Pokémon Go werkt vanaf augustus niet meer op 32bit-Android-apparaten

Niantic stopt per augustus met de ondersteuning van Pokémon Go op 32bit-Android-apparaten. De ontwikkelaar wil zich alleen nog richten op de 64bit-versie van het spel. De game zal op veel smartphones van voor 2015 niet meer werken.

Het einde van 32bit-ondersteuning wordt begin augustus doorgevoerd met een verplichte update voor Pokémon Go. Niantic noemt een aantal smartphones die vanaf dan niet meer ondersteund worden. Het gaat bijvoorbeeld om de Samsung Galaxy S4, S5 en Note 3, de Sony Xperia Z2 en Z3 en de eerste Motorola Moto G. Dat zijn smartphones die een 32bit-soc hebben en dus geen 64bit-apps ondersteunen.

Niantic meldt dat veel Android-apparaten van voor 2015 niet meer zullen werken. Qualcomm maakt sinds 2014 socs die ook 64bit ondersteunen, de eerste was de Snapdragon 410. In het hogere segment waren de Snapdragon 808 en 810 eerste Qualcomm-socs met 64bit-ondersteuning.

Vorig jaar liet Niantic de ondersteuning voor Android 4.4 Kitkat en ouder vallen, om de ontwikkeling te kunnen richten op minder versies van het besturingssysteem. Pokémon Go werkt sindsdien alleen op Android 5.0 of nieuwer. De aanpassing heeft geen gevolgen voor de iOS-versie van de game. Die werkt op telefoons met iOS 11 of nieuwer.

Sony Xperia Z3

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-06-2020 • 12:32

74 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (74)

74
73
34
2
0
30
Wijzig sortering
Dat zijn smartphones die een 32bit-soc hebben en dus geen 64bit-apps ondersteunen.
Je hebt niet alleen een 64-bit CPU nodig, ook een 64-bit OS.. volgens mij hebben niet alle smartphones met 1 of 2GB RAM ook een 64-bit OS.
Nope. Mijn nVidia shield 2019 heeft ook nog 32 bit OS. Pokémon speel ik er uiteraard niet op.maar ik hoop niet dat ik straks andere apps verlies.
Inderdaad, Android moet in 64-bit mode draaien op het toestel. Helaas is dit voor de eindgebruiker vaak niet inzichtelijk via de specificaties.
Dat klopt, voor mijn Moto G5+ gaat dat de bottleneck zijn.
Anoniem: 1378118
12 juni 2020 12:36
Ook niet veel mensen gebruiken nog een oudere 32 bit SOC.
De Fairphone 2 wordt nog redelijk wat gebruikt. Die loopt richting het eind van zijn leven (en de opvolger is inmiddels in de verkoop), maar de doelgroep voor die telefoon was mensen die langer met hun apparaten willen doen. Een GPU driver regressie met de upgrade naar Android 7 (inmiddels gefixt) was met name opgemerkt door de schare aan Pokémon Go spelers. Dat nu wederom de mogelijkheid tot spelen weg valt zal door velen in die community toch als een domper worden gezien.
Begrijpelijk dat niet iedereen daar blij mee is maar natuurlijk niet het probleem van Pokemon natuurlijk, valt eerder Fairphone (de maker) aan te rekenen, gezien die heus wel voorzien hebben dat een telefoon gewoon niet eindeloos mee kan gaan maar je er niet op wijzen bij de aankoop.

Maar begrijp ik goed dat wat basis dingen prima zijn te vervangen maar het hart van de telefoon (de SOC dus) niet?
Het is uiteindelijk niemand aan te rekenen. Ik ga er vanuit dat de Pokemon Go devs statistieken bijhouden over dit soort zaken, en ze zelf de afweging te maken. Dat staat ze vrij natuurlijk, ze zijn niemand iets verschuldigd!

De vraag is natuurlijk wel "hoe lang is lang genoeg". Een van de ideeën die Fairphone probeert te ontkrachten is dat we regelmatig een nieuwe smartphone moeten kopen. Ik heb mijn FP2 inmiddels net iets langer dan vier jaar - terwijl de meeste smartphones in de Android wereld ten tijde van aankoop ~2 jaar mee zouden gaan. Die van Apple durf ik mij niet over uit te spreken, maar er zijn veel mensen die hun iPhone elke 2 jaar vervangen of deze nu "opgebruikt" is of niet. Mijn telefoon vertoont kuren, maar kan in principe nog prima meekomen voor waar ik 'm voor gebruik. Ook bij andere fabrikanten lijkt hier langzaam verschuiving in te komen.
Voor zover ik kan inschatten is er geen technische reden voor het afschaffen van 32-bits ondersteuning voor Pokémon Go, maar slechts een economische. Dat heb ik te respecteren, maar moedig ik puur met het oog op duurzaamheid niet aan!

Overigens zijn onderdelen voor de FP2 inderdaad vervangbaar, maar met uitzondering van de camera niet upgradebaar. Upgradebaarheid van de SoC is inderdaad technisch niet haalbaar. SoCs zijn zelden pin-compatible, en zijn om meerdere redenen op het PCB gesoldeerd ipv in een socket geschoven. Dit PCB heeft ook RAM en opslag opgesoldeerd. Upgraden van zo'n PCB zou ongeveer zo kostbaar zijn als het upgraden van de telefoon - en gezien er enkele fundamentele problemen waren met het ontwerp van de FP2 was het dus toch tijd voor ze om een FP3 te ontwikkelen.

[Reactie gewijzigd door RSpliet op 12 juni 2020 14:49]

Wat een onzin. Getypt op een iPhone SE (2016).
Onzin, Apple geeft juist heel lang updates uit. Dat is wellicht een van de redenen dat mensen na 2 jaar upgraden: je kan nog drie jaar updates verwachten, dus leveren ze tweedehands ook veel op.
Was Android One daar niet juist de oplossing voor bij de tegenhanger?
Dat is dan voor dat specifieke toestel misschien, maar mijn Nokia draait er prachtig op. Van 9 naar 10 ging vloeiend.
Mijn iPad mini 2 uit 2014 doet het nog prima, alleen Facebook is in de browser een beetje langzaam geworden.
Genoeg mensen hebben al gereageerd, maar nu nog even iets meer feitelijk om te laten zien dat je echt uit je nek lult. De laatste iOS opdate:

https://support.apple.com/nl-nl/HT211214

"Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie"
iPhone 6s release date: september 2015
iPad Air 2 release date: october 2014
iPad mini 4 release date: september 2015

Laten we eens kijken welke telefoons en tablets er rond die tijd uitkwamen...

Oh kijk eens wat toevallig, de nexus 9 kwam in dezelfde maand uit als de iPad Air 2. En waar draait mijn Nexus 9 op... Ah, Android 7.1 (2017...), wat een FANTASTISCHE support. En dat van de maker van Android. Nou die kan ik mooi in mijn zak steken. Ach, gelukkig heb ik nog een hele 10 maanden patches gehad. Niet slecht toch, voor een apparaat wat even duur was als de Air 2.

Ok, telefoons dan, de nexus 5 uit 2015 is supported tot -2 jaar van nu. Gelukkig, gelukkig was hij goedkoop. Echter, dat kan niet gezegd kan worden van de pixel, die ook al een jaar buiten support is. Samsung misschien, of Sony? Nope, allemaal al hun topmodellen van 2015 laten vallen. En dat terwijl die dingen geen cent goedkoper waren dan de iPhone.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 13 juni 2020 15:45]

Zelf android gebruiker, kvind apple persoonlijk niets voor mij. Maar qua update policy kan android nog wel wat leren van Apple.
Wat is redelijk wat?
In alle opzichten een toestel (en een doelgroep) dat in de marges meespeelde.

Al is het natuurlijk voor alle 32-bit-eigenaren die Poemon Go spelen jammer dat ze of moeten stoppen of een toestel moet aanschaffen dat nog wel pokemon go kan draaien.
Wat is redelijk wat?
Een goede vraag. Concrete cijfers bestaan niet, maar ik meen dat er iets van 100.000-150.000 FP2s zijn verkocht in totaal. Die zullen nu lang niet allemaal meer in gebruik zijn, maar met een beetje natte-vingerwek zou ik denken dat dit in de orde van enkele duizenden zijn, wellicht zo'n 10.000. Geen schokkende aantallen dus, vermoedelijk te weinig om veel te investeren in een app. Aan de andere kant, is die investering echt zo groot? Hebben ze veel platform-dependent code? Of is het alleen een kwestie van hercompileren?
Anyway, ik bracht de FP2 in de discussie om dit vanuit het duurzaamheids-perspectief te bekijken. Een PC applicatie niet meer ondersteunen op een 4 jaar oude PC zou menig wenkbrouw doen fronsen, en ik denk dat smartphones - in elk geval vandaag de dag - ook best langer mee kunnen dan dat :-)
Kan je deze telefoon laten uppen en wat kosten die veranderingen dan
Dank !
Marleen
Er zijn er nog wel gezien upgrade vragen in het aankoopadvies forum hier op Tweakers. Met een custom rom kun je op een Galaxy S2 nog Android 9/10 draaien met een custom rom volgens mij.

Alleen voor Pokemon, denk ik minder want dat spel heeft een grote performance impact op de telefoon naar wat ik meegekregen heb, dus veel mensen zijn alleen daarvoor gaan upgraden naar een nieuwere telefoon.
Anoniem: 1378118
@swhnld12 juni 2020 12:47
Dat klopt, maar ik vraag mij af of Pokemon Go spelen op een S2/S3 handig is.
Dat de S2 Android Pie kan draaien is fascinerend.
Android 10 zelfs d.m.v. Lineage 17 (wel nog wat kleine bugs)
https://forum.xda-develop...m-lineageos-17-0-t4022733
een oudere 32 bit SOC.
De nieuwere 32 bit SOC's doen het ook niet hoor :+
Wat een reactie. Ik had het over de oudere 32 bit en nieuwere 64 bit SOC.
8)7
Buiten dat het een grapje is die andere tweakers gelukkig wel snappen. Maak je nog steeds dezelfde fout.
Ik had het over de oudere 32 bit en nieuwere 64 bit SOC.
Er kwamen nog 32 bit SOC's uit nadat er 64 bit SOC's waren, de suggestie dat het met de leeftijd van de SOC te maken heeft is gewoon niet terecht.

Enige wat relevant is is of het nog 32 of 64 bit is en of het OS dat (ook) is.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 juni 2020 13:20]

Just veel kids die met de oude telefoon van papa / mama spelen.
Alle Fairphone 2 gebruikers kunnen het spel straks vermoedelijk niet spelen. Een van de voorbeelden waar recentelijk nog updates voor binnen kwamen.
Wordt dit nog in Nederland veel gespeeld? Landen als China etc kan ik het nog enigszins begrijpen.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 12 juni 2020 12:35]

Zeker. Zie op de community days genoeg mensen rondwandelen op de hotspots.
Op mooie dagen zie ik de luitjes die nog spelen vaak voor mijn huis staan. Bij minder mooie dagen zijn 's avonds vaak de parkeer plekken bezet met luitjes die heel actief iets proberen te vangen. In de stad zie ik nog vaak mensen bezig zijn.

Ik heb dus zo'n vermoeden dat er nog best veel gespeeld wordt. :+
Veel zelfs. Juist in China niet omdat de overheid het niet toestaat.
Zeker. Ik heb het een jaar geleden denk ik nog eens gedaan en ik merkte dat het veel actiever was dan ik had gedacht.
Niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen die het spelen.
Ik liep rustig door een parkje naar een Raid toe, en het leek alsof heel het park er naartoe ging (5 sterren Raid) kleine kinderen maar ook 30 en 40+

Ik denk een halfjaar geleden o.i.d. was er nog een community day, en toen zag ik in de stad iedereen Pokemon Go spelen. Hele park zat vol met alle leeftijden.
De doelgroep dat vroeger als laatste op Hyves erbij kwamen (de "type huisvrouwtjes") die waren ook later pas bij Pokemon Go gekomen. En spelen het nog steeds zowat iedere dag. Allemaal max level etc.

Het valt niet echt op, tot je weet hoe / waar je moet kijken.
Als je het wil weten, download de app en ga het actief spelen. Ga naar 5 sterren raids etc in parken, vooral als het lekker weer is. Zal je zien dat er verdacht veel mensen rondom die locatie staan. Allemaal op hun telefoon bezig.

Ook zag ik regelmatig auto's staan, en toen de Raid voorbij was gingen er ineens een stuk of 5 auto's wegrijden, zonder dat er mensen eerst naartoe liepen (die waren dus vanuit de auto mee aan het spelen met Raids)
Ja, het verbaast mij ook. Heb hier om de hoek in Den Haag een pokestop / gym / ding zitten en daar is echt zeker 3/4x per week activiteit. Soms tot wel 15-20 personen. En van alle leeftijdscategorieen.
tis zelfs nu groter dan in het begin! vooral 20+ qua leeftijd met auto...niet meer het wandelen, maar dus gewoon van stop naar stop rijden en via chatgroepen raids afspreken etc... de raidgroep hier is nog niet zo groot geweest als op dit moment.
In belgie wordt het ook nog redelijk gespeeld, ik vind het een van de beter mobile games. Rustig op t gemakske.

De Mega-extreme-hype is wel weg nu toch hier, maar toen speelde het iedereen bijna :D
Hier op de Universiteit wordt het spel nog volop gespeeld.
Ik speel het zelf nog elke dag, en in ons kleine dorpje zelfs nog heel veel ook.
Ook deels omdat Niantic erg veel in-game Event organiseerd, en daarmee mij ook deels erbij betrokken houd. En er gebeurt verder nog steeds heel veel (nieuwe releases, nieuwe shinies, etc..).

Daarnaast is PVP ook erg populair, hele Twitch kanalen zijn gewijd aan Pokemon Go PVP.

Het is nog steeds een erg levendige community wereldwijd!
Er zullen vooral veel 2de accountjes sneuvelen denk ik, mensen die zowel hun oude als nieuwe telefoon gebruiken voor Pokémon Go.
Misschien wel. Als je 5 oude telefoons opkoopt voor een paar tientjes kan je op 6 telefoons (plus je eigen telefoon) tegelijk pokemon vangen, en deze vervolgens met je main account traden. Ik heb wel eens pokemon Go spelers gezien die met 5 telefoons tegelijk bezig waren.

Nu weet ik niet of het heel duur is om te traden gezien ik geen Pokemon Go speel. Maar volgensmij kan je op die manier ''sneller'' spelen. (of die mensen willen gewoon 6 accounts).
Of in je eentje T5 raids kunnen doen. In mijn wijk nog heel actief. Net nog ff een raidje gedaan. Dit weekend latios latias raids.
Dit weekend latios latias raids.

Al weer :+
Daarom ben ik er ook al beetje klaar mee, constant die ouwe Pokemons die terug gehaald blijven worden.
Het zij in raids, het zij in weekbox maakt niet uit, waardoor randen voor mij al saai begon te worden(Was ook al geen shirt hunter ofzo).
Wat ik had vond ik prima maar ging er niet speciaal voor raiden ofzo.
Zelf doe ik wel nog raids en vooral shiny hunten. Heel eerlijk en ben er open over. Ik spoof. Deed ik dat niet dan was ik er allang klaar mee.
Ik spoofde ook laatste tijden erbij alleen kreeg ook steeds makkelijker een ban, en liep niet eens zo ver meer vanaf me huis vandaan.
Op iphone is sinds een paar maanden gegarandeerd een ban. Op android is het wel nog veilig.
Ah oké ja goed met spoofen vond ik nog wel beetje grappig, maar ga gewoon Android telefoon kopen om Pokemon te kunnen spelen 😂.
Het gaat ook vaak om het eventjes inloggen en spelen op een account van een ander. Dat is niet per se 1 speler met 5 accounts (kan natuurlijk wel), maar kan ook 5 spelers met 5 accounts, waarvan er eentje tijd heeft om op een doordeweekse werkdag op tijd x op plek y te staan. Zo gaat dat met die raids namelijk.

Ik speel al twee jaar niet meer, maar was wel max level, dus voor meer xp zullen ze het niet doen. Juist het af moeten spreken met mensen om tegelijkertijd op een bepaalde plaats te zijn was het grootste gedoe. Daarmee krijgt men dan ook de sterkste Pokémon, waardoor spelers het wel blijven doen. Hoe minder mensen daadwerkelijk fysiek aanwezig hoeven te zijn, hoe makkelijker dat natuurlijk gaat.
ik heb er 3, en dat is met raids echt wel de max....5 is leuk voor 1 raid maar als je raid na raid doet is het niet meer te doen ivm het vangen wat relatief lang duurt! en je dus niet de tijd meer hebt om naar de volgende raid te gaan!
Het zou sowieso wel prima zijn dat dat gaat sneuvelen.
Ik kom uit Ingress land waar er vanuit de meeste communities toch stevig neergekeken wordt op buiten de regels spelen, waaronder ook multi-accounting

Met die mentaliteit probeerde ik ook Pokémon, maar als je eerlijk binnen de gestelde kadertjes wil spelen ben je gewoon kansloos.
Gasten die met tig accounts raids af gaan en een virtueel onuitputtelijke voorraad dure berries hebben om hun pokemon te voeren enzo waardoor je gyms gewoon niet om krijgt. Of jou ene pokemon er uit kinkelen en prompt drie beesten terugzetten.
Was na een weekje wel weer klaar met die beestenboel.
Jammer, want opzich zag het er wel uit als iets waar ik tijd in wil stoppen. Maar niet als ik de boel moet flessen om uberhaupt een beetje mee te draaien.

[Reactie gewijzigd door Nederviking op 12 juni 2020 13:15]

Ik wist sowieso niet dat gasten met enorm veel accounts dat doen, hoewel het wel aannemelijk klinkt.
Misschien dat je ergens anders een gym kunt "pakken"? Niantic gaat binnenkort een pokecoin update uitbrengen zodat je veel meer manieren coins kunt krijgen dus wellicht dat je het dan weer een poging kunt geven omdat die raid-luitjes dan ook weinig meer aan hun accounts hebben.

Als ik eerlijk ben; Nu met de Corona perikelen heb ik ook een telefoon 24/7 aanstaan met een pokemon go plus(7 euro bij ali geloof ik) er naast zodat deze automatisch de pokestop en pokemons farmt zodat mijn trainer level wat omhoog gaat. Natuurlijk verpest dat het spelletje eigenlijk ook wel maar ik heb simpelweg niet zoveel tijd als de kids van de basisscholen of gepensioneerden. Dus bij voorbaat sorry!
Wat doe je eigenlijk als je bag vol is als die Pokemon Go Plus maar blijft draaien? Lijkt mij geen ideaal systeem eerlijk gezegd.
Als mijn bag vol is dan gooi ik alle pokemon weg welke geen 3 sterren hebben en wat/hoe veel ik vang varieert een beetje maar als ik ruim 100 plekken overhoud voor een nieuwe dag dan red ik het met gemak van 06.30 tot 16.00. Ook stopt de pokemon go met vangen als mijn bag vol is dus het kan geen kwaad, het duurt slechts langer.

Het is inderdaad geen ideaal systeem maar maar "cheaten" als dit mag officieel niet en ik weet dat niantic er aardig scherp op controleert dus ik waag mijn account niet meer aan een volledige bot met (tegenwoordig) een gekochte api-key.
Ik denk niet alleen tweede accounts.
Zelf heb ik een paar maanden meegedaan met een Pokémon Go Raid groep, waar vaak zowel ouders als kinderen meededen. De kinderen hadden vaak de oudere toestellen (Galaxy S4, Galaxy S5 Mini, etc).

Sterker nog, een aantal maanden terug had ik mijn oude Galaxy S4 vrij snel verkocht aan iemand die het voor zijn kind haalde.
Om deze reden zie ik dit simpelweg betekenen dat dit soort toestellen hierdoor zeker nog wel wat extra interesse gaan verliezen. Wel jammer op zich ook, omdat het ideaal was om een dergelijk toestel aan je kind te geven gezien ze zeer duurzaam waren.
Je ziet ze tegenwoordig niet meer op deze manier helaas, en als zo'n bekende game nu ook niet meer werkt op de oudere toestellen, dan is dat op zich wel jammer.
Dit komt steeds vaker voor bij diverse OS,apps en programma’s...32 bit gaat er helemaal uit zodat het voor ontwikkelaars ook makkelijker is om voor 1 standaard games/software te maken. Ben benieuwd wanneer we naar 128 bit smartphones gaan.
Zodra ze 16 exabyte aan geheugen in een smartphone kunnen stoppen...
(17.179.869.184 gigabytes)
Klinkt goed. Wanneer is dat klaar?
Zeg nooit nooit, maar verwacht dat er niet zo veel noodzaak is als je naar de maximale adresseerbare ruimte van 64 bit kijkt.
Ik ben er nu sinds 2 of 3 maanden volledig mee gestopt, ik speelde het eigenlijk sinds dit jaar al bijna niet meer.
Het enige wat ik nog deed was Gotcha aan(Automatisch vangen en stops draaien) en dan kijken wat ik gevangen had later, raids enzo deed ik al niet meer geen zin meer in.

Hierdoor liep ik ook legendarische mis om de Pokemondex volledig te krijgen, toen kwam er weer een berg aan exclusieve nieuwe voor bepaalde landen dacht ik daag.
Het gaat zo lang duren voor dat je die heb en raids enzo doe ik ook niet meer, aangezien Niantic niet zo snel meer is om die in de weekbox te doen. Omdat ze alleen maar oude dingen vaak terug brengen dacht ik van ik stop er mee het is leuk geweest na zoveel jaar.

Scheelt weer powerbooks opladen met Community day enzo mee te slepen :+
Vergelijkbaar hier. Op een gegeven moment te veel nieuws tegelijk om bij te houden.

En we hebben hier thuis 2 pokeballsbin de la liggen omdat die nooit goed gewerkt hebben... Steeds opnieuw moeten verbinden enzo.
Deze week is een nieuwe uitgekomen die deze problemen zeker niet zou hebben:

https://www.amazon.nl/Cat...mon&qid=1591969196&sr=8-1

Mocht je nog interesse hebben ;)
We een beetje prijzig misschien!

[Reactie gewijzigd door Ask! op 12 juni 2020 15:40]

Dikke bummer voor ons (de mappers).

We gebruiken nu vooral ATV's die draaien op een 32-bit OS.
De CPU's zijn 64-bit, maar de fork van het OS is 32-bit.

Veel werk voor de boog voor 1 augustus dus :p
Kun je niet aan de ontwikkelaar vragen of die even zijn Makefiles aanpast?
Ze zijn bezig met de aanpassingen :)
Zo langzamerhand heb je met alle spelupdates een behoorlijke telefoon nodig om te kunnen spelen, en dan heb ik het niet alleen over de VR opties. Ik denk dat 64-bit platform / software van deze tijd is. 20 jaar backward compatible blijven is niet meer van deze tijd :P
Wel jammer. Pokemon Go was juist zo populair omdat veel toestellen het aankunnen. Maar wil je anno 2020 wel een smartphone van 2015 of ouder? Dat is veelste oud deze tijden
Java, en de belofte dat het altijd en overal zal werken. Windows kan met WOW64 toch ook nog win32-apps draaien?
Pokémon Go maakt gebruik van de Unity Game Engine, wat impliceert dat C++ gebruikt is. Dus heel je verband met Java gaat mank.

Sowieso is het Windows-ecosysteem heel anders dan dat van Android.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee