Qualcomm ontwikkelt 5g-chipset voor headsets en werkt met Niantic aan ar-bril

Qualcomm heeft zijn Snapdragon XR2-platform voor virtual reality en augmented reality aangekondigd. Headsets en brillen met de chips moeten volgend jaar onder andere 5g ondersteunen. Het bedrijf werkt met Niantic Labs aan een referentieontwerp van een ar-bril.

De Snapdragon XR2-chipset biedt ten opzichte van het huidige XR-platform onder andere dubbel zo krachtige cpu- en gpu-prestaties, naast ondersteuning voor hogere videobandbreedte en hogere resoluties, claimt Qualcomm, dat verduidelijkt dat XR voor eXtendedReality staat. Headsets met XR2 kunnen met tot aan zeven camera's gekoppeld worden en er is een speciale processor voor computer vision, oftewel het 'begrip' van beelden.

Het platform kan een resolutie van maximaal 3k bij 3k per oog op 90fps verwerken, luidt de claim, en 360-gradenbeelden van 8k op 60fps streamend of lokaal tonen. Qualcomm heeft hoge verwachtingen van vr en ar als mobiele computingplatformen van de toekomst, maar wel zijn er nog obstakels te overwinnen en staat de techniek nog in de kinderschoenen. Onder andere de hdr-weergave, motion tracking en verversingssnelheid moeten beter, waarbij het bedrijf wat dit laatste betreft 120Hz per oog als streven aanhoudt.

Qualcomm werkt aan een referentieplatform voor slimme brillen, dat doet het bedrijf met Niantic Labs, maker van Ingress, Pokémon Go en Harry Potter: Wizards Unite. Naast de hardware ontwikkelen ze de software en netwerkcomponenten. Aangezien het een referentieplatform betreft kunnen derde partijen dit gebruiken om in de toekomst hun ar-brillen op te baseren. Niantic belooft de uitkomst aan ontwikkelaars beschikbaar te stellen via zijn Niantic Creator Program. Details over de samenwerking of de ar-bril zijn verder niet bekendgemaakt. Wel toonde Qualcomm een concept van een ar-bril voor hulpdiensten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-12-2019 • 21:34

53 Linkedin

Reacties (51)

51
36
8
3
0
19
Wijzig sortering
Deze ontwikkeling is gaaf, maar als ik naar de bril kijk dan mis ik toch een bijzonder aspect, en dat is de batterij. Al die features zullen toch echt gevoed moeten worden, dus ik vrees dat de bril hier afgebeeld nog heul erg ver in de toekomst ligt.
Solid state battery!
slechts 10/20/50 jaar verwijderd van de consument.
Mss een externe batterij aan een draadje?

Wat ik mis is waterdichtheid (IPX rating) en de zekerheid dat de bril onder een veiligheidshelm te dragen is (al vermoed ik dat dat wel kan als ik het ontwerp zie, maar toch).
De Pokémon bril komt eraan! Belooft veel moois voor de toekomst, net als de nieuwe Half Life bril :+
Hebben! Hebben! Hebben! Kan ik eindelijk de wereld door een groene bril zien.
krijg een beetje 't gevoel dat dit de nieuwe Google Glass wordt... (Niantic Lab is een startup uit Alphabet)
Jij hebt zeker naar die test gekeken in Den Haag waar de vogels dood uit de lucht vielen?

Nieuwsflits, het was een hoax.

Mens toch.. doe een goed onderzoek.
Oh?

Jij beschikt over kennis die ik niet heb. Zou je willen uitleggen waarom je dit zegt over 5g?
Met nadruk op GOED onderzoek. Aan ongefundeerde paniekzaaierij hebben we niks. Toen de eerste spoorlijnen werden aangelegd waren er ook mensen die er doodsbang voor waren, je ziel kon het reistempo van het lichaam immers nooit bijbenen. Tot nu toe is dat effect niet bewezen en empirisch is aangetoond dat je zelfs met regelmatig treinreizen redelijk gezond oud kunt worden.
Er is geen onderzoek dat aantoont dat 5g veilig is, juist daarom is onderzoek verstandig...vroeger was asbest een super product helaas bleek t toch niet echt veilig, bij de raffinaderijen deden ze met benzeen hun handen wassen omdat je handen zo mooi schoon werden, daar leeft ook niemand meer van...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Radium_Girls
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Radioactive_quackery

Voortschrijdend inzicht. Je kunt niet onderzoeken of iets veilig is, alleen of iets onveilig is binnen de parameters van je onderzoek. We weten echter steeds beter waar we op moeten letten met betrekking tot de elementen die de wereld om ons heen ons heeft gegeven. Zo is het elektromagnetische spectrum niet echt een geheim meer. Als 5g straling (ik neem even aan dat het daarom gaat, bij gebrek aan fatsoenlijke onderbouwing van @Egalia) echt schadelijk zou zijn voor mens en dier, was dat inmiddels wel boven water gekomen. We weten hoe we dit soort zaken moeten testen, dat is niet met een enquête onder mensen die chronisch hoofdpijn claimen te hebben sinds die gsm mast geplaatst is.

Ik zeg overigens niet dat we nergens meer fouten maken, en ook niet dat de 5g frequentie (net als elke andere frequentie overigens) bij voldoende vermogen niet gewoon schadelijk is. Maar zo lang men maar stoicijns 'doe goed onderzoek' blijft roepen zonder concreet met iets van onderbouwing te komen, zet ik het, net als @Angelusz hierboven, gewoon weg als een gevalletje alu hoedje.
Als het zo schadelijk is als jij gelooft -en dat zou opzettelijk zijn- dan plegen degenen achter die agenda dus gewoon collectief zelfmoord en nemen ze ons mee? :D :D :D
Ik heb een rijk fantasie.
Dus ik kan meerdere theorieën bedenken wat er mis kan zijn met 5G.
Maar het valt mij op dat je vooralsnog geen enkele hint heb laten vallen over wat jjij denkt dat 5G met je kan doen.
Wauw! Een echt aluhoedje in het wild, nooit gedacht dat ik het mee mocht maken. :)

Nou, neem je platform, vertel eens hoe jij aan je wijsheid komt. Hoe werkt goed onderzoek, wie heeft dat uitgevoerd en wat waren de empyrische conclusies?
En jij ziet verandering dus als iets slechts?

Kijk, als je mensen echt bang voor iets wilt maken, kom dan met gedegen bewijs. "Heb ik ooit ergens gelezen maar niet opgeslagen" is gewoon geen manier om iemand ook maar ergens van te overtuigen, tenzij ze je blind vertrouwen. En laten we eerlijk zijn: Dat doet we niet met willekeurige internet gebruikers.

Dus, ik ga gewoon van het positieve uit, tot ik concreet bewijs zie dat ik dat niet zou moeten doen. Pick your battles, je kunt niet overal bang voor zijn, en je kunt niet overal invloed op uitvoeren.

Ik slaap goed 's nachts. :)
Verandering is vaak onder het mom van verbetering (of "veiligheid") maar langzaam word naar een bepaald doel gewerkt.
Dus verandering in die zin zie ik als slecht jazeker. Maar het is wel een beetje dubbel soms. (het moet ook immers verkocht kunnen worden)

Nee idd maar het "bewijs" is overal. Gebruik het internet. Het feit dat ik niet alles hap klaar hier voor je hebt liggen maakt mijn argument niet minder waardig. Niet perse met doel als overtuigen. Maar het is gewoon zo en wat je ermee doet moet jij weten.
Veel mensen zullen dat niet voor lief nemen nee, I get that. En zo moet het ook zijn. Zowel bij hoog betaalde onderzoeken/meningen als meer private/obscure onderzoeken/meningen. Maar t laat iedergeval wat tegengeluid zien.

Wat ook is, voor veel mensen maakt het niet uit met welk bewijs je komt omdat ze zich vast houden aan de status quo van beschrijving hoe het zou zijn en taseren al ander "bewijs" als fakenews/hoax.

Meeste mensen kijken niet serieus naar de gevaren. Ze nemen gewoon aan wat de status quo voorschrijft en dat moet dan maar zo zijn. Kijk eens goed in de argumenten van de sceptici als het je echt interesseerd of niet.. 5G gaat toch verder zoals het is, hoe het is. Want te weinig mensen nu zeggen nee er nog tegen. In die zin slaap ik ook goed snachts maar tis niet iets wat je voor je lol nog meer in je huis haalt.

[Reactie gewijzigd door Egalia op 6 december 2019 11:47]

Okay, dit is een heel redelijke reactie van je. Punt is: Ik heb het vertrouwen in de goedheid van de mens.

Ja, er zijn ook mensen die als doel hebben om zichzelf en naasten te verbeteren, in plaats van het werken naar een 'groter goed'. Daar staat echter tegenover dat ik geloof dat er véél meer mensen zijn die wel naar een wereld toe werken waarbij iedereen de kans heeft om een rijk en gelukkig leven te leiden.

Elke technologie kan gebruikt worden voor zowel goed als kwaad. 5G gaat de wereld nóg meer connected maken. Ja, dat kan worden misbruikt. Maar, ja: Het kan ook op enorm veel manieren goeds teweeg brengen.

Ik vertrouw er op dat het uiteindelijk meer positiefs dan negatiefs zal opleveren. Het is aan ons allemaal om op elkaar te letten en elkaar verantwoordelijk te stellen voor eenieders geluk.

Denk aan de atoombom: Ja, het is een soort wapen dat enorm veel vernietiging teweeg kan brengen. Aan de andere kant heeft de technologie ons ook enorm veel opgeleverd. Dat geldt voor alle militaire technologie. GPS is een perfect voorbeeld.

Dus. Maak mensen niet bang voor elkaar en voor verandering, maar moedig elkaar aan om wat we hebben, kunnen en in de toekomst komt, zo goed mogelijk in te zetten om ons allemaal beter te maken.

Create the world you wish to live in.
Ik ben het met je eens de mens is van nature goed.
Maar het is nou net zo oa de mensen die de uitvoerende machten hebben op bepaalde posities zitten en juist vaak ook de "betere" mensen aansturen, al in feite sturen ze beide aan.
(Vaak zijn ze er zich ook geen eens van bewust hoe hun werk gebruikt word.) En ook in het groot, de maatschappij op een bepaalde plek proberen te sturen.
Dat is dus juist het probleem. Het is een minderheid die de mensheid echt van zijn pad probeerd te sturen. Maar ze proberen die meerderheid er wel voor te gebruiken.

De grotere vraag is heb je vertrouwen in het onderscheidingsvermogen van de mens hoe dat nu is.. Dan zeg ik toch een grote nee helaas. Maar dat is ook zeker niet altijd even makkelijk zeg ik erbij. Niet iedereen is een wetenschapper etc. Geloof je echt in de onafhankelijkheid van wetenschappers en organisaties. Nou daar zeg ik 9 van de 10 nee op. Want alles draait om geld/politiek. Dat heeft de wetenschap allang ge-corrumpeert, zeker met hoe ingewikkeld die kan worden waardoor de normale mens er niks van snapt.
En daar word gebruik van gemaakt.

5G gaat ons meer connected maken via technologie, maar wat gaat het kosten? Kijk eens naar al die mensen die constant aan hun tel scherm geplakt zitten. Die goede dingen waar je het over hebt, die er zeker ook zullen zijn, zullen naar mijn inzicht een kost kunnen hebben, die het naar mijn mening nooit waard is. Het doel is eigenlijk de connectie van de mens tussen natuur verbreken dmv singularity etc..

Nee mensen zoals Elon musk, en google kurzweil dude. Zie ik als 1 van de grootste gevaren nu voor de mensheid. Met mooie verhalen als, "we gaan ziektes verhelpen".. Is misschien zo maar verkoop praat. Zoals ik zeg, het is dubbel.. Elon musk heeft notabene zelf voor de gevaren van A.I en rekenkracht gewaarschuwt... maar pusht het wel gewoon max verder!!

Dusja 5G heeft zelfs ook meer kanten maar vertrouwen dat het goede het slechte hiervan uitweegt.. is wat mij betreft gevaarlijk. Want ik snap en zie wie er achter zitten. (niet dat dat de enige factor is, maar alsnog)
Met alle technologische veranderingen komt misbruik altijd voor dat is zo, en in de goedheid van mens geloven is ook goed. Maar tegerlijkertijd niet naief zijn. Want niet elke verandering staat 1 op 1 met elkaar... Dit soort veranderingen met waar het heen gaat, kunnen veranderingen zijn waar de mens geen verdediging tegen heeft en daarom moet je jezelf afvragen vind ik waarom wij dit moeten willen. Je kunt een knuppel niet vergelijken met een technologisch wireless snel netwerk met veel rekenkracht/bandbreedte.

En over atoombommen, als je ziet wat we er nu mee doen. Elkaar constant bedreigen etc.. Hadden die dingen ooit uit gevonden moeten worden? Ik zeg nee. Zelfde voor dit.

Ik voorspel een splitsing in de mens. 1 kant gaat de technologie kant op voor alles wat het waard is maar zal zich toch meer negatief uiten denk ik, en 1 kant die word meer nature based en meer verbonden met onze menselijkheid.

Ik ben van mening hou het leven nog een beetje simpel.

[Reactie gewijzigd door Egalia op 6 december 2019 12:50]

Ik ben het wel eens met je.

Die alu-hoedje beschuldigingen zijn onterecht een een oneerlijke wijze van discussieren die in feite gewoon op de man spelen is. Het compenseert eerder voor een gebrek aan goede argumenten. Technologie optimisme is een ideologie geworden. Het idee dat dit een een betere wereld maakt is zeker geen feit maar een open vraag. Het tempo waarin wij dat doen is ronduit dwaas, en duidt op verslaving en verlies aan zelfbeheersing. Wie stuurt dit nog?

Of we ons menszijn verhogen door in een steeds kunstmatigere, grootschaligere omgeving te gaan leven waarin we in feite een soort mieren in mierennest worden, is twijfelachtig op zijn minst. Het zijn de lange termijn effecten die het gevaarlijkst zijn omdat ons lichaam ongelooflijk veel kan absorberen voor er duurzame schade optreedt. Daarom heeft het lang geduurd om de schadelijke effecten van zoiets als roken te bewijzen. Dit is niet alleen een gevaar voor het individu, maar ook de menselijke soort. Ook die kan maar een beperkte ongevingsverandering aan voor ze steeds zwakker wordt.

Effecten kun je beperkt meten in proeven, maar alle kruiseffecten blijken pas in praktijk. En ook als het verwaarloosbaar is, het komt toch weer op de grote hoop van andere verwaarloosbare effecten die samen de druk op de gezondheid van Mens en Natuur verhogen. Geen organisatie voelt zich schuldig omdat ieders bijdrage op zichzelf genomen geen probleem is. Wanneer de druk kritisch wordt ga je die ook niet meer simpel oplossen. Tegen een mens kan je nog zeggen, ga een tijd stil zitten, tegen de hele economie kan je dat niet zeggen.

Wat de mensen hier ook niet beseffen is dat 5G een ware shitload aan veranderingen gaat losmaken. Als wij verstandige leiders zouden hebben met genoeg invloed zouden ze ons daar niet aan overleveren, maar eerst alle eerdere veranderingen eens goed laten absorberen. Maar hun belangrijkste overweging is altijd weer economische groei en daarom zijn alle groeiprikkels welkom. Hoe kun je nou een systeem ontwikkelen waar zulke domoren komen boven drijven? Komt van de Romeinen die zelf ook ware milieuvandalen waren en landschappen grootschalig hebben uitgeput. Dus doen wij het nog eens dunnetjes over.

Alu-hoedjes beschuldigingen zijn een zwaktebod. 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen waarschuwen voor het gevaar van 5G en hebben een petitie aangeboden. Allemaal alu-hoedjes als we mensen op dit forum mogen geloven.

Nee, de vogels zullen niet direct van het dak vallen, maar het is wel duidelijk dat we de druk op de leefomgeving steeds verder verhogen en delen van de Natuur aan het afsterven zijn. Ook de natuur is een systeem dat je langdurig kan belasten voor het aan totale uitputting bezwijkt. Maar dan is er ook geen redden meer aan. Dit 5G is de zoveelste verandering die we in het milieu introduceren en weer een opstapje naar 6G, enz.

Het echte probleem is dat wij zo verslaafd zijn aan groei en verandering, dat wij nu verandering om de verandering willen. Op deze manier zullen wij doorgaan tot de problemen onbeheersbaar worden. Men heeft een systeem gebouwd dat afhankelijk is van eeuwige groei in een omgeving met eindige middelen. Dit kan alleen maar kapot groeien. We zullen het politieke systeem op de schop moeten gooien, want dit systeem is impotent en neemt hele verkeerde beslissingen zoals de bevolkingsdruk verhogen.

Helaas zijn onze leiders gewoon niet capabel om oplossingen te realiseren die verder gaan dan symptoombestrijding. Het trieste is dat de leiders zelf radertjes zijn in een oligarchische bureaucratie waarvan Donald Tusk bij zijn afscheid als EU voorzittter zegt dat "niemand de baas is". De intelligentie van de menselijke mierenhoop is helaas vrij laag en zoiets als vooruitzien of geweten zal ze nooit ontwikkelen. En als niemand de baas is, spelen de roofdieren de baas en dat zien we ook.

Daarom heb ik liever een verstandige man als leider die wel de hogere menselijke sociale intelligentie heeft en een lange termijn visie en daadkracht om dingen aan te pakken. Helaas levert onze partcratie/oligarchie manipulerende bijziende inteelt leiders op en hebben ze te weinig macht iets te veranderen. En door al het media gemanipuleer maken ze de bevolking blind om iets anders te kiezen. Daarom hoeven we niet meer te rekenen op grote staatsmannen.

Als ik zie hoe slaafs de media achter de fijnstof, stikstof, CO2 afleiding aanloopt, vrees ik het ergste. Ondertussen laten ze de energieconsumptie exponentieel verder stijgen. Het effiency denken wil alle systemen, of nu machines, mens of natuur, tot het uiterste belasten voor de maximale winst. Menselijke waardigheid wordt daar in mee opgeofferd. Je hoeft geen genie te zijn om te realiseren dat dit het geestproduct is van zieke geesten.

New! 5G and IoT! [from the inventors of slavery]

[Reactie gewijzigd door Elefant op 7 december 2019 07:08]

Eens in de zoveel tijd komt er een persoon als jou langs. Echt super nice post op ALLE punten!
Vooral deze punten echt couldn't be more right!.

"Het echte probleem is dat wij zo verslaafd zijn aan groei en verandering, dat wij nu verandering om de verandering willen. Op deze manier zullen wij doorgaan tot de problemen onbeheersbaar worden"

"We zullen het politieke systeem op de schop moeten gooien, want dit systeem is impotent en neemt hele verkeerde beslissingen zoals de bevolkingsdruk verhogen."

"Helaas zijn onze leiders gewoon niet capabel om oplossingen te realiseren die verder gaan dan symptoombestrijding."

Het 5G is 3 delig. De positieve dingen die je ermee kan doen. De straling/tech inzich zelf. En dan de veranderingen die het ge-bewerkstelligd wil hebben.

Dankje voor je bijdrage. Altijd leuk om van de 10 mensen die over je heen komen er tenminste weer 1 te hebben die nadenkt.
U bent bang voor enige gezondheidsrisico's neem ik aan? Ik kan u mededelen dat overal waar u door het centrum van uw stad loopt wel een 5Ghz verbinding is. Dat is hoger dan de 3.5 Ghz waar 5G opdraait. Ik heb nog nergens gezien dat er iemand is te komen overlijden aan dergelijke frequenties. U ontkomt er niet aan om aan dergelijke frequenties blootgesteld te worden!
Dat jij dat niet gezien hebt wil niet zeggen dat mensen er geen schade aan ondervinden op langere termijn.. vroeger dacht men ook dat het geen probleem was om onder hoogspanningskabels te wonen, inmiddels weten we beter...
Het is inderdaad waar dat het niet verstandig is om onder hoogspanningskabels te wonen. Maar zolang de wetenschap niet heeft bewezen dat eerder gemelde frequenties schadelijk zijn voor de gezondheid zal ik bij mijn standpunt blijven staan. En als het later toch schadelijk blijkt te zijn is dat dikke pech!
Wat een logica, eerst onderzoek verrichten voor men mens en milieu eraan blootstelt lijkt me verstandiger..
En heb je wel eens bij stilgestaan wat de gevolgen zou zijn als uit zo'n onderzoek nu blijkt dat al die wireless straling nu schadelijk is op langere termijn...... Dan kun je je misschien best indenken dat de resultaten van zo'n onderzoek niet bekend worden gemaakt, immers onze maatschappij is er inmiddels zo afhankelijk van geworden dat het teruggaan naar geen wireless dingen gewoonweg niet mogelijk is.
"Het zou kunnen bestaan" is geen argument om rekening mee te houden. Sowieso, wat is het plan als je niks weet?
Ik ben benieuwd. Is een flux-veld van een 380KV kabel op 20 meter afstand gevaarlijk? Dan zou ik ook stoppen met elektrisch stofzuigen. Zo'n ding veroorzaakt een magnetische vortex in je huiskamer...

[Reactie gewijzigd door blorf op 6 december 2019 01:22]

Zonder sarcasme, maar wat weten we inmiddels beter dan? Ook het effect van hoogspanningskabels op de volksgezondheid is namelijk niet zo eenduidig als jij dit momenteel lijkt te willen suggereren.

@ChAiNsAwII Ik vermoede al dat hier op gedoeld zou worden, maar ondanks de associatie is causaliteit hierin nooit bevestigd. Er zijn een legio aan andere factoren die ten grondslag kunnen liggen aan deze bevindingen.

Het zou je overigens sieren om binnen een discussie een normale toon aan te houden.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 6 december 2019 11:10]

Als je het artikel (geen wetenschappelijke publicatie) goed leest, zie je dat ze geen directe relatie hebben kunnen aantonen. Het kan ook goed zijn dat de huizen rond de lijnen goedkoper zijn, en worden bewoond door mensen met lagere inkomens, die bijvoorbeeld ook goedkoper/kwalitatief slechtere voeding tot zich nemen.
Wat eraan opvalt is dat er een onbekend effect van elektriciteit voor nodig is om het waar te maken. Een beetje hetzelfde als mensen die vermoeden dat het ergens spookt omdat ze "energie" voelen... Dan weet je al dat ze lopen te kletsen. Schijn-informatie. Hoe voelt energie als ik vragen mag, en meet je dat met je snorharen? Dit is een stukje redeneren dat bepaalde mensen nooit hebben meegekregen, daarom geloven ze zoveel.

Iets wat ik zelf 'meen' te voelen bij hoogspanningslijnen (kan verbeelding zijn dus) is een soort spanning in de lucht. Het lijkt op wat je hebt vlak voor een zware onweersbui, waar de vogels stil van worden. Maar die gaan gewoon op de kabel zitten, dus dat kan evengoed door veranderde luchtdruk of iets anders komen. Eigenlijk zou ik een keer naar een plaats moeten gaan waar er zo'n Faraday-net onder hangt om te kijken of ik het dan nog voel. :+

[Reactie gewijzigd door blorf op 6 december 2019 12:56]

Zo heb je mensen die bang worden gemaakt voor de zon die overdag schijnt en de kou die in de winter woedt. Ook heb je mensen die niet naar buiten gaan als het regent.

Mensen blijven mensen.

Ik kan niet wachten op 5G+
De straling van de zon of de lekstraling van uw magnetron is duizenden keren sterker dan 5G. Het zou niets moeten kunnen doen. Daarom vind ik het ook moeilijk te geloven dat er handleidingen zijn die aanraden 5G niet te dicht bij je hoofd te houden. Bronnen graag.
Klopt. De ene straling is de andere niet. Pas als de golflengte van de straling in kwestie in de buurt komt van het formaat van de DNA moleculen is de straling schadelijk. Alles groter dan dat en de fotonen hebben simpelweg niet genoeg energie om de zwakke nucleaire kracht ongedaan te maken.

En verrassing, zelfs de 30ghz band van 5g komt niet eens in de buurt. Je moet voorbij zichtbaar licht gaan om voldoende energie per foton te krijgen, vanaf UV dus.

Alles daaronder doet niks meer dan de temperatuur van weefsel verhogen. Iets wat de zon ook al sinds voor mensenheugenis doet, zonder negatieve consequenties.

Lees mijn post hier anders door als je meer wil weten:
https://gathering.tweaker...message/58167810#58167810

[Reactie gewijzigd door Blaat op 6 december 2019 08:45]

Natuurlijk joh, natuurkunde is propaganda bs. :+

Behaal even een Masters Degree daar in net als ik, dan kunnen we op gelijk niveau praten.

Het idee alleen al dat een universiteit, waar ik deze informatie vandaan heb, een dubbele agenda zouden hebben... waarom zou je dat in godsnaam geloven? Die hebben daar werkelijk niks mee te winnen.
Ik geloof niet in wat anderen mij vertellen. Ik geloof in wat ik met mijn eigen ogen zie. En de wetten die ten grondslag liggen aan mijn boven genoemde conclusies heb ik eigenhandig experimenteel bewezen als zijnde correct in ons huidig observeerbare wereldje.

Maar als jij graag iets anders gelooft wens ik je daar het beste mee, maar wij gaan het dan nooit eens zijn. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee