat 1 deel van GTA op 3 generaties consoles is verschenen. Eigen schuld natuurlijk, maar ik heb de game op de PS3, ps4, de Xbox one (want een vriend gamed alleen daar op) en dan onlangs gratis de PC versie gekregen via Epic.

Ik ben er klaar mee. Mijn geld krijgen ze niet meer voor dit spel.
Het scheelt je krijgt hem gratis zijden ze, en je ben niet verplicht online geld te kopen.
Maar eerlijk is wel na al die jaar ben ik ook wel klaar met gta5, heb al paar jaar niet meer gespeeld.
Ze zijn er ongetwijfeld mee bezig. Dat kunnen we ons allemaal wel voorstellen. Wat ik echter bedoel is de volledige focus leggen bij het nieuwe deel. Dat GTA online op PS5 komt vond ik nog logisch. Maar om de singeplayer van GTA5 voor de derde console generatie nieuw leven in te blazen vind ik wat overdreven en komt puur over om maar weer te gaan cashen. We weten uiteraard niet of er wellicht een DLC bij komt die misschien later ook naar bijvoorbeeld de PC komt. Maar naar mijn idee zijn ze daar al te laat mee met alle hype die al begint rondom GTA 6 waar ze zelf ook aan meedoen.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 12 juni 2020 12:16]

Exact, nieuwe console, nieuwe mogelijkheden, nieuwe game.

Het is niet alsof ze er het geld niet voor hebben, dat hadden ze al vrij snel terugverdiend.

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 11 juni 2020 22:57]

Dit vind ik slecht nieuws. Dat een game blijkbaar 3 generaties lang uitgemolken kan worden, is een ding. Maar daarmee is ook gelijk de toon gezet dat wij nog lang kunnen wachten op de komst van deel 6.
Opzich vind ik dat wachten prima. Geef de ontwikkelaars maar de tijd om de console te leren kennen. GTA V kwam ook pas aan het eind van de levenscyclus uit, en mede daardoor konden ze zoveel uit die apparaten persen. Deze remaster helpt alleen maar om wat extra kennis over de consoles in het team te krijgen, kan GTA VI alleen maar beter maken :)
GTA V kwam ook pas aan het eind van de levenscyclus uit, en mede daardoor konden ze zoveel uit die apparaten persen.
Wat ook heel tactisch is.
Kun je het eerst kopen op PS3 en dan op PS4 :)
En dan op de PS5 :p
Die je gratis krijgt bij je nieuwe console. Dus echt veel geld verdienen ze daar niet aan.
GTA V komt vanaf nu terug op elke console. 😉

Opzien minst zou ik dan ook wel een Single Player verhaal erbij verwachten.
Het zou wel gaaf zijn geweest als het ook op iOS en Android kon.

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 12 juni 2020 08:35]

Geeft het nog een paar jaar en ook V zal je op mobile zien
Hoe dan? GTA SA was al 3.5gb op Android. Op pc hetzelfde.

Wat als je GTA V +/-65gb wilt omzetten naar telefoon?
Sowieso kan je met minder textures af natuurlijk, scheelt al aardig. Maar het is vooral wachten tot telefoons krachtiger zijn, maar die komen er heus wel. De GTA 3 reeks had men destijds helemaal niet op mobieltjes verwacht :)
... serieus is dit de nieuwe Skyrim? ondertussen al bijna 7 jaar geleden dat GTA 5 origineel uit kwam.
Wacht maar tot Skyrim voor de PS5 wordt aangekondigd.
Zou mij niet verkeerd uitkomen :+ heb die nog nooit gespeeld.
De game is nog steeds verschrikkelijk goed, en de graphics zijn ook nog steeds bovengemiddeld goed. (PC) Ik kan me nog steeds uren vermaken door gewoon een rondje te rijden in me gepimpte auto. Of lekker met je bmx naar de bmx baan. Maar het leukste is nogwel het ramdom instappen bij mensen en hele verhalen met elkaar hebben. Samen auto pimpen en missies doen. Ik heb al zoveel mensen leren kennen via gta online. Het is gewoon nog steeds een dijk van een game. Laatst nog les gegeven aan een low level die op mijn Oppressor mk2 mocht vliegen. Die gozer wist niet wat hem overkwam.
Ja, dat is wel tof.

Maar als je kijkt naar GTA San Andreas Multiplayer (welke een mod is door externe), was er veel interessantere gameplay.

GTAV staat bij mij vooral bekend om de lange laadtijden en onmogelijk om met random mensen een Heist team te vormen omdat niemand random invites accepteert (en zonder dat er eentje leaved of de zooi volledig verkloot.)
Waarom voor de 3e keer opnieuw investeren in een klassieker, terwijl hun huidige aanwinst (RDR2) zeker DLC kan gebruiken.

Ik dacht eerst dat het een grap was dat GTA5 naast de PS3 en PS4 ook nog voor de PS5 gaat uitkomen. Maar het is gewoon serieus! 8)7

Ik hoop echt op investering in nieuwe content voor Red Dead, zoals dat bij het voorgaande deel wel deden met Undead Nightmare.

Wat jullie?
Nou, GTA V kan ook DLC gebruiken want die heeft ze ook nooit gehad :'(

Met GTA IV vond ik The ballad of Gay Tony erg goed bijvoorbeeld.
Eerlijk gezegd was dit meer een verwachting dan verrassing, je ziet bij Xbox ook Enhanced for X, alleen hoef je daar je games niet opnieuw te kopen....

Wat tof zou zijn geweest is crossplay toevoegen tussen Xbox & PlayStation.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 11 juni 2020 22:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee