34"-monitor van iiyama met 144Hz-ips-paneel verschijnt voor 469 euro

De iiyama G-Master GB3461WQSU-B1-monitor is bij webshops verschenen voor 469 euro. Daarmee is het momenteel de goedkoopste 34"-monitor die een resolutie van 3440x1440 pixels combineert met een verversingssnelheid van 144Hz.

De G-Master-monitor gebruikt een ips-paneel, heeft FreeSync Premium-ondersteuning en een geclaimde mprt van 1ms. Volgens de specificaties heeft de monitor een helderheid van 350cd/m2 en een contrastverhouding van 1000:1. De monitor heeft twee hdmi- en twee displayport-aansluitingen.

Gebruik van de displayportaansluiting is vereist om de volledige resolutie in combinatie met de maximale verversingssnelheid te halen. De hdmi 2.0-aansluitingen bieden daar niet genoeg bandbreedte voor en blijven steken op 3440x1440 bij maximaal 120Hz.

34"-breedbeeldmonitoren die een hoge resolutie combineren met een hoge verversingssnelheid zijn er nog niet veel. AOC bracht begin dit jaar de CU34G2X/BK uit met dezelfde eigenschappen. Die 539 euro kostende monitor heeft een gebogen va-paneel. De iiyama heeft geen kromming. Andere monitoren met vergelijkbare specificaties zijn veel duurder.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

14-04-2020 • 20:48

108 Linkedin

Submitter: Anoniem: 776095

Reacties (108)

108
108
48
7
1
50
Wijzig sortering
Het staat niet in dit bericht en ook nog niet op de Iiyama website maar in een advertentie in de C'T van mei 2020 staat dat er ook een curved model komt.
Dit wordt de Iiyama G-Master GB3466WQSU.
Beide monitoren hebben verder dezelfde specificaties.
Interessant maar ik ben benieuwd of het paneel dan nog steeds hetzelfde is (IPS vs VA). Een grote kromming is volgens mij nog niet mogelijk met IPS en Iiyama zou dan de eerste zijn.

/edit: how is this off-topic...

[Reactie gewijzigd door dycell op 14 april 2020 23:34]

Een kromming van een radius van ca 1.80 meter is goed mogelijk en zal bij een gangbare werk afstand al prettiger werken dan een plat paneel. Een radius van 0,60 tot 0,90 m zou ideaal zijn, maar dat is technisch nog een hele uitdaging. De werk afstand wordt dan ook beperkt en esthetisch is dat ook niet fraai, waardoor de verkoop mogelijk ook niet erg succesvol zal zijn.
Yes, een 1800R of 1900R scherm zou ideaal zijn. Maar goed, dat is dus afwachten.
bedoelde je met grote kromming 1900R? Want mijn Acer X34P is 1900R, en betreft ook een IPS paneel :) Monitor van een goede twee jaar oud.
Ja, mijn informatie is blijkbaar verouderd. Ik zal in de pricewatch wel eens gaan zoeken.
De kromming is 1500R.
Aangezien Dell met zijn U3417W waar ik nu naar zit te kijken al een 3-tal jaar geleden een 34" 1900R IPS panel had, lijkt me dat best mogelijk te zijn.
IPS en een kromming is gewoon mogelijk. Heb er hier eentje voor m'n neus staan die al weer een paar jaar oud is en een kromming van 1800R heeft.
Anoniem: 498327
@Rye15 april 2020 08:04
Blijft raar, diagonaal in inch, straal in mm.
Terwijl in Europa eigenlijk alleen het metric stelsel gebruikt mag worden. Alleen door die koppige Amerikanen zitten wij vaak met dat imperial stelsel opgescheept.
Klopt... Wordt ook IPS! Lijkt een winnaar :D
Ik heb net de bovenstaande besteld. Maar een curved zou toch wel een betere oplossing zijn. Heeft iemand wellicht een foto van de advertentie? Of meer informatie over het curved model?
Dit is de enige afbeelding die ik kon vinden:

https://html2-f.scribdass...n/images/2-75035121b9.jpg
THE G-MASTER FAMILY WILL EXPAND WITH THE GB3461WQSU AND GB3466WQSU
Both will be 34 inches with Ultra-Wide QHD resolution, have IPS panels with FreeSync™,1ms MPRT response time with 144Hz refresh rate, AND the GB3466WQSU will be curved!
Bron
ik heb zelf ook een Iiyama .Maar dan een lcd variant en geen 4 k weergave.Maar een full hd weergave.
ik heb hem al enkele jaren en ben er dik tevreden mee.De vorige was een Philips en die was kapot gegaan het aan en uit knopje deed het niet meer.Die heeft al een ruwe tear dow gehad bij een schrot handelaar.Vroeger had je idek liyama maar volgens mij is idek ermee uitgescheden.En liyama doorgegaan met de naamgeving.Ik denk dat de kwaliteit net zogoed is als vroeger.
Toen het nog idek liama was waren die crt monitoren best duur.Als je een beetje kwaliteit nu pakt ben je ook best duur bezig.Alhoewel deze monitor niet zo duur is als je naar de specs kijkt is ie best goedekoop.Mensen met een dikke videokaart zullen deze wel kopen denk ik.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 15 april 2020 14:07]

De GB3466WQSU wordt in Mei geïntroduceerd met 1500R curved VA-panel (144Hz).
IPS panels zijn minder geschikt voor curved, er is meer backlight bleeding en de curve is beperkt.
Hoe kom je aan de informatie dat de curved versie een VA-panel betreft? In het genoemde artikel door LightphoenixNL word vermeld:

"THE G-MASTER FAMILY WILL EXPAND WITH THE GB3461WQSU AND GB3466WQSU
Both will be 34 inches with Ultra-Wide QHD resolution, have IPS panels with FreeSync™,1ms MPRT response time with 144Hz refresh rate, AND the GB3466WQSU will be curved!"

Daarop lijkt het dus dat het curved model ook IPS is.
Op het moment heb ik een 27 inch IPS 1080p scherm en zat eraan te denken om deze of de curved versie te kopen, is het nog zo dat IPS betere kleurweergave heeft? (of zelfs overal beter, op contrast na) of is dat heel afhankelijk van de fabrikant. En heeft een scherm van dit formaat een curve nodig?
Het product is nog niet beschikbaar, maar deze informatie zit al wel in de titel van de webpagina op het moment dat je een cijfertje wisselt in de link van de website van iiyama.

Flat panel: https://iiyama.com/gl_en/products/g-master-gb3461wqsu-b1/
Curvedl: https://iiyama.com/gl_en/products/g-master-gb3466wqsu-b1/

Paginabron: <meta property="og:title" content="iiyama - G-Master GB3466WQSU-B1 34" VA Curve resolutiongaming Monitor">

Het lijkt er wel op dat deze informatie placeholder is, maar dat voedt wel de speculatie dat het curved paneel VA is.
Ik kwam vandaag de volgende site tegen:
https://www.computerbase....u-gb3466wqsu-specs-preis/

Bij de update van 28 april, wordt vermeld dat het gaat om een VA-paneel, dit zou betekenen dat de tekst in de advertentie niet klopt. Of dit artikel klopt niet, beide zijn natuurlijk mogelijk.
Nu zit iedereen hier bewondering uit te roepen over IPS, 144Hz voor een "budget"-prijs en iedereen is lyrisch. Totdat je ineens ziet wat budget oplevert en je lightbleeding e.d. krijgt. Hou daar ook rekening mee natuurlijk en wacht een goede review af.
Dat is wel een goede toevoeging. Wat dat betreft is het bij monitoren kiezen tussen twee kwaden. Ik heb nu een gelijk geprijsde BenQ EX3501R. Deze is gebaseerd op een VA-paneel. Afgezien van de iets lagere refresh rate (100Hz, voor mij hoog zat overigens) heb je dus minder mooie kleuren en een smearing effect bij donkere kleuren. Backlight bleed en slechte zwart waarden zijn daarentegen weer een ding van het verleden.

Als ik nu voor de keuze zou staan dan zou ik dus in ieder geval beide beeldschermen goed bekijken. Want eenduidig stellen dat IPS beter is dan VA gaat gewoon niet wanneer de kijkhoek factor irrelevant is (zoals bij monitors het geval).

Desondanks, knap wat Iiyama hier presteert. Het doet me denken aan hoe ze destijds in 2007 de markt voor 24" beeldschermen open braken met hun ProLite B2403WS. Maar ook dat model was verre van perfect.
Samen met Samsung, ik meen mij te herinneren dat het originele pricepoint van de 24" monitoren ~600 of zelfs 700 euro moest zijn en dat Samsung toen opende met 500 (waarvoor ik hem gekocht had) en daarop alle fabrikanten ook gelijk mee daalde.

Zie ook: pricewatch: Samsung Syncmaster 245B Zwart
En die jij aanhaalde: pricewatch: Iiyama ProLite B2403WS-1 Zwart
Juist! Die schoot mij ook nog door het hoofd als de destijds grote concurrent. Beiden een TN paneel en redelijk geschikt om te gamen in een tijd dat IPS en VA panelen nog echt te langzaam waren. Maar de kleuren waren niet bepaald om over naar huis te schrijven en een stap terug als je van een goede CRT kwam. Maar 24" was destijds wel echt een luxe! (En bij sommige werkgevers heden ten dage ook nog...)
De kleuren van de Samsung 245B waren en zijn nog steeds best redelijk, vergeleken mijn Dell U2415 is het wat minder maar zeker niet slecht. :)

De 2443BW's waren wel mindere kwaliteit maar goed die gingen al snel naar de 250 euro per stuk, daar heb ik er ook nog 2 van gehad en die draaien inmiddels nog steeds binnen de familie.
Ik heb even info opgevraagd:
Bedankt voor je email.

Wij verwachten de GB3466WQSU-B1 (Curved) rond eind Juni te introduceren.


Voor wie liever curved heeft!
Ah cool, ben benieuwd naar de reviews, ik zit er aan te denken om de in het artikel genoemde AOC monitor te halen.

Die AOC monitor heeft ook een hele lage mprt, maar in review zoals deze: https://pcmonitors.info/reviews/aoc-cu34g2x/ wordt al snel duidelijk dat de g2g responsetijd 5ms is.

Daarnaast heeft die AOC monitor wat andere eigenaardigheden zoals een minimale flexibile framerate (bij freesync) van 48fps (dus de freesync range is 48-144fps). Ben benieuwd hoe dat bij deze monitor zit. Ik hoop in ieder geval dat de kleuern mooier zijn, vanwege het IPS paneel (de AOC heeft een VA paneel).

Edit: even gekeken naar de specs: https://iiyama.com/nl_nl/products/g-master-gb3461wqsu-b1/
Ook 48hz minimale verticale refresh rate. Wat mij voor de rest opvalt is de spec "HDR: Ja (HDR Ready)" wat betekent dit nu weer? Die monitor kan helemaal geen HDR.

[Reactie gewijzigd door keranoz op 14 april 2020 21:06]

De meeste 144+ hz Freesync schermen hebben een bereik vanaf 48hz, maar gelukkig hebben de meesten ook LFC (Low Framerate Compensation). Simpel gezegd zorgt dit dat wanneer het aantal beelden per seconde onder dit bereik komt, hetzelfde beeld een aantal verversingen blijft staan. Dus bijvoorbeeld bij 30 fps wordt het beeld 2x weergeven zodat het scherm op 60hz kan draaien en dus in het Freesync bereik zit. Helaas werkt deze techniek alleen op schermen die een relatief hoge verversingfrequentie hebben (> 90 hz), want je moet het aantal fps kunnen vermenigvuldigen met een geheel getal en daarmee in het Freesync bereik terecht komen.
Het werkt ook wel op monitoren met lagere refresh rates, maar op veel minder, aangezien op een 60hz monitor de minimum refresh rate 30hz of lager moet zijn, op 75hz moet dat 37hz zijn, etc. Monitoren die een bereik van 48-60hz hebben hebben dus geen LFC, maar monitoren die bijvoorbeeld een bereik van 30-60hz hebben wel.
Zal wel hetzelfde idee zijn als de 720p TVs die destijds als 'HD(-ready)' verkocht werden. 1080p was duurder, dus werd er HD gedownscaled naar 720p en zeiden ze dat de TV dus HD aan kon. HDR Ready zal dus waarschijnlijk betekenen dat het een HDR signaal kan downscalen naar SDR.
Ah ja dat is een goeie.

Ben benieuwd of je dan ook je OS zo ver kan krijgen dat die het scherm als HDR kan detecteren. Dan hoef ik niet d.m.v. software als MadVR (i.c.m. MPC-BE) HDR films te tonemappen naar SDR. Heb er niet heel erg veel verstand van, maar misschien is de beeldkwaliteit van HDR films dan wel iets beter. Of misschien kan MadVR dit juist beter dan die monitor kan.
720p is volgens de standaard ook gewoon HD. HD-ready wilde dan ook gewoon zeggen: deze TV is klaar voor HD en kan het verwerken en weergeven.
AOC is een merknaam van TPV en iiyama is een vaste klant van TPV. Er kunnen verschillen zijn omdat het andere model iets eerder is uitgebracht (doorontwikkeling) of omdat iiyama iets andere eisen stelt, maar zonder tegenbericht mag je er wel van uitgaan dat op het paneel na, de eigenschappen hetzelfde zullen zijn omdat ze uit dezelfde ontwerpafdeling/fabriek komen.
Anoniem: 776095
@keranoz15 april 2020 08:37
Die aoc heeft een va paneel en heeft een veel grotere kans ol smearing dan ips. Ips 1ms is regelmatig echt 1ms, of iets dat er op lijkt, máár dat kan ook marketing zijn, dus ik ga zeker reviews bekijken voordat ik hem (ooit) koop!
Zonder HDR: deze monitor.
Met HDR: 2800 euro + een fan

🤔
Dat is niet zo heel gek, want echte HDR staat nog in de kinderschoenen voor monitoren. In de Pricewatch staan welgeteld 8 monitoren met full array local dimming met een gemiddelde prijs van 2500+ Euro. Het zal nog wel even duren voordat HDR betaalbaar wordt op monitoren.

categorie: Monitoren
“Echte HDR”? Voor 2400 euro heb ik een 80” TV kunnen kopen.

Met HDR (goed genoeg dat het beter is dan mijn IPS monitoren) 120hz, freesync.

Het is gewoon heel raar dat TVs het kunnen voor onder de 1000 en monitoren... niet.

Ohja een “echte” HDR Oled 55” kost je 1250 euro.

Snij dat ding in stukjes tot 1440p 27-40” en vraag het dubbele geld en het is nog een goede deal vergeleken monitoren op de markt.

Ik snap dat high end spul duurder is, maar high end monitoren lopen gewoon nog achter op TVs die de helft kosten, terwijl zo’n TV wel 4x groter is. Aan de resolutie (PPI) zal het ook niet liggen: zowel grote (tvs) als kleine schermen (smartphones) zijn zeer mooi en betaalbaar, Behalve gaming monitoren

Dat is gewoon jammer.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 14 april 2020 23:16]

Input latency. Dat is voor mij iig een reden om (nog) geen TV als monitor te gebruiken.
Tegenwoordig hebben TVs "Game Mode" of andere low-latency modi met input latency vergelijkbaar met een monitor.

Ik heb een samsung TV en met Game-Mode heb ik 1440p120fps + G-Sync (G-sync compatible: HDMI VRR). Super vloeiend, en geen merkbare latency vergeleken mijn 165Hz native G-Sync monitor (note: volgens displaylag.com heeft de TV 15ms input lag en de monitor 12ms; beide getest op 60Hz)

Input lag van gemiddeld 14ms op 4K60 is gebruikelijk voor moderne TVs. De beste monitoren doen dit op 9ms, maar er zijn genoeg die slechter scoren. Zo heeft de 240Hz monitor XL2546 van Benq een input lag van 13ms op 60Hz.

Bron: https://displaylag.com/display-database/

Dit zijn verschillen die je niet zal merken. Het gaat hier om zulke kleine verschillen. Wist je dat games ook sterk afwijkende input-lag hebben? Zie:

https://displaylag.com/video-game-input-lag-database/

De input lag van games is hier zo slecht dat het gemeten wordt in frames. 4-8 frames voor de gehele selectie (op 60fps). Dat is wel 60 tot 130ms! Verder heb je nog de input lag van je toetsenbord en muis (of controller), wat ook extreem divers is. Sommige bedrade muizen zijn trager dan andere draadloze muizen. Er zijn muizen met 39ms vertraging over een draad, en "gaming" muizen met een wireless latency van 47ms.

https://www.rtings.com/mouse/tests/control/latency

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 15 april 2020 13:22]

Mooie uitgebreide info!! Thx, ik ga er eens verder induiken
Oled voor monitoren is nog riskant. Hoewel inbranding bij gevarieerd gebruik steeds minder voorkomt, is het bij het constant tonen van bijv een startscherm nog wel een risico.
Dat hele inbranden verhaal kan pas een probleem worden bij bijv. gele/oranje/rode logo's. Ik heb mijn oled van lg nu al dik 2 jaar en wordt vrij intensief gebruikt, staat daarbij met zijn volle bakkes in de zon en niks, maar dan ook niks aan het handje.
Maar jij gebruikt hem niet meerdere uren per dag als monitor met daarop statische elementen zoals, nogmaals, de taakbalk. Bij gevarieerd (intensief) gebruik is er inderdaad weinig aan de hand. Maar je ziet dat bij intensief gebruik met statische elementen, inbranding nog altijd een risico vormt (Rtrings heeft daar een mooie test voor gemaakt).

Ik heb ook een OLED tv. Daar maak ik me weinig zorgen om inbranden.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 15 april 2020 12:00]

“Echte HDR”? Voor 2400 euro heb ik een 80” TV kunnen kopen.
Je hebt voor fatsoenlijke HDR prestaties op een LCD scherm full array local dimming nodig. Vrijwel alle monitoren en daarnaast ook het merendeel van televisies in het budget segment, zijn edge-lit. Die 80" TV van 2400 Euro zal ook hoogstwaarschijnlijk edge-lit zijn en daardoor geen enkele baat hebben bij een HDR signaal. Sterker nog, het zal er waarschijnlijk slechter uitzien dan een SDR signaal omdat een HDR edge-lit TV een beeld probeert te tonen wat het helemaal niet kan.

Vervolgens heb je de instap 55" FALD TV's voor rond de 1000 Euro die met gemiddeld 50 dimming zones een degelijk HDR signaal kunnen laten zien, maar daarvoor wel een hoop blooming teruggeven doordat het aantal te beperkt is. WIl je een fatsoenlijk aantal dimming zones (250+), dan zit je al gauw voorbij de 1500 Euro voor 55".

Dus ja, 'echte' HDR op een LCD paneel kost wat meer en staat echt nog in de kinderschoenen. Monitoren lopen wat dat betreft wel nog een stuk verder achter, maar proberen de stap naar FALD gelijk goed te zetten met een fatsoenlijk aantal dimming zones.

Tot slot, OLED is fantastisch voor HDR, maar totaal ongeschikt voor gebruik als monitor in verband met inbranden.
Tot slot, OLED is fantastisch voor HDR, maar totaal ongeschikt voor gebruik als monitor in verband met inbranden.
OLED totaal ongeschikt als monitor? Ik zie anders op o.a. Youtube steeds meer mensen die al een tijdje een OLED TV als PC monitor gebruiken (vooral LG modellen) en daar gewoon heel tevreden over zijn zonder (inbrand) problemen, dus totaal ongeschikt als monitor lijkt me nogal overdreven.. En ik denk dat met de nieuwe 48" LG CX het gebruik als monitor wel eens echt populair kan gaan worden.. Je hebt dan een scherm met hele goede specs (4K, 120Hz, Freesync en 'echt' HDR) en ook nog eens een hele goede TV met Dolby Vision etc erbij, daar kan geen dedicated monitor tegenop voor die prijs..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 15 april 2020 03:28]

48" is nog te groot.

27-32" 16:9 graag. Gewoon een 65" paneel in 4en hakken :) en iets meer pixels

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 15 april 2020 13:31]

Spec's lijken meer op de LG 34GK950F maar dan zonder curve en meer dan de helft goedkoper vreemd genoeg.
Spec's lijken meer op de LG 34GK950F maar dan zonder curve en meer dan de helft goedkoper vreemd genoeg.
WOW, een 34" 21:9 (3440x1440) 144Hz IPS monitor voor maar €469,-

Ik weet nog dat mijn 34" 21:9 (3440x1440) 100Hz IPS monitor €1280,- koste 3 en half jaar terug, erg mooi om te zien dat je nu een 34" 21:9 (3440x1440) 144Hz IPS monitor heb voor onder de €500,-
Jammer dat deze geen curve heeft, maar 10 keer beter dan de meeste afzichtelijke game monitoren die allerlei opvallende kleuren moeten hebben.
Yep. Voor TVs is een curve waardeloos maar voor monitor, zeker 21:9 modellen, is het eigenlijk een must have.

Ach, IIyama laat in ieder geval zien dat je voor dit geld een mooie monitor kunt maken. Hopelijk komen ze zelf (of ander merk) met model met vergelijkbare specs en wel gebogen. Ideaal om op te gamen maar ook mooi voor productiviteit.
Ik heb zelf een platte, een vriend van mij heeft er een met een curve. Ja het heeft ietwat verschil maar om het nou een must te noemen, vind ik toch wel flink overdreven.
Nou... Ik heb zelf ook een platte, maar doordat de kijkhoeken dermate groot zijn, ervaar ik mijn platte scherm als aflopend. Ik ga er vanuit dat je dat bij een curved model niet hebt.

Anderzijds, een 34" 1440p IPS paneel met 144Hz is wel echt een prijspakker. Ik moet het met 60Hz doen.
Opzich wel fijn van een monitor dat deze kleuren heeft :+
Dit komt blijkbaar door het gebruik van het IPS paneel. IPS kan men blijkbaar nog niet goed produceren met een grote kromming. De 'kromme' schermen hebben verder allemaal een VA paneel.
Waar baseer je dat op?

Mijn IPS uit 2015 heeft een kromming hoor.
pricewatch: Dell UltraSharp U3415W Zilver, Zwart
Ik praat over grote krommingen. Jouw scherm heeft een kromming van 3800R maar een Samsung C49RG90 heeft een kromming van 1800R. Dat is een veel grotere kromming:
https://3dinsider.com/monitor-curvature/

Ik kan het overigens fout hebben maar ik heb zelf nog geen IPS paneel gezien met een grote kromming.
Ah zo bedoel je.
3800R vind ik prettig ( ik zit op ongeveer 60cm) en de kijkhoek van IPS zorgt voor prima kleuren.
IPS heeft wel edge bleeding.
LG heeft wel een 1800R IPS

Ik begrijp dat een VA krommer is, de kijkhoek is immers ook kleiner. Als je bij zo'n breed scherm in een grote hoek zou moeten kijken is het verkleurd gamen natuurlijk niks aan.

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 14 april 2020 23:14]

Yep, het is natuurlijk ook puur waar je voorkeur ligt maar ik zou graag een hoog kleurbereik willen hebben zodat ik ook foto's kan bewerken. Mijn voorkeur ligt bij 1800R, ik ga de LG even opzoeken, bedankt voor de tip.
Oef, 34" monitor zónder curve, ik moet er niet aan denken! Heb een keer een 32" Philips IPS monitor gekocht zonder curve en die ging linea recta terug naar de webshop waar die vandaan kwam. Ik vind het gewoonweg te groot om er zo dichtbij te zitten aan een bureau, het overzicht is gewoon niet fijn als je het mij vraagt.

Voor wie zou deze monitor bedoeld zijn? Gamers aan de G-master serie te zien? Dan zou ik zelf doorsparen voor een Alienware AW3418DW of de opvolger daarvan...

De prijs is dan wel weer netjes, je krijgt er veel monitor voor terug.
Misschien zijn wel heel veel gamers met een budget blij met een sub-€500 UWQHD 144Hz IPS monitor, en nemen ze de vorm maar even voor lief. Als je wat verder van je scherm af zit, heb je er niet eens zo heel veel last van gok ik. Het is niet ideaal, maar je kan niet klagen voor zo'n prijs. Het is een kleine doorbraak in prijs van dit soort monitoren, en ik hoop dat we meer van dit soort schermen gaan zien.
Bedrijven? Ik heb zelf een 49'' scherm (zonder kromming) op het werk en dat werkt prima. Mijn enige (kleine) irritatie is dat ik soms notificaties over het hoofd zie omdat deze linksboven in beeld verschijnen.

Voor gaming zou ik inderdaad ook liever een krom scherm willen maar dat is thuis.

[Reactie gewijzigd door dycell op 14 april 2020 22:00]

Hier ook 34" flat gehad. Nadat ik een curve versie had gekocht zag ik pas echt het nut in van zo'n curve.

Maar moet nog altijd lachen om die kleinere 16:9 schermen waar ze echte 'hype' curves gebruiken (totaal onnodig dus)
Voor mij. Ik heb 3x32inch schermen ik mijn bureau is 65cm diep. Geweldig!
Als bezitter van curved en plat ultrawide: doe mij maar plat.

Kwestie van smaak?

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 14 april 2020 23:18]

Hallo Gamebuster, Ik heb enkel maar plat wel 42". Werkt curved echt niet lekkerder? Dat had ik wel verwacht :( . Maar als het echt niets uitmaakt dan ga ik hier wel mee verder. nb niet voor games, meer voor netflix en nu thuiswerkend helpdeskgeneuzel.
Kwestie van smaak. Curved is prima, maar als ik keuze heb ga ik voor plat.
dank voor je reactie.
Idd kwestie van smaak, ik heb hier een LG met dezelfde resolutie en 34 inch, plat op 21:9. Ideaal. Ik doe veel fotobewerken en mijn stijl is of portretten en/of urbanscapes. Vooral met die laatste zat ik te phantom-correcten op iets wat er niet was. Super vervelend. Nee doe mij maar plat, ik zie alles in 1 overzicht anyway, vooral als ik met 2 apps side-by-side werk en het aanvoelt als 2 x 16:9 22 inch.

Mischien een leuke upgrade voor mij rond de tijd dat Cyberpunk 2077 uitkomt om dan toch nog met 144hz te kunnen gamen, ik wil liever niet 1 dedicated gaming monitor en 1 dedicated werk monitor hebben, kost teveel geld en belangerijker; ruimte. Maargoed, zowieso is vervanging nu even geen prio.
Ik mis het % van Adobe kleurenweergave.
Opzich ook een interessant scherm (IPS) voor foto/videobewerking. Maar dan wil ik wel de juiste kleuren hebben. En dat is sRGB voor mijn doeleinden niet.
Uit de specsheet: sRGB: 100%, NTSC: 74%. Voor een soortgelijk scherm met een groter kleurbereik zal je dieper in de buidel moeten tasten. Dit is dan ook een model in de serie van gamemonitoren van iiyama, met nadruk op refreshrate en responstijd en niet op kleurweergave.
Omdat het niet in het specsheet staat, betekend dat dan automatisch dat het 0% is? Lijkt mij niet toch?
Ben ook wel benieuwd wat ze met NTSC bedoelen in deze, in Europa hebben we volgens mij PAL als standaard? Geeft ie dat dan ook niet goed weer?

Iets meer detail hierover zou zeker welkom zijn bij dit nieuwsbericht. :)
dit kan wel eens een heel populair model worden, maakt zelfs niet uit dat de kleuren niet zo super zijn voor die prijs vind je niets beters
Hij is recht, en daarmee zal hij waarschijnlijk niet zo heel populair worden.
Mijn 29" rechte 21:9 monitor vind ik al niet prettig werken, 34" lijkt mij helemaal niet prettig, en is eigenlijk weer te groot als 2e scherm in portrait mode.
Anoniem: 63856
14 april 2020 23:02
Het ziet er naar uit dat ook de curved versie een IPS paneel heeft:

https://www.scribd.com/do...-Shopper-February-2020-UK
Ik ben benieuwd wanneer de curved versie beschikbaar is en hoeveel deze mag kosten. Heb je hier ook iets over kunnen vinden?
Hey Cool, het rechte van het scherm hield me een beetje tegen om echt enthousiast te worden. als hij ook curved verschijnt voor een 100 euro o.i.d. meerwaarde dan word het erg interessant. Tussen deze opties en de AOC CU34G2X ziet het er toch naar uit dat ik dit jaar voor rond de 500 euro mijn full HD 23 inch vaarwel ga zeggen.
De curved versie heeft een VA-panel, IPS is minder geschikt voor sterkere curve.
Anoniem: 63856
@jefpet16 april 2020 12:47
Heb je ook een bron?, de advertentie zegt heel duidelijk dat beide schermen een IPS paneel hebben.
Anoniem: 63856
@jefpet16 april 2020 14:57
Dit is geen bron.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee