Popcorn Time-fork kondigt nieuwe versie aan

Via het Twitter-account @popcorntimetv is een nieuwe versie van Popcorn Time aangekondigd. Dat Twitter-account kondigde 4,5 jaar geleden aan dat PopcornTime.io ging stoppen. Dat was toen de populairste fork van de streamingdienst. Tussentijds verschenen al nieuwe versies.

@popcorntimetv kondigt versie 0.4 van een fork van Popcorn Time die beschikbaar is op PopCorntime.app aan. Via dit Twitter-account werd 4,5 jaar geleden aangekondigd dat de fork op PopcornTime.io zou stoppen. Destijds stopte het team van ontwikkelaars naar verluidt uit angst voor rechtszaken en onenigheid over de koers.

In 2018 vertoonde @popcorntimetv een teken van leven en toen verschenen er enkele licht gewijzigde versies op PopcornTime.sh, maar sinds 13 maart lijkt de ontwikkeling weer opgepakt te zijn. Niet bekend is of er ontwikkelaars bij betrokken zijn die destijds ook aan PopcornTime.io werkten. Stichting Brein schikte in 2015 met twee Nederlandse ontwikkelaars die PopcornTime.io nieuw leven wilden inblazen.

Wel lijkt de dienst inkomsten te betrekken via de integratie van een vpn-dienst. Films betrekt de dienst via YTS, series via EZTV, KAT en rarbg. Afgaande op de comments op de aankondiging bevat de release de nodige bugs. De applicatie is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android.

Het gaat hoe dan ook om een van meerdere PopcornTime-forks. Opvallend is bijvoorbeeld dat de ontwikkelaars van de versie op PopcornTime.is Tweakers dinsdagavond berichtten dat ook die versie 'weer is opgestaan uit de dood' met een nieuwe versie. In 2015 maakten de originele makers van Popcorn Time hun project opensource onder de naam Butter. Meerdere versies van Popcorn Time die toen verschenen bleken malware te bevatten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-03-2020 • 07:59

148 Linkedin

Reacties (148)

148
139
79
4
1
31
Wijzig sortering
Wow, dat dit al zo lang geleden is.

Er zijn wat kleine dingetjes die missen of niet helemaal kloppen. Eigenlijk heeft de ontwikkeling vooral afgelopen jaar stilgestaan omdat degene die de servers betaalde niet meer te bereiken was. Issues en Pull Requests werden wel geopend maar er werd vrij weinig mee gedaan. De CI server en het forum gingen offline en alles stond voor een tijdje stil. Nu lijkt de draad weer opgepakt te zijn waar al mee was begonnen: de onderliggende nwjs (een soort Electron) versie bijwerken en de code aanpassen om te werken met de veranderingen die upstream bij Butter waren doorgevoerd.

Daarnaast was de integratie van VPN.ht al mogelijk in 2015, dit artikel laat denken dat het nieuw is. Een product waar sommige mensen binnen het team destijds inderdaad geld verdienden. Vandaar de onenigheid over de koers van het project.

Eerlijk gezegd vermoed ik niet dat er nog een API van YTS of EZTV wordt gebruikt, want ik weet dat er een scraper is gebouwd waar zelf alle informatie wordt bijgehouden. En die scraper werd in de vorige versie al gebruikt.

Overigens is er zeker ook geen update van de Android versie, want tenzij de React Native variant waaraan werd gewerkt wordt afgemaakt is de huidige code echt garbage. En iOS? Die heeft deze fork niet, nooit gehad ook.

Ohja, en dit project was altijd al open-source. Dat is niet opeens gebeurt met Butter. In eerste instantie was er de GitHub repo op popcorn-official. Die werd daarna offline gehaald via DCMA en er werd uitgeweken naar self-hosted Atlassian producten. En daarna was er een GitLab instantie die vrij lang heeft gedraaid. Die ging toen offline en de code is rond 2017 weer op GitHub gekomen. Het enige wat je niet meer kunt zien is alle contributors omdat de history is herschreven naar 1 account om het te anonimiseren.

EDIT:
nog een kleine toevoeging, van het team dat PopcornTime.io draaide waren er een aantal Canadezen die daadwerkelijk achterna zijn gezeten. Het is niet alsof dit 'angst voor rechtzaken' was, die kwamen er al aan. Er is een TorrentFreak artikel dat linkt naar de injunction en claim: https://torrentfreak.com/...-and-popcorn-time-151103/

en de wisseling van de domeinnaam is primair omdat het .sh domein blijkbaar offline was gehaald in januari: https://torrentfreak.com/...llowing-complaint-200121/

[Reactie gewijzigd door Cebby op 18 maart 2020 13:12]

Ik vind P2P videostreaming echt een goed idee. Het zou ook best uitkomsten kunnen bieden voor zwaarbelaste exchanges en serverparken. P2P Netflix of YouTube iemand?

Edit: Of een alternatief met minder censuur e.d. ;)

[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 18 maart 2020 08:23]

De YouTube en netflixen hebben bij grote providers zware caching servers staan. Daarmee zorgen ze dat het verkeer intern blijft voor een provider gezien. P2P zou dus juist méér daadwerkelijk internet verkeer gaan genereren. Tenzij je isp niet zo'n cache heeft, dan is er zeker winst te halen.
Weet jij of ze deze ook bij Nederlandse 'grote' providers hebben staan? Of hoe men kan opzoeken of er zo'n caching server bij hun isp staat?

Niet dat ik er verder iets aan heb, maar het lijkt me toch leuk om te weten.
Jazeker, voor Netflix heeft KPN ze sowieso, Ziggo zou me niet verbazen als die ze ook heeft. Je kan dit overigens eenvoudig controleren door op Netflix iets te streamen en dan CTRL + ALT + SHIFT en D ingedrukt te houden. dan krijg je een debug scherm met informatie.

Naast resolutie e.d. en welke bitrate je afspeelt staat er ook informatie over welk CDN je gebruikt. Voorbeeldje als ik gewoon een willekeurige serie afspeel. Video CDN url zie je kpn in terugkomen. Audio komt in dit geval blijkbaar ergens anders weg.
Ziggo heeft ook servers van o.a. Netflix staan.
De techniek om dat te realiseren heet een CDN, een Content Delivery Network. Dit zorgt ervoor dat de content dichtbij de kijker komt te staan. Dit ontlast de backbone van het netwerk.

Een tweede truucje wat ze met een CDN en een DNS uit kunnen voeren is jou naar het dichtstbijzijnde CDN sturen op basis van je IP adres. Je IP adres is weer regio gebonden en alles wat jij mag zien staat op de CDN server. Kom je nu ergens anders uit (lees :VPN) dan kom je uit op een andere CDN met andere content.
Met een Mac: Ctrl+Option+ Cmd+Shit+D

Ik zie dat ik nu als CDN xs4all heb. Hoe zit dat met Freenet? Surft die mee op de KPN/XS4All servers of moeten zij eigen caches regelen?
Ik heb toevallig gisteren gelezen dat dit bij Ziggo en KPN in elk geval zo is. Kan het alleen niet meer terugvinden dus helaas geen bron ;).
KPN bied ook actief netflix aan via interactive tv. Ik denk dat je er dan best van uit kan gaan dat er bij kpn caching servers staan. KPN heeft veel klanten/aansluitingen die op via kpn netflix hebben of het zelf bia netflix hebben.

Ziggo biedt ook netflx actief aan via de mediabox dus ook daar denk ik dat hetzelfde opgaat dat er caching server staan.
Alle Ziggo klanten hebben een mail gehad dat ze nu gratis Film1 en kidspaketten kunnen kijken.

Voorlopig geen popcorntime nodig. ;)
Kpn exact hetzelfde... film1 en kidszenders
Ik heb hier geen bewijs van, maar ik heb niet het idee dat dit in Nederland het geval is, gezien de korte topografische afstanden waarmee netwerkverbindingen hier te maken hebben. Als er als CDNs staan, dan zitten die ergens in een datacenter in het midden van het land, als ze al niet bij onze buren in Frankfurt staan.
Ik meende laatst te horen bij ‘Met nerds om tafel’ dat dit wel het geval is en dat zelfs Tweak dit nu heeft. Dat werd als compliment opgevat, want dan hoorde je bij de grote jongens volgens Netflix.
De grote partijen hebben ze. Je moet wel een vrij forse ISP zijn om serieus genomen te worden. Je lokale kabelboer kan aansluiting vinden via de grote exchanges. Dan betaal je dus gewoon voor dat verkeer.

[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 18 maart 2020 09:22]

Wij, als zakelijke leverancier, hebben er twee in ons netwerk staan. Wat een mega dikke cache/proxy bakken zijn dat zeg!!
P2P zou dus juist méér daadwerkelijk internet verkeer gaan genereren.
Dat hoeft niet per se. Ook P2P-protocollen kunnen ontworpen worden om een voorkeur voor hetzelfde AS te hebben, bijvoorbeeld. Dan kom je op een ongeveer gelijk niveau uit als ISP cache servers, qua internetverkeer, ervanuitgaande dat er dus peers binnen hetzelfde AS zijn.
Sia skynet lijkt me hier de perfecte technologie voor (https://siasky.net/)
Volledig gedecentraliseerde opslag en nu ook films streamen, 4K streams starten bijna instant via deze technologie, echt geweldig.

Demo met de open source Big bug video in 4k:
https://siasky.net/CABAB_...odNCbCGvtFf1Uys_3EgzOlTcg
Ga er maar vanuit dat die belofte van "volledig gedecentraliseerde opslag" niet waargemaakt kan worden. Naar mijn weten heeft nog niemand een manier gevonden om betrouwbaar een verificatie uit te voeren dat een untrusted peer een bepaald stuk data nog heeft, zonder zelf een kopie op te slaan.

Dit soort systemen zijn dus uitermate gevoelig voor externe aanvallen. Maar als je niet bekend bent met het onderliggende probleem van opslagverificatie, merk je dat pas als het groot en interessant begint te worden, en er daadwerkelijke aanvallen plaats gaan vinden.

Aan een "demo" om te laten zien hoe snel het is, heb je dan ook niet zoveel. Dat kan WebTorrent ook, daar is dit zeker niet uniek in. Waar het om gaat is of de data die je er nu op zet, en waarvan een of andere derde partij heel graag wil dat het verdwijnt, over 4 jaar ook nog op te halen valt.

Edit: Even door de whitepaper heen gebladerd, en helaas, ook dit systeem is dus stuk. Er zit voorzover ik kan zien geen beveiliging in tegen sybil attacks, oftewel meerdere nodes die door dezelfde aanvaller beheerd worden maar pretenderen verschillende nodes te zijn, en in realiteit maar 1 kopie van de data op te slaan. Dan kun je dus niet garanderen dat er inderdaad meer dan 1 kopie van hetzelfde bestand bestaat, wat wel noodzakelijk is voor goede availability.

[Reactie gewijzigd door svenslootweg op 18 maart 2020 15:20]

Alleen een beetje jammer van het cadeautje dat je erbij krijgt...: https://imgur.com/a/tPz8dNS :P
Ik vind P2P videostreaming echt een goed idee. Het zou ook best uitkomsten kunnen bieden voor zwaarbelaste exchanges en serverparken. P2P Netflix of YouTube iemand?

Edit: Of een alternatief met minder censuur e.d. ;)
Iets als https://joinpeertube.org/?
Daar zijn content delivery bedrijven als Akamai toch voor?
En is al zeker dat niet Brein en/of een soortgelijke organisatie hier achter zit? Om vervolgens data te verzamelen van de gebruikers en ze mogelijk aan te klagen?
Precies, beetje meer research was goed geweest. Dacht dat linken naar "illegale" software sowieso verboden was?
Staat toch geen link in het artikel? Niks aan het handje.
De link stond wel in het artikel, maar heeft de auteur later snel verwijderd...
Dat is zo op het forum, maar in nieuwsartikelen gebeurt het wel.
De software is niet illegaal, maar wat je er mee kunt doen wel. Je kan met de auto ook door rood rijden, maar...... Zoiets dus :)
Hmm is het niet een beetje anders als de auto specifiek gemaakt is om door rood te rijden?
Zo kan je door blijven gaan, maar de wet is de wet en deze software is dus niet illegaal.
Dan valt de case om - dat is namelijk uitlokking. Alleen de politie mag zoiets doen (lokfiets etc) onder voorwaarden. Brein kan sowieso het torrent verkeer in de gaten houden - met of zonder popcorn.
Panisch roepen over Brein in deze context voegt niet heel veel toe aan de discussie. Iedereen weet dat er via popcorn auteursrechtelijk beschermd materiaal beschikbaar is. Daar gebruik van maken brengt risico's met zich mee, net zoals te hard rijden. Je overtreed immers de wet.

[Reactie gewijzigd door Kuusje op 18 maart 2020 08:39]

Het was toch bekend dat zowel Brein met toestemming van rechthebbenden en DFW honeypots neer zetten? Films delen om IP-adressen te verzamelen. Ik meende dat hier een nieuwsartikel over was m.b.t. The Hitman Bodyguard.
Aan da hand daarvan sturen ze een schikkingsvoorstel. Ik denk niet dat het stand houdt bij een strafrechtelijke/civiele procedure.
Klopt, met een duitse partij werkte ze samen om films als torrent te seeden en dan alle IP adressen te verzamelen die er gebruik van maken om die daarna een rekening te sturen. Alleen wil de ISP niet meewerken en ving DFW bot bij de rechter. Geloof dat DFW nu in beroep wil.
Nee, dat zal niet zijn, want dat zou uitlokking zijn en zelfs zij mogen dat niet. Overigens is te stellen dat als zij een 'lok' bestand zouden publiceren het niet meer illegaal is om deze te streamen, aangezien zij wel toestemming hebben gekregen om die stream te publiceren, anders zijn ze zelf ook nog eens illegaal bezig en hebben ze dus geen poot om op te staan.
Destijds is er al geschikt voor een som van € 2000,- per dag door de rechter en nu zet PopCorn Time het weer opnieuw op? Met een betere VPN etc. Is het dan toch niet tricky om er gebruik van te maken.

Waarschijnlijk is er ergens een flinke pot met geld gevonden. {Brein Allert}.

"Just because your paranoid, doesn't mean they aren't after you."
Wie heeft PCT nog nodig als je voor 3 euro een filmpie kunt huren en dan nog voor tientje netflix hebt?
Vind het raar dat tweakers hier uberhaupt over report, is immers tegen hun eigen regels
Het is met name het aanbod. Er staan zo ontzettend veel films niet op Netflix, Disney+, Prime, enzovoorts. Natuurlijk zijn er financiële redenen achter dat iedereen een eigen dienst ontwikkelt. Maar ook iedereen, ook de leek, weet dat het technisch mogelijk is om al die films bij 1 dienst onder te brengen.

Laat het torrent netwerk nou net wel vrijwel het volledige aanbod hebben. Dan is het voor veel mensen snel een redelijk alternatief.
Het is met name het aanbod. Er staan zo ontzettend veel films niet op Netflix, Disney+, Prime, enzovoorts. Natuurlijk zijn er financiële redenen achter dat iedereen een eigen dienst ontwikkelt.
Je verwisselt oorzaak en gevolg. Dat er zoveel interessante films en series zijn is OMDAT allerlei mensen een eigen dienst aan het ontwikkelen zijn. Net zoals er duizenden verschillende kranten, tijdschriften en websites zijn omdat allerlei mensen dachten dat zij de aantrekkelijkste inhoud en presentatie hadden. En raadt eens: vrijwel allemaal hadden ze een financiele reden..
Maar ook iedereen, ook de leek, weet dat het technisch mogelijk is om al die films bij 1 dienst onder te brengen.
Hetzelfde geldt voor vrijwel alle drukwerk. Het is technisch perfect mogelijk om alle kranten, boeken en tijdschriften als een pdf rond te sturen. Ik heb hier nog nooit gelezen dat iemand het idioot vindt dat alle kranten een eigen abonnement hebben en het niet mogelijk is om voor hetzelfde geld alle kranten te lezen. Of dat het belachelijk is dat alle uitgevers van boeken en tijdschriften geen betaalbaar abonnement aanbieden waarmee je alle boeken en tijdschriften die uitkomen kan lezen. Want een abonnement op 5 kranten en 10 tijdschriften is zo duur...
Laat het torrent netwerk nou net wel vrijwel het volledige aanbod hebben. Dan is het voor veel mensen snel een redelijk alternatief.
Nou, allemaal aan het redelijk alternatief dan maar! Als we allemaal onze schouders eronder zetten kan straks iedereen via een torrent netwerk gratis naar films en series kijken. En de redelijke mensen willen dan vast hun adblocker wel uit zetten zodat er iemand toch nog wat aan verdient.

En bij succes van dat torrent model kan het misschien uitgebreid worden naar boeken, tijdschriften, websites en uiteraard alle software en muziek. Prachtig toch?
Je verwisselt oorzaak en gevolg. Dat er zoveel interessante films en series zijn is OMDAT allerlei mensen een eigen dienst aan het ontwikkelen zijn. Net zoals er duizenden verschillende kranten, tijdschriften en websites zijn omdat allerlei mensen dachten dat zij de aantrekkelijkste inhoud en presentatie hadden. En raadt eens: vrijwel allemaal hadden ze een financiele reden..
Maar dat gebeurde voor Netflix ook. Een tijd geleden waren veel Disney films ook gewoon te vinden op Netflix. Het probleem zit 'm in dat elke studio (maker van film / serie) tevens de aanbieder is. Er zou prima een enkele aanbieder kunnen zijn met meerdere uitgevers, a la Spotify, of tot voor kort Steam.

Wat betreft drukwerk, denk ik dat een krant veel meer een persoonlijke smaak aanbiedt. Ik denk dat er maar weinigen zijn die meerdere kranten (uitgebreid) lezen. Bij film/serie biedt elke aanbieder een groot scala aan genres en formats. Misschien hou je van fantasy, kijk je GoT, The Mandalorian én The Witcher. Dan heb je drie aanbieders nodig. Dat is toch wel wat anders dan bij kranten.
En bij succes van dat torrent model kan het misschien uitgebreid worden naar boeken, tijdschriften, websites en uiteraard alle software en muziek. Prachtig toch?
Software zit bijna voor elk OS in een App Store of andere repository. Kranten en boeken worden grotendeels gedekt door een dienst als Blendle, muziek door Spotify of YouTube. Ik wil niet zeggen dat een monopolie een goed idee is, maar alle content onder één dak is voor de consument in ieder geval erg prettig.
De reden dat niet alles op streaming diensten staat is vrij eenvoudig. De studios en distributeurs van films en tv-series willen zoveel mogelijk geld verdienen. Het gaat dus eerst de standaard wegen af. Pas daarna komt een film op streaming diensten of kan je een film kopen op bijv. Apple TV+, Pathe Thuis of andere diensten.

Met name films blijft een issue. Die komen eerst in de bioscoop voor ongeveer drie á vijf maanden gemiddeld. Daarna worden ze te koop aangeboden op blueray en andere online diensten. Pas na een half jaar na uitkomst (inclusief bioscoop maanden) kan je een film huren. Dat brengt namelijk minder op voor diensten.

Nu brengen streaming diensten als Disney+ en Netflix (o.a.) versnelt films en tv-series uit omdat mensen verplicht meer tijd thuis doorbrengen en niet naar de bioscoop kunnen omdat bijv. Pathe en andere verplicht gesloten zijn. Frozen 2 is bijv. nu al te zien op Disney+ terwijl dat pas over drie maanden zou zijn.
De reden dat niet alles op streaming diensten staat is vrij eenvoudig. De studios en distributeurs van films en tv-series willen zoveel mogelijk geld verdienen.
Ja, uiteraard. Dat geldt namelijk voor alle bedrijven, ook voor het bedrijf waar jij voor werkt. Dat ze als het even kan zoveel mogelijk geld willen verdienen is logisch want naar hun volgende miljoenen kostende productie komt misschien niemand kijken omdat de hoofdrolspeler in een Metoo proces alle sympathie heeft verspeeld, de concurrentie met een nog veel leukere film lijkt te komen of dat wereldwijd alle bioscopen dicht moeten. Filmproducenten hebben geen enkele zekerheid wat de inkomsten of opbrengsten van hun komende productie zullen zijn dus als ze een succesnummer op de markt blijken te hebben zullen ze die zoveel mogelijk uitmelken.
Met name films blijft een issue. Die komen eerst in de bioscoop voor ongeveer drie á vijf maanden gemiddeld. Daarna worden ze te koop aangeboden op blueray en andere online diensten. Pas na een half jaar na uitkomst (inclusief bioscoop maanden) kan je een film huren. Dat brengt namelijk minder op voor diensten.
En ondanks al die verdienkansen maakt het grootste deel van de films GEEN winst maar verlies. Alleen weet geen enkele producent welke van zijn films nu die winst of verlies gaan maken. Wat wij in de bioscoop en bij de streamingsdiensten zien is de hele kleine succesvolle top die mede helpt alle flops, experimenten en voorbereidingen voor nieuwe films en series te financieren.

Als ik alle commentaren lees krijg ik toch het idee dat mensen denken dat films en series ergens aan bomen groeien en dat die producenten alleen een beetje hoeven te schudden en het geld stroomt binnen. Waardoor het eigenlijk heel redelijk is die films tegen een hele kleine vergoeding of eigenlijk zelfs gratis te bekijken want 'ze' verdienen er anders toch maar hufterig veel geld aan.
Omdat Netflix net weer niet de ene serie heeft, daarom alleen al.
Omdat HBO alléén via ziggo te verkrijgen is, en ik geen ziggo wil want koppelverkoop met TV, toch zeker als goede tweede.

En niet komen met dat je er geen recht op hebt bla bla bla. Ik als consument wil gewoon gemak. Ik heb absoluut geen zin om tig verschillende abonnementen af te sluiten. Elk tech bedrijf wil een stukje van de taart dat men op een gegeven moment alleen nog maar kruimels heeft.
Dan wissel je af. Nu een maandje Netflix, volgende maand een maandje Prime. En Mei neem je dan bijv. Disney+ enzoverder. Kan je alles zien zonder dat het je honderd euro per maand kost.

Gemak kost geld. Jouw werkgever zou je waarschijnlijk ook liever gewoon uitbuiten. Gelukkig mag hij dat niet. Waarom zou je jezelf dan ineens wel boven de wet mogen verheffen?
Die zelfde wet die niet duidelijk krijgt hoe we digitale producten moeten behandelen?

Als jij een steam game koopt kan steam dit ten alle tijden verwijderen en weg halen uit je library zonder enige problemen, poef, geld weg, en product weg. Ik vind het bizar dat zoiets gewoon mag zonder enige compensatie.

Idem met Netflix, Je bent een serie ana het volgen en een dag later is die hele serie weg omdat de mensen in hollywood de zelfde regels toepassen op digitale producten als dat ze doen op fysieke producten. Je mag dan wle niet direct betalen voor een film specifiek maar ik vind dat ze eries gewoon weg halen on aangekondigd ook niet je van het.

Dan is mijn vraag verder nog, Heb jij een VPN gebruikt in combinatie met Netflix?
Zelfs met fysieke kopieën heb je al geen garanties meer. Bij bluray kunnen keys op eender welk moment geschrapt worden, je moet hiervoor zelfs geen firmware update doen, een nieuw schijfje insteken kan genoeg zijn.
Ik kijk zelf geen bluray, dus ben me niet bekent met dat principe, dus je schijf je kan onklaar worden gemaakt? Of alleen de code die er bij de doos in zit?

Misschien eens verdiepen in de werking van bluray. Want dit had ik niet gedacht.
Het werkt in een paar richtingen.

Enerzijds is er het apparaat zelf, die heeft een key die hij kan gebruiken om de schijfjes te lezen.
Als deze wordt geschrapt dan blijven oude blurays nog werken maar zal hij nieuwe niet meer kunnen lezen.

De blurays zelf hebben ook individuele keys die in principe geschrapt kunnen worden waardoor nieuwe spelers ze niet meer kunnen lezen.

Deze 2 scenarios zijn nog niet voorgekomen, gelukkig. Wel is al een paar keer de key gelekt van WinDVD.
Deze was door hackers onderschept en werd gebruikt om in andere applicaties blurays te kunnen afspelen/rippen.
Als je dan een nieuw schijfje in je pc stak werd onmiddelijk de firmware van je bluray drive geupdate en kon je geen films meer afspelen met die "gehackte" applicaties, ook niet met oudere schijfjes. WinDVD werkte dan ook pas terug na een update.

Wat leuke links:
https://www.zdnet.com/art...-and-aacs-key-revocation/
https://hacks.esar.org.uk/un-bricking-a-blu-ray-drive/
Dat is ook illegaal, dan kun je net zo goed download.
ja.. daar doelde ik dus op..

Ik zie heel veel mensen die PCT zien als slecht.. maar zelf dood leuk een VPN gebruiken voor hun streaming diensten. Dat vind ik dan wel weer een beetje raar.

maargoed.. kom misschien door al ie youtubers die dat gaan adverteren, zelfs een aantal techtubers die dat doen en dat vind ik misschien nog wel erger.
My 2 cents, omdat de fear of missing out zwaarder weegt dan de wet. Wellicht is het voor het publiek hier eerder een gemak om een film via nieuwsgroepen/torrents binnen te halen dan een account te openen bij bijv. Pathé.

Kun je wat van vinden, legaliteit vs. illegaliteit - en dat hangt vooral van je eigen moraliteit af. En principes kosten meestal geld.
Wie zegt dat ik mij boven de wet verhef? Ik stel dat ik gemak wil! Je doet een aanname op niets gebaseerd. Bedrijven zitten nu voornamelijk op content te concurreren, alleen bij ons zie je serie X. En ik wil zelf kunnen bepalen bij welk bedrijf ik dan de serie kijk, net zoals ik zelf bepaal bij welke super ik de coca cola wc papier koop.
En dan nog kan je niet alles zien.
Afgelopen week een tip via EditieNL om Contation te kijken.
Zelf hebben we een abbo op Videoland, Netflix, Nlziet en Ziggo Movies. Op geen van deze was het mogelijk om deze film te kijken, zelfs niet via een VPN om de landsgrenzen te overstijgen. Uiteindelijk maar weer eens via de newsgroepen een 'kopietje' binnengehaald om hem alsnog te zien. De filmindustrie maakt het je nog steeds niet makkelijk met hun licenties.
https://www.justwatch.com/nl/movie/contagion
Inderdaad niet in een all you can eat abo, maar hij is maar 3 euro om te huren via diverse diensten. Maar blijf vooral rationaliseren waarom jij niet hoeft te betalen.
Bedankt voor de tip, deze site kende ik nog niet. Ik betaal graag voor een film (of beter gezegd voor het gemak) Ik zit liever lui op de bank en doe het liefst alles met mijn remote in 1 click, daarom ook de diensten die ik afneemt. Liever 2,99 voor een huurfilm (mits het aantal films dat ik huur beperkt blijft) dan film downloaden, kwaliteit checken, subs er bij zoeken en hopen dat ie in Sync blijft en alle andere randzaken zoals de mogelijkheid op malware enz.

Ik vind trouwens wel dat je te makkelijk conclusies trekt, hieronder lijkt het net alsof je zegt, dat ik binnenhengel omdat ik niet zou willen betalen. Betaal graag, mits de betaalde content wel te vinden is. Daar zat een stukje onwetendheid, maar met just watch wordt dat weer makkelijker. _/-\o_
Was niet persoonlijk bedoeld, ik ken je niet dus dat gaat ook niet :P
Maar voor mijn gevoel zitten er wel altijd veel mensen hier die het vooral proberen te rationaliseren. Heb deze site wel vaker gedeeld maar meestal krijg je dan reacties dat dat te veel moeite is en dat ze wel blijven downloaden. Fijn dat ik jou er mee heb kunnen helpen :)

edit: Overigens wil ik daarmee ook niet zeggen dat de film industrie het niet ook makkelijker zou kunnen en wellicht moeten maken. Het is ook niet handig dat je steeds andere interfaces moet gebruiken en dat het maar kijken is of de dienst die hem heeft het ook (goed) doet op jouw apparaat... Liefst zou je de interface en de aanbieder losgekoppeld van elkaar willen zien. Zodat je bijvoorbeeld wel Kodi kunt gebruiken als je die fijn vindt, maar dat Kodi gewoon koppelt met alle verschillende diensten en je vanuit die interface gelijk kunt zeggen ok huur de film bij Google en speel hem af, zonder dat je gelijk vast zit aan de interface van Google. Alleen is piracy niet het antwoord daarop naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 19 maart 2020 09:09]

Als je dat niet vindt dan moet je het ook niet zonder betalen binnen hengelen.
Wat jij aangeeft is alleen dat je de gevraagde prijs te hoog vindt en dat is blijkbaar jouw reden om maar niet te betalen.
Je zou ook gewoon andere series kunnen kijken en af en toe wisselen van aanbieder om andere series te kijken. Je gaat echt niet dood als je een bepaalde serie pas wat later kunt zien. Maar spoilers?! Tja, als het zo belangrijk voor je is dan moet je er de prijs gewoon voor over hebben. Heb je daar het geld niet voor, dan helaas. Ik zou ook wel graag een enorme OLED willen om de series op te kijken maar is me te duur, daarom heb ik een iets mindere TV om alles op te zien, is precies hetzelfde. Het feit dat jij je de content kunt toe eigenen zonder dat het technisch diefstal is doet daar niks aan af.
Waar staat dat ik zonder te betalen binnenhengel? Ook jij doet hier een ongefundeerde aanname.
Waar staat dat de gevraagde prijs te hoog is? Ook dit is een aanname van jou kant, niet van mijn kant.
Waar staat dat ik maar niet wil betalen? Wederom, een aanname! Sterker nog, in de tegel waarop je reageert staat letterlijk dat ik best bereid ben te betalen.

Ik raad je aan nog eens goed te lezen wat er nou staat.
Jij zei dat inderdaad niet, Luppie wel, en jij schaarde je bij hem dus ik ging er vanuit dat jij hetzelfde deed als hij.

Dan snap ik niet waarom jij je met de discussie ging bemoeien als je het vervolgens over iets anders wil hebben.
Gewoon te streamen met Kodi... 8)7
Je denkt dat dat dan wel zomaar even legaal gaat of zo?
Zeker zo'n lekkere voorgevulde Kodi-box gekocht waar elke mogelijke illegale add-on op geïnstalleerd is?
Ja hoor, dat gaat zeker even legaal of zo.
Ik upload niet, dat is niet legaal.

En zeker zo'n Kodi box gekocht?
Domme aanname zonder fundament.
Downloaden uit illegale bron is al jaren niet meer legaal...
https://www.consumentenbo...n-over-het-downloadverbod
Omdat voor sommige mensen überhaupt betalen voor iets een big no is.
Alhoewel diezelfde mensen ook nieuwsgroepen gebruiken.

Wij hebben zelf Dinsey+ en het duurdere pakket van Ziggo voor televisie.
Heb ook wel wat series staan die we anders niet kunnen kijken. Alhoewel ik heel eerlijk moet zijn dat we eigenlijk nauwelijks dat laatste bekijken. Veel zin heeft het dan ook niet.
Denk ook niet zozeer de kosten, maar de snelheid dat je iets kunt zien, en niet het hele internet al volstaat met memes en spoilers van een film die in de bios al lang geweest is.

En nee het niet raadplegen van deze platformen is natuurlijk geen optie.

[Reactie gewijzigd door Distrax1988 op 18 maart 2020 09:24]

Als je bedenkt dat door het media landschap alles verdeelt is,
Picard bijv. op Amazon
Westworld op Ziggo
Half DC op netflix
Geen goede anime aanbieder in Nederland. Crunshy roll is helemaal dicht.

Ik ben best bereid om een dienst af te nemen, ik heb er zelf ook 3, maar als je dan nog steeds dingen mist,
wil ik het zelfs nog kopen. Maar als het dan zelfs niet kan.... Dan maar illegaal.
Omdat je voor bepaalde films (4K, etc) rustig een tientje neer mag leggen voor de huur. Noem mij een knieperd maar dat is het me niet waard. Omdat ik geen zin heb om vijf streaming diensten aan te schaffen omdat iedere dienst z'n eigen content heeft. Nog een paar films erbij en je geeft zowat 100 euro uit per maand.

Dat vind ik grof veel geld voor keuze.
@masauri @Lednov @Tk55 @Zsub
Geloof het of niet heren/dames, maar de wereld is een stuk groter dan alleen dit. Er zijn voldoende gezinnen die rond moeten komen met 50 Euro per week. Ik meen mij te herinneren dat er in Nederland 700.000 mensen die hiermee rond moeten komen. Dan is 10 euro per maand erg veel om uit te geven. En daar zitten ook kinderen/tieners tussen die dan ook geld hebben voor vakanties of sport/spel. Dan is er niet echt een andere optie helaas. https://www.gelderlander....r=https://www.google.com/

Let wel, ik ben dit niet aan het promoten, ik geef enkel uitleg dat er voldoende mensen zijn voor wie de huidige betaalde oplossingen niet werken.

[Reactie gewijzigd door Praetextatus op 18 maart 2020 09:14]

Deel je netflix abonnement met mensen die het niet kunnen betalen. Ik heb 3 streams over in mijn account zitten aangezien ik toch 4k/uhd wil. Heb deze gedeeld met 2 adressen die bij de voedselbank eten halen.

Kleine moeite!
Officieel mag je je Netflix account alleen binnen je huishouden delen. Net zo fout als downloaden dus.

*Geen oordeel van mijn kant, ik heb niet het idee dat Hollywood het heel slecht heeft, ook niet met massaal downloaden.
Officieel is zo een mooi woord. Maar feit is dat in het voorbeel van @wifikabelhuren de mensen met wie hij deelt nooit klant bij netflix zouden worden.

Wat ik me wel afvraag aan de andere kant is hoe deze mensen dat wel een internetverbinding kunnen betalen, tenzij ze het wifi signaal van de buren mogen pakken.
Haha de internet verbinding deel ik ook deels met ziggo hotspot ;) maar dat is voor 1 gezin.
Maar internet is wel iets heel anders dan netflix. School gaande kinderen hebben gewoon internet nodig. Netflix daarintegen is geen must.

[Reactie gewijzigd door wifikabelhuren op 18 maart 2020 12:25]

Misschien een kleine moeite maar niet toegestaan volgens de Netflix voorwaarden. Wil je dit goed doen dan deel je geen account maar betaal je het account van een ander.
ach er mag wel meer niet, zo beetje helpen kan geen kwaad. En wordt daardoor mijn account afgesloten, ga ik dan opzoek naar wat anders.

Wie goed doet goed ontmoet!

[Reactie gewijzigd door wifikabelhuren op 18 maart 2020 10:03]

Wat je doet is feitelijk niet helpen maar mensen van content voorzien waar ze geen recht op hebben. In feite kan je net zo goed illegale films naar ze toe brengen. Het is simpelweg gewoon niet de bedoeling en hoe goed ongetwijfeld ook bedoeld zou ik het absoluut terecht vinden wanneer Netflix bij uitkomst van dit delen gewoon extra kosten in rekening brengt of de dienstverlening opzegt.
Wie goed doet goed ontmoet!
Dat is feitelijk niet wat je doet. Wil je het goed regelen dan regel je dit op een legale en toegestane manier.

[Reactie gewijzigd door Bor op 18 maart 2020 10:20]

Je je kan idd advocaat van de duivel spelen. Maar 2 gezinnen zijn erg blij nu met de netflix die ik deel.
Boeit me eigenlijk niet wat een ander er van denkt. Wordt ik ervoor gestraft dan is dat prima, dat risico neem ik wel.
. Maar 2 gezinnen zijn erg blij nu met de netflix die ik deel.
Dat begrijp ik maar feitelijk maakt dat jouw oplossing niet minder illegaal. Je denkt te helpen maar helpt de mensen alleen aan illegale en niet rechtmatig verkregen content.
Klopt, denk niet dat die gezinnen er mee zitten. En het is minder illegaal dan films downloaden aangezien per stream betaald wordt in netflix (neem ik aan)
Iets is legaal of illegaal. Daar zijn geen gradaties. Iets als "minder illegaal" bestaat niet. Datzelfde geldt ook voor diensten als Popcorn Time.
Ook al heef @Bor helemaal gelijk, ik vind het een leuke gedachte van je.

En je kunt het ook zien als reclame maken voor de dienst. En er zijn genoeg bedrijven die dergelijke acties ook echt zo zien en het dus gedogen. Het houdt zo'n gezin ook weg bij de concurrent he?
Wie goed doet goed ontmoet!
Je bedoelingen zijn goed, maar je "doen" niet. Voor zover er hier een uitspraak van toepassing is, is het eerder in de trant van "de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen".
Het is eigenlijk heel makkelijk; geld wat je niet hebt kan je ook niet uitgeven. Het geeft je evenmin een recht om zaken dan maar illegaal te betrekken. Het is niet zo dat films en series een eerste levensbehoefte zijn.
Ik betaal thuiskopieheffings belasting voor alle hardware die ik koop wat moet compenseren voor piraterij op het internet dus mijn geweten is hemeltje schoon als ik me weer eens in de bermuda triangel bevind.
Sinds het verbod op downloads uit illegale bronnen(mei 2014) is is de thuiskopieheffing hier helemaal niet van toepassing. Dit werd dan ook bij de vaststelling van de hoogte van de heffing meegewogen.
Je linkt hier naar de tarieven, niet naar het tot stand komen hiervan. Info vind je o,a, hier maar ook op Wikipedia etc.

https://www.wisemen.nl/nl...-en-de-thuiskopieheffing/
Waar is deze heffing dan exact voor? Lucht? Moet ik meer betalen omdat ik Youtube kan afspelen? Volgens mij betaal ik geld voor illegaliteit van anderen
Ja, het is onvoorstelbaar hoe schandalig groot de ongelijkheid op de wereld is. Dat we in Nederland c.q. de ontwikkelde wereld überhaupt na kunnen denken over het spenderen van tien euro aan simpel entertainment is eigenlijk volstrekt wereldvreemd.
Ik ben behoorlijk uitgekeken op de films van Netflix.
Mensen in landen waar 3 euro of een tientje een heleboel geld is?
In dergelijke landen zijn abonnementskosten doorgaans ook lager voor dit soort diensten en vaak beschikt men al niet over de infrastructuur om hier goed gebruik van te kunnen maken.
Maar niet overal. In Thailand is het minimumloon zo laag dat een Netflix-abo 5-10% van je inkomsten kan kosten. (300 baht/dag, Netflix kost 300-400 baht/maand) Zo zijn er vast meer arme landen. Juist mensen in zo'n situatie kunnen wel wat afleiding of genot gebruiken. 🙂
Als je illegale content wil promoten, op Tweakers, in bange dagen, het is een kwestie van timing.

Mogelijk dat de gevolgen van beschikbaar stellen van content zonder rechten ook vermeld kunnen worden op Tweakers.

edit: op Tweakers

[Reactie gewijzigd door DefaultError op 18 maart 2020 15:39]

Vind het raar dat tweakers hier uberhaupt over report, is immers tegen hun eigen regels
Weet niet of dat wel tegen de regels is, want het gaat hier slechts om een eenvoudig nieuwsbericht en niet om een advertentie.
Alle series en films zijn onverdeeld onder streaming services die niet meer op een hand te tellen zijn. Vroeger kon je niet alles op één plek vinden, dus gingen mensen piraten. Toen kwam netflix. Deze service bracht een groot aanbod aan films en series onder één service, en piraten was dus niet meer nodig. We zijn nu weer terug bij af, want elke service heeft zijn eigen exclusives e.d.

[Reactie gewijzigd door Pistrie op 18 maart 2020 11:05]

waarom iets huren, terwijll je het ook kan hebben.
Waarom is het niet 3,- kopen de nieuwste films.

videotheek is ook niet meer wat het was.
Tja, helaas zijn er mensen die vinden dat zelfs 3 euro nog teveel is, of 10 euro voor netflix.. Die vinden zouden zelfs nog 1 euro teveel vinden voor het streamen van de nieuwste films..
Tieners zonder kredietkaarten?
Dan zou ik eerder voor Prime Video gaan (€ 2,99). Netflix kost tegenwoordig € 11,99 voor een HD abonnement (anders heb je slechts SD, niet om aan te kijken).
Is dit iets voor tweaker om te testen? Dan weten we meteen hoe bruikbaar het is of dat we hem kunnen overslaan?
Waarom zou tweakers een illegale dienst gaan testen?
Volgens mij is Popcorn time in principe niet illegaal, maar het delen en downloaden van beschermde content hiermee wel.
Let wel op dat het bekijken van een stream uit een illegale bron niet mag. Daarmee download je het bestand niet en je deelt het ook niet. Mocht deze versie een Torrent achtige constructie hebben, waarbij je de stream gedeeltelijke binnenhaalt en tevens weer via je je pc weer wordt gedeeld, dan ben je in ieder geval illegaal bezig via gewoon een app. Een app als Popcorn Time gebruiken was in het verleden in ieder geval illegaal doordat je toen ook content uploadde.
Downloaden doe je altijd, anders kan je niet kijken. Dat je hem na het kijken snel weer weggooit veranderd daar niets aan. Gelukkig ligt de nadruk bij de belangenbehartigers bij het aanpakken van uploaders. Maar als PCT met torrents werkt, ben je in de basis ook weer aan het uploaden.
ok, dus het gebruik is illegaal..
Technisch gezien ben je pas illegaal bezig als je een stream kijkt (en dus ook deelt want bittorrent). Browsen om te zien wat er op staat lijkt me geen probleem.
Tenzij dat je niet beschermde content ermee bekijkt.....
Precies, er is niets mis met Popcorn zolang je maar geen gebruik maakt van illegale content aanbieders.
Kortom het mag niet? Wat is dat nu weer. Als je gebruik maakt van legale stream aanbieders, en ja die bestaan, dan mag het dus wel.
Maar die vind tje toch niet op PCT.

Het hele punt van PCT is content wat betaald is voor een leuke prijs *gratis* bekijken.
Popcorn time is open source. Een fork zou dus ook als open source aangeboden moeten worden. Die kan je zelf configureren om ervoor te zorgen dat je alleen legale aanbieders gebruikt.
Het feit dat hier het bittorrent protocol gebruikt wordt en als jij aan het kijken bent deze ook de data aan anderen aanbiedt, is het dus wel in feite illegaal, want 99.999 van de 100.000 streams die aangeboden worden zijn niet met toestemming van de rechthebbende.. En je doet dus downloaden EN uploaden dan..
slechts 1 op de 100.000 streams legaal? Hoe kom je daar nu weer bij? Er zijn echt gewoon streams beschikbaar die volkomen legaal zijn. Zo heb je hier al 12 legale aanbieders: https://www.lifewire.com/watch-free-movies-online-1356647
Omdat ze het als nieuws posten, inclusief link. Dus dan laat je mensen er op klikken en moedig je aan dat tweakers hier het gaan proberen.

Maar als ergens naar gelinkt wordt hoop ik dat diegene die het post checkt of het veilig is om te gebruiken...
welke links precies? Volgens mij wordt er nergens in het artikel promotie gemaakt om het te gebruiken toch? Er staat zelfs duidelijk aangegeven dat er boetes zijn uitgedeeld en dat het illegaal is om hieraan te werken. Dus tweakers laat mensen nergens ergens op klikken, volgens mij is iedereen de baas over de eigen hersenen en ook je eigen fingers ;)

Nogmaals waar wordt er precies naar gelinkt? Er is nergens een link naar een downloadbare versie in het artikel.
Heel grappig dat de auteur van het artikel de link weg haalt uit het nieuwsartikel. Snap je reactie idd dat ie er nu niet staat, maar toen ik het postte stond de link er dus wel...

[Reactie gewijzigd door nickpma op 18 maart 2020 09:36]

Juist, en DAT is wat nu zo irritant is aan tweakers, dat gebeurd heel vaak waardoor anderen je voor gek verklaren over een opmerking van je die slaat op het geschreven artikel zoals die eerder op de dag aanwezig was. En natuurlijk nergens een 'history' van het artikel te bekennen..
Ja, ghost edits.
Eigenlijk schandalig dat je dat als journalisten doet.
Je kan Popcorn veilig gebruiken zolang je maar geen gebruik maakt van illegale content aanbieders.
Waarom zou tweakers een illegale dienst* adverteren door nieuwe versie aan te kondigen?

En toch zijn we hier.

*popcorn time is niet illegaal blablabla ja weet ik, ik ken je argument. Jij kijkt misschien de hele dag big buck bunny, maar de rest gebruikt het voor andere videos, en dat is niet toegestaan

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 18 maart 2020 09:25]

Is de dienst wel illegaal dan?

Kan me de computertotaal en 100 andere bladen nog wel herinneren hoor over kazaa/dc++/limewire/nieuwsgroepen.

Het downloaden was toen overigens niet illegaal en nu wel, maar de apps zelf zijn nu ook niet perse illegaal.
Meerdere versies van Popcorn Time die toen verschenen bleken malware te bevatten.
Dat is dan ook het eerste dat ik mij afvroeg over deze "originele" versie.
Ik vraag me af of dit lokaal te installeren is om dan als vervanger van plex te gebruiken...
De komende weken is een studie van maken O-)
Niet aan te raden. Het P2P protocol dat PopCornTime gebruikt betekend dat wanneer de content niet voldoende, of slechte seeds heeft, je dus constant te maken krijgt met bufferen of dat het gewoonweg niet te bekijken is. Je bent dus altijd afhankelijk van de seeds van de betreffende film. Bij nieuw uitgekomen films dat dit ongetwijfeld geen enkel probleem vormen, maar bij wat oudere films wel.

Daarnaast kan de kwaliteit ook aardig slecht zijn. Ik weet dat ze in het begin (2014) bestand van Yify (YTS) gebruikten. Dat is toch wel de slechtste kwaliteit die er te vinden is. Of dit weer de bron zal zijn weet ik niet.
rarbg heeft vaak prima bitrates dus dat komt wel goed. is mijn go to site voor films en series.
Heeft wel alles eigenlijk ja, maar ook daar geldt dat het eraan ligt welke kwaliteit je pakt.
Grappig, vorige week was er nog iemand op visite die dat popcorn al tijden heeft, Blijkbaar werkt het alleen als je in de VS zit, want hij moest met zijn VPN virtueel verhuizen naar TrumpLand.
Het is dus blijkbaar nooit echt weggeweest. De instanties in de VS zijn zo te zien milder of kunnen/mogen minder dan Brein et al.
Ik wil net zeggen.. popcorn is niet weggeweest, gebruik het al jaren zonder problemen!
Ben benieuwd of het inderdaad veilig is om te gebruiken.
In mijn land, Vlaanderen nog wel omdat we hier geen brein hebben :-).

Ik gebruik het enkel om te kijken welke films of series nieuw zijn en dan download ik deze. Dus voor mij is dat een beetje een tv-gids. Zoals gezegd eerder is de kwaliteit afhankelijk van de seeders en dit geeft toch regelmatig problemen.
In mijn land, Vlaanderen nog wel omdat we hier geen brein hebben
Wat flauw. Ik moest lachen.
Alleen wanneer je een VPN gebruikt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee