Nest-camerabeelden zijn door storing niet te bekijken

Gebruikers van de Google Nest Cam hebben al uren last van een storing. Zij kunnen daardoor hun camerabeelden niet terugkijken. Ook waren livebeelden van de camera's lange tijd niet te zien. Dat laatste probleem is inmiddels wel opgelost.

De storing duurt inmiddels al zo'n elf uur. Die begon maandagavond rond zes uur. Inmiddels werken sommige van de functies weer, maar nog niet allemaal. Google bevestigt de storing op een statuspagina. Daar staat dat de oorzaak van de storing rond 02.00 Nederlandse tijd ontdekt was, en dat het bedrijf werkt aan een oplossing. Inmiddels werkt de live-videofunctie wel weer volledig, maar het terugkijken van beelden nog niet.

De storing had betrekking op alle cameraproducten binnen de Nest-lijn van Google. Dat zijn de Nest Cam en Nest Cam IQ, de Hello-deurbel, en het Hub Max-display. Google wist na enkele uren de live-videofeeds weer te herstellen. Inmiddels werken ook de notificaties weer voor alle gebruikers. Volgens de statuspagina van Nest werken nog niet alle functies. Het terugkijken van camerabeelden is nog voor niet alle gebruikers mogelijk. Andere Nest-diensten, zoals thermostaten en rookmelders, werken wel naar behoren.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

25-02-2020 • 08:12

171 Linkedin

Submitter: -ETz-candyman

Reacties (171)

Wijzig sortering
En zie hier een van de vele redenen om dit product (en de Ring) links te laten liggen. De beelden zijn niet lokaal via FTP op te slaan, en de werking van het product is volledig afhankelijk van de servers van een andere partij. Mocht de stekker volgend jaar uit de server worden getrokken hebben vele duizenden mensen een waardeloze dure deurbel hangen.
Camerabeelden lokaal opslaan. Zucht.

En een inbreker laat je NAS ook gewoon staan natuurlijk? Dág camerabeelden. En dan ga je het online opslaan. FTP is plaintext he?
De meeste inbrekers laten NASjes staan ja, en anders zorg je ervoor dat die ook niet zomaar mee te nemen is, of je zet hem op zolder ofzo.
Klopt helemaal. Geld, juwelen en autosleutels zijn interessant, de rest is te zwaar en geeft teveel werk om het om te zetten in geld.
De meeste inbraken duren ook niet veel langer dan een minuut of 5.
Inderdaad, maar sowieso zou vrijheid goed zijn. Dat je kan kiezen voor je NAS of je persoonlijke storage ergens in de cloud. (S)FTP(S) zou een mooi toevoeging zijn!
Beetje offtopic, maar moest het kwijt: Ervaringsdeskundige hier, op de dag af 6 jaar geleden een inbraak in huis gehad. Juwelen, Xbox 360, schroevendraaierset (Kijkshop), tablet van m'n HP photosmart eStation gehaald, alles doorzocht en overhoop gehaald, tot aan kledingkast toe. De 212j nas die naast de Xbox stond hebben ze laten staan (en dat was maar goed ook).

Ter info: slapend in een portiek zijn ze aangehouden, de schroevendraaierset en tablet nog bij zich. Één jaar onvoorwaardelijk.
Helemaal mee eens.
Goed nadenken en n simpel en doeltreffend plan maken.

Ook ervaringsdeskundige.
Twee cameras die (triggered door IR, simpele pixelbased beweging is geen optie) bij beweging iedere 2 sec een foto mailen.
De inbrekers stonden al tig keer vol in beeld voordat ze op idee kwamen 1 camera ook mee te nemen.
Was n forse inbraak, daders obv camera bewijs en identificatie opgepakt en in hoger beroep veroordeeld tot (voor de feiten bij ons) 1jr plus schadevergoeding.
Was wel n mooi gevoel tijdens de rechtzaak die gasten te zien proberen recht te praten wat krom is.

Heb inmiddels wat meer cameras en n nvr lopen maar ook nog de bewegings foto's. Niet afhankelijk van servers van derden waar ik geen invloed op heb. Alles mooi weggewerkt. Knappe vent die de spullen nog vind.
En t geeft een veiliig gevoel, hoewel rr altijd mog iets kan gebeuren waar je geen rekening mee hebt hehouden.
Was wel n mooi gevoel tijdens de rechtzaak die gasten te zien proberen recht te praten wat krom is.
Nou ben ik eigenlijk wel benieuwd wat ze zeiden :D
Zo blijkt maar weer. Misdaad loont. Lage pakkans, en als je gepakt word is het een "foei".
Jij wil echt alleen je eigen onderbuik horen hè.

1 ze zijn gepakt dus redelijk hoge pakkans wel. 8)7
2 een jaar ONvoorwaardelijk. Das gewoon een jaar vastzitten dus.

Maar gewoon weer fvd of PVV stemmen hoor...

[Reactie gewijzigd door Flagg op 25 februari 2020 15:58]

Ze zijn dus gepakt. En veroordeeld. Voor een vol jaar de bak in.

Maar dank voor je bijdrage.
Heb jij enig idee wat het betekent als je 8-10 maanden vast zit, al je vaste lasten gewoon doorlopen (huur, abonnementen) maar je geen inkomsten hebt? Je praat, maar je weet niks hier van. Dat is schande.
Ik weet dat er genoeg instanties zijn die bij dat soort zaken bij springen, puntje bij paaltje betalen ze geen cent. Jij praat goed, en dat is waarom criminelen liever hier zitten dan ergens anders
ga huilen zieligerd
Vanop een NAS is het vervolgens peanuts om onder eigen beheer een regelmatige externe (bvb. cloud) backup te maken, en die kan gerust versleuteld zijn. Worst case scenario trekt de cloud provider waar je de backup zet de stekker eruit, maar dan kies je gewoon een nieuwe. Dat kan je met je slimme deurbel niet.

Dus ja, helemaal niks mis met lokaal camerabeelden opslaan.
"regelmatig" zolang die dus niet direct online gebacked up wordt kan een inbreker de nas dus gewoon meenemen en weg beelden. Heb je niks gehad aan al die camera's. Dat is het punt dat DigitalExorcist maakte en jouw reactie daarop ontkracht dat niet.
Er is een hele grote marge tussen ‘direct’ en ‘pas na een uur’. Elke seconde een backup maken lijkt me bijvoorbeeld al een goed idee.

Ik heb sinds zondag geen werkende internetverbinding thuis. Blij dat ik mijn (beperkte) domoticaoplossingen lokaal heb draaien.
Er zijn ook nog camera's waar je een 64gb sd kaartje in kan plaatsen. Natuurlijk kunnen ze de camera meenemen, gegevens weg. Nas zou je op die manier niet eens nodig hebben.
Een NAS met bijv. iets als Surveillance Station is simpelweg ideaal. Beelden centraal (geen gedoe met SD kaartjes) en op te slaan zover je eigen opslag reikt.

Ik zal echt nimmer een cloud-based camera kopen, of het nu een deurbel is of een beveiligingscamera. Heb van de laatstgenoemde er inmiddels vier, slaan de beelden op op twee Synology's. Deze maakt op zijn beurt weer een backup naar een externe Synology.

Cloud based diensten zijn op korte termijn leuk, maar de lange termijn zal uitwijzen hoe afhankelijk je ineens bent als de stekker eruit gaat. Dit gaat ook op voor streamingdiensten of game-downloads etc.
Dat de stekker er uit gaat kan een argument zijn, dat zul je bij kleinere diensten zien en juist dat argument zal google gebruiken koop vooral bij ons, wij zijn google dus de kans dat de stekker er uit gaat is klein.

Grootste nadeel is echter dat beelden in de cloud staan en ook toegankelijk zijn voor 3den. Bijv ring voorwaarden: https://nl-nl.ring.com/pages/terms
Behalve de hierboven verleende rechten erken en aanvaard je ook dat Ring je Gebruikersopnamen en Gedeelde Inhoud kan openen, gebruiken, bewaren en/of verstrekken aan rechtshandhavingsinstanties, overheidsfunctionarissen en/of derden, indien we wettelijk verplicht zijn dat te doen of als wij er te goeder trouw van overtuigd dat dergelijk openen, gebruiken, bewaren of verstrekken redelijkerwijs noodzakelijk is voor:
(a) het voldoen aan de toepasselijke wetten, verordeningen, juridisch processen of redelijke verzoeken van de overheid; (b) het handhaven van deze Voorwaarden, inclusief onderzoek naar mogelijke schendingen daarvan; (c) het detecteren, voorkomen of anderszins aanpakken van fraude-, veiligheids- of technische problemen; of (d) het beschermen van de rechten, eigendommen of veiligheid van Ring, zijn gebruikers, een derde partij of het publiek zoals wettelijk vereist of toegestaan.
Ring kan jou dat dus delen als men zelf bepaald een redelijk verzoek van een overheid te krijgen. Zonder jou toestemming dus zonder wettelijke eisen maar als hun achter dat het redelijk is. Jij hebt daar zelf geen keuze in, kunt er ook niets aan doen.

Dat alleen gaat mij dus al te ver en is een reden dit soort producten totaal niet te gebruiken.
Dat de stekker er uit gaat kan een argument zijn, dat zul je bij kleinere diensten zien en juist dat argument zal google gebruiken koop vooral bij ons, wij zijn google dus de kans dat de stekker er uit gaat is klein.
Als Google dat als argument gebruikt....lol. Terwijl ze nu al konten aan het draaien zijn of ze hun cloud omgeving na 2023 nog overeind gaan houden en dat met hun kerkhof aan producten waar de stekker -abrupt- uitgetrokken is.
Waarom MOET het met alle geweld 1 systeem zijn? Je kunt ze lokaal opslaan en offsite een backup hebben he ;)
Want jan modaal gaat een offsite backup hebben :P ?
Want jan modaal gaat een offsite backup hebben :P ?
Misschien moet Jan Modaal zonder kennis van zaken en zonder assistentie geen gebruik maken van deze techniek, omdat het voor hem onmogelijk is om de risico's te zien en te beoordelen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 25 februari 2020 08:51]

Precies, en daarom gaat ie naar Ring! Cirkeltje rond.
10/10 pun. Netjes hoor.

Ik moet zeggen dat ik het zelf ook geen prettig idee vind om die beelden zomaar naar Ring/Google servers te slingeren. Het zou vooral fijn zijn als je de optie hebt om beelden lokaal op te slaan in plaats van het server abonnement te gebruiken, maar ja: fabrikanten houden liever de vendor lock-in.
https://decorrespondent.n...erbergen/6428004-ab2d5fc2

Afhankelijk van waar je je security cams ophangt is er wat mij betreft veel teveel informatie uit te halen. Of heb jij graag een cam die je dag en nacht filmt om het vervolgens naar je buurvrouw om de hoek te sturen? Wetgeving is leuk, maar die kan ook vrij snel nadelig werken in plaats van voordelig.

[Reactie gewijzigd door PatrickH89 op 25 februari 2020 10:51]

Cloud is ook een offsite backup he. En anders spreek je gewoon af met familie/vriend dat je elkaars backup speelt ;)
sync naar maat, hij synct naar mij :)
en wat als er bij jullie tegelijkertijd wordt ingebroken?! 8)7 @himlims_ Denk dat dit een van de betere opties is, zodat je geen gebruik hoeft te maken van cloud diensten.
Wat als er een atoombom op je huis valt, dan heb je nog geen backup. Je investering (tijd, middelen) moet wel in verhouding staan tot de waarde en nut van herstel.
en wat als er bij jullie tegelijkertijd wordt ingebroken?
Je maakt een grapje toch? *tikt tegen sarcasme-meter*
natuurlijk :P Wat michelr zegt bedoelde ik in al mijn sarcasme...
Jan modaal:
En waar download ik die sync? Is dat die chat app van Mikrosoft? Die hebben we op het werk ook!

[Reactie gewijzigd door matthewk op 25 februari 2020 08:47]

... dan is een Ring abonnement tóch goedkoper ;)
Wat kost een Ring abonnement dan? Tientje per maand heb je een paar TB aan eigen opslag in een datacenter, 5 dollar per maand via een goede vriend heb je onbeperkt opslag via Google Drive.

Ik heb zelf een medium-end IP-camera met stukken beter beeld dan wat Nest momenteel aanbiedt, de beelden worden lokaal opgeslagen op mijn server (die overigens een goeie 40 kilo weegt en op zolder staat, die stelen ze niet zomaar even). Hierna worden ze versleuteld (via rclone met een crypt mount) naar Google Drive gekopiëerd. De kosten van alles bij elkaar zijn voor mij een paar euro per maand, met de zekerheid dat ik altijd bij mijn beelden kan en ook alleen ik erbij kan, waar ik bij Ring en Nest e.d. toch mijn twijfels heb over hun veiligheidsprocedures..
5 dollar per maand via een goede vriend heb je onbeperkt opslag via Google Drive
5 dollar per maand voor unlimited storage bij Google Drive, hoe ?
En dan staat je data nog stééds bij Google....... dus of je nou een Nest abonnement van 3 tientjes per jaar neemt of een cloudopslag van 60 dollar per jaar (5 per maand zeg je zelf) om het óók bij Google te zetten.. dan zou ik 't wel weten ;)
Maar dan encrypted. Wezenlijk verschil.
maar dan zijn de beelden ook lokaal terug te zien mocht er een cloud/google service uit liggen.


nu is terugkijken niet mogelijk door een storing maar worden de beelden wel weggeschreven ?
anders zijn dit ideale nieuwsberichten voor inbrekers, oh ring/nest ligt eruit, jongens we kunnen inbreken zonder dat de camera ons opneemt.

[Reactie gewijzigd door RenaldoN op 25 februari 2020 09:22]

Dat laatste is an sich wel een terechte opmerking, maar dat geldt ook voor die meute die gaat plunderen als ergens de stroom eruit ligt en bewakingssystemen niet meer functioneren.
30 euro per jaar.
Want dat is voor jou de doorslaggevende factor?

Misschien voor de gemiddelde eindgebruiker, en dat is prima voor hun dan, maar voor mij in ieder geval niet.
Een inbreker is niet uren in je huis om te zoeken naar een eventuele NAS. Die komen binnen om snel waardevolle dingen te pakken en dan te verdwijnen. De meeste inbraken duren nog geen kwartier en zijn vooral gefocust op waardevolle bezittingen die je van buiten kan zien en lades van je slaapkamer voor juwelen
Er is geen inbreker die een nas meeneemt en een nvr is makkelijk uit het zicht te zetten.
Je kan ook bijvoorbeeld Doorbird nemen en het onvif formaat gebruiken welke met surveillance camera's ook gebruikt wordt. Dan zijn je beelden in eigen beheer en deze kan je dan lokaal of extern bewaren.
Het gaat erom dat je controle hebt.

En ja, je waardeloze NAS laten ze waarschijnlijk staan. Geld, sieraden en waardevolle gadgets (laptops, telefoons, cameras) worden meegenomen. Inbreken is seconden-werk, dan ga je niet een zware NAS meenemen die niks waard is op de 2e hands markt.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 25 februari 2020 09:22]

Je gaat nu uit van een huissituatie, maar er zijn genoeg bedrijven waar zo'n ding loopt te zoemen en bij een gerichte inbraak gaat alle apparatuur die van waarde is/lijkt gewoon mee.
Ik ga uit van een huissituatie ja. We hebben het over Nest cameras en Ring deurbellen. Als bedrijf neem je toch wel iets... anders...

Bij een bedrijf ga je geen NASje met camera beelden erop in je meterkast... daar zet je dat toch hopelijk achter een fysiek slot, op z'n minst (als je dat al doet).

We hadden het over huishoudens dus ja.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 25 februari 2020 11:11]

Hoe groot is de kans dat er wordt ingebroken?

Blijft afwegen. Maar niet bij je camera beelden kunnen als je het echt nodig hebt is wel heel zuur.
Überhaupt camera's op wifi, ZUCHT...

https://maltronics.com/co...ium=vid&utm_campaign=whak

Hoe je het ook doet, met bovenstaand gereedschap van een paar euro op zak heeft niemand wat... cloud of lokaal...
Dat dit bestaat.. en uberhaupt zo 'makkelijk' kan :?
Plaintext is niet erg voor streaming video materiaal, vaak ben je niet eens iets met de stream als je neit eerst de headers ontvangen hebt van de encodering van de videostream (videofiles zijn gemakelijker te herbekijken dan een stream die continue veranderd van encodering of bitrate).
Trouwens je zet een deurbel ook niet in je salon hé, het richt weg van je huis, zo erg zou dat materiaal dus niet zijn.
Mijn NAS staat in de kruipruimte, welke inbreker kijkt daar nou?
Ja die sla ik lokaal op ja. Mijn NAS staat ergens waar ze niet bij kunnen, pas als ze een uur de tijd nemen wellicht. Maar zolang willen ze helemaal niet blijven.
Maar vooral: ik heb het in eigen beheer. Jan modaal heeft misschien de kennis niet, maar als je die wel hebt kan zelf iets hebben draaien beter zijn dan in de cloud. En noet afhankelijk van het wel en wee van een bedrijf.

Afgezien van dat, ooit van FTP met TLS of beter nog ftps gehoord?
FTPS / SFTP is nog steeds wat anders dan FTP ;)

Of ga je er maar vanuit dat als een site http gebruikt, ze ook https wel zullen snappen?
FTP? Leef jij nog in de jaren 90? Misschien moet je je camerabeelden opslaan op floppy. FTP wordt alleen nog gebruikt door bedrijven die hun techniek niet op orde hebben.
Waar zeg ik precies dat *ik* FTP gebruik...?
SFTP is standaard hetgeen wat zowel NAS-leveranciers als clients gebruiken, dit protocol gebruikt SSL versleuteling.
Het is een deurbel, geen bewakingscamera.
Ook de gewone man doet aan "Function Creep"...
Ik zou de reclame nog eens nakijken, daar word het toch anders aangeprezen.
Weet ik, maar het is voor veel mensen wel een reden om er een aan te schaffen.

Persoonlijk hou ik het bij een ouderwetse drukknop en een hond van 65 kilo.
Om je vrouw nou gelijk een hond te noemen.... ;)
Ha, ze mogen blij zijn als ze de hond tegenkomen.
Wat een overdreven reactie.

Ik heb al jaren meerdere Nest camera's en vannacht lag deze er heel even uit. Nou nou nou wat een drama.

Als je geen beeld hebt neem ik aan dat het protocol is dat je thuis moet blijven om het fort te bewaken?

Het is maar een deurbel...
Het is een voorbeeld van een apparaat waar je totaal afhankelijk bent van een provider. Als die een probleem heeft werkt het niet. Je betaald voor afhankelijkheid, krijgt daar dan een webinterface voor terug en je beelden kunnen bekeken worden door 3den.

Dus alles op een rijtje.

Het kost blijvend geld
Je bent afhankelijkheid
Je privacy geef je weg

Je krijgt er een webinterface voor terug.

Misschien mis ik iets maar voor mij is bovenstaand rijtje genoeg reden er geen te kopen/gebruiken.
Je maakt zeker totaal geen gebruik van abonnementen op online diensten?
Je hebt ook geen (oude) game die online niet meer te spelen is omdat na zoveel jaar er geen server meer voor is?

[Reactie gewijzigd door michelr op 25 februari 2020 10:40]

Als het niet nodig is, kun je beter niet afhankelijk zijn van de server van de leverancier voor de werking van het product.
Voor Netflix hoef je geen apparaat van 200 euro aan te schaffen. Als je dat opzegt heb je kunnen genieten van de dienst en blijf je niet zitten met iets wat je niet meer kunt gebruiken.
Je schat dus hardware aan die alleen met een clouddienst werkt. Zonder die dienst is je hardware waardeloos.

Als je een game met een camera wilt vergelijken lijkt het me zinloos dat serieus te nemen als vergelijking. Als je zaken wil vergelijken moet je ook de juiste vergelijken.
Het kost blijvend geld
Je bent afhankelijkheid
Je privacy geef je weg
Alledrie gaan ook op voor games; 1 alleen voor bepaalde platforms (XBL), maar intrinsiek schaf je iets aan waarbij je weet sat je afhankelijk bent van de levensduur van achterliggende dienst.
Nu ik er over nadenk, als ik een auto koop kost dat ook blijvend geld.
Ik ben afhankelijk van de dealer voor onderhoud, brandstof van tankstation.
Boven de weg hangen camera's waardoor ik gevolgd kan worden.

Dus met jou logica kan ik een nest ring camera ook met een auto vergelijken.
Voor je "netflix" of "spotify" inderdaad, maar voor iets belangrijks als je deurbel of beveiligingscamera's wil je in beginsel gewoon niet afhankelijk zijn externe factoren. Dat het gesynchroniseerd wordt met een abonnement is dan nog wat anders (los gezien van de privacy schendende gebruiksvoorwaarden van die producten)...
Ik heb een Humax gekocht; als Ziggo Movies & Series de nek om draait verliest het ook deel van z'n functionaliteit. Daarbij zijn consumenten in dit land redelijk beschermd tegen abrupte zaken, tenzij dienstverlener over de kop gaat. Je kunt overigens ook de vergelijking maken voor iedereen die een gasfornuis of CV ketel thuis heeft :)

[Reactie gewijzigd door michelr op 25 februari 2020 13:48]

De precieze regelgeving ken ik niet, maar er is natuurlijk wel een verschil tussen Ziggo en Google/Amazon. De gasvoorziening kun je ook niet echt vergelijken, want dat is een nuts-voorziening.
Daar ben ik het niet mee eens. Het is een hele dure deurbel, en de meerprijs zit in de functionaliteit. Een storing is één zaak, maar als ze morgen beslissen om de boel stop te zetten, wordt je slimme deurbel plots heel dom.

Ik volg die argumentatie en mijn eerste slimme deurbel en/of camera's zullen er zijn die geen cloud nodig hebben om te werken. Kwestie zeker te zijn dat het over een paar jaar allemaal nog werkt.
Duur is relatief.

Ik heb geen moeite met de aanschaf of abonnement kosten. Dit geniet bij mij de voorkeur dan het hebben van een NAS met bijhorende disken, stroomkosten en tijd die ik eraan kwijt ben. Ook een NAS wordt qua software een bepaalde tijd ondersteund.
Mja mijn Synology DS211j draait sinds 2011 24/7 ... heb 1x de disken moeten vervangen, één keer omdat er eentje écht stuk was na 7,5 jaar (WD Green ftw!) en de ander preventief ook maar gedaan. En softwareupdates zijn er nog steeds.
De meerprijs zit in het feit dat Nest gebruikers niets hoeven te doen om die storing op te lossen.

Ik ken de uptime cijfers van Nest niet maar die zullen vast erg hoog zijn met 0.0% effort voor de gebruiker, i.t.t. een zelfbouw systeem.
Geef gebruikers dan ook de keuze of ze afhankelijk willen zijn van een server ergens op de planeet
En dat weet je (of kan je weten) wanneer je tot aanschaf overgaat, de voorwaarden accepteert, het gebrek aan SLA ziet.
En als google besluit om de servers te sluiten, net zoals ze al eens met andere functionaliteit hebben gedaan is het dag nest camera's.
Niet zo overdreven vind ik.
Sommige mensen gebruiken het echt wel als veiligheidscamera (dat is ook waarom er continious recording aangeboden word)

Waarom zou je en een camera hangen en een deurbel als het in één product kan?

Er zijn zo een producten die de feed ook lokaal bewaren (zie Netatmo deurbel en Arlo Video Deurbel)
Dan heb je voordelen van beidde wereleden (lokaal en cloud opslag)

Op zich vind ik nest hello en ring doorbell zowieso niet handig omdat ze direct stoppen met werken als er iets de wifi stoort, of je wifi malfunctioneerd of als je internet wegvalt, zelf je deurbel werkt niet meer binnen)
"Het is maar een deurbel"? Wel eentje van 270 euro + 50 euro per jaar.

Een deurbel is 5 euro.
Zo'n post is altijd makkelijk scoren hier.

Producten als Nest en Ring zijn, over het algemeen, goedwerkende producten voor een grote doelgroep. Niet iedereen heeft verstand van FTP, NAS, etc etc en kan dit zelf inrichten en werkend houden.

Daarnaast zijn de kosten om dit zelf in te richten ook niet mals. Een makkelijk te managen NAS kost je al rond de EUR250,-. Daar 2 HDDs inzetten (want er gaat er geheid ooit 1 stuk en je wilt niet net je camerabeelden kwijt zijn op het moment dat je het nodig hebt) en je bent weer EUR175,- verder.

Vervolgens ben je die EUR175,- elke 3-4 jaar wederom kwijt vanwege de slijtage/het continu schrijven naar de HDDs.Om toch niet helemaal afhankelijk te zijn van je eigen lokale opslag moet je hier ook nog een cloudabonnement bijnemen a EUR5-10,- per maand..

Tel dat allemaal bij elkaar op, en over 3 jaar gezien kost je "goedkope" oplossing alsnog dik EUR20,- per maand.

Zo'n "waardeloos" dure deurbel + 2 camera's is dan nog niet eens zo heel erg duur met zijn EUR8,33 per maand aan storagekosten. Wat wel pas duur is als er net cruciale informatie mist omdat je eigen implementatie toch niet zo goed lijkt te werken, de HDDs net kapot zijn gegaan, of dat het ooit werkend ingericht is door iemand die je kent, je nu een jaar verder bent en blijkt dat je NAS vastgelopen is..

Geen punten waar de gemiddelde tweaker van wakker ligt, maar bovenstaande gaat wel op voor 95% van de normale bevolking.

[Reactie gewijzigd door Devian op 25 februari 2020 09:49]

Het is niet dat een cloudopslag en FTP niet naast elkaar kunnen bestaan. Ze bieden het niet eens aan. Ja, Nest maakt zeker mooie hardware, maar vanwege het gesloten systeem blijf ik er ver van weg. De NAS (meer camera's, Plex, opslag, backups van computers, VPN naar huis, etc etc) heb ik toch al staan, in je post suggereer je alsof je een NAS volledig optuigt om de beelden van je deurbel op te slaan. Natuurlijk ben ik een tweaker en hebben mijn ouders dit niet, maar voor hen volstaat de cloudopslag dan ook.
Het belangrijkste lijkt me de vraag waar je de camera en service voor nodig hebt. Koop je het voor bewaking en altijd controle hebben dan zijn deze cloudservices al geen optie omdat je geen controle over de dienstverleners hebt. Dat het tot nu weinig mis gaat zegt niets over de controle. Dat het niet mis gaat heb je namelijk ook niet in de hand. Of je beter af bent via een andere oplossing hangt van de oplossing af. De cloudservices zijn vooral makkelijk.
Anoniem: 42901
@Devian25 februari 2020 11:04
De basis-opzet van je post klopt wel, maar de bedragen kloppen niet.

Een DiskStation DS-218j kost 160 euro en 2 schijven van 2TB kosten samen zo'n 130 euro (WD Purple 2TB). Dus vanaf 290 euro heb je een werkende NAS. Ik heb al bijna 10 jaar een NAS, en heb nog nooit dode schijven gehad. Ik gebruik ze als backup, streaming en cloud opslag. Ze gaan hier dus makkelijk 5 jaar mee.

Daarnaast heb ik nog een cloud-abonnement voor extra backup (van een subset van de data, zo'n 100GB), wat me 10 euro per jaar kost.

Daarnaast bevat het platform ook nog "Surveillance Station" software waarop je verschillende cameras kan aansluiten en bedienen.

Alles samen is dat dus over 5 jaar verspreid zo'n 5-6 euro per maand. De stroomkosten zijn verwaarloosbaar.
Als je nog een stap verder (terug?) gaat kan je het zelfs nog goedkoper maken met een 1-disk NAS.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 42901 op 25 februari 2020 11:06]

Het idee van zo'n slimme deurbel lijkt me wel wat, maar het hele cloudgebeuren staat me om deze reden inderdaad volledig tegen.
Dit soort dingen wil ik zelf in de hand hebben. Gewoon videobeelden naar een NAS of andere lokale opslag gooien. Het ergste dat er dan kan gebeuren is dat er bij mij iets misgaat, maar dan kan ik het in elk geval zelf oplossen, in plaats van dat ik moet wachten tot een of andere dienst weer in de lucht is.
[...]
Dat hoopt u dan ...
Als ik het systeem zelf heb ingericht, dan heb ik ook de kennis/kunde om het spul op te lossen.
Niet per se het leukste werk waarschijnlijk (en altijd op een moment dat het niet uitkomt), maar als het bij een externe partij stukgaat komt het ook niet goed uit. En daar kan ik niets aan doen, omdat ik niet weet hoe het in elkaar steekt, of er uberhaupt iets aan kan aanpassen.
Gelukkig geldt, dat wat voor u geldt, tegelijk ook voor iedereen.
Want daarvoor zijn die nestbellen nu net voor bedoelt : de mensen die géén Tweaker zijn.
Gelukkig geldt, dat wat voor u geldt, tegelijk ook voor iedereen.
Dat zeg ik helemaal niet.
Als anderen volledig afhankelijk willen zijn van een clouddienst moeten ze dat zelf weten, ik vind het alleen niet echt verstandig. Ik wil graag dit soort dingen zelf in de hand hebben. En dan kan het ook zeker fout gaan, maar ben je wel een stuk minder afhankelijk.
Je moet dat kunnen, tijd hebben (en zin) ...
Nest koop je en elke maand 5€ ben je klaar
Denk dat ze nu ook over de stekker gestruikeld zijn :+
Exact! En laten we wel wezen, Nest heeft, na de Revolv, niet echt de beste reputatie:
- https://www.theverge.com/...tdown-smart-home-products

Misschien dat de UVC-4G-DB het betere alternatief gaat worden.

[Reactie gewijzigd door MDKlapwijk op 25 februari 2020 11:13]

Je zou verwachten dat mensen van dit soort incidenten zouden leren. Dat klopt, maar ze leren niet de lessen die je verwacht.

Voor veel mensen geldt dat ze het niet eens merken. Voor de mensen die het wel merken, die kan het niet veel schelen en die kijken over een aantal uurtjes wel weer, als het werkt. De elektriciteit valt ook wel eens uit.

En de les die mensen trekken uit een 'dode deurbel' is dat ze blijkbaar gewoon iedere paar jaar een nieuwe moeten kopen. Dat is wat Sonos ons ook al leert: speakers van 8-10 jaar oud zul je moeten vervangen. Ook al weet je dat je op zolder nog een prima werkende stereo set hebt van 40 jaar oud.

Maar mensen maakt het allemaal niet uit. Ze doen wel boos soms, maar als je echt keuzes moet maken dan zwichten mensen toch wel en kopen ze gewoon die nieuwe speakers van Sonos. Of de 'Ring 2.0'.

We zijn brave consumenten, we kennen onze rol.

1. Kopen.
2. Gebruiken.
3. Weggooien.
4. goto 1
Ik weet dat je met Synology Surveillance Station in principe elke netwerkcamera op kunt aansluiten(zelfs oude smartphones!) en alles laten draaien via Surveillance Station.
Nadeel: Hoge aanschafkosten
Voordeel: Geen maandelijkse kosten en je kunt zelf kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Is niet zo plug and play zoals Google Nest camera's maar is behoorlijk simpel geworden.
En toch blijf ik bedenkingen hebben bij cloudoplossingen voor dit soort toepassingen. Uiteraard, er kan met een eigen systeem ook iets mis gaan maar dan heb je het zelf in de hand, nu is de halve wereld afhankelijk van 1 partij. En gaat die zijn verantwoordelijkheid nemen als er nu iets gepikt wordt en de camera's doen het niet?
En wie gaat de verantwoordelijkheid nemen als je het zelf beheerd? Wat versta je eronder? Dat je dan zelf maar gaat zitten?

Ben zelf ook niet zo van de cloud en externe afhankelijkheden.... ;-)
Daar ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. Er is denk ik wel 1 verschil. Als een grote clouddienst er langere tijd uit ligt, dan weet iedereen dat. Als van buitenaf te zien is of jij een Nest/Ring hebt, dan zou dat voor een inbreker op dat moment een reden voor een bezoek kunnen zijn.

Als je zelf iets hebt draaien, zal iemand nooit weten of het op een bepaald moment wel of niet werkt.
Nou ja.. Nest / Google is / zijn natuurlijk niet schuldig aan het feit dat iemand wat 'pikt' of steelt. Maar zeker ook in het geval van de Ring is het het maar net wat je er aan hebt. Je kunt de beelden niet zonder meer gebruiken; als je camera op de openbare weg gericht is, is het zelfs niet helemaal illegaal om die beelden op te slaan. Het is een stukje schijnveiligheid, i.m.o. Dat gezegd hebbende heb ik zelf ook een aantal camera's in en om het huis hangen. Dat gevoel van schijnveiligheid doet toch wat met je. :)

EDIT: Openbare weg continu filmen mag niet zomaar.

Ook maar een On Topic: Het is wel een slechte zaak natuurlijk. Het toont ook eens te meer aan hoeveel we afhankelijk zijn geworden van technologie. De basisbehoeften (bed, bad, brood) ten spijt, als de stroom uitvalt of de internetverbinding eruit ligt, zijn we al helemaal uit ons doen.

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 25 februari 2020 08:41]

Je kunt de beelden niet zonder meer gebruiken; als je camera op de openbare weg gericht is, is het zelfs niet helemaal legaal om die beelden op te slaan.
Volgens mij is dat niet waar - IANAL, maar als burger mag je meer dan als bijvoorbeeld politieagent, en op minder legale wijze verzamelen van bewijs hoort daarbij. Als jij een 'boef' vastlegt op je Nest, dan zijn die beelden prima te gebruiken bij een rechtszaak.

Edit: Arnoud Engelfriet op Security.nl:

Maar zelfs als je de beelden in strijd met de wet vervaardigt, dan nog mogen ze als bewijs worden gebruikt. Het strafbare feit "cameratoezicht in strijd met de wet" staat los van de bewijswaarde van de beelden. Wie anders denkt, kijkt te veel Amerikaanse televisieseries waar bewijs uitgesloten wordt omdat de verkrijger de wet overtreedt.

Bij ons geldt die regel van onrechtmatig verkregen bewijs alleen voor de politie. Als die camerabeelden opvraagt in strijd met de wet, of een camera ophangt zonder de juiste machtiging, zijn de beelden onbruikbaar. Maar als een burger zelf camerabeelden afgeeft, ook al zijn ze tegen elke wet in gemaakt, mag de politie deze gebruiken.


https://www.security.nl/p...om+inbrekers+te+filmen%3F

[Reactie gewijzigd door Tukkertje-RaH op 25 februari 2020 09:11]

Die beelden zijn vooral belangrijk voor je inboedel verzekering. De pakkans van iemand met een bivakmuts op en handschoenen aan is nihil en de politie gaan zeker geen CSI tv show achtige capriolen uithalen na je aangifte als er geen geweld bij te pas is gekomen
Het is een dubbele winst voor verzekeraars. Frauderen met iets als 'mijn TV is gestolen', is lastig te bewijzen als er geen beelden zijn van een dief die je huis met TV verlaat, terwijl er wel camera's hangen. Of moet ik mijn aluminiumhoedje weer af doen? :)

@Andros True!

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 25 februari 2020 11:35]

Verzekeraars kunnen om diezelfde reden een lagere premie aanbieden, elke extra beveiliging is minder kans op ellende.
Moet zelf niets van cloud dienst hebben, maar tot heden nog geen goede freeware NVR software kunnen vinden.

edit: sorry typo, moest zijn -geen-

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 25 februari 2020 08:54]

Voor niets gaat de zon op
Erg vervelend, ik had door dit probleem geen babyfoon vannacht.
Hier niets van gemerkt eigenlijk? Maar zoveel volk krijg ik nu ook niet over de vloer. Sowieso heb ik de deurbel en de hub en ik ben er gewoon erg tevreden van. Maar als backup (omdat ik niet cloud afhankelijk wil zijn), heb ik ook een gewone camera hangen die 24/7 opslaat op mijn nas, die ook goed weggestopt zit.

Die stream kan je ook mooi laten streamen op de hub en chromecast btw. En dan hoef ik ook geen geld aan nest aware te geven..
Fijn dat het opgelost is zonder dat iemand er naar heeft hoeven kijken. Had ik een offline systeem gehad zat ik volgend weekend weer te knutselen om het probleem te vinden.

Hopelijk komt de volwaardige Nest Api ooit nog terug, het opvragen van snapshots is nu een beetje aan de complexe kant.
Ben daarom blij met mijn Netatmo Presence. Deze slaat het lokaal op, Heeft een mogelijkheid om naar een NAS te schrijven en synced het met de Cloud.
Ja, mooi apparaat :) Word tijd dat Netatmo de deurbel lanceert :)
Op zich is het niet bereikbaar zijn van NEST niet zo heel vreemd, het systeem is zo traag en instabiel dat het eigenlijk niet verkocht zou mogen worden.

Ik heb er 1 maar het geeft een behoorlijke dosis irritatie welke niet in de reclamefolder stonden.
Een lag van 5-10 seconde is echt erg vervelend als je met een postbode probeert te praten.
Ik denk dat je het technisch inzicht van inbrekers (generaliserend ja) ietwat overschat.
en zelfs al zit ik er naast, dan is het voor een inbreker niet rendabel om met een NAS te gaan slepen


laat maar, onder de verkeerde reactie geplaatst

[Reactie gewijzigd door spank_mojoo op 26 februari 2020 11:35]

Nou, daar gaan we weer. Een cloud systeem ligt eruit en daarom gaat iedereen maar weer roepen dat ze gelijk hebben. Alles moet lokaal en dat is altijd veel beter!

Ondertussen vergeet men dat lokale apparaten ook gewoon storingen hebben en dat je bij een clouddienst die dan niet even zelf op moet gaan lossen. Ook de stroom en opslag kosten van een NAS, NVR of server worden maar even 'vergeten'. Tevens komt daar nog een hoop kennis bij kijken. Kennis die de meeste mensen niet hebben.

Dus ja, cloud oplossingen hebben ook storingen maar dat maakt ze nog niet slechter of beter dan een lokale oplossing...

[Reactie gewijzigd door dycell op 25 februari 2020 09:08]

https://tweakers.net/nieu...ailliete-leverancier.html

Met lokaal beheer heb je tenminste niet dit soort risico's.
Waarom niet? Alles heeft een levensduur. Wat als je NVR kapot gaat en het nieuwe model is niet meer compatible met de oude camera's? Wat als je camera software geupdate wordt maar net niet meer lekker werkt met een aantal camera's. Dit heb ik gehad met diverse Foscam camera's, steeds een aantal frames die missen bij het opnemen.

Bij lokaal beheer loop je misschien minder risico's maar zeker niet volledig zonder. En lokaal beheer brengt weer andere punten met zich mee (zoals kennis) waar geen rekening mee wordt gehouden. Dat is het punt dat ik probeer over te brengen.
Je weet toch ook dat in de kleine lettertjes van ring staat dat ze beelden zonder jou toestemming kunnen delen.

Je hebt best een punt, gemak daarmee verkoopt google haar zooi. Je betaald echter voor afhankelijkheid en geeft je privacy uit handen aan 1 van de grootste privacyschenders en datahandelaren ter wereld.
Dit is de andere kant van het niet zelf doen maar met nest of ring in zee gaan.
Dat is wel een beetje kort door de bocht en offtopic. Nu is Ring echt niet goed bezig maar heb ik over Google nog niets gehoord over privacy problemen met hun Nest camera's. Daarnaast zijn dat slechts twee leveranciers in een zee van opties.
Nu is Ring echt niet goed bezig maar heb ik over Google nog niets gehoord over privacy problemen met hun Nest camera's.
Zie dit. En nu niet de problemen bij de eigenaar neerleggen. Het hele idee van 'cloud' is toch juist om het makkelijker te maken?
Ik praat eigenlijk over het privacy probleem dat Google bijvoorbeeld je camera beelden gebruikt voor eigen doeleinden of beelden gebruikt voor reclamedoeleinden. Dit is niet het geval.

Anders kunnen we ook praten over de duizenden camera's die met UPNP en zonder wachtwoord aan het internet hangen: https://www.shodan.io/explore/tag/ip%20cams
Je weet ondertussen toch ook dat bedrijven hun voorwaarden wijzigen. Ring deelt ter goeder trouw al beelden, staat letterlijk in hun voorwaarden.

Je bent met het uit handen geven van data overgeleverd aan dit soort bedrijven. Wat vandaag niet is doen ze morgen en ja dan ben je afhankelijk en zul je met nieuwe voorwaarden gewoon akkoord gaan.

Whatsapp zou nooit data delen met facebook, ondertussen...

Het bedrijfsmodel van google is data, ze verdienen hun geld met advertenties op basis van data.
Het bedrijfsmodel van google is data, ze verdienen hun geld met advertenties op basis van data.
Ze verdienen geld met verschillende bedrijfsmodellen. Als je gewoon betaald is jouw data, jouw data. Verder doen ze er niets mee.
Je hebt wel eens naar de cijfers van google gekeken ?
Je weet dat meer dan 90% uit reclame komt ? Reclame = Data
Dat is niet exclusief zoals ik al aangaf. Microsoft zet ook 7.6 miljard om uit reclame. Dus daar moet dit volgens jou ook voor gelden? Een bedrijf kan prima verschillende verdienmodellen hebben voor verschillende diensten.

Bij Google's gSuite, jouw data = jouw data. Zolang je maar betaald.
Bij Google's cloud platform, jouw data = jouw data. Zolang je maar betaald.
Sterker nog: Google Ads, jouw data = jouw data. Zolang je maar betaald.
Er zijn genoeg zakelijke producten waar de winst wordt behaald met een abonnement zonder dat je privacy in het geding komt.

Als je niet ergens voor betaald, dan moet je je achter de oren krabben waarom dit gratis is. Het is dan vrijwel zeker dat jij het product bent. Dat is hier echter niet het geval.
MS 7.6 Miljard uit Reclame op een omzet van ?

Bij google zijn reclame inkosten de kern van hun business, bij MS is het een klein deel.
Facebook, idem reclame inkomsten.

Maar als je het google sprookje van privacy beschermer wil geloven, ga gewoon door.
Als jij wilt beweren dat bedrijven maar 1 business model kunnen hanteren. Ga gewoon zo door :O
Grappig hoe jij conclusies kan dan ik ergens schrijf dat bedrijven maar 1 business model hebben.

Maar vooruit je begrijpt het niet dus jip en janneke taal.
MS heeft 7.6 miljard reclame inkomsten (jou cijfers) als je dan je huiswerk wil doen zul je zien dat dit een klein deel is van de totale omzet van MS. sterker nog MS heeft verschillende divisies waar de omzet uit komt. Dus verschillende modellen.

Bij google is de omzet uit adwords, reclame https://www.nasdaq.com/ar...-total-revenue-2019-12-26
Een veelvoud en minimaal 70% van de omzet van google.
Google heeft daarnaast nog wat andere dingen die ze doen, ook veel gekocht gesloten dat is in totaal dus 30% van de rest van de omzet.

Die 70% is gebaseerd op data voor reclame. Je kan bij 70% omzet dus gewoon stellen dat ze totaal afhankelijk zijn van data voor hun inkomsten. Zonder data blijft er maar 30% over.
google = data als je dat niet wil zien of anders beweert, ga zo door.
google en facebook zijn de grootste privacy schenders met hun datahonger. Maar go zo door als je het sprookje geloofd dat het niet zo is.

Bij facebook is het nog erger, die zijn bijna helemaal afhankelijk van reclame-inkomsten.

Wil je dus weer conclusies uit je duim gaan zuigen voor mij, denk eerst eens goed na.
Wat als je NVR kapot gaat en het nieuwe model is niet meer compatible met de oude camera's?
Simpel, gebruik geen NVR maar een NAS met goed ondersteunde protocollen.
Wat als je camera software geupdate wordt maar net niet meer lekker werkt met een aantal camera's.
Dat kan ook met een apparaat dat beheerd wordt door een ander.
Bij lokaal beheer loop je misschien minder risico's maar zeker niet volledig zonder.
Door eigen beheer zijn de risico's wel beter te mitigeren.
En lokaal beheer brengt weer andere punten met zich mee (zoals kennis) waar geen rekening mee wordt gehouden. Dat is het punt dat ik probeer over te brengen.
Zoals ik in een andere reactie al had neergezet: als je niet weet wat je in huis haalt moet je het niet in huis halen. Laat het aan een expert over of doe het simpelweg niet.
Het punt dat ik maak is dat "Lokaal niet beter of slechter is dan een cloud systeem".
Het punt dat ik maak is dat "Lokaal niet beter of slechter is dan een cloud systeem".
En dat punt is incorrect. Lokaal is altijd beter omdat je het vanaf daar altijd nog naar een (eigen of ander) systeem op het Internet kan sturen. Als dat systeem op het Internet uitvalt dan werkt het lokale systeem alsnog. Als het huis afbrandt en het lokale systeem in vlammen opgaat dan is er online nog een backup.

Laat een systeem volledig afhankelijk zijn van een ander systeem op het Internet en je hebt een goed basisingrediënt voor geplande veroudering.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 25 februari 2020 09:20]

[...]
En dat punt is incorrect. Lokaal is altijd beter omdat je het vanaf daar altijd nog naar een (eigen of ander) systeem op het Internet kan sturen. Als dat systeem op het Internet uitvalt dan werkt het lokale systeem alsnog. Als het huis afbrandt en het lokale systeem in vlammen opgaat dan is er online nog een backup.
Sorry, maar je kan dat punt niet zomaar "incorrect" noemen. Hoogstens is het subjectief.

Ter illustratie...
Ik heb sinds kort een Nest Hello deurbel en wat ik verbazend vindt is hoe verdomd goed de app en de integratie in het ecosysteem zijn. Belt iemand aan krijg ik dit onmiddellijk te zien op mijn smartphone en op m'n Lenovo smart clock. Praten via de app werkt goed en duidelijk. Scrollen door de tijdslijn gaat IMMENS vlot (even een uur terugscrollen op enkele seconden is alsof je een live feed versneld bekijkt).
Verder worden "events" handig klaargezet, luide geluiden gedetecteerd, onbekende gezichten opgemerkt. Dit wordt allemaal netjes op de tijdslijn gemarkeerd waardoor je er ogenblikkelijk naartoe kan.

Al het bovenstaande samen, dat krijg je niet voor elkaar met een eigen systeem gebaseerd op lokale opslag.

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 25 februari 2020 09:34]

Ik heb sinds kort een Nest Hello deurbel en wat ik verbazend vindt is hoe verdomd goed de app en de integratie in het ecosysteem zijn. Belt iemand aan krijg ik dit onmiddellijk te zien op mijn smartphone en op m'n Lenovo smart clock.
Dat kon voor een tijd niet. Zie het artikel.
Belt iemand aan krijg ik dit onmiddellijk te zien op mijn smartphone en op m'n Lenovo smart clock. Praten via de app werkt goed en duidelijk. Scrollen door de tijdslijn gaat IMMENS vlot (even een uur terugscrollen op enkele seconden is alsof je een live feed versneld bekijkt).
Verder worden "events" handig klaargezet, luide geluiden gedetecteerd, onbekende gezichten opgemerkt. Dit wordt allemaal netjes op de tijdslijn gemarkeerd waardoor je er ogenblikkelijk naartoe kan.
Zolang Google de dienst nog niet om zeep heeft geholpen en jouw internetverbinding beschikbaar is zal dit allemaal wel werken, ja.
Al het bovenstaande samen, dat krijg je niet voor elkaar met een eigen systeem gebaseerd op lokale opslag.
Jij kent mij niet. Mogelijk krijg jij het niet voor elkaar. ;)

Lokaal is altijd beter omdat het online systemen niet uitsluit en tegelijkertijd wel de harde afhankelijkheden daarvan wegneemt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 25 februari 2020 09:42]

[...]
Dat kon voor een tijd niet. Zie het artikel.
Ja dat klopt... Verandert dat de argumentatie? Internet valt ook eens weg. Nutsvoorzieningen durven ook al eens een probleempje hebben. Een SLA van 100% is onmogelijk te garanderen.

In tussentijd werkt de bel nog gewoon als bel. Dus bezoekjes ga ik er ook niet mee missen.
[...]
Zolang Google de dienst nog niet om zeep heeft geholpen en jouw internetverbinding beschikbaar is zal dit allemaal wel werken, ja.
Klopt, dat is het risico dat je neemt. Daar kies je zelf voor. Dat verandert niets aan de argumentatie rond functionaliteit en hoe die werkt op zich.
[...]
Jij kent mij niet. Mogelijk krijg jij het niet voor elkaar. ;)
Laten we even intellectueel eerlijk blijven met elkaar. Jij krijgt dit ook niet voor elkaar - toch niet deze features met dit gebruiksgemak en werkingssnelheid.
Lokaal is altijd beter omdat het online systemen niet uitsluit en tegelijkertijd wel de harde afhankelijkheden daarvan wegneemt.
Dat mag jij gerust vinden.
Al het bovenstaande samen, dat krijg je niet voor elkaar met een eigen systeem gebaseerd op lokale opslag.
Nu geef je zelf een incorrect statement ;)
Met mijn lokaal gehoste systeem kan ik ieder punt dat je noemt wél. Gebrek aan kennis wilt niet zeggen dat het niet kan of niet bestaat. En daar gaat het hier in essentie om. 98% van de bevolking heeft die kennis niet en die 98% is dus juist de doelgroep van dit product. Ik zal niet de doelgroep zijn van een Nest of Ring.

Edit: En toegegeven: het kost heel wat meer moeite om het zelf lokaal neer te zetten en op deze manier aan de praat te krijgen, maar het kan wel degelijk en bijna 'onderhoudsvrij'.

[Reactie gewijzigd door Sjnieboon op 25 februari 2020 10:16]

[...]


Nu geef je zelf een incorrect statement ;)
Met mijn lokaal gehoste systeem kan ik ieder punt dat je noemt wél. Gebrek aan kennis wilt niet zeggen dat het niet kan of niet bestaat.
Het "kan" op zich altijd, want Google zet het natuurlijk wel neer. De vraag is alleen of je als enkeling op kan tornen tegen de veelheid aan ontwikkelaars die Google er tegenaan gooit om een product neer te zetten dat dezelfde features aan dezelfde vlotheid voorziet.

Dus jij kan met jouw oplossing:
- beelden binnen de seconde op een Lenovo smart clock tonen?
- vragen aan een assistant-enabled toestel vragen of er iemand aan je voordeur staat?
- detecteren dat er een onbekend gezicht aan je voordeur is?
- door je geschiedenis heen swipen met continue update aan pakweg 30fps? Geen hortjes, stootjes, geen pauzering en geen laadmomenten?

Hoedje af als je dat effectief met dezelfde gebruiksvriendelijkheid en snelheid neerzet, maar ik ben wel vrij sceptisch...

Heb je dan ook zelf een app gemaakt? Zou je daarvan een demofilmpje op YT zetten?
Tja dit blijft een dicussie zonder einde. Laat ik het zo stellen: voor míj (en mijn vrouw :+ ) heeft het dezelfde gebruiksvriendelijkheid als een Ring/Nest voor ons zou hebben. Het doet exact wat wij willen dat het doet met één app op de telefoon. De dingen die jij noemt wat een Google méér zou kunnen, zouden wij sowieso niet gebruiken. Wij hebben geen behoefte aan 'beelden binnen de seconde op een Lenovo smart clock tonen', of een assistant (die hebben we wel gehad, maar na een maand weer de deur uit gedaan). Een assistant inbouwen kan trouwens met bijv. MyCroft.ai of OpenAssistant.
Detectie van onbekende gezichten zit er ook niet in, maar kán wel (OpenFace bijv.) alleen geen behoefte aan. Door de geschiedenis heen bladeren zonder enige moeite werkt heel goed.

Als ik een Ring of Nest zou gebruiken betaal ik ook voor heel wat functies (en ontwikkeltijd/onderhoud van functies) die ik dus nooit zou gaan gebruiken. En dan hebben we het nog niet over dat ik mijn data in eigen beheer heb.

En nogmaals, ik weet heel goed dat ik niet tot de meerderheid behoor, maar dat mag toch? Net zoals jij die functies wél wilt gebruiken out-of-the box. Maar stellen dat het niet in eigen beheer kán is echt incorrect.
En nogmaals, ik weet heel goed dat ik niet tot de meerderheid behoor, maar dat mag toch? Net zoals jij die functies wél wilt gebruiken out-of-the box. Maar stellen dat het niet in eigen beheer kán is echt incorrect.
Ik vind dat die stelling best wel hout snijdt. Je moet daar gewoon eerlijk in zijn: er zijn zaken die je niet kan, alleen zijn ze voor jou niet relevant of nuttig. En dat is perfect he. Ik respecteer absoluut je houding daarin en ook je technische kunde om een deel van de featureset te voorzien. Maar alles wat Google/Nest voorziet zelf voorzien, dat kan gewoon niet.

En dat is de keuze die ik dan weer wel maak, om dat te gaan gebruiken en de voordelen van het ecosysteem te benutten. En dat is ook goed.

En dat er dan even een outage is... Tja, zoals ik hierboven zei: 100% bestaat niet in deze. Voor de rest ga ik maar even ervan uit dat Google het met Nest op de lange termijn ziet. Mocht ik daar fout in zijn, jammer.
Als dat systeem op het Internet uitvalt dan werkt het lokale systeem alsnog. Als het huis afbrandt en het lokale systeem in vlammen opgaat dan is er online nog een backup.
Je begrijpt dat je nu eigenlijk de functionaliteit van een cloud beschrijft?

[Reactie gewijzigd door dycell op 25 februari 2020 14:57]

Wat als je NVR kapot gaat en het nieuwe model is niet meer compatible met de oude camera's?
Ik gebruik bv deze:
https://shinobi.video/
Werkt al op hele goedkope systemen zoals een Rpi. Zelf heb ik het draaien op een CentOS VM. Het werkt met elke ip camera die volgens één van de vele standaarden uitzendt. Ik gebruik zelf €20 AliExpress PoE ip camera's verbonden met een PoE switch. Beelden worden lokaal op de zaak opgeslagen en op mijn thuisserver.

Ik heb met veel verschillende systemen gewerkt en dit is echt het beste. Je bent nergens aan verbonden, elke onderdeel dat vervangen moet worden kan van een willekeurig merk zijn. Ik heb volgens mij 20 verschillende camera's, ik bestel maar lukraak wat op dat moment goedkoop is, het werkt toch wel en alles is compleet webbased.
Nog niet eerder gezien, zeker interessant voor mij persoonlijk. Bedankt voor de heads-up!
NEE!

Sorry, maar ook jij wil weer gelijk voor het een of het ander kiezen. De enige fatsoenlijke mogelijkheid is BEIDE. Dat kan namelijk ook bij elk fatsoenlijk systeem. Lokaal opslaan en backup in de cloud, dan zijn we er toch?
Eens hoor, de oplossing zou moeten zijn dat dit soort systemen verplicht lokaal en online zouden moeten kunnen functioneren. Dan laat je iedereen zelf kiezen.

Maar mijn reactie is bedoeld voor mensen die zeggen dat lokaal altijd beter is.

[Reactie gewijzigd door dycell op 25 februari 2020 09:08]

De kennis is het enige argument dat een beetje opgaat, maar we zitten wel op tweakers.net natuurlijk ;-)

En je weet even goed dat niemand hier op tweakers een servetje zou draaien enkel voor de camerabeelden hè. Nu 'vergeet' jij even dat die dingen wel meer kunnen ;-)

De oplossing zit bij een NAS + cloud die je zelf kiest om back-up op te zwieren.
Vergeet kosten ook even niet.. NAS + schijven zit je zo op 500+ euro. En dan heb je nog geen camera hangen.
Met 300 kom je er ook en bij Synology zitten 2 cam licenties.

Wat kost trouwens zo'n bel en het abo?
Voor 300 euro krijg je niet veel (kleine schijven en goedkoopste NAS).
Maar goed, een Nest camera kost 180,- + 5 euro per maand.
Voor 300 euro ben je dus 24 maanden onder de pannen.
Eens, aangepast.
Ik heb gelukkig met de nest deurbel geen problemen gehad met de cloud. Werkte vanochtend gewoon prima, en nu ook. (Inclusief terug kijken).
Natuurlijk niet handig dat je niks meer in kan zien door een storing, dat wil nog niet zeggen dat het offline opslaan van camera beelden per definitie bezig is. Ben niet helemaal bekend met nest, maar het lijkt me logisch dat je zorgt dat je camerabeelden op meer dan één plek beschikbaar is, of dat nou via nest, google drive, lokaal opgeslagen, off-site of welke andere vorm van opslag dan ook

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee