GTA Online krijgt nieuwe locatie en heist die solo gespeeld kan worden

GTA Online, de multiplayervariant van GTA V, krijgt volgende maand een update. Het is dan voor spelers mogelijk om een nieuw gebied te verkennen met een nieuwe heist. Deze heist is solo te spelen, terwijl dat normaal gesproken in groepen moet gebeuren.

Het nieuwe gebied dat wordt toegevoegd aan de onlineversie van GTA V heet Cayo Perico. Volgens Rockstar gaat het om een privé-eiland. De ontwikkelaar heeft een korte video online gezet om de nieuwe content te introduceren, en heeft daarbij ook bekendgemaakt dat de update voor GTA Online op 15 december wordt uitgebracht.

Cayo Perico is een eiland dat wordt bewaakt door een bewapende groep, en de speler kan het eiland infiltreren in een nieuwe heist, the Cayo Perico heist, die spelers alleen kunnen spelen. Voorheen moesten heists juist in groepen worden gedaan.

GTA Online is de onlineversie van GTA V. De game is nog altijd populair, ondanks dat GTA V al zeven jaar geleden werd uitgebracht. Rockstar brengt nog geregeld nieuwe content uit voor de game.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door RoD

Admin Mobile

21-11-2020 • 08:52

182 Linkedin

Reacties (182)

Wijzig sortering
Ik vind het nog steeds enorm jammer dat ze nooit extra content hebben uitgebracht voor de single player modus. Die heb ik 3x met veel plezier gespeeld, maar de online versie kon me nooit boeien. Zo zonde.

Zal wel puur een financiële keus zijn geweest...
Ja ik ook ;(

Maar ik snap t niet.. als ze SP DLC's hadden uitgebracht voor X euro's (naast online) dan hadden ze volgens mij zo ontzettend veel verkocht :?
Ja dan hadden ze nog wel veel meer verdiend, het is niet dat ze wiel opnieuw hoefde uit te vinden.
De basis het spel was er al alleen even een leuk verhaal verzinnen, uiteraard zit ook wat tijd enzo in maar basis is er al.

Erg jammer had de dlc zeker wel gekocht dan, nu ligt het spel al jaren in de kast.
Ja dat heb ik dus ook.. GTA voor mij is toch echt de SP..

En ik vind t zelfs zo goed dat ik toch zeker wel een paar tientjes per DLC had gegeven als het fatsoenlijke uitbreidingen waren :/

Als ze er twee per jaar hadden uitgebracht, had ik me er scheel aan betaald. Nu heb ik nooit geld er aan uitgegeven, behalve 1x 45,- voor de PS4 versie..

(Zelfde zou gelden voor RDR2..)
Inderdaad red dead redemption 2 had ook zo geld uit aan gegeven, maar online nee sorry dan houd het voor mij op.
Of ze focussen op Online waar er duizenden whales het spel spelen.
Ja ik vind het ook enorm jammer zelf heb ik hem 2 keer uitgespeeld(Ps3 & ps4), 2de keer ok bijna alle extra dingen gevonden en gedaan enzo.
Alleen paar stunts die constant gewoon niet lukt, dus heb denk ik voor 99% ofzo spel uitgespeeld.

Echt jammer alleen maar content nu nog steeds voor online uitbrengen, ze mogen wel eens met een nieuwe gta ondertussen komen.
GTA online is helemaal verpest door cheaters.
Dat niet alleen, ook door Rockstar zelf. In het begin kon je leuk rondlopen en tegenwoordig heb je allemaal bommenwerpers en dat soort ongein om je heen. Vrijwel elk nieuw voertuig dat uitkomt moet je 500 uur voor grinden of zo een sharkcard kopen.
Ja, ik speel dan zelf op 2 accounts. 1tje met welke ik vanaf 2013 heb gespeeld, en een gekochte account met daarop erg veel geld. Waarom? Ik heb het spel letterlijk op elke console aangeschaft en pc (2 maal, Steam en Rockstar). Heb dus 6 of 8 licenties? Ik kocht in het begin nog wel eens een Shark card (totaal 500 euro ofzo aan gekocht) en ineens dacht ik, ik ben gek. Vooral toen ik FiveM begon te spelen.
Nu speel ik af en toe in een gesloten sessie met mn neefje zodat we fun kunnen hebben, ik verpest het niet voor de rest, maar kan wel vanalles kopen. Na circa 4 updates was het duidelijk, wil je in GTA een nieuwe auto e.d. dan moet je dus elke dag grinden, daarvoor heb ik gelukkig geen tijd. Ik wil een spel spelen voor ontspanning, niet om 4 keer een Heist te doen alleen maar om te zien dat er iemand de sessie verlaat na een aantal missies (hoewel ik met mensen van GoT wel een aantal keer mooie heists heb kunnen doen).

Ik weet het hoort niet, maar zolang ik andere mensen niet mod (kan ik dus ook niet) en wel level+geld heb om leuke dingen te doen in de game zonder te grinden, dan prima. Heb namelijk al vele malen voor de content betaald (in mijn ogen).
Tja, 500 euro aan shark cards. Dat hoeft maar een klein percentage van de spelers te doen en Rockstar ziet dan geen enkele reden om de stoppen met de updates met dure items, de shark cards blijven komen voor auto's of andere items die je in de singeplayer vergelijkbaar en gewoon gratis kan krijgen vis mods. Het hele systeem draait om de "E-penis", er zijn altijd mensen die een grotere of duurdere moeten hebben dan de rest. Updates met nieuwe dure spullen zijn dan essentieel om de shark cards in stand te kunnen houden.
Ik ben onlangs verschoten. Via TeamSpeak in contact gekomen met een groepje gamers, leeftijd ligt rond de 20 jaar. Op een gegeven moment gaat het gesprek over aankopen ivm games en vroegen ze me hoeveel ik ooit aan een game heb gespendeerd. Die mannen hadden allemaal op zijn minst 1 spel waar ze rond de 1000€ aan microtransacties hebben naartoe gesmeten. Die geloofde me niet toen ik zei dat ik op een paar aankopen na me niet met microtransacties bezig hou.

Blijkbaar is dat tegenwoordig meer regel dan uitzondering.
Bizar!! Waarschijnlijk het gevolg van de huidige jeugd die opgegroeid is in een game wereld waar microtransacties heel normaal is, het is ook iets om over op te scheppen, kijk is hoeveel ik heb uitgegeven, waar we vroeger liepen te pronken met de grootst mogelijke zak met knikkers.

Wel heel droevig allemaal..en mogelijk zijn dit dezelfde mensen die moord en brand schreeuwen als een game niet f2p is maar 70 euro kost :?
Ik vind dit wel een snelle conclusie gebaseerd op 1 online verhaal.. Ik zit zelf in deze leeftijdsgroep en ken niemand die meer dan ~50 euro aan microtransacties in een spel heeft zitten.
true true, ik zat ook wel even in een moppermodus. het is allemaal meer gebaseerd op een gevoel en wat je zoal leest op internet, de grote aantal volgers van youtubbers die niets anders doen dan fifa packs unlocken en de daarbij behorende comments dat hij de grootste baas ooit is enz.

Goed om te lezen dat niet iedereen knettergek is ;)

[Reactie gewijzigd door Ocin32 op 21 november 2020 12:58]

Het geeft je wel een idee waarom EA dus nooit gaat stoppen met die bs packs, microtransacties en lootingboxes.

Je betaalt al zo een 60-70 euro of zelfs 100 euro of meer aan season pass (Ubisoft) en mag je daarbij nog eens lekker nog meer uitgeven aan microtransacties.
Nou als ik kijk bij mijn zoontjes zou het nog wel eens waar kunnen zijn. Het is natuurlijk niet in een keer maar het is om de zoveel tijd weer een paar euro voor een skin of weet ik wat. Tikt stiekem toch wel aan. Als ze dan een jaar of twintig zijn zou het best op duizend euro uit kunnen komen in totaal denk ik 🤔
Alleen al simpsons tapped out heeft vrienden van me toen ze 25jr waren meer als 50€ gekost.

Hoe kan je nu weten dat er niemand is die meer dan 50€ heeft uit gegeven aan ingame aankopen in jou omgeving? Iedereen die jij kent heeft je effectief gezegd dat ze onder die 50€ grens zitten?

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 22 november 2020 11:21]

Dat begon inderdaad met opscheppen. Tot ik begon dat ik me +6jr heb geamuseerd met een spel van 15€... CS/HL.

En dat dat het gevolg is van de jeugd die niets anders kent dan games met microtransacties daar ben ik het helemaal mee eens. In hun omgeving is dit echt dood normaal.
Waarschijnlijk het gevolg van de huidige jeugd die opgegroeid is in een game wereld waar microtransacties heel normaal is...
Zie hier, het hele probleem in 1 zin uitgelegd.

'Vroegah' zat alles in een game. Je kon alles gewoon normaal unlocken door te spelen. Zelfs cheats! Wij (zeg maar de generatie die microtransacties geboren hebben zien worden) weten dat. Kids van zeg 10 jaar geleden weten niet beter dan dat er hele stukken uit games worden gehakt om als extra inkomsten los te kopen. Levelen doe je vooral door level-up-coins te kopen. Betere items kan je beter gewoonweg kopen, want waarom zou je 100 uur gaan zitten grinden? En cheats? Die koop je ook tegenwoordig.

Gameplay is in veel games veranderd... of nee, ik kan beter zeggen: Gameplay is in veel games van bepaalde uitgevers zo veranderd dat het spel en de entertainmentwaarde niet meer het doel is maar de inkomsten. Er worden nu inkomstenmodellen verzonnen (met hele onderzoeken naar hoe mensen het best/snelst overgehaald/aangezet kunnen worden tot aankopen), en dááromheen een game gebouwd...

Maar vooral kinderen moeten daarvoor in bescherming worden genomen. Speel vaak een paar potjes duos in Fortnite met het zoontje van een vriend. Wilde altijd de nieuwste skins hebben want op school hadden ze het er altijd over. Gelukkig zover gekregen dat ie nu maling heeft aan al die poespas en speelt ook vaak trots met zijn 'noobskin' aan. Want ook met een 'noobskin' kun je winnen, en anderen die in een 'noobskin' lopen zijn niet 'zielig' of 'hebben geen centjes'...
En ook lopen klagen dat ze niet genoeg verdienen, belasting te hoog is, bla bla etc etc. Ik blijf ver weg van die onzin.
Tja,

Als ik elke keer dat mijn twee zonen komen vragen voor een cosmetic te kopen ze effectief zou geld geven ipv eens boos te kijken, dan hadden ze er zeker al meer dan 1000+ euro door gedraaid.

Deze tactiek is extra moeilijk als zij een neefje hebben die WEL al die zaken altijd krijgt, (en dit graag snel laat weten via discord :) )

Maar ik hoop mijn kinderen op te voeden dat ze niet ALLES moeten hebben wat ze zien, en als ze dan wel eens een cosmetic kunnen krijgen, dan zijn ze terecht super blij,

dus ik vrees eigenlijk dat dit gedrag van de jeugd toch in zeer grote mate gaat liggen aan de opvoeding.
Ik wil je niet de les lezen maar als je je kind verbiedt cosmetics te kopen terwijl het dat wel graag wil dan maak je het alleen maar begeerlijker en kan het kind ook niet zelf erachter komen hoe het werkt en voelt. Ik heb mijn zoon altijd toegestaan om met zijn zakgeld te doen wat hij wilde behalve voeding en drinken want dan koopt hij alleen maar rommel en dat kost hem zijn gezondheid. Dat heb ik ook zo uitgelegd. Maar goed, hij heeft de afgelopen jaren honderden euro's aan cosmetics uitgegeven. In mijn beleving weggegooid geld maar ik heb er nauwelijks commentaar op gehad. Wel heb ik geregeld vragen gesteld en ben ik het gesprek aangegaan met hem over de besteding van zijn zakgeld. Hij heeft altijd de vrijheid eghad en gevoeld om het daaraan uit te geven. Nu is hij 16 en is er een half jaar geleden een kantelpunt gekomen, hij is kritischer naar cosmetics gaan kijken en is zich gaan beseffen dat je geld maar 1x kan uitgeven. Zijn interesse is breder gewoprden en hij heeft ook geld nodig als hij andere zaken wil bekostigen. En dus kiest hij er sinds een half jaar voor om praktisch geen cosmetics meer te kopen. Hij is blij en trots op dat besluit want dat heeft hij helemaal zelf gedaan. Die honderde euro's die hij daarvoor aan cosmetics heeft besteed hebben hem een waardevolle les geleerd. Ik vraag me weleens af wat er gebeurd zou zijn als ik de aanschaf van cosmetics had verboden. Ik vermoed dat hij dan veel meer tijd nodig gehad zou hebben om zelf tot de conclusie te komen dat het zonde is van je geld.
Oh ik begrijp je hoor,

het is ook niet dat ze GEEN cosmetics mogen (want dan kan ik zelf ook niet meer soms eens een cosmetic voor Hunt : Showdown kopen om de ontwikkelaars te steunen :) )

Maar ze hebben inderdaad een beperkt budget, en ik raad ze zeker aan om dit te spenderen aan games zelf, en/of snellere hardware upgrades,

Maar ik probeer het dus super in te perken, en ze inderdaad uit te leggen dat ze zoals je zegt elke euro maar 1x kunnen uitgeven (mijn tekst is dan "you cant have your cake and eat it" :) )

En ik peper ze ook zeer goed in dat zolang ze geen 16 zijn en hun eerste echte vakantiejob gehad hebben al het geld dat ze nu hebben NIET voor gewerkt hebben en dat ze dat nog niet begrijpen.

Zoals BlaDeKke hier onder ook zegt, ik denk dat het inderdaad VEEL moeilijker is tegenwoordig om de kinderen dit te leren, ze zien veel te veel leeftijdsgenoten rondlopen met 800+ euro iphone's en andere onbegrijpelijke rommel, en wat extra schrijnend is dat in een groot aantal gevallen dit in familie's is die eigenlijk TOTAAL de centen niet hebben om dit te doen en TOTAAL niet sparen.

Ik zeg niet dat we in een politiestaat moeten belanden , maar als een groot aantal mensen wat sneller op de vingers getikt zouden worden (en begeleid worden in geld beheer) dan zouden al die mensen niet in het diepe gat van schuldbemiddeling vallen :( :(

Ze mogen als het aan mij ligt alle godsdienstlessen op school afschaffen en een les "gezond verstand en geld beheer" in het leven roepen in de plaats :)
Yup; wij geven onze zeun 5 euro per week ofzo (als hij zijn klusjes doet), als hij dat wil verbrassen aan Robux dan mag hij dat zelf weten uiteindelijk, maar we zorgen er wel voor dat hij er goed over nadenkt, dat hij de waarde goed begrijpt, en (wat we laatst moesten doen) dat hij het wachtwoord van zijn account heeft (spoiler: hij had het niet, kon niet bij zijn account en moest een nieuwe aanmaken.)

iig, hij heeft een tijdje geleden ook Factorio gekocht en daar heb ik helemaal geen moeite mee :+
Imo heb je compleet gelijk. Maar ik denk dat ouders daar nu wel pak meer energie aan kwijt zijn dan vroeger.

Ik heb nog geen kinderen maar kan walgen bij sommige reclames gericht op kinderen. Ze zeggen nog net niet letterlijk om bij je ouders te gaan zagen voor een aankoop. Het lijkt alsof ze elk paar jaar de grens van opdringerigheid verleggen.

En in het geval van microtransacties gaat men ver, zeer ver om je kinderen over te halen. Niets laten ze aan het toeval over. Ze spelen met matchmaking (niveau, gear, class van medespelers) kortingen en advertenties op het moment dat het spel denkt dat je het zwakste bent voor zo'n aankoop. En als ze je het nu niet kunnen verkopen probeert het spel je zo lang mogelijk hooked te houden om de mogelijkheid tot aankoop te vergroten. Dat doen ze door te monitoren hoeveel losses je in een rij aan kan voor je het spel afsluit e.d. Daar houden ze dan weer rekening mee in het matchmaken. Ze gooien er miljarden en hopen wetenschap tegenaan om jou kinderen hun hersenen te hacken. En als ze geen beschermengel als jou hadden dan lukt het ze waarschijnlijk. En wat dat gaat geven als ze volwassen worden hebben we het raden naar. Supermarkten zullen er wel gretig op inspelen. Wie weet, de AH - Season Pass..

In elk geval, bedankt voor je reactie, faith in humanity restored op dat vlak :)

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 21 november 2020 15:29]

Dat had ik met APB. Zat toen even in een NL groep waar ook wat jongere mensen in zaten. Die draaide hun hand niet om voor aankopen. 'Is maar een tientje' zeiden ze dan, ook als ze net aan het spel begonnen. Nou, daar moet ik zelf eerst goed over nadenken hoor
Het is ooit tot in mijn vriendenkringen doorgedrongen. Simpsons Tapped Out op Android heeft wat vrienden van mij geld gekost. Dat is pas gestopt toen ik met cheatengine alles unlocked en geplaatst heb. Met zoveel geplaatste gebouwen kon je het spel nog amper opstarten met een one plus one, toen een dijk van een phone. Er was ook geen spel meer over. Dus je moet wachten of betalen om dingen te unlocken. En als je na 10000€ of 5 jaar spelen alles unlocked hebt, is het spel gedaan.

Ze waren toen kwaad op mij. Het heeft eventjes geduurd voor de grote investeerders in dat spel het achter zich konden laten. Al die investeringen waren ineens gedevalueerd naar niets, en dat was mijn schuld... Het spel speelt je tegen elkaar uit, een virus met gok allures. Je kan immers elkaars stadje gaan bezoeken.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 22 november 2020 11:15]

Maar dat is het ‘m nou net. Dat zijn eigenlijk ook geen spellen. Een spel dien je uit te kunnen spelen, zit een normaal verloop/tempo in. Die mobile games zijn gewoon manieren om zoveel mogelijk geld los te peuteren bij de ‘spelers’. Ze verzinnen zoveel manieren om dat voor elkaar te krijgen (grindwalls, uplevellen, timers, extreem dure in-game items, coins, diamantjes, etc.). Het zijn eigenlijk gewoon scams
Maar vroeger was het voor veel jongeren normaal om al dat geld op te drinken in een kroeg.

Dus dan is het besteden van het geld aan een game nog niet eens zo verkeerd.
Jij zag vroeger 14 jarige in de kroeg?
Als u opgelet had zag u dat meneer BlaDekke het over 20 jarige personen heeft.
In dat geval: welke twintigjarige zit niet regelmatig in de kroeg die dat zonder cosmetische aankopen wel zou zitten?
Ik zou niet weten hoeveel ik destijds aan Pokémon kaarten uitgaf maar alles wat ik had ging er wel min of meer naar toe. Dat is een iets jongere leeftijd maar op die leeftijd ben je bezig met iets en dat is dan "alles" voor je (vanuit dat perspectief gezien) + de andere kinderen hebben het ook en staan er maar al te graag mee uit te pakken. Dat sommigen dat nog doorzetten als ze hun eerste vakantiejob hebben en vervolgens 500 euro uitgeven valt niet te verwonderen, de wens om beter te doen dan klasgenoten is er terwijl men nog vrij gemakkelijk te manipuleren valt.

Het is van alle tijden, Kipling, Flippo, Pokémon kaarten, Tamagotchi, Beyblade en nu in game aankopen, allemaal waren ze extreem lucratief waarbij het vooral gekocht werd omdat een ander het ook had en het cool was om te hebben. De vraag is eerder tot waar is dit ethisch verantwoord?
Ik heb geen van die dingen gedaan. M'n ouders hadden die spullen ook zo bij het vuil gezet, als ik daar m'n geld aan had uitgegeven. Dat ik zelf geld verdiende met bijbaantje, wilde niet zeggen dat ik dan zomaar alles mocht kopen.
Nooit de behoefte ook gehad eerlijk gezegd. Spaarde wel af en toe wat flippos, ruilde af en toe wat, maar betalen? No way.

Niet dat ik gelijk wil zeggen dat het gelijk slecht is, in beperkte mate is dat prima. Maar als je 1000 euro uitgeeft aan micro transacties in een dom f2p spel (qua gameplay stellen ze meestal ook niks voor), dan heb je gewoon totaal geen besef van de waarde van dingen.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 21 november 2020 13:51]

Het voornaamste ethische bezwaar ligt hem in het gegeven dat we onze kinderen hier - ik sta het zelf in zeer beperkte mate toe - euro's laten spenderen aan virtuele, alleen in een beperkte en snel vergankelijke gamewereld bestaande, spullen terwijl er nog altijd kinderen overlijden aan een simpele malaria of andere goedkoop te genezen ziekte in de rest van de wereld. Ongeacht wat je vindt van goede doelen en hun effectiviteit om zo'n probleem daadwerkelijk op te lossen, het is een feit dat die honderd euro voor wederom een andere grafische look daadwerkelijk een kind of volwassene had kunnen redden.

En ja, dit geldt voor alle euro's die we uitgeven en ja, het is lastig om te zien hoe het besteedt wordt als de hulpbehoevende zo ver weg woont dat je er niet zelf naar toe kan om te controleren of het benodigde medelijden direct te voelen... dit alles wordt echter nog zinvoller om toch te doen als je het afzet tegen de vaak onzinnigere aankopen die hooguit voor een sociale boost in de klas kan zorgen. Dus alleen als je kind gepest wordt is het eventueel te verantwoorden haha. Oh, wacht, pesten is niet om over te lachen.

[Reactie gewijzigd door CorrieK op 21 november 2020 17:10]

'er zijn altijd mensen die een grotere of duurdere moeten hebben dan de rest'

Dat is in werkelijk niet anders maar voor veel mensen is GTA een toevlucht die dit in werkelijk niet hebben en tadaa..een verdienmodel.
check sevensins voor car dupes. een dagje dupen en je bent klaar voor de rest van je gta online bestaan.
Exact dit, behalve dat ik dit na een veel kortere tijd al door had.

Met m'n gecheate geld heb ik een deluxo gekocht om te jagen op die vervelende ventjes met vliegende brommers.

Maar, heists zijn super leuk. Maar ze krijgen het niet voor elkaar om de matchmaking of gamerules fatsoenlijk te krijgen.

Laatst heb ik bijvoorbeeld weer PayDay 2 gespeeld. Dat hele spel draait om Heists en heeft niets van het negatieve dat de Heists in GTA V.
500 euro is veel geld, maar het zou mij niet verbazen als er spelers zijn die veel meer uitgegeven. Dit is dan ook de enige reden waarom Rockstar GTA online zoveel updates geeft en totaal geen interesse in de story mode toont. Je ziet dit nu ook voor andere spellen zoals Red Dead Redemption.
Begrijp me niet verkeerd, maar je bent niet goed wijs.
Haha, dan heb ik toch iets meer context nodig. Hoe bedoel je? Vanwege die account of vanwege die 500 piek? Of omdat ik het spel op elke next-gen console gekocht heb vanaf 2013?
Alle drie :p Rockstar is zo'n extreme moneygrabber. Mja zolang mensen de boel kopen hebben ze groot gelijk natuurlijk.
Yeah vooral dat is gewoon niet meer leuk als al die lasers en rotzooi erbij komt en autos die kunnen vliegen haalt echt de lol weg van de single player. Wil gewoon normale auto's wapens etc dat maakt het leuk al die overpowered rotzooi haalt echt het plezier flink weg.
Ik speel gewoon in crew sessies. Zijn vrij vol en geen cheaters.

En ik heb statig wat auto's en vliegtuigen zonder dat ik echt niet grinden. Gewoon gebruik maken van de businesses en Dan stroomt het geld gewoon binnen.
Helemaal niet waar met 2 man dagelijks 2x Casino Heist doen is 2 uurtjes werk, dan heb je beide 2 mln per dag. Prima te doen.
500 uur grinden? Dan moet je echt slimmer spelen.

10 uur spelen levert mij ongeveer 16 mio GTA$ op. Je moet echter wel vrienden hebben in GTA Online.
Ik koop nooit sharkcard en heb geld in overvloed.
Ik heb wel mijn account gekoppelt met Prime. Zo krijg je vaak kortingen en elke maand 1 miljoen. Als je vorige week had ingelogd kreeg je ook alweer een miljoen.
Ik ben wel blij dat er eindelijk solo missies komen. Ik race alleen maar in GTA omdat ik niet graag heist missies doe met andere en ik geen vrienden heb die ook GTA spelen. :|
Droxal bedoelt in-game geld hè
Sorry ik bedoelde idd ingame geld.
Geld in overvloed in het echte leven heb ik helaas niet. ;(
Klopt, ik pak meestal een publieke privé-sessie door het proces eventjes te pauzeren zodat de verbinding met de anderen verbroken wordt. Kun je alles maar dan alleen met je eigen vrienden. Als je genoeg mensen optrommelt (stuk of 8 dacht ik) komen er ook vanzelf events dus mis je helemaal niets.

Publieke servers zijn echt een ramp.
een publieke prive server blijft prive als je met z'n 2e blijft spelen tegenwoordig. Zodra je een 2e vriend uitnodigd, gooien ze tegenwoordig extra random spelers bij je publieke prive server en is het gedaan met de pret. Dit was net na de Epic-geeft-het-gratis-weg-tijd anders, toen hebben we met z'n 4e mooie heists beleeft in publieke prive servers!
Er is een tooltje genaamd Guardian die er voor zorgt dat andere IP's van alle mensen worden geblockt behalve je gewhitelistte IP's. En als mensen geen connectie kunnen maken met jouw PC dan kunmen ze nooit joinen.
Klopt, R* patcht het spel maar elke keer verschijnt er toch een nieuwe "mod menu". Economie in het spel is daarmee helemaal verpest, laat staan de god mode cheats...

[Reactie gewijzigd door Zuur.Pruim op 21 november 2020 09:01]

Economie in het spel is daarmee helemaal verpest
Dat heeft niks met mod menu's te maken, dat is toch echt aan Rockstar. Die hebben de prijzen van nieuwe content zo ver opgevoerd om Shark Cards te kopen dat heel veel mensen gewoon op het internet een paar miljard voor $5 gekocht hebben.

Mensen die actief hacken in een online spel zijn zeer storend, maar money drops is niks mis mee. Dat is helemaal aan Rockstar die te hebberig zijn.

Overigens weet ik niet welke economie je het over hebt, want die is er geen. Al het in-game geld gaat naar Rockstar en komt van Rockstar af, dus zij bepalen de prijzen en hoeveel je verdient.
Ik heb zelf voor enkele euro's geld gekocht via een hacker. Denk even veel als de goedkoopste shark cards en omdat ik niet hoef te grinden nu is gta online gewoon heel leuk geworden.
Geldt dit ook voor de console versies van gta 5 online?
Of zijn daar de cheaters minder aanwezig?
Op console is het een stuk lastiger om te cheaten lijkt mij
Ik heb het laatst even op PC gespeeld (GTA5 was gratis bij Epic eerder dit jaar) maar daar is cheaten best erg. Op Console nog niet meegemaakt. Maar ook daar is publieke privé sessie best fijn als je aan je bedrijven wil werken. En ja, moest redelijk aan het begin beginnen omdat ik vele jaren niet gespeeld had.
Dat is echt een pc dingetje hoor, op consoles totaal geen last van.

Griefing blijf je houden maar daar kun je een eigen sessie voor maken.
Ook kan je griefer sessies herkennen.

Wanneer in mijn loading screen, voordat ik de penthouse of arcade binnen ga, meer dan 3 verschillende players gekilled worden door anderen... dan start ik een private public op.
Op de console gelukkig nog niet heel veel last van gehad. Ik kwam er wel gisteren achter dat je bij wisseling van consoles (PS4 naar Series X) je karakter niet kan meenemen. Voor zo'n uitgebreid spel, vind ik dat echt bizar dat het niet meer (sinds maart 2017 is de functie verwijderd) mogelijk is. Ik ga echt niet alles nog eens opnieuw halen en aanschaffen. Dus dit was GTA Online voor mij.
Dus de optie was er, maar is er uit gesloopt?
De optie was er inderdaad. In de tijd van de PS3 naar PS4 was dit mogelijk. Maar het is er om een onbekende reden uitgehaald in 2017. Nu heb ik dus een Series X, met GTA V, maar mag ik in online weer opnieuw beginnen (terwijl ik er veel tijd, energie en ook wat geld in heb zitten).
Bijzonder is dat Activision dit beter voor elkaar heeft met Modern Warfare. Daar was instant alles over toen ik het spel opstarten.
En griefers. Je wordt vrijwel nooit met rust gelaten in de open wereld. Toen mijn vrouw en ik het nog speelde maakte we altijd een privé server zodat we in alle rust aan onze bedrijfjes konden werken.
Ik heb zelf ook graag een lege publieke sessie om rustig m'n goods weg te brengen.. Anderzijds, een beetje uitdaging hoort op zich wel bij het spel natuurlijk :)
Helaas is het ook niet te fixen in GTA V. De multiplayer is P2P opgezet *. Hoewel Rockstar al binnen een jaar geweten moet hebben dat dit een slecht concept is, hebben ze dat nooit aangepakt en dat zou nu wel erg laat zijn. Ik moet wel zeggen dat de PS4 variant behoorlijk vrij is van cheaters. De PS3 was een drama, Dan verliet je een appartement werd je voordat je iets kon doen ineens door een liggende windmolen weggeslingerd. Later had ik ineens 60.000.000 van iemand gekregen en de geld zakjes vielen uit de lucht, daar was geen eer aan te behalen.

* Wat overigens niet wil zeggen dat een centrale server cheatvrij is, maar dan is er wel wat tegen te doen.

[Reactie gewijzigd door Gustaaf437 op 21 november 2020 11:28]

R* heeft van GTA een Saints Row game gemaakt. vliegende auto's en zulke crap
Je hebt software die helpt tegen de hackers
Wij gebruiken een tool die Session Sweeper heet. Is inwezen een MITM attack, je deelt een key via Steam of TS met elkaar, alleen als je die key hebt kan je de "public" session joinen, de rest timed out. Geen griefers of andere hackers meer.

Ja het mag officieel niet van R*, maar zij doen geen iota aan cheaters, of ja "modders" zoals ze zichzelf noemen. Dus dan heb je als speler geen andere keuze dan om het zelf maar op te lossen.

R* lijkt het allemaal geen klap te interesseren zolang je geen geld cheat, want dan kom je aan hun portemonnee en dan gaan ze heel soms een ban uitdelen.

Leuk online spelen met je vrienden is er al heel lang niet meer bij in GTA5. Tenminste niet als je het zonder tools wil doen.
Geen idee wat je probleem is. Gewoon een sessie leegtrekken door 10-15 sec te disconnecten en klaar. Iedereen uit je sessie vertrekt, invite alleen je vrienden, en je zit allemaal in public zondere anderen. "tools" ofwel modden is zelfs daarvoor nergens voor nodig. Ik doe het zo al jaren, en nog steeds met genoeg vrienden, naar tevredenheid :)

[Reactie gewijzigd door Knightwolf op 22 november 2020 06:02]

In mijn ervaring is het behoorlijk random hoe lang je private public session ook private blijft. Meestal als we een missie hebben gedaan of een race, dan gooit de game ons weer in een public session. Dan blijf je dus steeds bezig een nieuwe sessie aanmaken. Session Sweeper neemt dat allemaal over en genoeg van de vriendengroep waar we mee spelen zijn functioneel digibeet. Even met Team Viewer een snelkoppeling aanmaken en een ini bestandje plempen is dan veel gemakkelijker. Werkt het ook voor ze als er niet iemand is die weet hoe je een proces moet onderbreken en hervatten.
Settings -> Apps -> Uninstall
op console speelt het veel beter en zijn er minder cheaters. Maar gta online is sowieso niks aan door de lange laadtijden bij alles wat je doet.
Dan is het fijn dat je deze content in je uppie of met vrienden kan spelen. Neem aan dat het eiland een 'instance' is als het ware, en je zodoende niet overspoelt wordt door hackers/modders.

Beetje schraal wel van Rockstar, alsof ze toegeven geen zin meer te hebben om modders te modden (hihi).
Leuk. Hopelijk kun je er ook in free roaming heen.
Helaas is GTA Online vergeven van lange laadtijden, random bugs en cheaters. Maar alsnog speel ik het..
Die laadtijden en matchmaking vindt ik echt bizar.

Voor een spel dat zoveel gespeeld wordt en miljoenen gekost heeft en miljarden opgeleverd heeft.

Edit: Billions != biljarden

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 21 november 2020 09:48]

Ik denk niet dat het biljoenen heeft opgeleverd, hooguit miljarden.
6 miljard om exact te zijn.
source: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_V

Edit: Billions != biljarden

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 21 november 2020 09:52]

6 billion is 6 miljard vertaald.
Billion in het Engels, is miljard in het Nederlands. Overigens is ik vind ook zonder 't.
"billion" in het Engels is miljard in het Nederlands. Als het 6 biljoen zou zijn zou GTA:V ongeveer 7,5% van het totale wereldinkomen zijn.
De laadtijden zijn een stuk beter op de PS5. :)

bron: https://www.youtube.com/watch?v=y9XgXiDboOk

edit: typo

[Reactie gewijzigd door dehardstyler op 21 november 2020 09:48]

Dus ze verslomen het expres op PC?

Met i7, 16gb RAM, 2070, pcie-SSD en gigabit internet, ben je op PC alsnog hinderlijk lang aan het laden...

Of ze hebben dat gefixt.
Of d'r is iets heel aparts aan de hand...

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 21 november 2020 09:57]

hinderlijk lang is natuurlijk heel subjectief. hoeveel seconden duurt het laden ongeveer op jouw PC?
Ja precies, ik vermoed ook dat het niet direct ligt aan de tijd om in een online match te komen.

Maar eerder de tijden (soms ellenlange zwarte schermen) tussen heists in en uberhaupt het wachten op matchmaking.

Dat bij elkaar (en de niet zo heel rappe laadsnelheid vanaf start), maakt het dat je meer aan het wachten bent dan aan het spelen.

En vervolgens verzaakt een persoon het voor het hele team.
De playstation geniet een bijzondere interface voor de ssd waardoor de laadtijden enorm laag zijn. Iets wat momenteel nog niet in pc’s te vinden is.
Pc zal altijd sneller blijven dan enig console. De hardware van een pc is altijd de voorloper op een console aangezien een console ontwikkeltijd van ongeveer 2 jaar heeft.

Bijna ieder jaar komen er nieuwe technieken uit welke in computer hardware eerst uitkomen.
Mogelijk kopen "gamers" elk jaar een nieuwe PC, maar ik vind dat nogal prijzig.
Dus kies bewust voor de laatste generatie console zodat ik "redelijk bij ben" voor een "redelijke prijs".
De games zijn dan ook afgestemt op die console, bij PC moet je altijd de requirements weer checken of je nog voldoet.
Tuurlijk zal de nieuwste hardware op PC gebied sneller zijn, maar de kosten zullen ook stuk hoger liggen lijkt mij?

Maar goed, denk iets met "budgets" hoeveel je voor je hobby over hebt :-)
Ja dat klopt wat je zegt en ik snap de keuze voor een console volledig. Minder kosten geen gedoe met drivers, gewoon starten en spelen, geen gedoe.

Voor de gewone gamer die geen gedoe of hoge kosten wilt raad ik zeker een console aan.

Voor de fanatieke, ik wil alles op zijn mooist ongeacht budget spelen moet je een pc hebben.
Dan heb je deze launch echt zitten slapen. De PS5 en Xbox hebben zaken aan boord die pas vorige week zijn uitgekomen op PC hardware.
Nvme en die techniek zit ook op de 3000 serie.

Een ps5 en xbox zijn tegenwoordig gebaseerd op pc architectuur.

Qwa graphics zal het nooit mooier zijn op console. Op de console wordt het altijd omlaag bijgesteld vanwege de mindere sterkere hardware.

En ja omlaag modden omdat het niet leuk is om te horen.
Ja maar er zit wel meer in een console he?

VRR bijvoorbeeld is ook pas net gereleased op de PC.
Qwa graphics zal het nooit mooier zijn op console. Op de console wordt het altijd omlaag bijgesteld vanwege de mindere sterkere hardware.
Dat klopt, maar dan vergelijk je €500 met €1000 a €1500 aan PC hardware. Niet helemaal eerlijk he. En verder is het toch ook geen battle? Ik heb een game PC en een PS5 zomenteen. :)
En ja omlaag modden omdat het niet leuk is om te horen.
Ik heb nog geen een van je reacties gemodereerd. :)
Ja maar er zit wel meer in een console he?

VRR bijvoorbeeld is ook pas net gereleased op de PC.


[...]


Dat klopt, maar dan vergelijk je €500 met €1000 a €1500 aan PC hardware. Niet helemaal eerlijk he. En verder is het toch ook geen battle? Ik heb een game PC en een PS5 zomenteen. :)


[...]


Ik heb nog geen een van je reacties gemodereerd. :)
ik ben het ook met je eens, een console van 500 euro is niet te vergelijken met een pc van 3000 euro, alleen het punt dat de ps5 sneller is klopt niet.

en ik ben het volledig eens met mensen die een console willen hebben. Naast mijn game pc wil ik op den duur ook weer een nieuwe xbox, dit is gewoon leuker met vrienden en makkelijker te gebruiken.

Het is geen pc war, maar om tee zeggen dat deze consoles de hoogstandjes zijn van de huidige techniek qwa snelheid klopt niet. dat is het enige waar ik het niet mee eens ben hoor :)
En altijd even goede vrienden, een discussie is niets meer dan het verkrijgen van een ander inzicht in zaken;)
maar om tee zeggen dat deze consoles de hoogstandjes zijn van de huidige techniek qwa snelheid klopt niet. dat is het enige waar ik het niet mee eens ben hoor
Maar quote dan even waar ik dat zei?
Dan heb je deze launch echt zitten slapen. De PS5 en Xbox hebben zaken aan boord die pas vorige week zijn uitgekomen op PC hardware.
Dit reageerde je op de laadtijden dacht ik. er zijn zaken die specifiek ontworpen zijn voor de ps5 en xbox maar deze zijn vaak gebaseerd op technieken van de pc en verfijnd aangezien het niet compatible hoeft te zijn met de interface van een concurrent.
Niet helemaal kloppend. Heb altijd een fatsoenlijke game pc en playstation console gehad naast elkaar, maar deze generatie is de eerste waarbij ik mijn PS5 dingen zie doen waar mijn pc ver bij achter blijft. Heb ook meer het gevoel dat de pc ontwikkeling wat matiger is dan voorheen. Is er een keerpunt bereikt?
Heeft ook te maken gehad met Nvidia en intel die alleen aan de top hebben gestaan. Geen concurrentie geen innovatie.

Ms en Sony zijn concurrenten.

Alleen is de 3090 (en misschien de 6900xt videokaarten) nu alweer sterker qwa rekenkracht.

PS5 GPU will have 10.28 Teraflops
The RTX 3090 is advertised to have 36 Teraflops.
Zelfs de 2080ti is nog iets sterker.

@dehardstyler zegt klopt niet.
@dehardstyler zegt klopt niet.
Wat zei ik dat niet klopt? Er zijn technieken gereleased die ook pas net op de PC beschikbaar zijn, zoals VRR.

Je hebt het er maar druk mee met je PC war...
ehmm misschien freesync en gsync. beiden VRR technologie.
VRR is al te gebruiken op PC's sinds 2014?
Ook @hannovd

Jullie hebben gelijk. Het is inderdaad alleen nieuw in de HDMI 2.1 standaard.
We hadden natuurlijk GSync en FreeSync al...
Jazeker wel, de RTX 3000 serie kan dat ook gewoon, zolang je NVMe-SSD's gebruikt.
Het ligt eraan uit welk land je komt. Bij sommige komt Billion na Million, en in andere landen Milliard na Million.
Nope. Uit de Rockstart tekst: "Introducing an all new Heist location."

bron: https://www.rockstargames...december-15-to-gta-online

Helaas, ik vind het ook erg jammer.
Misschien dat het met de PS5 versie dan alsnog vrijgegeven wordt.
Lange laadtijden komen doordat je tijdens het opstarten de complete wereld en spelers moet inladen. Belachelijk wel ja, maar met een M.2 valt het best wel mee moet ik zeggen.
Laden in singleplayer gaat sneller dan multiplayer. Multiplayer kan het soms wel een paar minuten duren was mijn ervaring.
Ja misschien omdat je dan de spelers moet inladen en wat extra data wat je niet hoeft in te laden in singleplayer. Als je switched van singleplayer naar multiplayer dan gaat het ook sneller en andersom ook.
Als je GTA RP start, duurt het laden van het spel hoogstens 15 tot 20 seconden.

Met online heeft waarschijnlijk te maken met verifieren van GTA V bestanden + het zoeken van een lobby.
Ik spel het alleen met mods in de single player dat hele online mode slaat werkelijk nergens op. Geen geld eindeloze grinden of creditcard trekken.
Ik heb er weinig vertrouwen in dat het eiland ook in freemode toegankelijk is. Ik denk zelfs dat het zo'n geval wordt als North Yankton.
Ben hele gta5 al aantal jaar zat, sowieso omdat ik niet online game(en alleen online content bij komt).
Maar goed heb online wel eens geprobeerd, maar er valt amper te spelen je ben constant zo dood.

Nu zijn we al weer 3 consoles verder, dus mag er we weer eens een nieuwe gta komen vind ik.
Same. Speel alleen single player, online is niets voor mij. Is er überhaupt ooit een update/dlc van geweest ? “Rockstar brengt nog geregeld nieuwe content uit voor de game.” Ik heb er nog niets van gezien hoor.
De hoeveelheid nieuwe content is over de jaren langzaam aan wel iets minder frequent geworden. Ik speel zelf geen GTA Online maar zie van tijd tot tijd nog wel nieuwsberichten voorbij komen hierover.
Niet echt locaties (behalve hier en daar gebouwen), maar er zijn wel een hoop missies, spelmodi en vervoersmiddelen bijgekomen.
Er zijn vooral online updates geweest. Als je die lokaal single player wilt gebruiken dan zul je je game moeten modden om dat te unlocken. Modden is sowieso wel leuk, vooral als je toch niet online speelt.
Ergens een site waar je dat zou kunnen downloaden, heb gta5 ook in steam dus wil wel eens kijken daarin ?.
Eigenlijk alleen online content is er bij gekomen, zo nu en dan een auto ofzo wat offline ook mogelijk is.
Maar 99% van de content die later gekomen is was voor online bedoeld, want ja dat is kassa voor hun.
Dan zou je eens online in een publieke prive sessie moeten proberen.
Dan kan je dingen doen zonder last te hebben van anderen. Is best het proberen waard.
En nieuwe content is inderdaad alleen voor online.
Er is echt ontzettend veel DLC uitgekomen. Volgens mij staat de teller nu ook al op 20e DLC.

Natuurlijk kost alles veel geld, in ruil daarvoor is alle DLC wel gratis. Met wat farming (vooral met wat vrienden) is dat ook nog wel te doen. En ja, wellicht moet je een heist wat vaker doen om dat geld te kunnen farmen.

Zowel voor mensen die willen vliegen, racen, schieten of gewoon lol willen trappen is GTA V nog steeds een erg leuke sandbox game, die voortaan voor €15,- echt een ideaal spel is. Leuke single player en daarna ook nog zeeen van content voor online.
Al 3 generaties consoles zitten we met GTA 5, het hele GTA Online levert blijkbaar nog steeds genoeg op om dit te verantwoorden. Maar wanneer komt GTA 6 nou?
Wanneer er genoeg next-gen consoles verkocht zijn, denk ik.
* wanneer de game zelf vaak genoeg is verkocht is op de next-gen.

Lekker dubbel cashen op de next gen. Ee
Drie dubbel, ze hebben al dubbel gecashed op de last-gen, wat toen next-gen was. Nu dus opnieuw naar de next-gen. X360/PS3 -> One/PS4 en nu de PS5....

Echt bizar eigenlijk, ik kan me geen game herinneren die het 3 generaties volhoudt...
Ook de prijs is labiel hoog... 75 euro voor de PS5 versie...
Skyrim? Gaat vast nog editie komen voor e nieuwe gen. :+
Hahaha ohja, die ook inderdaad =)
word er moe van en dat uitmelken helemaal :-)
Tja. Mensen zijn compleet vergeten hoe je met je portemonnee stemt dus wen er maar aan.

In het fps en sport genre vliegen ook alle klonen en rehashes als warme broodjes over de toonbank. Ik hoor ook (lees) heel veel mensen zeggen dat ze het nieuwe deel maar kopen (of de rerelease met iets opgepoetste graphics) omdat hun vrienden het ook spelen, tja dan ben je gewoon onderdeel van het probleem en niet de oplossing.
Ik ben het nu ook wel beu die V.
Hoop echt dat VI al redelijk ver ontwikkeld is voor de next gen.
Ik hoop voornamelijk dat ze cheater vrijwel onmogelijk maken. Loading screens fixen. En matchmaking beter maken. Als ze 3 dingen fixen mogen ze de zelfde gfx houden. (Al zou vliegen autos/motors met raketten ook mogen verdwijnen. En tank weer gewoon het sterkst is.
GTA6 komt als Pinksteren op eerste en tweede kerstdag valt...
Wanneer de game geen geld meer opleverd, grappig genoeg maken ze nog steeds miljoenen per jaar aan deze game, niet alleen de losse verkopen van de game, maar ook Online sharkcards blijft een booming bezigheid.
Gta 5 melkkoe? Laatst nog ene update met een casino en we laten het allemaal gewoon toe. We straffen fifia af met gok praktijken maar kennelijk is het in gta normaal ofzo... Triest spel
Valt mee. Je krijgt voor de ingame veel content, en ja dat kost geld.

Bij FIFA zat alles in de basis game maar moest je hopen dat je het middels geld kan gokken om te unlocken. Bij gta kan je specifiek voor dat item sparen of betalen maar niet gokken middels geld.
'veel ingame content....waar je extreem lang voor moet grinden...om je te pushen om shark cards te kopen'.....GTA is een melkkoe en niks anders
Het grote verschil is dat als je FIFA speelt je VERPLICHT bent om te gokken. Ja je kan grinden maar je weet niet hoelang het duurt voordat je een speler hebt unlocket. Dat kan binnen een uur zijn, maar dat kan ook over 4 maanden pas zijn als je echt extreem veel pech hebt.

In GTA V weet je precies hoelang je moet grinden. Als ik b.v een Deluxo wil, dan weet ik van te voren dat ik 4 uur aan het grinden ben. En binnen die tijd heb ik ook genoeg geld om een Deluxo te kopen. Je hoeft ook nooit een Shark Card te gebruiken, je kan het allemaal prima grinden. Ik heb 100 miljoen op de bank staan en bijna elke ''speciale'' voertuig/gebouw, en ik heb 0 shark cards moeten gebruiken. Als alle auto's en gebouwen achter lootboxen zaten, en alle lootboxen kostte 200K dan was het een ander verghaal geweest)

Bovendien is het doel van GTA ook om te grinden. Als je alles zo kon kopen dan was de lol er zo van af. Als je grinden niks aan vind dan moet je geen GTA spelen, terwijl je bij FIFA het doel is om zoveel mogelijk potjes digitaal voetbal te winnen. Het slaat nergens op dat je daar zo hard moet grinden, om vervolgens een randomized lootbox te mogen openen.
game je op de pc?

Wat let je ervan om het via mods in de singleplayer te installeren?
GTA Online content is grotendeels niet beschikbaar in SP. Terwijl er wel mods zijn om meer van deze content beschikbaar te maken in SP werkt het niet echt goed en is het lang niet alles. Daarnaast kan ik R* geen punten geven voor mods die door de community zijn gemaakt
Snap ik, maar je kan ze wel.punten geven om het midden toe te laten en daarbij de content offline beschikbaar te laten maken.
Ziet er mooi uit. Voorproefje voor nieuwe locatie in GTA 6? Florida? Zuid Amerika?
Zou wel handig zijn, kunnen ze de assets hergebruiken ;)
Zolang mensen te stom zijn om geld te steken in GTA5 zal GTA6 nooit verschijnen...
Ik denk dat mensen ondertussen wel genoeg geld in GTA V hebben gestopt denk je niet? De game is ondertussen al op de 3e generatie consoles verschenen.
Rockstar blijft er flink aan verdienen... Rockstar is juist net niet een bedrijf dat iets boeit wat haar klanten vinden..
Die indruk kreeg ik ook ja.
Leuke update, leuk dat je nu zelfs in je eentje Heist kan doen. Maar kun je de nieuwe eiland ook bezoeken in free roam..?
Zo te zien had ik de memo gemist dat het vandaag nationale pessimisme dag is. :)

Maar ikzelf speel nog geregeld wel een potje GTA online. En over het algemeen toch ook wel met veel plezier.
Ja er zijn wel eens rotte elementen aanwezig, ook is her en der in de game overduidelijk een sadistische ontwikkelaar bezig geweest. Maarja Rockstar, dat kan je verwachten. Toch blijven zij wel merkbaar strijden tegen de cheaters en hun stinkende best doen om geregeld nieuwe content toe te voegen naar ieders gading. Wil je racen zijn er legio aan soorten races beschikbaar, wil je fps'en wederom tal van opties beschikbaar, wil je het allebei, dat kan ook!
Ja toegegeven er zit een flinke curve aan deze game, welke je o.a. met de sharkcards kan afvlakken. Maar dit is niet noodzakelijk. Wel denk ik dat het heel lastig als nieuweling, want je wordt qua karma geplaatst tussen het online lowlife in de servers en je hebt weinig middelen om jezelf te beschermen. Met dat gezegd hebbende play nice en binnen no time zit je op servers met vriendelijke(re) mensen.
Ik heb het hier trouwens over de pc versie.

Iets meer ontopic, gaaf, een nieuwe uitbreiding! Ik ben heel benieuwd wat deze update allemaal met zich mee brengt, als de tijd het toelaat gaat ik in December met veel plezier hier op los!

Edit: typo's

[Reactie gewijzigd door lulkoekje op 21 november 2020 11:54]

Bij het zien van dit bericht denk ik vooral: Rockstar stopt nog steeds moeite in het uitbreiden van de game maar het is niet te doen om "normaal" in een lobby te spelen met die modders. Ik heb eerder met een groepje een private lobby gemaakt waar we dan wel alles konden doen en als er dan toch iemand de game joinde, kickten we diegene direct om de lobby schoon te houden. Het is gewoon niet meer leuk om online te spelen omdat cheaters en modders vrij spel hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee