Xbox-shooter CrossfireX is uitgesteld tot 2021

De release van de game CrossfireX is uitgesteld tot volgend jaar. De makers geven aan dat de covid-19-situatie hier de oorzaak van is. CrossfireX wordt een exclusieve titel voor de Xbox One en de Series S en X, al zal de game ook voor de pc verschijnen.

In een bericht op Twitter geven de makers aan dat na lang nadenken tot het uitstel is besloten, waarbij gewezen wordt op 'de uitdagingen waar de ontwikkelaar Smilegate mee te maken heeft door covid-19'. Het uitstel van de release geeft het team naar eigen zeggen de mogelijkheid om de Crossfire-ervaring naar de consoles te brengen zoals de bedoeling is. Meer details worden niet gedeeld, maar de makers zeggen wel dat ze meer informatie zullen geven in de toekomst.

Het multiplayergedeelte van CrossfireX, dat gratis te spelen zal zijn, wordt ontwikkeld door het Koreaanse Smilegate. Deze ontwikkelaar heeft ook een rol in het maken van het singeplayergedeelte, al wordt dat deel vooral ook gemaakt door Remedy, de ontwikkelaar die onder meer bekend is van Control en Quantum Break. Eerder zei Smilegate tegen The Verge dat het hulp zocht voor het uitbouwen van de verhaalkant van de Crossfire-franchise. Daarbij kwam de Koreaanse studio dus uit bij Remedy.

CrossfireX is gebaseerd op de first person shooter Crossfire, die vooral in Zuid-Korea en China populair is, waar de game in respectievelijk 2007 en 2008 uitkwam. CrossfireX wordt geoptimaliseerd voor de Xbox Series X en S, waarbij Microsoft op de gamepagina van het spel onder meer spreekt over 'stabielere framerates tot wel 120fps'.

Aankondigingstrailer uit juni 2019

Door Joris Jansen

Redacteur

20-11-2020 • 19:18

49 Linkedin

Reacties (49)

49
44
20
4
0
13
Wijzig sortering
Valt het jullie ook op dat bij ‘bijna’ alles covid-19 als excuus gebruikt wordt? Het zal best zo zijn in veel gevallen hoor. Maar bij alles wat niet lekker loopt hoor je tegenwoordig wel dat het door covid-19 komt.

Verder maakt het mij in dit geval weinig uit hoor. Beter een goeie game dan te vroege release.
Bijna alle studios zijn aan het thuiswerken geslagen. En daarbij zijn veel games multiplatform en komen crossgen uit. Ik snap het wel en ik vind het ook helemaal niet erg.
Vreemd dat zoveel bedrijven wel gewoon functioneren met thuis werken. Wij werken meer weg dan ooit sinds wij thuis werken. Of functioneren programmeurs bijvoorbeeld niet meer zonder toezicht?
Artikeltje over Covid 19 en thuiswerken voor game-ontwikkelaars

https://developer-tech.co...laying-releases-covid-19/
Wat ik persoonlijk merk is dat met grotere projecten vanuit huis de communiciatie erg stroperig is. Opzich kunnen lopende zaken waar iedereen weet wat er gedaan moet worden vrij goed afgehandeld worden. Echter nieuwe projecten (in mijn geval IT gerelateerd) lopen al sinds April/Mei redelijk wat vertraging op.
Jij hoeft dan was niet met devkits te werken die niet naar huis genomen mogen worden.

Wordt hier zo moe van he,
“Ja maar ik kan het wel, stelletje luilakken, zwak excuus lalala”

Komaan mensen, je hebt geen idee hoe dit hun process beinvloed, nu kan het best zijn dat het niet de enige factor is, maar heel
Veel dingen zijn uitgesteld en niet alle devs zijn lui.
Het was gewoon een vraag hoor :) Zou er niet te moe van worden verder. En nee dat weet ik inderdaad niet en nu wel. Was niet zo moeilijk toch?
Tsja ik heb hem ju al zo’n 20x voorbij zien komen, dus mischien daarom tikkeltje gevoelig, maar zoweiso 100% van de tijd, tenzij je de job zelf doet, ga niet meteen uit van het ergste geval. Vaak zijn er echt wel redenen voor uitstel, niemand doet dat voor de lol.

En nee voor die gozer onder me, gamedevs zijn niet lui, zie crunch cultuur 12 urige dagen zijn heel normaal, 6 dagen per week.
Lui is dat niet.
Jij hoeft dan was niet met devkits te werken die niet naar huis genomen mogen worden.
Die zullen toch wel op het netwerk aangesloten worden om code in te laden? Verder is video-uit + USB input natuurlijk ook te streamen.
Maar dat mag ook niet..
Jij hoeft dan was niet met devkits te werken die niet naar huis genomen mogen worden.
"Desperate times call for desperate measures". In deze tijd is niks normaal en moet iedereen flexibeler zijn dan anders. Dus in gevallen als dit is het prima te verantwoorden dat die devkits mee naar huis gaan imo.
Ja daaagggg ga jij even sony en microsoft bellen:

Hey ja ik heb ff besloten mijn contract te breken, en neem de nieuwe geheime devkits mee naar huis? Cool? Ok toedels.

Nee dus. Zo werkt dat niet.
Ik weet wel dat het niet zo werkt, maar in tijden als deze zouden de regels wat soepeler moeten zijn imo.
Ja ik ook, maar de developers maken de regels niet. Plus je moet dan nog werken met de build infra, die wss met incredibuild over alle pc’s werkt,
Die kan men dus niet mee naar huis nemen, of als men dat wel doet dan werkt incredibuild wss niet of is er flinke setup nodig,

Dus als we die achter laten heeft men moeten werken met remote desktop, voor it geen probleem maar probeer eens een 3d viewport over een viewer te doen.

Mensen hebben geen idee hoe lastig dit soort spul is. Maar hebben we meteen een mening klaar staan.

Mogen nederlanders nog wel eens leren, even wachten voor ze een oordeel vellen, gamers ook btw.
Afhankelijk van persoon, afdeling, werksfeer, werkzaamheden.
Hangt er een beetje vanaf wanneer men echt met de ontwikkeling begon (dus niet prototype, maar de echte ontwikkeling van software zelf). Als de software pas mee begonnen werd in bv november/december vorig jaar, kan ik me wel indenken dat COVID19 een flinke vertraging op levert.

Als software al 4-5 jaar of meer in ontwikkeling is, dan doe je echter iets fout als het laatste half jaar meerdere maanden aan uitstel oplevert.
Alle nieuwsberichten die je leest over uitstel zijn games die al een tijdje in ontwikkeling zijn en voor dit najaar gepland waren. Ik denk dat je niet begrijpt hoeveel werk er nog in het laatste jaar/half jaar gebruikelijk wordt verricht. Het geraamte staat dan wel, maar dat geraamte wordt vaak in het laatste jaar nog van body (lees content) voorzien en van smeerolie (technische aspecten zoals performance en bugs). Voldoende content en performance zijn cruciaal voor de waardering (en succes) van een game.
Ik merk bij ons team dat thuiswerken enorm lastig kan zijn voor sommigen, zeker als ze geen grote woning hebben en kids verplicht thuis zitten ivm gesloten scholen of opvang
scholen zijn allang niet meer gesloten. ik merk zelf dat ik prima thuis kan werken.
Ik doe zelfs meer dan steeds afgeleid te worden door collega's.
ik zit in de IT en zie niet wat je opmerking +2 maakt!
Wat voor jou werkt gaat helaas niet voor iedereen op. In mijn geval zorgt voor het thuiswerken dat het enorm inefficiënt is als ik goederen moet uitleveren (eerst naar de zaak de spullen halen en dan naar de klant). Ook overleggen gaat makkelijker als je fysiek bij elkaar in de buurt bent.

Al met al het ligt 100% aan de situatie van de persoon.
Als goederen uitleveren een hoofdtaak is waar je dagelijks mee bezig bent, dan is thuiswerken misschien niet de beste optie voor jou.

Mijn werkgever is redelijk makkelijk. Thuis als het kan, naar het werk als het moet. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat dat inhoudt.
Ja ik zit ook in de IT en dit is toch onze ervaring
Dus wat voor jou geldt geldt voor iedereen... |:(
De productiviteit van een hoop collega’s die veel collegiaal overleg voeren is behoorlijk gedaald.

Ik merkte het ook in de accountancy, waar een partner of manager iets moet aftekenen. Vroeger liep je even langs of zwaaide je even nu ben je 1 van de 30 gemisten oproepen of ongelezen mails.

Daarnaast; van twee grote goede schermen naar 1. Thuiswerken betekent ook meer stress. Alles wat je doet gebeurt thuis waardoor je huis geen rustplek meer is. Een jaar geleden stapte je je huis in, trok je je schoenen uit en was je psychisch klaar met werk. Nu staat je ‘kantoor’ in de woonkamer waar je ook nog eens eet en ontspant. Dat is kut!

En voor de mensen die zeggen “Je kan toch een aparte kamer inrichten??”
-Ja dat kan alleen een kamer in de randstad kost een kamer van +/- 8 tot 12m2 ~40.000-60.000 extra en de meesten hier kunnen zich dat niet veroorloven.
Beetje karakterloze game als je het mij vraagt. Lets make another Call of Duty!
Crossifre was een counter strike clone
Lets make another Counterstrike ! :-)
AMD ook al de samenwerking aangegaan met Remedy? :+
Sluit 2 Xboxen op elkaar voor 20% extra FPS.
Lijkt me best een coole shooter, en weer eens wat anders dan een standaard Call of Duty game. Jammer dat we nog even moeten wachten, maar beter later en goed, dan gehaast en vol fouten.
Ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar! Heb vroeger heel veel crossfire gespeeld. De beste gamemode was Ghost Mode, en het is dat de hele game tegenwoordig zo'n bloated piece of shit is , anders was ik dit nu nog aan het spelen. Was ook vaak een elitair zooitje van 5-10% van de playerbase die ghost mode deed. Hoop dat ze dit dan ook toevoegen.
Voor de geïnteresseerden: https://crossfirefps.fandom.com/wiki/Ghost_Mode
We gaan het meemaken. Hoop dat het een leuk spel wordt straks.
De titel klinkt een beetje als een goedkope C film...
Het origineel was ook een slap aftreksel van Counterstrike, maar omdat deze vooral uitkwam in China, heeft het daar al veel meer opgebracht dan de game die het kopieert.

Van de wiki:
In 2018, CrossFire grossed $1.5 billion, making it one of the year's five top-grossing video games, along with Fortnite, DFO, League of Legends and Pokémon Go.[17] In total, CrossFire has grossed $10.8 billion in lifetime revenue, as of 2018.
In vergelijking met CS die dat jaar $414 miljoen omzet haalde.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 20 november 2020 21:19]

Phil Spencer zijn uitspraak (in de zomer) dat de series X|S de beste Xbox launch line up ooit heeft is belachelijk gemaakt. Als Corona niet van invloed was dan was geloof ik zeker dat dit de beste line up was. Al deze games, gepland voor dit najaar, komen bij launch direct op Game Pass en zijn (voorlopig) Xbox console exclusief.

Halo Infinite
The Medium
Scorn
The Acent
CrossfireX

Alleen Call Of The Sea komt 8 december uit en valt in de launch periode. Je mag Phil Spencer wel "belachelijk" maken dat hij in Covid tijd zo'n uitspraak is ontglipt. Zeker omdat het bijna allemaal third-party developers betreft.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 20 november 2020 20:42]

De beste launch lineup ooit gaat ook over de backwards compatible games, waarmee je dus de hele Xbox library vanaf launchdag kunt spelen en in die zin heeft Phil nog steeds gelijk. Dat het aantal nieuwe AAA-games nu beperkt is, is jammer, maar niet het enige van die statement. Sony heeft overigens hetzelfde probleem dat toch veel games zijn doorgevallen naar volgend jaar (of zelfs nog verder) en ik denk dat we dat allemaal wel begrijpen. En door de automatische verbeteringen voor bestaande games, kun je toch wel spreken dat er wel iets meer is dan alleen een karige lijst titels die pas 10 november uitkwamen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 20 november 2020 21:23]

Ik weet dat Phil en Matt het hele ecosysteem in ogenschouw neemt, dus ook third-party multiplatform games, backwards compatible games en diensten zoals EA Play en Game Pass (Destiny 2: Beyond Light). Alleen door het ontbreken van deze games verdwijnt er wel een stuk van de exclusieve. Wat voor de headlines gewoon belangrijk is.
“You can expect a lineup of over 100 titles for Xbox Series X this holiday season,” said Matt Booty, head of Microsoft Studios
Aan Sony haar kant zijn er ook wel wat titels doorgeschoven. Kena: bridge of spirits, Death Loop en Destruction AllStars. En Microsoft heeft nog steeds wel wat exclusieve content. The Falconeer, Enlisted, straks dus Call Of The Sea.
Gears tactics en Tetris connected versie zijn ook op console nieuw en exclusive bij release. Ik heb van allebei veel plezier op gamepass.
Het is elke keer dezelfde uitspraak, als je het -tig keer hebt gehoord moet je het toch wel zat zijn:
https://www.youtube.com/watch?v=5WcjWxW2W2Y
CrossfireX was toch al lange tijd dood verklaard door AMD? Niet eens reguliere Crossfire bestaat meer in de gpu's. :+

Apart van de grap is het wel weer jammer hoor. Dat is niet alleen deze game, maar ook veel andere games en software en hardware, noem het maar op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee