Google verlaagt prijs van Nest Hub met 39 euro

Google verkoopt zijn Nest Hub, de voormalige Home Hub, voortaan voor 90 euro. Eerder was de adviesprijs 129 euro. Ook de Google Nest Cam Indoor krijgt een prijsverlaging. Die kost voortaan 140 euro en dat was 199 euro.

De prijsverlaging van de Nest Hub volgt een jaar na de introductie. Het apparaat kwam in mei uit in Nederland en verscheen eerder in andere landen onder de noemer Google Home Hub. De Nest Hub is vaker in de aanbieding geweest voor bedragen rond of onder de honderd euro, maar 90 euro is vanaf nu de adviesprijs.

Ook de Nest Cam Indoor krijgt een prijsverlaging. Google biedt die beveiligingscamera nu aan voor 140 euro, terwijl de adviesprijs daarvan 199 euro was. De Nest Cam Indoor is al sinds 2015 op de markt en wordt door webwinkels ook al langer voor minder dan 140 euro aangeboden. De prijzen zijn aangepast op de Google-website en woordvoerder Rachid Finge meldt dat het gaat om een blijvende prijsverlaging.

Google is dinsdag ook begonnen met het beschikbaar maken van het nieuwe Nest Aware-abonnement in Nederland. Daarbij wordt een abonnement gekoppeld aan een huishouden en niet aan een apparaat. De nieuwe formule werd eind vorig jaar aangekondigd.

Tweakers publiceerde eind 2018 een review van de Google Home Hub. De Nest Hub is hetzelfde apparaat dat later onder een andere naam uitkwam. Het gaat om Google Assistent-hardware met een 7"-scherm.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-05-2020 • 17:37

87 Linkedin

Submitter: Wilbert de Vries

Reacties (87)

Wijzig sortering
Zijn er echt mesen die deze dingen langer dan een maand of zo dagelijks gebruiken? Ik ken werkelijk niemand die zoiets heeft... het lijkt me zo'n typisch gadget wat je koopt om een beetje te patsen als je bezoek hebt, en dan na een tijd totaal vergeet te gebruiken omdat de ouderwetse manier sneller en makkelijker is (en je hoeft niet de hele tijd tegen zo'n machine te praten...).

[Edit]
Zo, toch veel mensen die het gebruiken. :)

Wij hebben een jaren '40 huis dat we het liefst zo 'ouderwets' mogelijk houden, om het gevoel van het leven in een oud huis niet kwijt te raken, dus domotica om aan zo'n apparaat te koppelen e.d. hebben we allemaal niet. En de computers staan altijd aan, dus weer, nieuws en zo is ook zo gekeken.

[Reactie gewijzigd door Micio Nero op 12 mei 2020 19:31]

Ja, de Nest Hub staat op mijn nachtkastje. 's Ochtends zeg ik 'hey google, good morning' waardoor de volgende routine afspeelt:
 • Alle lichten aan
 • Weerbericht
 • Reistijd naar kantoor
 • Korte nieuws van NYT, Economist en NOS
En 's avonds doe ik er de lichten mee uit. Je kan het apparaat ook als wekker gebruiken, maar daarvoor vind ik mijn mobiel fijner.
Hoe bevalt het scherm in een donkere slaapkamer? Is het scherm donker genoeg en gelijktijdig de cijfers van de klok nog goed leesbaar? Ook met je ogen nog half dicht? ;)
De helderheid past zich automatisch en vrijwel instantaan aan op de lichtomstandigheden. Het licht stoort helemaal niet en de tijd is midden in de nacht nog goed leesbaar. Dat doet de Nest Hub een stuk beter dan mijn andere apparaten (Huawei smartphone, Kobo e-reader en iPad) vind ik.
Klopt, ik ben ook enorm onder de indruk van het scherm. Door de lichtsensor lijkt het nooit echt op een scherm, de lichtproductie is precies goed voor de omgeving. Ook in een pikdonkere kamer, dan gaat het beeld van foto's naar simpelweg een klok met grote cijfers, er komt amper licht van af, net genoeg om met een half oog te kunnen zien hoe laat het is midden in de nacht, maar geen glow. Zeer prettig.
Heb je hem op het engels staan?
Want hier werkt routines nog niet.
Je kan meerdere talen tegelijkertijd gebruiken, waardoor je alle functies kunt gebruiken. De mensen zonder talenknobbel kunnen dan gewoon Nederlands tegen dat ding praten en jij kunt je gestroomlijnde opdrachten in het Engels opgeven, the of both worlds. :-)
toch nuanceren... soms denkt hij dat je engels spreekt terwijl je in het nederlands bezig bent... En hij verstaat ook veel meer in het engels.
alarm om 6uur30 zetten lukt niet. Zet alarm om half 7 wel... maar wie zegt dat nu zo :p
Dat alarm zetten is een pain in the ass de laatste tijd. "He Google maak mij wakker om 7u30". Om hoe laat was dat?"7u30." Ok, wekker gezet om half acht. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-)
Moet je em eens op andere dagen proberen te zeggen, dat gaat ie blij in Amerikaans format aan de slag, maar dan vertaald.

"OK. Wekker gezet om meide 9-end-e- twintigtwintigom half 10"

Je vraagt je echt af waarom mensen dit willen. Ik vind het in het Engels al niet prettig, en Brits is al een uitdaging. Maar in het Nederlands spoort het al helemaal vaak niet. Als het daarnaast een beetje Brits accent detecteert, kan je het ook wel vergeten met je Nederlandse opdracht. Engels en Celcius is ook iets wat ie maar niet wil blijven onthouden.
Dat lijkt een Vlaamse dan, wij zeggen het zo altijd
daar zal het inderdaad aan liggen. Vlaming hier... Google verstaat het vlaams echt nog niet goed dus..
Ik zou altijd half zeven zeggen (Limburger), maar goed, 6:30 zou hij ook moeten verstaan.
Meerdere talen laten spreken kun je idd, maar om routines in te kunnen stellen, moet je smartphone of apparaat waar de google home app op staat in het Engels staan. Dit is vervelend als je dit terug naar ned zou instellen, dan verlies je deze functionaliteit terug . Of is hier een andere manier voor? Ook vind ik de clock face met de tekst in oranje en blauw niet terug, kunnen jullie deze instellen?
Aan tafel, even de robotstofzuiger stil zetten omdat ik rustig wil eten. Of "Hey Google, stop stofzuiger. Of telefoon pakken, app zoeken, openen, laden, op stop drukken. En zo nog wel een paar kleine dingetjes in 'het slimme huis' die ik praktischer vind via een spraakassistent dan apps. Het licht kan je nog met een lichtknopje doen, maar om nou achter die robotstuifzuiger aan te gaan rennen om hem uit te zetten :+
Telefoon pakken, zijkant knijpen en dan "stop stofzuiger" zeggen kan vanzelfsprekend ook :+ In ons geval is het "Wilma, stop met stofzuigen" ;)
En wat nou als mijn telefoon aan de andere kant van de kamer ligt :P
Dan zeg je, hey Google, waar is mijn telefoon?
Je kan je assistent ook instellen dat het vanuit lockscreen werkt.
Op mijn roomba zit een knop, als ik die indruk stopt hij. Dat is in bijna alle gevallen sneller dan het Google...
(Uiteindelijk ben ik natuurlijk gewoon jaloers op jullie meer geavanceerde model. 😜)
je Homey eraan koppelen om je huis mee te bedienen via spraak..
Homey heeft toch ook spraakherkenning?
V2 niet meer... Moet via Amazon Alexa, google of Apple Homekit.

Homekit werkt ook zeer fijn btw
Goed voorbeeld, mijn 10+ jaar oude Roomba heeft gewoon een timer die de boel schoonmaakt om 03:00. Geen conflicten met eten en herrie van dat ding. En iets zegt me dat jouw versie ook een timer heeft, meer heb je niet nodig is mijn ervaring.
Je gaat toch niet robotstofzuigen als je thuis bent?
Wel als je elke dag thuis bent...
Ik gebruik hem continue tijdens het koken om meerdere timers tegelijk te zetten. Ook radio, tv en dergelijke worden er i.c.m. Logitech harmony mee aan en uit gezet.
Heb je hem ook met een kern thermometer gekoppeld en zo ja welke dan?
Nee, ik heb nog maar een paar weken de Lenovo smart display. Eerst moe(s)t ik de vrouw overtuigen dat het nuttig was (ook al kook ik voornamelijk) en daarna kan/kon ik pas beginnen kijken met uitbreiden.
euh ik... het is natuurlijk ook een doelgroep die dit leuk vind. Een gadget, maar het verrijkt toch ook. Want naast dat het een Google home speaker is met geïntegreerde assistent is het ook een fotolijstje en radio streamer. Echt een top product voor "maar" 90 euro.
Je kunt ook Home Assistant ermee verbinden waardoor je een tablet hebt om HA mee te bedienen.
Zeker, hij was vorige week op ibood in de aanbieding voor 56 euro ofzo. Het is de derde Google Home in huis en het schermpje voegt, zeker in de woonkamer of keuken, echt wel wat toe.
Ik vind het stompzinnig handig. Radio start ik altijd via de Home en ik zet mijn apparaten en lampen aan met het ding. Nooit meer afstandsbedieningen zoeken ;)

Ik heb mezelf er al vaker op betrapt dat ik wilde zeggen "hey Google, doe de lampen aan" op het moment dat ik een donkere hotelkamer binnenliep.

Het zou alleen tof zijn als de Google Max hier ook uitkwam. Het geluid van de kleinere varianten is ok maar het kan beter.
Ik heb nu gewoon een smart speaker (Sonos One), dus zonder display en het is handig om timers te zetten in de keuken. De kids vragen eraan om radio te spelen en ik kan netflix op de tv starten naar mijn chromecast ultra. De hub lijkt me nog handig met een scherm, zeker in deze tijden voor snelle video chat bvb, maar dan zou ik wel een hub Max willen met het 10 inch scherm. Perfect voor in de keuken, waar ik nu altijd m'n tablet moet bovenhalen (en een Android tablet is meestal plat wanneer je hem wil gebruiken).

Is het perfect? Nope. Is het handig? Yup, voor mij wel en mijn kinderen zijn er ook helemaal mee weg. Is het voor iedereen? Zeker niet. Ik heb 200 betaald voor de Sonos One, dus mijn aankoop was eerder als goede speaker in de keuken en daarna de "smart" functionaliteit, maar ik gebruik het toch steeds meer.
De gewone hub heeft ook geen camera, dus videobellen is daarop eenrichtingsverkeer. Werkt verder wel dus, maar men ziet jou niet...
De max heeft dat wel, ik hoop ook dat die hier een keer uitkomt.
via fnac te bestellen toch? Ik heb de mijne al een half jaar...
Yep, dagelijks meerdere keren. Domotica!
Jup, ik heb meerdere google homes en ook zo een nest hub en nest hub max.
De nest hub wordt gebruikt als fotokader, de max als fotokader en beveiligingscamera en om te videobellen.
De max wordt ook gebruikt voor timers tijdens het koken, voor recepten te vragen tijdens het koken.
Verder geeft die 's ochtends mijn pendeltijd en de beste route, overzicht van mijn dag, weerbericht en highlights van het nieuws.
Ze worden gebruikt om muziek af te spelen op de gewone google home of te laten casten naar de soundbar.
Licht bedienen ook.
Reminders zetten.

Stomme vragen te stellen zoals het uur in een ander land terwijl ik aan het werken ben.

Dus jup, gebruik ze dagelijks.
Microfoon uit, speaker uit. Beste digitale fotolijstje die er te koop is.
(als de 7" geen bezwaar is)
Enige irritant is dat mic uitlampje dat dan altijd aan staat.
Mijn volgende geplande projectje is er 1 zonder speakers & microfoon in een echt fotolijstje verwerken.

Maar goed eerst nog even wat andere huis dingen doen

[Reactie gewijzigd door QQ2 op 12 mei 2020 19:26]

Ik heb 1 vriend die het heeft een ik durf wel eens 'hey Google, zet het alarm om middernacht' of 'bel mijn mama' zeggen. ;)
Verder vind ik de werking erg matig. Hij verstaat niet alles, of eigenlijk het meestal niet van de eerste keer. Je kan er ook nauwelijks 'normaal' tegen praten, hij heeft veel moeite me spreektaal. Het moet allemaal netjes gearticuleerd zijn.
Naar mijn idee is de meerwaarde beperkt, maar ze is er wel. Bv bij 'dim het licht in de living'. Dan dim je met één opdrachten lichten. All is hun opdracht 'zet de lichten op 50%'. Dat klinkt weer minder natuurlijk.
Elke kamer bij ons heeft een Google Home familielid staan. In de woonkamer Sonos One integratie, in de badkamer en studeerkamer mini, in de kinderkamer "classic" en op de slaapkamer de Hub. Er zullen nog een aantal vervangen worden met de Hub (max) en in de keuken bijgeplaatst zoals het er nu ziet.

We doen werkelijk alles via Google, Muziek opstarten (naar de Sonos), gordijnen op en dicht, deurbel (nest) gaat via de Google Home's, zonwering, verwarming, airco, BBQ (Kamado), broadcast, verlichting (Hue), TV/Xbox (Harmony) etc.

Verder worden ze gebruikt om de tijd te vragen, timers te zetten etc. Op de kinderkamer is het fantastisch dat je handen vrij hebt en toch alles (muziek, licht, gordijnen) kan bedienen....
Volledig eens met het laatste!
Eens je kinderen hebt, je weet wel, zo een baby die de hele tijd in uw armen moet liggen waardoor je geen handen meer vrij hebt... dan leer je de commando's echt wel snel!
Onze oudste (bijna 3) raakt nu wel gefrustreerd dat google zijn stem compleet negeert :p
BBQ via Google? Ik ga er voor het gemak vanuit dat je de thermometer(s) bedoelt?
Ik ben direct geïnteresseerd.. welke thermometer werkt met Google?
Niet alleen thermometer, maar ook temperatuur setting. --> Flameboss
Wij een jaren 1900 huis maar de google home doet het prima hoor.

Zou ook niet graag het huis origineel houden. Ongeisoleerd, alleen een open haard en geen CV. Tv eruit en oude buizenradio erin. Nee ik sla over.

Maar jij hebt ook geen tv en wasmachine of koelkast in huis neem ik aan om toch een beetje het jaren 40 sfeertje te houden? :P

En nee je gebruikt hem niet continu. Maar als mijn vriendin wegloopt en de ab van de tv ligt buiten bereik is het verrekte fijn als je Hey google turn off tv kan zeggen.

Of als je met je handen vol een donker huis binnen loopt en de licht aan kan lullen. Als je buiten zit en je afvraagt hoe warm het binnen is en of de airco al aan moet. Ff een muziekje op de achtergrond, even de kookwekker aanzetten als je tot je ellebogen in de ingrediënten zit. Gewoon even het weer of specifieker of er vandaag nog regen verwacht wordt.

Het heeft geen meerwaarde als je het type bent die de hele dag met zijn telefoon in de handen zit want dan is gewoon je telefoon gebruiken handiger. Ik ben dat bepaald niet dus gebruik regelmatig Hey google, find my phone. :)

En soms gebruik je hem dagen ook gewoon niet. :)

[Reactie gewijzigd door Flagg op 12 mei 2020 22:47]

Ik heb 4 van deze apparaten door m'n hele huis staan en ik doe er bijna alles mee,
Lampen bedienen, ochtendroutines, tv kijken, radio en muziek luisteren, kookwekkers, simpele weetjes opvragen, etc.
Ik gebruik het voornamelijk om te zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld.
Je kunt het ook als remote gebruiken voor Hue verlichting, je tv (harmony) etc.
Ik heb zo'n ding in de keuken staan, ik doe er de lichten mee aan/uit, af en toe iets met muziek, maar bovenal de timers zijn echt top in de keuken..... zonder handen even een timertje aan zetten werk feilloos
Nest hub max incoming!? :P
Hij is er al bijna; leverdatum 14 mei. Wel erg duur..

https://www.bol.com/nl/p/...m-chalk/9200000120420800/

[Reactie gewijzigd door Mauritio op 12 mei 2020 20:09]

Valt beter mee dan in België, zelf heb ik 206 betaald bij de Fnac (moederdag promo).

https://www.vandenborre.b...reker/google-nest-hub-max
kan je beter bij de fnac kopen dan.. .https://www.fnac.com/Enceinte-intelligente-Google-Nest-Hub-Max-Galet/a13823223/w-4#omnsearchpos=1
Dit zijn gewoon import modellen deze handelaar verkoopt ze al heel lang op bol.com tegen woeker prijzen... koopt ze waarschijnlijk ook gewoon bij Fnac...
zelf afgelopen (after) kerst een hup gekocht toen deze werd gedumpt door de AH... (betaalde 39 euro O-) )
Maar ook voor 90 euro een ontzettend leuk apparaat, deze bied alle Google home speaker functies, maar heeft dan ook nog eens een mooi schermpje waarop je jou favoriete foto's kan tonen die in je persoonlijke google foto's staan. En je kan er zelfs youtube en disney+ naartoe streamen, netflix werkt niet.
39?! Ik moest 59 betalen bij de AH hier!
Erg fijn apparaat om in de keuken te hebben, zeker simpele functies als een timer of een kookinstructie werkt erg goed.
Niet alle AH’s hanteren dezelfde prijzen tijdens uitverkopen.

[Reactie gewijzigd door THE_BASE op 12 mei 2020 18:03]

was volgens mij ook een foutje, ze hadden er een extra kortings stikker opgeplakt die er volgens mij niet op hoorde... mij hoor je niet klagen natuurlijk... O-)
Ik krijg het maar niet voor elkaar om met google om te kunnen gaan, ik had een google home en mini, maar vaak als ik wat vraagde, zei die "ehm, dat weet ik nog niet", of heel moeilijk doen met lichten aan en uit doen (ook langzaam), meerdere mensen last van?

Ik wilde wel de nest halen, maar door dit soort gedoe was ik er een beetje klaar mee, ik zit eigenlijk te wachten op een siri variant (nieuwe homepod ofzo die wel nl is deze keer), mja, 90 euro is nu wel aantrekkelijk voor een smart hub...
Werkt niet echt helemaal prima. Verlichting gaat soepel uit en aan.

Wel vind ik Siri/HomeKit sneller reageren.
Ok, nja hopen dat dit misschien in een latere update anders gaat, wel gemerkt dat het ook aan de lichten zelf kan liggen, zo is bvb Lifx sneller dan Hue, voor nu houd ik het wel blij smart knoppen en siri
Ik heb zelf weinig problemen met mijn mini. Lichten gaan sneller uit dan dat ik op moet staan en ze zelf uit moet zetten ;P Enige vervelende vind ik dat je voice match moet hebben om je telefoon te zoeken ("hey google, waar is mijn telefoon?" met 9/10x het antwoord "ik kan je stem niet herkennen, zet voice match aan in de app"). Voor de rest een prima dingetje
Nest Hub Max kan je in België reeds bestellen bij Fnac en Vandenborre via wellicht import via Frankrijk. Maar dit is een teken dat de rest van Europa eraan komt. Nest wifi is ook reeds gearriveerd. Nest Hub is een prima toestel dat netjes samenwerkt met de Nest deurbel. In mijn keuken doet hij dienst als receptenboek/timer/smart home hub voor de poetsvrouw/fotolijstje. In de slaapkamer als muziek om bij in te slapen/starten van routines 's morgens en 's avonds en wekker/klok. Ik gebruik ipv een piepend geluid ofwel muziek om wakker bij te worden ofwel het nieuws/verkeersupdate.
Mooi design dingetje. Zit je eigenlijk vast aan google, of kun je daar ook je eigen linux distro op draaien ?
Waarom zou je dat uberhaupt willen ? Pak een goedkope Android tablet en ga daarmee aan de gang.

En ja je zit vast aan google, so what. De meeste mensen hebben daar plezier en gemak van. Voor hen die niet gecharmeerd zijn van Google slaan dit soort artikelen en de hardware over, ook goed.
Ik zit iets anders in de wedstrijd: ik ze dat ze gratis worden weggegeven in de US bij de google deurbel. Dan heb je een leuk stukje hardware voor nop om te onderzoeken. Dat buitenshuis de microfoon aanstaat is prima, maar 7x24 de NSA tussen de lakens ?
Niemand verplicht je om een Google deurbel te kopen en aanverwante artikelen gratis in ontvangst te nemen.
Zet je die lekker op MP, craigslist, Ebay, etc.

Slappe gelul omtrent Google allemaal. Als je je niet fijn voelt met hun hardware en diensten dan laat je het lekker links liggen.

Beetje de trent anno 2020, schoppen tegen de norm want mainstream is niet cool.
Nou ja, slap gelul is het natuurlijk niet. Google is bezig met meer over je te weten te komen, punt. En je hebt gelijk dat je er zelf voor kan kiezen.
Het was natuurlijk fijner geweest dat Google daarin wat eerlijker is. En zo lang ze dat niet zijn, “schopt men tegen de norm”.
Vertel dan eens wat oneerlijk is ? Wat houden ze achter en doen ze in strijd met de voorwaarden en disclaimers ?
Dat ze niet eerlijk communiceren dat ze al je data gebruiken en dit helder en duidelijk in een paar regels opschrijven.
Nou er staat heel veel text in en alles staat omschreven.
Dat het wollig en ambtelijke taal is een feit.
Mind you dat in de USA je anders gesued kan worden dus alles staat er echt wel in maar ja wees eerlijk, wie leest dat nou ??

Denk dat het in 2020 wel duidelijk is, niks is gratis dus je betaald met info.
Als je dat niks vind dan gewoon weg blijven bij Google.

Ik heb er geen moeite mee.
En toch weet het complete internet wat ze doen. Dus wat is er niet transparant? Of heb je de complete voorwaarden gelezen bij bv het aanmaken van je Gmail-account? Leuk voer om een keer te kijken in de aflevering van South Park hierover: HumancentiPad
Ik heb gebruik geen gmail
Google is volgens mij 1 van de duidelijkste en waar je de meeste invloed hebt op wat ze verzamelen van je.

Het is idd heel hip om google aan te vallen, want dat hoort in deze tijd bij grote bedrijven.

Maar je kan bij geen enkele toko zoveel aan/uitzetten als bij Google volgens mij.

Alles wat onder Facebook hangt blijf ik dan wel ver uit de buurt overigens, maar google heb ik minder problemen mee al heeft alles zijn grenzen.
Huuuh, hoo, stop. Ik val google niet aan, zie eenvoudigweg een kek dingetje waar ik met een OS op wil pielen..

[Reactie gewijzigd door tweazer op 15 mei 2020 19:22]

Dat weet ik, ik had toch ook niet tegen jou, sufferd. :P ;)
Die combinatie snap ik nog wel. Werkt heet voor je hele gezin op dezelfde manier, en hoef je niet op ieders mobiel de app te installeren.

Ik kocht een Nest thermostaat, en registreerde de Thermostaat alvast voordat de installateur langs kwam. Kreeg van Google al snel een aanbieding voor de Nest Hub. Vroeg aan de Nest installateur of hij ook vond dat het een beetje onlogisch is om en de Nest Thermostaat en de Nest Hub naast elkaar te hangen in de huiskamer. Kan ik de thermostaat niet via de Hub bedienen? Nou dat kan dus niet, omdat dat kastje (even naam vergeten) dat je langs de CV hangt communiceert met de Nest Thermostat in de huiskamer omdat daar een temperatuurmeter in zit en niet in de hub. Nou moe, is niet echt over nagedacht door Nest.
Begrijp dat je ook nog een "dumb phone" hebt?
Nee daar draaide linux niet op
Yup. Grote kans dat je aan Google vastzit, dat het niet werkt zonder Google en dat het heel erg populair moet worden zodat Google het niet de nek omdraait.
Leuk apparaatje. Heb hem zelf gekocht voor €79 rond de feestdagen bij de Appie. Gebruik hem voornamelijk als radio en om tv te kijken. Stream middels de Ziggo Go app opgenomen TV uitzendingen of live tv. Momenteel kijk ik bijvoorbeeld Veronica Inside terug tijdens het koken :-)
Vandaar vanmorgen die ‘fantastische’ aanbieding bij BCC en Wehkamp. :)

Toch maar gekozen voor een 2e Nest Mini, praten doe ik tegen die dingen, kijken niet. In ons geval is het slechts om het weer en nieuws te vragen, een radiozender of Spotify te starten en Hue aan te sturen.

Verder zou de Nest Hub voor mij alleen interessant zijn als fotolijstje en klok. Ik vind het jammer dat de Nest Hub niet volledig zwart is, dat valt wat meer weg in het interieur, maar Google zal willen dat het ding opvalt in huis. Iets met marketing.

[Reactie gewijzigd door THE_BASE op 12 mei 2020 18:18]

In een jaar tijd het hele huis vol gezet met Google speakers en een hub. Werkt allemaal best grappig, zeker in combinatie met zaken als de Harmony hub en Hue.
Sinds december ook een koppeling gemaakt met pimatic (open source domotica systeem) via node-red en Nora.
In pimatic maak ik rules aan die ik via node-red met Google home kan aanroepen, leuk speelgoed dus.

Maar de meerwaarde van de hub heb ik nog niet gevonden. Vooral omdat we de hub in de keuken wilde gebruiken voor recepten of simpele vragen over eten koken (hey Google hoe lang moet bloemkool koken?). Dat werkt dus niet echt prettig:
Bij zoeken naar recepten krijg je totaal andere recepten dan wanneer je aan je telefoon recepten vraagt. Recepten van de telefoon naar de hub sturen werkt niet, recepten in het "kookboek" zetten werkt niet.
Bij de vraag "hoe lang moet bloemkool koken" geven de mini's, home speakers en de assistent op de telefoon goed antwoord, de hub zegt dan "hier zijn wat recepten om "x" te maken". En die "x" is alles behalve bloemkool.

Verbetering is dus zeker nog wel nodig.
Gelukkig heb ik de hub voor 50 euro kunnen kopen, redelijk duur fotolijstje maar je kunt er in ieder geval ook de radio mee aanzetten.
Recepten delen naar je hub door te casten?
Het gaat vooral om recepten die de hub zou kunnen "vertellen". Dat werkt niet met casten. Hetzelfde met het kookboek: je kunt recepten aan het kookboek toevoegen die je op de hub hebt opgezocht maar recepten die je via de assistent op je telefoon opzoekt en in het Google kookboek zet zijn niet zichtbaar op de hub (account is hetzelfde)
Is combinatie van 2 Google Nest Mini speakers in stereo mode met een Google Nest Hub (scherm) ook mogelijk? Dus alleen het scherm van de Hub gebruiken en audio in stereo via de Google Nest mini's.
Zou niet weten waarom niet? Het blijven afzonderlijke devices dus je kunt tegen je hub zeggen dat muziek afgespeeld moet worden op je nest mini's.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee